برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در دی ۱۳۹۶

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

خیزش، جنبش و قیام سراسری

از روز ۷ دی، تضادهای انباشت شده در جامعه که طی چندین سال به صورت اعتراضات روزمره خود را نشان می داد، با قیام تهیدستان در دهها شهر و شهرستان جامعه ایران را وارد مرحله جدیدی کرد. جنبش در استان خراسان رضوی و در شهرهای مشهد، نیشابور، کاشمر با شعار «نه به گرانی» آغاز شد و در کمتر از ۲۴ ساعت شهرهای دیگر ایران با شعارهای سیاسی که تمامیت حاکمیت را نفی می کرد، یک خیزش سراسری را به ثبت رساندند. قیامها به تدریج اوج گرفت و توده های محروم و تهیدست قدرت خود را در کف خیابان نشان دادند و تمام تحولات سیاسی ایران را تحت تاثیر قرار دادند.

در ماه گذشته همزمان با قیامهای شهرهای بزرگ و کوچک جنبش اعتراضی غارت شدگان هم در درون خیزشها و هم به طور  جداگانه دست به اعتراض زدند. حرکتهای اعتراضی جداگانه غارت شدگان زیاد بود که فقط به چند مورد اشاره می کنم.

کشاورزان شرق اصفهان به نشانه اعتراض ۱۰۰ تراکتور را به کنار جاده آوردند. این تجمع ۵ روزه در اعتراض به خشکی زاینده‌ رود و تحویل ندادن حقابه کشاورزان شرق اصفهان صورت گرفت.

تجمع اعتراضی اهالی پی ‌زرد بهرام بیگی نسبت به عدم امکانات آب، برق و... مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد

صبح روز چهارشنبه ۲۰ دی ماه، جمعی از غارت شدگان مسکن مهر ۱۴۵ سنندج در برابر ساختمان بیدادگستری سنندج دست به تجمع زدند.

شنبه ۲۳ دی ماه تجمع غارت شدگان بدرتوس خراسان در مقابل موسسه کاسپین در بلوار خیام مشهد.

شبنه ۲۵ دی ماه، تجمع جمعی از غارت‌شدگان مؤسسات مالی در برابر صدا و سیمای رژیم در مشهد

 

۱۴۹ حرکت اعتراضی بدون محاسبه حرکتهای اعتراضی غارت شدگان

*ظهر روز آدینه ۱ دی،  ۶ روز قبل از خیزش سراسری، تعداد زیادی از جوانان جویای کار در خرمشهر مقابل مسجد جامع شهرستان تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری فارس جوانان خرمشهری در این تجمع شعارهایی چون «مرگ بر بیکاری»، «کار؛ حق مسلم ما است»، «مسئول بی لیاقت نمی‌خواهیم» و... سر دادند.

 

*بامداد روز شنبه ۲ دی، جمعی از کارگران شهرداری الیگودرز در اعتراض به عقد قرارداد با شرکتهای حجمی و در نتیجه کاهش حقوق و اخراج تعدادی از کارگران، دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان زدند. به گزارش سفیر افلاک، بیش از ۲۰۰ کارگر و پرسنل شرکتی شهرداری الیگودرز در مقابل فرمانداری شهرستان تجمع نمودند و علت اعتراض این است که طبق دستور شهردار باید همه کارگران با شرکتهای انبوه ساز یا حجمی  قرارداد منعقد کنندکه این سبب کاهش حقوق کارگران شده  و نارضایتی آنها را به دنبال داشته است.

 

*روز شنبه ۲ دی، جمعی از رانندگان تانکرهای سوخت رسان هرمزگان در اعتراض به اجرای طرح «برندینگ» و ایجاد شرکتهای واسطه ‌ای برای توزیع سوخت مقابل انبار نفت رجایی شرکت پخش فرآورده های نفتی هرمزگان تجمع کردند. به گزارش خبر هرمزگان، رانندگان معترض می‌گویند در اجرای این طرح، رانندگان ملزم به عقد قرارداد با پیمانکاران شده ‌اند و قرارداد مستقیمی با شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ندارند.

 

*روز یکشنبه ۳ دی، حدود ۶۰۰ کارگر تراورس خوزستان دست از کارکشیده و مقابل ساختمان اداره کل راه آهن زاگرس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، پرداخت مطالبات مزدی ماههای مهر، آبان و آذر کارگران به تاخیر افتاده است. گفته می‌شود در سال‌ جاری تنها دو ماه از حق بیمه این کارگران پرداخت شده است.

 

*روز یکشنبه ۳ دی، کارگران راه آهن نیشابور در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه دست از کار کشیدند و مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش تسنیم، نماینده معترضان در این تجمع، خواهان پرداخت حقوق معوقه که از سه تا ۶ ماه پرداخت نشده و عدم مشخص شدن وضعیت بازنشستگی و بیمه خود شد.

 

*روز یکشنبه ۳ دی، کارگران راه‌ آهن سرخس در اعتراض به عدم  پرداخت حقوق  دست از کارکشیده و مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش فارس،

یکی از کارگران که حاضر به معرفی خود نبود گفت: ما ۹۰ نفر در سرخس و ۶ هزار نفر در سطح کشوریم که همین مشکل را داریم، با همه نامه ‌نگاریهای که با دفتر نماینده مدیرکل راه‌آهن و فرماندار سرخس داشتیم، متاسفانه کماکان به درخواست ما ترتیب اثر داده نشده است. وی  افزود که مسئولان شرکت در پاسخ به اعتراض کارگران گفته ‌اند تا راه ‌آهن کشور بدهی ما را ندهد شرکت توان پرداخت حقوق ندارد.

 

*روز یکشنبه ۳ دی، رانندگان اتوبوسرانی اصفهان در اعتراض به عدم پرداخت حق بیمه از طرف  شرکت اتوبوسرانی اصفهان، زیر مجموعه شهرداری اصفهان، و عدم ارائه خدمات از جانب سازمان تامین اجتماعی، مقابل اداره تأمین اجتماعی اصفهان تجمع کردند. به گزارش فارس، حق بیمه، طبق قانون از حقوقی که به رانندگان اتوبوس پرداخت می ‌شود، کسر شده اما زمانی که به مراکز درمانی مراجعه می‌ کنند از ارائه خدمات امتناع می‌کنند چرا که شرکت اتوبوس ‌رانی حق بیمه را به تأمین اجتماعی پرداخت نمی‌کند.

 

*روز یکشنبه ۳ دی، جمعی از کارگران اخراجی کارخانه سامان کاشی بروجرد در اعتراض به عدم پرداخت ۲۰ ماه حقوق شان مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش سفیر افلاک، چند وقت پیش بود که خبر تعطیلی رسمی کارخانه سامان کاشی اعلام شد و ۳۰ نفر از کارگران که آخرین کارگران این واحد بودند اخراج شدند، این کارگران حدود ۲۰ ماه حقوق معوقه دارند و هنوز اقدامی برای مطالبات آنها نشده است.

 

*بامداد روز یکشنبه ۳ دی، کارگران سد گلورد نکا در اعتراض به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق دست از کار کشیده و در محل کارشان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، کارگران معترض گفتند: مدتها مشغول فعالیت در ساخت سد گلورد و ساخت و سازهای مختلف بوده اند و تنها خواسته شان این است که اولا حقوق معوقه شان پرداخت شود و دیگر این که با توجه به مشکلات اقتصادی در معرض بیکاری قرار نگیرند.

 

*پیش از ظهر روز یکشنبه ۳ دی (۴ روز قبل از شروع قیام)، تعداد زیادی از مردم و جوانان جویای‌ کار خرمشهری در مقابل دفتر عبدالله سامری نماینده مردم خرمشهر و مینوشهر در مجلس تجمع کردند. به گزارش فارس، این چندمین تجمع جوانان جویای ‌کار خرمشهری است که در طول چند روز اخیر برگزار می‌ شود. پیش از این جوانان جویای ‌کار خرمشهری در مقابل دفتر امام جمعه خرمشهر، فرمانداری خرمشهر و صحن مسجد جامع خرمشهر تجمع کردند.

 

*روز یکشنبه ۳ دی، در بازار گناوه، مغازه‌ هایی که کالا‌های شان از محل ته ‌لنجی ملوانان تامین می‌‌ شود برای دومین روز متوالی تعطیل بودند و بازاریان گناوه مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش خلیج فارس، بلاتکلیفی در تخلیه ته لنجی و مشکلات جانبی آن، کاسه صبر بازاریان را لبریز کرد و آنها را ناگزیر به تجمع مقابل مراکز دولتی نمود. اعتراضهای ملوانان بنادر گناوه، ریگ، کنگان، دلوار و دیر در استان بوشهر به «مصوبه ته لنجی» در ماههای گذشته جریان داشته است.

 

*بامداد روز یکشنبه ۳ دی، جمعی از رانندگان تاکسیهای مستقر در فرودگاه امام در اعتراض به فعالیت اسنپ و تپسی در فرودگاههای کشور مقابل سازمان راهداری و حمل ‌و نقل جاده ‌ای تجمع کردند. به گزارش تین نیوز، در بخشی از بیانیه‌ای که از سوی این تجمع کنندگان قرائت شد، ضمن  غیرقانونی دانستن فعالیت و حمل مسافر توسط شرکتهای موبایلی اینترنتی موجود از جمله اسنپ، تپسی و غیره آمده است: ما جمعی از رانندگان تاکسی‌های مستقر در فرودگاه  امام هستیم که پیرو درخواست آن فرودگاه نوسازی ناوگان کرده و خودروهای لوکس را جایگزین سمندهای چند سال کارکرد خود نموده ‌ایم ولی متاسفانه در راستای انجام وظیفه و خدمت ‌رسانی به مردم عزیزمان چندین ماه است با مشکلاتی که مسافرکشهای شخصی و شرکتهای موبایلی- اینترنتی به‌وجود آورده ‌اند دست و پنجه نرم می ‌کنیم.

 

*روز یکشنبه ۳ دی، جمعی از کامیون داران شمال خوزستان با برپایی تجمع خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند. براساس گزارش ایرنا، یکی از تجمع کنندگان برپایی این تجمع را با هدف رسیدگی به مشکلات صنفی این رانندگان عنوان کرد و گفت: از ۱۲ سال پیش تاکنون به دنبال اختصاص زمینی هستیم که از پراکندگی کامیونها در سطح شهر جلوگیری شود چرا که پراکندگی کامیون ها در سطح شهر موجب بروز حوادث رانندگی شده و تعدادی نیز در این تصادفات کشته شده اند.

 

*روز دوشنبه ۴ دی، کارگران شرکت حمل و نقل خلیج فارس در ادامه اعتراضات شان نسبت به خصوصی سازی، نداشتن امنیت شغلی و عدم پرداخت مطالبات، دست به تجمع مقابل وزارت اقتصاد و دارایی زدند. به گزارش ایلنا، این دوازدهمین تجمع کارگران این شرکت در اعتراض به وضعیت شغلی‌ خود در سال جاری است.

 

*روز دوشنبه ۴ دی، جمعی از رانندگان تاکسی شهر یاسوج در اعتراض به فعالیت تاکسیهای اینترنتی مقابل شورای شهر تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، حدود ۱۰۰ راننده تاکسی عمومی در اعتراض به فعالیت تاکسیهای اینترنتی که بدون گذراندن مراحل قانونی و کسب مجوز از دستگاههای ذی ربط مسافران را با قیمت ارزان ‌تر جابجا می کنند روبروی شورای شهر تجمع کردند.

 

*روز دوشنبه ۴ دی، اهالی روستای هل آباد اردبیل برای دومین بار با تجمع مقابل استانداری اردبیل اعتراض شان را نسبت به احداث ماسه شویی و تخریب محیط ‌زیست روستای خود به نمایش گذاشتند. به گزارش مهر، به دنبال تجمع هفته گذشته اهالی روستای هل آباد در اعتراض به احداث واحد ماسه شویی، هر دو اداره محیط ‌زیست و سازمان صنعت و معدن استان، احداث این واحد معدنی را قانونی عنوان کردند.

 

*روز سه شنبه ۵ دی، جمعی از کارگران شرکت خدمات خط و ابنیه فنی راه آهن ناحیه زاگرس اندیمشک در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و عدم پرداخت ۳ ماه حقوق  دست از کارکشیده و مقابل اداره خط و ابنیه فنی راه آهن زاگرس تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران معترض گفت:با وجود این که عمده کار تعمیر و نگهداری خطوط راه آهن بر عهده کارگران خط و ابنیه فنی است لیکن مسئولان راه آهن این کارگران را از خانواده راه آهن جدا می دانند و توجهی به مطالبات و مشکلات آنان نمی کنند.

 

*روز سه شنبه ۵ دی، جمعی از کارگران شهرداری بروجرد دست به تجمع اعتراضی مقابل ساختمان شورای شهرزدند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران فضای سبز شهرداری بروجرد گفت: تعدادی از کارگران خدماتی و فضای سبز هشت ماه حقوق معوقه طلب دارند. وی افزود: شهرداری و شورای شهر بروجرد هیچ برنامه ای برای ساماندهی اوضاع به هم ریخته کارگران ندارند و فقط شعار می دهند.

 

*روز سه شنبه ۵ دی، اعتراضات ملوانان و بازاریان کنگان نسبت به مصوبه ته لنجی، بازار کنگان را به تعطیلی کشاند. به گزارش کوگانا، مجتمعهای تجاری و بازار بندر کنگان به نشانه اعتراض به محدودیتهای شدید ورود کالاهای ته لنجی تعطیل شد. تجمع‌ کنندگان در مقابل گمرک کنگان معتقدند که مصوبه جدید کالای همراه مسافر تامین ‌کننده معیشت ملوانان نیست و عدم اجازه ورود کالاها به همراه ملوانان ، مشکلاتی ایجاد کرده است.

 

*روز سه شنبه ۵ دی، رانندگان سرویس جابجایی کارگران فاز ۱۲ کنگان در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق، برای دومین روز متوالی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، به گفته یکی از کارگران، آنان در خرداد ماه ۸۰ درصد، و مرداد ماه ۷۰ درصد دستمزد خود را دریافت کرده‌ و بابت ماههای شهریور، مهر، آبان و آذر نیز طلبکارند.

 

*روز چهارشنبه ۶ دی، جمعی از کارگران گروه صنعتی فولاد آذربایجان‌غربی در ادامه اعتراضات شان نسبت به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی و وعده های توخالی مسئولان دست به تجمع مقابل استانداری زدند. به گزارش اروم نیوز، اخراج کارگران، حقوق معوقه و بیمه عمده ‌ترین مشکلات مطرح شده توسط کارگران به شمار می ‌رود.

 

*بامداد روز چهارشنبه ۶ دی، کارگران شهرداری مریوان در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق دست از کارکشیده و مقابل شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در تجمع کارگران شهرداری مریوان، معترضان تهدید به تسویه حساب شدند. کارگران معترض گفتند: از ترس این که قراردادمان تمدید نشود یا با ما تسویه حساب کنند، در ماههای گذشته سکوت پیشه کردیم ولی مسئولان به هیچ کدام از وعده‌های خود عمل نکرده اند.

 

*به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه برای گرفتن حق سنوات خود، بامداد روز چهارشنبه ۶ دی مبادرت به بستن دروازه های بهره برداری توسط تریلرهای حامل شکر کرده و به سمت کوره خانه جهت خاموش کردن آن حرکت کرده و در محوطه کارخانه دست به تحصن و اعتراض زدند.

طبق اخرین  خبر از جلسه ای که بین بازنشستگان و مدیریت شرکت انجام گرفت، آقای امیر اسد بیگی وعده ی پرداخت ۲۵ درصد از طلب آنان را به صورت نقد  و مابقی را طی دو فقره چک به تاریخهای برج ۴ و ۸  سال آینده موکول کرد. اما بازنشستگان با این طرح موافقت نکردند.

 

*روز چهارشنبه ۶ دی، جمعی از رانندگان و کامیونداران لنجان در اعتراض به صدور اعلام بار برای دومین روز متوالی با تجمع مقابل کارخانه فولاد سبا مانع بارگیری محصولات رول ورق شدند. به گزارش صدا و سیما، رانندگان به اعلام بار از پایانه امیرکبیر اعتراض دارند و گفتند موقعیت جغرافیایی کارخانه فولاد سبا در چند قدمی ماست و این در حالی ست که برای دریافت مجوز بار از این کارخانه باید دهها کیلومتر با صرف هزینه به پایانه امیرکبیر مراجعه کنیم.

 

*روز پنج شنبه ۷ دی، جمعی از کارگران اخراجی کارخانه آ . اس شیراز در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان  دست به تجمع مقابل استانداری فارس زدند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران تجمع کننده کارخانه آ.اس شیراز گفت: حدود ۱۰۰ نفر از کارگران این کارخانه اخراج شده و مطالبات برخی از آنها از حدود پنج سال گذشته تاکنون پرداخت نشده است.

 

*از روز دوشنبه ۴ دی، همزمان با هفتادمین روز اعتراض کارگران کمباین ‌سازی تبریز نسبت به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی، کارخانه باحکم مراجع قضایی پلمپ شد.

کارگران این کارخانه روز پنج شنبه ۷ دی برای هفتاد و سومین روز به تجمع شان مقابل کارخانه در راه دستیابی به مطالبات شان ادامه دادند. به گزارش ایلنا، کارخانه کمباین ‌سازی تبریز «توسعه صنعت آذربایجان» که ۳۰ سال از آغاز فعالیت اش می‌گذرد پس از شکایت اداره اوقاف و امور خیریه به دلیل به پرداخت نشدن بدهی با حکم قضایی پلمپ شد.

 

*روز چهارشنبه ۶ دی، کارگران خط و ابنیه راه آهن اندیمشک به اعتصاب و تجمع ۴ روزه خود پایان دادند. بر اساس گزارش فارس، پس از گذشت چهار روز از اعتراض کارگران شرکت خدمات خط و ابنیه فنی راه ‌آهن تراورس اندیمشک به دلیل عدم دریافت سه ماه حقوق و مزایا، کارگران معترض با وساطت امام‌جمعه اندیمشک و با وعده پیگیری مطالبات خود به اعتراض ۴ روزه خود پایان دادند و مجدداً مشغول کار شدند.

 

*بامداد روز پنج شنبه ۷ دی، کامیونداران زنجان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات و بروز نشدن کرایه ها دست به اعتصاب زدند و در اتوبان ۲۲ بهمن زنجان تجمع کردند. به گزارش موج رسا، یکی از تجمع کنندگان با اشاره به بدهیها و عدم پرداخت مطالبات خود اظهار کرد: در حال حاضر یکی از شرکتهای فعال در حوزه سرب و روی زنجان نزدیک به ۵ میلیارد تومان به کامیونداران بدهی دارد و در پرداخت آن اقدامی نمی‌شود.

 

*روز شنبه ۹ دی، کارگران شهرداری الیگودرز از دومین تجمع اعتراضی شان طی هفته گذشته مقابل فرمانداری این شهرستان برای حذف پیمانکار و عقد قرارداد مستقیم، خبر دادند. به گزارش ابلنا، به گفته این کارگران، در نتیجه حضور پیمانکار حجمی شاهد به تعویق افتادن مطالبات شان هستند و برای همین اواسط هفته گذشته دو نوبت مقابل فرمانداری الیگودرز تجمع کرده ‌بودند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۱۰ دی، ورزشکاران معلول و جانباز آذربایجان ‌غربی دست به تجمع اعتراضی در اداره ورزش و جوانان این استان زدند. به گزارش خبرآنلاین، یکی از تجمع کنندگان گفت: اداره ورزش وجوانان آذربایجان غربی از معلولان حمایت نمی کند حتی در والیبال نشسته و بوچیا که مقام آوردیم یک تبریک هم نگفته است.

 

*روز شنبه ۹ دی، کارگران کمباین‌ سازی تبریز در هفتاد و پنجمین روز تجمع شان مقابل درب کارخانه، اعتراض شان را نسبت به اداره اوقاف و بلاتکلیفی شغلی و معیشتی به نمایش گذاشتند. به گزارش ایلنا، کارخانه کمباین‌ سازی تبریز «توسعه صنعت آذربایجان» که دست کم ۳۰ سال از آغاز فعالیتش می‌ گذرد، از روز دوشنبه ۴ دی، تعطیل شده است؛ به گفته کارگران علت این تعطیلی به شکایتی بازمی‌ گردد که توسط اداره اوقاف و امور خیریه مطرح شده است.

روز دوشنبه ۱۱ دی، کارگران کمباین‌سازی تبریز علیرغم بازگشایی کارخانه در روز یکشنبه به اعتصاب شان در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی ادامه دادند.

 

*روز دوشنبه ۱۱ دی، جمعی از کارگران فاز ۱۲ منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی در اعتراض به کیفیت نامطلوب وعده‌ های غذایی دست به تجمع مقابل دفتر کارفرما زدند. براساس گزارش ایلنا، این کارگران در شهرستان کنگان مشغول کارند و روز یکشنبه نیز در رابطه با همین مشکل مقابل دفتر کارفرما تجمعی را برپا کردند.

 

*روز چهارشنبه ۱۳ دی، جمعی از بازنشستگان سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان دست به تجمع مقابل خزانه معین این استان در یاسوج زدند. به گزارش کبنا خبر، اسدی یکی از این بازنشستگان تجمع کننده گفت:بیش از یک سال و ۱۷ ماه از زمان بازنشستگی ما می‌گذرد و در این مدت امروز و فردا می‌کنند و به هر دستگاهی که مراجعه می ‌کنیم ما را به اداره دیگری پاس می‌دهند. وی گفت: ما فقط مطالبات ‌مان را می‌ خواهیم.

 

*روز سه شنبه ۱۲ دی، جمعی از اهالی گل بهار در حومه مشهد در اعتراض به افزایش قیمت کرایه‌ اتوبوس‌ در ترمینال اجتماع کردند. به گزارش فارس، یک معلم معترض حاضر در تجمع گفت: ۲۰۰ نفر از معلمان هر روز از مشهد به گلبهار می ‌آیند، مگر ما چقدر حقوق می ‌گیریم که تنها روزی ۷ هزار تومان هم کرایه رفت ‌و آمد پرداخت کنیم.

 

*بامداد روز چهارشنبه ۱۳ دی، جمعی از اهالی روستای پی زرد بهرام بیگی در اعتراض به عدم امکانات آب، برق و... دست به تجمع مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد زدند. به گزارش موج، آنها در حالی این کار را انجام دادند که ۲۵ سال پیش به دلیل ریزش کوه مسئولان وقت مصوب کرده بودند که آنها به مکان دیگری جا به‌ جا شوند، اما بعد از سالها که این تصمیم گرفته شده هنوز مردم این روستا شبها را با ترس در خانه‌ های فرسوده خود سر بر بالین می‌گذارند و کَک هیچ مسئولی هم نمی‌گزد.

 

*شنبه شب ۹ دی، همزمان با خیزش سراسری، کشاورزان شرق اصفهان به نشانه اعتراض ۱۰۰ تراکتور را به کنار جاده آوردند. این تجمعات در اعتراض به خشکی زاینده‌ رود و تحویل ندادن حقابه کشاورزان شرق اصفهان صورت گرفته است. براساس گزارش ایمنا، یکی از کشاورزان معترض با تاکید بر اینکه کشاورزان شرق اصفهان براساس طومار و همچنین مصوبات رسمی دارای حقابه مشخصی هستند، گفت: مسئولان عنوان کرده‌ اند که آبی برای تحویل حقابه کشاورزان وجود ندارد، با وجود این، ما دنبال سهم آب خود هستیم.

وی تصریح کرد: کشاورزان اعتراض‌های خود بارها اعلام کرده اند که دولت برای تامین حقابه ما باید از میزان سهم انتقالی آب به یزد و سایر بخشها کم کنند تا حقآبه کشاورزان شرق اصفهان برای کشت پاییزه تامین شود.

بامداد روز چهارشنبه ۱۳ دی، کشاورزان شرق اصفهان به تجمع شان دراعتراض به نگرفتن حقابه پس از ۵ روز به امید پیگیری مطالبه به حق آنان در جلسه شورای عالی آب که در اواخر دی ماه سال جاری برگزار می شود، پایان دادند.

 

*بامداد روز شنبه ۱۶ دی، برای چندمین بار، جمعی از کارگران نی‌بر مجتمع کشت‌ و صنعت نیشکر هفت‌ تپه باردیگر در اعتراض به وضعیت نامعلوم بازنشستگی شان، مقابل درب ورودی این مجتمع صنعتی تجمع کردند. براساس گزارش ایلنا، معترضان خواستار آن شدند تا دولت یا کارفرمای خصوصی هرچه زودتر باپرداخت هزینه‌ های مربوط به سازمان تامین اجتماعی، شرایط بازنشستگی آنها را فراهم‌کنند.

در حال حاضر، برای پرداخت هزینه بازنشستگی۳۰۴  کارگر نی‌بر، اختلافی میان مالک خصوصیِ مجتمع ودولت به وجود آمده است، هرکدام، طرف مقابل را مسئول قلمداد می‌کنند؛ غافل از اینکه این کارگران هستند که از این موقعیت ضرر می ‌کنند.

 

*از بامداد روز یک‌ شنبه ۱۷ دی، همه کارگران شرکت کشت و صنعت هفت ‌تپه در اعتراض به عدم اجرای وعد‌ه ‌های دروغین داده شده برای پرداخت حقوقهای عقب افتاده کارگران که چندی پیش پس از ۶ روز اعتصاب قول آن را داده بود، دست به اعتصاب زدند. به گزارش کانال تلگرام سندیکای کارگران هفت تپه، به دنبال این اعتصاب، جمعهایی از کارگران با تجمع در مقابل یارد بزرگ کارخانه دست به تجمع زده اند و با بستن این قسمت از ورودی کارخانه مانع حمل نیشکر به داخل شرکت شدند.

 

*روز یکشنبه ۱۷ دی، کارگران کارخانه شماره یک نساجی قائمشهر در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و عدم پرداخت حقوق دست از کارکشیده و مقابل شورای شهر تجمع کردند. برپایه گزارش ایلنا، حقوق معوقه ماه آبان کارگران کارخانه نساجی شماره یک قائمشهر یک روز پس از اعتصاب و تجمع اعتراضی شان پرداخت شد.

نمایندگان کارگران نساجی شماره یک پس از دریافت حقوق ماه آبان، گفتند که علاوه بر دریافت نکردن حقوق ماه آذر ، اکنون نگران وضعیت شغلی خود با توجه به پشیمان شدن شورای شهر و شهرداری قائمشهر از کارخانه داری هستند.

هم اکنون ۲۱۴ کارگر در کارخانه نساجی شماره یک قائمشهر مشغول کار هستند.

 

*روز دوشنبه ۱۸ دی، اعتصاب و اعتراض کارگران شرکت حمل و نقل خلیج فارس نسبت به خصوصی سازی، نداشتن امنیت شغلی و عدم پرداخت مطالبات با تجمع در میدان نماز اسلامشهر ادامه پیدا کرد. برپایه گزارش ایلنا، کارگران با سر دادن شعارهایی ازجمله «عزا عزاست امروز، روز عزاست امروز- زندگی کارگران، روبه فناست امروز» اعتراضشان را به نمایش گذاشتند.

 

*بامداد روز دوشنبه ۱۸ دی، کارگران فازهای ۲۲ و ۲۴ پارس جنوبی در اعتراض به عدم پرداخت ۶ماه حقوق دست از کارکشیدند. براساس گزارش ایلنا، تقریبا تمامی کارگران بخش پایپینگ شامل، جوشکار، داربست بند، مونتاژکار، لوله کش و... در این اعتراض شرکت کردند. بنا به اظهار یکی از کارگرانِ معترض، معوقات مزدی آنان از تیرماه سال جاری تاکنون پرداخت نشده است. کارگران پیمانکاری این فاز در روز های گذشته نیز دست به تجمعات اعتراضی زدند.

 

*روز دوشنبه ۱۸ دی، جمعی از خریداران واحدهای مسکونی پروژه ۹۶ واحدی شرکت آدین ساخت خرمشهر با تجمع در مقابل ساختمان فرمانداری خرمشهر خواستار تعیین تکلیف وضعیت خود شدند. به گزارش ایرنا، یکی از این افراد با بیان این که شرکت آدین ساخت با مشارکت شهرداری خرمشهر اقدام به ساخت واحدهای مسکونی کرده بود گفت: ۱۲ سال پیش برای خرید یک واحد آپارتمانی با قیمت تمام شده ۲۳۰ میلیون ریال، به میزان ۱۰۰ میلیون ریال به حساب این شرکت واریز کردم و قرار بر این شد که در مدت ۶ ماه این واحدها به متقاضیان تحویل داده شود. وی افزود : در این چند سال تاکنون واحدی تحویل نشده و برای احقاق حقوق خود به دیوان عدالت اداری و وزارت کشور مراجعه و شکایات کرده ایم اما به نتیجه ای نرسیدیم.

 

*از روز سه شنبه ۵ دی، کارگران کارخانه هپکو در اعتراض به وعده های توخالی مسئولان طراز اول کشور و استان مرکزی مبنی بر تامین امنیت شغلی و پرداخت مطالبات شان در اعتصاب کردند و این اعتصاب در روز شنبه ۱۶ دی، یازدهمین روز خود را پشت سرگذاشت. براساس گزارش ایلنا، درکارخانه هپکو که در زمینه ساخت خودروهای راه‌ سازی فعالیت دارد، نزدیک به هزار نفر مشغول کارند و براساس این اظهارات اکنون یازده‌ روز از آغاز دور جدید اعتراضات کارگران این واحد صنعتی می‌گذرد.

به گفته کارگران، آنها نزدیک به ۵ ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده طلبکارند و باوجودی که قرار بود کارفرمای جدید، مسئولیت تسویه این مطالبات را برعهده گیرد اما هنوز مبلغی به آنها پرداخت نشده‌ است.

روز سه شنبه ۱۹ دی، کارگران کارخانه هپکو سومین هفته اعتصاب شان را با راهپیمایی و تجمع مقابل استانداری آغاز کردند.

 

*روز سه شنبه ۱۹ دی، برای چندمین بار کارگران کارخانه ایران قوطی در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه و مطالبات دیگر دست به تجمع مقابل استانداری قزوین زدند. به گزارش شاخص، یکی از کارگران کارخانه ایران قوطی به عنوان نماینده دیگر کارگران اظهار کرد: از فروردین ماه سال جاری حقوق و بیمه کارگران پرداخت نشده است که همین موضوع موجب شد تا ما چندین بار تجمع کنیم.

 

*بامداد روز سه شنبه ۱۹ دی، کارگران کارخانه روغن نباتی پارس قو در اعتراض به اخلال دولت در روند بازنشستگی شان دست به تجمع  مقابل سازمان تامین اجتماعی واقع در خیابان آزادی تهران زدند. برپایه گزارش ایلنا، معترضان که بیشترشان بیش از ۲۵ سال سابقه کار دارند و تعدادشان حدود ۲۸۰ نفر است، به اخلال در روند بازنشسته شدن خود با استفاده از ماده ۱۰ «قانون نوسازی صنایع» معترض هستند.

 

*روز سه شنبه ۱۹ دی، جمعی از کارآموزان شرکتهای نفتی غرب کارون در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل فرمانداری دشت آزادگان تجمع کردند. بر اساس گزارش ذاکر نیوز، تعداد ۲۵۰ نفر از جوانان از سوی نماینده و وزیر نفت در یک دوره چهار ماهه در ماهشهر شرکت کرده بودند که قرار بر این شد پس از گذشت این دوره به استخدام و جذب شرکتهای نفتی کارون غرب در آیند. اما با اتمام دوره و گذشت قریب به یک سال هنوز در بلاتکلیفی بسر می برنند و وزارت نفت هیچگونه جوابی برای جذب آنان در نظر نگرفته است.

 

*روز چهارشنبه ۲۰ دی، برای دومین روز متوالی، رانندگان ۱۵۰ دستگاه از  نفتکشهای پالایشگاه اصفهان در اعتراض به واسطه گری طرح برندینگ شرکت پخش فرآورده های نفتی اصفهان دست از کار کشیده و مقابل پالایشگاه اصفهان تجمع کردند. برپایه گزارش خبرنگاران جوان، تجمع کنندگان گفتند: با اجرای طرح برندینگ در آمد ماهانه شان به نصف کاهش خواهد یافت.

 

*روز پنج شنبه ۲۱ دی، همزمان با سفر معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، جمعی از آبداران شهرستان لنده در اعتراض به عدم پرداخت بیش از یک سال حقوق دست به تجمع زدند. به گزارش کبنا خبر، یکی از آبداران معترض اداره آبفای روستایی شهرستان لنده با اشاره به وعده‌ های تو خالی مسئولان گفت: وضعیت معیشتی و شکم خانواده‌ هایمان را نمی‌توانیم با وعده‌ های تو خالی مسئولان پر کنیم.

 

*صبح روز شنبه ۲۳ دی، کارگران بخشهای کشاورزی دفع آفات و بخشی از آبیاری با تجمع در محوطه شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه دست به اعتراض و اعتصاب زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این کارگران که حقوق ماههای بهمن و اسفند سال ۹۴ را تا کنون دریافت نکرده اند در پی اعتراضات مکرر و دائم خود چیزی جز وعده های دروغین نشنیدند. در آخرین اعتراض خود که در هفته گذشته انجام شد، قائم مقام شرکت  قول شرف داد که تا پنجشنبه ۲۱ دی حقوق های معوقه این کارگران را بعد از دو سال تاخیر پرداخت نماید. اما قائم مقام شرکت در روز چهار شنبه ۲۰ دی طی مصاحبه با خبرنگار روابط عمومی شرکت گفت به دلیل وجود چند مغایرت در لیست مطالبات کارگران قادر به انجام وعده ی خود جهت پرداخت مطالبات کارگران در موعد مقرر (پنجشنبه ۲۱ دی) نیست.

 

*روز شنبه ۲۳ دی، جمعی از کارکنان موسسه حامی مهربانو و باشگاه برگ زیتون در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست به تجمع  زدند. به گزارش الف، این شرکت با در اختیار داشتن دو دفتر در محدوده جام جم و جردن ادعای اجرای یک طرح جدید بیمه ای با همکاری بیمه های رازی، معلم و ملت را دارد که گفته می شود دو بیمه از این سه بیمه قرارداد خود را با این شرکت خصوصی به حالت تعلیق درآورده اند. به گفته یکی از تجمع کنندگان موسسه حامی مهربانو برای اجرای این طرح تعدادی نیرو که برخی از آنها نیز از وزارت کار به این شرکت معرفی شده‌ اند را در بازه زمانی یک تا سه ماه گذشته به کار گرفته است، اما تنها با برخی از این افراد توسط این شرکت قرارداد منعقد شده است.

 

*بامداد روز یکشنبه ۲۴ دی، جمعی از کارگران کارخانه کیش چوب در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مقابل ساختمان منطقه آزاد کیش تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض حاضر در این تجمع گفت: از مهر ماه سال جاری  این واحد تولیدی برای مدت حدود یک ماه تعطیل و تمامی ۲۰۰ کارگر این واحد صنعتی بلاتکلیف شدند.

 

*روز یکشنبه ۲۴ دی، برای دومین روز متوالی، کارگران معدن البرز شرقی در اعتراض به عدم پرداخت ۲ ماه حقوق و ۳ ماه حق بیمه تکمیلی اعتصاب کردند. به گزارش ایلنا، مدیر عامل شرکت زغال سنگ البرز شرقی گفت :کارگران معادن این شرکت عصر روز یکشنبه پس از دریافت یک ماه خود در معادن حاضر و به کار مشغول شدند.

 

*روز یکشنبه ۲۴ دی، برای دومین روز متوالی، صدها کارگر تعمیرات خطوط راه ‌آهن شمال شرق در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق و ۵ ماه حق بیمه به اعتصاب شان ادامه دادند. به گزارش ایلنا، این کارگران که تعدادشان ۶۰۰ نفر برآورد می شود و از طریق شرکت پیمانکاری «تراورس» در خطوط راه ‌آهن شمال شرق مشغول به کار هستند، از ۴ تا ۸ سال دارای سابقه کار هستند، حقوق شان در ماههای مهر، آبان و آذر پرداخت نشده است.

 

*به گزارش کانال تلگرام سندیکا کارگری هفت تپه، روز دوشنبه ۲۵ دی، کارگران نیشکر هفت تپه اعتصاب خود را از اداره تعمیر و نگهداری ماشین آلات شروع کرده و در ادامه کارگران کارخانه و سایر بخشها به جمع همکاران خود پیوستند. در این اعتصاب مدیر عامل شرکت، صحبت کرد. او همچون گذشته وعده های تو خالی را تکرار کرد. سپس نماینده کارگران و عضو هیات مدیره سندیکا نیشکر هفت تپه به همراه یکی دیگر از نمایندگان کارگران (بخشی)، خطاب به مسئولان شرکت و منطقه سخنان کوبنده ای را بیان داشتند.

 

*روز شنبه ۲ دی، کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی ایران دومین هفته اعتراض شان را نسبت به نداشتن امنیت شغلی و عدم پرداخت مطالبات شان، آغاز کردند. براساس گزارش ایلنا، بازگشایی کارخانه و روشن شدن سرنوشت دست ‌کم ۷ ماه مزد معوقه ازجمله مطالبات کارگران معترض ماشین ‌آلات صنعتی تراکتورسازی است. روز چهارشنبه ۱۳ دی، کارگران معترض ماشین ‌آلات صنعتی تراکتورسازی ایران بیستمین روز اعتراض خود را مقابل ساختمان اداره تصفیه و امور ورشکستگی شهرستان تبریز آغاز کردند.

روز چهارشنبه ۲۰ دی، تجمعات اعتراضی این کارگران که از روز ۲۵ آذر اغاز شده، کماکان ادامه یافت و روز دوشنبه ۲۵ دی، اعتراضات این کارگران وارد ماه دوم شد.

کارگران این کارخانه می گویند: جدا از مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه، به دنبال تامین امنیت شغلی خود هستیم.

 

*بامداد روز یکشنبه ۲۴ دی، جمعی از کارگران پیمانکاری پارس جنوبی در کنگان در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق دست از کار کشیدند و در ورودی مجتمع تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که در فازهای ۲۲، ۲۳ و ۲۴ پارس جنوبی مشغول به کار هستند، پیش از این نیز بار‌ها در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان دست به اعتصاب و تجمع زده اند ولی تاکنون هیچ زمان مشخصی برای پرداخت مطالبات آنها اعلام نشده ‌است.

روز دوشنبه ۲۵ دی، برای دومین روز متوالی این کارگران دست از کار کشیدند و در محوطه کارگاه دست به تجمع زدند.

 

*روز سه شنبه ۲۶ دی، جمعی از کارگران شرکت حمل و نقل خلیج فارس در ادامه اعتراضات شان نسبت به خصوصی سازی، نداشتن امنیت شغلی و عدم پرداخت مطالبات دست به تجمع مقابل ساختمان بورس و اوراق بهادار واقع در میدان ونک تهران زدند. به گزارش ایلنا، این کارگران گفتند: بابت مطالباتمان در یک سال گذشته بار‌ها مقابل نهاد‌های مختلف دولتی در  تهران و شهرستان تجمع کرده ‌ایم که آخرین تجمع در روز هیجدهم دی ماه در میدان نماز شهر اسلامشهر برپا شد.

 

*روز سه شنبه ۲۶ دی، کارگران کارخانه پاک پی با تجمع مقابل این واحد تولید کننده محصولات لبنی واقع در شهرک صنعتی شهرکرد، اعتراض شان را نسبت به اخراج از کار به نمایش گذاشتند. به گزارش فارس، شرکت پاک ‌پی چهارمحال و بختیاری بخشی از نیروی کار خود را اخراج کرده و ممکن است این روند در آینده هم ادامه داشته باشد، این موضوع باعث اعتراض کارگران این شرکت شده تا جایی که این کارگران امروز در مقابل در ورودی کارخانه تجمع کردند.

 

*روز سه شنبه ۲۶ دی، جمعی از کارگران گشت راهداری استان خوزستان در اعتراض به عدم پرداخت ماهها مطالبات دست از کارکشیده و تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از این راهداران که نخواست نامش فاش شود گفت: کارگران گشت راهداری در شهرهای مختلف استان از جمله شهرستانهای حمیدیه، هندیجان، هفتگل، دهدز و ایذه بیش از یک سال مطالبات معوق خود را هنوز از سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای استان دریافت نکرده اند.

 

*روز دوشنبه ۱۸ دی، برای دومین روز متوالی، کارگران سد شفارود در اعتراض به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق و شرایط کاری نامناسب به اعتصاب وتجمع شان ادامه دادند. به گزارش ایلنا، کارگران سد شفا رود با بیان اینکه به ما گفتند برای بررسی مشکلاتتان نماینده مشخص کنید، از اخراج نمایندگان پس از جلسات مشترک با مسئولان حدود سه ماه پیش خبر داد. به گزارش ماسال نیوز، روز چهار شنبه ۲۷ دی، کارگران سد شفارود به اعتصاب یازده روزه و تجمع شان مقابل کارگاه در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و شرایط کاری نامناسب ادامه دادند.

پروژه  سد مخزنی شفارود در غرب گیلان، منطقه پونل رضوانشهر، بر روی رودخانه شفارود و در فاصله دو نیم کیلومتری شهرستان رضوانشهر و ۶۵ کیلومتری کلان شهر رشت برای تامین آب شرب و کشاورزی منطقه در حال ساخت است.

 

*روز چهارشنبه ۲۷ دی، کارگران کارخانه ایران قوطی در مقابل استانداری قزوین تجمع اعتراضی کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض گفت: ما نزدیک چهار سال است بن کارگری دریافت نکرده ایم، از طرف دیگر الان بیش از شش ماه است که شرکت حقوق و مزایا و بیمه ما را نمی پردازد. مگر کارگر چه منبع درآمدی دارد که شب عید باید شرمنده زن و فرزندش باشد.

 

*به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران کاغذ پارس بامداد روز شنبه ۳۰ دی، پس از آنکه متوجه کسر مبلغ ۳۵۰۰ تومان  از حقوق پایه روزانه خود شدند به طور متحدانه ای دست به اعتصاب زدند. علاوه بر موضوع کسر ۳۵۰۰ تومان از حقوق مبنا که مورد اعتراض کارگران کارخانه کاغذ پارس است، آنان نسبت به  عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل نیز که قرار بود از مهر ماه سال جاری جاری عملی شود معترض هستند. آنان همچنین خواهان انعقاد قرارداد مستقیم هستند.

 

*روز دوشنبه ۲۵ دی، برای سومین روز متوالی اعتصاب کارگران کارخانه کیان کرد در اعتراض به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق و ۳ سال عیدی معوقه ادامه پیدا کرد. به گزارش ملایریها، خردادماه سال گذشته بود که خط تولید شرکت کیان کرد پس از ماهها تعطیلی به چرخه تولید خود بازگشت اما کارگران این شرکت با چالشی جدید مواجه شده‌ اند. ۲۵۰ کارگر کارخانه کیان کرد ملایر بیش از شش ماه است که حقوقی دریافت نکرده  و ۳ سال نیز عیدی معوق دارند.

بامداد روز شنبه ۳۰ دی، کارگران کارخانه کیان کرد به دنبال توخالی درآمدن وعده مسئولان طراز اول شهرستان ملایر مبنی بر پرداخت ۵۰ درصد ازمطالبات شان، برای باردیگر تجمع کردند.

 

*روز شنبه ۳۰ دی، کارگران کارخانه پرتو دانه خزر در اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق مقابل فرمانداری بهشهر تجمع کردند. به گزارش مهر، کارگران کارخانه پرتودانه خزر خواستار حضور فرماندار بهشهر در میان تجمع و پاسخگویی به اعتراض شان شدند که درنهایت نمایندگان کارگران با فرماندار دیدار کردند.

 

*روز شنبه ۳۰ دی همزمان با بازدید اسحاق جهانگیری از پروژه همت، جمعی از اهالی شهرک المهدی دست به تجمع زدند و در اعتراض به وی اعلام کردند که درباره پروژه همت تاکنون برای خرید خانه های شان راه حلی پیشنهاد نشده است. به گزارش تیتر یک، مردم ۸۰ واحد مسکونی حاضر به ترک خانه های شان با شرایط فعلی نیستند، چرا که تاکنون برای خرید خانه های شان راه حلی پیشنهاد نشده است.

 

*روز شنبه ۳۰ دی، کارگران شهرداری منطقه ۲ زنجان در اعتراض به واگذارشدن به بخش خصوصی مقابل شهرداری زنجان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، معاون خدمات شهری شهرداری زنجان گفت: شهرداری مطابق با قانون بخشهای مختلفی از جمله امور شهری را به بخش خصوصی واگذار کرده و این کار تهدیدی برای امنیت شغلی فعالان این عرصه به ویژه کارگران است.

 

*روز شنبه ۳۰ دی، جمعی از کارگران جنگلبانی در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق مقابل سازمان جنگلها در چالوس اجتماع کردند. به گزارش چالوس ما، یکی از این کارگران گفت: در تأمین یک ‌لقمه ‌نان بخور و نمیر و قوت لایموت و مایحتاج روزمره خود و فرزندانمان بازماندیم. چه برسد به مخارج جنبی. چند تن از این کارگران گفتند که فرزندان شان به مدرسه ابتدایی می‌روند که به علت بعد مسافت مجبور شدند برایشان سرویس بگیرند، اما چند ماه است که به دلیل عدم دریافت حقوق، چیزی نداشتند تا به صاحب سرویس دهند.

 

 

منبع: نبردخلق شماره ۳۹۳،  یکشنبه اول بهمن ۱۳۹۶ - ۲۱ ژانویه ۲۰۱۸

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول