دانشگاه در ماهی که گذشت (بهمن ۹۶)

کامران عالمی نژاد

روز یکشنبه ۱ بهمن، دانشجویان رشته مجسمه سازی در اعتراض به تقسیم کارگاه کار خود و اختصاص بخشی از آن به دانشجویان تئاتر، اقدام به مسدود کردن درِب دفتر مدیر گروه مجسمه سازی دانشگاه هنر با استفاده از آجر کردند که این کار بازتاب زیادی در شبکه های اجتماعی داشت.

غلامرضا اکرمی، رییس دانشگاه هنر، با اشاره به اینکه روز گذشته دانشجویان نامه ای اعتراضی به ریاست دانشگاه در این باره نوشته بودند، مدعی شد: "در این رابطه دستور پیگیری و رسیدگی داده بودم و خواسته بودم در صورتی که لازم نیست این کار انجام نشود، ولی دانشجویان قبل از گرفتن جواب نامه خود و در حرکتی شتابزده این کار را انجام دادند."

وی با اشاره به اینکه دانشجویان در ساعت خلوتی دانشگاه اقدام به این کار کرده اند و بدون استفاده از ملات این دیوار را جلوی درب اتاق مدیر گروه دانشگاه چیده اند، شکایت کرد: "متاسفانه این خبر به همراه عکسهای آن در فضای مجازی نیز بازتاب یافت."

 

وزیر علوم: همه دانشجویان بازداشتی آزاد شدند

وزیر علوم پیرامون آخرین وضعیت دانشجویان بازداشت شده در اعتراضهای دی ماه گفت: "بنا بر گزارشی که به من داده اند همه دانشجویان آزاد شده اند و لذا طبق این گزارش هیچ دانشجویی نباید به خاطر اتفاقات اخیر در بازداشت باشد."

 

دانشجویان دانشگاه هنر تجمع کردند

تعدادی از دانشجویان دانشگاه هنر تهران صبح روز چهارشنبه ۴ بهمن برای طرح مطالبات صنفی خود تجمع کردند.

دانشجویان دانشگاه هنر تهران مشکلات خود را از جمله هزینه های دانشجویان سنواتی و پردیسی، روند دفاع از پایان نامه ها در مقطع تحصیلات تکمیلی، کمبود امکانات و نبود تجهیزات مناسب کارگاهی عنوان کردند.

دانشجویان معترض همچنین به قدیمی و ناکارآمد بودن تجهیزات، کمبود فضای کلاسی و کارگاهی و هیات علمی نامناسب اعتراض داشتند.

دانشجویان در این تجمع بیانیه ای امضا کردند.

 

اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد به افزایش ۲۵ درصدی شهریه ثابت

افزایش ۲۵ درصدی شهریه ثابت دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات، باعث شوکه شدن دانشجویان و اعتراض آنان شده است.

بسیاری از دانشجویان کارشناسی ارشد پس از مراجعه به صفحه شخصی شان در سامانه انتخاب واحد دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران با پیغامی حیرت انگیز مبنی بر افزایش بیش از ۲۵ درصدی شهریه ثابت خود جهت انتخاب واحد ترم جدید مواجه شدند.

دانشجویان در اعتراض به این امر بیانیه ای منتشر کردند که در آن آمده است: "نرخ شهریه ثابت در نیم سال اول سال تحصیلی ۹۶-۹۷ به میزان ۱میلیون و ۴۶۱ هزار تومان بوده که در ترم جدید، یعنی در نیم سال دوم سال تحصیلی ۹۶-۹۷ به میزان ۱میلیون و ۸۴۸ هزار تومان، افزایش پیدا کرده است! جالب آنکه وقتی دانشجویان از طرفی به علت محدودیت زمانی در انتخاب واحد ترم جدید مجبور به پرداخت این مابه تفاوت غیر قانونی اند و از سوی دیگر، وقتی از مسوولان واحد چرایی این افزایش را مطالبه می کنند، با بی اعتنایی ایشان مواجه می شوند."

دانشجویان در پایان بیانیه خود خواستار حل فوری این مشکل شده اند و تاکید کرده اند: "اینجانبان به نمایندگی از جمع کثیری از دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران، اعتراض خود در قبال افزایش ناگهانی و بیش از ۲۵ درصدی "شهریه ثابت" در این واحد را اعلام داشته و امیدواریم مسوولان امر هرچه سریع تر در راستای حل این مشکل اقدامات فوری را صورت دهند."

 

تداوم بازداشت دو دانشجوی همدانی باوجود ادعای مسوولان

با گذشت یکماه از بازداشت فرشید تاج میری و مجید رحمت آبادی، دو دانشجوی همدانی و باوجود ادعای وزیر کشور مبنی بر آزادی تمامی دانشجویان بازداشتی، این دو کماکان در زندان مرکزی همدان به صورت بازداشتی نگهداری می شوند.

به خانواده این دو دانشجو اعلام شد برای آزادی فرزندان شان قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی تعیین شده است، اما با وجود تامین وثیقه، به دلایل نامعلومی از آزادی این دو دانشجو جلوگیری می شود. قاضی پرونده به خانواده این دو دانشجو گفته است که فعلا به ما دستور رسیده دانشجویانی که تا کنون آزاد شده اند را همچنان در بازداشت نگه داریم تا به پرونده های آنها رسیدگی شود.

رحمانی فضلی، وزیر کشور به تازگی گفته بود: "با توجه به گزارشهایی که از شهرستانها و استانها به ما رسیده، در حال حاضر دانشجوی بازداشتی مربوط به وقایع اخیر نداریم."

مجید رحمت آبادی، دانشجوی دانشکده فنی همدان، در تاریخ ۱۱ دی ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از تکمیل مراحل بازجویی به زندان مرکزی همدان منتقل شد.

همچنین فرشید تاج میری، دیگر دانشجوی ۱۸ ساله دانشکده فنی همدان، روز ۹ دی ماه سال جاری به دلیل شرکت در تجمعات اعتراضی دی ماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

 

تفتیش موبایل دانشجویان دانشگاه کردستان توسط بخش امانت این دانشگاه

بخش امانت دانشگاه کردستان با تفتیش موبایل دانشجویان سعی دارد که به اطلاعات شخصی دانشجویان دسترسی پیدا کند.

یکی از دانشجویان دانشگاه کردستان در این باره گفت: "دانشجویان قبل از حضور در جلسه امتحانات گوشی موبایل خود را به بخش امانت دانشگاه تحویل می دهند که پس از آن ماموران حراست اقدام به تفتیش آن می کنند. هدف از این اقدام، شناسایی و تحت نظر گرفتن دانشجویان فعال و معترض به حکومت است."

او افزود: "دانشجویان از بیم تفتیش و دسترسی ماموران حراست دانشگاه به اطلاعات شخصی خود، سعی می کنند که از آوردن گوشی به دانشگاه خودداری کنند."

این دانشجو گفت: "تاکنون چندین دانشجو در اعتراض به این موضوع علیه حراست دانشگاه کردستان اقدام به ثبت شکواییه کرده اند."

 

محرومیت دانشجوی درویش از تحصیل

سپیده مرادی سروستانی، از دراویش گنابادی و دانشجوی کارشناسی ارشد کامپیوتر دانشکده علوم ریاضی دانشگاه تربیت مدرس، از روز شنبه ۱۴ بهمن ماه از طریق جلوگیری از دسترسی به سایت دانشگاه از تحصیل محروم شد.

به گفته کسری نوری، دانشجوی درویش دیگر، نه تنها خانم مرادی از ادامه تحصیل در ترم دوم محروم شده، بلکه حتی تمام واحدهای درسی که ترم اول گذارنده از سایت حذف شده است.

سپیده مرادی سروستانی از مدیران سایت "مجذوبان نور" (متعلق به دراویش گنابادی) است. وی اوایل دی ماه به کمیته انضباطی دانشگاه تربیت مدرس برای امضا اجباری فرم تعهدی احضار شد که "در صورت بروز هرگونه حرکتی" مسوولان حق جلوگیری از تحصیل او را خواهند داشت، اما در این تعهد نامه توضیح بیشتری داده نشده که منظور چه حرکتی است.

 

تجمع مهندسین فارغ التحصیل کارشناسی ناپیوسته مقابل ساختمان وزارت علوم  

مهندسان فارغ التحصیل کارشناسی ناپیوسته روز شنبه ۱۴بهمن در اعتراض به صادر نشدن ارتقا پایه و بی ارزش شدن مدرک تحصیلی، مقابل ساختمان وزارت علوم و تحقیقات در تهران تجمع اعتراضی بر پا کردند.

آنان از استانهای مختلف از جمله ایلام، اردبیل، همدان، البرز، مازندران و مرکزی به این تجمع آمده بودند.

علی مصلی، یکی از این دانشجویان، در توضیح تجمع و درخواست دانشجویان گفت: "طبق مصوبه ششم آبان امسال در تبصره ۲ ماده ۷ قانون نظام مهندسی کشور، قانونی وضع شده که حقوق و امتیازاتی که مهندسان داشتند را از آنها سلب می کند. به این معنی که دانشجویانی که کارشناسی ناپیوسته خوانده اند، با دارندگان کارشناسی پیوسته امتیازات متفاوتی خواهند داشت؛ یعنی دانش آموزان که از دبیرستان وارد دانشگاه شده اند، امتیازات خاص خودشان را دارند و هنرستانی و کاردانشیها تمام امتیازات شان حذف شده است. این مصوبه بر روی سرنوشت خیلیافراد تاثیر گذاشته است."

این دانشجوی رشته مهندسی معماری ادامه داد: "سووال اینجاست که اگر قرار بود چنین اتفاقی بیفتد، پس چرا مراکز کاردانش و فنی و حرفه ای راه اندازی شده است؟"

 

زهرا رحیمی و وحید لنجانزاده دو دانشجوی دانشگاه تهران بازداشت شدند

براساس گزارشهای رسیده، زهرا رحیمی و وحید لنجانزاده، دو دانشجوی جامعه شناسی دانشگاه تهران، روز یکشنبه ۱۵ بهمن توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند.

هنوز از علت بازداشت این دو دانشجو اطلاعی در دست نیست.

 

اخراج دانشجویان دختر از خوابگاه به دلیل اعتراض به مقررات تبعیض آمیز

تعدادی از دختران خوابگاه چمران دانشگاه تهران در ترم جدید به دلیل اعتراض به مقررات تبعیض آمیز، از اسکان در خوابگاه محروم شده اند.

دانشجویان هنگام مراجعه به سامانه گلستان برای تمدید اقامت خود، با پیغام خطایی روبرو شده اند که به آنها اطلاع می دهد: "به دلیل محدودیت استفاده از خوابگاه، امکان تمدید وجود ندارد."

پذیرش خوابگاه در پاسخ، علت این امر را پر نکردن فرمهای تاخیر برای ورود به خوابگاه بیان کرده و این دانشجویان را برای اسکان در خوابگاه ملزم به تعهد دادن کرده است.

پر نکردن فرمهای تأخیر ورود به خوابگاه، یکی از راههایی بود که دختران برای اعتراض به محدودیت ساعت ورود و خروج پیش گرفته بودند. در حالیکه هر گونه رایزنی و گفت وگو بی نتیجه مانده بود.

 

رییس دانشگاه تهران: وضعیت دانشجویان بازداشتی اخیر را پیگیری می کنیم

رییس دانشگاه تهران بازداشت زهرا رحیمی و وحید لنجانزاده، دو دانشجوی دانشگاه تهران، را تایید کرد.

دکتر محمود نیلی احمدآبادی همزمان از علت بازداشت این دانشجویان اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: "چند دانشجوی بازداشتی روزهای اخیر هیچ گونه فعالیت سیاسی در دانشگاه نداشتند. ما هیچ گونه مشکلی با این دانشجویان در دانشگاه نداشتیم و آنها نیز با دانشگاه مشکلی نداشتند. بنابراین ما علت بازداشت این دانشجویان را نمی دانیم."

وی در ادامه تاکید کرد: "به همکاران در دانشگاه گفته ام که موضوع بازداشت دانشجویان را به طور جدی پیگیری کنند و ببینند به چه علت این دانشجویان بازداشت شده اند؛ اگرچه مسوولان امنیتی همه اطلاعات در این خصوص را در اختیار ما قرار نمی دهند."

رییس دانشگاه تهران گفت: "توصیه ما این است که مسوولان با دانشجویان با نگاه مهربانانه و سعه صدر رفتار کنند و هدف از برخورد با آنها سازندگی و کمک باشد تا فضای امنیتی و نگران کننده در بین دانشجویان ایجاد نشود."

 

تجمع دانشجویان معترض در برابر فرمانداری گچساران

همزمان با سفر وزیر نفت، جمعی از دانشجویان آموزشکده صنعت نفت گچساران (ترینینگی) به نمایندگی از ۱۴۴ دانشجوی این آموزشگاه، روز پنجشنبه ۱۹ بهمن در اعتراض به وضعیت استخدامی شان دست به تجمع مقابل فرمانداری گچساران زدند.

دانشجویان با در دست داشتن پلاکاردهایی خواستار پایان دادن به استخدامهای غیرقانونی و جذب نیروهای آموزش دیده در شرکت نفت و همچنین رسیدگی به وضعیت خود شدند.

زنگنه از کنار این نیروها گذشت، اما آنها با صدای بلند خواستار توجه مسوولان به وضعیت خودشان شدند.

غلامرضا تاجگردون، نماینده مجلس، در بین معترضان حضور پیدا کرد و گفت: "نماینده شما بیاید داخل تا او را پیش وزیر نفت ببرم."

نماینده دانشجویان معترض پس از بازگشت به جمع دانشجویان گفت: "در نهایت ما نتوانستیم وزیر را ببینیم."

 

هشت فرمان ولایتی علیه دانشجویان و استادان دانشگاه آزاد

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در بخشنامه ای ۸ دستورالعمل فرهنگ تحمیلی را به واحدهای دانشگاهی ابلاغ و اجرای آن برای دانشگاه را ضرورتی مهم تلقی و بر رعایت همه جانبه آن تاکید کرد.

بخشنامه مزبور شامل لیستی از اجبارات مانند نحوه پوشش، شرکت در جلسات دینی و سخنرانی، برگزاری جشنهای فارغ التحصیلی "شرعی" و همچنین لیستی از ممنوعیتها می گردد که از آن جمله اند: ممنوعیت دخانیات، ممنوعیت اردوهای مختلط و ممنوعیت کنسرت موسیقی.

در این بخشنامه رووسای دانشگاه موظف به ارایه گزارش مستمر از "وضعیت فرهنگی" دانشگاه و روند اجرای مفاد بخشنامه و دادن نقش محوری به " دانشجویان و استادان مومن، انقلابی و مسوولیت شناس" شده اند.

 

محکومیت دانشجوی اخراجی علیرضا وارسته به ۱۰ سال زندان

دادگاه انقلاب، علیرضا وارسته دانشجوی اخراجی دانشگاه تربیت معلم را به اتهام توهین به خامنه ای و تبلیغ علیه نظام به ۱۰ سال زندان محکوم کرد.

وی در هشتم آبان ماه توسط ماموران اطلاعات کاشان دستگیر و به زندان این شهر منتقل شده بود. اتهام این زندانی سیاسی ارتباط با شبکه های ماهواره ای عنوان گردید.

علیرضا وارسته ابتدا به مدت دو هفته به قرنطینه ویژه زندان کاشان منتقل شده و تحت بازجویی بود. اما با اعتراض خانواده اش به دلیل بیماری سختی که دارد به بند منتقل شد.

بر اساس گزارشهای رسیده، پدر و مادر وی قصد شرکت در جلسه دادگاه وی را داشتند که از حضور آنها در این جلسه جلوگیری شده است.

علیرضا وارسته از یک بیماری حاد رنج می برد. با وجود مشکلات پزشکی و بیماری که کمیسیون پزشکی در ۱۴ آذر ماه آن را تایید کرده و با وجود اینکه پزشکان متخصص نظر به بستری بودن وی برای درمان داده اند، اما بازپرس پرونده اجازه ویزیت وی توسط پزشک معالج را نداده و مانع از ادامه درمان وی شده است.

 

تجمع  دانشجویان دانشگاه مدنی آذربایجان

روز  دوشنبه 23 بهمن، جمعی از از دانشجویان دانشگاه مدنی آذربایجان در اعتراض به عدم ایجاد واحد درسی زبان و ادبیات ترکی، در یکی از دانشکدههای این دانشگاه تجمع کردند.

باتوجه به اینکه واحد درسی زبان و ادبیات ترکی در دانشگاههای هم جوار ارائه شده و دانشجویان می توانند به صورت اختیاری این واحد درسی را انتخاب کنند، دانشجویان دانشگاه مدنی آذربایجان نیز پیرو این مطالبه ی خود تجمع کردند.

 

سومین روز تجمع دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه ارومیه

روز شنبه ۲۸ بهمن دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه ارومیه در اعتراض به پولی شدن دانشگاه ها برای سومین روز متوالی مقابل دفتر ریاست دانشگاه تجمع اعتراضی کردند.

باوجود اعتراضات چندباره تاکنون هیچ کدام از مسوولین و دست اندرکاران دانشگاه پاسخی به دانشجویان نداده اند.

لازم به ذکر است که دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه ارومیه روزهای پنجشنبه ۲۶ بهمن ماه و چهارشنبه ۲۵ بهمن ماه در اعتراض به پولی شدن دانشگاه ها مقابل دفتر رییس دانشگاه دست به تجمع اعتراضی زده بودند.

 

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه هنر تهران برای دومین روزمتوالی

روزیکشنبه 29 بهمن، برای دومین روز متوالی، دانشجویان دانشگاه هنر تهران در اعتراض به پولی سازی مقابل ساختمان اداری و دفتر ریاست تجمع کردند.

دلایل اصلی تجمع دانشجویان اعتراض به پولی سازی آموزش و مشکلات عمرانی دانشگاه و دانشکده ها، کمبود امکانات و تجهیزات کارگاهها، پلاتوها، سازهای قدیمی و فرسوده، موارد آموزشی، فرهنگی، پژوهشی، سنوات و شهریه های شبانه، مالی و رفاهی و انتصابات اخیر ریاست دانشگاه است.

 

منابع: ایسنا، مهر، خبرنامه دانشجویان ایران، خبرگزاری هرانا، کوردپا، سحبانیوز، دانشجو آنلاین، بی بی سی، خبرگزاری دانشجویان، کبنا خبر، فارس، نه به زندان نه به اعدام

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۳۹۵، سه شنبه اول اسفند ۱۳۹۶ - ۲۰ فوریه ۲۰۱۸

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول