فراسوی خبر ... پنجشنبه ۲ آبان

وحشت خامنه ای از تصویب اف اِی تی اف 

زینت میرهاشمی

آخرین بیانیه اجلاس اف اِی تی اف (FATF)، اگر چه قرار گرفتن رژیم در لیست سیاه پولشویی را ۴ ماه دیگر تا بهمن ۱۳۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) تمدید کرد، اما با توصیه ها و مواردی که برای سرمایه گذاری در ایران طرح کرده، لحنی تند تر و تهدید جدی تر را در برابر رژیم قرار داده است.

در حالی که رژیم در لیست سیاه قرار نگرفته اما به نوعی اقدام به خود تحریمی کرده و دولتها و شرکتها حاضر به برقراری رابطه بانکی و سرمایه گذاری در ایران نیستند. بنابرین  وارد شدن به لیست سیاه در بهمن ماه پایوران رژیم را بیش از هر هنگام در مقابل یک تصمیم جدی قرار می دهد. تصویب اف ای تی اف، و پیوستن کامل به قراردادهای این نهاد سابقه ای طولانی در جدالهای درونی جمهوری اسلامی دارد. داستانی طولانی که  پایان آن برای رژیم در هر شکل آن یک باخت است. اگر رژیم بپذیرد و آن را تصویب کند، شریانهای مالی تغذیه کننده تروریستها در خارج از مرزها به میزان زیادی  زیر کنترل این موسسه قرار خواهد گرفت. اگر رژیم این لایحه را تصویب نکند و وارد لیست سیاه شود خودش را تحریم کرده است.

به همین دلیل تعیین تکلیف لوایح پولشویی، همواره شکاف درون حکومت را بیشتر و جدالهای باندهای حکومتی را آشکارتر می کند. جدالهای لفظی که بین پایوران حکومت در این چند روزه شاهدش هستیم، جایگاه بی اختیار نهادهای حکومتی در مقابل نهاد ولایت فقیه را نشان می دهد. نهادهایی که بدون اذن خلیفه ارتجاع تصمیمی نمی توانند بگیرند. در این میان دودوزه خامنه ای در جنگ لفظی که طی این چند روز جریان دارد، بسیار آشکار است. در حالی که کارگزاران دفتر حسن روحانی از موافقت «رهبر» با تصویب لوایح پولشویی حرف می زنند، ذوب شدگان در ولایت، با تودهنی به طرفداران تصویب، موافقت «رهبر» را تکذیب می کنند.

این عادت خامنه ای است که توانایی تصمیم گیری صریح و پذیرش مسئولیت آن را ندارد. همین دودوزه بازی را برای برجام نیز انجام داد. در حالی که همه پروسه برجام زیر نظر او پیش رفته بود، خود را مخالف جا می زد. در مورد لوایح پولشویی هم توان پذیرش مسئولیت و خوردن جام زهر را ندارد.

رئیس دفتر روحانی روز چهارشنبه، ۱ آبان، گفت که این لوایح در جلسه سران سه قوه تصویب و نتیجه آن به رهبر جمهوری اسلامی گزارش شده است. قوه قضائیه رژیم طی بیانیه ای بعد از صحبت رئیس دفتر روحانی، تصویب لوایح پولشویی توسط سران قوا را تکذیب کرد.

ربیعی گفت: « اگر وارد فهرست سیاه FATF‌ شویم بانکهای ایرانی نمی توانند در خارج کشور فعالیت کنند.» جهانگیری معاون اول روحانی گفت: « با توجه به تصویب لوایح FATF و CFT در جلسه سران قوا و تایید مقام معظم رهبری، مجمع تشخیص مصلحت نظام هر چه سریعتر این لوایح را تصویب کند.» مجمع تشخیص مصلحت هم اعلام کرد: «رهبر معظم انقلاب، هیچگونه اظهارنظر یا مکتوبی دال بر موافقت با تصویب و اجرای لوایح پالرمو و CFT نداشته اند.». این مجمع به جهانگیری تو دهنی زد و خواست: «در نقل قول از مقام معظم رهبری جانب امانتداری را رعایت کنند.».

خامنه ای تا این لحظه خود را وارد جنگهای لفظی ماله کشان، بی اختیاران و تدارکچیهای حکومتی نکرده است. وی منتظر طولانی کردن زمان برای استفاده بیشتر در پولشویی و کمک رسانی به تروریستها است.

 

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول