چالش های معلمان در شهریور ماه (۹۷)

فرنگیس بایقره

 

کارنامه آموزش و پرورش طبقاتی

علیرضا عبداله زاده، کارشناس اقتصاد اجتماعی در برنامه تلویزیونی "پرسشگر" با اشاره به فقر چند بُعدی از آموزش، سلامت و مسکن گرفته تا دسترسی به زیرساختها و فقر غذایی، اظهار کرد: "روی این موضوعات به ویژه فقر آموزشی در وزارت رفاه کار کردیم." وی گفت: "مطالعات نشان می دهد در سالهای دورتر، آموزش می توانست جایگاه اقتصادی را تغییر دهد، اما اکنون این اتفاق دیگر نمی افتد. طبق یک تحقیق حدود ۷۰ درصد ورودیهای یک دانشگاه خوب از سه دهک بالا بودند و آنها که وضع شان بهتر بود، بیشتر کار پیدا کردند. این یعنی سیستم آموزشی ما نتوانسته فردی را تربیت کند که بعد از فارغ التحصیلی بتواند به سرکار برود."

وی افزود: "احتمالا افراد مرفه آموزشهایی خارج از مدرسه دیده و جبران مشکلات آموزشی مدارس را خانواده پر کرده است و نقش آموزش رسمی در اینجا کم می شود."

عبداله زاده در بخش دیگری از سخنانش گفت: "یکی دو سال است که به کمک وزارت رفاه و آموزش و پرورش و ثبت احوال، بازمانده از تحصیلها شناسایی شده اند که ۱۳۴ هزار نفرند."

وی افزود: "در وزارت رفاه علت مدرسه نرفتن احصا شد. حدود ۶درصد مشکل دوری از مدرسه داشتند و مابقی علل پر رنگ فقر، معلولیت و... بود، بالای ۵۰ درصد بازماندگی از تحصیل به فقر و معلولیت برمی گردد."

وی گفت: "صحیح است که آمار ورود به مدرسه ابتدایی بسیار بالاست و بیش از ۹۸درصد است، اما در دهکهای پایین، شانس رفتن به مقطع بالاتر ۳۴ تا ۳۷درصد است."

 

تجمع اعتراضی بازنشستگان فرهنگی مقابل نهاد ریاست جمهوری

روز دوشنبه ۵ شهریور، به دنبال فراخوان و هماهنگیهای بین بازنشستگان فرهنگی، جمعی از بازنشستگان دست به تجمع اعتراضی زدند. تجمع بازنشستگان فرهنگی در خیابان پاستور مقابل نهاد ریاست جمهوری در تهران شکل گرفت و بازنشستگان در اعتراض به حقوق ناچیزی که تامین معاش بخور و نمیر آنها را هم کفاف نمی کند، خواسته های خود را مطرح کردند تجمع کنندگان معترض که همگی در سال ۹۶ بازنشسته شدهاند، خواستار پرداخت پاداش پایان خدمت خود هستند و میگویند همین چند ماه تاخیر، ارزش سرمایههای نقدی ما را به زیر نصف کاهش دادهاست.

 

تجمع معلمان خرید خدمتی در مقابل مجلس

جمعی از معلمان خرید خدمتی که از استانهای سمنان، مازندران و آذربایجان شرقی راهی تهران شده بودند، بامداد روز چهارشنبه ۷ شهریور ماه در مقابل مجلس تجمع کردند.

معترضان درباره دلیل تجمع خود گفتند: "ما معلمان نیروی خرید خدمتی (یا همان شرکتی) هستیم که با اتمام قرارداد، به ما اعلام کرده اند که به شما نیازی نداریم."

این تجمع کنندگان که تعداد آنها به حدود ۷۰ نفر می رسید، خاطرنشان کردند: "عدم تمدید قرارداد ما در حالی صورت گرفته که به ما نیاز دارند، ولی آموزش و پرورش می خواهد به جای ما از ذخیره های آزمون استخدامی استفاده کند."

هفته پیش نیز تعدادی از این معلمان خرید خدمتی در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده بودند.

 

کمپین اتحادیه معلمان بریتانیا برای آزادی اسماعیل عبدی

اتحادیه معلمان بریتانیا (NASUWT) در روزهای گذشته با ایجاد کمپینی از معلمان و فعالان مدنی سراسر جهان درخواست کرده است که نامه درخواست آزادی اسماعیل عبدی را امضا کنند. در این درخواست آمده است که بازداشت عبدی در ژوئن ۲۰۱۵ به اتهامات امنیتی ناعادلانه است و او جرمی جز دفاع از برابری و عدالت و حق آموزش رایگان برای کودکان سرزمینش ندارد. با ورود به لینک زیر می توان به این کمپین پیوست:

https://www.nasuwt.org.uk/news/campaigns/free-esmail-abdi.html

 

وجود ۲۲ هزار کلاس درس فرسوده در تهران

مدیرکل نوسازی مدارس شهر تهران گفت: "از مجموع ۵۳ هزار کلاس درس دولتی واقع در استان تهران، حدود ۲۲ هزار کلاس درس فرسوده، نیازمند تخریب، بازسازی و مقاوم سازی هستند."

علی شهری پیرامون هزینه نهایی برآورد شده برای تکمیل پروژه ها گفت: "بالغ بر ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی مدارس مذکور نیاز است. به طور کلی برنامه ریزی و ساخت فضاهای آموزشی تفاوت بسیاری با احداث فضاهای مسکونی و غیره دارد و می بایست موارد متعددی در ساخت فضای فیزیکی مدارس مورد توجه قرار گیرد. به همین منظور، بهترین مواد اولیه در ساخت فضاهای آموزشی لحاظ می شود."

شهری با بیان افزایش سهم خیرین در سال جاری به نسبت سال گذشته گفت: "خیرین مدرسه ساز از ابتدای شکل گیری تاکنون، در احداث ۱۵۶۸ پروژه آموزشی با ۱۸ هزار و ۳۴۰ کلاس درس استان تهران مشارکت داشته اند، اما در بیستمین جشنواره خیرین که تیرماه ۹۷ در تهران برگزار شد، خیرین مدرسه ساز اعتباری بالغ بر ۶۶ میلیارد تومان تعهد کردند که امیدواریم قسمت عمده ای از این تعهدات تحقق یابد."

 

تجمع بازنشستگان کشوری در تهران، یزد، مشهد، بروجرد

روز سه شنبه ۲۰ شهریور ماه، بازنشستگان کشوری براساس فراخوان قبلی به طور هماهنگ در شهرهای تهران، مشهد، یزد و بروجرد تجمع کردند.

در تهران بازنشستگان و پیشکسوتان پرستاری و پیراپزشکی و بهداشت و بازنشستگان کشوری و بانکی و فرهنگیان در اعتراض به وضعیت بد معیشتی خود در مقابل سازمان برنامه و بودجه تجمع کرده و شعار می دادند: "خط فقر ۵ میلیون حقوق ما ۲ میلیون"، "حقوق ما ریالیه، هزینه ها دلاریه".

در یزد نیز بازنشستگان کشوری و پیشکسوتان پرستاری در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات قبلی شان و زندگی سخت و زیر خط فقر خود در مقابل سازمان مدیریت و برنامه ریزی دست به تجمع اعتراضی زدند. در این تجمع معلمین و فرهنگیان بازنشسته نیز حضور داشتند.

آنها پلاکاردها و بنرهایی در دست داشتند که بر روی یکی از آنها پرسیده شده بود:"چگونه می شود در یک سوم زیر خط فقر زندگی کرد؟"

در مشهد بازنشستگان کشوری در پاسخ به فراخوان قبلی در اعتراض به وضعیت معیشتی خود دست به تجمع زدند.

بازنشستگان فرهنگی در بروجرد هم در اعتراض به وضعیت معیشتی و حقوق زیر خط فقر تجمع اعتراضی برگزار کردند. در این تجمع بازنشستگان معترض خواستار افزایش حقوق خود شدند.

در رویدادی دیگر روز پنجشنبه 15 شهریور، جمعی از فرهنگیان سقز در اعتراض به عملکرد شرکت تعاونی مسکن فرهنگیان در مقابل اداره تعاون تجمع کردند.

 

تراکم در مدارس تهران؛ هر کلاس بیش از ۳۱ دانش آموز 

مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران گفت در استان تهران ۹۱۸ مدرسه دو شیفته کار می کنند.

به گفته علی شهری به طور میانگین در مدارس ایران در هر کلاس درس ۲۴ دانش آموز درس می خوانند، در مدارس تهران اما تراکم دانش آموزان در هر کلاس درس از ۳۱ دانش آموز هم بیشتر است.

در سالهای گذشته فرسودگی مدارس تهران در کنار درخواست مدارس دولتی از والدین دانش آموزان برای پرداخت شهریه زیر نامهای دیگر از معضلات آموزشی بود.

 

۴۲ هزار بازنشسته فرهنگی همچنان در انتظار پاداش پایان خدمت 

۴۲ هزار بازنشسته فرهنگی ۹۶، در انتظار دریافت قسط سوم پاداش پایان خدمت خود هستند.

این بازنشستگان ابراز امیدواری می کنند بعد از ماهها انتظار و بلاتکلیفی، این معوقات قبل از پایان شهریور پرداخت شود.

آنها می گویند: "اول قرار نبود پاداش پایان خدمت را قسطی بپردازند، بعد هزار دلیل و بهانه آوردند و پرداخت را قسطی کردند. حالا هم هنوز قسط سوم را نگرفته ایم و نگرانیم که نکند بیش از این تاخیر کنند و باز هم تا پایان شهریور نپردازند."

یکی از این بازنشستگان گفت: "در ماههای اخیر ارزش داشته های ریالی مردم به یک سوم رسیده و بازنشسته ها جزو کم درآمدترینها هستند. همه امید ما به همین پاداش پایان خدمت است که بتوانیم با آن فرزندانمان را به خانه بخت بفرستیم یا برای خودمان بعد سالها تحصیل و گچ تخته خوردن، سرپناه جور کنیم. اگر قرار باشد اینهمه تاخیر کنند، این شندرغاز پاداش دیگر به هیچ دردی نخواهد خورد، کما اینکه اگر به موقع می پرداختند، می توانستیم با پولش هزار کار بکنیم که امروز بعد از گذشت شش ماه دیگر نمی توانیم."

این بازنشستگان می گویند: "اگر تا آخر شهریور معوقات ما را نپردازند، از همه کانالهای ممکن صدای خود را به گوش مسوولان خواهیم رساند."

 

درخواست پنج سندیکای فرانسوی از خامنه ای برای آزادی محمد حبیبی 

پنج سندیکای کارگری فرانسه در نامه ای خطاب به رهبر جمهوری اسلامی، وی را مسوول جان محمد حبیبی، معلم زندانی، دانسته و خواستار آزادی وی و دیگر معلمان دربند شدند.

سندیکاهای فرانسه خواستار "توجه" خامنه ای به وضعیت محمد حبیبی شده و نوشته اند: "حبس او تخطی از حقوق بشر و آزادیهای اساسی سندیکایی است و به همین دلیل خواستار آزادی فوری وی هستیم."

در این نامه، آقای حبیبی به عنوان یکی از پر شمار مبارزان سندیکایی مستقل در ایران معرفی شده که به خاطر "پیگیر بودنشان در فعالیتهای قانونی توسط رژیم تحت پیگرد و آزار قرار گرفته اند".

این پنج سندیکای فرانسوی به نقل از خانواده حبیبی نوشته اند که با او در زندان "به شدت بدرفتاری شده و مقامهای زندان همچنان از ارایه خدمات درمانی و معالجات اضطراری که او به شدت بدانها نیاز دارد، دریغ می ورزند".

در این نامه،علی خامنه ای به عنوان رهبر جمهوری اسلامی "مسئول جان و سلامتی" محمد حبیبی معرفی شده و هشدار داده شده: "بدون معالجات لازم، خطر وخیم تر شدن سریع وضعیت سلامتی او بسیار است."

این نامه تاکید می کند: "اخبار رسیده از ایران بیانگر دشوارتر شدن فضای کار در این کشور است و جمهوری اسلامی نشان داده که به تعهدات خود در قبال توافق نامه های بین المللی سازمان جهانی کار که حق کارگران ایران را در ایجاد تشکلهای مستقل به رسمیت می شناسد، عمل نمی کند."

پنج سندیکای کارگری فرانسه همچنین خواستار آزادی "فوری و بی‌‌قید و شرط همه فعالان زن و مرد زندانی از جمله اسماعیل عبدی و محمود بهشتی، معلمان دربند" شده اند.

 

بازگشت امتیاز سختی کار به احکام حقوقی فرهنگیان

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی از بازگشت حق سختی کار در احکام حقوقی فرهنگیان خبر داد.

علی الهیار ترکمن در توجیه علت حذف این حق مدعی شد: "در یک برهه ای از زمان به علت تغییر ساختار سازمان برنامه و بودجه، بند مربوط به سختی کار دو بار در احکام فرهنگیان درج شد. از آنجاکه این موضوع مجوزهای لازم و قانونی را نداشت، از سوی مراجع قانونی ذی ربط، آموزش و پرورش برای حذف این بند از فیشهای حقوقی تحت فشار قرار گرفت و پس از طی مراحل قانونی حذف آن در این دوره اتفاق افتاد."

وی ادامه داد: "در پی حذف این بند که در ابتدای امسال رخ داد، تلاشهایی با دو رویکرد برقراری امتیاز بند مذکور و قانونی و دایمی کردن آن صورت گرفت که خوشبختانه شورای توسعه مدیریت افزایش امتیاز برای سختی کار را مصوب کرد."

الهیار از آغاز صدور احکام جدید فرهنگیان با احتساب سختی کار خبر داد و وعده داد: "زمان برقراری بند مذکور در احکام کارگزینی از اول فروردین است، لذا معوقات شش ماهه اول سال همزمان با حقوق مهرماه پرداخت می شود."

 

 

(منابع: ایلنا، خانه ملت، حقوق معلم و کارگر، سیمای آزادی، ایسنا، رادیو فردا، آموزش و پرورش)

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۰۳، یکشنبه اول مهر ۱۳۹۷  ـ  ۲۳ س‍‍پتامبر ۲۰۱۸

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول