چالشهای معلمان در اردیبهشت ماه (۹۷)

 

تجمع دانش آموزان مدرسه فرزانگان 8 مقابل آموزش و پرورش

روز سه شنبه 4 اردیبهشت، جمعی از دانشآموزان مدرسه فرزانگان 8  واقع در جنوب تهران (منطقه فلاح) در اعتراض به تصمیم اخیر آموزش و پرورش مبنی بر انحلال این مدرسه مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند. این دانش آموزان با شعارهای همچون "ما نخبگان کشوریم از حقمان نمیگذریم" و "انحلال فرزانگان 8 راه حل نیست، راهکار حمایت است"، از مسئولان آموزش و پرورش تقاضای تغییر نظر در تصمیم خود داشتند.

 

فراخوان به تجمع سراسری معلمان شاغل و بازنشسته

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، معلمان شاغل و بازنشسته سراسر کشور را به برگزاری تجمع برای احقاق حقوق شان فراخواند.

این تشکل صنفی روز شنبه ۱۵ اردیبهشت طی فراخوانی از عموم معلمان شاغل و بازنشسته خواست روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت در تهران و شهرستانها برای ابراز مطالبات و اعاده حقوق به یغما رفته شان دست به تجمع اعتراضی بزنند.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران مکان تجمع را در استان تهران و البرز مقابل سازمان برنامه و بودجه و زمان این تجمع را ساعت ۱۰ صبح اعلام کرد.

محل تجمع در سایر استانها در مراکز استان و در مقابل اداره کل آموزش و پرورش اعلام شده است. تجمع معلمان در شهرستانها مقابل اداره آموزش و پرورش هر شهر خواهد بود.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، خواسته های معلمان را به شرح زیر اعلام کرد:

1. حقوق و دستمزد بالای خط فقر حق معلمان بازنشسته و شاغل است.

2. بیمه کارآمد حق معلمان بازنشسته و شاغل است.

3. تشکل یابی مستقل و آزاد حق ماست.

4. معلمان زندانی را آزاد کنید.

5. ما خواهان رفع تبعیض از ساختار نظام آموزشی هستیم

6. قانون مدیریت خدمات کشوری را اجرا کنید.

7. پرداخت به موقع حق الزحمه اضافه کاری وظیفه دولت است.

8. دسترسی به آموزش کیفی، رایگان و عادلانه حق تمام دانش آموزان است.

9. پولی سازی و خصوصی سازی آموزش را متوقف کنید

10. ما هر نوع خشونت در مدارس را محکوم می کنیم.

11. اساسنامه صندوق ذخیره فرهنگیان را اصلاح کنید انتخابات نماینده معلمان باید مجددا برگزار شود.

12. ما با هر نوع تبعیض و بی عدالتی مخالفیم.

13. معلمان از فقر و فرق بیزارند.

14. ما خواهان بودجه عادلانه برای آموزش و پرورش هستیم.

 

حمایت فعالان صنفی کازرون از تجمع ۲۰ اردیبهشت

فعالان صنفی معلمان شهرستان کازرون همزمان با فرا رسیدن روز معلم بیانیه ای در حمایت از تجمع روز ۲۰ اردیبهشت ماه صادر کردند.

معلمان در این بیانیه گفته اند: "ما کنشگران فرهنگی شهرستان کازرون اعلام می کنیم که خواسته های اعلام شده در بیانیه شورای تشکلهای صنفی فرهنگی، خواسته همه ماست. چرا که همه ما خواستار بهبود وضعیت معیشت معلمان، متوقف سازی خصوصی سازی در آموزش و پرورش، آزادی معلمان دربند، اصلاح نظام آموزشی و کیفی کردن آن و دهها حق دیگر هستیم که سالهاست فقط وعده تحقق آنها را شنیده ایم."

آنها تاکید کرده اند: "روز بیستم اردیبهشت با تمام توان در تجمع فرهنگیان مقابل اداره آموزش و پرورش این شهرستان شرکت خواهیم کرد، چرا که اعتقاد راسخ داریم خواسته های صنفی فقط با مشارکت جمعی، تلاش و پیگیری خستگی ناپذیر و مداوم، در چارچوب قانون محقق خواهد شد."

 

تجمعهای معلمان در روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت  

*رشت - معلمان معترض روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت در میدان فرهنگ رشت تجمع کردند. آنها با اعلام حمایت از اعتراض معلمان تهران اعلام کردند که برای شرکت در تجمع اعتراض آمیز روز پنج شنبه معلمان در مقابل مجلس شورای اسلامی، به تهران می روند.

این تجمع در حالی برگزار شد که نیروهای حراست آموزش و پرورش برای وحشت پراکنی به فیلمبرداری از تجمع کنندگان مشغول بودند که با بی اعتنایی معلمان روبرو شدند. 

 

*میانه - روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت معلمان در شهر میانه، استان آذربایجان شرقی، دست به برپایی تجمع زدند. در این تجمع معلمان با صدور قطعنامه ای ضمن طرح مطالبات خود اعلام کردند که در صورت بی پاسخ ماندن خواسته های شان از روز پنج شنبه دست به اعتصاب خواهند زد.

 

*شیراز - شهر شیراز نیز روز سه شنبه شاهد تجمع اعتراض آمیز بیش از دو هزار معلم در خیابان معدل شیراز بود. در این تجمع یکی از فرهنگیان صحبت کرد که به چپاول و دزدیهای عوامل حکومتی اشاره می کرد.

 

*کرمانشاه - بیش از ۱۵۰۰ تن از معلمان و فرهنگیان کرمانشاه نیز روز سه شنبه، با تجمع در سازمان آموزش و پرورش این شهر تجمع کرده و با سر دادن شعارهایی خواستار برکناری وزیر آموزش و پرورش، و پاسخ گویی دولت به درخواست های خود شدند. معلمان در تجمع روز سه شنبه خود، خواهان برکناری وزیر آموزش و پرورش شدند.

 

*تهران - جمعی از معلمان نهضت سواد آموزی استان فارس در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس اجتماع کردند. این معلمان معترض با بیان اینکه «تبصره ۱۰ ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش» معلمانی که از سال 92 به بعد مشغول به کار شدهاند را شامل نمیشود اصلاح این تبصره از قانون را خواستار شدند.

 

تجمعهای سراسری معلمان به مناسبت روز معلم (۲۰ اردیبهشت)

معلمان و فرهنگیان در پاسخ به فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان ایران، در بسیاری از شهرهای کشور دست به برپایی تجمعات اعتراضی زدند. همبستگی، گستردگی، شعارهای این حرکت سراسری و شرکت چشمگیر زنان در آن، از ویژگیهای مهمی بود که در این حرکتهای اعتراضی به چشم می خورد.

شرکت کنندگان ضمن طرح مطالبه بهبود وضعیت کار و معیشت خود، به سرکوب و دستگیری همکاران شان اعتراض کردند و خواستار آزادی معلمان زندانی شدند.

 

*تهران – تظاهرات روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت معلمان در برابر سازمان برنامه و بودجه با هجوم نیروهای امنیتی اونیفورم پوش و لباس شخصی روبرو شد. ماموران حکومتی مبادرت به ضرب و شتم وحشیانه معلمان و به ویژه فرهنگیان زن کردند که در نتیجه تعداد زیادی از معلمان زخمی شدند.

در حمله نیروهای حکومتی به این تجمع مسالمت آمیز، شماری از تجمع کنندگان دستگیر شدند. محمدتقی فلاحی، دبیر کانون صنفی تهران، اسماعیل گرامی، علی زلفی، علی پیروز، محمدحسن پوره و رسول بداقی از جمله بازداشت شدگان بودند. محمد حبیبی، معلمی که به تازگی از زندان آزاد شده بود، نیز در این جریان این یورش دستگیر شد.

بر پلاکاردهایی که کارورزان فرهنگی در دست داشتند، خوانده می شد: "معلم زندانی آزاد باید گردد"، "نان، کار، آزادی، عدالت، آموزش"، "دشمنان معلمان، دشمنان این آب و خاک اند"، "حقوق بالای خط فقر حق معلمان و بازنشستگان است"، "مدارس استاندارد حق دانش آموزان و معلمان است"، "بیمه کارآمد، حق معلم"، "ما خواهان رفع هر گونه تبعیض (قومی، جنسیتی، مذهبی، طبقاتی) از ساختار نظام آموزشی هستیم"، "تشکل یابی مستقل و آزاد حق ماست" و "حقوق ما ریالیه، هزینه ها دلاریه".

 

*ساری - معلمان و فرهنگیان در مقابل اداره آموزش و پرورش در این شهر دست به تجمع زده و خواستار احقاق حقوق خود و دانش آموزان شدند. معترضان پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: "معلمان زندانی را آزاد کنید"، "حقوق بالای خط فقر حق معلمان و بازنشستگان است" و "مدارس استاندارد حق دانش آموزان و معلمان است".

 

*اردبیل - جمعی از معلمان اردبیل در اعتراض به اجرا نشدن "لایحه نظام هماهنگ پرداخت" و بی توجهی به مطالبات خود، مقابل ساختمان آموزش و پرورش استان تحصن کردند.

غلامعلی عباسی، دبیر کانون صنفی معلمان اردبیل، گفت: "معلمان به دلیل تورم بالا قادر به خرید مایحتاج اولیه خود نیستند و قول تمام مسوولین دروغی بیش نبوده است."

معلمان اردبیلی شعار می دادند: "معلم بیدار است، از تبعیض بیزار است"، "تا حق خود نگیریم، آرام نمی ‏نشینیم" و "وزیر بی‏ کفایت، استعفا استعفا".

 

*زنجان - معلمان در اعتراض به تضییع حقوق صنفی خود در برابر سازمان آموزش و پرورش استان زنجان تجمع کردند. آقای سلیمی، رییس کانون صنفی فرهنگیان استان زنجان، در جمع معلمان معترض با اشاره به تجمع معلمان و نمایندگان کانونهای صنفی در مقابل مجلس اعلام کرد: "هیچ کس حتی علت این تجمع را از آنها جویا نشد." وی افزود: "مسوولان مملکت خط فقر را ۴۰۰ هزار تومان اعلام کردند و طبق این تعریف تعداد ۷۰۰ هزار نفر معلم در کشور زیر خط فقر هستند."

 

*مریوان - معلمان معترض با تجمع در مقابل اداره آموزش و پرورش مریوان و اعتراض به بی توجهی به خواسته های خود، با خواندن بیانیه ای یازده ماده ای از اعتراض معلمان تهران و سراسر ایران حمایت کرده و آمادگی خود را برای برگزاری تجمع گسترده تر و تعطیلی مدارس تا حل شدن مشکل اعلام کردند.

 

*ممسنی - صدها تن از معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته شهرستان ممسنی در اعتراض به وضعیت معیشتی خود و وضعیت نابهنجار آموزش در مدارس، در مقابل اداره آموزش و پرورش این شهر دست به تجمع زدند. آنها بنری را روی درب ورودی این اداره نصب کردند که روی آن نوشته شده بود: "جای معلم کلاس درس است نه آژانس (مسافرکشی)".

 

*اصفهان – بیش از سه هزار کارورز فرهنگی در برابر اداره آموزش و پرورش گردهم آمدند تا بر تحقق مطالبات خود پا بفشارند. آنها شعار می دادند: "حقوق ما ریالیه، هزینه ها دلاریه"، "وزیر بی لیاقت نمی خوایم نمی خوایم" و "اسماعیل عبدی آزاد باید گردد."

 

*مشهد - معلمان و فرهنگیان در مقابل اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

"کازرون - معلمان و فرهنگیان در مقابل ساختمان مدیریت آموزش و پرورش این شهر تجمع کردند. تجمع کنندگان شعار می دادند: "معلم زندانی آزاد باید گردد." آنها همچنین پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها از جمله نوشته بود: "جای معلم کلاس درس است نه زندان".

 

*کرمانشاه - معلمان و فرهنگیان در برابر اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه گردهم آمدند. تجمع کنندگان پوسترهایی در دست داشتند و ترانه "یار دبستانی" را می خواندند.

 

*ساری - شماری از معلمان و فرهنگیان در ساری در پاسخ به فراخوان قبلی و سراسری اعتراضی معلمان و فرهنگیان کشور، مقابل اداره آموزش و پرورش در این شهر دست به تجمع زده و خواستار احقاق حقوق خود و دانش آموزان شدند.

معترضان پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: "معلمان زندانی را آزاد کنید"، "حقوق بالای خط فقر حق معلمان و بازنشستگان است" و "مدارس استاندار حق دانش آموزان و معلمان است".

 

تجمع اعتراضی معلمان اردبیل

جمعی از معلمان اردبیلی روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت در اعتراض به وضعیت بد معیشتی و تبعیض دست به تجمع زدند.

 

تجمع اعتراضی معلمان و بازنشستگان فرهنگی در مقابل وزارت آموزش و پرورش

روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت جمعی از معلمان و بازنشستگان فرهنگی از سراسر کشور در مقابل وزارت آموزش و پرورش رژیم در تهران در اعتراض به وضعیت بد و نابسامان حقوقی و معیشتی خود تجمع اعتراضی برگزار کردند.

معترضان پلاکاردهایی در دست داشتند که بر روی آنها پرسیده شده بود: "پاداش ۳۰ سال خدمت صادقانه من کجاست؟"، "پاداش پایان خدمت بازنشستگان ۹۶ چه شد؟" و "پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان کی، پس از مرگ؟"

 

معلمان مریوان یورش به تجمع همکاران خود در تهران را محکوم کردند 

فرهنگیان مریوان روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت در اعتراض به برخورد خشونت آمیز ماموران حکومتی در تهران با معلمان و فرهنگیان و دستگیری شماری از آنان، تجمع کردند.

معلمان پلاکاردهایی در دست داشتند که بر روی آنها از جمله نوشته شده بود: "ما معلمان مریوان برخورد قهرآمیز با تجمع قانونی معلمان در تهران را محکوم می کنیم" و "تعرض به تجمع معلمان در تهران را محکوم می کنیم".

 

فعال تبعیدی: در سرکوب معلمان فرقی بین اصلاح طلبان و اصولگرایان نیست

معلم تبعیدی، علی اکبر باغانی، یورش ماموران امنیتی به تجمع مسالمت آمیز معلمان را محکوم کرد.

عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان تهران در پیامی در این رابطه نوشت: "امروز دولت روحانی مانند دولتهای قبل از خود ننگی بزرگ از خود به جا گذاشت و در تهران و دیگر شهرهای بزرگ و کوچک کشور معلمان، این شیر زنان و راد مردان کانونهای صنفی و اعضای شورای هماهنگی را چنان بی شرمانه مورد حمله قرارداد که روی دولت تمام دیکتاتور نیز سفید گردید."

وی با اشاره به سرکوب معلمان در کلیه دولتهای جمهوری اسلامی یادآور شد: "در دولت خاتمی، معلمان را در میدان پاستور و در مقابل کوفی عنان ناجوانمردانه کتک زدند و تعداد زیادی از معلمان و کانونیها بازداشت شدند. دولت روحانی بیشترین زندانی معلم و کانونی از جمله باغانی، بهشتی، عبدی، بداقی، اسدی، باقری، عمرانی و دهها فعال صنفی دیگر را داشته."

وی ادامه داده: "براستی شباهت زیادی بین همه دولتهای اصلاح طلبان و اصولگرایان در سرکوب و بازداشت و تبعید و زندانی کردن معلمان و اعضای شورای هماهنگی و کانونهای صنفی وجود دارد."

 

ضرب و شتم و تحقیر معلم زندانی

وکیل محمد حبیبی، معلم زندانی و عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان تهران که در جریان یورش به تجمع مسالمت آمیز معلمان بازداشت شده است، از ضرب و شتم موکلش در زندان خبر داد.

حسین تاج روز شنبه ۲۹ اردیبهشت گفت: "نحوه دستگیری و برخورد با موکلم بسیار نامتعارف بوده که باید تحت پیگرد قرار گیرد، زیرا به طور اتفاقی همسرشان هفته گذشته به دادسرای امنیت رفته بودند، موکلم را پابرهنه و با لباسهای پاره دیده بودند و هنوز آثار ضرب و شتم بر روی صورت وی مشهود بوده است."

وی همچنین به کارشکنی دستگاه قضایی برای آزادی با وثیقه محمد حبیبی اشاره کرد و گفت: "هفته گذشته قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی برای موکل او صادر شد، ولی یکروز بعد که برای گذاشتن وثیقه مراجعه کردیم، اعلام شد که پرونده موکلم به دادگاه فرستاده شده است."

 

(منابع: جوانه ها، رادیو فردا، آژانس ایران خبر، رادیو زمانه، ایسنا، کانال تلگرامی فرهنگیان)

 

 

منبع: نبردخلق شماره ۳۹۹، سه شنبه اول خرداد ۱۳۹۷ - ۲۲ مه ۲۰۱۸

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول