چالشهای معلمان در آبان ماه (۹۶)

فرنگیس بایقره

 

تجمع اعتراضی آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی استان کهگیلویه و بویراحمد

آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی استان کهگیلویه و بویراحمد در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل استانداری تجمع کردند و خواستار تایید طرح پلکانی تمام آموزش دهندگان تا سال ۹۵ شدند.

یکی از معترضان گفت: "آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی همچون چوپانان، خبری از بیمه ندارند و در سال تنها با ۵۰۰ هزار تومان امرار معاش می کنند."

وی با انتقاد از شرایط تعیین شده برای اجرای طرح پلکانی با ۵ سوادآموز، افزود: "در یک منطقه عشایری که در دامنه کوهها واقع شده، وقتی ۵ سوادآموز نباشد باید چکار کنیم تا طرح پلکانی شامل حال ما هم شود؟"

یکی دیگر از تجمع کنندگان ادامه داد: "در سال ۵۰۰ هزار تومان حق الزحمه به آموزش دهندگان آن هم به صورت دستی پرداخت می شود، یعنی باید برای گرفتن این مبلغ حداقل ۱۰۰ هزار تومان هم هزینه کنیم و به یاسوج سفر کنیم."

خواسته دیگر تجمع کنندگان برخورداری از بیمه بود.

 

استثمار بی پرده معلمان بخش خصوصی

نیروهای خرید خدمات آموزشی میانه در تماس با رسانه ها پیرامون شرایط سخت شغلی خود آگاهی رسانی کردند. آنها می گویند در حالی که دستمزدشان از حداقل مصوب نیز کمتر است، از حق بیمه و سایر خدمات رفاهی نیز محروم هستند.

این نیروها از سه سال پیش مشغول به کارند و یکی از این آنها می گوید: "در دورترین و صعب العبورترین روستاها مشغول خدمت هستیم، ولی با این وجود وضعیت قراردادی که ما می بندیم، به شدت نامناسب است."

او توضیح داد: "با ما ۵۰۰ هزار تومان قرارداد می بندند که مجبوریم از همین مبلغ، حق بیمه ۱۵ روز یعنی ۱۵۰ هزار تومان بپردازیم. به ما میگویند اگر می خواهید بیمه یک ماهه واریز کنیم، باید ۱۵۰ هزار تومان دیگر به ما بدهید تا بیمه کامل واریز شود، یعنی برایمان ماهی دویست هزار تومان باقی می ماند. ما مجبوریم برای رفت و آمد به مدارس حداقل ۱۵۰ هزار هم پول سرویس بدهیم و در نهایت برایمان فقط ۵۰ هزار تومان باقی میماند."

این معلم همچنین میگوید: "دو سال است پول نفت مدرسه را نیز از جیب خودمان پرداخت می کنیم. به ما می گویند موقع تسویه حساب پولش را می دهیم، این در حالیست که حقوق مان را بعد از یکسال می پردازند."

وی با بیان این که صدای نیروهای خرید خدمات آموزشی به جایی نمی رسد؛ میگوید: "ما نیروهای خرید خدمات آموزشی بلاتکلیف و سرگردان مانده ایم و هیچ مرجعی پاسخگوی ما نیست."

 

تحصن چهار روزه فرهنگیان بازنشسته با سفره خالی

صدها تن از بازنشستگان فرهنگی تهران و حومه طی چهار روز متوالی برای تاکید بر خواسته های خود و اعتراض به بی توجهی مسوولان در برابر سازمان برنامه و بودجه دست به تحصن زدند.

این تحصن که از طریق شبکه های اجتماعی سازمان داده شده بود، از روز دوشنبه ۸ آبان آغاز گردید. کارورزان فرهنگی بازنشسته خواسته های خود را از جمله اجرای دقیق همسان سازی مستمریها، اجرای قانون خدمات مدیریت کشوری و گسترش خدمات بیمهای اعلام کردند.

معترضان پلاکاردهایی در دست داشتند که بر شماری از آنها این شعارها دیده می شد: "ظلم و ستم کافیه، سفره ما خالیه"، "معیشت منزلت سلامت، حق مسلم ماست"، "خط فقر ۴، میلیون حقوق ما ۱میلیون" و "این همه بی عدالتی، هرگز ندیده ملتی".

شرکت کنندگان در تحصن چهار روزه به سخنرانی و خواندن مقاله پرداختند و سرودهای مختلفی مانند "ای ایران" و "یار دبستانی" سر دادند

 

راه اندازی کمپین بازگشت به کار رسول بداقی

شماری از معلمان و کوشندگان مدنی با راه اندازی کمپینی از حسن روحانی خواستند مجوز بازگشت به کار رسول بداقی، معلمی که به خاطر فعالیتهای صنفی چند سال را در زندان گذراند، را صادر کند.

در متن این کمپین که روز شنبه ۱۳ آبان انتشار یافت آمده است: "آقای رسول بداقی، دبیر دبیرستانهای اسلام شهر تهران، برابر اصل بیست و ششم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان ایران (به مرکزیت تهران) بوده که با مجوز و نظارت نمایندگان کمیسیون ده احزاب و تشکلهای صنفی وزارت کشور و با رای اکثریت معلمان و فرهنگیان حاضر در مجمع عمومی انتخاب شده و هیچگونه فعالیت و حرکتی غیر از احقاق حقوق مادی و معنوی معلمان، دانش آموزان و ارتقای علمی، فرهنگی و تربیتی کشور انجام نداده است."

معلمان و کوشندگان می افزایند: "رسول بداقی شیفته شغل خود و خدمت به فرهنگ و آموزش و پرورش کشور است، اما شوربختانه به مدت هفت سال عمر خود را در زندان گذرانده و بعد از ۲۱ سال خدمت صادقانه در آموزش و پرورش کشور، از کار بیکار شده است."

کمپین، حسن روحانی را مخاطب قرار داده و می گوید: "خواهشمندیم دستور فرمایید با توجه به مفاد اصل بیست و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تمهیدات لازم را برای برگشت به کار وی فراهم آورند."

 

 

تجمع اعتراضی آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی استان مازندران

روز دوشنبه 15 آبان، همزمان با سفر وزیر کشور به استان مازندران برای معارفه استاندار جدید، آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی این استان مقابل استانداری در شهر ساری تجمع کردند.

 

حق التدریسیهای همدان بیکار یا نیمه وقت

معلمان حق التدریس نواحی یک و دو شهرستان همدان با مراجعه به رسانه ها از روند ساماندهی خود در سال جاری انتقاد کردند. آنها می گویند: "با وجود گذشت یک ماه و نیم از آغاز سال تحصیلی، هنوز ساماندهی نشده ایم. از قرار معلوم، امسال از ۹۰ نفر معلم حق التدریسی همدان، تنها ۴۰ نفر آنها آن هم به صورت نیمه وقت تدریس دارند و ۵۰ نفر باقیمانده بیکارند."

یکی از این معلمان که دوازده ساعت تدریس برایش در نظر گرفته شده می گوید: "همه ما حداقل یک یا دو سال سابقه کار داریم؛ تدریس نیمه وقت برای ما سابقه محسوب نمی شود. با تدریس نیمه وقت، هم حقوق مان که براساس قانون کار است، نصف می شود و هم فقط برای نصف ماه بیمه می شویم."

این معلم افزود: "تازه وضع ما ۴۰ نفر بهتر است؛ ۵۰ نفر دیگر از همکاران مان حتی یک ساعت هم کلاس ندارند و این مساله سابقه آنها را در معرض خطر قرار می دهد."

مصطفی خزائی، مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان، در واکنش به اعتراض معلمان حق التدریسی گفت: "وقتی ظرفیت خالی نداریم، چطور آنها را به کار بگیریم؟ قانون جذب مجلس هم می گوید آموزش و پرورش در صورت نیاز بایستی حق التدریسیها را جذب کند."

 

 

تجمع اعتراضی معلمان آموزش و پرورش عشایری ایذه مقابل فرمانداری

ظهر روز چهارشنبه ۲۴ آبان، معلمان جا مانده از استخدام آموزش و پرورش عشایری ایذه در اعتراض به بی توجهی به سوابق خود و استخدام افراد غیر مربوط، مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.

یکی از معلمان مدارس عشایری گفت: "بیش از دو سال با هزینه های شخصی حق بیمه و اشتغال خود در این اداره را پرداخت کردیم و امیدوار بودیم در آینده برای استخدام با توجه به آنچه که از گذشته وجود داشت و قوانین وصف شده در این رابطه، به طور قطع به کار گرفته شویم."

وی افزود: "متاسفانه در استخدام اخیر یک حق خوری آشکار در حق ما که چند سال در انتظار بوده و دارای شرایط لازم و بیمه هستیم صورت گرفت و برخی از افرادی که تا به امروز هیچ سابقه لازم و رزومه ای برای این کار ندارند، با اعمال فشار و سفارش جایگزین ما شده و امیدهای ما به ناامیدی تبدیل شده است."

فرماندار شهرستان در واکنش به اعتراض معلمان مدعی شد با مسوولان استانی تماس گرفته و وعده داد مشکل آنها تا روزهای نخست هفته آینده حل می شود.

 

لغو حکم تبعید یک فعال صنفی معلمان

حکم یکسال تبعید عزیز قاسم زاده که در تاریخ ۲۸ بهمن ۱۳۹۵ در هیات بدوی صادر شده بود، لغو گردید.

عزیز قاسم زاده، سخنگوی کانون صنفی معلمان استان گیلان، از کنشگران آموزشی و هنرمند فعال در پهنه موسیقی است.

او پس از آنکه در کلاس هنر دانش آموزانش تصنیفی از همایون شجریان، خواننده جوان ایرانی اجرا کرد، با شکایت اداره آموزش و پرورش شهرستان انزلی روبرو گردید و سپس در هیات رسیدگی به تخلفات اداره کل آموزش و پرورش گیلان، به یک سال تبعید از انزلی به رودبار محکوم شد.

عزیز قاسم زاده به حکم تبعید خود اعتراض کرد و اکنون هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات اداری استان گیلان، رای هیات بدوی را لغو کرده است.

 

مرگ ۱۳ دانش آموز و تخریب ۴۴ مدرسه در زلزله کرمانشاه

 وزیر آموزش و پرورش از تخریب ۴۴ مدرسه و واحد آموزشی و کشته شدن ۱۳ دانشآموز بر اثر زلزله در استان کرمانشاه خبر داد.

احمد بطحایی گفت: "تعدادی دیگر از مدارس در منطقه هستند که تخریب نشده اند، اما به دلیل آسیبهایی که دیده اند امنیت لازم را برای برگزاری کلاسها ندارند به همین دلیل نمی توانیم در آنها کلاسهای درس برگزار کنیم."

وی افزود: "سلامت دانش آموزان از اینکه تحصیل شان کمی عقب بیفتد برای ما مهم تر است. به همین دلیل تلاش داریم با برنامه ریزی مناسب همچون دو شیفته کردن مدارس یا احداث کانکس به سمتی حرکت کنیم که دانش آموزان در امنیت و سلامت به تحصیل ادامه بدهند."

 

کمپین سراسری فرهنگیان در حمایت از زلزله زدگان کرمانشاه

فعالان صنفی معلمان روز آدینه ۲۶ آبان از ایجاد یک کمپین سراسری توسط شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان کشور برای حمایت از زلزله زدگان کرمانشاه خبر دادند.

رضا مسلمی، عضو شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان، در ارتباط با اهداف و عملکرد این کمپین گفت: " هدف ما اینست که هم در کوتاه مدت و هم در بلندمدت بتوانیم با همیاری فرهنگیان، بخشی از نیازهای مردم داغدیده کرمانشاه را تامین کنیم و وظیفه ملی و انسانی خود را به این ترتیب انجام دهیم."

او افزود: "معلمان استقبال خوبی از کمپین داشته اند و مقدار قابل توجهی کمکهای نقدی جمع آوری شده است و در جهت استمرار این حرکت، از ابتدای ماه آینده، فاز دوم جمع آوری کمکها آغاز خواهد شد."

اسکندر لطفی، عضو دیگر شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان، در ارتباط با عملکرد این کمپین گفت: "شورا تصمیم دارد با شکل اصولی دادن به کمپین اختصاصی فرهنگیان و تمرکز روی کودکان و دانش آموزان در اولویت اول و زنان و کهنسالان در اولویت بعدی، وسایل مورد نیاز را با وسواس کافی و به صورت مداوم برای آنها ارسال کند."

او ادامه داد: "این حرکت جمعی سنگ بنایی است که نیاز به همراهی تک تک فعالان صنفی و معلمان دارد که ضمن ارایه راهکارها و حضور فیزیکی نمایندگان شان در مناطق، جامعه معلمان بتواند به طور دایمی به عنوان یک بازوی مورد اعتماد و توانمند، بخشی از سازماندهی چنین مسایلی را عهده دار باشد."

 

 

(منابع: تسنیم، ایلنا، کانال بازنشستگان فرهنگیِ، فارس، خبرآنلاین)

 

 

منبع: نبردخلق شماره ۳۹۱، چهارشنبه اول آذر ۱۳۹۶ - ۲۲ نوامبر ۲۰۱۷

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول