چالشهای معلمان در اسفند ماه (۹۶)

فرنگیس بایقره

 

اعتصاب فرهنگیان بندر ماهشهر

بامداد روز چهارشنبه ۲ اسفند، دبیران چهار مدرسه متوسطه اول بندر ماهشهر به دلیل پرداخت نشدن اضافه کاری پنج ماه از سال جاری و سه ماه از سال گذشته، دست به اعتصاب زده و از حضور در کلاس درس خودداری کردند.

این دبیران پس از بی نتیجه ماندن پیگیریهای فراوان شان از طریق آموزش و پرورش بندر ماهشهر و فرمانداری شهرستان، دست به اعتصاب زدند.

رییس آموزش و پرورش بندر ماهشهر با بیان اینکه به دلیل کمبود نیرو برخی دبیران ناچار به حضور در کلاس درس بیش از ساعت تکلیفی هستند گفت: "پرداخت اضافه کاری استانی است و با تاخیر چند ماه روبه رو می شود."

 

گزارش تجمع بازنشستگان در برابر وزارت کار

درپی فراخوان پیشکسوتان و بازنشستگان کشور صبح امروز سه شنبه ۸ اسفند تجمعی در برابر ساختمان وزارت کار و رفاه اجتماعی در تهران برگزار شد که بیش از ۳ هزار تن از بازنشستگان کشور اعم از فرهنگیان و بازنشستگان پرستاری و پیرا پزشکی و... در آن شرکت داشتند.

تعداد بسیار زیادی از نیروهای پلیس و نیروهای امنیتی و نیروهای ویژه سپاه سطح گسترده ای از منطقه تجمع را پوشانده و تعدادی از آنها نیز مدخل خیابان مشرف بر مترو را بسته بودند و مانع ورود جمعیت به محل تجمع می شدند.

با حضور چشمگیر بازنشستگان در پیاده روها تجمع شکل گرفته و با سر دادن شعارهایی همچون "حقوقهای نجومی، فلاکت عمومی" و "ربیعی ربیعی، استعفا استعفا" نارضایتی خود را از اعمال و تداوم سیاستهای تبعیض آمیز در مورد بازنشستگان بیان کردند.

ماموران امنیتی که با اوجگیری شعارها وحشت کرده بودند، تلاش کردند که بازنشستگان را با وعده حضور وزیر در سالن، به درون محوطه برده و مانع ادامه تجمع در بیرون وزارت کار شوند و با این ترفند عده ای از بازنشستگان را به داخل محوطه هدایت کردند، اما اکثریت جمعیت حاضر از ترک پیاده رو و حضور در محوطه وزارت کار خودداری کرد.

نیروهای امنیتی پس از مواجه شدن با مقاومت تجمع کنندگان، قصد دستگیری تعدادی از آنها را داشتند که با تلاش و همبستگی معترضان از انجام این کار ناتوان ماندند.

در سالن وزارت کار تنی چند از بازنشستگان صحبت کردند. قبل از آمدن ربیعی، سهیلا جلودارزاده، نماینده مجلس، قصد سخنرانی داشت که بازنشستگان با شعار "دروغه دروغه" مانع سخنرانی او شدند. بعد از او ربیعی وارد سالن شد که در هنگام ورود به سالن، با شعار "فریاد فریاد از این همه بیداد" از او استقبال شد. ربیعی در حین صحبت با اعتراضهایی از جانب بازنشستگان روبرو شد و برخی از آنها صحبتهای اعتراضی خود را با ربیعی مطرح کردند. در پایان، قطعنامه تجمع توسط یکی از بانوان شجاع بازنشسته خوانده شد.

 

بازداشت وحشیانه محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان

محمد حبیبی از فعالان صنفی و عضو هیات مدیره صنفی معلمان استان تهران روز شنبه ۱۲ اسفند توسط نیرو های امنیتی بازداشت شد.

بازداشت این فعال صنفی در برابر چشم دانش آموزان و همکارانش و همراه با خشونت و ضرب و شتم بوده است.

محمد حبیبی سالهاست برای مطالبات صنفی معلمان تلاش می کند. او چند بار و به خاطر برگزاری و شرکت در تجمعهای اعتراضی معلمان احضار شده، اما این اولین بار است که بازداشت می شود. یکی از همکاران او گفت: "همسرش می گفت به صورتش اسپری فلفل زده بودند. موهایش سوخته بود و چشمانش به شدت متورم بود و باز نمی شد."

این معلم از ماموران لباس شخصی که می خواستند او را سوار خودرو کنند می خواهد که حکم جلب اش را نشان دهند، اما آنها به جای نشان دادن برگه حکم جلب در وسط خیابان و مقابل چشم عابران او را مورد ضرب و شتم شدید قرار می دهند. یکی از همکاران او می گوید: "کلت را جلوی چشم بچه های مدرسه روی سرش نشانه گرفتند و او را به زور سوار ماشین کردند."

به گفته همین منبع: "او را از مدرسه به خانه می برند تا خانه شان را هم بگردند. اما محمد نمی خواسته قبل از آمدن همسرش با ماموران وارد خانه شود و خانه تفتیش شود. می گوید همسرم ساعت دو از مدرسه می آید. می توانیم صبر کنیم. اما بازهم با وحشیانه ترین حالت ممکن آنقدر او را کتک می زنند که همسایگان به پلیس ۱۱۰ زنگ می زنند و موضوع را گزارش می دهند."

همسر محمد از دیدن او شوکه شده و اعتراض می کند، اما تهدید به بازداشت می شود. او به همکاران همسرش گفته: "وقتی می شنیدم علت مرگ زندانی ضرب و شتم است، کمی شک می کردم، اما وقتی یک معلم را جلوی چشم دانش آموزان و همسایه هایش اینطور مجروح می کنند، حتما در زندانها وحشیانه تر برخورد می کنند."

ماموران، کتابها، لپ تاپ، تبلت و موبایل محمد حبیبی را با خود می برند و موقع خروج از خانه، خانواده او را تهدید می کنند که با رسانه ها صحبت نکنند: "گفته اند هر گونه صحبت با رسانه ها درباره دستگیری و نحوه برخورد برایتان گران تمام می ‌‌شود."

 

اعتصاب معلمان حق التدریس سراسر کشور

روز شنبه ۱۲ اسفند ماه، معلمان حق التدریس سراسر کشور در اعتراض به پرداخت نشدن حقوقهای معوقه خود در کلاسهای درس حاضر نشدند. حق التدریس اضافه کاری این معلمان از فروردین ماه سال ۹۶ تاکنون پرداخت نشده است. آنان اعلام کرده اند تا زمانی که حق التدریس آنان پرداخت نگردد، در کلاسهای درس حاضر نخواهند شد.

لازم به ذکر است کانون صنفی معلمان تهران با صدور اطلاعیه ای از این حرکت اعتراضی حمایت کرده و بر حق اعتراض به صورت فردی و جمعی تاکید نموده است.

 

بازداشت محمد حبیبی بخشی از سرکوب مقاومت جامعه مدنی است

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان کشور با صدور بیانیه ای به بازداشت وحشیانه محمد حبیبی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان تهران و شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان ایران، اعتراض کرد.

در این بیانیه که 14 اسفند منتشر شد، تشکل مزبور تاکید کرده است: "جامعه معلمی و کانونهای صنفی معلمان در ایران، ادامه برخورد غیرقانونی، ناسنجیده و حذفی با فعالان صنفی را بخشی از سناریوی سرکوب همه جانبه مقاومت جامعه مدنی به شکلهای مختلف در ایران می دانند و بر همین اساس باور دارند که این شیوه برخورد در ادامه، هیچ ثمره ای جز تزریق نومیدی در جامعه معلمى نخواهد داشت."

بیانیه مزبور افزوده است: "تنها راه برون رفت از تنگناهای پیش آمده در مدیریتهای خرد و کلان کشور، گوش سپردن به صدای حق طلبی و عدالتخواهی اقشار گوناگون و پیشگیری از حیف و میل منابع و سوواستفاده های گوناگون از پستها و اختیارات و اموال عمومی است."

معلمان تاکید کرده اند: "بازداشت محمد حبیبی ناموجه و غیرقانونی است و این شورا مصرانه می خواهد این فعال صنفی و معلم متفکر، صادق و صاحب قلم فورا و بدون قید و شرط آزاد شود."

 

اعتراض تشکلهای صنفی و فعالان به بازداشت غیرقانونیِ محمد حبیبی

تشکلهای صنفی معلمان و کارگران با صدور بیانیه های جداگانه، نسبت به بازداشت محمد حبیبی (عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان تهران) اعتراض کردند.

کانونهای صنفی معلمان همدان، تهران، استان البرز، خراسان شمالی، گیلان و انجمن صنفی معلمان کردستان-مریوان، انجمن صنفی معلمان کردستان- سقز، کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکلهای کارگری و کانون مدافعان حقوق کارگر از جمله تشکلهای صنفیهستند که به بازداشت این فعال صنفی معلمان اعتراض کرده اند.

همچنین بیش از دو هزار فعال صنفی و مدنی با امضای طوماری در فضای مجازی خواستار آزادی محمد حبیبی شدند. در متن این طومار از مقامات خواسته شده با توجه به اینکه فعالیتهای حبیبی صنفی و در راستای دفاع از حقوق شغلی معلمان بوده، نسبت به آزادی وی اقدام کنند.

 

تعیین ضرب العجل برای مسوولان از سوی تشکل فرهنگیان

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در بیانیه ای که روز چهارشنبه ۱۶ اسفند انتشار داد، خواستار رسیدگی سریع و بی بهانه به مطالبات فرهنگیان شد. این تشکل با یادآوری مشکلات معیشتی و اقتصادی و افزایش روزانه آن، مهمترین خواستهای معلمان را از این قرار اعلام داشت: "

۱- افزایش حقوق و دستمزد فرهنگیان بازنشسته و شاغل (رسمی، غیررسمی و دولتی و غیردولتی) به میزان شاخصهای رسمی اقتصادی (بالاتر از خط فقر)

۲- پرداخت پاداش بازنشستگی به موقع، کامل و نقدی، بیمه فراگیر، درآمد شایسته، نظارت بر عملکرد صندوق بازنشستگی کشوری و همسان سازی حقوق بازنشستگان در هر رده سنی با شاغلان

۳- پرداخت به موقع حق الزحمه اضافه کاری، تصحیح اوراق امتحانات، ماموریتها و…

۴- اجرای کامل قانون مدیریت خدمات کشوری، طرح رتبه بندی، پاداش یک ماه مرخصی، یک ماه حقوق پاداش مناطق محروم و…

۵- تامین حقوق دانش آموزان از طریق:

الف) آموزش با کیفیت و رایگان و برابر در تمام نقاط کشور

ب) ارتقای کیفیت آموزش از نظر مطالب و محتوای کتب آموزشی و تجهیزات و تکنولوژی آموزشی

ج) برچیده شدن مدارس با عناوین گوناگون ساختگی با اهداف عمدتاً پولی (تیزهوشان، نمونه دولتی، هیات امنایی، غیرانتفاعی، برون سپاری و فروش خدمات آموزشی، مجتمعی، دولتی و…)

د) تغییر رویه غلط تربیت شاگردان رقابتی برای گذر از آزمونهای گوناگون و درنهایت غول کنکور

و) حذف نفوذ شرکتها و موسسات خصوصی

ه) تجهیز و بهبود فضاهای آموزشی با استانداردهای روز دنیا. بر چیده شدن مدارس صحرایی، کپری، چادری، کانکسی، کلنگی و غیر ایمن

۶- نظارت فرهنگیان بر صندوق ذخیره فرهنگیان به وسیله تغییر ساختار و اساسنامه صندوق و تشکیل هیات امنایی که اکثریت اعضای آن منتخب فرهنگیان باشند و نه وزیر و برگزاری انتخابات شفاف و دموکراتیک به این منظور

۷- به رسمیت شناخته شدن حق تشکل یابی مستقل و حق و آزادی فعالیت صنفی برای تمام معلمان"

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران تاکید کرده: "انتظار دارد تا پایان فروردین۹۷ این مطالبات برآورده شود، در غیر این صورت در اردیبهشت ۹۷ همزمان با هفته معلم با برگزاری تحصن، تجمع و… اقدامات اعتراضی قانونی را انجام خواهد داد."

 

خودکشی یک معلم زلزله زده سرپل ذهاب

روز شنبه ١٩ اسفند ماه، معلم زلزله زده، رسول قهرمانی، ٣٧ سالە، در منطقه تازه آباد و در کمپ نزدیک آموزش و پرورش خود را حلق آویز کرد.

این شهروند کە معلم مدرسه "فجر" در روستای "ریجاب" سرپل ذهاب بود، پس از دچار شدن به بیماری روحی در نتیجه مشکلات و فشارهای روزمره در مناطق زلزله زده خودکشی کرده است. تاکنون اداره آموزش و پرورش کرمانشاه به خودکشی این معلم سرپل ذهابی واکنشی نشان نداده است.

پس از زلزلە ٧.٣ ریشتری استان کرمانشاه، تاکنون دهها تن از بازماندگان این زلزلە بە دلیل مشکلات روانی ناشی از آن و نبود حداقل امکانات زندگی اقدام بە خودکشی کردە اند.

 

تجمع در اعتراض به دستگیری محمد حبیبی

جمعی از فرهنگیان که از شهرهای مختلف کشور، روز چهارشنبه ۲۳ اسفند مقابل ساختمان هنرستان کار و اندیشه در شهریار در اعتراض به دستگیری محمد حبیبی عضو کانون معلمان ایران دست به تجمع اعتراضی زدند.

آقای محمد حبیبی روز شنبه ۱۲ اسفند در همین محل در حال خروج از محل کار خود، در مقابل چشمان حیرت زده دانش آموزان و سایر همکارانش به وحشیانه ترین شکل و ضرب و شتم شدید توسط ماموران اطلاعاتی امنیتی بازداشت شد.

در این تجمع، فرهنگیان خواستار آزادی محمد حبیبی و دیگر معلمان زندانی بازداشت شده و زندانی بودند.

 

ادعای دروغ وزارت آموزش و پرورش در مورد مرخصی معلمان دربند

در حالی که در اخبار غیررسمی از سوی وزارت آموزش و پرورش چنین القا می شود که مرخصی محمود بهشتی لنگرودی ناشی از پیگیریهای وزیر و مشاور وی است و عدم مرخصی اسماعیل عبدی به خاطر پیگیری نکردن خانواده است، بررسیهای نشان می دهد که خانواده عبدی به همراه وکیل در فرصت قانونی پیگیریهای لازم را انجام داده اند و به خاطر عدم موافقت ضابط قضایی، این معلم زندانی در نوروز در حبس خواهد ماند و هیچ گامی از سوی وزارتخانه برداشته نشده است.

همچنین مرخصی آقای بهشتی نتیجه پیگیری خانواده او بوده است.

لازم به ذکر است حدود ۴۰ نفر از زندانیان سیاسی در اعتراض به تبعیض دستگاه قضایی اعلام اعتصاب کرده اند که در میان آنان نام عبدالفتاح سلطانی، وکیل دربند و معلم زندانی، مختار اسدی، به چشم می خورد.

در همین راستا اسماعیل عبدی اعلام کرده است در صورتی که این روند تبعیض آمیز در روند زندان ادامه یابد، دست به اعتصاب غذا خواهد زد.

 

تجمع اعتراضی معلمان مدارس غیردولتی یزد

روز پنج شنبه 24 اسفند، همزمان بابرگزاری همایش افتخار بیست و چهارم، جمعی از معلمان مدارس غیردولتی (بسته حمایتی یا خرید خدمت) یزد در اعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق در دانشگاه پردیس فرهنگیان تجمع کردند. قابل یاد آوری است که روز 24 اسفند، همایش افتخار بیست و چهارم با تجلیل از برگزیدگان کنکور سراسری برای ۲۴ سال متوالی، المپیادهای علمی و جشنواره خوارزمی به میزبانی دانشگاه پردیس فرهنگیان یزد برگزار شد.

 

(منابع: تلگرام کانون صنفی معلمان، هرانا، ایران وایر، پیام، ایلنا، حقوق معلم و کارگر، باس نیوز، ایران کارگر، تلگرام معلمان عدالت خواه)

  

منبع: نبرد خلق شماره ۳۹۶، چهارشنبه اول فروردین  ۱۳۹۷ - ۲۱ مارس ۲۰۱۸

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول