برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در مرداد 1397

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

جنبش رنگین کمان حق خواهی در مرداد ماه، بیش از 2200 حرکت اعتراضی

خیزشهای توده ای در مرداد ماه همراه با حرکتهای اعتراضی نیروهای کار، جلوه ای با شکوه از جنبش رنگین کمان مردم ایران را در مقابل چشم همگان قرار داد. اعتصاب سراسری کامیونداران، اعتصاب سراسری کارگران راه آهن، اعتصاب کارگران هفت تپه و فولاد اهواز و دهها حرکت اعتراضی دیگر از جانب نیروهای کار و خیزشهای توده در شهرهای مختلف نشان داد که قیامهای ماه دی 1396 فروننشته و به طور مداوم در گوشه و کنار کشور جریان دارد. خامنه ای در روز دوشنبه 22 مرداد با فرار به جلو و برای بی اهمیت دادن بیش از 2 هزار حرکت اعتراضی در این ماه، وقیحانه این جنبش عظیم را به حرکت مَگس روی شیرینی تشبیه کرد و گفت: «برخی مقامات امریکا گفتند ۶ ماه دیگر خبرهایی از ایران خواهید شنید، منظور آنها همین حوادث مرداد بود که با وجود هزینه های فراوان مالی و سیاسی دشمنان، اینگونه محدود از آب درآمد.». خامنه ای با خود فریبی و دروغ 20 روز اعتصاب و تجمع در 200 شهر از تمامی استانهای کشور، اعتصاب و تجمع سراسری کارگران راه آهن و چند صد حرکت اعتراضی دیگر از جانب کارگران، کشاورزان، معلمان، غارت شدگان، پرستاران، بازاریان و مردم شهرهای مختلف را «محدود» اعلام کرد.

گزارش زیر شامل اخبار بیش از 2200 حرکت اعتراضی در مرداد ماه است.

 

جنبش بازاریان و خیزش توده ای در شهرهای ایران

روز دوشنبه۱ مرداد، کسبه پاساژ فردوسی مشهد در اعتراض به گران شدن حق شارژ در مجتمع، قطعی مستمر برق و شرایط بد اقتصادی دست به اعتراض و اعتصاب زدند و مغازه های خود را بستند.

روز سه ‌شنبه 2 مرداد، اصناف مختلف اصفهان در اعتراض به وضعیت اقتصادی موجود دست به اعتصاب زده و در مقابل استانداری تجمع کردند. این تجمع مورد هجوم وحشیانه ماموران نیروی انتظامی و امنیتی قرار گرفت.

روز چهارشنبه 3 مرداد، کسبه بازار فردوسی در مشهد در اعتراض به قطع مکرر برق و کسادی بازار مغازه های خودشان را ترک کرده و در بازار فردوسی تجمع کردند.

روز پنجشنبه 4 مرداد، مغازه داران و کسبه خیابان قزوین در کرج مغازه های خود را بسته و اعتصاب کردند.

روز یکشنبه ۷ مرداد، بازاریان و کسبه بازار ابزار و ماشین آلات در اصفهان در اعتراض به گرانی و بالا رفتن قیمت دلار و وضعیت نابسامان اقتصادی دست به اعتصاب زده و مغازه ‌های خود را بستند.

روز دوشنبه ۸ مرداد، بازاریان در خیابان جی اصفهان در اعتراض به موج شدید گرانی و‌ رکود تورمی اعتصاب کردند. در همین روز بازاریان در شهرهای تهران، قشم، بندرعباس، اصفهان، رشت، تبریز، کرج، مرند، شهر ری و ... دست به اعتصاب زدند.

این اعتصاب در تهران در بازارهای طلافروشان، فرش فروشان، آهن و مصالح ساختمانی، پاساژهای علاءالدین، چارسو، شوش و بازار کفاشان در خیابان ۱۵خرداد و میدان توپخانه صورت گرفت.

روز سه شنبه 9 مرداد سلسله تظاهراتی در اعتراضی علیه گرانی، بیکاری، فقر و...با شعارهای «مرگ بر دیکتاتور/ خامنه ای حیا کن، مملکتو رها کن/ کارگر می ‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد» در شهرهای اصفهان (شاپور جدید)، رشت و کرج صورت گرفت که در شبانگاه چهارشنبه 10 مرداد، ادامه پیدا کرد.

بر اساس گزارشات ویدئویی منتشر شده در کانالهای تلگرام، روز سه شنبه 9 مرداد، مردم گوهردشت کرج در اعتراض به گرانی، بیکاری، تورم و ... اقدام به تجمع و راهپیمایی کردند. مزدوران رژیم با حضور در خیابانها قصد داشتند مردم را متفرق کنند که مردم آنها را هو کردند. مردم شعار می دادند: مرگ بر دیکتاتور/ توپ تانک فشفه، آخوند باید گم بشه/ ملت گدایی می کند، آخوند خدایی می کند/ اصلاح طلب اصولگرا دیگه تمومه ماجرا/ملت گدایی می‌کند، آقا خدایی می‌کند/ دشمن ما همین‌ جاست، دروغ می‌ گن آمریکاست/ بیکاری تورم، بلای جان مردم/ تا دیکتاتور رو کاره هر روز همین بساطه/ وای به روزی که مسلح شویمو

به گزارش همبستگی ملی، روز چهار شنبه 10 مرداد، مردم منطقه شاپور جدید در اصفهان برای دومین روز متوالی با شعارهای خامنه ای حیا كن مملكت را  رها كن/ مرگ بر دیكتاتور و   تظاهرات کردند. در این روز خیابانهای مختلف این منطقه از جمله امیرکبیر، مشیرالدوله و دانش  و چهار راه هزاردستان صحنه درگیری جوانان اصفهان با مأموران سرکوبگر بود.

به گزارش هرانا، روز پنجشنبه 11 مرداد، موج جدید اعتراضات خیابانی در شهرهای اصفهان، شاهین ‌شهر، نجف‌آباد، کرج، مشهد، شیراز، ساری، تهران، اهواز، کرمانشاه، قهدریجان و اراک با حضور گسترده‌ مردم ادامه یافت.

ینا به همین گزارش برخی تصاویر و ویدیوها حاکی از حضور پر رنگ نیروهای امنیتی جهت پراکنده کردن جمعیت در مناطق مختلف تهران از جمله میدان تجریش و میدان انقلاب است.

روز آدینه ۱۲ مرداد، شورش مردمی در شهرهای مختلف ایران از جمله تهران، گوهردشت کرج، اشتهارد، اصفهان،‌ شاهین شهر، قهدریجان، نجف آباد، اراک، اهواز، زیباشهر، اشتهارد، قرچک ورامین و شیراز ادامه پیدا کرد.

بر اساس گزارشهای منتشره در شبکه های اجتماعی اعتراضها در اصفهان، شیراز و تهران بیش از سایر شهرها به خشونت کشیده شد و لباس شخصیها، بسیجیها و نیروهای انتظامی با مردم درگیر شدند. در تهران تماشاگران مسابقه فوتبال هنگام ترک ورزشگاه آزادی شعار مرگ بر دیکتاتور سر دادند.

خبرگزاری حکومتی فارس، روز شنبه ۱۳مرداد در مورد قیام مردم اشتهارد به نقل از آخوند جنایتكار هندیانی رئیس حوزه جهل و جنایت این شهرستان نوشت «رأس ساعت ۹ شب بود که آشوبگران به سمت حوزه علمیه اشتهارد حرکت کردند ... آشوبگران با سنگ و آجر نمای حوزه علمیه ماهدشت را هدف قرار دادند ... زمان اذان مغرب که تجمع آشوبگران در مقابل حوزه علمیه دوباره شروع شد و این بار بیش از ۵۰۰ نفر حضور داشتند و شعارهای ساختارشکن و معاندانه سر می دادند».

دویچه وله در روز آدینه 12 مرداد، در مورد خیزشهای مردمی گفت: گزارشهایی از تظاهرات در مشهد، قهدریجان و اندیمشک مخابره شده ‌اند. در یکی از ویدیوهایی که کاربران دویچه ‌وله از مشهد ارسال کرده ‌اند، دیده می‌شود که نیروهای امنیتی به حال آماده‌باش در کنار خیابان صف کشیده ‌اند. در گوهردشت کرج گروهی از معترضان موتورهای پلیس را به آتش کشیدند. در شاهین‌شهر اصفهان نیز نیروهای امنیتی برای متفرق کردن جمعیت اقدام به پرتاب گاز اشک‌آور کردند. از قهدریجان نیز ویدیوییهایی منتشر شده که در آنها دیده می‌شود معترضان برای مقابله با نیروهای امنیتی در خیابان در فواصل نزدیک به یکدیگر آتش درست کرده ‌اند.

در همین روز صدای آمریکا گفت: بعد از تظاهرات روز پنجشنبه در دست کم ده شهر بزرگ ایران، فیلمها و گزارشهای ارسالی به صدای آمریکا از حمله ماموران به مردم معترض در برخی از این شهرها خبر می دهد. همزمان در برخی از این فیلم ها، تظاهرکنندگان شعارهای تندی علیه رهبر جمهوری اسلامی سر دادند. چند گزارش ویدئویی توسط شهروندان نشان می دهد در اصفهان و منطقه شاپورجدید، معترضان با تیراندازی تهدید شده اند. همچنین در قهدریجان اصفهان ماموران به سوی مردم معترض گاز اشک آور پرتاب کردند.

شب هنگام آدینه 12 مرداد 1397، یکی از جوانان گوهر دشت به نام رضا اوتادی با شلیک مستقیم گلوله مزدوران رژیم به شهادت رسید.

روز شنبه 13 مرداد، رادیو زمانه گزارشی پیرامون پنجمین روز تظاهرات مردمی منتشر کرد. این رادیو گفت: بنا به اخبار منتشرشده در شبکه ‌های اجتماعی، معترضان در اشتهارد کرج در پنجمین روز متوالی از دور تازه اعتراضهای سراسری بار دیگر به خیابان‌ ریختند. معترضان شعار می‌دادند: «نترسید، نترسید، ما همه با هم هستیم». تظاهراتی که در نخستین روز خود از محله شاپورنو اصفهان و چند شهر دیگر آغاز شد، اکنون وارد پنجمین روز شده است.

روز یکشنبه ۱۴مرداد، جوانان دلیر گوهردشت کرج به رغم حکومت نظامی اعلام نشده و حضور فشرده نیروهای سرکوبگر و محاصره فلکه اول این شهر، حوالی نیمه شب در زیر پل موسوم به «شهدا» دست به تظاهرات زدند و با شعارهای مرگ بر دیکتاتور دشمن را بهت زده و غافلگیر کردند. به گزارش همبستگی ملی، در تهران نیز به رغم محاصره نقاط مرکزی شهر مردم به جان آمده در نقاط مختلف به تجمع زدند.

روز آدینه ۱۹ مرداد، در پی اعلام فراخوانهایی مبنی بر سردادن شعارهای اعتراضی در استادیومها، برای اولین بار نیروی انتظامی جمهوری اسلامی با تجهیزات جدید ضد شورش در ورزشگاه آزادی حاضر شد. به گزارش صدای آمریکا، تماشاگران مسابقه استقلال تهران و تراکتورسازی تبریز پیش از آغاز بازی شعار مرگ بر دیکتاتور سر دادند. بنا به گزارشهای منتشر شده در شبکه‌ های اجتماعی در پی سر دادن این شعار، نیروهای انتظامی به سوی تماشاگران یورش برده و تعدادی را به شدت مجروح کرد.

روز یکشنبه 21 مرداد ، کسبه بازار کفاشان تهران در پاساژهای وحید، اعظم و کمالی در اعتراض به گرانی مواد اولیه برای تولید کفش، دست به اعتصاب و اعتراض زدند.

به گزارش همبستگی ملی، معترضان از سرای اعظم حرکت کرده و سایر مغازه داران را به اعتصاب فرا میخواندند. بازاریان معترض و خشمگین به یکدیگر پیوستند و شعار مرگ بر دیکتاتور و مرگ بر گرانی سر دادند.

به گزارش کانال تلگرام اتحاد، روز دوشنبه 22 مرداد، بازاریان مشهد با شعار «مرگ بر گرانی»، «ما اعتراض داریم ،به ما نیاز دارید» و ... تجمع و تظاهرات کردند و سایر همقطاران خود را به اعتصاب و اعتراض فراخواندند. تظاهرات در خیابان عامل مشهد مقابل دفتر اتحادیه با وجود حضور گسترده مأموران انتظامی جریان داشت. معترضان خواستار حضور مسئولان استانداری یا سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در جمع خود بودند. اعتصاب بازار مشهد به دنبال دو روز اعتصاب بازار کفاشان تهران با شعار مرگ بر دیکتاتور و مرگ بر گرانی صورت می گیرد.

 

جنبش سراسری رانندگان کامیون در 200 شهر از 31 استان

 

دور جدید اعتصاب سراسری رانندگان کامیون و حمل و نقل جاده ‌ای از اول مرداد آغاز شد. اولین اعتصاب سراسری رانندگان کامیون در خرداد سال جاری صورت گرفت و طی دو هفته تمامی ۳۱ استان ایران را دربرگرفت. رژیم برای مهار جنبش سراسری رانندگان خودروهای سنگین وعده عملی شدن خواسته های آنان را داد و قرار بود تا قبل از اول مرداد این امر تحقق پذیرد.

پیش از اول مرداد رانندگان کامیون در مورد تاخیر در عملی شدن خواسته های شان هشدار داده بودند. قرار بود تا قبل از اول مرداد تمام خواسته های رانندگان عملی شود. اما نه فقط این امر تحقق نپذیرفت، بلکه قیمت برخی از کالاهای مورد نیاز رانندگان افزایش پیدا کرد. برای مثال قیمت لاستیک از «یک ملیون و 600 هزارتومان» به بیش از «سه ملیون و 700 هزارتومان » افزایش یافت  و دریافت انعام رانندگان لغو شد.

خواسته های رانندگان کامیون و رانندگان ترانزیت چنین است:

۱_ کسر حقِ پرداختی بیمه رانندگان

۲_ افزایش حقوق بازنشستگی و سختی کار

۳_ کاهش قیمت لوازم یدک

۴_کاهش قیمت لاستیک

۵_ افزایش کرایه حداقل 70 درصد

۶_ کاهش نرخ عوارضی اتوبانها

۷_ترمیم جاده ‌های پرتردد سراسر کشور

۸_افزایش سهمیه سوخت ناوگان حمل بار

۹_ حذف دلالان و واسطه ها از پایانه ها و باربریها

۱۰_ اجباری کردن اعلام بارها، در سالنهای اعلام بار در سراسر کشور

۱۱_کاهش دریافت کمسیون باربریها و پیمانکاران شرکت نفتی

۱۲_ کاهش دادن هزینه های اضافی از پایانه های مرزی جهت تردد ترانزیتها در سراسر پایانه های مرزی کشور

۱۳_ رفع کمبود شدید امکانات رفاهی، بهداشتی در پایانه های مرزی و داخلی

۱۴_ نوسازی ناوگان حمل و نقل باری

۱۵_ نظارت بر برخوردهای غلط و سلیقه ای ماموران راهنمایی و رانندگی و مجازات ماموران و افسران رشوه گیر.

 

به دلیل برآورده نشدن این خواسته ها رانندگان كامیون و خودروهای سنگین اعتصاب خود را از روز دوشنبه اول مرداد در بسیاری از استانها از قبیل؛ آذربایجان شرقی، اصفهان، تهران، سمنان، فارس، قزوین، كرمان، کردستان، كرمانشاه، لرستان، مركزی، خراسان رضوی، چهار محال و بختیاری، خوزستان، هرمزگان آغاز کردند.

روز سه شنبه ۲ مرداد، خبرگزاری حکومتی ایلنا ‌نوشت: کامیونداران به نشانه اعتراض از حمل بار خودداری می ‌ورزند و در پایانه‌ های شهرهای بزرگ کشور دست از کار کشیده ‌اند. این خبر ساعاتی بعد از خروجی این خبرگزاری حذف شد.

کانال تلگرام اتحادیه آزاد کارگران ایران گزارش داد که کامیونداران روز سه‌شنبه در فرخ ‌شهر، در استان چهارمحال و بختیاری، مرند، قزوین و اصفهان با دست زدن به اعتصاب، از بارگیری خودداری کردند. بر اساس این گزارش، همزمان با این اعتصاب، در پایانه بار مشهد، ‌لاستیک کامیون به قیمت ارزان عرضه شد تا رانندگان به شکستن اعتصاب ترغیب شوند. صدا و سیمای جمهوری اسلامی در دومین روز اعتصاب سراسری رانندگان گزارش کوتاهی درباره مطالبات رانندگان اعتصابی چهارمحال بختیاری پخش کرد. رانندگان اعتصابی در پاسخ این سوال خبرنگار که پس از اعتصاب خرداد کدامیک از مطالبات آنها پاسخ گرفته گفتند ۲۰ درصد به هزینه بار افزوده شده اما هزینه کمیسیون و سایر هزینه‌ها نیز بالا رفته است. رانندگان بر گرانی قطعات یدکی، و ناکافی بودن مقرری بازنشستگی تاکید کردند.

روز چهارشنبه 3 مرداد، اعتصاب رانندگان برای سومین روز متوالی ادامه یافت. شهرهای اصفهان، شیراز، قزوین، همدان، ملایر، کرمانشاه، چالوس، اسدآباد، تویسرکان، کرمان، تهران، مشهد، زنجان، ارومیه، آبادان، اهواز، کرج، اراک، شاهرود، قزوین، همدان، ملایر، خرم‌آباد، نقده، نجف آباد، مبارکه، بندرعباس، ساوه، خواف، سبزوار، شیروان، کنگاور، داراب، مرودشت، سمنان، شاهرود، شهرکرد، فرخ شهر، زاهدان، بجنورد، یزد، بندر خمینی، خورموسی، چذابه، جاجرم، گرمه، جهرم، زرقان، فاروق، اندیمشک، بندرماهشهر، قم و ...شاهد اعتصاب رانندگان بودند.

به گزارش دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران، روز پنجشنبه ۴ مرداد اعتصاب رانندگان کامیون و خودروهای سنگین در چهارمین روز خود به ۹۲ شهر از ۲۸ استان کشور گسترش یافت.

روز شنبه 6 مرداد، اعتصاب کامیونداران در ۱۲۱ شهر برای ششمین روز ادامه پیدا کرد.

به گزارش همبستگی ملی، روز یکشنبه ۷ مرداد، اعتصاب سراسری کامیونداران در ۱۲۵ شهر کشور برای هفتمین روز ادامه پیدا کرد.

روز دوشنبه 8 مرداد ماه، اعتصاب رانندگان خودروهای سنگین و کامیونداران وارد هشتمین روز خود شد.

به گزارش کانال تلگرام اتحاد، روز سه ‌شنبه ۹ مرداد، در پی اعتصاب سراسری کامیونداران و تانکرداران که نهمین روز خود را پشت سرگذاشته است، بنزین در جایگاههای توزیع سوخت در شهرستان رشت و شهرهای استان گیلان بسیار نایاب شد. اعتصاب رانندگان خودروهای سنگین در نهمین روز به 150 شهر از ۳۱ استان کشور گسترش یافت.

رادیو زمانه

روز شنبه 13 مرداد، رادیو زمانه طی گزارشی اعلام کرد: منابع خبری نزدیک به کامیونداران و رانندگان، گزارشهایی مبنی بر تهدید رانندگان توسط نیروهای امنیتی منتشر کردند. به‌رغم این تهدیدها اما رانندگان کامیون شنبه ۱۳ مرداد‌ در شهرک صنعتی مبارکه اصفهان سیزدهمین روز از اعتصاب را آغاز کردند. در پی این اعتصاب وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد نرخ حمل بار را ۲۰ درصد افزایش می‌دهد حال آن که رانندگان خواستار ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش نرخ حمل بار بودند.

روز یکشنبه 14 مرداد، اعتصاب سراسری كامیوداران به بیش از 136 شهر گسترش یافت

به گزارش رادیو زمانه، اعتصاب رانندگان کامیون و حمل و نقل جاده ‌ای که از اول مرداد آغاز شده روز چهارشنبه 17 مرداد ادامه یافت. تصاویری از اعتصاب رانندگان در بوکان و نهاوند در رسانه ‌های اجتماعی منتشر شده است. بنا به این گزارش دومین دور اعتصاب رانندگان کامیون و حمل و نقل جاده ‌ای در اعتراض به کمی دستمزد، نابسامانی وضعیت بیمه رانندگان و گرانی قطعات یدکی و با خواست افزایش قیمت بار، افزایش مقرری بازنشستگی، بالا بردن سطح امنیت جاده‌ها، نظارت بر کار شرکتهای حمل و نقل، کاهش کمیسیون باربری از اول مرداد آغاز شد و به بیش از ۲۰۰ شهر گسترش یافت.

به گزارش ایران خبر، روز پنجشنبه ۱۸ مرداد، کامیونداران شهرهای مشهد، سبزوار و نیشابور و اسلامشهر  برای  هجدهمین روز  به اعتصاب خود ادامه دادند.

روز یكشنبه 21 مرداد، رانندگان کامیون در همدان چهارمین هفته اعتصاب خود را آغاز کردند.

روز سه شنبه ۲۳ مرداد، رادیو زمانه اعلام کرد: دور دوم اعتصاب رانندگان کامیون از یکم مرداد سال جاری آغاز شد و به رغم فشارهای امنیتی همچنان ادامه دارد.

ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهد رانندگان کامیون در بوکان خودروهای خود را متوقف کرده ‌اند. در همین رابطه شماری از رانندگان کامیون در یاسوج مقابل ساختمان اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند.

بنا بر گزارشهای منتشر شده، رانندگان اعتصابی بارها توسط ماموران امنیتی و لباس شخصی تهدید شده ‌اند. یک ویدئو در رسانه ‌های اجتماعی نیز نشان می‌دهد که ماموران پلیس به رانندگان کامیون در کنار جاده حمله می‌کنند.

اعتصاب سراسری رانندگان کامیون و خودروهای سنگین میان جاده ای پس از 23 روز متوالی و گسترش آن در 200 شهر از 31 استان کشور که با در نظر گرفتن تکرار اعتصاب در بسیاری از شهرها بیش از 1600 روز را شامل می شود، پس از تحقق برخی از خواسته های آنان به طور موقت پایان یافت.

 

اعتصاب و تجمع سراسری کارگران راه آهن

در مرداد ماه اعتصاب و تحمع کارگران تراورس در نقاط مختلف کشور جریان داشت. کارگران شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی همزمان در مناطق لرستان، کرج، زاگرس، شاهرود، دامغان، سمنان، سلماس، تبریز، صوفیان، عجب ‌شیر، مرند، شفاخانه، نیشابور، سبزوار، کاشمر، عطار، هرمزگان (سیرجان) و اسلامشهر تهران

همزمان و طی چند روز اقدام به اعتصاب و تجمع کردند.

روز شنبه ۶ مرداد، اعتصاب کارگران گسترش آهن راه در حالی به روز ششم رسید که کارگران واحد شرفخانه روز گذشته از حضور در پروژه ‌ی جدید ممانعت کردند. مدیر پروژه این شرکت گفت: کارفرما در حال پیگیری مطالبات کارگران است. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران واحد سوفیان واقع در آذربایجان گفت: در صحبتهایی که کارفرمای شرکت در حضور مدیرکل راه ‌آهن ناحیه آذربایجان با کارگران انجام داد، قرار بر این شد که تا ۵ مرداد حقوق معوقه اردیبهشت ماه به کارگران پرداخت شود اما هنوز هیچ پرداختی صورت نگرفته است.

روز یکشنبه ۷ مرداد، کارگران ایستگاه نیشابور، سبزوار، کاشمر و عطار مقابل ساختمان فرمانداری نیشابور دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران شرکت تراورس که امور نگهداری خط و ابنیه فنی خط آهن را انجام می ‌دهد، می‌گویند: حدود هفت هزار نفر تحت مسئولیت شرکت تراورس درخطوط ریلی سراسر کشور مشغول کارند که مطالبات مزدی و بیمه ‌ای ما تا سه ماه به تاخیر افتاده است. به گفته کارگران شرکت تراورس راه‌آهن، پیش از این نیز همکاران شان در مناطق ریلی هرمزگان (سیرجان)، اسلامشهر تهران، کرج، لرستان، آذربایجان، زاگرس، شاهرود، دامغان و سمنان دست به اعتراض صنفی زده بودند که نتیجه‌ای دربرنداشته است.

به گزارش ایلنا، به دنبال برپایی تجمعات کارگران تراورس در نقاط مختلف کشور، بامداد روز چهارشنبه 3 مرداد، گروهی از کارگران شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی بار دیگر به صورت جداگانه اما همزمان در مناطق لرستان، کرج، آذربایجان، زاگرس، شاهرود، دامغان و سمنان تجمع کردند. این اعتراض صنفی به دنبال فراخوان روز ۲۸ تیرماه کارگران خطوط ریلی راه‌آهن صورت گرفته است.

روز دوشنبه ۸ مرداد، کارگران راه آهن زاگرس و لرستان به اعتصاب خودشان ادامه دادند.  این کارگران که دو هفته است در اعتراض به عدم پاسخگویی به مطالبات به حق شان در اعتصاب هستند گفتند؛ به اعتصاب شان تا رسیدن به خواسته های خود  ادامه خواهند.

در همین روز کارگران و کارکنان راه آهن شاهرود و سمنان و دامغان که همچون دیگر همکاران شان در سایر نقاط کشور سه ماه حقوق معوقه دارند، برای چندمین بار است طی هفته های گذشته دست به اعتصاب زدند

روز چهارشنبه 3 مرداد، ایلنا اعلام کرد که؛ کارگران گسترش آهن راه حوزه آذربایجان  دو هفته است که در اعتصاب به سر می ‌برند. این کارگران به دنبال 3 ماه حقوق معوقه خود هستند. مدیرکل راه ‌آهن این منطقه گفت: به زودی مطالبات مزدی عقب افتاده اردیبهشت و خرداد ماه کارگران خطوط ریلی پرداخت می ‌شود.‌ کارگران «گسترش آهن راه» منطقه آذربایجان در دومین هفته اعتصاب خود همچنان به عدم پرداخت حقوق معوقه، کاهش ضریب سختی کار و عدم تسویه مطالبات شان از طرف کارفرمای سابق این شرکت (تراورس) معترض هستند. دامنه این اعتراضات محدود به آذربایجان نشده و روز یکشنبه ۳۱ تیر گروهی از کارگران تراورس در منطقه اسلامشهر تهران در محدوده ایستگاه راه ‌آهن تجمع کردند.

روز دوشنبه 8 مرداد، کارگران قراردادی شرکت گسترش راه آهن بعد از شش روز اعتصاب، در ایستگاه راه آهن تبریز تجمع کردند. مدیرکل راه آهن حوزه آذربایجان گفت: پیمانکار موظف است تمام مطالبات کارگران را پرداخت و برگه تسویه حساب را به دستگاههای ذیربط ارایه کند.

روز سه‌ شنبه ۹ مرداد، کارگران راه ‌آهن زنجان در اعتراض به پرداخت نشدن ۴ ماه حقوق و ۱۲ماه حق بیمه ‌شان در ایستگاه راه‌آهن زنجان دست به اعتصاب زدند.

کارگران زحمتکش راه ‌آهن چندین روز است که در شهرهای مختلف کشور از جمله تبریز، شاهرود، دامغان، سمنان، لرستان، اندیمشک و اسلام شهر تهران در اعتراض به پرداخت نشدن چندین ماه حقوق ‌‌شان اعتصاب کرده ‌اند.

روز چهارشنبه 10مرداد، صدها کارگر شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی راه آهن کشور سیزدهمین روز اعتصاب و تجمع خود را پشت سر گذاشتند. به گزارش ایلنا، در خطوط ابنیه راه‌ آهن کشور حدود ۷ هزار کارگر رسمی و قراردادی در نقاط ریلی مختلف کشور مشغول کارند که جدا از مطالبات مزدی دلیل دیگر اعتراض آنها، مربوط  به پرداخت نشدن حق بیمه از جانب کارفرما به سازمان تامین اجتماعی است.

تعنصاب صدها کارگر پیمانی معترض خط و ابنیه فنی راه آهن کشور از بامداد روز سه ‌شنبه ۱۶ مرداد وارد نوزدهمین روز شد. به گزارش ایلنا، همزمان با شروع فراخوان شورای هماهنگی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه ‌آهن  برای اعتراض، از روز جمعه ۲۹ تیر تا کنون، کارگران مناطق سیرجان، خراسان، شمال شرق ۲، بندرترکمن، سرخس، شاهرود، دامغان، سمنان نیز به جمع همکاران معترض خود پیوستند. پیش از این کارگران ایستگاه نیشابور، سبزوار، کاشمر و عطار، کارگران خطوط ابنیه راه‌آهن زنجان و مناطق ریلی هرمزگان (سیرجان)، اسلامشهر تهران، کرج، لرستان، آذربایجان، زاگرس، شاهرود، دامغان، سمنان، احمداباد هرمزگان، نگهداری ایستگاه ابومسلم و چند ایستگاه دیگر دست به اعتصاب زدند.

کارگران تراورس راه ‌آهن، روز چهارشنبه ۱۷ مرداد، در بیستمین روز اعتصاب خود، در اعتراض به معوقات حقوقی و بیمه ‌های عقب افتاده به سر می ‌برند. در همین روز کارگران راه آهن در ایستگاه کهه هرمزگان راهبندان ایجاد کرده و تردد قطارها برای مدتی مختل شد.

تعدادی از کارگران خط و ابنیه فنی راه آهن کشوردر تماس با ایلنا گفتند: با وجود آنکه روز چهارشنبه 17 مرداد، معادل یک ماه از مجموع سه ماه معوقات مزدی کارگران پرداخت شده، اما نگرانی از وضعیت نامعلوم مابقی مطالبات مان باعث شده تا گروهی از همکاران‌ مان در نواحی مختلف روز نیز اعتراضات صنفی خود را دنبال کنند.

اعتصاب این کارگران از حوزه سلماس شروع شده و در طول 21 روز به 24 حوزه‌ در سراسر کشور کشیده شد. در محموع کارگران طی سه هفته حدود 400 روز در 24 حوزه در اعتصاب بودند که حدود 350 روز اعتصاب در ماه مرداد صورت گرفت.

شرکت تراورس یکی از سه پیمانکار عمده راه ‌آهن سراسری و یکی از شرکتهای اقماری راه ‌آهن است که امور نگهداری خط و ابنیه فنی خط آهن را انجام می ‌دهد.

 

124  حرکت اعتراضی دیگر

*روز دوشنبه اول مرداد، کارگران معدن امین یار شهرستان فاریاب در استان کرمان ، به دلیل عدم دریافت 6 ماه حقوق و بی توجهی مسئولان در عقد قرار داد جدید کاری، به اعتصاب خود ادامه دادند. به گزارش آرمان کرمان، کارگران معترض روز یکشنبه 31 تیر، با تجمع مقابل درب معدن و مسدود کردن جاده ورودی، خواستار پرداخت 6 ماه حقوق معوقه خود شدند. کارگران می گویند، در حالی که ۴ ماه از ابتدای سال جاری گذشته است هنوز قرار دادی با کارگران مبنی بر تعیین پایه حقوق امضاء نشده است.

 

*بامداد روز دوشنبه اول مرداد، کارگران پیمانکاری آب و فاضلاب روستایی خوزستان برای دریافت معوقات خود، مقابل اداره کل آب و فاضلاب استان، تجمع نمودند.

به گزارش ایلنا، این کارگران با وجود وعده های داده شده، بیش از 5 ماه است که معوقات حقوقی خود را دریافت ننموده و به همین دلیل دست به تجمع زدند.

 

*روز سه شنبه ۲ مرداد، کارگران پروژه سد امیر آباد و رمشت کامیاران در اعتراض به پرداخت نکردن هفت ما حقوق شان توسط شرکت جهاد نصر، دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. به گزارش ایران خبر، تعداد کارگران پروژه سد امیر آباد و رمشت  که در این اعتصاب شرکت کردند، ۳۰۰ نفر اعلام شده است.

بخش موچش یکی از بخشهای شهرستان کامیاران در استان کردستان است.

 

*روز چهارشنبه 3 مرداد، کارگران شهرداری مرکزی آبادان در اعتراض به نپرداختن حقوق عقب مانده شان تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش پیام، این کارگران که در بخش فضای سبز و پارکهای آبادان مشغول به کار هستند، 9 ماه است دستمزدی دریافت نکرده اند. در همین حال نزدیک به 4 است که حق بیمه آنان نیز واریز نشده است.

 

*روز چهار‌شنبه ۳ مرداد، صیادان میگو در بوشهر در اعتراض به عدم مجوز خروج توسط پلیس دریابانی مقابل فرمانداری  این شهر دست به تجمع زدند. به گزارش ایران آزادی، تجمع صیادان در حالی انجام شد که پیش از این  ۳ مرداد ۹۷ به عنوان آغاز صید میگو اعلام شده بود اما پلیس دریابانی مجوز خرج برای صیادان بوشهر صادر نکرد.

 

*روز چهارشنبه 3 مرداد، جمعی از کارمندان و کارگران پتروشیمی ماهشهر در استان خوزستان در اعتراض به معوقات مزدی خود و عدم پایبندى شرکتهاى ذیربط به اجراى قانون، برای سومین روز متوالی دست از کار کشیده و اقدام به برگزاری تجمع کردند.

به گزارش هرانا، شرکت پتروشیمی ماهشهر که در زمینه تولید مواد شیمیایی، آروماتیکها، پلیمرها و ال‌ پی ‌جی فعالیت می‌کند، در سال ۱۳۵۲ از مشارکت شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران و شرکت میتسویی تحت نام شرکت پتروشیمی ایران و ژاپن شکل گرفت، ولی در سال ۱۳۶۵ در پی کناره ‌گیری شرکت میتسویی از پروژه ساخت مجتمع، کلیه سهام آن توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران خریداری و نام آن به شرکت پتروشیمی بندر امام تغییر پیدا کرد. این شرکت در سال ۱۳۸۹ توسط شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس خریداری شد و دفتر مرکزی و کارخانجات این شرکت در شهر ماهشهر، استان خوزستان مستقر است.

 

*روز چهارشنبه 3 تیر، کارگران پروژه ساختمانی مجتمع تجاری بانتا آبیدر در سنندج در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی‌ شان تجمع برگزار کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران این شرکت گفت: ما بارها به عدم پرداخت مطالباتمان اعتراض کرده ‌ایم اما در پاسخ به ما، می‌گویند که می‌ توانید بیایید و انصرف از کار داده و تسویه حساب کنید.

 

*روز جمعه ۵ مرداد، اعتصاب کارگران شهرداری صلوات آباد در سنندج برای ششمین روز متوالی ادامه یافت. به گزارش اتحاد، این کارگران  از تاریخ 31 تیر امسال، در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و دستمزد، تهدید به اخراج، عدم پرداخت دو سال اضافه کاری و سه سال عیدی، دست به اعتصاب و تجمعات اعتراضی زده اند.

 

*روز شنبه ۶ مرداد، بیش از 2 هزار کارگر کورە خانە های شهر تبریز کە همگی از کارگران استان کردستان هسستند، در اعتراض به افزایش نیافتن حقوق شان، دست بە اعتصاب زدند. به گزارش اتحاد، این کارگران سال گذشتە برای بریدن هر ١٠٠٠ خشت مبلغ ٣٧ هزار تومان دریافت می کردند. امسال نیز همان قیمت تعین شدە و درخواستهای مداوم کارگران برای افزایش قیمت دستمزدها، بی نتیجە ماندە و از همین رو دست بە اعتصاب زدند. بیش از پانصد خانوادە کە بالغ بر دو هزار نفر می باشند، در کورەهای آجرپزی  تبریز در سخترین شرایط و با حداقل دستمزد کار می کنند.

 

*روز شنبه 6 مرداد، اعتصاب و تجمع کارگران پروژه راهسازی بروجرد به اراک وارد هفته دوم شد. به گزارش ایلنا، این کارگران از روز شنبه ۳۰ تیر در اعتراض به مطالبات مزدی خود، دست از کار کشیده و در محل کار خود تجمع کرده‌ اند اما موفق نشد‌ند که معوقات خود را دریافت کنند. کارگران این پروژه عمرانی از طریق شرکت پیمانکاری «رامان» در پروژه راهسازی باند دوم تور بروجرد به اراک مشغول کارند.

 

*بامداد روز شنبه 6 مرداد، کارگران شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی منطقه خراسان در محدوده محل کار خود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، به گفته این کارگران؛ پرداخت مطالبات مزدی  و بیمه ‌ای آنها سه ماه به تاخیر افتاده و یکی دیگر از مشکلات صنفی آنها نداشتن امنیت شغلی به سبب داشتن قراردادهای کوتاه ‌مدت است که باعث نگرانی بیشتر کارگران شده است.

 

*بامداد روز شنبه 6 مرداد، حدود دویست نفر از اپراتورهای پستهای فشار قوی برق مقابل وزارت نیرو تجمع کردند. به گزارش ایلنا، خواسته‌ حاضران در تجمع، اجرایی شدن تبدیل وضعیت است. آنها می‌گویند: مدتهاست در انتظاریم که وضعیت شغلی‌ مان  از قرارداد کار معین به قرارداد دائم تغییر کند اما وزارت نیرو از اجرای مصوبه وزیر قبلی به بهانه‌ی نبودن «چارت خالی سازمانی» طفره می‌رود.

 

*بامداد روز شنبه 6 مرداد، تعدادی از کارگران شرکت زمزم آذربایجان در اعتراض به تعدیل و عدم امنیت شغلی مقابل این شرکت تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایلنا، دلیل تجمع اعتراضی کارگران این است که مدیریت شرکت اخیراً اعلام کرد که مازاد نیرو داشته و به دنبال آن تعدادی از کارگران را اخراج کرد. با تصمیم بنیاد مستضعفان به‌ عنوان صاحب اصلی این مجموعه تقریبا ۱۲۰ نفر مازاد نیرو اعلام شده است. شرکت زمزم آذربایجان در کیلومتر ۲۰ جاده تبریز-میانه واقع است و در سال ۱۳۴۷ تاسیس شده است. 

 

*روز شنبه ۶ مرداد، حدود 400 کارگر شرکت کندر سمنان، تولیدکننده مواد شوینده، در برابر اداره مالیات استان سمنان دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران، معترضان معتقدند که افزایش نامتعارف مالیات بر این شرکت باعث بیکاری ۴۰۰ کارگر شده است. آنها خواهان کاهش مالیات و تضمین امنیت شغلی هستند و برای چندمین بار دست به اعتراض و تجمع زده اند.

 

*روز یکشنبه ۷ مرداد، جمعی از بیکاران عسلویه مقابل پارس جنوبی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در روزهای گذشته، جوانان جویاى کار شهرستان عسلویه مقابل اداره کار و اشتغال پارس جنوبى تجمع کردند. حاضران در تجمع، خواستار اشتغال بومیها در پروژه ‌های نفت، گاز و پتروشیمیِ پارس جنوبی هستند.

 

*به گزارش اتحاد، روز یکشنبه 7 مرداد، 1500 راننده تاکسی تلفنی بیسیم سامانه ۱۳۳ شهرداری تهران در اعتراض به مدیریت سوء کارگزاران دولتی در تاکسیرانی تهران و قطع تلفن ۱۳۳ اقدام به تجمع اعتراضی در خیابان ملک در مقابل ساختمان تعاونی این سامانه کردند.

 

*روز سه شنبه ۹ مرداد، کارکنان شرکت ملی حفاری اهواز در اعتراض به مشکلات معیشتی و عدم دریافت معوقات شغلی اعتصاب کرده و در مقابل این شرکت تجمع کردند. بر اساس ویدئوهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی، کارکنان شرکت ملی حفاری ضمن اعتصاب خود بنر بزرگی را که علت اعتصاب و اعتراض خود را بر روی آن نوشته بودند بر روی ساختمان حراست شرکت ملی حفاری اهواز نصب کردند.

اعتصاب کارکنان شرکت ملی حفاری در هوای پر از گرد و غبار و سوزان انجام شد.

 

*بامداد روز پنجشنبه ۱۱ مرداد، کارگران فضای سبز ورزنه در اعتراض به عدم پرداخت حقوق شان و اخراج تعدادی از همکاران شان در مقابل بخشداری این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایران خبر، کارگران فضای سبز شهرداری ورزنه چند ماه است حقوق نگرفته‌ و مزایای حقوقی چند ماه اخیر آنها نیز به تعویق افتاده است.

 

*رانندگان تاکسی در شهرستان قرچک روز شنبه 13 مرداد، مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، سه خط تاکسیرانی در شهرستان قرچک وجود دارند که باید براساس مصوبه شورای اسلامی شهر قرچک تجمیع شوند اما این کار به دلایلی شدنی نیست. رانندگان مایل هستند که این سه خط پس از تجمیع یکی شوند.

 

*روز جمعه ۱۲ مرداد، کارگران تجهیزات، کشاورزی، مهندسی و دیگر بخشهای اداری و غیر اداری شرکت در اعتراض به عدم پرداخت حقوقهای معوقه و  شرایط کاری و قراردادها تفکیک تقسیم و تغییر کاربری زمینهای شرکت و بقیه مطالباتی که از سال گذشته مطرح کردند، ولی به هیچ وجه به آنها رسیدگی نشد، دست از کار کشیدند.

به گزارش کانال تلگرام نیشکر هفت تپه، کارگران این شرکت از هم اکنون تا فصل زمستان فقط به کار تعمیرات می پردازند و هیچگونه تولیدی نخواهند داشت به همین خاطر کارگران این مجموعه صنعتی بابت تحقق خواستهای شان فوق العاده نگران هستند و از تغییر کاربری زمینهای کشاورزی و تقسیم آنها بین سهامداران به شدت ناراضی هستند. روز دو‌شنبه ۱۵مرداد، کارگران نیشکر هفت تپه برای چهارمین روز متوالی تجمع اعتراضی برگزار کردند.

 

*روز دوشنبه ۱۵ مرداد، اهالی روستای عصرآباد در منطقه مریوان که به دفن زباله ‌های شهر مریوان در روستای خود معترضند برای سومین روز متوالی مانع دفن زباله ‌ها در این روستا شدند. در شبکه های اجتماعی تصاویری از انبوه زباله ‌ها که در یک پارکینگ تلنبار شده منتشر شده است.

 

*کارگران ورزشگاه آزادی روز یکشنبه ۱۴ مرداد در اعتراض به اخراج ۶ تن از همکاران خود و تعویق در پرداخت حق سنوات دست از کار کشیدند. آنها پس از تجمع در محوطه ورزشگاه به سوی وزارت ورزش راهپیمایی کردند. به کزارش فارس، کارگران سپس راهی شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور شده و درباره مطالبات خود با حسن کریمی مدیرعامل شرکت گفت ‌و گو کردند. کارگران ورزشگاه آزادی موفق شدند ۶ همکار اخراجی خود را به کار بازگردانند.

 

*روز دوشنبه 15مرداد، کارگران فلات قاره جزیره خارک در اعتراض به کم شدن ۵۰۰ هزار تومان از دستمزد خود اعتصاب کرده و تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش تسنیم، اعتصاب و تجمع کارکنان پیمانکاری شرکت نفت فلات‌ قاره (منطقه عملیاتی خارک) در ساختمان اداری منطقه صورت گرفت.

 

*روز دوشنبه ۱۵ مرداد، کارگران شهرداری منطقه ۲ کرمانشاه در اعتراض به دریافت نکردن حقوق عقب افتاده شان مقابل شهرداری تجمع کردند. به گزارش پیام، کارگران گفتند، ماهها است که حقوق شان به تعویق افتاده و این مساله آنان را با مشکلات معیشتی بسیاری روبرو کرده است.

 

*بامداد روز سەشنبە ١٦ مرداد، تمامی کارمندان و انتظامات گمرک تمرچین در مرز پیرانشهر با کردستان عراق، دست بە اعتصاب زدند. به گزارش «هە نگاو»، مسئولان به خواست اعتصاب کنندگان توجهی نکرده و حراست گمرک کارکنان را احضار و تهدید کرده است. یکی از کارمندان گمرک تمرچین ضمن تایید این خبر گفت کە مسئولان گمرگ ١٩ ماه است کە حقوق کارمندان را پرداخت نکردە و بە دلیل جوابگو نبودن امروز دست بە اعتصاب زدیم.

 

*روز چهارشنبه ۱۷ مرداد، کارگران شهرداری سردشت در اعتراض به مطالبات مزدی و عدم پرداخت حق بیمه دست از کار کشیدند و تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش  ایلنا، این کارگران گفتند: چند ماه دستمزد پرداخت نشده داریم. حتی از سال 96، عیدی و سنوات طلبکاریم که مشخص نیست چه زمانی قرار است این معوقات پرداخت شود.

 

*روز چهارشنبه ۱۷ مرداد، کارگران اخراجی کاشی گیلانا با تجمع مجدد مقابل این کارخانه به تعویق مطالبات خود اعتراض کردند. به گزارش رادیو زمانه، کارگران دو سال پیش با توقف تولید در کارخانه بیکار شده ‌اند اما هنوز مطالبات شان پرداخت نشده است.

 

*روز چهارشنبه 17مرداد، رانندگان تاکسی در بابل مقابل دفتر موقت تاکسیهای اسنپ این شهر تجمع کرده و مانع ورود و خروج کارکنان شدند. به گزارش ایسنا، فعالیت تاکسیهای اینترنتی در ماههای اخیر به اعتراض و اعتصاب رانندگان تاکسیهای سنتی در شهرهای مختلف انجامیده است. رانندگان تاکسی می‌گویند فعالیت تاکسیهای اینترنتی کارشان را کساد و تامین معیشت ‌شان را با دشواری مواجه کرده است.

در همین روز رانندگان تاکسی در ابهر نیز در اعتراض به پائین بودن کرایه و گرانی لوازم یدکی تجمع اعتراضی برپا کردند.

 

*کارگران بخشهایی از مجتمع نیشکر هفت تپه روز یکشنبه 21 مرداد دست به اعتصاب زدند. به گزارش پیام، کارگران تاکستان و خوراک دام مجتمع هفت تپه در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق اردبیهشت اعتصاب کرده و در مقابل شرکت از ورود ماشینهای شرکت جلوگیری کردند. معترضان خواستار پرداخت دستمزد معوقه شان هستند.

 

*روز یكشنبه 21 مرداد، جمعی از بازنشستگان کارخانه‌ ریسندگی نازنخ و فرنخ در اعتراض به عدم پرداخت حق سنوات و مطالبات خود مقابل استانداری قزوین تجمع کردند. به گزارش رادیو زمانه، شمار کارگران بازنشسته این کارخانه ۵۰۰ تن اعلام شده که نزدیک به یک دهه پیش بازنشسته شده ‌اند اما هنوز مطالبات خود را دریافت نکرده ‌اند. کارخانه نازنخ و فرنخ در قزوین دهه ۸۰ خورشیدی به بخش خصوصی واگذار شد و پس از آن مالکان شرکت کارگران را اخراج و یا بازخرید کردند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۲۱ مرداد، کارگران باربر مرز شوشمی پاوه به دلیل پایین بودن دستمزد دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایران ما، روزانه کالاهای مختلف از طریق این مرز به کردستان عراق صادر می شود و حدود صد و هشتاد نفر کارگر باربر روزانه مشغول به کار هستند و بدون داشتن تشکل و با سخت ترین شرایط استثمار می شوند.

 

*روز چهارشنبه ۱۷مرداد، چغندرکاران در کارخانه قند نقده تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این تجمع در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان از سوی شرکت قند نقده در محل کارخانه برگزار شد. کشاورزان در شهریور ۹۶ برداشت چغندرشان را انجام داده‌ و به کارخانه تحویل دادند اما از آن زمان تاکنون مطالبات آنها پرداخت نشده است.

روز دوشنبه ۲۲ مرداد، چغندرکاران نقده که از شهریور گذشته تاکنون مطالبات خود را دریافت نکرده ‌اند، برای پنجمین روز متوالی برابر این کارخانه دست به تجمع زدند و در کارخانه آذرقند را بسته نگه داشتند. کشاورزان نقده پارچه ای بر در کارخانه نصب کردند که روی آن نوشته شده بود: «به علت عدم توجه مسئولان سه قوه به مطالبات به حق کشاورزان، درب کارخانه تا دریافت حق کشاورزان معترض مسدود می‌‌گردد.»

در پی این حرکت اعتراضی، توافقی بین کشاورزان و ریاست کارخانه برای تسویه باقی ‌مانده مطالبات یک‌ساله آنها تنظیم شد. براساس این توافق، تا ۱۰ شهریور نیمی از کل مبلغ باقی ‌مانده به کشاورزان عودت داده می‌شود.

 

*روز دو‌شنبه ۲۲ مرداد ماه، کارگران کارخانه سیمان صوفیان تبریز در اعتراض به عدم دریافت حقوق چند ماهه خود دست به اعتصاب زدند. به گزارش گوناز تی وی، ماموران نیروی انتظامی در وحشت از گسترش تجمع و اعتراض، مانع از تجمع کارگران سیمان صوفیان تبریز در محوطه بیرون کارخانه شده و کارگران را به زور وادار کردند تا در داخل کارخانه تجمع داشته باشند.

 

*رانندگان تاکسی ویژه فرودگاه مهرآباد روز دوشنبه ۲۲ مرداد در اعتراض به گرانی بی ‌سابقه بلیط‌های هواپیما و کاهش مسافران‌ شان تجمع کردند. قیمت بلیط پروازهای داخلی در برخی موارد چند برابر شده است. به گزارش رادیو زمانه، قیمت بلیط پروازهای خارجی نیز صد درصد افزایش یافته و به کاهش تقاضا انجامیده است.

 

*بامداد روز چهارشنبه 24 مرداد، کارگران شاغل در کارخانه کمپرسورسازی تبریز واقع در شهرک صنعتی قراملک در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود دست از کار کشیده و مقابل ساختمان کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، دلیل اعتراض این گروه از کارگران بی ‌توجهی کارفرما به پراخت مطالبات شان و مشخص نبودن وضعیت تولید در کارخانه است.

 

*جمعی از نمایندگان کارگران تعاونی سهام عدالت کشور بامداد روز دوشنبه ۲۲ مرداد، با سفر به تهران برای بار چندم مقابل ساختمان وزارت اقتصاد و دارایی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این گروه از کارگران که از نقاط مختلف کشور برای پیگیری وضعیت شغلی و مطالبات معوقه خود عازم تهران شده ‌اند، گفتند: پس از ۱۱ سال فعالیت در دفاتر شرکتهای تعاونی سهام عدالت، هنوز وضعیت شغلی ‌مان  مشخص نیست و در عین حال به دلیل پرداخت نشدن حدود ۴۱ ماه از مطالبات مزدی ‌مان، در وضعیت بد معیشتی قرار داریم. روز چهار شنبه 24 مرداد، کارکنان شرکت تعاونی سهام عدالت برای سومین روز پیاپی مقابل ساختمان وزارت امور اقتصادی و دارایی تجمع کردند.

 

*کارگران سازه‌ های فلزی شهریار، در شهرستان شهریار در جاده رباط کریم، روز چهارشنبه ۲۴ مرداد، در اعتراض به عقب افتادن پرداخت ۴ ماه حقوق خود، ‌در محل این شرکت دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایران آزادی، کارفرما به کارکنان سازه ‌های فلزی شهریار گفته است هرکسی می ‌خواهد سرکار حاضر شود باید تعهد دهد که کاری با حقوق ندارد.

سازه های فلزی شهریار، تولید اسكلت فلزی در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و همچنین صنایع سنگین از قبیل صنایع سیمان، صنایع فولاد و سایر صنایع مادر را برعهده دارد.

 

*روز شنبه ۲۷ مرداد، کارگران کارخانه تولی پرس در اعتراض به تعطیلی این واحد تولیدی مقابل کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این واحد تولیدی که در زمینه تولید  محصولات شوینده در شهرک صنعتی البرز در استان قزوین فعالیت دارد، به دلیل مشکلاتی که در زمینه تهیه مواد اولیه تولید دارد، تعطیل شده و کارگران آن اجازه ورود به محل کارشان را ندارند. کارگران این واحد تولیدی به ‌صورت میانگین بین ۱۵ تا ۲۰ سال سابقه کار دارند.

 

*مردم مریوان دوشنبه ٢٩ مرداد از نیمه ‌شب تا ساعت ٣ بامداد، در اعتراض به انباشت زباله در محلات و خیابانهای شهر، پسماند و زباله ‌ها را جلوی درب شهرداری مریوان آتش زدند. به گزارش کرد پرس، معترضان مقامهای شهرداری و نمایندگان شورای شهر دوره گذشته و دوره کنونی را در ناکارآمدی سیستم جمع‌ آوری زباله مریوان مقصر می‌دانند. آنها خواهان استعفای مسئولان شدند.

 

*روز دوشنبه ۲۹ مرداد، تعدادی از رانندگان شرکت واحد عضو پروژه سپیدار دو و سه در مقابل تعاونی مسکن شرکت واحد تجمع کردند. به گزارش کانال تلگرام شرکت واحد، با گذشت بیش از ۵ سال تاخیر در تحویل خانه ها و بلاتکلیفی اعضا، مسئولان تعاونی مسکن با ابزارهای فشار ازسوی مدیریت شرکت واحد و عوامل تعاونی مسکن، کارگران و رانندگان عضو این پرورژه را تحت فشار گذاشته اند تا بتوانند قراردادی جدید با اعضا امضا کنند.

 

*روز دوشنبه 29 مرداد، کارگران شرکت لاستیک پارس ساوه در اعتراض به خصوصی ‌سازی این شرکت تجمعی برگزار کردند. به گزارش ایلنا، لاستیک پارس ساوه، یک شرکت دولتی استخواندار و قدیمی است، در عین اینکه جزو بهترین واحدهای صنعتی استان مرکزی محسوب می ‌شود از جمله بهترین واحدهای تولید لاستیک در ایران نیز است. این شرکت در سال ۱۳۵۵ با مشارکت بانک صنعت و معدن و شرکت پیرلی ایتالیا و سهامداران بخش خصوصی تاسیس شد و در دهه ۷0 در حدود ۲۵۰۰ کارگر داشت که در دو یا سه شیفت‌ مختلف کار می‌کردند. اما طی دو دهه اخیر به ‌خاطر مدیریت ناکارآمدی که مدیران آن اعمال کردند، دچار مشکلات بسیار زیادی شد و تعداد کارگران آن به حدود ۷۵۰ نفر تقلیل یافت.

 

*روز دوشنبه 29 مرداد، کارگران شرکت ایرکست شاونبرگ در اعتراض به معوقات مزدی خود مقابل ساختمان اداره کار منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، شرکت «ایرکست شاونبرگ» تولید کننده اسکلتهای فلزی سنگین در ماهشهر است. کارگران عنوان کردند: در حال حاضر به دلیل تاخیر ۴ ماهه در پرداخت مطالبات مزدی، در شرایط سخت معیشتی قرار داریم. روز سه شنبه ۳۰ مرداد، كارگران شركت ایركست شاونبرگ، برای دومین روز متوالی در اعتراض به پرداخت نشدن ۴ ماه حقوق شان در مقابل فرمانداری بندر ماهشهر تجمع کردند.

 

*کارگران شرکت عمران سوله، بامداد روز سه شنبه 30 مرداد، مقابل دفتر این شرکت در خیابان جیحون در تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، شرکت عمران سوله دست به تعدیل کارگران زده است. شرکت عمران سوله عنوان کرد: تمامی شرکتها دارند تعدیل نیرو می ‌کنند و شرکت ما هم تعدیل نیرو کرده است. تعدیل کارگران در شرایطی در همه جا صورت می‌گیرد که شرایط بد اقتصادی حاکم است.

 

*شماری از نانوایان آزاد پز قم روز دوشنبه ۲۹ مرداد، در اعتراض به وعده ‌های پوچ مسئولان دولتی و بازرسیهای بیش از حد، مقابل ساختمان سازمان صنعت، معدن و تجارت قم تجمع کردند. به گزارش رادیو زمانه، معترضان پارچه نوشته ‌ای به همراه داشتند که بر روی آن نوشته شده بود: «تجمع اعتراضی جمعی از نانوایان آزاد پز به بازرسیهای بی مورد و جریمه ‌های غیر قانونی و وعده های پوچ مسولین».

 

*روز سه شنبه 30 مرداد، کارگران بازنشسته کارخانه ‌های نازنخ و مه‌ نخ قزوین بار دیگر مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند.به گزارش رادیو زمانه، این کارگران دو هفته پیش نیز در یک تجمع خواستار پرداخت معوقات مزدی خود شده بودند. فرماندار قزوین عدم حضور مالک در ایران را دلیل تاخیر در پرداخت مطالبات دانست و گفت: اقدامات قانونی برای واگذاری در حال انجام است.

 

*روز سه شنبه 30 مرداد، شماری از کارگران شهرداری نظرآباد در استان البرز در اعتراض به معوقات مزدی خود تجمع کردند. به گزارش رادیو زمانه، این کارگران زمستان سال گذشته نیز در یک تجمع اعتراضی خواهان پرداخت مطالبات مزدی خود شدند. کارگران معترض گفتند؛ بیش از شش ماه دستمزدشان پرداخت نشده است.

 

*روز شنبه ۲۷ مرداد، کارگران گروه ملی فولاد اهواز در اعتراض به ۴ ماه حقوق معوقه و تامین نشدن مواد اولیه ازسوی کارفرما در محوطه کارگاه دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، گروه ملی صنعتی فولاد ایران شامل کارخانه فولاد سازی، نورد کوثر، نورد تیرآهن، کارخانه لوله‌سازی و ماشین‌ سازی است و حدود ۴ هزار کارگر شاغل دارد که طی چند ماه گذشته دستمزد آنها به تاخیر افتاده است. به گفته‌ کارگران؛ مالک جدید این کارخانه یکی از بانکهای دولتی است که مواد اولیه برای آغاز به کار و راه ‌اندازی مجدد کارخانه از جانب او باید تامین شود.

روز دوشنبه 29 مرداد، کارگران گروه ملی فولاد اهواز در اعتراض به ۴ ماه معوقه مزدی و کمبود مواد اولیه در مقابل شعبه سرپرستی بانک ملی دست به تجمع زدند.

بامداد روز سه شنبه 30 مرداد، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز برای چهامین روز متوالی دست به تجمع اعتراضی در مقابل شعبه سرپرستی بانک ملی اهواز زدند و با سر دادن شعارهایی از قبیل کارگر می میرد، ذلت نمی پذیرد/ این همه بی عدالتی، هرگز ندیده ملتی/ نه زندان نه تهدید دیگر اثر ندارد/ می جنگیم می میریم، حق مون رو می گیریم و...، خواهان رسیدگی به مطالبات خود شدند.

روز چهارشنبه ۳۱ مرداد، برای پنجمین روز متوالی کارگران گروه ملی فولاد اهواز تجمع اعتراضی برگزار کردند.

 

کارگران نیشکر هفت ‌تپه چهارشنبه ۳۱ مرداد برای پنجمین روز متوالی دست از کار کشیدند و مقابل ساختمان حراست این مجتمع تولیدی تجمع کردند. اسماعیل بخشی نماینده کارگران گفت؛ کارگران با هدف جلوگیری از «تکه تکه کردن هفت ‌تپه» و «واگذاری آن به بخش خصوصی» اقدام به اعتراض کرده اند.

به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت‌ تپه، اسماعیل بخشی خواست کارگران نیشکر هفت‌تپه را «ورود مسئولان ارشد استان برای تعیین تکلیف مدیریت شرکا» دانست و گفت که تهدیدها نمی‌تواند مانع اعتراض کارگران شود.

سهامداران خصوصی شرکت نیشکر هفت تپه در حال تکه پاره کردن این مجتمع بزرگ کشت و صنعت هستند. کارخانه خوراک دام شرکت نیشکر هفت تپه به شرکت مهر و ماه متعلق به فرزندان رستمی و غفاری واگذار شده است.

در این حرکت اعتراضی کارگران تمامی بخشهای این واحد کشاورزی - صنعتی شرکت دارند.

 

چند خبر کوتاه از ویدئوهای منتشر ‌شده در شبکه ‌های اجتماعی

*روز دوشنبه اول مرداد کارگران اخراجی شرکت پتروشیمی بندرماهشهر با خواست بازگشت  به کار و پرداختن معوقات شان مقابل شرکت تجمع اعتراضی برگزار کردند.

*روز سه‌شنبه ۲ مرداد، کارگران راه آهن زاگرس در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه حقوق خود اعتصاب کرده و در مقابل اداره کل راه آهن در اندیمشک تجمع کردند.

*تجمع  کارکنان قراردادی شرکت هواپیمایی کارون (نفت) در روز سه شنبه 2 مرداد در اعتراض به تعلیق و اخراج غیرقانونی، مقابل شرکت هواپیمایی خوزستان.

*رانندگان اتوبوسهای درون شهری کرمانشاه روز شنبه 6 مرداد دست از كار كشيدند.

*روز شنبه 6 مرداد، کارگران سیمان ارومیه در اعتراض به فروش غیرمجاز کارخانه که 66 درصد آن متعلق به تأمین اجتماعی است، اقدام به تجمع و تحصن کردند.

*روز چهارشنبه ۱۷مرداد، کارکنان و رانندگان شرکت خلیج فارس در اعتراض به عدم پرداخت حقوق، قطع بیمه تکمیلی و... دست به اعتثاب زدند.

*روز چهارشنبه ۱۷ مرداد، رانندگان تاکسی ابهر در استان زنجان دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.

*روز سه شنبه ۱۶مرداد، کارگران شرکت سینا گستر در کنگان استان بوشهر در اعتراض به عدم دریافت مطالبات شان دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.

*روز چهارشنبه ۱۷مرداد، دارندگان فیش زمینهای تاکسیرانی بروجرد در اعتراض به سیزده سال وعده های دروغ برای واگذاری زمین، مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند.

*روز پنجشنبه ۱۸ مرداد، رانندگان تاکسی در مهران در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و پاسخ نگرفتن در مورد مطالبات شان اعتصاب کردند.

*روز پنج شنبه ۱۸مرداد ۹۷ تاکسی داران مهران در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و پاسخ نگرفتن در مورد مطالبات شان، دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.

*کارکنان هتل لیپار در چابهار روز جمعه ۱۹مرداد ۹۷ در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق شان دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.

*روز شنبه ۲۰ مرداد، مردم سراوان در مقابل فرمانداری در این شهر در اعتراض به نبودن بنزین تجمع کردند.

*روز يكشنبه 21 مرداد، کارگران شرکتهای پیمانکاری پروژه ایرانمال تجمع اعتراضی برگزار کردند.

*روز یکشنبه 21 مرداد، كارگران شهردارى دارخوین شهرستان شادگان در اعتراض به عدم دریافت حقوق ۵ ماهه خود اعتصاب کردند.

*روز یکشنبه ۲۱ مرداد، خانواده بازداشت‌ شدگان معترضان در اهواز در برابر زندان مرکزی اهواز، معروف به زندان شیبان تجمع کردند.

*کنتورنویسان سازمان آب قم روز پنجشنبه ۲۵ مرداد، در اعتراض به شرایط شغلی تجمع کردند.

*مردم مشگین ‌شهر روز پنجشنبه ۲۵ مرداد،‌ در اعتراض به گرانی و شرایط اسفناک اقتصادی، در مقابل فرمانداری این شهر دست به تجمع زدند.

*رانندگان تاکسی اینترنتی تپسی و اسنپ در اصفهان روز شنبه ۲۷ مرداد، در اعتراض به کاهش قیمتها، مقابل دفتر این شرکت تجمع کردند.

*روز چهارشنبه 31 مرداد، غرفه داران جمعه بازار یاسوج در اعتراض به جمع آوری غرفه های خود توسط شهرداری این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

جنبش اعتراضی غارت شدگان

دوشنبه 1مرداد، تجمع سپرده گذاران ثامن الحجج مقابل هیات تصفیه و بانک پارسیان تهران/ تجمع غارت‌شدگان سایپا دیزل مقابل دفتر مدیر ‌عامل این شرکت

سه شنبه ۲ مرداد، تجمع غارت‌ شدگان مؤسسه‌ آرمان وحدت در خرم ‌آباد مقابل شعبه مؤسسه ملل در این شهر /تجمع غارت شدگان موسسه کاسپین در رشت در مقابل شعبه گلسار/تجمع غارت شدگان تعاونی مهر امید مقابل استانداری ایلام /تجمع غارت شدگان موسسه حکومتی ثامن الحجج مقابل ساختمان هیات تصفیه در تهران

چهارشنبه 3 مرداد، تجمع سپرده گذاران کیمیا خودرو  مقابل مجلس /راهپیمایی غارت شدگان موسسه کاسپین در تهران از دفتر مرکزی کاسپین به سمت شعبه الوند

یکشنبه 7 مرداد، تجمع خریداران بلاتکلیف زمینهای تعاونی  بسیج منتظران مهدی مقابل استانداری در ارومیه

سه شنبه 9 مرداد، تجمع غارت شدگان مؤسسه مالی کاسپین رشت/تجمع غارت شدگان موسسات مالی مختلف (کاسپین، آرمان وحدت، ثامن الحجج و البرز ایرانیان) مقابل بانک مرکزی در تهران

چهارشنبه 10 مرداد، تجمع غارت شدگان موسسه کیمیا خودرو مقابل دادسرای جرائم اقتصادی در خیابان فاطمی تهران

شنبه ۱۳ مرداد، دومین روز تحصن غارت‌شدگان مؤسسه پدیده در مشهد 

سه شنبه ۱۶ مرداد، تجمع سپرده گذاران موسسه کاسپین و البرز ایرانیان در تهران، مقابل ساختمان بانک مرکزی

چهارشنبه ۱۷ مرداد، تحصن غارت شدگان پدیده در پدیده شاندیز در مشهد برای هفتمین شب متوالی همراه با خانواده ‌ها و کودکان خود مقابل این موسسه

آدینه 19 مرداد، تجمع غارت شدگان پدیده شاندیز برابر ورودی این شرکت در مشهد

دوشنبه ۲۲ مرداد، تجمع غارت‌ شدگان پروژه مسکونی هواپیمایی شیده،‌ مقابل دفتر معاول اول قوه قضاییه/ تجمع اعضای پروژه تعاونی مسکن شیده مقابل دفتر معاون اول قوه قضائیه در تهران

سه شنبه ۲۳ مرداد، تجمع سپرده گذاران موسسه کاسپین در رشت مقابل یکی از شعب کاسپین /تجمع غارت شدگان موسسه کاسپین مقابل ساختمان بانک مرکزی در تهران

چهارشنبه 24 مرداد، تجمع غارت ‌شدگان موسسه کاسپین در مشهد

پنجشنبه ۲۵ مرداد، تجمع غارت شدگان کاسپین در مشهد در حالیکه در محاصره مأموران نیروی انتظامی قرار داشتند

دوشنبه 29 مرداد، تجمع غارت شدگان کاسپین  مقابل بانک مرکزی تهران

سه شنبه 30 مرداد، تجمع غارت شدگان موسسه کاسپین در شهر رشت

 

 

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول