دانشگاه در ماهی که گذشت (اردیبهشت۹۶)

کامران عالمی نژاد

 

 

تحریم انتخابات از سوی دانشجویان دانشگاه سبزوار

دانشجویان دانشگاه سبزوار طی بیانیه ای انتخابات را تحریم کردند و از جمله نوشتند: "وقتی در دانشگاه حق طرح حداقل مطالبات از ما دانشجویان دریغ می شود و هر صدایی را با انواع نهادهای فشار در دم خفه می کنند، چگونه می توان در سرنوشت سازترین مرحله برای یک ملت که حضور در پای صندوقهای رای در انتخابات است شرکت کرد."

دانشجویان تاکید کردند: "ما جمعی از دانشجویان دانشگاه حکیم سبزواری این انتخابات را تحریم می کنیم. زیرا می دانیم هر یک رای به این حکومتیان، امضای حذف صدها دانشجو در کمیته های انضباطی، احضار؛ تحقیر و توهین، زندانی کردن و یا اخراج آنهاست."

آنها افزودند: "معتقدیم رای ما هیچ اثری در رفع مشکلات و خواسته های دانشجویان نخواهد داشت. این نظام سالیان است که اثبات نموده که ارزشی برای رای ملت قایل نیست. ما به دانشجویان دانشگاه های سراسر ایران فراخوان می دهیم که این انتخابات قلابی را تحریم کنند." ( ۱ اردیبهشت)

 

اجاره محوطه دانشگاه هشت مجروح به جا گذاشت

مسوولان دانشگاه ارومیه محوطه این دانشگاه را برای برگزاری نمایشگاه ماشینهای کلاسیک و مسابقه موتور سواری اجاره داده اند! این امر باعث شد که روز جمعه اول اردیبهشت در محوطه دانشگاه ارومیه چند تن از دانشجویان این دانشگاه دچار مصدومیت شوند.

در حاشیه این همایش و در جریان برگزاری مسابقات موتور سواری، در اثر تصادف یکی از موتورها با دانشجویان، هفت تن از آنها و خود موتورسوار مصدوم شدند. مصدومان این حادثه به بیمارستان انتقال داده شدند. حال دو تن از مجروح شدگان وخیم گزارش شده است.

استفاده اقتصادی از محوطه دانشگاه از سبکهای جدیدی است که تنها و تنها از دست حکومت کاسب کارهای ایران بر می آید و از دست جماعتی که همه چیز را به شکل پول می بینند و برای پول در آوردن از هیچ اقدامی کوتاهی نمی کنند.

تمام مسوولان و دست اندرکاران آن هم به این ویروس آلوده هستند، وگرنه محیط و فضای دانشگاه را چه ربطی است به مسابقه موتور سواری و نمایشگاه ماشین و تا حالا کی بوده که محوطه دانشگاهی برای این امورات اجاره داده شود؟ با جان جوانان برای پول در آوردن بازی می کنند. (جوانه ها، ۱ اردیبهشت)

 

سخنرانی توفانی یک دانشجو در دانشگاه تبریز در حضور حسن عباسی

حسن عباسی، نظریه پرداز سپاه پاسداران، جهت شرکت در مراسم پرسش و پاسخ با موضوع "تمدن و بعثت" در دانشگاه آذربایجان مدنی تبریز حاضر شد. در این سخنرانی که در سالن شهریار دانشکده ادبیات این دانشگاه برگزار می شد، یکی از دانشجویان پشت تریبون قرار گرفت و اعتراض خود را با شدیدترین وجه به حسن عباسی ابراز داشت.

او گفت: "ما از احمدی نژاد می گذریم و توانمان را خرج او نمی کنیم، اما کسانی مثل شما، وابستگان نظامی و میلیشیایی و اربابان تان که ۸ سال او را تقدیس کردید و نظرتان به او نزدیک تر بود و امروز این سوی میدان ایستاده و حاشا می کنید، باید جوابگوی خونهای ریخته شده شهدای سالهای ۸۸، کهریزکها، سالها زندانی و شکنجه و شلاق باشید."

وی افزود: " آری تئوری و گفتمان شما، دفاع از قتل عامهای فجیع، غیرانسانی، غیرقانونی و غیرشرعی سال۶۷ است."

او در پایان گفت: "ما خیانتها و جنایتهای شما را نه می بخشیم و نه فراموش می کنیم و داغ دل مردگان سرزمین مان را، مردم از شما خواهند گرفت."

گفتنی است که در ابتدای سخنرانی این دانشجو صدای بلندگو قطع شد، اما با اعتراض دانشجویان حاضر در صحنه، مجبور شدند، صدای او را دوباره وصل کنند. (شبکه جهانی کلمه، ۳ اردیبهشت)

 

دانشجوی کولبر پس از یکماه بستری در تبریز جان سپرد

رحمان ابراهیمی، دانشجوی دانشگاه خرم آباد که برای تامین هزینه تحصیل خود کولبری می کرد، پس از یکماه بستری در بیمارستان تبریز بر اثر شدت جراحات وارده، جان خود را از دست داد.

این کولبر ١٩ ساله سردشتی، یک ماه قبل درپی شلیک مستقیم نظامیان حکومتی به شدت زخمی شده و جهت مداوای پزشکی به بیمارستان تبریز منتقل شده بود.

در سال گذشته (١٣٩٥)، ١٥٤ کولبر در حوادث مختلف تیراندازی، انفجار مین، سرما، تعقیب و گریز کشته و یا زخمی شده اند. (کردانه، ۷ اردیبهشت)

 

تجمع دانشجویان علوم تغذیه مقابل وزارت بهداشت

جمعی از دانشجویان و اساتید علوم تغذیه کشور در اعتراض به اجرایی شدن آیین نامه دوره تخصصی MD-PhD، مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند.

در سال ۱۳۸۹ آیین نامه ای تحت عنوان "آیین نامه دوره MD-PhD" به تصویب رسید که برابر با آن، دانشجویان رشته پزشکی که در طول دوره تحصیل خود تنها دو واحد تغذیه می گذرانند، می توانند بدون شرکت در آزمون، به طور مستقیم وارد دوره دکترای تخصصی تغذیه شوند. این در حالی است که دانشجویان دارای کارشناسی ارشد تغذیه که حداقل شش سال در مجموع دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد تغذیه خود واحدهای تخصصی متعددی را در زمینه تغذیه گذرانده اند، بایستی در آزمون دوره PhD که تعیین کننده صلاحیت علمی لازم برای ورود به مقطع بالاتر است، شرکت نمایند.

همین مساله باعث تجمع چندین باره دانشجویان علوم تغذیه شده است و امروز نیز آنها مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند تا مراتب اعتراض خود را به مسوولان این وزارتخانه برسانند. (سلامت نیوز، ۱ ۱ اردیبهشت)

 

تجمع دانشجویان دانشکده فنی باهنر شیراز

حدود 100 نفر از دانشجویان خوابگاهی دانشکده فنی باهنر شیراز سه شنبه شب 12 اردیبهشت، پس از صرف شام در سلف دانشکده دچار مسمویت شده و به بیمارستان منتقل شدند. همچنین تعداد زیادی از دانشجویان مسموم دیشب تا صبح در نمازخانه این دانشکده بستری بودهاند.

(خبرنامه دانشجویان ایران، ۱۳ اردیبهشت)

 

غذای خوابگاه دانشگاه یزد ۴۵۱ دانشجو را مسموم کرد

بیش از ۴۰۰ نفر از دانشجویان پسر دانشگاه یزد به علت خوردن غذای خوابگاه دانشگاه مسموم شدند. بخش زیادی از ۲۰۰ دانشجویی که در نمازخانه دانشگاه بستری بودند، ترخیص شده اند و ۲۵۱ دانشجو در بیمارستان یزد بستری هستند. پیش از این نیز ده ها دانشجوی دانشگاه باهنر شیراز در اثر مصرف غذای سلف سرویس دانشگاه مسموم شده و به بیمارستان انتقال یافته بودند.

دانشجویان مسموم شده خوابگاه پسران دانشگاه یزد بامداد با ۱۴ آمبولانس و یک اتوبوس به بیمارستانهای شهر منتقل شدند و بیش از ۲۰۰ نفر نیز به خوابگاه دانشگاه منتقل و در آنجا بستری شدند.

علی دهقان معاون دانشگاه علوم پزشکی صدوقی یزد گفته است هنوز علت مسمومیت در حال بررسی است و نتیجه آن بعد از ۴۸ تا ۷۲ ساعت روشن خواهد شد. (رادیو زمانه، ۱۸ اردیبهشت)

 

اعتراض دانشجوی بهایی و معلول جنگی به کارشکنی در ادامه تحصیل

یکی از دانشجویان بهایی که در زمان جنگ معلول جنگی شده است، در استانه محرومیت از تحصیل قرار گرفت.

بهروز فرزندی در آخرین ترم تحصیلی خود به سر می برد و با مشکلاتی برای ادامه تحصیل مواجه است. وی در اردیبهشت ۹۶ با مراجعه به دفتر مدیر گروه دانشگاه پیام نور استان فارس در رشته مدیریت بازرگانی متوجه مشکل در ادامه تحصیل خود شده است.

او در نامه سرگشاده ای با عنوان "بار دیگر بازیگوشی حراست دانشگاه پیام نور استان فارس  در مورد دانشجویان بهایی آن هم در ترم آخر!" می نویسد: اینجانب بهروز فرزندی که به مدت بیش از ۲ سال و ۲ ماه مفقودالاثر جنگ تحمیلی و تحت اسارت عراق بودم و جانباز ۲۵درصدی می باشم، در تاریخ ۱۸/۰۲/۱۳۹۶ نزد مدیر گروه رشته ام (مدیریت بازرگانی) و کارشناس رشته رفتم تا در مورد چند درس باقی مانده و مراحل پیش رو مشاوره ای داشته باشم."

او ادامه می دهد: "حراست گفت که شما اصلا اجازه تحصیل در دانشگاه را نداشته اید، چطور وارد شده اید؟ گفتم تمام موارد در پرونده موجود است و یک پروسه ی چند روزه با رییس حراست قبلی طی شد تا در نهایت گفتند به خاطر اینکه از آزادگان و جانبازان هستی، اجازه تحصیل می دهیم که البته با اعتراض من هم روبرو شدند که حقیر با حضور در کنکور و قبولی و انتخاب رشته مانند هر ایرانی وارد شده ام و شما هم حق تفتیش عقاید طبق اصل ۲۳ قانون اساسی ندارید و … ."

وی می افزاید: "مسوول حراست ابراز داشتند دو تا موضوع هست ۱- پرونده شما گم شده ۲- اصل تحصیل شما مورد دار است و باید بررسی شود. قرار شد فردای آن روز بین ساعت ۱۰ – ۸ صبح بروم تا پرونده و موضوع بررسی شود. در ساعت مقرر فرد مسوول نبودند و دیگری در دفتر ایشان حضور داشتند. طی تماس تلفنی که با ایشان گرفتند، پاسخ دادند که شماره تماس شان را بگیرید خودمان با ایشان تماس می گیریم!"

این دانشجو در پایان نوشت: "از اشاره به اسامی و شرح ریز صحبتها در این لحظه خودداری میکنم تا دوشنبه آینده و مشخص شدن وضعیت." (دانشجو آنلاین، ۲ ۱ اردیبهشت)

 

جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران: با تحریم انتخابات ریاست جمهوری به استمرار سرکوب و خفقان نه می گوییم

جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران با انتشار بیانیه ای به تحریم انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ فراخوان دادند.

در این بیانیه گفته شد: "تجربه ۱۱ دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران با حضور کسانی که در طول بیش از ۳۸ سال عمر جمهوری اسلامی دارای نقشهای کلیدی و مسوولیتهای تاثیرگذار در عرصه های سیاسی و اجتماعی بودهاند، چیزی جز سلب آرامش و آزادیهای مردم و غرق شدن در بحرانهای عمیق سیاسی، اجتماعی و اقتصادی نبود. میراث صندوقهای رای در این دوران، تورم و فساد و رکود اقتصادی، سرکوب و خفقان هر چه بیشتر، افزایش آمار اعدام و افزایش آمار جمعیت زیر خط فقر، کلیه فروشی، انحطاط و فروپاشی فرهنگی و… بود."

دانشجویان می افزایند: "در هر دوره ای با روی کار آمدن هر کدام از نفرات به عنوان رییس جمهور، پدیده های اجتماعی جدیدی رو شده اند. در دولت حسن روحانی که با شعار تدبیر و امید آغاز شد، حقوقهای نجومی، رکورد اختلاس، گورخوابی و جنین فروشی در جامعه و در دانشگاه پولی سازی دانشگاهها و کالایی شدن آموزش با تصویب قانون سنوات دانشجویی عرضه شد."

دانشجویان تاکید کردند: "ما دانشجویان دانشگاهتهران معتقدیم که تنها راه حل برای کمک به خروج از این بحرانها داشتن انتخاباتی آزاد و دموکراتیک، منطبق با استانداردهای بینالمللی است. لذا با اعلام تحریم و شرکت نکردن در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری، به استمرار سرکوب و خفقان و اختناق نه می گوییم و تمامی دانشجویان آگاه را فرامی خوانیم با ما در این جنبش تحریم همراه شوند." (من یک دانشجو، ۲۲ اردیبهشت)

 

تحصن دانشجویان دانشگاه پردیس هنرهای زیبایی در اعتراض به خصوصی سازی

دانشجویان پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران در محل این پردیس تحصن کرده و نسبت به اقدام مسوولان این دانشگاه برای انتقال برخی رشته ها به خارج از فضای پردیس هنرهای زیبا اعتراض کردند.

طی روزهای اخیر شورای صنفی دانشجویان پردیس هنرهای زیبا، بیانیه ای منتشر کرده و از عملکرد مسوولان دانشگاه تهران در راستای "تنگ کردن عرصه بر دانشجویان" و "فروپاشی پردیس مرکزی" انتقاد کرده بودند؛ اعتراضی که درنهایت به تحصن دانشجویان و امضای صورتجلسه منجر شد.

در این تجمع نمایندگان دانشجویان با ریاست پردیس جلسه ای برگزار کردند که طی آن دکتر حیدری، رییس پردیس، خواسته های دانشجویان را پذیرفت و در صورت جلسه ای، این خواسته ها را تایید کرد.

در متن صورتجلسه مشترک امضا شده بین نمایندگان دانشجویان با شاهین حیدری، آمده:

- انتقال فضاهای موجود هر دانشکده در پردیس مرکزی به فضای خارج از پردیس صورت نخواهد گرفت، مگر اینکه قرار باشد فضایی اضافه بر فضای موجود به آن تعلق گیرد.

- هیچ رشته و گروهی از پردیس هنرهای زیبا به دانشکدهها و سایر پردیسهای دانشگاه تهران و مراکز خصوصی و جز آن، نه در حال حاضر و نه در آینده منتقل نخواهد شد.

- رییس پردیس پیشنهاد برقراری یک جلسه عمومی با حضور روسای محترم دانشکدهها و معاونهای پردیس دارند و قول داده شد که این جلسه سه بار در سال تکرار شود.

- با توجه به اهمیت اطلاع دانشجویان از بعضی تصمیماتی که موکول به دانشجویان است، مقرر شد در این موارد به دانشجویان اطلاع رسانی شود.

با این حال هنوز نگرانیهایی از سوی دانشجویان وجود دارد و باید منتظر ماند و دید این وعده ها چقدر عملی و پایدار خواهد بود. (ایلنا، ۲۴ اردیبهشت)

 

منبع: نبردخلق شماره ۳۸۵، دوشنبه اول خرداد ۱۳۹۶ - ۲۲ مه ۲۰۱۷

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول