همایش گرامیداشت حماسه سیاهکل در کُلن – آلمان

 

همچون سالهای گُذشته، رفقا و دوستداران سازمان در یک همایش پرشور، سالروز حماسه سیاهکل و و سی و ششمین سال بنیانگذاری سازمان چریکهای فدایی خلق ایران و یاد و نام پیشتازان جنبش انقلابی میهنمان را در روز شنبه 24 فوریه در شهر کلن آلمان گرامی داشتند.

در همایش مزبور که در شهر کُلن – آلمان برگزار و با یک دقیقه سکوت به احترام جانباختگان فدایی و همگی شهدای جنبش انقلابی ایران آغاز گردید، نخست رفیق فرنگیس، مجری برنامه، طی سُخنان کوتاهی به شرکت کنندگان که در میان آنها شماری از مسئولان و اعضای شورای ملی مقاومت ایران نیز دیده می شدند، خوش آمد گُفت:

«دوستان و رفقا!

خانمها و آقایان!

ضمن ابراز گرمترین درودهای انقلابی، از این که دعوت ما را برای همراهی در بزرگداشت شاخه های همیشه سبز جنگل مقاومت و آزادگی پذیرفتید، تشکر می کُنم.

در کنار شما امروز می خواهیم رسم و آیینی را پاس بداریم که دلیرترین فرزندان میهن مان بر فلات خفته و خونین ایران در انداختند و با جوهر سرخ عشقی بی مهابا و بی دریغ، بر برگ برگ حافظه ی جنگل انسان، نوشتند تا به یادگار بماند و سینه تا سینه را پذیرای مهر همیشگی به عدالت و آزادی و کین ماندگار از بیداد و زنجیر شود.

ما امروز می خواهیم از دلاور مردمانی به بزرگی یاد کنیم که یادشان هنوز در جنگل و کوه، کوچه و خیابانهای میهنی که بر آن گزمه ها چکمه و نعلین می کوبند، زمزمه نیمه شب مستان است. فرمانده صفایی و رفقای پاکبازش در شب دلهره، پرچم سرخ ایستادگی را همچون فانوسی از جان بر سر دست گرفتند تا بیداران و رهجویان، از کرانه ی خوف پادشاهی و ولایت فقیهی به سرزمین روشن فردا راه بگشایند.

19 بهمن هر سال، فراخوانی است برای رفتن و پیوستن، جزیی از رودی شدن که به آبیها، به زلال انسان بی زنجیر می پیوندد...»

 

پس از پخش یک ویدیو کلیپ در باره سیاهکل، رفیق جعفر پویه، عضو هیات تحریریه ماهنامه «نبردخلق»، به عنوان سخنران اصلی مراسم، پیرامون اهمیت تاریخی حماسه سیاهکل و برآمد و آثار آن در جنبش ضد استبدادی و دموکراتیک کنونی میهنمان سخنرانی کرد. رفیق پویه در بخشی از سُخنان خود گُفت:

«شما همه ماجرای 19 بهمن سیاهکل را بارها شنیده اید، به روایتهای مختلف و از زبانهای متفاوت. داستان بسیار ساده است: یک دسته از چریکهای فدایی به پاسگاهی در سیاهکل حمله کردند و تعدای کشته شدند و عده ای دستگیر، بعد در 26 اسفند همان سال، کسانی را که رژیم شاه دستگیر کرده بود، اعدام کرد. همین!

اما دوست و دشمن، هر کس که به نقل این ماجرا می پردازد نمی تواند در مقابل شهامت و ایمان آنها زبان به تحسین باز نکند - هرچند ممکن است اما و اگری هم داشته باشد- اما این تایید و تمجید از کجا سرچشمه می گیرد؟ دلیلش چیست؟

نقبی به تاریخ مرز و بوم خودمان بزنیم، نگاهی به حماسه ها و اسطوره های مردمی بیندازیم، چه چیز در آنها برجسته است؟ همه آن خصایص و خصایل را شما در حماسه سازان سیاهکل می بینید.»

رفیق جعفر پویه  «تکرار یاد حماسه سازان را «نیاز به امید و یاد آوری یاد کسانی که ما را در این برهوت بی آرمانی سرپا نگه دارد تا توانمان برای ادامه راه کاسته نشود." دانست و گفت: "با این یاد آوریها زنگار روحمان را صیقل می دهیم و خود را برای رسیدن به آرمانها و آرزوهایمان که جهانی زیبا و رنگین است، قویتر می کنیم.»

متن کامل سخنرانی رفیق جعفر پویه در شماره 260 نبرد خلق چاپ شده است.

 

در بخش دوم همایش که به گفتگو با شرکت کنندگان اختصاص داشت، رفیق زینت میرهاشمی، عضو کمیته مرکزی سازمان چریکهای فدایی خلق ایران و سردبیر ماهنامه «نبردخلق» و همچنین رفیق جعفر پویه به پرسشهای شرکت کُنندگان پاسخ داده و پیرامون دیدگاهها و پیشنهادات مطرح شده، به گفتگو نشستند. رفیق میرهاشمی در قسمتی از این گفت و شنود خود ضمن تقدیر از  پايداري مجاهدان و رزمندگان شهر اشرف گفت:«ما خودمان را دركنار آنان و در همبستگي با آنها مي بينيم و مي دانيم كه آنها نيز در مراسم بزرگداشت سياهكل وشهيدان آن حضوردارند.......درراستاي مبارزات حماسه سازان سیاهکل, امروزمقاومت و مبارزه مردم ايران مسيرسخت سهمگيني را مي پيمايد و استوار و پرقدرت به پيش مي رود. امروز در برابر مردم ايران,نه تنها رژيم حاکم بر کشور ما، بلكه هم‌چنين مماشات گران و متحدان بين المللي اين رژيم ايستاده اند و از راه همدستي و معامله با آن از تحقق خواست و ارادة مردم و مقاومت شان براي آزادي جلوگيري مي‌كنند.»

شرکت کنندگان در این همایش ضمن ستایش از حماسه سیاهکل نظرات خود پیرامون راه حل سوم و چگونگی تشکیل جبهه همبستگی ملی و چالشهای جنبش دمکراتیک و انقلابی مردم ایران را مطرح کردند.

در خلال برنامه ویدیو کلیپهای گوناگونی با مضمون بزرگداشت سیاهکل و پیشاهنگان سرفراز جنبش فدایی پخش گردید.

همچنین پیامهای جمعی از هواداران جنبش فدایی داخل کشور، جمعی از دانشجویان و جوانان ایران از تهران، حزب دمکران ایران، جمعی از فعالین و آزایخواهان دمکرات داخل کشور و حزب احیای کمونیستی ایتالیا در خلال برنامه خوانده شد. متن این پیامها در شماره 260 نبرد خلق چاپ شده است.

سرود انترناسیونال، فراخوان همبستگی رنجبران و کارورزان برای بنیاد جهانی دیگر، آخرین  بخش برنامه همایش کُلن را تشکیل می داد.