چالشهای معلمان در فروردین ماه (۹۷)

فرنگیس بایقره

 

سقوط از مدارس کپری به مدارسی از خشت و تنه درختان

محمد باسط درازهی، نماینده سروان، سیب و زابلی در مجلس شورای اسلامی ار کاهش بی وقفه تعداد مدارس در سیستان و بلوچستان و شرایط وخیم مدارس باقیمانده خبر داد.

وی گقت: "مدارس این استان با کمبود وسایل سرمایشی و گرمایشی روبرو هستند و نه تنها مدارس کپری وجود دارد، بلکه وضعیت بدتر است و دانش آموزان در مدارسی مشغول به تحصیل اند که با خشت و تنه درختان ساخته شده و با توجه به باد و توفانی که در این مناطق وجود دارد، خطرات بسیاری برای دانش آموزان به همراه دارد."

وی افزود: "برای دسترسی به همین مدارس در برخی از موارد دانش آموزان ناچارند چندین کیلومتر پیاده روی کنند. متاسفانه کیفیت آموزش در این استان روزبه روز کاهش می یابد چراکه با توجه به رشد جمعیت، آموزش و پرورش نمی تواند نیروی انسانی مورد نیاز خود را برای حضور در مدارس تامین کند."

درازهی خاطرنشان کرد: "معلمان حق التدریسی در این استان به علت عدم دریافت حقوق خود انگیزه لازم برای آموزشهای لازم را ندارند، چرا که برخی از این افراد حقوق یکسال خود را دریافت نکرده اند و از نظر اقتصادی در مضیقههستند."

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پایان افزود: "تمام مشکلات ذکر شده عواملی هستند که دست به دست هم داده و باعث ترک تحصیل یا عقب ماندگی تحصیلی دانش آموزان در مناطق محروم می شوند."

 

جایزه بین المللی یک اتحادیه معلمان بریتانیا به فعال زندانی اهدا شد

جایزه "همبستگی بین المللی" یک اتحادیه معلمان بریتانیا به اسماعیل عبدی، معلم زندانی در اوین، تعلق گرفت.

اتحادیه مدیران مدرسه و معلمان زن (NASUWT) بریتانیا در توضیح اهدای این جایزه به عبدی،دبیر کانون صنفی معلمان ایران (تهران)، نوشت: "این جایزه به آقای عبدی به خاطر تعهد او به مبارزه برای حقوق معلمان و برابری آموزشی در ایران اهدا می شود."

اتحادیه مزبور ۳۰۰ هزار عضو دارد و دومین اتحادیه بزرگ معلمان بریتانیا است. اتحادیه معلمان بریتانیا پیش از این نیز به زندانی شدن عبدی اعتراض کرده بود و خواستار آزادی او شده بود.

"کریس کیتسدبیر اتحادیه، نیز در بیانیه ای نوشت: "اسماعیل عبدی به خاطر شهامتش در ایستادگی برای حقوق بشر و اتحادیه معلمان، آن هم در مواجهه با برخوردی سرکوبگرانه و خشن، به منبع الهامی برای معلمان و فعالان اتحادیه های کارگری در سرتاسر جهان بدل شده است."

کیتس همچنین از ادامه تلاشهای اتحادیه معلمان بریتانیا با همکاری سازمان عفو بین الملل برای فشار بر حکومت ایران "در راستای آزادی بی ‌‌قید و شرط اسماعیل" خبر داد.

اسماعیل عبدی امسال سومین نوروز متوالی خود را در زندان اوین گذراند.

 

وجود هشت میلیون و ۸۰۰ هزار بی سواد مطلق کشور

رییس سازمان نهضت سوادآموزی از افزایش نرخ بیسوادی در ۱۳ استان خبر داد.

علی باقرزاده گفت: "طبق نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال بالغ بر دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بی سواد شناسایی شده است که حدود ۴۰۰ هزار نفرشان را اتباع خارجی تشکیل می دهند. اما در مجموع در همه گروههای سنی هشت میلیون و ۸۰۰ هزار بی سواد مطلق و ۱۱ میلیون کم سواد در کشور داریم."

وی افزود: "میانگین تحصیل ایرانیان هشت سال بوده و لازم است زمینه اجباری شدن تحصیلات تا پایان سال دوازدهم فراهم شود."

باقرزاده ادامه داد: "طی سالهای ۹۱ تا ۹۵ نرخ سوادآموزی رشد ۲.۸۵ درصدی پیدا کرد و یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر از آمار بیسوادان کاهش پیدا کرد. این در حالی است که نرخ رشد باسوادی طی سالهای ۸۶ تا ۹۰ حدود ۰.۲ درصد بوده و متاسفانه نرخ بیسوادی در ۱۳ استان افزایش پیدا کرده است."

 

اعلام اعتصاب غذای اسماعیل عبدی در اعتراض به پایمالی حقوق معلمان و کارگران

اسماعیل عبدی، دبیر کانون صنفی معلمان تهران، که هم اکنون در زندان به سر می برد، با انتشار بیانیه ای اعلام کرد در اعتراض به پایمالی حقوق شهروندی معلمان و کارگران دست به اعتصاب غذا خواهد زد.

این معلم زندانی در بیانیه خود نوشت: "پس از برجام در حالی که مسوولان جمهوری اسلامی در تریبونها از پایبندی نظام به اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاقهای بین المللی سخن می رانند، بخشهایی از حاکمیت حتی به قانون اساسی که خود تدوین گر آن بوده اند، وفادار نیستند. آنان با ایجاد فضای امنیتی برای اندک تشکلهای مستقل صنفی کارگران و معلمان و سرکوب تجمعات مسالمت آمیز و پرونده سازی برای فعالان صنفی و صدور احکام زندان سعی دارند تضادهای موجود در سطوح مختلف جامعه را کنترل و منتقدان را سرکوب نمایند."

اسماعیل عبدی افزود: "عده ای از کار به دستان، با اعمال فشار به دستگاه قضایی در صدور کیفرخواست و حکم، رد اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور، رد آزادی مشروط و حتی در دادن مرخصی به زندانیان دخالت کرده و فراتر از قانون حرکت می کنند و متاسفانه قاضی، دادستان و عوامل قضایی، تحت امر آنها هستند."

وی تاکید کرد: "اینجانب ضمن اعلام همبستگی با تمام معلمان و کارگران جهان، به عنوان یک آموزگار و عضو هیات مدیره تشکل قانونی کانون صنفی معلمان تهران، دارای مجوز از وزارت کشور، نسبت به عواقب شوم برخوردهای سلیقه ای و غیرقانونی در قوه قضاییه هشدار می دهم."

اسماعیل عبدی اعلام کرد: "در اعتراض به نقض گسترده حقوق شهروندی معلمان و کارگران ایران و با درخواست مشخصِ برگزاری دادگاه علنی و برخورداری از حقوق قانونی در پرونده ام همچون استفاده از حق مرخصی طبق ماده ۵۲۰ و مرخصی استعلاجی جهت درمان (که اکنون به شکل غیرقانونی مسدود شده است)، از تاریخ سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ اعتصاب غذا خواهم کرد. بدیهی است عواقب ناشی از این اعتصاب غذا بر عهده قوه قضاییه است."

 

تجمع معلمان و فرهنگیان جزیره خارک

جمعی از معلمان و فرهنگیان جزیره خارک روز دوشنبه ۲۰ فروردین در اعتراض به قطع بعضی از خدمات توسط شرکت نفت از قبیل تردد رایگان به بوشهر، مقابل ساختمان آموزش و پرورش دست به تجمع اعتراضی زدند.

جزیره خارک که در ۳۸ کیلومتری ساحل بندر گناوه در خلیج فارس قرار دارد، از توابع استان بوشهر می باشد و یکی از مشکلات معلمان و فرهنگیان این جزیره رفت و آمد بین خارک و بوشهر و هزینه سنگین آن است.

رییس آموزش و پرورش خارک در شهریور ماه سال ۹۶ گفته بود: "بحث ایاب و ذهاب فرهنگیان خارک به دلیل هزینه زیاد آن یکی از مشکلات عدیده فرهنگیان است، به طوری که فرهنگیان خارک برای یک سفر خانوادگی به بوشهر باید حدود نیمی از حقوق دریافتی خود را هزینه کنند."

 

تجمع معلمان کرمان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق

روز پنجشنبه ۲۳فروردین معلمان خرید خدمات شهرستانهای قلعه گنج و رودبار جنوب، واقع در استان کرمان، که یکسال حقوق نگرفته اند، در مقابل استانداری کرمان تجمع اعتراضی برگزار کردند.

معلمان پلاکاردهایی را در دست داشتند که روی یکی از آنها نوشته شده بود: "عید معلم زمانیست که زحمت یکسال معلم حقوق پنج روز وزیر باشد."

 

محمد حبیبی به صورت موقت آزاد شد

محمد حبیبی، عضو کانون صنفی فرهنگیان، پس از ۴۴ روز بازداشت یکشنبه ۲۶ فروردین به قید وثیقه آزاد شد. او ۱۲ اسفند سال گذشته در مقابل مدرسه ای که در آن تدریس می کرد توسط ماموران لباس شخصی بازداشت شد.

خدیجه پاک ضمیر، همسر او، به رسانه ها گفته بود که ماموران لباس شخصی حبیبی را مورد خشونت فیزیکی قرار دادند. به گفته وی، آنها با برگه هایی که آرم سپاه پاسداران داشت، پس از ضرب و شتم حبیبی را دستگیر و خانه اش را تفتیش کردند.

در آستانه تعطیلات نوروزی امسال خانواده او از احتمال آزادی این معلم با قید وثیقه خبر داده بودند، اما با وجود تامین وثیقه، آزادی حبیبی تا به امروز به تاخیر افتاد.

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی تا به حال دلیل بازداشت این عضو کانون صنفی فرهنگیان را اعلام نکرده است.

علاوه بر حبیبی محمود بهشتی لنگرودی و اسماعیل عبدی از دیگر اعضای کانون صنفی فرهنگیان بازداشت و زندانی شده اند.

 

تجمع سراسری معلمان "خرید خدمات آموزشی" در شهرهای مختلف

معلمان خرید خدمات آموزشی در شهرها و استانهای مختلف ازجمله قزوین، کرمان و یزد، مقابل ادارات آموزش و پرورش تجمع کردند.

این معلمان که از سال ۹۶ مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند، خواستار پرداخت معوقات مزدی و تغییر شرایط شغلی خود شدند.

یکی از حاضران در تجمع قزوین گفت: "دستمزد ما معلمان خرید خدمات از حداقل مزد وزارت کار کمتر است و از بیمه کامل نیز بی بهره ایم. خواسته ما پرداخت به موقع مطالبات، برخورداری از حق بیمه و دستمزد همسان با معلمان رسمی است."

به گفته این معلم، وزارت آموزش و پرورش هر بار به بهانه کمبود بودجه، معوقات معلمان خرید خدمات را با ماه ها تاخیر پرداخت می کند.

 

روسی زبان دوم می شود

وزیر آموزش و پرورش که به روسیه سفر کرده بود، به مقامات روسی پیشنهاد کرد که زبان فارسی و روسی در مدارس دو کشور به عنوان زبان دوم آموزش داده شود.

سید محمد بطحایی روز آدینه ۳۱ فروردین به همراه مهدی سنایی، سفیر جمهوری اسلامی، در دیدار با "ویاچسلاو نیکونوف"، رییس کمیته آموزش و علوم دومای روسیه، این مطلب را بیان کرد.

وی گفت: "دولت ایران قصد دارد انحصار زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم شکسته شود و سایر زبانها به ویژه زبان روسی نیز در ایران گسترش یابد."

بطحایی افزود: "من این موضوع را با وزیر آموزش و پرورش روسیه در میان گذاشتم و اعلام کردم که در صورت آموزش زبان فارسی در مدارس روسیه، ایران نیز می تواند در قالب تفاهمنامه ای آموزش زبان روسی را در مدارس خود داشته باشد."

وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ابراز امیدواری کرد که طرف روسی از این پیشنهاد حمایت کرده و کارگروهی را برای رسیدن به تفاهنامه تشکیل دهد.

 

 (منابع: خانه ملت، رادیو زمانه، ایسنا، حقوق معلم و کارگر، ایلنا، ایران ما، ایرنا)

 

منبع: نبردخلق شماره ۳۹۷، شنبه   اول اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۲۱ آوریل ۲۰۱۸

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول