چالشهای معلمان در اردیبهشت ماه (۹۶)  

فرنگیس بایقره

 

تجمع اعتراضی سراسری آموزشیاران نهضت سوادآموزی

فارس، شنبه 2 اردیبهشت - جمعی از آموزشیاران نهضت سوادآموزی سراسر کشور در اعتراض به سطح نازل حقوق  و بلاتکلیفی استخدامی مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند. در این تجمع، آموزش دهندگانی از استانهای کردستان، تهران، خوزستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، آذربایجان غربی، اردبیل و گیلان حضور داشتند. به گزارش ایلنا، این تجمع در روز یکشنبه ۳ اردیبهشت از ساعت ده صبح مقابل مجلس برگزار شد.

 

تجمع بازنشستگان فرهنگی برای بزرگداشت روز معلم

حقوق معلم و کارگر، 12 اردیبهشت - گروهی از بازنشستگان برای بزرگداشت روز معلم و پیگیری طرح همسان سازی که اجرای آن طی مدت پنج سال وعده داده شده، در مقابل مجلس گرد آمدند. نیروی انتظامی از تجمع جلوگیری کرد و بازنشستگان به آرامی به سمت مترو حرکت کردند تا به مرور همراهان به آنان ملحق شوند. یکی از معلمان بازنشسته با در دست داشتن دو قلم، شأن و مقام معلمان را با صدای بلند ابراز کرد و به برخورد نیروهای انتظامی اعتراض کرد.

شعارهای بارنشستگان به شرح زیر بود:

حق ما رو ندادند/ طرح پنج ساله دادند

حق ما رو ندادند/ طرح فلاکت دادند

حق ما رو ندادند/ طرح پس از مرگ دادند

ما رو به هم پاس دادند/ طرح پنج ساله دادند

و شعارهایی که در تجمعات قبلی مطرح بود بر زبانها جاری شد

 

تعویق شش ماهه پرداخت حقوق معلمان خارج از کشور

خانه ملت، ۱۲ اردیبهشت - رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از تعویق شش ماهه حقوق معلمان خارج از کشور خبر داد.

محمدمهدی زاهدی در این باره گفت: "طبق گزارش رسیده به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، معلمان شاغل در خارج از کشور بیش از شش ماه است که حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده و این موضوع برای آنها در غربت سبب عسر و حرج شده است. اما بنا به صحبتهای روز گذشته با آقای دانش آشتیانی، قول پرداخت معوقه این معلمان طی یک الی دو روز آینده داده شد."

وی توضیح داد: "به گفته وزیر آموزش و پرورش منابع ریالی برای پرداخت کامل این معوقه تامین و در اختیار بانک مرکزی قرار گرفته، اما هنوز تبدیل به ارز نشده به همین دلیل وزیر آموزش درصدد حل تبدیل به ارز آن در کوتاه ترین مدت است."

 

همراهی معلمان با اعتصاب غذای معلم دربند

حقوق معلم و کارگر - همزمان با روز معلم (12  اردیبهشت1396 ) جمعی از فرهنگیان  اعلام کردند که با هدف همراهی با معلم دربند که در اعتصاب غذا به سر می برد،12، 13 و 14 اردیبهشت ماه، اعتصاب غذا خواهند کرد. لازم به ذکر است  12 اردیبهشت ، سومین روز اعتصاب غذای اسماعیل  عبدی است.

 

ادعای مقام دولتی در دو برابر شدن میانگین حقوق فرهنگیان

ایلنا، ۱۲ اردیبهشت - معاون امور مجلس حسن روحانی مدعی شد: "میانگین حقوق فرهنگیان در دوره چهار ساله دولت یازدهم دو برابر شده است."

حسینعلی امیری گفت: "توجه به معیشت فرهنگیان محترم موضوعی بوده که در دولت تدبیر و امید اتفاق افتاده به نحوی که میانگین حقوق این عزیزان که در سال ۱۳۹۲، یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود، امسال به دو میلیون و ۴۵۰ هزار تومان رسیده است که رشد قابل توجهی را نشان می دهد."

او افزود: "با وجود همه تنگناهای مالی که به دلیل سقوط قیمت نفت به وجود آمده، دولت پرداخت مطالبات فرهنگیان محترم را که در ۱۲ سال گذشته انباشت شده بود، آغاز کرد و حدود ۹ هزار میلیارد تومان از این مطالبات را پرداخت کرد و بقیه هم در حال پرداخت است."

او تاکید کرد: "بحث رتبه بندی معلمان از دیگر برنامه هایی است که دولت با جدیت آن را پیگیری می کند و انجام خواهد داد."

امیری تاکید کرد: "در دولت یازدهم توسعه عدالت آموزشی، توسعه فعالیتهای پرورشی و فرهنگی، توسعه فضا و تجهیزات و افزایش اعتبارات آموزش و پرورش با تاکید آقای روحانی ارتقا چشمگیری داشته است."

 

تبعید معلم هنرمند گیلانی به دلیل اجرای موسیقی زنده در کلاس درس

کمپین برای حقوق بشر، ۱۴ اردیبهشت – هیات رسیدگی به تخلفات اداره کل آموزش و پرورش گیلان، عزیز قاسمزاده، سخنگوی کانون صنفی معلمان این استان، را به یک سال تبعید از شهر انزلی به رودبار محکوم کرده است. محکومیت این معلم هنر گیلانی پس از آن صورت گرفت که او در کلاس درس به اجرای زنده موسیقی پرداخت.

عزیز قاسم زاده در کلاس هنر دانش آموزانش در شهرستان انزلی تصنیفی از همایون شجریان، خواننده جوان ایرانی، اجرا کرده که در فضای مجازی و به ویژه در تلگرام و اینستاگرام هم منتشر شده است. آموزش و پرورش گیلان آوازخوانی این معلم را تخلف، مذموم و خارج از موضوعات درسی تشخیص داده و وی را به یک سال تبعید محکوم کرد.

عزیز قاسم زاده، ۳۸ ساله، خواننده و سرپرست یک گروه موسیقی ایرانی به نام "سپهر" است که تا کنون کنسرتهای متعددی در استان گیلان برگزار کرده است. این معلم با مدرک کارشناسی ارشد ادبیات و زبان فارسی، در مدارس بندر انزلی تدریس می کند.

عزیز قاسم زاده همچنین به عنوان سخنگوی کانون صنفی معلمان گیلان نیز انتخاب شده است.

 

تجمع حمایتی در حمایت از اسماعیل عبدی

تلگرام نه به زندان نه به اعدام، ۱۵ اردیبهشت - جمعی از فرهنگیان، فعالان صنفی و اعضای کانون صنفی معلمان، به مناسبت گرامیداشت هفته معلم و اعلام همبستگی با اسماعیل عبدی، معلم زندانی اقدام به راهپیمایی و تجمع در پارک لاله کردند. در این تجمع خانواده آقای عبدی نیز حضور داشتند و با در دست داشتن پلاکارهایی به ادامه زندان و عدم پاسخگویی مسئولان به وضعیت این زندانی سیاسی اعتراض کردند.

 

بیانیه کانون معلمان همدان به مناسبت هفته معلم

حقوق معلم و کارگر، ۱۹ اردیبهشت – کانون معلمان همدان به مناسبت هفته معلم با انتشار بیانیه ای با اشاره به شرایطی که کارورزان فرهنگی در آن بسر می برند، بر خواسته های آنها پای فشرد.

در این بیانیه تاکید شده: " در کشورهای جهان، ایامی که به نام معلم نام گذاری می شود، معلمان با برپایی گردهماییهایی علاوه بر بیان مشکلات حوزه فعالیت خود، به نقد عملکرد مسوولان و دولتها می پردازند." معلمان می افزایند: "در ایران متاسفانه به جای قدردانی از معلمان منتقد، آنها را به چوب زندان و تبعید و انفصال می نوازند و با اتهامات امنیتی روانه زندان می کنند؛ اتهامی که هیچ سنخیتی با خواسته های فرهنگیان ندارد. سوال اساسی فرهنگیان کشور این است: معلمی که با انتقادات دلسوزانه در پی اصلاح نظام آموزشی کشور است و دولتها را به اجرا و رعایت قانون فرا می خواند بر هم زننده امنیت ملی است یا اختلاس کنندگان نجومی از بیت المال، همچون صندوق ذخیره فرهنگیان؟"

بیانیه مشکلات معلمان را اینگونه برمی شمارد: "بی عدالتی آموزشی و نقض اصل۳۰ قانون اساسی، بی توجهی به تخصیص بودجه شایسته برای نظام آموزشی، عدم رعایت الزامات آموزش کیفی، عدم اجرای کامل و بدون قید و شرط قانون مدیریت خدمات کشوری، بی توجهی به ساماندهی وضعیت اشتغال معلمان حق التدریس و معلمان آزاد، عدم تخصیص بیمه کارآمد برای بازنشستگان و شاغلان، حاکمیت نگاه امنیتی بر تشکلها و فعالیتهای صنفی ، نادیده گرفتن وضعیت معیشت و منزلت بازنشستگان و… همچنان چالشهای پیش روی فرهنگیان و نظام آموزشی کشور است."

کانون معلمان همدان در پایان بیانیه خود با اعلام همبستگی با معلم اعتصابی زندانی، اسماعیل عبدی، "حمایت کامل خود را از خواسته قانونی او مبنی بر برداشتن نگاه امنیتی از فعالیتهای صنفی و برگزاری دادگاه علنی با حضور هیات منصفه طبق اصل ۱۶۸ قانون اساسی" اعلام داشته است.

 

معلمان حمایتی تا شش ماه حقوق نگرفته اند

ایسنا، ۱۹ اردیبهشت - یک نماینده مجلس در تذکری به وزیر آموزش و پرورش خواستار رسیدگی به وضعیت معلمان حمایتی شد که بعضی از آنها در طول شش ماه گذشته حقوق دریافت نکرده اند.

محمدرضا صباغیان بافقی در تذکر شفاهی به وزیر آموزش و پرورش گفت: "در شرایطی حقوق معلمان حمایتی از آبان ماه گذشته پرداخت نشده است که آنها تنها ماهانه ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان حقوق می گرفتند که با این پول حتی نمی توان هزینه های جانبی را نیز تامین کرد و در این شرایط شش ماه است که حقوق به آنها داده نشده است."

وی افزود: "کسی که قرار است معلمی کند چطور می تواند بدون دریافت پول و با داشتن دغدغه، معیشت رسالت معلمی خود را بهترین شکل ایفا کند. آنها مجبورند به شغل دومی همچون رانندگی آژانس و فروشندگی روی آورند که این در شان نظام تعلیم و تربیت ما نیست. احساس می شود دستی پشت قضیه است تا فرزندان ما به درستی تعلیم و تربیت نشود. درخواست بنده توجه ویژه وزیر به این مقوله است."

 

تجمع مجدد آموزشیاران نهضت سواد آموزی

مهر، ۱۹ اردیبهشت – آموزشیاران نهضت سواد آموزی برای باری دیگر دراعتراض به بلاتکلیفی استخدامی  مقابل وزارت آموزش وپرورش تجمع کردند. درهمین رابطه،یکی از آمورشیاران به ‌گفت: وزارت آموزش و پرورش نسبت به تعیین تکلیف و استخدام ما اقدامی نمی‌کند. وی ادامه داد: با وجود مصوبه مجلس برای به کارگیری آموزشیاران نهضت سوادی آموزی وزارت آموزش و پرورش اهمیتی به ما نمی ‌دهد.

 

کمبود ۲۵ هزار کلاس درس در طرحهای مسکن مهر

ایسنا، ۲۰ اردیبهشت - رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس از کمبود ۵۲ هزار کلاس درس در کشور خبر داد و گفت: "از این تعداد ۲۵ هزار کلاس در طرحهای مسکن مهر نیاز بوده که هنگام ساخت به آن توجه نشده است."

محمد تقی نظرپور افزود: "علاوه بر کمبود کلاسهای آموزشی، در شرایط کنونی ۲۷۰۰ کلاس درس غیرمقاوم در سراسر کشور داریم که تبدیل این تعداد به کلاس درس ایمن و مناسب، به پنج هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد."

وی تصریح کرد: "با مساعدت دولت و کمکهای نیکوکاران در نظر داریم کلاسهای غیر مقاوم را طی دو سال آینده تبدیل به کلاسهای مناسب کنیم."

 

عفو بین الملل: عبدی را آزاد کنید

حقوق معلم و کارگر، ۳۱ اردیبهشت - سازمان عفو بین الملل در نامه ای خطاب به مقامات ایران خواستار آزادی اسماعیل عبدی شده است.

در این درخواست آمده است: "ما خواهان آزادی فوری و بی قید شرط اسماعیل عبدی که تنها به دلیل فعالیتهای صنفی و تلاش حقوق حق طلبانه اش زندانی شده است، هستیم.

ما خواهان رسیدگی بی درنگ به وضعیت جسمی او بوده و از شما (مقامات ایران) می خواهیم که عبدی را به بیمارستانی در خارج زندان منتقل کرده تا او در انطباق با معیارهای پزشکی، از جمله اصول محرمانه بودن، استقلال و رضایت آگاهانه، تحت مراقبتهای ویژه پزشکی قرار گیرد."

عفو بین الملل، مقامات جمهوری اسلامی را خطاب قرار داد و گفت: "ما از شما می خواهیم که به حق هر کس در تشکیل و پیوستن به اتحادیه های کارگری به انتخاب خود که تحت میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی (ICESCR) و تضمین میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی (ICCPR) است و هر دو توسط دولت ایران امضاء شده، احترام گذاشته و آنها را اجرا کنید."

 

منبع: نبردخلق شماره ۳۸۵، دوشنبه اول خرداد ۱۳۹۶ - ۲۲ مه ۲۰۱۷

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول