جنبش رنگین کمان بیشماران در مهر ۱۳۹۷

زینت میرهاشمی

 

جنبش اعتراضی کارورزان همچنان به پیش می رود. اعتصاب سراسری کامیونداران، اعتصاب و تحصن معلمان، اعتصاب بازاریان و غارت شدگان، تجمع اعتراضی کشاورزان و حرکتهای اعتراضی روزمره نیروهای کار در مهر ماه بی سابقه است. به جز اعتصاب گسترده کامیونداران و رانندگان ناوگان حمل و نقل جاده ‌ای و اعتصاب و تحصن گسترده معلمان و حرکتهای اعتراضی دانشجویان و پرستاران، در مجموع ۱۴۴ اعتصاب، تجمع و راهپیمایی از جانب کارگران، کارمندان، غارت شدگان، دهفانان و بازاریان در ماه مهر صورت گرفته است.

 

خیزش کامیونداران و رانندگان ناوگان حمل و نقل جاده ‌ای

کامیونداران و رانندگان ناوگان حمل و نقل جاده ‌ای از بامداد روز شنبه ۳۱ شهریور سومین دور از اعتصاب شان را آغاز کردند. در فراخوانی که از سوی اتحادیه هماهنگ‌ کنندگان رانندگان سراسر ایران منتشر شد و از رانندگان کامیون خواست تا از اول مهر در اعتصاب سراسری شرکت کنند، ۱۵ خواسته رانندگان کامیون و ترانزیت بیان شد. این خواسته ها در شماره پیش نبرد خلق منتشر شده است.

طبق آمار دولتی در سال ۱۳۹۶ دستکم ۵۰۰ هزار راننده کامیون با حدود ۳۸۰ هزار دستگاه در کشور فعالیت دارند که از این تعداد حدود ۴۷ هزار راننده با حدود ۳۸ هزار دستگاه در استان أصفهان هستند.

اعتصاب کامیونداران یک روز قبل از زمان تعیین شده آغاز شد و ۲۱ روز ادامه پیدا کرد. پیرامون این جنبش پرشکوه هزاران عکس و ویدئو در شبکه ‌های اجتماعی منتشر شد.

روز یكشنبه ۱مهر، اعتصاب رانندگان در دومین روز در ۵۰ شهر مختلف صورت گرفت.

روز دوشنبه ۲ مهر، سومین روز اعتصاب سراسری رانندگان کامیون در بیش از ۶۰ شهر و در روز چهارم به بیش ۷۰ شهر گسترش یافت.

خبرگزاری حکومتی ایلنا روز چهارشنبه ۴ مهر از قول دبیر کانون انجمنهای صنفی کامیونداران اعلام کرد که؛ حمل و نقل متوقف نشده اما نبود لاستیک و قطعات یدکی در بازار روند را کند کرده است. اما رادیو زمانه در برنامه روز چهارشنبه ۴ مهر خود گفت: «در حالی ‌که رسانه ‌های حکومتی در ایران تلاش دارند تا اعتصاب کامیونداران را نادیده گیرند، گزارشهای منتشرشده نشان می ‌دهند که اعتصاب کامیونداران علیه شرایط بد اقتصادی، گران شدن لوازم یدکی و پایین بودن کرایه‌ ها همچنان ادامه دارد.»

محمدجعفر منتظری بیدادستان کل ایران، رانندگان را تهدید کرد که صورت جلوگیری از حرکت کامیونها با اتهام قطاع ‌الطریق مواجه می ‌شوند که مجازات سنگینی دارد.

روز پنجشنبه ۵ مهر، همزمان با ششمین روز اعتصاب سراسری کامیونداران، بیدادستان عمومی و ضد انقلاب قزوین ضمن تهدید رانندگان گفت: «افرادی که موجب مزاحمت و اختلال در زندگی مردم [ولایت فقیه] می‌ شوند متخلف هستند و با آنها برخورد می‌شود که تا امروز ۱۵ نفر نیز در این رابطه دستگیر شدند.» (ایلنا)

همچنین رئیس کل بیدادگستری فارس از بازداشت ۳۵ تن دیگر به اتهام «اخلال در نظم و امنیت» در این استان و صدور قرار بازداشت موقت برای این افراد خبر داد و رانندگان اعتصابی را به «برهم‌زدن امنیت جاده‌ ها» متهم کرد و گفت که اتهام آنها «قطاع‌ الطریق» و «افساد فی‌الارض» است. (هرانا)

قانون قطاع طریق مصوب سال ۱۳۱۰ خورشیدی است و کسانی را مصداق قطاع طریق معرفی می‌ کند که «راهزنی» کنند، یا «سردسته عده‌ ای از اشرار مسلح» باشند. مجازات این متهمان «اعدام» یا «حبس با اعمال شاقه» تعیین شده است.

قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ خورشیدی نیز مفسد فی ‌الارض را چنین تعریف می ‌کند: «هرکس به طور گسترده، مرتکب جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد، جرائم علیه امنیت داخلی یا خارجی کشور، نشر اکاذیب، اخلال در نظام اقتصادی کشور، احراق و تخریب، پخش مواد سمی و میکروبی و خطرناک یا دایر کردن مراکز فساد و فحشا یا معاونت در آنها گردد.» این قانون برای مجرمان مجازات اعدام در نظر گرفته است.

روز آدینه ۶ مهر، رییس کل بیدادگستری اصفهان گفت: «در شرایط فعلی افرادی که به هر شکل قصد بر هم زدن نظم و امنیت و وارد آوردن فشار بر مردم را داشته باشند، با برخورد شدید دستگاه قضایی روبه رو می شوند. اینگونه اقدامات در راستای خواست و اهداف رسانه ها و معاندان ضد انقلاب صورت می گیرد.» (ایرنا)

روز شنبه ۷ مهر، اعتصاب کامیونداران زحمتکش در هشتمین روز خود در ۲۴۸شهر از ۳۱ استان گسترش یافت.

در رویدادی دیگر کامیون رانان ویرجینیا در آمریکا و رانندگان کامیون در هلند با برپایی رژه و به صدا درآوردن بوقهای خود حمایت ‌شان را از اعتصاب کامیونداران در ایران که در تمام ۳۱ استان کشور جریان دارد اعلام کردند.

دژخیم صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه روز دوشنبه ۹ مهر، کامیونداران اعتصاب ‌کننده را به «اشد مجازات» تهدید کرد و گفت: «دادستانها و دادگستریهای سراسر کشور به میدان آمده ‌اند و افرادی که با سوء استفاده از مطالبات کامیونداران اقدام به برهم زدن امنیت جاده‌ ها و تخریب خودروی اشخاص می ‌کنند به اشد مجازات خواهند رسید.»

روز سه شنبه ۱۰ مهر، تشکلهای مستقل کارگری، بازنشستگان، فعالان حقوق صنفی کارگری و معلمان حمایت خود را از اعتصاب حق طلبانه کامیون داران و رانندگان کامیون اعلام کردند و خواهان برآورده شدن فوری خواسته های آنان شدند. این تشکلها همچنین مقابله پلیسی- امنیتی- قضایی با اعتصاب کامیونداران و رانندگان کامیون را محکوم کرده و خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط بازداشت شدگان و منع تعقیب و تهدید دستگاه قضایی در قبال آنان شدند. این بیانیه را سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، سندیکای کارگران کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، گروه اتحاد بازنشستگان، جمعی از فعالان صنفی معلمان ایران و کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری امضا کردند.

فدراسیون بین‌المللی کارگران حمل‌‌ و نقل (ITF) روز چهارشنبه ۱۱ مهر با صدور بیانیه ‌ای از اعتصاب کامیون ‌داران حمایت کرد و نسبت به بازداشت معترضان و تهدید بیدادستان کل کشور مبنی بر «مجازات سنگین» بازداشت ‌شدگان ابراز نگرانی کرد.

روز سه شنبه ۱۷ مهر، رانندگان کامیون و ماشینهای سنگین با وجود افزایش تهدیدها و فشار نهادهای قضایی و امنیتی برای هیجدهمین روز پیاپی به اعتصاب ادامه دادند.

اعتصاب رانندگان کامیون و ماشینهای سنگین در روز چهارشنبه ۱۸ مهر، نوزدهمین روز خود را پشت سر گذاشت. این اعتصاب شجاعانه با وجود فشارها و تهدید های فراوان از جانب رژیم، طی ۱۹ روز گذشته در تمام ۳۱ استان کشور و در بیش از ۳۰۰ شهر جریان داشته و از آن صدها فیلم، گزارش و تصویر انتشار و تا کنون «دستکم ۲۶۱ تن بازداشت شده اند.» (هرانا)

به گزارش همبستگی ملی، بخش حمل و نقل فدراسیون متحد كارگران دانمارك که دارای ۵۰ هزار عضو است، با صدور بیانیه‌ یی، حمایت كامل خود را از اعتصاب رانندگان كامیون در ایران ابراز و با آنها اعلام همبستگی كرد. این بیانیه‌ مقابل محل این سندیكا با حضور رئیس و ۲۰ تن از اعضای هیأت مدیرة آن قرائت شد.

به گزارش رادیو فردا، کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری، به نیابت از طرف خود و چهار فدراسیون جهانی کارگری و صنفی با ۲۰۰ میلیون عضو، در نامه ای به خامنه ای خواسته شده که اتهامها علیه بازداشت شدگان در ارتباط با اعتصاب کامیونداران فوراً و بدون قید و شرط لغو و امنیت آنها تضمین شود.

کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری، فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل، فدراسیون آموزش بین الملل، اتحادیه بین المللی صنایع، فدراسیون بین المللی کارگران صنایع غذایی، کشاورزی و هتلداری در این نامه از کمیته آزادی انجمنها و کمیته استانداردهای سازمان بین المللی کار خواستند به حکومت ایران، مسئولیتهایش را در زمینه لزوم احترام به حقوق بنیادین صنفی و کنوانسیونهای آن سازمان یادآوری کنند.

یکی از بزرگترین اتحادیه های ترابری در ایالات متحده ضمن ابراز همبستگی با همکاران ایرانی شان با ارسال نامه ای به دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی در واشنگتن از حکومت ایران خواسته است تا شکایات آنها را شنیده و به خواسته های آنها رسیدگی کند.

روز آدینه ۲۰ مهر، اعتصاب سراسری رانندگان کامیون‌، ماشینهای سنگین و ترانزیت برای بیست و یکمین روز ادامه یافت.

روز شنبه ۲۱ مهر در دویست و نهمین نشست شورای عالی هماهنگی ترابری کشور پیشنهاد تعیین کرایه حمل و نقل جاده‌ای داخلی بار بر اساس تن- کیلومتر که یکی از مهم ‌ترین خواسته ‌های رانندگان کامیون بود پس از سالها تلاش کامیونداران به تصویب رسید. محاسبه نرخ کرایه بار بر اساس وزن و مسافت یکی از خواسته ‌های رانندگان کامیون در دور جدید اعتصاب سراسری امسال بود. آنها پیش تر نیز در ماه‌های خرداد، مرداد و شهریور اعتصاب کرده بودند.

در همین روز تشکلهای کامیونداران با صدور اطلاعیه از «توقف موقت» اعتصاب خبر دادند.

خیزش کامیونداران و رانندگان ناوگان حمل و نقل جاده ‌ای طی ۲۱ روز در ۳۸۱ محل در شهرها، شهرستانها و جاده ها از تمامی ۳۱ استان کشور گسترش یافت.

در جریان این جنبش پرتوان دستکم ۲۷۰ راننده در ۲۰ استان از سوی نیروهای سرکوبگر امنیتی از استانهای قزوین، البرز، تهران، اردبیل، اصفهان، خوزستان، فارس، آذربایجان شرقی، چهارمحال و بختیاری، کرمان، گلستان، کردستان، سمنان، کرمانشاه، زنجان، بوشهر، همدان، خراسان شمالی، خراسان رضوی بازداشت شدند.

 

برخی از کانونهای اصلی اعتصاب در شهرها، شهرستانها، جاده ها و پایانه های به ترتیب حروف فارسی به قرار زیر بود:

آباده، اصفهان، اراک، اسدآباد، ارومیه، ایلام، اهواز، اسدیه در استان خراسان جنوبی، امیرکبیر در استان اصفهان، اردکان، اردبیل، آمل، ابهر، اسلامشهر، اردستان، الیگودرز، اسلام آباد غرب، آبادان، آق قلا (استان گلستان)، ازنا، اسکله رجایی، اشترجان، ایذه، اندیمشک، بندرعباس، بوکان، بروجرد، بندرگز، بابک در استان کرمان، بیلوار کرمانشاه، بابک، برخوار، بندرگناوه، بندر امام، بوشهر، بندر خمینی، بندر خورموسى، تالش، بهشهر، برخوار، بابل، بردسیر، بندر ماهشهر، بستان آباد، بجنورد، باوی، بستان ‌آباد، بیستون، پیر بکران، تهران، تبریز، تاکستان، تیران، تایباد، تنگه زاغ، تنگه زاف در مسیر سیرجان، جهرم، جلفا، جاجرم، جویبار، چناران، جاده هرات به شهر بابک، جاده شهرکُرد به بروجن، چمگردان، چابهار، چایپاره در استان آذربایجان غربی، حیدریه در استان قزوین، خرمشهر، خرم آباد، خمین، خمینی شهر، خسرو شاه، خوی، خاش، مرز خسروی دهاقان، دزفول، داراب، درچه، دیهوک، درود، دالاهو، دیواندره، دلیجان، دستنا (استان چهارمحال بختیاری)، دیزیچه، رشت، رومشکان در استان لرستان، رفسنجان، رضوانشهر، زاهدان، زرین ‌شهر، زنجان، زرند، زرقان، سنندج، ساوه، سلفچگان، ساری، سیرجان، سبزوار، سمیرم، سپیدان، سربندر، سعادت شهر در استان فارس، سروستان، سقز، سوسنگرد، ساوج، شاپور جدید، شاهین شهر، شهرکرد، شیراز، شهرضا، شوش، شاهرود، شیروان، صالح آباد، ضیاآباد، طبس، علی آباد، فسا، فیروزآباد، فرخ شهر، فردیس، فیروزکوه، فولاد شهر، قروه، قهدریجان، قم، قزوین، قوچان، قصرشیرین در پایانه مرزی پرویزخان، قلعه شاخانی، کرمان، کرج، کاشان، کوار اکبرآباد (استان فارس)، کازرون، کنگاور، کاشمر، کوهدشت، کلاته رو، گرگان، گناباد، گرمه، گناباد، گل گُهر، گَرمسار، گنبد کاووس، گلپایگان، لردگان، عسلویه، لوشان، لنجان، مشهد، مهاباد، مبارکه، مرند، ملایر، مهر شهر کرج، مرودشت، ممسنی، میمند، مهریز، مهریز، میبد، میمه، مرز میرجاوه، محمودآباد، مشکات، محلات، میانه، نورآباد ممسنی، نیشابور، نوشهر، نکا، نهاوند، نجف آباد، نطنز، نی ‌ریز، نایین، نیشابور، نقده، نهبندان، ماهیدشت، ورزنه، همدان، هرسین، هرند و یزد

در مجموع با محاسبه تکرار و تعدد مکانهای اعتصابی در برخی از شهرها و محورها، این اعتصاب حدود ۳ هزار روز را شامل می شود.

 

برخی از حرکتهای اعتراضی نیروهای کار

*بامداد روز سه شنبه ۳ مهر، گروهی از کارگران شرکت تعاونی «وفای سپهر» وابسته به موسسه خیریه سپهر بَم در اعتراض به بلاتکلیفی وضعیت شغلی خود، مقابل دفتر مدیریت شرکت دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، بعد از زلزله در شهرستان بم، تعدادی از زنان و مردانی که دچار ضایعات نخاعی جسمی  شدید شده بودند از سوی موسسه خیریه سپهر در یک کارگاه تولیدی وابسته به همین موسسه به نام شرکت تعاونی «وفای سپهر بم» به ‌کار گرفته ‌شدند. اصلی‌ترین مشکل این واحد تولیدی وصول نشدن مطالباتش از یک شرکت بزرگ خودروسازی است. کارگران معترض گفتند؛ مسئولان دولتی نباید نسبت به وضعیت وخیم اقتصادی کارگران بیکار و بلاتکلیف این کارخانه که دارای شرایط جسمانی و روحی خوبی نیستند، بی‌تفاوت باشند.

 

*جمعی از نمایندگان کارکنان تعاونی سهام عدالت کشور بامداد روز یکشنبه ۱ مهر با سفر به تهران برای بار چندم مقابل ساختمان سازمان خصوصی ‌سازی تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، این گروه از کارگران که از نقاط مختلف کشور برای پیگیری وضعیت شغلی و مطالبات معوقه خود عازم تهران شده ‌اند، می‌گویند: حدود ۱۵۰۰ نفر هستیم که پس از ۱۱ سال فعالیت در دفاتر شرکتهای تعاونی سهام عدالت، هنوز وضعیت شغلی ‌مان مشخص نیست و در عین حال به دلیل پرداخت نشدن حدودا ۴۲ ماه از مطالبات مزدی ‌مان در وضعیت بد معیشتی قرار داریم.

روز دوشنبه ۲ مهر، نمایندگان کارکنان تعاونی سهام عدالت کشور همراه با خانواده‌ های شان برای دومین روز متوالی در مقابل ساختمان خصوصی‌سازی تجمع کردند.

کارگران یکشنبه شب به همراه خانواده ‌های شان در خیابان ماندند.

تجمع اعتراضی کارکنان دفاتر سهام عدالت از بامداد روز چهار ‌شنبه ۴ مهر وارد چهارمین روز شد.

 

*به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، جمعی از جوانان جویای کار آبادانی روز پنجشنبه ۵ مهر، با تجمع مقابل در ورودی فاز ۲ پالایشگاه آبادان خواستار استغال نیروی بومی بیکار در این واحد صنعتی شدند. معترضان گفتند؛ باوجود برخورداری جوانان این منطقه از مدرک دانشگاهی، آنها سهمی در واحدهای تولیدی و نفتی منطقه ندارند.

 

*روز دوشنبه ۲ مهر، کارگران «تولی پرس» و «بسته‌بندی البرز» درتهران در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق، تعطیلی شرکت و قطع کردن مزایای پرسنل برای سومین روز متوالی در محوطه کارخانه تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایلنا، کارگران شرکت تولی پرس طی ماههای اخیر در ۹ تیر، ۲۷ مرداد و ۱۰ شهریور تجمع اعتراضی داشته اند. عصر روز دوشنبه بعد از گذشت سه روز اعتصاب و تجمع مدیریت کارخانه در جمع معترضان حاضر شد و با گوش دادن به سخنان و مشکلات آنان، وعده پیگیری مطالبات آنها را تا چند روز آینده داد و کارگران به طور موقت به اعتصاب خود پایان دادند.

روز شنبه ۷ مهر، کارگران معترض دو کارخانه تولی پرس و بسته‌بندی البرز بار دیگر در محوطه‌ کارگاه دست به تجمع زدند.

 

*روز یکشنبه ۸ مهر، کارگران خطوط ابنیه فنی راه ‌آهن، برای دومین روز متوالی در اعتراض به عملی نشدن پرداخت مطالبات معوقه، دور جدید تجمع اعتراضی خود را آغاز کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض که دستکم دو ماه معوقات مزدی به همراه بیمه و سنوات خود را از کارفرما طلبکارند، خواستار دریافت مطالبات مزدی‌ شان هستند.

 

*روز یکشنبه ۸ مهر، کارگران پیمانی فضای سبز منطقه ۸ شهرداری اهواز که طی چند ماه گذشته حقوق نگرفته ‌اند، برای دومین روز متوالی مقابل ساختمان مرکزی شهرداری اهواز و استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری در منطقه هشت شهر اهواز مشغولیم اما در نتیجه بی‌ توجهی مدیران این شرکت حدود سه ماه مزد معوقه از کارفرما طلبکاریم.

 

*کارگران گروه ملی فولاد اهواز روز سه شنبه ۱۰ مهر، در داخل شرکت دست به راهپیمایی اعتراضی زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران این مجموعه  دستمزد ماههای تیر و مرداد و شهریور را طلب دارند و مدیریت شرکت  با  وجود راه اندازی تولید و فروش محصولات تولید شده، دستمزد کارگران را پرداخت نمی کند.

 

*به گزارش گوناز تی وی، روز سه شنبه ۱۰ مهر، جمعی از کارگران پیمانکار پایانه خط یک مترو تبریز دست به اعتصاب زدند. دلیل این اعتصاب عدم دریافت حقوق اعلام است. کارگران می گویند؛ حدود شش ماه است که کار می کنند اما حقوقی دریافت نکرده ‌اند. ماموران نیروی سرکوبگر انتظامی به منظور عدم گسترش تجمع و اعتراض، کارگران را به زور وادار کردند تا در داخل کارخانه تجمع داشته باشند.

 

*روز چهارشنبه ۱۱ مهر، کارگران «احیا صنعت» واگن پارس اراک در اعتراض به عدم دریافت مطالبات شان، برای دومین روز متوالی دست به اعتصاب زدند و مقابل استانداری در این شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، علت این تجمع اعتراضی کارگران این شرکت، نتایج مزایده‌ ای است که در انتقال سهام این شرکت انجام شده است. کارگران می گویند؛ شرکتی که مزایده‌ ی این شرکت را برنده شده، صلاحیت اداره این شرکت و رفع مشکلات کارگران را ندارد.

 

*روز يكشنبه ۱ مهر، ۹۰ خانوار ساکن زمینهای کارخانه‌ شماره ۵ ونک مقابل شورای بیش از ۷۰ سال در خانه‌ های این محدوده زندگی می‌کنند، به دلیل تخریب برخی از منازل شان، مقابل شورای شهر تجمع کردند.

یک پیرمردی ۸۰ ساله که از قدیمی ‌ترین ساکنان این محدوده است گفت: از حقوق سالیانه ما بابت این خانه ‌ها کم شده و زمانی که آلمانیها این خانه‌ ها را برای ما ساختند، کارخانه به ما نگفت «شما به طور موقتی اینجا هستید» بلکه بنچاق این خانه‌ها را نیز به ما داد. روز چهارشنبه ۱۱ مهر: جمع زیادی از ۹۰ خانوار در ده ونك در تهران به اعتراض به تخريب خانه هاي شان براى واگذاری به دانشگاه الزهرا بار دیگر دست به تجمع زدند. آنان دست به راهپیمایی زدند و شعار می دادند: دانشگاه الزهرا ننگت باد ننگت باد/حتی اگر بمیرم خونه مو پس می گیرم

 

*روز شنبه ۱۴ مهر، کارگران خط آهن حوزه سرخس در برابر فرمانداری این شهر مرزی در استان خراسان رضوی در اعتراض به تعویق چندماهه حقوق ‌شان و عدم پرداخت حق بیمه تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این کارگران پیش از این نیز همراه با دیگر کارگران خط آهن دست به اعتراض زده بودند.

 

*روز شنبه ۱۴ مهر، کارگران اداره آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان در اعتراض به پرداخت نشدن ۷ تا ۱۲ ماه مزد خود، مقابل ساختمان اداره کل آب و فاضلاب روستایی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: مطالبات صدها نفر از کارگران شبکه آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان چند ماه است پرداخت نشده و ما بارها خواستار پرداخت این مطالبات شده‌ ایم.

 

*روز شنبه ۱۴ مهر، رانندگان تاکسی خطی و گردشی و تلفنی در مهاباد در اعتراض به کم بودن نرخ کرایه ‌ها برای دومین بار طی یک هفته، دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایران آزادی، اعتصاب رانندگان تاکسی موجب کندی عبور و مرور شد و شهر در اولین روز هفته حالت تعطیلی به خود گرفت.

 

*روز چهار‌شنبه ۱۱مهر، کشاورزان طرف قرارداد شرکت قند شوش در اعتراض به تغییر افت و عیار محصول خود بدون اطلاع آنان و  همچنین پرداخت نشدن تعهدات قرارداد شرکت قند در واریز وجه محصول، در مقابل این شرکت دست به تجمع  زدند. به گزارش کانال تلگرام اتحاد، روز یکشنبه ۱۵مهر، کشاورزان  چغندر کار شوش در اعتراض به عدم اجرای مفاد قرارداد با شرکت قند، برای دومین بار جلوی درب شرکت را گرفته و با مسدود کردن راه و تجمع اعتراضی شان، مانع ورود و خروج به این شرکت شدند.

 

*بامداد روز شنبه ۱۴ مهر، کارگران شهرداری شادگان دست از کار کشیدند و در برابر در ورودی ساختمان شهرداری دست به تجمع زدند. به گزارش خوزستان ‌نیوز، این نخستین باری نیست که کارگران شهرداری شایگان دست به تجمع می ‌زنند. آنها ۲۳ اردیبهشت سال جاری نیز در اعتراض به پرداخت ‌نشدن ۹ ماه حقوق خود در برابر شهرداری دست به اعتراض زدند. کارگران شهرداریها که عموماً با شرکتهای پیمانکاری قرارداد دارند، در بسیاری از نقاط ایران از جمله شهرهای مختلف استان خوزستان بارها نسبت به عقب ‌افتادن حقوق ‌شان دست به اعتراض زده‌ اند.

روز یکشنبه ۱۵ مهر، کارگران خدمات شهری شهرداری شادگان در اعتراض به پرداخت نشدن ۸ ماه حقوق و مزایای خود درب ورودی شهرداری را مسدود کردند.

شادگان در فاصله ۷۵ کیلومتری اهواز مرکز استان خوزستان قرار دارد.

 

*عملی نشدن وعده های مسئولان در رسیدگی به مشکلات کهریز در استان کرمانشاه موجب شد تا «کهریزیها» در روز دوشنبه ۱۶ مهر برای چندمین بار مقابل استانداری تجمع کنند. به گزارش مهر، حدود یک ماه پیش بود که مسئولان شهرداری و شورای شهر در پی اعتراض و تجمع ساکنان کهریز مقابل استانداری از این شهرک بازدید داشتند و در مورد زیرساخت های عمرانی وعده هایی دادند.

کهریز علیا، روستایی از توابع بخش فیروزآباد شهرستان کرمانشاه در استان کرمانشاه است.

 

*کارگران پروژه‌ های مختلف پارس جنوبی در عسلویه روز دوشنبه ۱۶ مهر در اعتراض به بخشنامه ممنوعیت اشتغال اقماری در این منطقه اعتصاب کرده و مقابل ساختمان اداره کار این منطقه تجمع کردند. براساس این بخشنامه کارگران شاغل در پروژه‌های نفت و گاز باید در عسلویه ساکن شوند. به گزارش رادیو زمانه، کارگران خواستار اجرای دقیق قانون کار، شفافیت در پرداخت دستمزدها و افزایش دستمزدها شدند.

مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی که در عسلویه مستقر است اردیبهشت سال گذشه شمار کارگران شاغل دراین منطقه را ۱۱ هزار تن اعلام کرده و گفته بود که شاغلان پارس جنوبی تا سال آینده (۱۳۹۷) به ۲۰ هزار نفر افزایش می‌یابد.

بیشتر این کارگران با قراردادهای موقت و به واسطه شرکتهای پیمانکاری تامین نیروی انسانی مشغول به کار هستند. دولت جمهوری اسلامی کارگران مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی را مشمول قانون کار نمی ‌داند.

 

*بامداد روز شنبه ۱۴ مهر، کارکنان شاغل در دفاتر سهام عدالت به دلیل نامشخص بودن وضعیت شغلی و معوقات مزدی خود مقابل ساختمان وزارت اقتصاد و دارایی واقع در میدان خمینی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارکنان سهام عدالت گفتند؛ مشکلات صنفی ما در نتیجه بی ‌توجهی سازمان خصوصی ‌سازی به کارکنان دفاتر سهام عدالت آغاز شده و هر یک از ما کارگران با چند سر عائله برای چندمین بار برای دریافت حداقل مطالبات مزدی ‌مان که به بیش ۴۲ ماه رسیده از شهرستانهای دورافتاده برای اعتراض به تهران سفر کرده ‌ایم، اما هنوز وضعیت شغلی و پرداخت مطالبات مزدی ‌مان نامشخص است و تعداد زیادی از ما بعد از گذشت ۱۵ روز از آغاز مهر توانایی مالی برای ثبت ‌نام و خرید لوازم تحریر فرزندان مان در مدرسه را نداریم.

روز چهارشنبه ۱۸ مهر، اعتراض کارکنان سهام عدالت که از ۱۴ مهر مقابل ساختمان وزارت اقتصاد آغاز شده است، امروز پس از ۵ شبانه روز تجمع با وعده مسئولان وزارت اقتصاد خاتمه یافت.

 

*کارگران آب و فاضلاب روستایی آبادان روز سه شنبه ۱۷ آبان با تجمع مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان پرداخت ۱۱ ماه حقوق معوقه خود را مطالبه کردند. به گزارش ایرنا، چند تن از این کارگران گفتند: مطالبات بیش از ۳۰ نفر از کارگران شبکه آب و فاضلاب روستایی آبادان ۱۱ ماه است پرداخت نشده و بارها پرداخت این مطالبات را خواستار شدیم. کارگران معترض در دومین روز اعتراض خود، این ‌بار مقابل ساختمان آب و فاضلاب روستایی این شهر تجمع و به نشانه اعتراض سفره خالی پهن کردند.

 

*کارگران کاشی میبد در استان یزد روز پنجشنبه ۱۹ مهر، مقابل ساختمان فرمانداری تجمع کردند. کارگران معترض گفتند که ۴ ماه است حقوق و مزایای ‌شان از سوی کارفرما پرداخت نشده است. به گزارش «میبد خبر» کاشی میبد از هفته گذشته کارگران را به «مرخصی اجباری» فرستاده است.

 

*به گزارش اردوی کار، روز آدینه ۲۰ مهر شماری از مردم در بهبهان به نشانه اعتراض در محل برگزاری نماز جمعه این شهر تجمع کردند. آنها بر روی یک پارچه نوشته بزرگ به عدم استخدام و اشتغال «جوانان تحصیلکرده بومی» اعتراض کردند. بهبهان یکی از شهرهای استان خوزستان به شمار می‌رود که نرخ بیکاری بالایی دارد. استان خوزستان در رتبه‌بندی نرخ بیکاری رسمی دولت جمهوری اسلامی سومین استان با نرخ بیکاری بالا است. این در حالی است که خوزستان یکی از منابع اصلی نفت و گاز ایران است.

 

*روز دوشنبه ۲۳ مهر، تجمع کارگران شرکت «کنتورسازی ایران» در شهرک صنعتی البرز در اعتراض به مطالبات معوقه از محدوده کارخانه به مقابل ساختمان استانداری قزوین انتقال یافت. به گزارش ایلنا،کارگران با بیان اینکه در انتقاد به بی‌ توجهی مدیران کارخانه به پرداخت مطالبات خود، مسیر کارخانه تا ساختمان استانداری را راهپیمایی کرده ‌اند، در ادامه گفتند: تا این لحظه از نتیجه اعتراض ‌مان در مقابل استانداری نتیجه‌ای نگرفته ‌ایم اما نمایندگان ما همچنان با مسئولان این نهاد دولتی در حال مذاکره هستند.

 

*به گزارش سیتنا، بامداد روز دوشنبه ۲۳ مهر، بازنشستگان شرکت مخابرات ایران در استانهای مختلف در اعتراض به عدم پرداخت حقوق خود، مطابق جدول رفاهی آیین ‌نامه ‌ی حقوق و دستمزد کارکنان و بازنشستگان شرکت مخابرات ایران مصوب سال ۱۳۸۹ بعد از خصوصی سازی مخابرات، در مقابل ساختمان مرکزی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تجمع کردند.

*روز سه شنبه ۲۴ مهر، ساکنان روستای چشمیدر از توابع سروآباد کردستان، نسبت به کمبود معلم در این روستا، سه روزِ متوالی فرزندان خود را به مدرسه نفرستادند تا به این ترتیب اعتراض خود را نسبت به کمبودهای آموزشی نشان داده باشند. به گزارش ایلنا، ساکنان این روستا گفتند؛ از مسئولان آموزش و پرورش درخواست داریم صدای ما را بشنوند و به آموزش کودکان روستایی به خصوص در مناطق محروم بیش از این اهمیت دهند.

 

*بامداد روز سه شنبه ۲۴ مهر، جمعی از بازنشستگان کشوری مقابل سازمان برنامه و بودجه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در این تجمع بازنشستگان ارگانهای مختلف دولتی شرکت داشته و اعتراض اصلی ‌شان پایین بودن مستمریها نسبت به خط فقر است. اجرای همسان سازی، اجرای دقیق قانون مدیریت خدمات کشوری و برخورداری از بیمه تکمیلیِ با کیفیت، از دیگر مطالبات بازنشستگان کشوری ا‌ست.

یکی از شرکت کنندگان در این تجمع ‌گفت: از فقر و بی ‌پولی به ستوه آمده ‌ایم.

همزمان با این تجمع در برخی استانهای دیگر از جمله اصفهان نیز بازنشستگان کشوری و معلمان بازنشسته تجمع اعتراضی برگزار کردند.

بر اساس فیلمهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی، آنها از جمله شعار می‌دادند: خط فقر شش میلیون،‌ حقوق ما دو میلیون/ فریاد فریاد از این همه بیداد/ تا حق خود نگیریم از پا نمی نشینیم/ معلم زندانی آزاد باید گردد، محمد حبیبی آزاد باید گردد/ مدعی عدالت خجالت خجالت/ جای معلم زندان نیست

 

*بامداد روز دوشنبه ۲۳ مهر، کارگران اداری و موتوری شهرداری شوشتر در اعتراض به چند ماه از معوقات مزدی خود دست از کار کشیده و در محوطه شهرداری این شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، دلیل تجمع این کارگران پرداخت نشدن دستکم شش ماه از معوقات مزدی‌ است. روز سه شنبه ۲۴ مهر، اعتراض کارگران  واحد موتوری و اداری شهرداری شوشتر با همراهی کارگران فضای سبز گسترده‌ تر شد. روز چهارشنبه ۲۵ مهر، کارگران شهرداری شوشتر سومین روز اعتصاب خود را مقابل ساختمان شهرداری ادامه دادند. یکی از کارگران شهرداری شوشتر گفت؛ از فروردین ماه تاکنون مزدی به ما پرداخت نشده است‌.

 

*کارگران پالایشگاه نفت سنگین قشم در اعتراض به پنج ماه معوقات دستمزد و مزایا، روز چهارشنبه ۲۵ مهر دست از کار کشیدند و اعتصاب کردند. به گزارش رادیو زمانه،

پروژه نفت سنگین قشم در منطقه آزاد قشم، واحد تولیدی ‌ای است که با تبدیل نفت خام سنگین به محصولات دیگر مانند نفت خام سبک و قیر قرار است سوددهی بالایی داشته باشد. این پروژه از ابتدا در بخش اجرایی به بخش خصوصی واگذار شد. پژوهشگاه صنعت نفت طراح پروژه بود و شرکت «پتروپی» پیمانکار اجرایی اولیه آن بود که اکنون آن را به شرکت «عمران رهگذر زاگرس» واگذار کرده است.

کارگران پالایشگاه نفت سنگین قشم به دلیل اینکه در منطقه آزاد قشم مشغول به کار هستند، مشمول حمایتهای قانون کار نیستند و در این منطقه کارفرمایان قدرت بیشتری برای محدود کردن حقوق و مزایای کارگران دارند. کارگران منطقه آزاد قشم، تحت پوشش «مقررات اشتغال نیروی انسانی در مناطق آزاد» هستند که به شکل سیستمی به بهانه توسعه اقتصادی و رونق اشتغال، حقوق آنها مدام نقض می‌ شود.

 

*روز چهارشنبه ۲۵ مهر، اعتصاب کارگران آب و فاضلاب لالی خوزستان در اعتراض به پرداخت نشدن ۷ ماه حقوق شان برای سومین روز متوالی ادامه یافت. به گزارش رادیو زمانه، کارگران اعتصابی به اخراج از محل کار تهدید شده ‌اند. پیشتر نیز کارگران آب و فاضلاب روستایی آبادان در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای شان تجمع کرده بودند. کارگران شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی در بیشتر مناطق ایران به واسطه شرکتهای تامین نیروی انسانی اشتغال دارند.

 

*آتش‌ نشانان شهرداری شادگان روز شنبه ۲۸ مهر، با تجمع مقابل استانداری خوزستان خواستار رسیدگی به وضعیت مطالبات مزدی خود شدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند؛ تا این لحظه حدود ۹ ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده، طلبکاریم. در طول این چندماه به خاطر وعده‌ هایی که از طرف مدیران شهری مبنی بر پرداخت حقوقهای معوقه خود دریافت کرده‌ بودیم، به کار خود در این مجموعه ادامه دادیم.

 

*روز چهارشنبه ۲۵ مهر، اعتصاب کارگران شهرداری مسجد سلیمان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات‌ شان، برای پنجمین روز متوالی ادامه یافت. به گزارش ایلنا، کارکنان شهرداری ۴ روز است که در اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه معوقات مزدی ‌شان دست به اعتراض و اعتصاب زده ‌اند. از قرار معلوم شهرداری شوشتر قبول کرده است که بعد از کسر مالیات بر ارزش افزوده مطالبات مزدی کارگران را پرداخت کند.

روز شنبه ۲۸ مهر، اعتصاب کارگران شهرداری مسجد سلیمان برای هفتمین روز متوالی ادامه یافت.

 

*روز یکشنبه ۲۹ مهر، جمعی از وانت بارهای پلاک عمومی شهر تهران با اجتماع در محل برگزاری انتخابات اتحادیه کارفرمایی صنف حمل و نقل بار سبک شهری تهران واقع در مصلی تهران خواستار رفع مشکلات صنفی خود شدند. به گزارش ایلنا، مسئول انجمن صنفی کارگری وانت بارهای شهر تهران در حاشیه برگزاری انتخابات هیات مدیره اتحادیه وانت بارها در مصلی تهران گفت؛ به نمایندگی از ۷ تا ۸ هزار راننده وانت بار پلاک عمومی شهر تهران به محل برگزاری انتخابات اتحادیه صنف حمل و نقل بار سبک شهری تهران در مصلی تهران آمده ‌ایم تا به مشکلاتی که در نتیجه واگذاری مسئولیت حمل ونقل حمل ونقل وانت بارها به بخش خصوصی ایجاد شده، اعتراض کنیم.

 

*رانندگان مینی بوس بامداد روز یکشنبه ۲۹ مهر، در اعتراض به عدم اختصاص طرح ترافیک سالانه و جریمه ‌های دو میلیونی ورود به طرح ترافیک، مقابل ساختمان شورای شهر تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، به گفته رانندگان معترض در سال ۹۶ هر مینی بوس ملزم به پرداخت حدود ۹۰۰ هزار تومان برای خرید طرح ترافیک سالانه بود. این رقم در سالهای پیش کمتر بود اما در سال ۹۶ تا ۹۰۰ هزار تومان افزایش یافته بود که این امر مورد اعتراض و انتقاد رانندگان مینی بوس بود. رانندگان مینی بوس در اعتراض به اینکه در سال جاری طرح ترافیک به آنان تعلق نگرفته و ملزم به پرداخت جریمه های دو میلیونی شده‌ اند، مقابل ساختمان شورای شهر تهران تجمع کردند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۲۹ مهر مالکان مسکن مهر پردیس مقابل دفتر شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید تجمع کردند. به گزارش ایلنا، مالکان این واحدها که عموماً کارگران کم درآمد هستند، می‌گویند: هفت سال است منتظر تحویل واحدهای مسکونی خود هستیم اما هنوز که هنوز است، خانه‌دار نشده ‌ایم. معترضان خواستار پاسخگویی دولت در این زمینه شدند.

 

*روز یکشنبه ۲۹ مهر، کارکنان شرکت ول سرویس ایران شعبه اهواز، شرکت حفاری چاههای نفت و گاز، که به مدت ۷ ماه حقوق و عیدی و پاداش خود را دریافت نکرده اند دست به تجمع اعتراضی در محل شرکت زدند. به گزارش ایران آزادی، روی بنرهایی که کارکنان شرکت ول سرویس ایران روی درب شرکت نصب کرده بودند نوشته شده بود: ما پرسنل شرکت ول سرویس ایران شعبه اهواز نه تنها حمایت نشده ‌ایم بلکه به دلیل عدم پرداخت حقوق،‌ عیدی، پاداش و حق بیمه از طرف کارفرما شرمنده خانواده هایمان هستیم

 

اخبار کوتاه بر اساس تصویرها و ویدئوهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

دوشنبه ۲مهر: تجمع بازرسان آرد و نان صنعت معدن و تجارت مقابل استانداری ارومیه/ اعتصاب نانوایی‌های سردشت.

چهارشنبه ۴ مهر: تجمع رانندگان شرکت واحد عضو پروژه مسکن سپیدار دو و سه مقابل تعاونی مسکن در اعتراض به عدم تحویل خانه های شان./ تجمع مشتریان یکی از شرکتهای لیزینگ خودرو در تهران.

پنج شنبه ۵ مهر:بستن مجتمع سهند در خیابان فردوسی سنندج توسط بازاریان در اعتراض به کسادی بازار.

شنبه ۷ مهر: اعتصاب کارگران و کارمندان شهرداری آبادان به دلیل عدم پرداخت حقوق و دستمزد.

دوشنبه ۹ مهر: اعتصاب كارگران خدمات شهري شهرداري رامشير در خوزستان/ لنج ‌داران گناوه و بندر ریگ در اعتراض به افزایش نرخ سوخت مقابل استانداری بوشهر تجمع اعتراضی برگزارکردند.

پنجشنبه ۱۲مهر: کارگران شرکت همگامان مس سرچشمه کرمان در اعتراض به چندین ماه حقوق معوقه خود دست به تجمع اعتراضی زدند.

شنبه ۱۴ مهر: اعتصاب شرکت سرریگ بندرعباس، به علت عدم پرداخت ۵ ماه حقوق و دستمزد.

یکشنبه ۱۵مهر: پرسنل شرکت آب و خاک پارس مجری پروژه بزرگراه سقز بوکان در اعتراض به عدم دریافت حقوق خود در چند ماه گذشته اعتصاب کردند.

چهارشنبه ۱۸ مهر: اعتصاب کارگران شهرداری بندر ماهشهر در دومین روز متوالی در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزایای چند ماهه/ تجمع کارگران شرکت دخانیات علی‌ آباد کتول واقع در استان گلستان در دومین روز.

آدینه ۲۰ مهر: تجمع اعتراضی رانندگان تاکسی ساری به دلیل پایین بودن کرایه و زیاد بودن کمسیون صورت وضیعت.

یکشنبه ۲۲مهر: کارگران سازمان عمران شهرداری اصفهان در اعتراض به تعویق ۶ ماهه پرداخت حقوق‌ شان مقابل شهرداری اصفهان تجمع کردند.  

دوشنبه ۲۳ مهر: اعتصاب کارگران خوراک دام نیشکر هفته تپه./ تجمع رانندگان تاکسی خط الوند قزوین در اعتراض به صدور غیرقانونی مجوز یک تاکسی برای خط الوند قزوین در تهران.

سه شنبه ۲۴ مهر: اعتصاب كارگران در صنايع فولاد شادگان خوزستان در اعتراض به نپرداختن ۴ ماه حقوق./ تجمع کارگران و رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در اعتراض به دروغ پردازی کارگزاران و مدیریت شرکت مبنی بر پرداخت مطالبات معوقه کارگران و رانندگان/ تجمع تاکسیرانهای زنجان مقابل استانداری./ تجمع پرسنل تعاونی منحله وحدت در مقابل ساختمان بانک مرکزی مشهد.

چهارشنبه ۲۵ مهر: تجمع بازنشستگان مشهد مقابل سازمان بزنامه و بودجه.

پنج شنبه ۲۶مهر: پرسنل شرکت عمران و نیرو به خاطر ۶ ماه حقوق عقب افتاده مقابل استانداری آذربایجان غربی تجمع کردند. 

شنبه ۲۸ مهر: ساکنان پروژه ۵۸ متری در اراک برای چندمین بار مقابل استانداری اراک تجمع کردند.

 

اعتصاب گسترده بازاریان

*بامداد روز دوشنبه ۱۶ مهر، با فراخوان از پیش تعیین شده، کسبه و اصناف گوناگون در تهران و برخی از شهرهاي دیگر در اعتراض به مشکلات اقتصادی نظیر بی ‌ثباتی نرخ ارز، گرانی، فقر، بیکاری، رکود بازار و افزایش نرخ تورم اعتصاب کردند.

در تهران بازارهای فرش فروشان، سکه، پاساژها و مغازه داران غرب تهران، مغازه داران و پاساژهای خیابان کارگر جنوبی مغازه های خود را باز نکردند.

همچنین در شهرهای مشهد، تبريز، اصفهان، شیراز، كرمانشاه، رشت، سنندج، زاهدان، اروميه، كرج، گرگان، زنجان، اراك، بانه، مريوان، سقز، پاوه، برازجان، كازرون، كنارك، چابهار، هيرمند، میاندوآب، آذرشهر، مراغه، شهرضا، مباركه، كازرون، بندر تركمن، كرج، مغان، بندرگنابه، ابهر، رفسنجان، سردشت، پیرانشهر، ایرانشهر، سراوان و ... بازاریان دست به اعتصاب زدند.

بر اساس ویدئوهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی، اعتصاب برخی از بازاریان در استان کردستان وسیع ‌تر بوده و برخی از مغازه‌ داران بانه و سقز هم مانند سنندج به این اعتصاب پیوسته اند. آژانس خبری موکریان هم وقوع اعتصاب در سنندج و سقز را تایید کرده است. حرکت اعتراضی بازاریان در ۴۰ شهر صورت گرفت.

 

*به گزارش رادیو زمانه به نقل از کانالهای خبری فعالان عرب در خوزستان، طلافروشان بهبهان روز شنبه ۲۱ مهر دست به تحصن زدند. دلیل اعتراض طلافروشان در بهبهان نبود امنیت است. پنج‌شنبه شب ۱۹ مهر یک مغازه طلافروشی این شهر هدف سرقت مسلحانه واقع شد.

 

*به گزارش ایلنا، ظهر روز سه شنبه ۲۴ مهر، همزمان با برگزاری حلسه علنی شورای شهر تهران، جمعی از مالکان و کاسبان پاساژ نصر در مقابل ساختمان شورای شهر تهران تجمع کردند. اعتراض این افراد مربوط به نمازخانه مجتمع نصر است که در زمینهای این افراد احداث شده و آنان خواستار آن هستند که زمینهای شان آزاد شود.

 

حرکتهای اعتراضی غارت شدگان

اعتراض غارت شدگان موسسه ‌های مالی و اعتباری از دو سال پیش آغاز شد. دولت و بانک مرکزی پرداخت مطالبات سپرده‌ گذاران از طریق بانکهای دولتی و خصوصی را متعهد شدند. اما تاکنون به این تعهد خود به طور کامل عمل نکرده اند.

برخی از حرکتهای اعتراضی غارت شدگان در مهر ماه به قرار زیر است.

دوشنبه ۲ مهر: تجمع غارت شدگان در رشت با شعارهای مرگ بر آقا و آقازاده، مرگ بر نکبت و نکبت زاده، مرگ بر انگل و انگل زاده

سه شنبه ۳ مهر: تجمع غارت شدگان کاسپین مقابل بیدادسرای پولی و بانکی در خیابان فاطمی با شعارهای پلیس بیا دزد و بگیر، غارتگری، اختلاس، شعار دولت ماست

چهارشنبه ۴ مهر: تجمع غارت شدگان موسسه تعاونی «نهال نشان البرز» مقابل استانداری البرز. شمار سپرده‌گذاران این موسسه ۳ هزار و ۳۹۲ تن و ارزش سپرده آنان ۴۲ میلیارد تومان اعلام شده است.

یکشنبه ۸ مهر: تجمع  غارت شدگان مجمتع آدینه در رشت/ تجمع غارت شدگان موسسه البرز در تهران مقابل سازمان مرکزی تعاون روستایی/تجمع غارت شدگان ایران خودرو مقابل وزارت صنعت و معادن در تهران.

دوشنبه ۹ مهر: تجمع سپرده ‌گذاران کاسپین برای چندمین بار، این بار مقابل مجلس. معترضان دستنوشته ‌ای همراه داشتند که بر آن نوشته شده بود: «صدا و سیما دست دزدان است».

چهار شنبه ۱۱ مهر: تجمع غارت‌ شدگان مؤسسه کاسپین در مشهد مقابل شعبه وکیل آباد (سروش) این مؤسسه.

دوشنبه ۱۶مهر: تجمع غارت شدگان موسسه کاسپین در شهر رشت.

سه شنبه ۱۷ مهر: تجمع غارت شدگان موسسه کاسپین در تهران

آدینه ۲۰ مهر: تجمع سپرده گذاران کاسپین رشت مقابل مصلای رشت

شنبه ۲۱ مهر: تجمع غارت شدگان سایت طلای ثامن برابر ساختمان واحد اجرایی قوه قضائیه در تهران.

دوشنبه ۲۳ مهر: تجمع غارت شدگان موسسه کاسپین در تهران و رشت/ تجمع غارت شدگان شرکت پرشین پارس مقابل بیدادسرای عمومی و ضد انقلاب تهران

شنبه ۲۴ مهر: غارت شدگان کاسپین مقابل بانک مرکزی در خیابان میرداماد تجمع اعتراضی برگزارکردند.

شنبه ۲۸ مهر: تجمع اعتراضی غارت شدگان سکه ثامن مقابل بیدادسرای عمومی رژیم/ تجمع غارت شدگان تعاونی کوی فرزان (فاز یک) در شهرستان قدس در اعتراض به غارت پولهای شان و تحویل ندادن واحدها مقابل فرمانداری رژیم دراین شهر/ تجمع تعهدنامه داران و سهامداران پدیده شاندیز با شعار:پدیده رو بفروشید پول ما رو پس بدین - پدیده رو چه کردن، لاشخورا دوره کردن

دوشنبه ۳۰ مهر: تجمع سپرده گذاران کاسپین رشت با شعارهای «کلیدساز دروغگو، دولت تدبیرت کو؟» دزدا پولا رو بردن جرم به ما چسبوندن،

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۰۴، سه شنبه اول آبان ۱۳۹۷- ۲۳ اکتبر ۲۰۱۸

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول