چالشهای معلمان در آذر ماه (۹۶)

فرنگیس بایقره

 

معلم لرستانی بر اثر گاز گرفتگی در کانکس مدرسه جان باخت

یک معلم جوان در روستاهای سپیددشت لرستان دچار حادثه شد و جان خود را از دست داد.

این معلم به نام مجید غلامی، در یکی از کانکسهای مدرسه روستا دچار گازگرفتگی شد و پس از انتقال به بیمارستان جان باخت.

معلمان لرستانی با اعلام این خبر گفتند: "تامین ایمنی در مدارس به خصوص در روستاها و نقاط دورافتاده و در مناطق محروم، یکی از مهمترین مطالبات معلمان است. پیش از این نیز چنین حوادثی منجر به جان باختن معلمان شده است."

به گفته آنها، بایستی ایمن سازی مدارس برای حفظ جان معلمان و دانش آموزان در بالاترین اولویت در دستور کار قرار بگیرد.

مراسم تشییع جنازه معلم متوفی، امروز ۲ آذر در سپیددشت لرستان برگزار می شود.

 

تجمع اعتراضی معلمان حق التدریسی شهرضا

عصر روز سه شنبه ۷ آذر، معلمان حق التدریسی شهرضا در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل اداره آموزش وپرورش این شهرستان تجمع کردند.

مدیر آموزش و پرورش شهرضا در این رابطه گفت: "افراد حاضر شده در آموزش و پروش ۴۳ نفر از گروههای حق التدریسی بودند که از سال ۹۴ به صورت قراردادی از تاریخ یک مهرماه تا ۳۰ خرداد ماه با آموزش و پرورش قرارداد می بستند."

رستگار در رابطه با علت این تجمع، اظهار کرد، آنها به شرط برگزاری آزمون برای استخدام خود معترضند و می گویند که چرا پس از چندین سال تدریس در آموزش و پرورش باید در آزمون ورودی شرکت کنند. معلمان این آزمون را نوعی توهین به خود و بی عدالتی تلقی می کنند.

وی از تهدید معلمان به اعتصاب خبر داد و گفت: "همکاران در اداره با این دوستان صحبت کردند و قرار شد فعلا درخواست این عزیزان به ریاست اداره نوشته شود تا به گوش مقامات بالاتر برسد."

 

تجمع اعتراضی آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی دو روزه شد

روز یکشنبه ۱۲ آذر، برای دومین روز متوالی جمعی از آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند.

یکی از معترضان گفت: "در سال ۹۵ تبصره ای به تصویب رسید، مبنی بر اینکه دولت چهار گروه نیروهای حق التدریس، خدماتی، مربیان پیش دبستانی و آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی را جذب و به استخدام وزارت آموزش و پرورش درآورد."

وی ادامه داد: "این کار برای سه گروه انجام شد، اما برای آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی عملی نشد و برای ما آزمونی گذاشتند و بیشتر نیروهایی که حق التدریس نشده بودند، در این آزمون ریزش داشتند."

این آموزش دهنده نهضت سواد آموزی خاطرنشان کرد: "ما درخواست داریم که اولا آزمونی برگزار نشود و دوم اینکه اگر آزمونی برگزار می شود، شرایط سنی نگذارند و ابتدا ما را حق التدریس کنند و بعد برای ما آزمون استخدامی برگزار کنند."

جمعی دیگر از این آموزش دهندگان گفتند وجود آزمون برای استخدام شان عادلانه نیست، چرا که این گروه سابقه کاری قابل قبولی داشته و شرط گذاریهایی همچون آزمون استخدامی، سنگ اندازی در مسیر تعیین تکلیف آنها است.

 

تجمعهای اعتراضی معلمان حق التدریس اهواز ادامه دارد

بامداد روز پنج شنبه ۱۶ آذر، جمعی از معلمان حق التدریسی اهواز در ادامه اعتراضات شان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی، مقابل دفتر نماینده مجلس این شهر اجتماع کردند.

یکی از این معلمان حق التدریسی که خواست نامش فاش نشود گفت: "میزان دریافتی ما حتی از حقوق تعیین شده مطابق قانون کار نیز بسیار کمتر است. ضمن آنکه از ابتدای سال تحصیلی تاکنون تنها حقوق مهرماه پرداخت شده است. اگر ما این وضعیت را تحمل می کنیم، به خاطر چشم انداز استخدام و آینده شغلی است که اکنون با این شرایط از ما سلب می شود."

سایر افراد حاضر در این تجمع نیز با عنوان کردن موارد مشابهی، نگرانی خود را بیان کرده و خواهان احقاق حق خود شدند.

 

دومین تجمع معلمان حق التدریسی ایذه

جمعی از معلمان حق التدریسی ایذه، بامداد روز دوشنبه ۲۰ آذر در اعتراض به بلاتکلیفی استخدام برای دومین بار مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.

معلمان ایذه ای در دوره پیش دبستانی در مناطق مختلف ایذه از جمله سوسن، ممبین، سراک، فالح، سلطان ابراهیم و جنگ شاپوری مشغول تدریس هستند.

یکی از این معلمان اظهار داشت: "تا حالا ما را برای تدریس می خواستند، ولی وقتی صحبت از جذب و حق التدریس شد، نیروهایی را به کار گرفتند که یک روز هم سابقه کار ندارند."

این مربی ایذه ای تصریح کرد: "در اعتراض به این موضوع چند بار به استانداری و اداره کل آموزش و پرورش مراجعه کردیم و می خواهیم بدانیم چه شده است که ما که سابقه تدریس داریم و با مشکلات فراوان در مناطق صعب العبور تدریس کردیم، فراموش شدیم."

این مربی خاطرنشان کرد: "در کل استان خوزستان ۲۰۰ نفر برای عشایر نیرو نیاز است، ولی کل مربیان عشایر در نقاط مختلف ۱۵۷ نفرند که ۸۶ نفر از آنها در ایذه مشغول هستند."

 

تجمع اعتراضی معلمان حقالتدریس سراسر کشور مقابل مجلس

جمعی از معلمان حق التدریس سراسر کشور در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

یکی از حاضران در تجمع امروز، ۲۱ آذر، که از استان قزوین به تهران آمده، در ارتباط با اهداف تجمع گفت: "چند هزار معلم حق التدریس در سراسر کشور در انتظار جذب در آموزش و پرورش هستند. سوال ما این است که چرا وزارت آموزش و پرورش، مصوبات مجلس مبنی بر لزوم جذب حق التدریسیها را اجرایی نمی کند؟"

این معلم گفت: "رعایت امنیت شغلی و استخدام، مطالبات کلیدی ماست و بایستی هم نمایندگان مجلس و هم مسوولان آموزش و پرورش به این مطالبات توجه کنند."

نماینده تجمع کنندگان نیز با بیان اینکه تجمع امروز از سوی آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی سراسر کشور صورت گرفته، خاطرنشان کرد: "می خواهیم نمایندگان به اجرای تبصره در ماده ۱۷ برای جذب پلکانی از سال ۹۲ تا ۹۵ رسیدگی کنند."

 

تجمع اعتراضی معلمان زن حق التدریسی اردکان

روز سه شنبه ۲۱ آذر، همزمان با تجمع سراسری نمایندگان معلمان حق التدریس در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی، نزدیک به ۴۰ نفر از معلمان حق التدریس اردکان نیز دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان زدند.

تجمع کنندگان که همگی زن هستند و در سطح مدارس شهرستان به تدریس اشتغال دارند، از مسوولان ذیربط خواستند نسبت به تعیین تکلیف وضعیت استخدامی شان اقدام کنند.

آنها همچنین اجرای مصوبه مجلس شورای اسلامی، مبنی بر جذب حق التدریسیها را خواستار و ورود به ساختار استخدامی آموزش و پرورش را مطالبه کردند.

 

ادامه تجمعات اعتراضی معلمان حق التدریس یزد

روز پنج شنبه 23 آذر، معلمان حق التدریس یزد در ادامه اعتراضات شان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی و نداشتن امنیت شغلی دست به تجمع مقابل استانداری یزد زدند.

یکی از این معلمان معترض با اشاره به طرح خرید خدمات آموزشی در دولت که زیر نظر آموزشو پرورش اجرا شده اظهار کرد: تمام معلمان حقالتدریس که دارای مدرک لیسانس و فوقلیسانس و دکترا و بیشتر از خانواده های فرهنگی هستند، برای اولین بار که این طرح در یزد اجرا شد با حقوق دریافتی  400 هزار تومان که الآن میانگین حقوق 700 هزار تومان است استخدام شدند و همین حقوق هم دارای نوسان است.

 

تجمع اعتراضی اعضای  تعاونی مسکن فرهنگیان قرچک

اعضای تعاونی مسکن فرهنگیان قرچک در اعتراض به عدم تحویل زمین شان در روز آدینه 24 آذر، دست به تجمع مقابل استانداری تهران زدند.

نماینده تعاونی مسکن فرهنگیان قرچک گفت: هفت سال پیش ۲۰۰ نفر از فرهنگیان شهرستان قرچک با ثبت نام در تعاونی مسکن، قطعه زمینی را خریداری کردند، اما از آن زمان تا حالا این زمینها به صاحبان آنان واگذار نشده است و اعضای این زمینها در بلاتکلیفی به سر میبرند.

 

وضعیت معیشتی معلمان در گیلان چگونه است؟

عزیز قاسم زاده، سخنگوی کانون صنفی فرهنگیان گیلان، پیرامون وضعیت معیشتی کارورزان فرهنگی گیلان می گوید: "در گیلان اکثریت قریب به اتفاق معلمان اگر با درآمد معلمی بخواهند یک خانواده چهار نفری را اداره کنند، به هیچ وجه چنین چیزی امکان پذیر نیست. در سرزمین ما برنج و مرکبات وجود دارد و مردم ما تجربه کارگری دارند. بعضی از معلمان ما در مزرعه برنج یا چای کار می کنند. بعضی مسافرکشی می کنند، یعنی در کنار معلمی، شغل دومی دارند که حداقل درآمد خانواده را تامین کنند. معلمانی که وضع شان از طبقه متوسط فراتر باشد، تعدادشان اندک است."

او گفت: "خواسته ما این است که ما را به بالای مرز خط فقر برسانید. خود دولت خط فقر را چهار میلیون اعلام کرده است. من با ۲۰ سال سابقه و مدرک فوق لیسانس، دریافتی یک میلیون و هشتصد دارم. دریافتی یک معلم با خط فقر فاصله زیادی دارد. در تمام این سالها معلمان فریاد زده اند که ما را به بالای مرز خط فقر که خود تعریف کرده اید برسانید و متاسفانه بابت این حق طلبی هزینه هایی را هم طی این سالها دادند."

قاسم زاده توضیح داد: "سرنوشت مغموم رسول بداقی، عبدالرضا قنبری، محمود بهشتی لنگرودی، اسماعیل عبدی، محمود باقری، علی اکبر باغانی، محمود عمرانی و همکارانی از این دست نشان می دهد که رفتار حق طلبانه از سوی معلمان فرهیخته ما اغلب با چه پاسخ نامبارکی مواجه بوده است."

 

تجمع اعتراضی اولیای دانش آموزان مدرسه دخترانه ملاصدرا درچه

بامداد روز شنبه 25 آذر، اولیای دانش آموزان مدرسه دخترانه ملاصدرا درچه به خاطر احتمال ریزش و ناامن بودن محل تحصیل دانش آموزان مقابل ساحتمان این مدرسه تجمع کردند.

مدرسه ابتدایی ملاصدرا اسلام آباد شهر درچه در حال تخریب و ریزش است. این مدرسه با سابقه 50 ساله در شهر درچه واقع است و در آن 160 دانش آموز دختر به تحصیل مشغول هستند. مدرسه ابتدایی ملاصدرا تنها مدرسه ابتدایی دخترانه در محله اسلام آباد شهر درچه است که با بیش از 600 متر زیر بنا وظیفه آموزش و تحصیل دانش آموزان دختر منطقه را بر عهده دارد.

در نزدیکی این مدرسه، دبستان پسرانه دیگری هم وجود دارد که  وضعیتی مشابه دارد و در صورت عدم رسیدگی مسئولان احتمال ریزش و خطر جانی برای دانش آموزان را به همراه خواهد داشت.

 

بیش از ۱۵۰۰ نفر به کمپین عفو بین الملل برای آزادی اسماعیل عبدی پیوستند

در روزهای گذشته سازمان عفو بین الملل کمپینی برای آزادی اسماعیل عبدی ایجاد کرده است. در این کمپین از شرکت کنندگان خواسته شده با ارسال نامه به مقامات ایران، خواستار آزادی این معلم زندانی شوند.

در متن این کمپین که تا این لحظه بیش از ۱۵۰۰ نفر به آن پیوسته اند، آمده است: "اسماعیل عبدی، معلم ریاضی و دبیر اتحادیه صنفی معلمان ایران است. او در فوریه ۲۰۱۶ پس از تجمعات مسالمت آمیز به اقدام علیه امنیت ملی متهم شد. وی به شش سال زندان محکوم شده و بعد از یک آزادی موقت از زندان پس از اعتصاب غذا، همچنان در بند است."

در ادامه کمپین با تاکید بر این که انجام کنشهای صنفی و برگزاری تجمعات مسالمت آمیز غیرقانونی نیست، خواستار دفاع از حقوق عباس عبدی و امضای نامه درخواست شده است.

 

 

(منابع: ایلنا، ایسنا، صاحب نیوز، خبرگزاری فارس، ایرنا، تسنیم، ایلنا، یزد رسا، قدس آنلاین، گیلان اوجا، تهران نیوز، صاحب نیوز، حقوق معلم و کارگر)

 

نبردخلق شماره ۳۹۲، آدینه اول دی ۱۳۹۶ - ۲۲ دسامبر ۲۰۱۷

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول