یادداشت سیاسی ....

 

قیام مردم و دهان کجی خودیها به مقام معظم

مهدی سامع

 

توافق برجام که قرار بود اَبروی نظام را درست کند، چشم ولایت را کور کرده است. در این میان مساله مهم برای نظام همچنان موضوع «امنیت» است که به طور روزانه از جانب توده های محروم ایران به چالش کشیده می شود. حکومت خوش خیالانه درآمدهای حاصل از توافق برجام را به چاه ویل صدور ترور و ارتجاع ریخت و فکر می کرد بی نصیبی مردم را می تواند با حرف درمانی جبران کند. قیامهای دی ماه سال گذشته و صدها حرکت اعتراضی روزانه پس از آن به شمول چندین خیزش و جنبش در اهواز، کازرون، بانه و ... محاسبه اشتباه کارگزاران نظام و در راس آن خامنه ای را از پشت به جلوی صحنه آورد. ترس از قیام مردم در گوشت و پوست و استخوان نظام لانه کرده و سریالی از هشدارها تیتر رسانه های حکومتی می شود.

روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت، آخوند جوادی آملی گفت: «بدانیم که اگر با وجود این مشکلات ملت قیام کند همه ما را به دریا خواهد ریخت، به همین جهت حواس ‌تان باشد.» (ایلنا) گرچه دفتر این مُلای تبهکار به نوعی این سخنان را غیر دقیق اعلام کرد، اما برخی از شاهدان در شبکه های اجتماعی دقیق بودن متنی که رسانه ها پوشش دادند را تایید کردند.  

جنبه دیگر از آثار خیزشهای مردم و ناکام ماندن برجام، زیر ضَرب رفتن هرچه بیشتر موقعیت ولی فقیه از جانب باندهای درون قدرت است. این مساله ایست که علم الهدی آن را «دهان کجی به رهبری» تعریف می کند. وی در روز جمعه ۷ اردیبهشت گفت: «عزیزان ما تو جنگیم، دشمن می خواهد جوان ما را بگیرد .... تو نمایشگاه لوازم آرایش تولید کننده خارجی رو آوردید کنار تولید کننده داخلی، او کالای با کیفیت لوازم آرایش خارجی رو مقابل این قرار دادید که تولید داخلی رو سرکوب کنید و کشور بازار کالای لوازم آرایشی تولید خارجی بشود، این کار درستی است! این دهان کجی به رهبری نیست؟» (تلویزیون آستان رضوی)

در همین زمینه بیدادستان کل رژیم با اشاره به مشاهده آثار نفوذ «دشمن» گفت: «در شهر مقدس قم عده ‌ای روحانی نما در قالب تشکلهایی، تشکیل جلسه می دهند و موضوع جلسه این آقایان این است که چگونه موضوع ولایت فقیه را از قانون اساسی و نظام حذف کنیم.» (خبرگزاری آنا، جمعه ۷ اردیبهشت)

ترکیب «قیام» و «دهان کجی به رهبر» در سخنان دست نشاندگان ولی فقیه، موقعیت کنونی را تعریف می کند. در این موقعیت راهبرد اصلی سپاه منفور پاسداران به عنوان حافظ اصلی ولایت، سنگر گرفتن در خاکریزهای عمق استراتژیک نظام یعنی در سوریه، یمن، عراق، لبنان و ...است.  

 

سرکرده نیروی دریایی سپاه در گفتگو با سایت جماران که روز دوشنبه ۳ اردیبهشت منتشر شد، پاسداری از انقلاب اسلامی را تنها پاسداری از یک کشور یا یک جغرافیا و یا یک حکومت ندانست و گفت: «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هیچ کلمه ‌ای را در ادامه خود ندارد، حتی ایران و این تدبیر خاص حضرت امام بود که از اول هم فقط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی باشد زیرا انقلاب اسلامی محدود به یک جغرافیا نیست و .... سپاه در همه جا پاسدار انقلاب اسلامی است.»

این راهبرد که با صدور ارتجاع و بحران عملی شده و می شود، در کنار مسایل پسابرجام، چالش اصلی آمریکا با رژیم جمهوری اسلامی است و این در شرایطی است که رژیم ایران به هیچکدام از قطعنامه های شورای امنیت ملل متحد در مورد پروژه اتمی پایبند نبوده و نیست و دغلکارانه از بد عهدی طرف مقابل شکوه می کند.

خروج آمریکا از برجام شکافهای درون هِرَم قدرت را بازهم افزایش داد. بیانیه آخوند احمد جنتی، رئیس مجلس برگزیدگان ولی فقیه که خبرگزاریهای حکومتی در روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت آن را با عنوان «واکنش مجلس خبرگان به خروج آمریکا از برجام» منتشر کردند، اوج کشاکش در لایه بالایی هرم قدرت در دوره پس از خروج آمریکا از برجام را برملا کرد. در بند آخر این بیانیه که به احتمال زیاد با چراغ سبز خامنه ای نوشته شده، جنتی از حسن روحانی می خواهد که «صادقانه و با صراحت، نسبت به خسارتهای وارده در برجام از مردم ایران عذرخواهی» کند.

چندی پیش که ترامپ به طور مُکَرر از پاره کردن برجام حرف می زد، خامنه ای گفته بود اگر آنها برجام را پاره کنند، ما آن را آتش می زنیم. اکنون که ترامپ به وعده خود عمل کرده، ایادی خامنه ای در یک نمایش حقیرانه در مقابل توپچی تَرقه پرتاب کردند و پرچم آمریکا را در مجلس ارتجاع آتش زدند. این نمایش مسخره بیش از آن که حماقت مجلس نشینان را نشان دهد، درماندگی ولی فقیه را در مقابل دید همگان قرار می داد و نامه احمد جنتی می خواهد هزینه همین ضعف، درماندگی و حقارت خامنه ای را از حساب روحانی برداشت کند.

یک روز بعد حسن روحانی از طریق «شورای اطلاع‌رسانی دولت» به نامه جنتی پاسخ داد و نوشت: «آنان که باید عذرخواه مواضع نادرست خود در گذشته باشند، طلبکارانه به دستاوردهای ملی [رژیم] می تازند و حاضر نیستند به این سوال پاسخ دهند که خسارتهای تحریم ظالمانه بر ملت [رژیم] ایران چه میزان بوده و برای پیش گیری به موقع از آن خسارتها چه کرده اند؟ آنها هیچ گاه حاضر نیستند از ناتوانی خود در ارائه راههای جایگزین برجام سخن بگویند و صادقانه بابت رویکرد غلط و کارشکنیهای خود در روند پیشرفت کشور، از ملت عذرخواهی کنند. آنها در تعارضی آشکار، هم دلواپس حضور آمریکا در برجام بوده اند و هم شاکی خروج آمریکا از برجام.» (ایلنا، دوشنبه ۲۴ اردیبهشت)

طی ۳ سالی که از قرارداد برجام می گذرد بسیاری از کارگزاران درجه اول جکومت به تاکید گفته اند تمامی مراحلی که منجر به برجام شد، زیر نظر و با تایید خامنه ای بوده است. روز ۲۸ اردیبهشت سال جاری،  علی اکبر ناطق نوری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ولایت فقیه در ملاقات با خبرنگاران و سردبیران خبرگزاری ایرنا گفت: «نباید از این موضوع غافل شویم که مذاکره و پذیرفتن برجام حاصل تصمیم گیری مجموعه نهادهای کلیدی نظام همچون دولت، مجلس، شورای عالی امنیت ملی و با نظر مساعد رهبر معظم انقلاب بوده است....[خامنه ای] کلیات برجام را تأیید کردند که بدون اذن ایشان هم، برجام از سوی ایران قابل پذیرش نبود.»

به دنبال طلبکاری مفتضحانه ولی فقیه که از زبان احمد جنتی بیان شد، موجی از مخالفت با رئیس مجلس خبرگان ولی فقیه به راه افتاد و سرانجام احمد خاتمی، عضو هیات رئیسه این مجلس به صراحت اعلام کرد که؛ بیانیه جنتی نه موضع مجلس خبرگان است و نه حتی موضع هیات رئیسه آن. (آفتاب نیوز، چهارشنبه ۲۶اردیبهشت)

توضیح احمد خاتمی نتوانست شکافی که با خروج آمریکا روز به روز عمیق تر می شود را مهار کند. برعکس همین توضیح و البته موضع تهاجمی باند روحانی شکاف را عمیق تر کرد و این برای ولایت خامنه ای بسی دردناک است.

همان طور که در بالا گفته شد، قیام مردم و دهان کجی به خامنه ای دو پارامتر اصلی در تعریف شرایط کنونی است که سرنوشت توافق برجام به عنوان یک توافق «بین الدولی» بر بستر آن معنی پیدا می کند. برای ما و مردم ایران که بر سر سرنگونی نظام جهل و جنایت توافق کرده ایم و این توافق را نه در وین، پاریس و یا واشنگتن بلکه در کف خیابان شهرهای ایران امضا کرده ایم، بر این اعتقادیم که مردم ایران می توانند بدون دخالت نظامی خارجی رژیم حاکم را سرنگون کنند و قراردادهای بین الدولی به میزانی اهمیت دارد که به امر براندازی یاری رساند. تکلیف اصلی ما با برجام و یا بدون برجام براندازی استبداد مذهبی و تحقق آزادی، دمکراسی و عدالت است.

 

وقتی توافق برجام صورت گرفت سازمان ما طی بیانیه ای اعلام کرد: «  ۱- سرانجام خامنه ای در پی بحرانهای عمیق اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و بین المللی، تحریمهای گسترده، افشاگریهای مقاومت ایران و تنفر و انزجار مردم از پروژه هسته ای که با شعار «زندگی انسانی حق مسلم ماست» بارها از جانب نیروهای اجتماعی ایران بیان شد، امروز مجبور به یک عقب نشینی اجباری دیگر شد و بر متن نهایی "توافق جامع" مُهر تایید زد. این توافق تا همین میزان اطلاعاتی که تاکنون در مورد مفاد آن منتشر شده، خط قرمزهای ولی فقیه را نادیده گرفته و بنابراین ضربه دیگری به اتوریته خامنه ای در درون قدرت و در جامعه است.

۲- این عقب نشینی و نوشیدن جام زهر از جانب خامنه ای، به علت عدم قاطعیت ۶ کشور بزرگ و نادیده گرفتن بخشهایی از قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد، به معنی دست برداشتن رژیم از ساخت سلاح هسته ای نیست. بین پذیرش "توافق جامع" و اجرای تعهدات رژیم حفره های زیادی وجود دارد که خامنه ای می تواند از آن برای نقب زدن به سلاح هسته ای استفاده کند.

۳- ما به اعضای دایم شورای امنیت به اضافه آلمان هشدار می دهیم که نباید با تن دادن رژیم ایران به این عقب نشینی، نقض حقوق بشر در ایران را لاپوشانی کرده و در این مورد با رژیم حاکم بر ایران مماشات کنند.

۴ - پروژه اتمی استبداد مذهبی حاکم بر ایران نه برای تامین انرژی که برای تضمین رژیم ولایت فقیه است. برای این پروژه ضد مردمی تا کنون چندصد میلیارد دلار از جیب مردم ایران و از نان، آب، کار، مسکن و... آنها هزینه شده است. ما همان طور که بارها اعلام کرده ایم، خواستار برچیده شدن کامل این پروژه که هیچ سودی برای مردم ایران ندارد، هستیم.

۵- ولی فقیه رژیم ایران طی بیش از ده سال گذشته با پافشاری بر این پروژه و سرمایه گذاری کلان پیرامون آن، زندگی مردم ایران را به تباهی کشانده و منطقه ما را در آستانه یک رقابت هسته ای قرار داده است. از این رو خامنه ای و همه کسانی که نقش اساسی در این پروژه ضد ایرانی داشته و دارند، باید در یک دادگاه صالح به اتهام جنایت علیه مردم ایران محاکمه و مجازات شوند.

۶- ما مردم ایران و به ویژه کارگران، معلمان، پرستاران، جوانان و کارمندان را فرا می خوانیم که برای احقاق حقوق خود، برای کسب آزادی، دمکراسی و عدالت و برای تامین آب، نان، بهداشت، آموزش، کار و مسکن به مبارزه متحد ادامه داده و نگذارند که درآمدهای حاصل پس از نوشیدن جرعه های جام زهر از جانب ولی فقیه، مثل گذشته صرف سرکوبی، توسعه تروریسم، گسترش بنیادگرایی اسلامی و اختلاسهای میلیاردی شود. این حق مردم ایران است که پس از رفع تحریمها خواستار یک زندگی انسانی باشند.

۷- ما از وادار شدن رژیم به عقب نشینی استقبال می کنیم و با این حال وظیفه خود می دانیم که واقعیت را با مردم ایران در میان بگذاریم. رژیم استبدادی مذهبی ولایت فقیه و همه ی باندها و دسته بندیهای درونی آن هرگز به فکر زندگی و معیشت مردم ایران نبوده و تنها برای بقای خود برنامه ریزی و اقدام می کنند. از این رو کوتاه ترین و کم هزینه ترین راه برای بهبود شرایط، مبارزه برای سرنگونی رژیم استبدادی مذهبی ولایت فقیه در تمامیت آن و استقرار یک نظام دمکراتیک، مستقل و غیر دینی است. رژیم از موضع ضعف به توافق هسته ای تن داده است، از این فرصت باید سود جست.» (بیانیه سازمان چریکهای فدایی خلق ایران پیرامون عقب نشینی خامنه ای، سه شنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۴ ژوییه ۲۰۱۵)

 

منبع: نبردخلق شماره ۳۹۹، سه شنبه اول خرداد ۱۳۹۷ - ۲۲ مه ۲۰۱۸

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول