برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در خرداد 1397

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

ماه خیزش و جنبشهای رنگین کمان

حرکتهای اعتراضی مردم به جان آمده روز به روز افزایش می یابد. یک مجلس نشین از اهواز در این باره می گوید: «خوزستان با 900 مورد تحصن در یك سال گذشته رتبه اول تجمعات در كشور را دارا می باشد كه حرف مشترك تمامی این تجمعات ضعف مدیریت مسائل در استان می باشد. (خبرگزاری مجلس رژیم، سه شنبه 22 خرداد 1397)

در ماه گذشته علاوه بر حرکتهای اعتراضی نیروهای کار، شاهد جنبشها و حرکتهای اعتراضی گوناگون بودیم. جهت گیری حرکتهای اعتراضی، علیرغم تفاوت خواستگاه اجتماعی نیروهای این حرکتها، علیه حاکمبت در کلیت آن بود.

اعتراض غارت شدگان، مبارزه علیه بی آبی، اعتراض به تعرض به زنان، اعتراض به گرانی کالاهای مصرفی روزانه به همراه بیش از 200 حرکت اعتراضی از جانب نیروهای کار، سیمای مبارزه و مقاومت مردم در ماه گذشته را نشان می دهد.

روز یکشنبه ۲۷ خرداد، مردم ایرانشهر در اعتراض به ناامنی و تعرض به تعدادی از دختران این شهرستان در مقابل فرمانداری تجمع کرده و خواهان اشد مجازات برای ربابندگان دختران شدند.

فاجعه بحران آب سبب به فلاکت کشاندن شدن ملیونها ایرانی شده است. یک مجلس نشین از اصفهان گفت؛ بحران آب در اصفهان بسیار وخیم است و برخی کشاورزان بر اثر بی آبی به نان شب محتاج شدند. او اضافه کرد؛ در چند ماه آینده پنج میلیون نفر آب آشامیدنی نخواهند داشت.

عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت؛ امروز بیش از ۷۰ درصد جمعیت کشور در معرض بی ‌آبی قرار دارند و باید توجه داشت که سرانه آب در سال جاری به زیر پانصد متر مکعب رسیده، حال آن که زیر هزار متر مکعب بحران محسوب می‌شود. کلانتری افزود: «امروز هیچ تالابی به صورت تقریبی در کشور زنده نیست. سخت ‌ترین کار ما در تالابهاست. زمانی که در زاینده ‌رود آبی برای برداشت و مصرف نیست دیگر تکلیف گاوخونی روشن است. ۳۷ سد روی آب رودخانه‌ها در ارومیه ساخته شد و موجب خشک ‌شدن دریاچه ارومیه شده است.»

برخی از حرکتهای اعتراضی پیرامون بحران بی آبی در همین مطلب آمده است.

در ماه گذشته، اعتراضهای عارت شدگان ادامه پیدا کرد. برخی از تجمعهای اعتراضی غارت شدگان به قرار زیر است:

سه شنبه 1 خرداد: مقابل شعبه دروازه دولت کاسپین در تهران

یکشنبه 6 خرداد: مقابل دادگستری راسک در استان سیستان و بلوچستان علیه موسسه کیشکور

دوشنبه ۷ خرداد: مقابل شعبه سعادت ‌آباد کاسپین در تهران

سه شنبه ۸ خرداد: مقابل شعبه کاسپین در رشت

چهارشنبه ۹ خرداد: مقابل سرپرستی بانک آینده، افضل توس، در بلوار سجاد

پنجشنبه ۱۰ خرداد: مقابل یکی از شعب کاسپین در کرمان

یکشنبه ۱۳خرداد: مقابل موسسه‌ کاسپین در رشت

شنبه 19 خرداد: مقابل شعبه موسسه کاسپین در رشت. تجمع کنندگان که همگی از زنان بودند با پرتاب سنگ به درب این موسسه و ضربه زدن به آن، خشم خودشان را نشان دادند

یکشنبه ۲۰ فروردین: غارت شدگان پدیده شاندیز مشهد و تهران مقابل ساختمان بورس تهران

دوشنبه ۲۱ خرداد: مقابل شعبه پدیده شاندیز در نیشابور

دوشنبه ۲۸ خرداد: مقابل شعبه پامچال موسسه کاسپین در مشهد

سه شنبه 29 خرداد: مقابل دفتر مرکزی موسسه کاسپین در خیابان آرژانتین تهران/ مقابل دفتر مركزی موسسه كاسپین در مشهد/ مقابل شعبه سرپرستی کاسپین در رشت/ سهامداران موسسه توسعه نهال البرز نشان مقابل وزارت جهاد کشاورزی

در رویدادی دیگر در روز پنجشنبه ۳۱ خرداد، مراسم چهلم شهدای قیام کازرون در دو مسجد جداگانه برای شهید «علی محمدیان آزاد» در مسجد «سیدابراهیم» و دیگری برای شهید «مهدی جهانتاب» در مسجد «الزهرا» برگزار شد. ماموران لباس شخصی رژیم در اطراف این مسجدها پرسه می زدند.

 

1140 حرکت اعتراضی، بدون محاسبه تعداد حرکتهای اعتراضی غارت شدگان

*روز سه شنبه 1 خرداد، کارگران شهرداری آبادان در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق، حق بیمه و مطالبات دیگر، دست از کارکشیده و مقابل شهرداری مرکزی این شهر تجمع کردند. به گزارش ایرنا،  یکی از کارگران گفت: یکی از همکاران ما شب گذشته به دلیل پرداخت نشدن حقوق خود رو به روی شهرداری منطقه سه آبادان اقدام به خودسوزی کرد. وی افزود: این سرنوشت همه کارگردان آبادان است و مسئولان باید برای حل مشکل ما فکری کنند.

 

*روز سه شنبه 1 خرداد، برای دومین روز متوالی، کارگران شهرداری شادگان در اعتراض به عدم پرداخت 9 ماه حقوق به اعتصاب شان ادامه دادند و مقابل فرمانداری شادگان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، تجمع کنندگان در حالی که بنری با مضون «ما کارگران شهرداری شادگان خواستار استرداد مبالغ پس انداز خود نزد شهرداری بمبلغ 30میلیارد ریال هستیم»، خواستار پاسخگو بودن شهردار و شورای اسلامی شهر در این خصوص شدند.

 

روز سه شنبه اول خرداد، برای پنجمین بار، کارکنان بیمارستان خمینی کرج در اعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق دست به تجمع زدند. به گزارش دانا، به دنبال تجمع کارکنان این مرکز درمانی مسئولان برای حل مشکل آنها در بیمارستان حضور یافتند اما بر اساس شنیده ها تا کنون مشکل این پرسنل حل نشده است.

 

*در اولین ساعات بامداد سه شنبه 1 خرداد، جمعی از کارگران سهامدار ایران پوپلین با برپایی تجمع در محوطه این واحد نساجی قصد ممانعت ازخروج ماشین ‌آلات و تجهیزات این واحد را داشتند که تلاش‌ آنها بی‌نتیجه ماند. به گزارش ایلنا، قرار بود یک محموله شامل  ۴۸ دستگاه ماشین‌آلات بافنده شرکت ایران پوپلین توسط چندین دستگاه تریلی به خارج از کشور منتقل شود که کارگران سهامدار کارخانه پس از اطلاع از این ماجرا با برپایی تجمع مانع این کار می‌شوند و در نهایت با بی‌توجهی به اعتراض کارگران، محموله بار تریلیها از کارخانه به خارج از آن منتقل می‌شود.

 

*روز سه شنبه 1 خرداد، جمعی از کارگران سهامدار معدن کرمیت اسفندقه مقابل استانداری و دفتر شرکت معادن اسفندوقه واقع در جاده کرمان به تهران، تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که در عین حال مالک ۳۲ درصد از سهام این واحد معدنی هستند، نسبت به حاشیه ‌های نشست روز ۲۶ اردیبهشت ماه مجمع عمومی سهامداران معترض هستند. کارگران معتقدند در برگزاری این نشست ترتیبهای قانونی ملاحظه نشده است.

درحال حاضر سهام‌داران شرکت صندوق بازنشستگی فولاد با ۵۱ درصد سهم، شرکت صنعتی معدنی امیر با ۱۷ درصد سهم و پرسنل و کارگران معدن اسفندقه ۳۲ درصد سهام‌دار هستند.

 

*روز چهارشنبه 2 خرداد، بیش از هزار کارگر نی بر کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی دست به تجمع در مجتمع زدند. به گزارش کانال تلگرام سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، کارگران نی بر برای تعیین تکلیف کاری خود در محل شرکت تجمع کردند. طبق روال گذشته، کارگران نی بر پس از پایان بهره برداری، در بخشهای دیگر شرکت، مثل اداره کشاورزی مشغول به کار می شدند.

بنابه همین گزارشات،با  پایان اردیبهشت کارگران نیشکر هفت تپه سه ماه دستمزد(اسفند ۹۶ و همچنین دستمزدهای فروردین و اردیبهشت ۹۷)عقب افتاده دارند.

 

*روز چهارشنبه 2 خرداد، کارکنان دانشگاه پیام نور مشهد در اعتراض به کاهش حقوق و اضافه شدن یک روز کاری، در سالن تجمعات این دانشگاه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در سال‌جاری این دومین تجمعی است که توسط کارکنان این دانشگاه به دلایلی کاهش حقوق و اضافه شدن یک روز کاری صورت می گیرد.

 

*روز چهارشنبه ۲ خرداد، کارگران بخش خدماتی و فضای سبز مناطق دو و سه شهرداری آبادان با همراهی کارگران آتش نشانی برای حدود یک ماه متوالی و دومین روز در این ماه مقابل ساختمان شهرداری مرکزی برای وصول مطالبات معوقه خود دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، معاون اداری، مالی شهرداری آبادان با تایید این موضوع گفت: چهار ماه اضافه‌ کاری و حقوق فروردین و اردیبهشت کارگران تاکنون پرداخت نشده است.

 

*روز پنج شنبه 3 خرداد، کارگران  کارخانه صدرفولاد خرم آباد در ادامه اعتراض  نسبت به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست به تجمع مقابل استانداری لرستان زدند. به گزارش ایرنا، این کارگران گفتند: مسئولان تاکنون هیچگونه اقدامی برای رفع مشکلات کارخانه انجام نداده اند.

 

*روز پنج شنبه 3 خرداد، برای چندمین بار، کارگران کارخانه شیر وارنا در اعتراض به عدم پرداخت 4ماه حقوق مقابل فرمانداری ورامین تجمع کردند. به گزارش ایرنا، تجمع کنندگان اعلام کردند؛ چهار ماه است که حتی یک ریال حقوق دریافت نکرده و مسئولان کارخانه پاسخی به ما نمی دهند.

 

*روز پنج شنبه 3 خرداد، جمعی از متقاضیان مسکن فرهنگیان زنجان مقابل بیدادسرای عمومی و ضد انقلاب این شهر تجمع اعتراضی برپاکردند. به گزارش موج رسا، احداث پروژه یک هزار و ۱۹۶ واحدی فرهنگیان زنجان 12 سال به طول انجامیده و متقاضیان که از طولانی شدن بهره‌ برداری و تحویل واحدها به ستوه آمده اند به تجمع کردند.

شرکت بتن کاوه آذربایجان اکنون پروژه را در دست دارد اما با گذشت سالها فقط چند بلوک از واحدهای تک خواب را تحویل داده و از تحویل بلوکهای دیگر خودداری کرده و کار را تعطیل کرده است.

 

*روز پنج شنبه 3 خرداد، برای دومین روز متوالی، کارگران راه آهن مشهد (تراورس) در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و حق بیمه دست از کارکشیده و مقابل استانداری خراسان رضوی تجمع کردند. پرسنل نگهداری خط راه آهن «خوشاب»، «سرخس» و «نیشابور» (استان خراسان رضوی) در اعتراض به پرداخت نشدن چهار ماه حقوق عقب افتاده خود مقابل فرمانداری شهرهای شان تجمع کردند.

براساس گزارش ایلنا، در ادامه اعتراضات روزهای گذشته کارگران تراورس در نقاط مختلف کشور، اجتماع کارگران تراورس در چند شهر استان خراسان رضوی ادامه یافت.

 

*رانندگان شرکت حمل و نقل مسافر شهر باران در رشت به علت ارائه خدمات ارزان قیمت تر شرکت حیران سفر و کاهش مشتری شان روز شنبه 5 خرداد مقابل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان در رشت تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، مدیر کل حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان گفت؛ با بررسی خواسته و نظرات رانندگان این 2 شرکت حمل و نقل مسافر قرار شد نرخ خدمات این 2 شرکت حمل و نقل یکسان سازی شود.

 

*گروهی از کارگران فصلی واحد بهره‌ برداری مجتمع نیشکر هفت تپه، بامداد روز شنبه 5 خرداد مقابل ساختمان دفتر مدیریت مجتمع تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران واحد بهره‌ برداری مجتمع نیشکر هفت تپه که به صورت فصلی در مزارع نیشکر مشغول کارند، با تجمع مقابل ساختمان اداری مجتمع خواستار استمرار فعالیت شغلی خود با کارفرما شدند.

 

*روز شنبه 5 خرداد، کارگران ریخته گری ساوه درادامه اعتراضات شان نسبت به بلاتکلیفی معیشتی و شغلی دوباره دست به تجمع دراین واحد صنعتی واقع در شهر صنعتی کاوه شهرستان ساوه زدند. به گزارش ایسنا، اعتراضات کارگران ریخته گری ساوه نسبت به چگونگی تداوم اشتغال و تاخیر در حقوق که به دنبال واگذاری به بخش خصوصی برایشان پیش آمده است و هفته گذشته نیز با برپایی تجمعی خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند.

 

*روز شنبه 5 خرداد، کارگران بازنشسته استان لرستان در اعتراض به پرداخت نشدن به موقع حقوق و عدم همسان سازی حقوق مقابل اداره کل تامین اجتماعی واقع در خرم آباد تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تعدادی از حاضران در تجمع گفتند: پرداخت مستمریها به روال گذشته نیست و با تاخیر واریز می‌شود. این در شرایطی است که ما باید بخشی از دریافتیهای خود را برای پرداخت اقساط وامهای خود کنار بگذاریم.

 

*روز شنبه 5 خرداد، سیب زمینی کاران استان گرگان در اعتراض به قیمت کم محصول در میدان بارشهر گرگان اجتماع کردند. براساس خبرنگاران جوان، در حالی که مردم هر کیلوگرم سیب زمینی را هزار تا هزار و پانصد تومان از مغازه ها خریداری می کنند اما کشاورزان این محصول را به طور عمده  سر زمین یا میدان بار ، هر کیلوگرم  را بیش از 200تومان نمی توانند بفروشند. تجمع کنندگان، علاوه بر قیمت پایین محصول، نبود نظارت درست بر تنظیم بازار، مشکل حمل و نقل برای ارسال سیب زمینی به دیگر استانها را از علل تجمع خود اعلام کردند.

 

*روز شنبه 5 خرداد، جمعی از اهالی محله قلعه ‌نو سبزوار در اعتراض به ‌وضعیت اسفبار فاضلاب و سرازیر شدن در سطح معابر دست به تجمع مقابل ساختمان شورای اسلامی شهر زدند. به فارس، اهالی محله قلعه نو اعلام کردند، نبود شبکه فاضلاب در این محله مشکلات بهداشتی و بیماریهای زیادی را برای ساکنان به‌ دنبال دارد.

 

*روز یکشنبه 6 خرداد، کارگران اخراجی شهرداری طبس به همراه خانوادهای شان برای بازگشت به کار برای دومین روز متوالی مقابل شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، همزمان با خرید یک دستگاه ماشین جاروی خیابان، ۲۰ کارگر پیمانی شهرداری طبس که به عنوان نیروهای خدماتی در سطح شهر فعالیت داشتند، در تاریخ ۳۱ اردیبهشت سال جاری از کار بیکار شدند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۶ خرداد، کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی از سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. به ایلنا، خواسته کارگزاران تصویب «طرح جذب» در صحن مجلس و الزام دولت برای انعقاد قرارداد است. یکی از این کارگزاران به نمایندگی از جانب همکارانش گفت: طرح جذب که قبل از سال جدید در کمیسیون اجتماعی مجلس رای آورده، در نوبت اول است و امیدورایم امروز این طرح در صحن علنی مجلس تصویب شود.

 

*روز یکشنبه 6 خرداد، بازنشستگان فولاد خوزستان در اعتراض به نپرداختن مطالبات عقب مانده و به حق شان در مقابل درب صندوق بازنشستگان خوزستان تجمع کردند.

به گزارش کانون مدافعان حقوق کارگر، خواسته معترضان اجرای قانون همسانسازی حقوق، پرداخت به موقع حقوق و پرداخت مطالبات پرداخت نشده از سال 1391 است.

 

*رانندگان تاکسیهای تلفنی تهران روز یکشنبه 6 خرداد در اعتراض به افزایش نرخ طرح جدید ترافیک پایتخت مقابل ساختمان فرمانداری تجمع کردند. به گزارش ایرنا معترضان اعلام کردند هزینه طرح ترافیک آنها امسال 45 میلیون ریال است درحالی که سال گذشته شش میلیون ریال بود.

 

*صدها تن از کارگران کارخانه هپکو روز دوشنبه ۷ خرداد در اعتراض به احضار همکاران شان و بازداشت ۵ تن از آنان در محوطه بیدادگستری اراک تحصن کردند.

به گزارش ایلنا، درپی اعتصاب کارگران هپکو که به سه روز مسدود شدن مسیر راه آهن توسط کارگران هپکو انجامید، دادستانی اراک برای ۱۰ تن از کارگران به اتهام «اخلال در نظم جامعه» و «شرکت در تجمعات غیرقانونی» پرونده تشکیل داد و با ارسال پیامک کارگران را احضار کرد.

 

*بامداد روز دوشنبه 7 خرداد، جمعی از کارگران روغن ‌نباتی پارس قو در اعتراض به مخالفت تامین اجتماعی با بازنشستگی پیش از موعد، مقابل کارخانه تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، کارگران این کارخانه که در محدوده شهری (مقابل ترمینال جنوب تهران) قرار دارد و اواخر سال 95 به دلیل آلودگی زیست محیطی تعطیل شده، خواستار اجرای آیین نامه‌ ی مشاغل سخت و زیان ‌آور و برخورداری از بازنشستگی پیش از موعد هستند.

 

*گروهی از کارگران کاشی و سرامیک میبد روز دوشنبه 7 خرداد با تجمع در محوطه کارخانه خواستار رسیدگی به وضعیت معیشتی و مطالبات خود شدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض کاشی و سرامیک میبد در این تجمع، خواستار دریافت معوقات مزدی، تامین امنیت شغلی و بازگشت به‌کار تعدادی از همکاران خود که پیش از این در دوره‌های مختلف از کار بیکار شده‌اند، شدند.

 

*کارگران راه‌آهن زاگرس روز دوشنبه ۷ خرداد دست از کار کشیده و مقابل دفتر مدیریت تجمع کردند. به گزارش رادیو زمانه، کارگران راه‌ آهن زاگرس ۴ ماه است دستمزد نگرفته ‌اند. آنها هفته پیش به همراه خانواده‌های شان در تجمع اعتراضی شرکت داشتند و قرار بود امروز مطالبات عقب‌ مانده آنها پرداخت شود اما مسئولان به وعده خود عمل نکردند.

همچنین کارگران راه آهن مشهد روز سه شنبه 8 خرداد در برابر فرمانداری سرخس در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه دستمزد تجمع کردند

 

*مرغداران شهرهای مختلف ایران با برپایی تجمع مقابل نهاد ریاست جمهوری، به افزایش قیمت نهاده ‌های دامی و پائین بودن قیمت مرغ اعتراض کردند. مرغداران در این تجمع که دوشنبه ۷ خرداد برگزار شد، اتحادیه مرغداران را جیره خوار خواندند و خواهان افزایش قیمت مرغ متناسب با رشد نرخ نهاده های دامی شدند.

به گفته یکی از تجمع کنندگان به خبرگزاری ایرنا، از هر استان حدود پانزده نفر به عنوان نماینده در این تجمع شرکت کردند.

 

*روز دوشنبه ۷ خرداد، کارگران اداره آب و فاضلاب روستایی آبادان در اعتراض به آنچه پرداخت نشدن ۶ ماه حقوق عنوان می کردند مقابل ساختمان فرمانداری آبادان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، کارگران گفتند: «مطالبات بیش از ۷۰ نفر از کارگران شبکه آب و فاضلاب روستایی آبادان چند ماه است پرداخت نشده و بارها خواستار این مطالبات شدیم.».

 

*بامداد روز سه شنبه 8 خرداد، رانندگان آژانسها در مقابل شورای شهر تهران در خصوص افزایش نرخ طرح ترافیک جدید تجمع و اعتراض کردند. به گزارش فارس، جمعی از این رانندگان درخواست استعفای پورسیدآقایی معاون حمل و نقل و ترافیک شهر تهران را داشتند.

 

*کارگران فضای سبز منطقه سه اهواز برای دومین روز متوالی روز سه شنبه 8 خرداد در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه حقوق معوقه خود در برابر ساختمان شهرداری اهواز تجمع کردند. یکی از کارگران فضای سبز منطقه سه شهرداری اهواز به خبرنگار ایرنا گفت: «دستمزد پرداختی به کارگران فضای سبز بسیار پایین بوده و همین دستمزد اندک هم با تاخیر صورت می گیرد.».

 

*روز سه شنبه ۸ خرداد، رانندگان تاکسی قائمشهر در اعتراض به فعالیت مسافربرهای شخصی تجمع کردند. به گزارش ایرنا ، این تجمع در خیابان ساری آغاز شد و در مسیر خیابان ساری به اتمام رسید.

 

*کارگران «آذرآب اراک» در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود در روز سه شنبه 8 خرداد مقابل ساختمان استانداری مرکزی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، شورای تامین استان ادعا کرد که پیگیر مطالبات صنفی کارگران است و برای رفع مشکلات این واحد تولیدی از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.

 

*اعتصاب کارگران تراورس شاهرود که از ۲۴ اردیبهشت سلب جاری شروع شد، در روز سه شنبه 8 خرداد چهاردهمین روز را پشت سر گذاشت. به گزارش ایلنا، کارگران معترض در محل کارگاه حضور دارند اما از رفتن به سر کار خودداری می‌ کنند. کارگران معترض گفتند؛ جدا از مطالبات مزدی، حق بیمه کارگران خطوط ابنیه از مرداد ماه سال گذشته به تاخیر افتاده است. این کارگران می‌گویند: شرکت تراورس در نواحی ریلی کشور حدود ۷ هزار کارگر دارد که مجموع این کارگران مشکلاتی مشابه دارند.

 

*بامداد روز چهارشنبه 9 خرداد، کارگران فاز ۱۲ پارس جنوبی در اعتراض به کاهش مزایای مزدی دست از کار کشیده و در محوطه کارگاه تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایلنا، یکی از تجمع‌ کنندگان گفت؛ اعتراض کارگران به مواردی همچون کاهش ۳۰ درصدی حقوق این ماه، عدم پرداخت حق مسکن، بخشی از سنوات سال گذشته، ابهام در پرداختها و حذف خدمات رفاهی پرسنل مرتبط است.

 

*با ادامه مشکلات کشاورزان خوزستان، روز چهارشنبه 9 خرداد، کشاورزان این منطقه مقابل سازمان آب و برق و سپس استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، اعتراض کشاورزان خوزستان در مورد ممنوعیت کشت تابستانه است. کشاورزان  معترض در اینعمدتاً از اهالی شوش و دزفول هستند.

 

*حدود ۲ هزار نفر از کارگران سه معدن همکار و حشونی و پایدانا متعلق به شرکت ذغال‌سنگ، روز چهارشنبه ۹ خرداد، دست از کار کشیدند. به گزارش ایلنا، آنها به پرداخت نشدن بخشی از مطالبات سال ۹۵ و بخشی از عیدی سال ۹۶ خود معترض هستند. برخورداری از قرارداد ۱ ساله (موقت) از دیگر موارد است که موجب اعتراض  آنها شده است.

 

*روز چهارشنبه 9 خرداد، تعدادی از تعاونیها و دامداران مستقل استان فارس مقابل سازمان جهاد کشاورزی این استان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در این تجمع دامداران

خواستار رسیدگی به قیمت بالای نهاده ‌های دامی در مقابل قیمت پایین شیر و کاهش تولید یونجه در کشور شدند.

 

*روز پنجشنبه 10 خرداد، رانندگان تاکسی شهر بوکان برای تحقق مطالبه های صنفی خود مقابل سازمان تاکسیرانی این شهر تجمع کردند. به گزارش ایرنا، مدیرعامل سازمان تاکسیرانی بوکان گفت: رانندگان تاکسی بوکان نسبت به مصوبه شورای ترافیک در تاریخ 6 خرداد سال جاری اعتراض داشتند و از مسئولان انتظار دارند تا در اجرای این مصوبه تجدیدنظر کنند.

 

*به گزارش هرانا، روز پنجشنبه ۱۰ خرداد، مرغداران ماکو، شوط، پلدشت، چالدران و قره ضیاالدین در اعتراض به افزایش قیمت نهاده ‌های دامی، مقابل اداره جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند.

 

*روز پنجشنبه ۱۰ خرداد، تاکسی داران کرمانشاه در اعتراض به حق بیمه تامین اجتماعی مقابل سازمان تاکسیرانی تجمع کردند. فرماندار کرمانشاه در گفت و گو با ایرنا گفت: تاکسی داران کرمانشاهی در اعتراض به قانون جدید بیمه ای تجمع کردند. براساس قانون جدید تامین اجتماعی، بیمه تاکسی دارانی که از سال 94 بیمه شده اند قطع خواهد شد به همین دلیل رانندگان تاکسی که شامل این قانون می شدند، تجمع کردند.

 

*روز پنجشنبه ۱۰ خرداد، مردم روستای کپور چال در اعتراض به توقف طرح تعریض جاده کیاکلا به بابل که از این روستا عبور می‌کند با در دست داشتن عکس کشته شدگان، جاده را مسدود کردند. به گزارش تیتر امروز، از آنجایی که این جاده از روستای کپورچال عبور می‌ کند و این جاده به دلیل نداشتن شانه و پیچ خطرناک و علائم راهنمایی و رانندگی جان افراد زیادی را گرفته و در حال حاضر نیز طرح تعریض آن متوقف شده است، مردم این روستا خواستار تعریض این جاده هستند.

 

*روز شنبه، ۱۲ خرداد، شماری از کارگران بازنشسته نیشکر هفت‌تپه با تجمع مقابل دفتر مدیریت این مجتمع، خواستار دریافت مطالبات سنواتی خود شدند. به گزارش ایلنا، کارگران بازنشسته از آذر تا اسفند ماه سال ۹۶ به مرور بازنشسته شده ‌اند و بعد از گذشت حدود دو ماه نیم هنوز نتوانسته‌ اند مطالبات عقب افتاده خود را دریافت کنند.

 

*بامداد روز شنبه ۱۲خرداد، نیروهای شرکتی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و نداشتن امنیت شغلی، دست به تجمع و اعتراض زدند. به گزارش دانشجو آنلاین، تاکنون هیچ مسئولی به اعتراض کارکنان دانشگاههای کشور نسبت به عدم پرداخت حقوقهای معوقه پاسخ درستی نداده است.

 

*روز شنبه ۱2 خرداد، تعدادی از مرغداران و دامداران در شهرهای مختلف ایران در اعتراض به بالا رفتن خوراک دام و مرغ دست به اعتراض زدند. ایسنا گزارش داد که در همدان تعدادی از مرغداران مقابل فرمانداری این شهر تجمعی اعتراضی برگزار کردند.

مرغداران پلاکاردهایی حمل می‌کردند که اعتراض شان را به گرانی نهاده ‌ها و پایین بودن قیمت مرغ منعکس می‌ کرد. به گزارش صدای آمریکا، بر اساس ویدئوهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی، در شهرهای گرمسار، آمل، اراک، مشکین شهر، میاندوآب، مراغه، سردشت، یزد و سمنان نیز مرغداران و دامداران تجمعهای مشابهی برگزار کردند.

 

*روز پنجشنبه 10 خرداد، رانندگان تاکسی در کرمانشاه، بوکان و ساری دست از کار کشیدند و تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش ایرنا، تاکسی ‌رانان کرمانشاه به مسافرکشی اتومبیلهای شخصی معترضند. رانندگان تاکسی شهر بوکان به مصوبه شورای ترافیک در تاریخ ۶ خرداد سال جاری اعتراض داشتند.

روز شنبه ۱۲خرداد، رانندگان تاکسی در کرمانشاه برای سومین روز متوالی به اعتصاب خود در اعتراض به وضعیت بیمه و گرانی لوازم یدکی ادامه دادند.

 

*به گزارش گیتا، روز شنبه 12 خرداد، جمعی از رانندگان کامیون شوش و حومه در اعتراض به اجرا نشدن ۲۰٪ کرایه توسط شرکت کاغذ پارس در ورودی این کارخانه تجمع کردند.

 

*به گزارش ایران کارگر، روز شنبه 12 خرداد، کارگران زحمتکش شهرداری شازند در اعتراض به حقوقهای معوقه خود مقابل فرمانداری این شهر تجمع کرده و خواستار احقاق حقوق شان شدند.

 

*روز یکشنبه ۱۳ خرداد، گروهی از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه در اعتراض به بخشنامه کارفرما برای تعطیلی سه روزه این واحد تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران این مجتمع به بخشنامه اخیر کارفرما  مبنی بر تعطیلی سه روز مجتمع اعتراض کرده و مقابل ساختمان مدیریت شرکت تجمع کردند.

 

*به گزارش بی بی سی، روز یکشنبه ۱۳ خرداد، جمعی از کارکنان شرکت کالای پتروشیمی به همراه خانواده‌های شان در منطقه ویژه ماهشهر در اعتراض به واگذاری این شرکت به بخش خصوصی و بیکارشدن روزافزون کارگران این شرکت تجمع کردند.

 

*روز یکشنبه ۱۳ خرداد، کارگران فضای سبز شهرداری منطقه پنج اهواز در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات معوقه خود مقابل استاندای خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، کارگران به دستمزد پایین، حقوق معوقه و پرداخت نامنظم بیمه اعتراض کردند و خواستار رسیدگی مسئولان به این موضوع شدند.

 

*به گزارش پیام، روز یکشنبه 13 خرداد، کارگران مجتمع کشتی سازی بندرعباس در اعتراض به پرداخت نشدن چندین ماه حقوق خود دست از کار کشیده و با تجمع مقابل شرکت مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران اعتصاب کردند.

 

*روز یکشنبه ۱۳ خرداد، تجمعهای اعتراضی مرغداران ایران که از چند روز پیش در اعتراض به عدم رسیدگی مسئولان نسبت به برخی مطالبات صنفی شان آغاز شده بود، ادامه داشت. به گزارش هرانا، در روزهای اخیر مرغداران بسیاری از شهرهای ایران در اعتراض به نبود توازن بین قیمت مرغ و قیمت نهادهای طیور، افزایش هزینه‌ های جانبی، کاهش قیمت مرغ، سومدیریت، افزایش قیمت اغذیه طیور و مشکل حمل و نقل نهاده‌ های دامی دست به تجمع زده و خواستار عملی شدن مطالبات صنفی خود شدند.

روز سه شنبه 15 خرداد، مرغداران در گرمسار در اعتراض به گرانی دان مرغ که منجر به ورشکستگی بسیاری از آنها شده مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند.

 

*روز جمعه ۱۸ خرداد، کارگران شهرداری منطقه ۵ اهواز در اعتراض به پرداخت نشدن ۴ ماه حقوق عقب ‌افتاده خود مقابل ساختمان طرح مکانیزه شهرداری اهواز ناحیه ۴ و ۵ دست به تجمع زده و با پهن کردن یک سفره خالی نشان دادند که در سفره افطاری آنها هیچ چیزی وجود ندارد. به گزارش ایرنا، نایب رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر اهواز از تعیین تکلیف مطالبات کارگران شهرداری و معرفی پیمانکاران متخلف خبر داد.

بر اساس این گزارش، تعدادی از کارگران خدماتی منطقه یک شهرداری اهواز روز چهارشنبه 16 خرداد، مقابل ساختمان شورای شهر و تعدادی از کارگران منطقه 5 فضای سبز نیز در مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند.

 

*جمعی از کشاورزان بامیه کار روستای تل بومه از توابع ملاثانی مرکز شهرستان باوی، روز شنبه 19 خرداد، در اعتراض به منع کشت و تامین نشدن حقابه برخی محصولات کشاورزی از جمله بامیه عنوان شد، روبه روی ساختمان شرکت آبرسانی شرق کارون تجمع کردند. به گزارش ایرنا کشاورزان خواستار رسیدگی مسئولان استان خوزستان به این موضوع و برطرف شدن ممنوعیت کشت و تامین حقابه مورد نیاز خود شدند.

 

*بامداد روز شنبه ۱۹ خرداد، کشاورزان حاشیه رودخانه دِز در اعتراض به ممنوع کردن کشت و خاموش کردن پمپهای آب روستاها توسط سازمان آب و برق، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش رادیو زمانه، به دلیل کم ‌آبی، کشاورزان حاشیه رود دز از کشت محصول منع شده ‌اند. سازمان آب و برق پمپهای آب روستاهای این منطقه را بامداد شنبه خاموش کرد.

 

*روز شنبه ۱۹ خرداد، کارکنان شاغل در نیروگاه سیکل ترکیبی سبلان در استان اردبیل، با تجمع اعتراضی اعلام داشتند که این نیروگاه هنوز مطالبات مربوط به معوقات مزدی شش ‌ماهه را با آنها تسویه ‌حساب نکرده است. به گزارش گوناز تی‌ وی، این نیروگاه ترکیبی زیر نظر شرکت سهامی عام «مپنا» وابسته به قرارگاه خاتم‌الانبیا است. پیش‌ تر در روز یکشنبه 6 خرداد، کارکنان نیروگاه سبلان اردبیل دست به اعتصاب زده بودند که با تهدید مأموران نیروی انتظامی و اطلاعات و وعده و وعیدهای دروغ مجبور به کار شدند.

 

*از روز سه شنبه اول خرداد 1397، اعتصاب سراسری کامیونداران در بسیاری از شهرها با شعار «حق دادنی نیست؛ بلکه گرفتنی است» شروع شد. اعتصاب کامیونداران و رانندگان خودروهای سنگین شهرهای بزرگ و کوچک و روستاها را در برگرفت و بر اساس ارزیابی از گزارشات منتشر شده، رانندگان در حدود 250 شهر و  روستا در تمام استانهای ایران در این اعتصاب و تجمع شرکت کردند. بر اساس ارزیابی از خبرهای منتشر شده، در مجموع با احتساب تکرار اعتصاب و تجمع در برخی از شهرها، این اعتصاب حدود 950 حرکت اعتراضی در سراسر کشور را شامل شد. (شرح کامل اعتصاب کامیونداران و رانندگان خودروهای سنگین در همین شماره نبرد خلق آمده است.)

 

*روز یکشنبه ۲۰ خرداد، گروهی از پیمانکاران شهرداری تهران در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات خود مقابل ساختمان شورای شهر تهران تجمع کردند. به گزارش ایرنا، تجمع کنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی ازجمله «تسویه مطالبات حق مسلم ماست» خواستار رسیدگی به وضعیت تسویه مطالبات خود شدند.

 

*روز یکشنبه ۲۰ خرداد، کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی کاشان در اعتراض به عدم دریافت پنج ماه حقوق معوقه دست به اعتصاب زدند. کارگران معترضاعلام کردند: آیا مسئولان با دو ماه حقوق معوقه در سیستم اداری فعالیت می‌کنند؟

 

*بامداد روز شنبه ۱۹ خرداد، شماری از کارگران بازنشسته نیشکر هفت ‌تپه، واحد تولیدی، با اجتماع مقابل ساختمان اداری این مجتمع، خواستار دریافت مطالبات عقب افتاده خود شدند. به گزارش ایلنا، کارفرما مطالبات بازنشستگی کارگران را پرداخت نکرده است. کارگران حاضر در این تجمع ‌گفتند: با وجود فرارسیدن سر رسید چکهایی که برای پرداخت سنوات بازنشستگی صادر شده‌، این چکها هنوز قابل وصول نیست.

کارگران بازنشسته این شرکت روز یکشنبه 20 خرداد برای دومین روز متوالی دست به تجمع اعتراضی مقابل دفتر مدیریت زدند و خواهان تحقق مطالبات خود شدند.

 

*روز یکشنبه 20 خرداد، کارگران و کارکنان شرکت کالای پتروشیمی ماهشهر و پتروشیمی بندر خمینی به طور جداگانه دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران و کارکنان شرکت کالای پتروشیمی ماهشهر در اعتراض به خصوصی سازی و اخراج از کار، مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند. آنها گفتند: اخراجها در حالی صورت گرفته که هرکدام از آنها چندین ماه دستمزد معوقه دارند.

در همین روز کارگران شرکت پایانه‌ ها و مخازن پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی بندر خمینی در اعتراض به شرایط نامساعد زندگی در کمپها و عدم تحقق وعده های مقامات در خصوص رسیدگی به مشکلات آنها دست به تجمع زدند.

 

*روز یکشنبه ۲۰ خرداد، کسبه بازارچه آنزان ‌پر ایذه در اعتراض به وعده‌ های کارگزاران حکومتی برای پرداخت وام دست به تجمع زدند. به گزارش ایران ما، معترضان با نصب بنرهایی روی کرکره‌ مغازه‌ های خود از جمله، «سه ماه نون نداریم فقط دروغ شنیدیم» اعتراض خود را به بی‌عملی مسئولان نشان دادند.

 

*روز یکشنبه 20 خرداد، کارگران کارخانه «کیش چوب» برای چندمین بار با برگزاری تجمع اعتراضی خواستار پرداخت دستکم ۱۴ ماه دستمزد معوقه و عیدی سال ‌۹۵ خود شدند. به گزارش ایلنا، فعالیت این واحد تولیدی از مهر ماه سال گذشته متوقف شده است. کارگران معترض می‌گویند نه تنها وعده ‌های مسئولان محقق نشده بلکه تعدادی از کارگران که در تجمعهای اعتراضی سال گذشته شرکت داشتند، به بهانه اتمام قرارداد، بیکار شده ‌اند.

 

*کارگران شاغل در شرکت لبنیات مانیزان اسلام آباد غرب در کرمانشاه، روز یکشنبه ۲۰ خرداد، در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه خود دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. به گزارش ایران کارگر، کارگران علاوه بر خواست پرداخت دستمزدهای معوقه خواستار پرداخت عیدی و سنوات پایان سال ۱۳۹۶ خود شدند.

 

*مردم برازجان، یکشنبه شب 20 خرداد تا بامداد روز دوشنبه 21 خرداد، جلوی اداره آب و فاضلاب شهری برازجان تجمع کردند و به وسیله موتورسیکلتهای خود خیابان را بستند و به چندین روز بی آبی اعتراض کردند. به گزارش فکرشهر، با مداخله شورای شهر، قرار شد 10 نفر از معترضان به نمایندگی از حاضران به همراه رییس شورای شهر برازجان، به فرمانداری رفته و در این باره گفت و گو کنند.

 

*بامداد روز دوشنبه ۲۱ خرداد، برای چندمین روز متوالی اهالی شهرستان شادگان در اعتراض به بیکاری در مقابل درب ورودی شركت کشت و صنعت فارابی دست به تجمع و اعتراض زدند. به گزارش ایران خبر، ماموران نیروی انتظامی در محل حاضر شده و شماری از معترضان را بازداشت کردند.

 

*روز دوشنبه ۲۱ خرداد، کشاورزان حاشیه سد دز در اعتراض به ندادن حقابه خود و جمع آوری موتور پمپهای این کشاورزان دست به تجمع زدند. به گزارش ایران ما، بامداد روز شنبه ۱۹ خرداد، کشاورزان حاشیه رودخانه دز، در اعتراض به ممنوع کردن کشت توسط کارگزاران حکومتی و خاموش کردن پمپهای آب روستاها توسط سازمان آب و برق دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

*روز دوشنبه ۲۱ خرداد ۹۷ جمعی از ساکنان مسكن مهر هلانیه در جوانرود در اعتراض به نبود امكانات شهری مثل جاده آسفالت برای خیابانها، امكانات بهداشتی و رفاهی و پارك در برابر فرمانداری این شهر تجمع اعتراضی برگزار كردند.

 

*روز دوشنبه 21 خرداد، مردم روستاهای کهنوج و عیسی آباد و ختم زرند به دلیل مشکل بی آبی روبروی فرمانداری زرند تجمع کردند و اعلام کردند که؛ پنج سال است شبانه روز فقط  2 ساعت آب داریم. فیلم این تجمع در آدرس زیر:

https://www.youtube.com/watch?v=dvnvKDd0UoE

 

*روز سه شنبه 22 خرداد، جمعی از مهندسان که پیش از این مقابل سازمان نظام مهندسی، وزرات راه و شهرسازی و شهرداری تهران تجمع کرده بودند، بار دیگر مقابل ساختمان وزارت راه و شهرسازی تجمع کردند. به گزارش پیام، معترضان دلیل تجمع خود را عدم تمکین شهرداری تهران به قانون و دستورالعمل سازندگان ذی صلاح، اعلام کردند. مهندسان با تجمع مقابل ساختمان وزارت راه و شهرسازی، خواستار یادآوری الزام پایبندی به این قانون از طرف وزارت راه و شهرسازی به شهرداری تهران شدند.

 

*مشتریان شرکت کرمان موتور بامداد روز دوشنبه ۲۱ خرداد در برابر ساختمان این شرکت در تهران دست به تجمع و اعتراض زدند. به گزارش ایران آزادی، این شرکت ده روز مانده به تحویل خودروها به مشتریان گفته است که ما چیزی نداریم که به شما دهیم . شرکت کره ای ما را تحریم کرده و قطعه برای تولید نداریم.

 

*بامداد روز دو ‌شنبه 21 خرداد، کشاورزان روستای خیرآباد گچساران در اعتراض به قطع حقآبه خود که چند روز است ادامه دارد روبروی ورودی سدکوثر تجمع کردند. به گزارش کبنا، به گفته اهالی این منطقه، چند روز است که آب شبکه‌ آبیاری کشاورزان منطقه خیرآباد توسط عوامل سد کوثر بسته شده و این در حالی است که صدها هکتار مزارع این منطقه در حال حاضر زیر کشت مرکبات، یونجه و انواع صیفی جات رفته است. کشاورزان برای چندمین بار است که این روزها در محل سد کوثر برای آب کشاورزی تجمع اعتراضی برپا کرده ‌اند.

 

*روز دوشنبه 21 خرداد، کارگران بخش پیمانکاری نیروگاه گاز کاشان که 5 ماه معوقه مزدی داشتند، برای پیگیری مطالبات شان اعتصاب کردند. به‌گزارش ایلنا، عباسعلی قپانی‌پور (معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری ویژه شهرستان کاشان) با تایید 5 ماه معوقه مزدی کارگران گفت: معوقات کارگران ارتباطی به شرکت مادر (در اینجا منظور نیروگاه گازی کاشان) و گروه مپنا ندارد. درواقع، کارگران مورد بحث برای یکی از شرکتهای اقماری (به‌عبارت دیگر، پیمانکار دست دوم) گروه مپنا کار می‌کنند.

 

*روز سه شنبه 22 خرداد، مهندسان ساختمان در اعتراض به شیوه نامه ابلاغی وزیر راه وشهر سازی مقابل ساختمان اصلی وزارت راه ‌و ‌شهرسازی تجمع کردند. به گزارش اسکان نیوز، مهندسان ناظر بر انتخاب ناظر ساختمان از سوی مالک اعتراض کردند.

 

*تجمع کارگران شهرداری بستان در خوزستان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق‌شان

کارگران شهرداری بستان در دشت آزادگان واقع در استان خوزستان روز سه شنبه ۲۲ خرداد، در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه خود اقدام به تجمع کردند. به گزارش ایران کارگر، کارگران و با شعارهای اعتراضی خود، خواستار پرداخت ۵ ماه دستمزد معوقه خود شدند.

 

*روز سه شنبه ۲۲ خرداد، کارگران شهرداری بستان در خوزستان در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه خود اقدام به تجمع کردند.

به گزارش ایران کارگر، کارگران معترض در توضیح این تجمع اعتراضی گفتند که چندی پیش جهت پیگیری مطالبات خود مقابل شهردای دست به تجمع زده بودند. آنها با وعده مقامات در خصوص پرداخت کلیه مطالبات شان بعد از چند ساعت به تجمع خود خاتمه داده بودند. اکنون بعد از گذشت چندین روز از وعده ‌های مسئولان شهرداری، قادر به اخذ مطالبات معوقه خود نشده ‌اند.

 

*روز چهار شنبه ۲۳ خرداد، کارگران پروژه راهسازی قزوین_کلاچای به دلیل توقف این پروژه راهسازی مقابل استانداری قزوین تجمع کردند. به گزارش ایلنا، حسن پسندیده (مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین) در خصوص علت اعتراض کارگران پروژه راهسازی قزوین به کلا چای گفت: این پروژه به دلیل تکمیل مطالعات ارزیابی زیست محیطی متوقف شده و این مطالعات در سازمان محیط زیست ارزیابی می‌شود.

 

*روز چهار شنبه ۲۳ خرداد، کارگران شاغل در بخشهای فضای سبز و سازمان آتش نشانی آبادان با تجمع مقابل ساختمان شهرداری این شهر، خواستار پرداخت حقوق و مزایای عقب افتاده سه ماه خود شدند. به گزارش ایرنا، کارگران معترض گفتند؛ علاوه بر به تعویق افتادن سه ماه حقوق و مزایا، حق بیمه کارگران شهرداری به سازمان تامین اجتماعی نیز پرداخت نشده است.

 

*به گزارش ایرنا، شماری از نانوایان نان لواش قم روز چهارشنبه 23 خرداد، در اعتراض به عدم تغییر قیمت نان، مقابل اتحادیه نانوایان این شهر تجمع کردند. معترضان پلاکاردهایی؛ از جمله «ما نانوایان با درآمد سال ۹۳ در سال ۹۷ زندگی می کنیم» و «ما خواستار اعلام نرخ عادلانه نان هستیم» که در دست داشتند خواستار رفع مشکلات شان توسط مسئولان امر شدند.

 

*روز چهارشنبه ۲۳ خرداد، اهالی روستای سیاهمکان، دیلم و گناوه در اقدامی اعتراض آمیز با بستن جاده، مانع ورود کارکنان شرکت نفت و گاز گچساران به محل کارشان در تلمبه ‌خانه گوره شدند. به گزارش آفتاب جنوب، مسیر تردد اتوبوس کارکنان شرکت بهره بهرداری نفت و گاز گچساران به تلمبه خانه گوره توسط اهالی منطقه گناوه، سیاهمکان و دیلم بسته شد و از ورود کارکنان به محل کارشان جلوگیری شد.

این تجمع به دلیل تبعیض و بی‌عدالتی در جذب نیرو توسط شرکت نفت و گاز گچساران صورت گرفت.

 

*روز چهار شنبه ۲۳خرداد، کارگران و آبداران شرکت آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان به دلیل دریافت نکردن حقوق ۵ ماهه و تهی بودن سبد خانواده در آستانه عید فطر، مقابل درب ورودی این شرکت در اهواز تجمع کردند. کارگران معترض روی بنر همراه خود این جمله را خطاب به مدیر عامل شرکت آبفا نوشته بودند: 5 ماه زندگی بدون حقوق، عیدی و مزایا تصور کنید، پس عدالت کجاست؟ چه کسی پاسخگوست؟

 

*روز چهارشنبه ۲۳ خرداد، کشاورزان گرمسار و آرادان در اعتراض به قطع آب سد نمرود، مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند. به گزارش ایران کارگر، بحران کمبود آب در بسیاری از مناطق بیابانی و حتی بسیاری از شهرهای ایران، اکنون به یک چالش پیش ‌روی کشور تبدیل شده است و در رابطه با این معضل در استان سمنان و برای رفع تنش آبی، راهی به جز انتقال آب از سایرحوزه ها به این استان وجود ندارد.

 

*به گزارش اتحاد، روز چهارشنبه ۲۳خرداد، فروشندگان و صاحبان چند مرکز خرید کالاهای ضروری در اعتراض به گرانی کالاها و کاهش قدرت خرید مردم و نیز افزایش مالیات برای فروشندگان مقابل فرمانداری همدان تجمع کردند.

 

*روز پنجشنبه 25 خرداد، هواداران تیم فوتبال سپیدرود رشت در اعتراض به بلاتکلیفی تیم محبوب خود مقابل هیات فوتبال استان گیلان تجمع کردند.

به گزارش دیار میرزا، معترضان خواستار مشخص شدن وضعیت تیم ‌شان شدند و با نصب بنرهای متعدد و  سردادن شعارهایی علیه جواد تن‌زاده، مالک کنونی این باشگاه اعتراضهای خود را به گوش مسئولان رساندند.

 

*کارگران فولاد آرمان شفق قزوین اجازه بارگیری شبانه و وارد شدن کامیونهای

سنبه شب 26 خرداد، کارگران کارخانه فولاد آرمان شفق قزوین در اعتراض به عدم دریافت ماهها حقوق اعتصاب کردند و اجازه بارگیری شبانه و وارد شدن کامیونهای بار به داخل کارخانه را ندادند. به گزارش ایلنا، این کارخانه که در تاکستان قزوین قرار دارد بارها در معرض تعطیلی قرار گرفته است و یکبار هم در 10خرداد تعطیل شد ولی مجددا شروع به کار کرده است. اما همچنان حقوق کارگران پرداخت نمی شود.

 

*روز یکشنبه 27 خرداد، جمعی از مردم شهر خرمشهر در اعتراض به شور بودن آب آشامیدنی مقابل سازمان آب و برق این شهر تجمع کردند. به گزارش پیام، معترضان گفتند، خرمشهر حتی در ابتدایی ترین ضرورت شهری خود دچار مشکل است که یکی از این مشکلات آب شرب شهری است. شهروندان خرمشهری به دفعات نسبت به وضعیت نامناسب آب شرب اعتراض کرده اند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۲۷خرداد، رانندگان خودروهای سنگین در مقابل شرکت سایپا دیزل تجمع اعتراضی برگزار کردند. این تجمع در اعتراض به عدم اجرای قرارداد تحویل دهی و گرانتر کردن قیمت خودروهایی است که از قبل قرارداد آن بسته شده است.

 

*بامداد روز یکشنبه ۲۷ خرداد، کارگران شهرداری بروجرد در اعتراض به معوقات مزدی خود برای چندمین بار دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، در این تجمع صدها نفر از کارگران خدماتی و فضای سبز شرکت داشتند. کارگران معترض می ‌گویند: بی‌توجهی مسئولان شهری به پرداخت مطالبات کارگران باعث شده آنها پیش از این در چند نوبت مقابل ساختمان شهرداری و شورای شهر بروجرد اعتراض صنفی برپا کنند.

 

*روز یکشنبه 27 خرداد، مردم غارت شده به وسیله یک کلاهبردار میلیاردر و یک سازنده و مشاور املاک، در منطقه گیشای تهران در برابر آگاهی شاپور، تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یک سازنده پروژه ‌های ساختمانی در منطقه گیشا با پیش‌ فروش واحدهای در حال ساخت به طور همزمان به چندین نفر، علی ‌رغم صدور کد رهگیری بالغ بر 500 میلیارد ریال کلاهبرداری کرده و متواری شده است.

 

*روز یکشنبه ۲۷ خرداد، جمعی از فعالان مدنی و محیط زیست مغان با تشکیل زنجیره انسانی از دولت خواستند که جهت احداث جاده درختان توت باغی آن منطقه را قطع نکند. به گزارش گوناز تی وی، به دلیل قراردادن درختان توت باغی در مسیر تعریض جاده و قطع احتمالی آن، طبیعت دوستان مغان را بر این داشته تا به این اقدام معترض بوده و در محل مذکور زنجیره انسانی تشکیل دهند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۲۷ خرداد، رانندگان آژانسهای تاکسی در شهرستان امیدیه در استان خوزستان دست به تجمع و اعتصاب زدند. تاکسی داران در برابر فرمانداری این شهرستان با خودروهای خود تجمع کردند. ویدئو این تجمع در آدرس زیر:

https://www.youtube.com/watch?v=3UXHRR_EuIE

 

*روز یکشنبه ۲۷ خرداد، جوانان بویراحمد گرمسیری به عدم بکارگیری نیروی بومی در احداث بزرگترین تونل مواصلاتی به بنادرجنوبی کشور اعتراض کردند. به گزارش آوای جنوب، جمعی از جوانان با در دست داشتن پارچه ‌ای که بر روی آن نوشته بودند ما جمعی از جوانان حوزه بویراحمد گرمسیر نسبت به استخدامهای غیرقانونی اعتراض داریم. این جوانان با نوشته ‌هایی نظیر بویراحمد گرمسیر قطب فقر و بیکاری، کاربومی، کارگر بومی به نحوه استخدام و جذب در این پروژه معترض شدند.

 

*به گزارش برای آزادی، کارگران معدن مس دره زار در رفسنجان روز دوشنبه 28 خرداد، در اعتراض پایین بودن دستمزد و نداشتن امنیت شغلی و تأخیر در پرداخت حقوق دست به تجمع زدند. کارگران پلاکاردی در دست داشتند که روd آن نوشته شده بود: «به داد ما کارگران برسید».

 

*جمعی از نمایندگان کارکنان تعاونی سهام عدالت کشور بامداد روز دوشنبه ۲۸ خرداد، با سفر به تهران برای بار چندم مقابل ساختمان وزارت اقتصاد و دارایی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این گروه از کارگران که از نقاط مختلف کشور برای پیگیری وضعیت شغلی و مطالبات معوقه خود عازم تهران شدند، گفتند: پس از ۱۱ سال فعالیت در دفاتر شرکتهای تعاونی سهام عدالت، هنوز وضعیت شغلی ‌مان  مشخص نیست در عین حال به دلیل پرداخت نشدن حدود ۳۹ ماه از مطالبات مزدی ‌مان، در وضعیت بد معیشتی قرار داریم.

 

*روز دوشنبه ۲۸ خرداد، رانندگان پایه یک استان خوزستان در شهر اهواز تا شهر شوش  در اعتراض به افزایش نیافتن حقوق خود اعتصاب کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران،  این اعتصاب در مقابل صاحبان ماشینهای سنگین صورت گرفته که کرایه سرویس ماهیانه رانندگان ماشینهای سنگین را اضافه نکرده و این رانندگان خواهان اضافه کردن آن در حقوق ماهیانه خود هستند. اعتصاب رانندگان سنگین شهر اهواز تا شهر شوش از روز یکشنبه ۲۷ خرداد شروع شد.

 

*حدود هزار و ۷۰۰ کارگر شهرداری بروجرد ۹ ماه حقوق معوقه دارند. گروهی از این کارگران از یکشنبه 27 خرداد در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مقابل شهرداری تجمع کرده و روز دوشنبه ۲۸ خرداد مقابل شهرداری سفره خالی پهن کردند. به گزارش ایرنا به رغم تداوم اجتماع کارگران، هیچیک از مسئولان شهرداری حاضر به پاسخگویی به خواست کارگران نشده است.

 

*روز دوشنبه 28 خرداد برای سومین روز متوالی، کارگران معدن دره ‌زار در انتقاد به دستمزد حداقلی و نداشتن امنیت شغلی در مقابل این واحد معدنی دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معدن مس دره ‌زار بخش پاریز سیرجان می‌گویند: حقوق یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی ماهانه در شرایط کنونی کفاف مخارج زندگی‌مان را نمی‌دهد.

 

*روز دوشنبه 28 خرداد، کسبه بازار تاناکورا در مهاباد (محل فروش اجناس دست دوم)، در اعتراض به جمع کردن و بستن پارکینگ این بازار توسط اطلاعات سپاه و اداره اماکن دست به اعتصاب زدند. به گزارش پیام، به گفته معترضان با بستن پارکینگ این بازار ورود کالا به این بازار غیر ممکن است و شمار زیادی از آنها از کار بیکار خواهند شد.

 

*صدها تن از مردم و بازاریان تهران، پیش از ظهر روز دوشنبه ۲۸ خرداد، در خیابان سپهسالار در مرکز تهران تظاهرات کردند. به گزارش کانال تلگرام دماوند، در این تظاهرات شعارهایی علیه گرانی و وضعیت بد اقتصادی مانند «مرگ بر گرانی» سر داده شد. شعار «دشمن ما همین جاست، دروغ میگن آمریکاست» از دیگر شعارهای معترضان بود.

 

*بامداد روز دوشنبه ۲۸ خرداد، صدها تن از تولید کنندگان کفش در بازار تهران و کارگران آنها نسبت به بیکاری٬ فقر و گرانی اقدام به برگزاری تجمع و راهپیمایی اعتراضی در بازار سپهسالار  کردند. آنان شعار می دادند: مرگ بر بیکاری/ مرگ بر گرانی/ دشمن ما همین جاست دروغ می گن آمریکاست/ ما همه با هم هستیم و ....

 

*به گزارش تبریز بیدار ، ظهر روز دوشنبه 28 خرداد، مالکین ۲۷۰ واحدی مجتمع مسکونی رصد با تجمع مقابل فرماندای شهرستان اسکو  نسبت به بدقولی شرکت پیمانکار مسکن مهر اعتراض کردند. یکی از اهالی این مجمتع در این خصوص گفت: بعد از پنج سال که از تسویه حساب مالکان می گذرد شرکت مذکور برای دادن سند خواستار پنج میلیون تومان از ساکنان است.

 

*روز سه شنبه ۲۹ خرداد، نمایندگان کارکنان تعاونی سهام عدالت کشور همراه با خانواده ‌های شان برای دومین روز متوالی در مقابل ساختمان وزارت اقتصاد و دارایی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، با پیوستن جمع دیگری از نمایندگان کارکنان تعاونی سهام عدالت کشور برای همراهی همکاران خود، این اعتراض وارد مرحله جدیدی شده است.

 

*روز سه شنبه ۲۹ خرداد، تجمع کارگران اخراجی کشت و صنعت شمال به استانداری مازندران رسید و آنها با تجمع مقابل استانداری مازندران خواستار حل مشکلات صنفی خود با پیگیری این نهاد شدند. به گزارش فارس، کارگران اخراج شده کشت و صنعت شمال روز گذشته مقابل کارخانه تجمع کردند.

 

*به گزارش خبرگزاری هرانا روز سه شنبه 29 خرداد، کشاورزان لنجانی مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند و خواستار پیگیری و رفع مشکلات شان و همچنین پرداخت خسارت نکاشت زمینهای کشاورزی ناشی از جاری نشدن آب زاینده رود شدند.

 

*روز سه شنبه ۲۹ خرداد، گروهی از مردم ایرانشهر که بخش عمده آنان را زنان تشکیل می ‌دادند، در اعتراض به فضای ناامن برای زنان مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش بی بی سی، تجمع در پی انتشار خبر تجاوز جنسی به ۴۱ زن در این منطقه صورت گرفت که خبر آن را چند روز پیش امام جمعه ایرانشهر اعلام کرد.

 

*روز سه شنبه 29 خرداد، کارگران ایران چوکا، در دومین روز از تجمع خود را با دریافت بخشی از معوقات مزدی به اعتراض خود به طور موقت پایان دادند. به گزارش ایلنا، صدها کارگر کارخانه صنایع چوب و کاغذ «ایران چوکا» که نگران وضعیت فعلی محل کار  و اشتغال خود هستند، گفتند: یکی از دلایل شکل ‌گیری اعتراضات کارگری در این واحد تولیدی کمبود مواد اولیه تولید است که هر چند وقت یکبار باعث متوقف شدن فعالیت تولیدی کارخانه می‌شود.

 

*به گزارش رادیو زمانه، کارگران نیروگاه فردوسی مشهد که به واسطه شرکت مپنا بویلر در این نیروگاه کار می‌کنند، روز سه شنبه 29 خرداد، در اعتراض به پنج ماه حقوق معوقه اعتصاب کردند.

 

*کارگران خریدار آپارتمان در پروژه‌های سپیدار ۲ و ۳ (متعلق به شرکت تعاونی مسکن شرکت واحد اتوبوسرانی) در روز سه شنبه 29 خرداد برای چندمین بار در این ماه مقابل ساختمانهای شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، حاضران در تجمع در این مورد گفتند: قرار بود که آپارتمانها تا پایان سال ۹۱ تحویل داده شود اما تا به حال که بیش از ۵ سال از موعد آن می‌گذرد خبری از تحویل آپارتمانها نیست.

 

*روز سه شنبه 29 خرداد، کارگران کارخانه کاشی الماس کویر رفسنجان در اعتراض به چندین ماه معوقات مزدی خود در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، ترابی (مدیرعامل کارخانه الماس کویر) درخصوص معوقات مزدی کارگران این کارخانه گفت: دستمزد کارگران چهار ماه به تاخیرافتاده است که به زودی یک ماه آن پرداخت می‌شود.

 

*به گزارش رادیو زمانه، گروهی از خریداران خودروی رنو روز سه شنبه ۲۹ خرداد، مقابل نمایندگی رنو در اهواز تجمع کردند. آنها به فسخ یک طرفه قرارداد از سوی نمایندگی این خودرو اعتراض کردند.

 

*ساکنان روستای زهیریه شهرستان هویزه پیش از ظهر روز چهارشنبه 30 خرداد، در اعتراض به عدم استخدام جوانان منطقه در شرکتهای نفتی فعال در این منطقه عنوان شد، تجمع کردند. به گزارش ایرنا، فرماندار شهرستان هویزه تجمع برخی از اهالی این روستا را تکذیب کرد، این در حالی است که برخی از سایتها و کانالهای خبری در فضای مجازی خبر تجمع جمعی از اهالی این روستا را منتشر کردند.

 

*صدها تن از شهروندان آبادانی روز چهارشنبه 30 خرداد، با تجمع مقابل شرکت آب و فاضلاب این شهرستان خواهان حل معضل شوری و سختی آب شرب این شهر شدند. به گزارش ایرنا، شهروندان آبادانی در حالی که پلاکاردهایی با عنوانهای «آبادان آب ندارد، آبادان - کربلا، آب شیرین حق ماست، آب شور، بوی لجن و تعفن حق مردم آبادان نیست» نسبت به سختی و شوری آب این شهر اعتراض کردند.

همچنین شرکت کنندگان با شعارهای «مسئولین بی غیرت نمی خوایم، الله اکبر، هر چه مسئولین می گویند دورغ است، هرچی میگن دروغه دروغه، آبادان هنوز جنگ زده است، دزد از ماست مجلس رو خوب خریدند، وقتی شیر کاکائو هست آب شیرین برای چی؟، آب اگر قطع بشه آبادان قیامت میشه» از عملکرد مسئولان شهری آبادان به وضعیت آب شرب این شهر و خبر سهمیه بندی آن اعتراض کردند.

 

*تجمع اعتراضی جوانان بیکار و جویای کار بندر دیلم روز چهارشنبه ۳۰ خرداد، با بستن جاده گچساران به بندر دیلم و گناوه به اوج خود رسید. به گزارش ایران کارگر، این جوانان جویای کار در اعتراض به عدم بکارگیری نیروی کار بومی در تاسیسات نفتی در حوزه جغرافیایی شهرستانهای دیلم و گناوه، جاده گچساران به بنادر دیلم و گناوه در نزدیکی مرز استان  کهگیلویه و بویراحمد و استان بوشهر را بستند.

 

*روز پنجشنبه ۳1 خرداد، رانندگان پایه یک خودروهای سنگین در شهرهای اهواز، عبدالخان، الوان، شاوور، شوش، روستای بیت جوحی و حومه برای پنجمین روز متوالی به اعتصاب خود در اعتراض به حقوق پایین خود ادامه دادند. به گزارش اتحاد، راننده اعتصابی اعلام کردند تا رسیدن به خواسته خود به این اعتصاب ادامه خواهند داد.

 

*بامداد روز پنجشنبه ۳۱ خرداد، کارگران اخراج شده کشت و صنعت شمال برای پیگیری وضعیت شغلی‌ شان بار دیگر مقابل ساختمان استانداری مازندران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، علت اعتراض کارگران، اخراج چند نفر از کارگران مجتمع کشت و صنعت شمال در اوایل فروردین ماه سال جاری است درحالی‌که آنها خواستار بازگشت به کار و پرداخت معوقات حقوقی خود هستند.

 

*روز پنجشنبه ۳۱ خرداد، کارگران بیکارشده فاز 19 پارس جنوبی برای دومین روز متوالی مقابل پالایشگاه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران در بخش نگهبانی و حراست مشغول به کار بودند ولی با شروع بهره‌برداری پالایشگاه دهم بیکار شده‌ اند.

 

*روز پنجشنبه 31 خرداد، اعتصاب کارگران کارخانه پارس میل لنگ تاکستان برای پنجمین روز متوالی ادامه یافت. به گزارش پیام، کارگران شرکت پارس میل لنگ تاکستان در اعتراض به پرداخت نشدن ۴ ماه حقوق شان، از روز 26 خرداد دست به اعتصاب زدند. کارگران می گویند، کارفرما تاکنون وعده ای در خصوص پرداخت مطالبات آنان نداده است.

 

*بامداد روز سه شنبه 8 خرداد، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز طبق فراخوانی که روز قبل منتشر کرده بودند دست به تجمع اعتراضی در مقابل استانداری خوزستان زدند. به گزارش کانال تلگرام کانون دفاع از حقوق کارگر، روز چهار شنبه ۲۳ خرداد، مبارزات پیگیرانه کارگران گروه فولاد اهواز، مسئولان را وادار به پذیرش برخی از خواسته های آنان کرد. روز پنجشنبه 31 خرداد طی تجمعهای اعتراضی خانواده ها و کارگران گروه ملی فولاد اهواز نامه آزادی کارگران بازداشتی گروه ملی با قرار وثیقه ۵۰ میلیونی صادر شد. (شرح کامل مبارزه کارگران این واحد تولیدی در همین شماره نبرد خلق آمده است.)

 

 

چند خبر کوتاه از کانالهای گوناگون تلگرام

*روز سه‌‌شنبه ۲۹خرداد، کارگران شهرداری منطقه ۴ تبریز در اعتراض به پرداخت نشدن حق بیمه‌ مقابل شهرداری این شهر دست به تجمع زدند.

*روز سه شنبه ۲۹خرداد، عملیات اکتشاف معدن تراورتن میمه با موافقت استاندار و بدون اخذ موافقت محیط زیست به حوزه علمیه اصفهان واگذار شد. همین امر باعث تجمع اعتراضی مردم در مقابل بخشداری میمه شد.

*روز سه شنبه 29 خرداد، تاکسی داران در هرسین واقع در استان کرمانشاه در اعتراض به پایین بودن نرخ کرایه تاکسی دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.

*شماری از بازنشستگان بانک سپه در اعتراض به مشکلات معیشتی و کمبود حقوق خود بامداد روز ۳۰ خرداد مقابل ساختمان مرکزی بانک تجمع کردند.

*روز چهار شنبه 30 خرداد، تاکسی داران لاهیجان در اعتراض به مبالغ کرایه های درون شهری و نبودن ماشین برای حمل مسافر در بسیاری از ایستگاههای تاکسی، دست از کار کشیده و در مقابل سازمان حمل و نقل همگانی شهرداری لاهیجان تجمع کردند.

*جمعی از ساکنان روستای زهیریه شهرستان حویزه پیش از ظهر روز چهارشنبه 30 خرداد، در اعتراض به آنچه که استخدام افراد غیربومی در شرکتهای نفتی فعال در این منطقه عنوان شد، تجمع کردند.

                                                                                                                       

*روز چهارشنبه۳۰خرداد، جمعی از کشاورزان منطقه سادات حسینی دهدز در اعتراض به مشکلات کشت برنج و کمبود آب در این منطقه مقابل فرمانداری ایذه تجمع کردند.

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۰۰، آدینه اول تیر ۱۳۹۷ - ۲۲ ژوین ۲۰۱۸

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول