گزارش دبیرخانه سازمان چریکهای فدایی خلق ایران

 

از ساعت چهار بعد از ظهر روز شنبه 15 بهمن 1390 برابر با 4 فوریه 2011، مراسم بزرگداشت چهل و یکمین سالگرد رستاخیز سیاهکل در آمستردام(هلند) با شرکت ایرانیان آزادیخواه برگزار شد.

 

در ابتدای برنامه رفیق جعفر پویه گفت: «افتخار دارم از جانب رفقایم در سازمان چریکهای فدایی خلق ایران، به شما خوش آمد بگویم و حضور گرامی تان را ارج بگذارم.چهل و یکمین سال بنیانگذاری سازمان چریکهای فدایی خلق ایران را به همه‌ی کادرها، اعضا، هواداران و دوستداران سازمان، همچنین به خانواده بزرگ جنبش پیشتاز فدایی، به کارگران و مزدبگیران ایران، به دختران شیردل میدان دار و پسران قدرتمند حاضر در خیابانهای میهن در نبرد رویاروی با دیو استبداد ولایت فقیه و به همه‌ی کوشندگان و تلاشگران راه آزادی و دموکراسی، تبریک می گویم.»

جعفر پویه در پایان سخنانش برای احترام به همه شهدای راه آزادی یک دقیقه سکوت اعلام کرد. متن سخنان رفیق جعفر ضمیمه است.

پس از آن یک نماهنگ در ستایش شهدای حماسه سیاهکل پخش شد.

 

رفیق لیلا جدیدی برنامه را با خواندن بخشهایی از پیام سازمان چریكهای فدایی خلق ایران به همین مناسبت ادامه داد و سپس از رفقا زینت میرهاشمی و مهرداد قادری دعوت کرد که سخنرانی خود را شروع کنند.

 

سخنان زینت میرهاشمی بر جنبشها و قیامهای خاورمیانه و شمال آفریقا که به بهار عرب مشهور است، متمرکز بود. وی تاکید کرد: «خیزشها و جنبشهای زنان، مردان و جوانان در مصر، تونس، سوریه، بحرین یا یمن بدون شک تجربیات گرانبهایی برای جنبش اجتماعی مردم ما دارد؛ همانگونه که خیرشهای 88 در ایران و تجارب جنبش در استفاده از تکنولوژی روز و شبکه های اجتماعی، الهام بخش مبارزان این کشورها بوده و هست.»

وی در پایان و در مورد درسهای این خیزشها برای مردم ایران، بحث خود را چنین جمعبندی کرد:« بررسی تجارب "بهار عرب" به ویژه به دلیل کاستیهای خیزش 88 می تواند مفید و درس آموز باشد. جنبش اجتماعی ما نیز با حکومتی درگیر بود و هست که نه می تواند و نه می خواهد به خواستهای "پایین" تن دهد. رژیم ج.ا. طرح هر خواسته ای خارج از کورس اصلی را مترداف با تغییر کورس به طور کلی و افتادن خود به بیرون از مدار آن ارزیابی می کند.

این در حالی است که خیزش 88 از تدقیق این صف آرایی، مفهوم سیاسی آن و نتایج عملی که از آن می بایست برای پراتیک روزانه بگیرد، باز ماند. جنبش با وجود دلاوری و شهامت بی مانند اعضا و پیشتازانش قادر به این کار نشد چون علاوه بر آنکه از بیرون زیر فشار بی امان حکومت قرار داشت، اما از آن مهمتر در داخل نیز با نیروی مخربی دست وپنجه نرم می کرد که تاثیر بازدارنده آن از نظر محتوایی با اقدامات شکلی حکومت برابری می کرد.

ترکیبی از دوستان نادان، متحدان مشروط و دشمنان زیرک تغییر، با تمام توان برای منصرف کردن توده های معترض از نشانه گرفتن مرکز فساد و جلوگیری از ترسیم نقشه حرکت به سوی خیمه "نظام" برای خراب کردن آن بر سر حاکمان تلاش می کردند و البته هنوز هم می کنند.

از اشاعه خرافه "دوران طلایی امام" تا تبلیغ موهوماتی مثل "ظرفیتهای قانون اساسی" و از نفی و تحقیر مبارزه و مقاومت زیر عنوان "خشونت طلبی" تا تعیین باید و نبایدهای جنبش توده ای براساس گنجایش "نظام" و وضعیت روحی "آقا".

این برنامه را به مصر و تونس ببرید و ببینید چه کسانی هنوز در حال فرمانروایی خواهند بود!»

رفیق مهرداد قادری، مسئول روابط خارجی سازمان چریکهای فدایی خلق ایران، سخنران بعدی بود که پیرامون جنبشهای برآشفتگان و اشغال وال استریت صحبت کرد. وی در بیانات خود به سابقه این جنبشها پرداخت و نتیجه گرفت که تئوری راهنما، سازماندهی و رهبری، چالشهای این جنبشها است.

 

پس پایان سخنرانیها، لیلا جدیدی اعلام کرد که در این بخش حضار می توانند به طرح سوال و یا ارایه نظرات خود بپردازند. بحث و گفتگو در این قسمت به شکل فعال جریان پیدا کرد. رفیق لیلا همچنین در این بخش پیام «جمعی از فعالان سازمان چریكهای فدایی خلق ایران در داخل کشور» را قرائت کرد.

 

در پایان بخش اول برنامه، رفیق فرنگیس بایقره پیام «یکی از جوانان مبارز» و «پیام جمعی از دانشجویان کمونیست» را به اطلاع حضار رساند و س از آن نماهنگ دیگری در مورد جنبش پیشتاز فدایی پخش شد. با گذشت دو ساعت از برنامه، برای 30 دقیقه استراحت اعلام و با چای، قهوه و شیرینی از شرکت کنندگان در مراسم پذیرایی شد.

بخش دوم برنامه با پخش یک نماهنگ از ساخته های سیمای آزادی شروع شد و پس از آن پیام «دبیرخانه کمیته مرکزی کومه له زحمتکشان کردستان» به مراسم چهل و یکمین سالگرد حماسه سیاهکل توسط رفیق کامران عالمی نژاد قرائت شد. سپس لیلا جدیدی ادامه بحث و گفتگو را آغاز کرد. در این قسمت نیز سوالاتی از سخنرانان مطرح شد و تعدادی از حضار نیز به طرح نظرات خود و یا نقد نظرات سخنرانان پرداختند.

 

پس از پایان این بخش از گفتگوها، رفیق لیلا از شورای ملی مقاومت ایران، هواداران سازمان مجاهدین خلق در هلند و جمعی از فعالان سازمان چریكهای فدایی خلق ایران در داخل کشور به خاطر اهدای دسته گلهای زیبا به این مراسم تشکر کرد.

در ادامه برنامه رفیق مارکو ورو جو، عضو کمیته مرکزی و دفتر سیاسی حزب احیای کمونیستی(ایتالیا) طی سخنان کوتاه که توسط لیلا جدیدی به فارسی ترجمه می شد، همبستگی خود را با مبارزه مردم ایران علیه دیکتاتوری و با سازمان چریکهای فدایی خلق ایران اعلام کرد.

 

بخش سوم برنامه به کارگاه هنر ایران اختصاص داشت. رفیق فریدون رمضانی با اجرای ترانه سرودهای فراموش نشدنی، یاد و خاطره حماسه آفرینان جنبش پیشتاز فدایی را گرامی داشت. همایش چهلمین و یکمین سالگرد رستاخیز و حماسه سیاهکل با سرود انترناسیونال با اجرای رفیق فریدون رمضانی و همراهی حضار به پایان رسید.

متن کامل پیامهای ارسالی به این گردهمایی ضمیمه این گزارش است. قابل ذکر است که از تمامی این برنامه فیلمبرداری شده و در آینده منتشر خواهد شد.

 

دبیرخانه سازمان چریکهای فدایی خلق ایران

17 بهمن 1390(6 فوریه 2012)

 

گزارش نصویری خانم شهلا بهاردوست از این مراسم در آدرس زیر

http://www.akhbar-rooz.com/news.jsp?essayId=43487

 

گزارش تصویری خانم اختر قاسمی از این مراسم در آدرس زیر

http://news.gooya.com/didaniha/archives/2012/02/135702.php

 

 بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

 

بازگشت به صفحه نبردخلق