برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در بهمن ۱۳۹۶

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

جنبش رنگین کمان بیشماران

طی روزهای دوشنبه ۹ بهمن و پنج شنبه ۱۲ بهمن، شاهد خروش مردم در شهرهای بندرعباس، خرم آباد، اراک، گرگان، خرم آیاد، کرمان، کرمانشاه، سندج و ... بودیم. شعار «شعار مرگ بر دیکتاتور و مرگ بر خامنه ‌ای» عمومی ترین شعار این خیزشها و قیامها بود.

همچنین در ماه گذشته تجمعهای اعتراضی غارت شدگان ادامه پیدا کرد. برحی از این حرکتهای اعتراضی به قرار زیر است:

روز جمعه ۶ بهمن‌، تجمع غارت شدگان در کرمانشاه در مقابل بانک ملی این شهر

روز سه ‌شنبه ۱۰ بهمن‌، مردم غارت شدگان موسسات مالی در تهران مقابل یکی از شعب بانک ملی تجمع کردند. در همین روز غارت شدگان کاسپین رشت مقابل شعبه گلسار این موسسه تجمع اعتراضی بر پا کردند.

روز پنجشنبه ۱۲ بهمن، غارت ‌شدگان مؤسسه کاسپین بار دیگر مقابل شعبه مرکزی این مؤسسه متعلق به سپاه پاسداران در خیابان آفریقا تجمع کردند.

روز یکشنبه ۱۵بهمن، غارت شدگان موسسه اعتباری ولیعصر از زیر مجموعه های کاسپین مقابل سازمان مرکزی تعاونی روستایی در تهران تجمع کردند.

روز سه شنبه ۱۷ بهمن، تجمع غارت ‌شدگان مؤسسه کاسپین متعلق به سپاه پاسداران مقابل شعبه مرکزی آن در خیابان آفریقا، تجمع غارت شدگان موسسات افضل توس، آرمان وحدت، ولیعصر، آرمان البرز ایرانیان در مقابل مجلس،  

روز پنجشنبه ۱۹ بهمن، تجمع غارت شدگان موسسه کاسپین همراه با غارت شدگان آرمان وحدت خوزستان در برابر بانک مرکزی در تهران

سه شنبه ۲۴بهمن، تجمع غارت شدگان کاسپین در مقابل استانداری گیلان،

تجمع غارت شدگان البرز ایرانیان مقابل بیداد سرای جرايم پولی و بانکی

در ماه گذشته بحران آب سبب حرکتهای اعتراضی کشاورزان شد. این بحران مردم بخشهای زیادی از کشور را از زندگی انسانی محروم کرده است. بر اساس گزارشتهای رسانه های حکومتی از میان ۱۷۷ سد بزرگ در ۶ حوضه آبریز اصلی کشور، ۹۵ سد از جمله سدهای دز، بانه، سفیدرود، لار، زاینده ‌رود، ساوه و ملاصدرا هم ‌اکنون کمتر از ۴۰ درصد آب ذخیره شده دارند.

روز جمعه ۶ بهمن، کشاورزان شرق اصفهان در اعتراض  به نبود آب برای کشاورزی و بیکاری گسترده در منطقه و همچنین در اعتراض به خشکی زاینده رود، در شهر زیار دست به تحصن زدند. همچین در اواخر ماه بهمن کشاورزان ورزنه در استان اصفهان نسبت به عدم اختصاص حق آبه ۳ روز متوالی تجمع کردند.

در ماه گذشته همراه با حرکتهای اعتراضی نیروهای کار، اعتراض به تخریب محیط زیست نیز جریان داشت. برخی از اخبار حرکتهای اعتراضی را در زیر می خوانید.

 

 

۱۵۹ حرکت اعتراضی بدون محاسبه حرکتهای اعتراضی غارت شدگان

*روز یکشنبه اول بهمن، کارگران کارخانه کاغذ پارس برای دومین روز متوالی دست به اعتصاب زده و حاضر نشدند با وعده های کارفرما و رئیس اداره کار شوش به اعتصاب خود پایان دهند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، علیرغم تلاشهایی که رئیس اداره کار شوش برای پایان دادن به اعتصاب کارگران بکاربرد آنان حاضر به پایان اعتصاب نشدند و اعلام کردند از آنجا که طی ۴ سال گذشته کارفرما به تعهدات خود و اداره کار به وظایف خود عمل نکرده است تا رسیدگی عملی  به خواستهای شان  اعتصاب را ادامه خواهند داد.

 

*روز یکشنبه اول بهمن، گارگران کارخانه «های لنت»خرم آباد (شرکت رازمهر) در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و عدم پرداخت ماهها حقوق دست به تجمع مقابل اداره  کار زدند. براساس گزارش ایرنا، مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی لرستان گفت: کارگران شرکت «های لنت» خرم آباد بین هشت تا ۹ ماه مطالبه حقوق دارند.

 

*بامداد روز یکشنبه اول بهمن، کارگران اخراجی کارخانه سیمان دهلران مقابل استانداری چهارمحال و بختیاری،تجمع کردند. به گزارش قدس آنلاین، یکی از کارگران تجمع کننده گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون تعداد ۳۰ نفر از رانندگان بخش ترابری کارخانه سیمان اخراج شده اند. یکی دیگر از کارگران در ادامه گفت: با توجه به سختی کار، مشکلات فراوانی برای رانندگان ایجاد شده که ازجمله یکی از کارگران دچار بیماری های تنفسی و حتی متاسفانه یکی از کارگران به بیماری سرطان مبتلا شده است،


*بامداد روز یکشنبه اول بهمن، درگیری شدیدی بین اهالی روستای غجریه و نیروهای امنیتی رخ داد که باعث زخمی شدن تعدادی از اهالی روستا شد.

به گزارش آژانس ایران خبر، اهالی روستای غجزیه واقع در مسیر اهواز خرمشهر برای دومین بار در اعتراض به استخدام افراد غیر بومی در شرکت نیشکر امیر کبیر تجمع کرده بودند که نیروهای امنیتی وارد شدند و زد و خورد بین روستاییان و نیروهای امنیتی درگرفت. اهالی روستای غجریه میگویند این شرکت در زمینهای زراعتی که از مردم این روستا مصادره کرده است و مربوط به کشاورزان این روستاست اقدام به کار و استخدام نیرو کرده است.

 

*روز یکشنبه اول بهمن، کارگران محور گستر جهاد نصر در اعتراض به عدم پرداخت ۸ ماه حقوق دست از کار کشیده و مقابل این شرکت در کرمان تجمع کردند. به گزارش کارگران کرمان، یکی از کارگران گفت: امروز بعد از ۸ ماه کاردمان به استخوان رسیده و چون هزینه بنزین نداشتیم تا سر کار رویم در مقابل شرکت اعتراض کردیم. آخر ما نمی دانیم چرا این مسئولان درک نمی کنند بی حقوقی و بدون دستمزد بودن کارگر را از زندگی  ناامید می کند و شرمنده زن و بچه می شود.

 

*روز دوشنبه ۲ بهمن، جمعی از اهالی منطقه لوداب دراعتراض به نداشتن راه ارتباطی مناسب دست به تجمع زدند و جاده را مسدود کردند. به گزارش فارس، نبود راه ارتباطی مناسب از مشکلات اهالی لوداب از توابع شهرستان بویراحمد است که در فصل زمستان این مشکلات را چند برابر کرده و مردم این منطقه به وضعیت موجود و نبود راه ارتباطی مناسب اعتراض دارند.

 

*روز دوشنبه ۲ بهمن، کامیونداران ویژه بتن مشهد در اعتراض به نرخ ثابت کرایه ‌ها از پنج سال گذشته تا کنون دست از کار کشیدند. به گزارش تین نیوز، بر اساس تصاویر و خبرهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی، آنها با نصب پلاکاردهایی بر خودروهای خود اعتراض شان را نسبت به عدم افزایش کرایه ‌ها طی پنج سال گذشته با وجود افزایش نرخ گازوئیل از لیتری ۵۰ تومان به ۳۵۰ تومان و هزینه‌های دیگر از جمله افزایش هزینه میکسر و پمپ،به نمایش گذاشتند.

 

*روز دوشنبه ۲ بهمن، جمعی از کارگران یکی از شرکتهای سازنده محور مواصلاتی سروستان- خرامه در اعتراض به عدم پرداخت ۹ ماه حقوق مقابل فرمانداری شهرستان سروستان در استان فارس تجمع کردند. به گزارش سروستان ما، این تجمع پس از قول فرمانداری سروستان به تجمع کنندگان مبنی بر پیگیری پرداخت حقوق آنان از طریق مراجع قانونی به پایان رسید.

 

*روز دوشنبه ۲ بهمن، کارگران شرکت خانه ‌سازی پیش ساخته آذربایجان در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق دست از کار کشیده و در نمازخانه این شرکت تجمع کردند. به گزارش هم نوا، یکی از کارگران معترض گفت: از سه ماه گذشته حقوق به حساب کارگران واریز نشده و با اینکه تاکنون وعده پرداخت حقوق به کارگران داده شده، اما عملاً وجهی به حساب آنان واریز نشده است.

شرکت خانه سازی پیش ساخته آذربایجان از شرکت های تحت پوشش شهرداری کلانشهر تبریز است که با هدف ایجاد واحدهای ساختمانی در سال ۱۳۶۴ به بهره برداری رسیده است.

 

*بامداد روز یکشنبه اول بهمن، کارگران بازنشسته کیان تایر با فراخوان قبلی دست به تجمع مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت زدند و خواهان رسیدگی به خواستهای خود شدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، با شروع این تجمع، نیروهای گارد ویژه نیز با تجهیزات کامل در سطح گسترده ای در محل  حضور پیدا کردند و تلاش کردند با غیر قانونی خواندن تجمع کارگران، آنان را وادار به پایان تجمع کنند اما با مقاومت کارگران این تجمع ساعت ۳ بعد از ظهر ادامه پیدا کرد.

 

*روز سه شنبه ۳ بهمن، جمعی از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی از استانهای مختلف کشور راهی تهران شدند و با تجمع مقابل سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، مجلس و ساختمان امور استخدامی، اعتراض شان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی را نشان دادند. به گزارش ایلنا، یکی از حاضران در این تجمع که از استانهای غربی کشور به تهران آمده، گفت: حدود ده سال سابقه کار به عنوان بیمه‌ پرداز کشاورزی و مدرک کارشناسی از دانشگاه معتبر دارم اما هنوز بیمه نیستم و تکلیف آینده ‌ام مشخص نیست.

 

*روز سه شنبه ۳ بهمن، کارگران کارخانه کاشی اصفهان در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی دست به تجمع مقابل استانداری اصفهان زدند. به گزارش ایلنا، حدود یک ماه است که خط تولید کارخانه کاشی اصفهان خوابیده است ولی کارگران برسرکارشان حاضر می شوند. این کارخانه طی سال گذشته توسط کارگران اداره می شده است.

 

*روز چهارشنبه ۴ بهمن، دستفروشان اردبیل مقابل ساختمان شورای شهر تجمع کردند. به گزارش تسنیم، جلسه رسمی شورای شهر اردبیل با رسیدگی به مشکلات دستفروشان در اردبیل و نحوه دفع زباله شهری اردبیل برگزار شد. رئیس شورای شهر اردبیل در این جلسه با اشاره به تجمع دستفروشان اظهار داشت: دستفروشی به عنوان شغل قانونی در جامعه تلقی نمی‌شود و برخورد با سدمعبر یکی از وظایف ذاتی شهرداری اردبیل است.

 

*روز چهارشنبه ۴ بهمن، جمعی از کارگران کارخانه کاشی نیلو در اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی و شغلی مقابل اداره کار نجف آباد تجمع کردند. به گزارش نجف آباد نیوز، یکی از کارگران شرکت کننده در این تجمع گفت: نزدیک به ۳۰ ماه است که حقوقی نگرفته ایم. در سکوت مسئولان مربوطه، طلبکاران کارخانه در حال بردن برخی دستگاهها و ماشین آلات خطوط تولید در ازای مطالبات خود هستند.

دو کارخانه کاشی نیلو و اصفهان در مسیر اصفهان به نجف آباد و در محدوده شهر گلدشت از شاخص ترین مجموعه های تولیدی شهرستان نجف آباد به شمار می آمدند که پس از واگذاری به بخش خصوصی، درگیر مشکلات عدیده ای شده است.

 

*روز چهارشنبه ۴ بهمن، برای چندمین بار، کارگران گروه صنعتی فولاد آذربایجان ‌غربی در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی و وعده های توخالی مسئولان طراز اول استان مقابل استانداری آذربایجان غربی تجمع کردند. اخراج از کار و عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه عمده ‌ترین مشکلات مطرح شده توسط کارگران به شمار می‌ رود. به گزارش سایت اتحاد، این کارگران پس از اداره کار تعاون و رفاه اجتماعی و خانه کارگر آذربایجان غربی برای چندمین بار مقابل استانداری آذربایجان غربی تجمع اعتراضی برپا داشتند.

 

*روز سه شنبه ۳ بهمن، ۳ هزار و ۵۰۰ تن از کارگران گروه ملی فولاد اهواز در اعتراض به سه ماه عدم پرداخت حقوق خود دست به اعتصاب زده و کلیه خطوط تولیدی کارخانجات را متوقف کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، مدیریت این شرکت شخصی که خود را مالک و سهامدار جدید شرکت معرفی کرده در اقدامی بی سابقه و توهین آمیز، پس از سه ماه بی حقوقی پرسنل، تنها چهل درصد از حقوق آبان ماه را به حساب کارگران این شرکت واریز کرد که این  مساله باعث نارضایتی بیشتر کارگران و مصمم شدن آنان برای ادامه اعتصاب و اعتراض تا  احقاق حق خود شد.

روز پنج شنبه ۵ بهمن، در سومین روز اعتصاب کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران، آنان رسما تهدید به اخراج شدند

 

*روز پنجشنبه ۵ بهمن، کارگران کارخانه قند ممسنی شهرستان رستم برای چندمین روز در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مقابل این واحد تولیدی تعطیل شده اجتماع کردند. به گزارش دیار ممسنی، یکی از کارگران گفت: متاسفانه کسی جوابگوی خواسته های به حق ما نیست و تا زمان تعیین تکلیف کارخانه و پرداخت حقوق و بیمه های معوقه خود این تجمع را ادامه خواهیم داد.

 

*روز شنبه ۷ بهمن، کارگران راه آهن زنجان، شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی راه‌آهن (تراورس) در اعتراض به عدم پرداخت ۲ ماه حقوق دست از کار کشیده و مقابل ساختمان راه آهن این شهر تجمع کردند. به گزارش فارس، شرکت تراورس در حوزه استحفاظی زنجان ۳۰۰ کارگر دارد و این چندمین تجمع کارگران شرکت تراورس در زنجان است.

 

*روزشنبه ۷ بهمن، برای دومین بار کارگران اخراجی کارخانه سیمان دهلران مقابل استانداری چهارمحال و بختیاری تجمع کردند. به گزارش تابناک، یکی از کارگران تجمع کننده گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون تعداد ۳۰ نفر از رانندگان بخش ترابری کارخانه سیمان اخراج شده اند. وی افزود: در زمان مدیر عامل سابق این کارخانه مقرر شده بود ماشینهای حمل سیمان به قیمت ۱۰ درصد قیمت اصلی آنها به رانندگان واگذار شود که در زمان وی تعداد ۲۰ دستگاه از خودروهای حمل سیمان با این شرایط واگذار شد اما بعد از انتصاب مدیر عامل جدید این قرارداد منتفی و مقرر شد خودروها به قیمت کارشناسی واگذار شود که تعدادی از این خودروها نیز در مزایده به قیمت کارشناسی جدید واگذار شدند.

 

*روز شنبه ۷ بهمن، جمعی از کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در اعتراض به وضعیت نامعلوم پروژه‌های مسکونی سپیدار ۲ و ۳ مقابل ساختمان شهرداری تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع‌ کنندگان از اعضای تعاونی مسکن کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی هستند و طبق قرارداد، پروژه‌ های مسکونی سپیدار ۲ و ۳ می‌ باید تا پایان سال ۹۱ تحویل داده می‌شد؛ اما با گذشت حدود ۵ سال از این موعد، هنوز این پروژه نیمه‌کاره باقیمانده است.

 

*روز یکشنبه ۸ بهمن، کارگران راه آهن شمال شرق (شرکت تراورس) در اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق و حق بیمه دست از کارکشیدند و در راه آهن شاهرود تجمع کردند و درادامه از تردد قطارهای تهران- مشهد جلوگیری کردند. به گزارش مرآت، پلیس راه آهن شمال شرق از ورود خبرنگاران جلوگیری کرد و با برخورد نامناسب خبرنگاران را از سالن راه آهن شاهرود بیرون کرد و از گفتگوی شان با کارگران ممانعت کرد. یکی دیگر از کارگران معترض گفت: هیچگونه امنیت کاری و حق هیچ اعتراضی نداریم و بارها مدیر شرکت با حالت تغیّر و عصبانیت با کارگران صحبت کرده است و در برابر حق و حقوق پرداخت نشده کارگران تنها پاسخ می دهد «اخراج!، جایی بهتر سراغ دارید برید اونجا».

 

*روز یکشنبه ۸ بهمن، کارگران کارخانه کاشی نیلو در ادامه اعتراض شان نسبت به بلاتکلیفی معیشتی و شغلی دست به تجمع مقابل استانداری اصفهان زدند. به گزارش واحد مرکزی خبر، این کارگر چندین ماه است حقوقی دریافت نکرده و با در دست داشتن پلاکارد و بنرهایی مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند.

 

*روز یکشنبه ۸ بهمن، جمعی از کارگران کارخانه فولاد آلیاژی ایران در اعتراض به سن بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور مقابل استانداری یزد تجمع کردند. به گزارش خبرنگاران جوان، یکی از کارگران فولاد آلیاژی گفت: ۲۷۰ نفر ازهمکاران شان با ۲۰  سال بازنشست شده اند ولی الان باید باوجود سختی کار زیاد در ۲۵ سال تا ۳۰ سالگی بازنشست شوند.

 

*روز یکشنبه ۸ بهمن، کارگران قراردادی اداره کل راهداری و حمل و نقل استان کهگیلویه و بویراحمد در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و شرایط کاری مقابل استانداری اجتماع کردند. به گزارش کبنا خبر، یکی دیگر از موارد اعتراض کارگران مربوط به ادغام راهداری و حمل و نقل است که پس از ادغام تبعیض و بی عدالتی در بحث بکارگیری پرسنل براساس تجربه و توانایی در حوزه ها و شغلهای اداری در بحث پرداختها و مزایای مالی هم بیداد می کند.

 

*روز یکشنبه ۸ بهمن، جمعی ازکارگران و کارمندان پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه در اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق دست از کارکشیده و تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، این کارکنان که همه زیر نظر سازمان میراث فرهنگی خوزستان فعالیت می‌کنند، چهار ماه مزدِ پرداخت نشده دارند.

 

*روز یکشنبه ۸ بهمن، شماری از کارگران تعمیرات خطوط راه‌ آهن شمال شرق، واقع در شهرستان شاهرود در استان سمنان، در اعتراض به سه ماه مزد معوقه و پنج ماه حق بیمه، دست از کار کشیدند و در محوطه کارگاه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران دلیل به تعویق افتادن مطالبات مزدی خود را تامین نشدن منابع مالی از سوی کارفرما عنوان کردند. طبق اظهارات کارگران معترض، یکی دیگر از مشکلات صنفی آنها نداشتن امنیت شغلی به سبب داشتن قراردادهای کوتاه‌ مدت یک ‌ماهه است که باعث نگرانی بیشتر آنها شده است.

 

*روز یکشنبه ۸ بهمن، کارگران غار علی صدر در استان همدان، برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی در محوطه این غار تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران با بیان اینکه امنیت شغلی نداریم و چطور است که هیچ نهادی از ما کارگران بومی حمایت نمی‌کند، تاکید کردند: اگر قرار باشد ماههای منتهی به شب عید را بیکار و بدون درآمد باشیم، به ‌طور جدی دچار مشکل می ‌شویم.

 

*ایلنا روز دوشنبه ۹ بهمن گزارش داد که؛ کارگران کمباین سازی تبریز (شرکت توسعه و صنعت آذربایجان) پس از دو ماه و نیم اعتصاب، حدود سه هفته است که اداره امور کارخانه را بدست گرفتند. این کارگران از ۲۴ مهر ماه سال جاری در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه و نداشتن امنیت شغلی اعتصاب شان را آغاز گردند و در خلال این مدت در محوطه و مقابل کارخانه تجمع می کردند.

 

*روز شنبه ۷ بهمن، کارگران شهرداری بروجرد در اعتراض به عدم پرداخت ۸ ماه حقوق دست از کارکشیده و مقابل ساختمان این شهرداری تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، یکی از کارگران خدمات شهری شهرداری گفت: چند سالی است که موضوع پرداخت حقوق معوق نیروهای شهرداری و به روز شدن آن به شعاری تبلیغاتی برای کاندیداهای تصاحب سمت شهردار و شورای شهر تبدیل شده و اعضای شورای پنجم با وجود مصاحبه های فراوان خبری و وعده های بیشمار به کارگران، عملا هیچ گامی در جهت حل این مشکل برنداشته و تنها آن را به دستاویزی برای منافع کاری خود تبدیل کردند. به گزارش سفیر افلاک، روز دوشنبه ۹ بهمن، برای سومین روز متوالی، کارگران شهرداری بروجرد به همراه اعضای خانواده های خود مقابل ساختمان شهرداری مرکزی این شهر اجتماع کردند.

 

*بامداد روز دوشنبه ۹ بهمن، جمعی از چغندرکاران چهارمحال در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات جاری شان و تاخیر چهار ماهه برای این پرداختها از سوی کارخانه قند هفشجان در مقابل این کارخانه تجمع کردند. به گزارش جهانبین نیوز، یکی از این چغندرکاران گفت: تاخیر در پرداخت مطالبات‌ مان مشکلات بسیاری برایمان ایجاد کرده است.

 

*روز سه شنبه ۱۰ بهمن، اعتصاب و تجمع کارگران راه آهن دورود (شرکت تروارس) در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق و ۴ ماه حق بیمه و نداشتن امنیت شغلی، دهمین روز خود را پشت سر گذاشت. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران راه ‌آهن ناحیه درود گفت: ما حدود ۱۵۰ کارگر هستیم که تحت مسئولیت شرکت «تراورس» با سوابق بالای کاری در بخش امور نگهداری خط و ابنیه فنی خط آهن مشغول کاریم.

به گفته وی، شرکت «تراورس» به عنوان کارفرما به بهانه مشکلات مالی از پرداخت دست‌ کم سه ماه دستمزد و ۴ ماه حق بیمه کوتاهی کرده است.

 

*روز سه شنبه ۱۰ بهمن، اعتصاب کارگران کارخانه روغن نباتی جهان زنجان وارد هفته دوم شد. به گزارش فارس، کارگران در نتیجه عدم پرداخت حقوق آنها از سوی کارفرما با وجود اینکه در شرکت حضور پیدا می ‌کنند، ولی تولید ندارند. یکی از کارگران در این باره گفت: خواسته کارگران پرداخت حقوق آنها است. وی تصریح کرد: داستان کارخانه از آنجایی  آغاز شد که اجرای احکام بیمه در حدود ۷۰۰ میلیون تومان روغن خام را توقیف کرد.

 

*روز سه شنبه ۱۰ بهمن،جمعی از کارگران شهرداری یاسوج در اعتراض به عدم پرداخت ماه مطالبات دست به مقابل شورای شهر زدند. به گزارش تسنیم، کارگران معترض گفتند: از ابتدای امسال تاکنون تنها در شهریور ماه حقوق و مطالبات کارگران شهرداری به صورت کامل پرداخت شد و ماههای دیگر تنها حقوق پایه پرداخت شده و با مراجعه به شرکتهای پیمانکاری جواب قانع کننده ‌ای دریافت نکردیم.

 

*بامداد روز چهارشنبه ۱۱ بهمن، کارگران کارخانه ماشین سازی تبریز در اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق،کاهش دریافتی و رکود حاکم بر این واحد تولیدی دست به اعتصاب زدند. به گزارش راه دانا، یکی از کارگران معترض این کارخانه واقع در قراملک تبریز گفت: حقوقها به موقع پرداخت نمی شود و در ۵ قسط به دست ما می رسد و از این جهت با مشکل روبرو هستیم.

 

*روز شنبه ۷ بهمن، کارگران شهرداری بروجرد در اعتراض به عدم پرداخت ۸ ماه حقوق دست از کارکشیده و مقابل ساختمان این شهرداری تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، یکی از کارگران خدمات شهری شهرداری گفت: چند سالی است که موضوع پرداخت حقوق معوق نیروهای شهرداری و به روز شدن آن به شعاری تبلیغاتی برای کاندیداهای تصاحب سمت شهردار و شورای شهر تبدیل شده و اعضای شورای پنجم با وجود مصاحبه های فراوان خبری و وعده های بیشمار به کارگران، عملا هیچ گامی در جهت حل این مشکل برنداشته و تنها آن را به دستاویزی برای منافع کاری خود تبدیل کردند. به گزارش سفیر افلاک، روز دوشنبه ۹ بهمن، برای سومین روز متوالی، کارگران شهرداری بروجرد به همراه اعضای خانواده های خود مقابل ساختمان شهرداری مرکزی این شهر اجتماع کردند. بامداد روز سه شنبه ۱۰ بهمن ماه، کارگران شهرداری بروجرد درچهارمین روز اعتصاب شان سفره خالی جلوی ساختمان مرکزی شهرداری پهن کردند. به گزارش ایلنا، روز پنج شنبه ۱۲ بهمن، برای ششمین روز متوالی، کارگران شهرداری بروجرد به اعتصاب و تجمع خود ادامه دادند.

 

*ظهر روز پنج شنبه ۱۲ بهمن، کارگران اخراجی و خشمگین شرکت نفت گچساران با خانواده های خود همزمان با برگزاری جلسه هماهنگی طرحها و پروژه ‌های عمرانی گچساران و باشت دست به تجمع اعتراضی مقابل فرمانداری گچساران زدند. به گزارش نفت ساران، این تجمع اعتراضی با حضور گوهرگانی، معاون امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد شدت بیشتری گرفت و معترضان به سمت وی رفته و با بیان مشکلات خود و برخی اظهارات مبنی بر بی‌ عدالتی در وضعیت بیکار شدن خود اعتراض کردند.

 

*بامداد روز پنج شنبه ۱۲ بهمن، کارگران شرکت جنگل شفارود در استان گیلان، در اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق مقابل ساختمان این شرکت در رضوانشهر تجمع کردند. به گزارش ماسال نیوز،  این کارگران از ماه شهریور تاکنون حقوق دریافت نکرده‌اند.

 

*روز شنبه ۱۴ بهمن، جمعی از رانندگان جمع آوری نخاله های ساختمانی شهر گرگان در مقابل درب سالن جلسه شورای شهر گرگان تجمع کردند و نسبت به انتقال محل تخلیه نخاله های گرگان اعتراض کردند. به گزارش گلستان ما، نماینده این رانندگان انتقال نخاله های شهری را با ۱۰ هزار تومان دستمزد کارگر برای بار زدن نخاله‌ و ۳۰ هزار تومان هزینه انتقال برای بردن به توسکستان، مقرون به‌ صرفه نداست. به گفته این نماینده رانندگان؛ آنها با جمع آوری نخاله از سطح شهر به زیباسازی شهر کمک کردند اما از زمانی که محور توسکستان برای تخلیه نخاله ها انتخاب شده، برخی از افراد نخاله های خود را در سطح شهر تخلیه می کنند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۱۵ بهمن، بیش از صد نفر از کارگران پستهای فشار قوی برق به نمایندگی از همکاران شان از سراسر کشور برای باری دیگر به تهران آمدند و در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت دست به تجمع مقابل وزارت نیرو زدند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان از اردکانیان، وزیر نیرو درخواست رسیدگی به این موضوع را داشتند که حائری معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی به میان آنها آمد و با آنها صحبت کرد.

 

*روز یکشنبه ۱۵ بهمن، کارگران شهرداری آبادان در ادامه اعتراضات چند روز گذشته نسبت به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق و حق بیمه، مقابل شهرداری مرکزی این شهر تجمع کردند. به گزارش فارس، تجمع کنندگان به عدم پرداخت مدت شش ماه حقوق معوقه خود اعتراض کردند و خواستار توضیح مسئولان شهرداری آبادان در خصوص عدم پرداخت حق بیمه خود شدند.

 

*روز یکشنبه اول بهمن، کارگران کارخانه کیان کُرد در ادامه اعتصاب و اعتراضهای شان نسبت به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق و ۳ سال عیدی، دست به تجمع در جاده ملایر به اراک زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران این کارخانه گفت: از اولین روز از اعتصاب، مسئولان شهرستان در محل اعتراض کارگران حاضر می ‌شوند اما عملاً اقدامی در خصوص وصول معوقات مزدی انجام نمی ‌دهند. به گفته وی، کارگران کارخانه کیان کرد دستکم یک ماه است که دراعتصاب هستند. بامداد روز شنبه ۷ بهمن، سومین هفته از تجمع کارگران کارخانه «کیان کُرد» ملایر در اعتراض به خلف وعده کارفرما برای پرداخت معوقات مزدی آغاز شد. روز سه شنبه ۱۰ بهمن، کارگران کارخانه  کیان‌کرد در هیجدهمین روز اعتصاب نامحدودشان مقابل فرمانداری ملایر تجمع کردند. روز یکشنبه ۱۵ بهمن، اعتصاب کارگران کارخانه کیان کرد برای بیست و سومین روز متوالی ادامه یافت.

 

*روز یکشنبه ۱۵ بهمن، کارگران طرح انتقال آب سد سیازاخ دیواندره، در اعتراض به عدم پرداخت ۱۰ ماه حقوق مقابل استانداری کردستان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، این کارگران بارها از طریق شرکت آب منطقه ای و استانداری کردستان پیگیر مطالبات معوق خود شده بودند و بعد از مذاکرات صورت گرفته نمایندگان کارگران، قراردادی با شرکت آب منطقه ای به امضا رسید که مطالبات چهار ماه عوامل کارگاه تا ۱۵ بهمن جاری پرداخت شود و مابقی مطالبات که مربوط به ۶ ماه قبل می شود نیز تا پایان بهمن جاری به آنها پرداخت خواهد شد.

 

*روز شنبه ۷ بهمن، کشاورزان چغندرکار جوین در استان خراسان رضوی، برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل کارخانه قند جوین اجتماع کردند.

عصر روز شنبه ۱۴ بهمن، کشاورزان چغند کار جوین دوباره اقدام به تجمع کردند. به گزارش آل نور، درحالی‌که چندین ماه از تحویل محصول چغندرکاران جوینی به کارخانه قند این شهرستان گذشته، اما هنوز هم بخشی از مطالبات این کشاورزان پرداخت‌ نشده است. علیرضا عباس آبادی رئیس شورای شهرستان جوین اظهار داشت: کشاورزان برای دریافت طلب خود چندین به کارخانه قند مراجعه و تجمع کردند اما پاسخ درستی از مسئولان کارخانه نشنیدند. وی افزود: اکنون که  کشاورزان در پی آماده کردن زمین و  کشت محصول در زراعی جدید هستند، نیاز به نقدینگی دارند.

 

*روز دوشنبه ۱۶ بهمن، کارگران کارخانه هپکو در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی، عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان طراز اول کشور و استان مرکزی دست از کارکشیده و با راهپیمایی از کارخانه در خیابان امام به طرف مرکز شهر اراک  حرکت کردند و در میدان شهدا تجمع و زنجیره انسانی تشکیل دادند. به گزارش اراک امروز، یکی از کارگران کارخانه هپکو یکی از مشکلات اصلی کارگران این شرکت را معوقات حقوق کارگران عنوان کرد و گفت: کارگران این شرکت از اول سال ۹۶ تا امروز  ۱۰۶ روز حقوق طلب دارند علاوه بر اینکه بسیاری از کارگران حقوق سال ۹۵ را هم به صورت کامل دریافت نکرده اند.

 

*بامداد روز دوشنبه ۱۶ بهمن، کارگران کارخانه چوکا و شرکت جنگل شفارود همزمان و به طور جداگانه در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق دست از کار کشیده و تجمع کردند. به گزارش ماسال نیوز، حقوق کارگران کارخانه چوک ا۴ ماه و حقوق کارگران شرکت جنگل شفارود ۶ ماه پرداخت نشده است.

یکی از خبرنگاران در حالی که مشغول تهیه خبر از تجمع کارگران جنگل شفارود بود در اقدامی عجیب توسط ماموران نیروی انتظامی جلب شده و به دادگاه برده شد.

 

*بامداد روز دوشنبه ۱۶ بهمن، جمعی از کارگران کارخانه رنگین نخ سمنان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران گفتند: کارفرمای این کارخانه که در حال حاضر تعطیل و به خاطر بدهی به نهادهای مختلف پلمپ شده، بخش زیادی از معوقات کارگران را نپرداخته است.

 

*روز دوشنبه ۱۶ بهمن، کارگران پیمانکاری کارخانه ماشین سازی اراک در اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق دست از کار کشیده و مقابل استانداری مرکزی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران پیمانکاری نزدیک به ۶۰ نفر هستند و از مهر ماه سال جاری تاکنون مزدی دریافت نکرده اند.

 

*روز یکشنبه ۱۵ بهمن، خانواده های کارگران جان باخته نفتکش سانچی دست به تجمع اعتراضی مقابل شرکت ملی نفتکش زدند. به گزارش نفت ما، با گذشت حدود ۱ ماه از وقوع حادثه دلخراش نفتکش سانچی، همچنان خبری از بررسی و چگونگی رخداد آن توسط مقامات شرکت ملی نفتکش ایران نیست.

به گزارش ایلنا، روز دوشنبه ۱۶ بهمن، خانواده های  کارگران جان باخته  نفتکش سانچی برای دومین روز دست به تجمع مقابل مجلس زدند.

 

*روز دوشنبه ۱۶ بهمن، جمعی از خریداران زمین از اداره کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی در اعتراض به تصرف غیرقانونی زمین خود توسط هوانیروز تبریز مقابل سازمان اوقاف آذربایجان شرقی تجمع کردند. به گزارش تبریز بیدار، یکی از تجمع‌کنندگان اظهار داشت: ۲۰ سال پیش هوانیروز زمینهای ما را که ۹۰۰ نفر از اقشار کم درآمد هستیم و از اوقاف خریداری کرده بودیم را تصرف عدوانی نمود. وی افزود: با توجه به اینکه دادگاه به محکومیت هوانیروز و بر رفع تصرف عدوانی رای صادر کرده است، اجرای احکام از اجرای حکم خودداری می‌ کند.

 

*بامداد روز سه شنبه ۱۷ بهمن، صدها کارگر کارخانه کیان تایر در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی برای باری دیگر مقابل وزارت صنعت‌، معدن و تجارت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض گفت: کیان تایر به بخش خصوصی واگذار شده و هم اکنون با مشکل گردش مالی، نقدینگی، تامین مواد اولیه و افت شدید تولید روبرو است. وی ادامه داد: تولید کارخانه از ۵۰ تن در روز به ۲۰ تن رسیده است.

 

*روز سه شنبه ۱۷ بهمن، ماموران کنترل و نظارت شرکت آتی شهر هوشمند (C_pay) ایرانیان وابسته به سازمان همیاری شهرداری شیراز در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان دست به اعتصاب زدند و در مسیرهای ستارخان، عفیف آباد، هفت تیر، معدل، زند و.. ، هیچ ماشینی را ثبت نکردند. به گزارش اتحادیه ازاد کارگران ایران، این کارکنان روزانه با  ۹ ساعت کار طاقت فرسا، پیاده روی مداوم در سرمای زمستان، منبع اصلی تولید ثروت برای شرکت هستند و با وجود شرایط کاری دشوار بدترین وضعیت معیشتی را دارند.

 

*روز سه شنیه ۱۷ بهمن، برای چندمین روز متوالی، کارگران پی وی سی ایران به صورت شبانه روزی مقابل کارخانه تجمع کردند تا مانع از خروج اموال و دستگاههای این شرکت ورشکسته شده و بتوانند با توقیف اموال شرکت به حق و حقوق خود برسند. به گزارش نیزوا، شرکت صنایع pvc ایران، ماههاست ورشکسته شده و نه تنها مطالبات و معوقات کارگران را پرداخت نکرده بلکه جز تعدادی نیروی انگشت شمار، همه کارگران خود را اخراج کرده است.

 

*روز سه شنبه ۱۷ بهمن، جمعی از اتوبوسرانان بروجرد در اعتراض به واریز نشدن مبالغ بلیط الکترونیکی به حساب شان دست از کار کشیده و در خیابان مرکزی این شهر اتوبوسهای شان را پارک کردند. به گزارش ایرنا، جمعی از رانندگان بخش خصوصی اتوبوسرانی بروجرد با پارک اتوبوسهای خود در خیابان  خمینی این شهر خواستار تسریع در پرداخت حقوق معوقه، واریز شدن مستقیم مبالغ بلیط ها به حساب خود و ساماندهی وضعیت خطوط مسافربری شدند.

 

*روز سه شنبه ۱۷ بهمن، یک راننده اتوبوس به شکل انفرادی در اعتراض نسبت به وضعیت معیشتی خود مقابل مجلس تحصن کرد. به گزارش ایلنا، این راننده اتوبوس خود را مقابل ساختمان مجلس متوقف کرد و با حضور روی سقف این وسیله نقلیه سنگین نسبت به وضعیت معیشتی خود اعتراض کرد.

 

*بامداد روز چهارشنبه ۱۱ بهمن، کارگران بخشهای نی بر و کارخانه و بخشهای دیگری از شرکت نیشکر هفت تپه در اعتراض به تاخیر در پرداخت مطالبات معوقه دست به اعتصاب و تجمع زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این کارگران که در چند ماهه گذشته مدام در تلاش برای گرفتن حق و حقوق خود بودند توانستند بعد از وقفه های طولانی حقوق ماههای بهمن و اسفند ۹۴ را دریافت کنند. این در حالی است که این مبلغ هنوز  به  ۱۸۰ نفر از کارگران پیمانکاری انوشه پرداخت نشده است. روز پنجشنبه ۱۲ بهمن، در دومین روز اعتصاب کارگران شرکت نیشکر هفت تپه کارکنان اداری و کارگران همه بخشهای کارخانه متحدانه به همکاران اعتصابی خود پیوستند. روز شنبه ۱۴ بهمن، کارگران نیشکر هفت تپه برای چهارمین روز متوالی به اعتصاب و تجمع خود ادامه دادند.

روز یکشنبه ۱۵ بهمن، در پنجمین روز اعتصاب کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، آنان با خیل نیروهای گارد ویژه و تهاجم آنان واقع شدند. نیروهای سرکوبگر تعدادی از کارگران و منجمله رانندگان تراکتور را با ضرب و شتم بازداشت کردند.

روز دوشنبه ۱۶ بهمن کارگران بخشهای کشاورزی و کارخانه، تجهیزات، مهندسی و بازرگانی با تجمع در محوطه شرکت به اعتراض چند روزه ی خود ادامه دادند.

روز سه شنبه ۱۷ بهمن، در هفتمین روز اعتصاب کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، در پی ممانعت نیروهای انتظامی از ورود کارگران معترض به قسمت کوره بخار، آنان به سمت انبار شرکت حرکت کردند و جلوی حرکت تریلیهای حامل شکر را گرفته و ضمن ممانعت از خروج این تریلیها از شرکت، بار تعدادی از آنها را خالی کردند.

کارگران شرکت نیشکر هفت تپه به دنبال هفت روز اعتصاب، پس از تکمیل پرداخت حقوق آبان ماه و تعهد کارفرما به پرداخت حقوق آذر ماه در روز دوشنبه آینده به اعتصاب پایان دادند

 

*روز سه شنبه ۱۷ بهمن، جمعی از اهالی روستای اسلام آباد در اعتراض به آلایندگی بیش از حد کارخانه تولید آهن اسفنجی میانه مقابل کارخانه فولاد آذربایجان واقع در شهرستان میانه تجمع کردند. به گزارش تسنیم، بعد از گذشت چند ماه از افتتاح واحد تولید آهن اسفنجی میانه، بحث آلایندگی این واحد مشکلات بسیار بزرگی را برای اهالی روستای اسلام‌ آباد (راه‌آهن) میانه که در مجاور این واحد صنعتی قرار دارند به وجود آورده است؛ این مشکل به حدی حاد بوده که باعث تجمع جمعی از اهالی این روستا مقابل شرکت فولاد میانه شده است.

 

*روز سه شنبه ۱۷ بهمن،کارگران پیمانکاری مجری طرح انتقال آب و شبکه آبیاری «سد سیازاخ» دیواندره در استان کردستان که در استخدام «شرکت کران دریا» هستند، مقابل ساختمان استانداری کردستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران از اردیبهشت ماه سال جاری تاکنون حقوق خود را دریافت نکرده‌اند.

 

*تعدادی از کارگران کارخانه فولاد شفق در تاکستان، روز پنجشنبه ۱۹ بهمن، برای چهارمین روز اعتصاب کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران اعتصاب کننده گفت: از آبان ماه تاکنون مزدی به ما پرداخت نشده و بیمه ما دچار مشکلاتی است. در عین حال معوقات مزدی مربوط به کارفرمای سابق ‌مان را هم دریافت نکرده ‌ایم.

 

*روز پنج شنبه ۱۹ بهمن، جمعی از کارگران اخراجی کارخانه سامان کاشی بروجرد در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش سفیر افلاک، چند وقت پیش آخرین گروه از کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد اخراج شدند، در حالی که این کارگران چندین ماه حقوق معوقه داشتند اما این کارخانه هم تعطیل شد.

 

*روز شنبه ۲۱ بهمن، کارگران کارخانه کاشی اصفهان در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی و وعده های توخالی مسئولان طراز اول استان دوباره دست به تجمع مقابل استانداری اصفهان زدند. به گزارش ایلنا، معترضان گفتند: مسئولان به هیچ ‌یک از وعده‌های خود عمل نکرده‌ و پیگیریهای ما و مراجعات مکرر به استانداری به نتیجه نرسیده ‌است.

 

*روز دوشنبه ۲۳ بهمن، کارگران پتروشیمی بوعلی سینا در اعتراض به عدم یکسان سازی قراردادهای پیمانکاری و تبعیض در پرداخت حقوق دست از کارکشیده و تجمع کردند. به گزارش نفت ما، تجمع کنندگان خواهان صدور رأی نهایی توسط اداره کار سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و رفع تبعیضها در پرداخت شدند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۲۲ بهمن، کارگران پیمانکاری فاز ۱۴پارس جنوبی در اعتراض به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق دست از کارکشیده و مقابل درب ورودی مجتمع تجمع کردند. به گزارش نفت ما، یکی ازکارگران حاضر در تجمع گفت: کارگران پیمانکاری پارس جنوبی، شرایط شغلی نامناسبی دارند؛ نه از امنیت شغلی خبری هست و نه دستمزدها به موقع پرداخت می‌شود.

 

*روز سه شنبه ۲۴ بهمن، کارگران شهرداری نظر آباد در استان البرز برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه دست از کارکشیده و مقابل شهرداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش فارس، با حضور دادستان، شهردار، پیمانکار و رئیس خدمات شهری نظرآباد در جمع کارگران معترض ، مقرر شد ظرف ۲۴ ساعت به ‌حساب کارگران این سازمان به ‌صورت علی ‌الحساب ۱میلیون تومان واریز و تا ۲۰ اسفند نیز کلیه مطالبات این کارگران پرداخت شود.

 

*روز سه شنبه ۱۷ بهمن، کارگران سد شفارود در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و وعده های توخالی مسئولان طراز اول شهرستان رضوانشهر دست از کار کشیده و مقابل کارگاه تجمع کردند. به گزارش ماسال نیوز، کارگران سد شفارود رضوانشهر که چندی قبل به عدم پرداخت ماهها حقوق خود تجمع کرده بودند و این تجمعها تا ۱۱ روز پیاپی ادامه پیدا کرد با وعده مسئولان برای پرداخت حقوق معوقه خود، کارگاه این سد را فعال کردند. مسئولان ابتدا حقوق یک ماه و نیم از معوقات کارگران را پرداخت کردند اما باز هم کارگران در روزهای بعد با خلف وعده مسئولان مواجه شدند. بامداد روز سه شنبه ۲۴ بهمن، اعتصاب ۶ روزه کارگران سد شفارود به دنبال پرداخت دو ماه حقوق معوقه خاتمه یافت.

 

*بامداد روز سه شنبه ۲۴ بهمن، رانندگان بخش خصوصی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه برای احقاق حقوق برحق شان دست به تجمع مقابل وزارت کشور زدند.

براساس گزارش ایلنا، عدم انتقال سند مالکیت اتوبوسهای بخش‌ خصوصی علیرغم پرداخت اقساط، وضعیت بیمه و محرومیت از از مزایای بازنشستگی پیش از موعد، طولانی شدن واریز درآمدِ بلیتهای الکترونیکی به حساب رانندگان، بالا بودن هزینه ‌های نگهداری اتوبوسهای بخش خصوصی، بالا بودن جریمه ‌های مربوط به تخطی از سرعت و توقف غیرمجاز اتوبوس از جمله دلایل اعتراض رانندگان شرکت واحد بود.

 

*روز سه شنبه ۲۴ بهمن، جمعی از رانندگان تاکسی قم در اعتراض به فعالیت ماشینهای اسنپ، به دنبال تظاهرات سواره در سطح شهر، مقابل شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایرنا، رانندگان با نصب دست نوشته هایی برروی خودروهای خود، از اینکه اسنپ بدون هماهنگی و اخذ مجوز از سازمان تاکسی رانی درقم فعالیت می کند، اعتراض کردند.

هم اکنون ۶ هزار تاکسی در سطح شهر قم فعال است که این تعداد شامل ۲ هزار و ۳۰۰ تاکسی خطی، ۲ هزار و ۴۰۰ تاکسی گردشی و یک هزار دستگاه تاکسی بیسیم و باقیمانده تاکسیها بین قم و شهرهای اقماری است.

 

*ظهر روز سه شنبه ۲۴ بهمن، جمعی از شیلات‌ داران بخش میانکوه از توابع شهرستان اردل مقابل استانداری چهارمحال و بختیار ی تجمع کردند. به گزارش فارس، سال گذشته خط لوله انتقال نفت مارون در بخش میانکوه شهرستان اردل دچار ترکیدگی شد و این امر خسارتهای فراوانی برای منابع آبی، مزارع پرورش ماهی و زمینهای  این منطقه به ‌دنبال داشت.

 

*روز چهارشنبه ۲۵ بهمن، جمعی از کارگران پیمانکاری شاغل در واحدهای پتروشیمی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام در اعتراض به شرایط نامناسب مزدی مقابل فرمانداری این شهر دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، در این اجتماع صنفی نزدیک به ۱۵۰ نفر از کارگران پیمانی شاغل در واحدهای پتروشیمی بندر امام در اعتراض به آنچه تبعیض مزدی در محاسبه و پرداخت مطالبات مزدی میان نیروهای کار پیمانکاری و قراردادی عنوان می ‌شد، شرکت داشتند.

 

*روز چهارشنبه ۲۵ بهمن، کارگران نی بر نیشکر هفت تپه در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه شان دست از کار کشیدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این کارگران خواهان پرداخت حقوق ماههای آذر و دی بودند. یکی از کارگران گفت: ما کارگران روز مزد فقط  روزی که کار می کنیم مزد داریم. کارگران به خاطر نزدیک شدن به پایان سال، نگران عدم پرداخت مطالبات و هزینه های سال نو خانواده های شان هستند.

 

*بامداد روز پنج شنبه ۲۶ بهمن، جمعی از کارگران سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری یاسوج در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه دست به تجمع  مقابل شورای شهر زدند. به گزارش کبنا خبر، یکی از کارگران معترض گفت: از تیر ماه امسال تاکنون و حقوق معوق سالهای ۹۲ را هنوز دریافت نکردم.

 

*بامداد روز پنج شنبه ۲۶ بهمن، کارگران شرکت ساختمانی تابان شهر که در حال ساخت بیمارستان رازی بیرجند هستند، در اعتراض به عدم پرداخت حقوق شان از مهر ماه سال جاری تا بهمن ماه، مقابل بیمارستان رازی بیرجند تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، رئیس بیمارستان رازی بیرجند گفت: شرکت تابان شهر که این کارگران را به کار گرفته تاکنون تمامی هزینه های خود را از دانشگاه علوم پزشکی دریافت کرده و دانشگاه علوم پزشکی هیچ گونه بدهی به این شرکت ندارد.

 

*پنجشنبه ۲۶ بهمن، ساکنان دشت سقاوه بویراحمد در اعتراض به فاجعه محیط زیستی در مسیر بازدید مسئولان از کارخانه سیمان مارگون و محل احداث پتروشیمی بویراحمد تجمع کرده و به احداث پتروشیمی در این منطقه اعتراض کردند. به گزارش کبنا نیوز، برخی از اهالی این روستا اظهار کردند: این طرح آلودگیهای زیادی دارد و مواد که از این طرح تولید می‌شود اثرات زیادی روی موجودات زنده و انسان و شاغلان در این طرح خواهد گذاشت.

 

*روز پنج شنبه ۲۶ بهمن، جمعی از مجریان و سازندگان نظام مهندسی شیراز در اعتراض به حذف مجری ذیصلاح از ساخت و سازهای ساختمانی، جلوی ساختمان شورای شهر تجمع کردند. به گزارش حافظ نیوز، برخی نمایندگان شورای شهر با حضور در جمع معترضان بیان کردند: مساله پیش آمده، یک برداشت نادرست از نامه ارسالی شورا بوده که قابل رفع است و در همین زمینه طرحی دو فوریتی به شورا ارائه شده که مورد تصویب قرار گرفته و امید است مشکل ایجاد شده به زودی برطرف شود.

 

*روز جمعه ۲۷ بهمن، کارگران سد سرنی میناب در استان هرمزگان برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق برای چهارمین بار دست به اعتصاب زدند. به گزارش میناب جنوب، یکی از کارگران گفت: شرکت تعهد داده بود حقوق هر ماه را بپردازد ولی تا کنون بیش از چند ماه می گذرد و ما حقوقی دیافت نکرده ایم.

سد مخزنی سرنی در استان هرمزگان و به فاصله ۱۴۶ کیلومتری بندرعباس، ۳۴ کیلومتری جنوب شرقی شهر میناب و در ۶ کیلومتری شرق روستای کهوردان واقع شده است.

 

*روز شنبه ۲۸ بهمن، جمعی از کارگران پیمانکاری پالایشگاه آبادان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات و نداشتن استقلال هیات رسیدگی ‌کننده به پرونده ‌های روابط کار، مقابل دفتر اشتغال منطقه آزاد اروند تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض که اکثراً از کارگران شاغل در پالایشگاه آبادان هستند، گفتند: نحوه رسیدگی به دعاوی و اختلافات کارگری و کارفرمایی در دفتر اشتغال مناطق ویژه اقتصادی کشور به درستی انجام نمی‌ شود. آنان معتقدند محاکم روابط کار در دفتر اشتغال منطقه آزاد اروند از استقلال لازم برای رسیدگی به اختلافات دو جانبه میان کارگران و کارفرمایان برخوردار نیست.

 

*بامداد روز شنبه ۲۸ بهمن، جمعی از کارگران نی ‌بر مجتمع  نیشکر هفت ‌تپه در اعتراض به عدم پرداخت حق بیمه دوران بیکاری، برای چندمین بار دست به تجمع مقابل ساختمان مدیریت شرکت زدند. به گزارش ایلنا، با تصمیماتی که مدیریت مجتمع با همراهی مسئولان استانی گرفته شده به زودی مطالبات کارگران هفت تپه پرداخت می ‌شود. کارگران نی ‌بر علت برپایی این تجمع صنفی را پرداخت نشدن ۱۰ میلیارد تومان حق بیمه دوران بیکاری خود عنوان ‌کردند که در صورت محقق شدن، تعداد زیادی از کارگران بازنشسته می‌ شوند.

 

*روز شنبه ۲۸ بهمن، رانندگان تاکسیهای یزد در اعتراض به فعالیت تاکسیهای اینترنتی، میدان امام حسین را بستند و ترافیک شدیدی در خیابانهای منتهی به این میدان ایجاد کردند. به گزارش مهر، رانندگان معترض با طرح این موضوع که فعالیت تاکسیهای اینترنتی در یزد سبب کاهش شدید درآمد تاکسیهای گردشی و آژانسهای سنتی شده است، خواستار توقف یا محدود کردن فعالیتهای تاکسیهای اینترنتی شدند.

 

*شنبه شب ۲۸ بهمن، جمع زیادی از کارگران پروژه های غیرهمسطح  شهر گرگان با تجمع در صحن  شورای شهر اعتراض شان را نسبت به عدم پرداخت مطالبات شان و وعده های توخالی مسئولان به نمایش گذاشتند. به گزارش فانوس، کارگران پروژه های زیرگذر دخانیات و روگذر بهارستان که در زمان حسین صادقلو، شهردار پیشین گرگان، انجام شده بود، هنوز نتوانستند بعد از گذشت تقریبا ۳ سال، مطالبات خود را وصول کنند.

 

*روز یکشنبه ۲۹ بهمن، برای سومین روز متوالی، کشاورزان شهر ورزنه در شرق اصفهان در اعتراض به عدم اختصاص حق آبه ۳۲ دستگاه تراکتور را در ورودی شهر به صف کشیدند. به گزارش واحد مرکزی خبر، کشاورزان این منطقه در این تجمع خواستار رسیدگی مسئولان به پرداخت نشدن حق آبه قانونی خود هستند. در همین روز کشاورزان روستاهای فارفان، جُندان و بَزم در این تجمع شرکت کردند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۲۹ بهمن، جمعی از رانندگان و مالکان خطوط اتوبوسرانی بخش خصوصی مشهد در اعتراض به عدم پرداخت ماهها مطالبات شان دست به تجمع در میدان شهدای این شهر زدند. به گزارش فارس، تجمع کنندگان بنرهایی در دست داشتند که حکایت از بدهکاری ۶ ماهه یکی از شرکتهای بخش خصوصی اتوبوسرانی مشهد به رانندگان و مالکان اتوبوس در این شرکت داشت.

 

*کارگران گروه ملی صنعت فولاد اهواز از بامداد روز یکشنبه ۲۹ بهمن در اعتراض به عدم پرداخت حقوق ماههای آذر، دی و بهمن دست به اعتصاب زده و اقدام به تجمع در برابر کارخانه کرده و به مدت دو ساعت با مسدود کردن دربهای ورودی مانع ورود و خروج به کارخانه شدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، به دنبال تداوم این تجمع و احتمال بسته شدن جاده اهواز – خرمشهر که بخشی از آن از مقابل شرکت گروه ملی فولاد اهواز می گذرد، کارگران اعتصابی این شرکت تجمع خود را به داخل کارخانه  کشاندند. اعتصاب‌ کنندگان روز دوشنبه ۳۰ بهمن برای دومین روز مقابل ساختمان مدیریت تجمع کردند.

 

*پیش از ظهر روز دوشنبه ۳۰ بهمن، ساکنان چهار روستای شهرستان دزفول مقابل کشت و صنعت کارون شوشتر تجمع کردند. به گزارش خوز فوری، اهالی روستاهای «خیبر»، «عظیم»، «باقر» و «حاجات» در این تجمع خواستار رفع مشکل بیکاری خود شدند. روز یکشنبه ۲۹ بهمن نیز تعدادی از مردم شهرستان شوشتر زیر باران مقابل این شرکت تولید کننده شکر تجمع کردند.

 

*روز چهارشنبه ۱۸ بهمن، جمعی از کارگران شرکت واحد شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در اعتراض به تحویل نگرفتن مسکن خود (پروژه ‌های سپیدار ۲ و ۳) مقابل ساختمان شهرداری تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع‌کنندگان گفتند: پروژه ‌های مسکونی سپیدار ۲ و ۳ باید سال ۹۱ تحویل داده می‌شد اما  ۵ سال از موعد تحویل گذشته و همچنان خانه‌ ها نیمه ‌کاره ‌اند. یکی از حاضران در تجمع گفت: در شرایطی که همه ما کارگر و کم درآمد هستیم و این آپارتمانها را به امید خلاصی از اجاره خانه و به امید صاحبخانه شدن خریداری کرده‌ ایم، درخواست داریم مسئولان هرچه سریع‌تر به اوضاع رسیدگی کنند. به گزارش کانال تلگرام سندیکای کارگران شرکت واحد، روز دوشنبه ۳۰ بهمن، تجمع اعتراضی این کارگران چهاردهمین روز خود را پشت سر گذاشت.

 

منبع: نبرد خلق شماره ۳۹۵، سه شنبه اول اسفند ۱۳۹۶ - ۲۰ فوریه ۲۰۱۸

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول