کارورزان سلامت (اسفند ۹۵)

امید برهانی

 

مهم ترین تیترهای اخبار پرستاران و سلامت در این ماه سلب اختیار تایید صلاحیت حرفه ای پرستاران از سازمان نظام پرستاری، لغو تمام جراحیهای غیر اورژانس در بیمارستانهای دولتی به دلیل نداشتن بودجه، گستاخی و لمپن وارگی شخص وزیر در برابر همتایان دولتی خود، در کنار ادامه اعتراضات بیمارستانی پرستاران است.

 

اعتراض پرستاران مراکز درمانی اراک

ایرنا، اول اسفند - جمعی از پرستاران و کادر درمانی بیمارستانهای اراک با حضور در حوزه ستادی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی خواستار پرداخت مطالبات معوق خود شدند. یکی از این پرستاران گفت: حق کارانه پرسنل درمانی در رده های مختلف و سایر مزایای شغلی ما از خرداد سال جاری پرداخت نشده است. وی افزود: کادر درمانی بیمارستانهای اراک به خوبی از تنگناهای مالی حوزه سلامت باخبر هستند اما در آستانه سال نو نیاز است که با تدابیر خاص مدیریتی بخشی از مطالبات پرداخت شود.

 

مرگ ناگهانی ۱۰ پرستار در سال گذشته بر اثر کار زیاد

خبرگزاری مهر، ۲ اسفند – علی محمد آدابی در جشنواره فرهنگی ورزشی پرستاران در اهواز فاش کرد: "در سال گذشته قریب به ۱۰ نفر از همکاران پرستار در اثر سندرم "کاروشی" یا همان مرگ به علت کار زیاد، جان خود را از دست دادند."

رییس کل سازمان نظام پرستاری کشور افزود: "بنده به دفعات این موضوع را هشدار داده ام و به پرستاران گفته ام که باید مراقب سلامت خودشان باشند. آدابی به عنوان راه حل برای کاهش سختی کار پرستاران تاکید کرد: "به معاونت فرهنگی سازمان نظام پرستاری مأموریت داده ام تا بسته ای را برای فعالیتهای تفریحی ـ رفاهی پرستاران تعریف کنند. برگزاری تورهای گردشگری، انجام فعالیتهای ورزشی و همچنین برگزاری مسابقات فرهنگی از جمله موضوعاتی است که در این بسته به آن توجه شده است." وی همچنین بر ضرورت تغذیه سالم، تحرک، پرهیز از غذاهای ناسالم، انجام آزمایش سلامت و همچنین حفظ تعادل در زندگی روزمره به عنوان یک "پکیج" برای سالم ماندن جامعه پرستاری از خطرات حرفه پرستاری نام برد.

 

مافیای واردات و سونوگرافی غیرقانونی

آنا، ۵ اسفند - عضو شورای سیاست گذاری انجمن رادیولوژی گفت: "جریان مافیای واردات بی رویه دستگاههای سونوگرافی با قدرت و نفوذی که دارند هم به فروش غیرقانونی این دستگاهها به پزشکان غیر رادیولوژیست (به طور عمده متخصصان زنان) و هم به آموزش دو سه روزه و غیرعلمی آنها مبادرت می کنند و شاید در صدور برخی بخشنامه های غیرکارشناسی از سوی وزارت بهداشت نیز دست داشته باشند." کریمی تصریح کرد: "وزارت بهداشت به متخلفانی که مبادرت به سونوگرافی غیرقانونی و تحمیل هزینه به مردم می کنند کاری ندارد و حتی در مواردی با صدور بخشنامه های غیرکارشناسانه مشوق آنها است، ولی صاحبان سونوگرافی، یعنی متخصصان رادیولوژی که سالها عمر خود را صرف آموزش آن کرده اند را با موانعی مثل سطح بندی از تاسیس مطب و انجام سونوگرافی منع کرده است."

وی بیان داشت: "سونوگرافی یکی از پیچیده ترین روشهای تصویربرداری است که رادیولوژیستها پس از کسب رتبه های برتر آزمون تخصص پزشکی و گذراندن دوره چهارساله تخصصی بر آن مسلط شده و به طور علمی و اصولی آن را انجام می دهند."

 

بحران پزشکی در ایران و نفس نو-لیبرال

شرق، ۷ اسفند - نشست نقد اجتماعی "مرگ چهره ها و امر پزشکی" از سوی گروه جامعه شناسی پزشکی و سلامت انجمن جامعه شناسی ایران، در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد. در این نشست که با حضور مزدک دانشور، ارسیا تقوا، بابک قرائی مقدم، ابوعلی ودادهیر، فرزانه طاهری و یوسف اباذری برگزار شد، متخصصان، به بحران پزشکی پرداختند که به یکباره بعد از مرگ چهره های مشهوری مانند عباس کیارستمی به بحثی عمومی بدل شد.

یوسف اباذری در این نشست گفت: "درباره کیارستمی پزشکان گفتند ما او را نمی شناختیم. معنای این حرف این است که ما فقط به سلبریتیها رسیدگی می کنیم، نه افراد معمولی. مساله دوم و بغرنج تری که از این پاسخ برمی آید، این است که پزشکی که نام کیارستمی را نشنیده، کاملا از فضای فرهنگی ایران بی خبر است. نتایج یک نظرسنجی نشان می داد پزشکان از نظر معلومات عمومی در سطح بسیار ضعیفی قرار دارند؛ مثلا بتهوون را نمی شناسند و پایتخت فلان کشور را نمی دانند. البته روشن است که درباره وضعیت کلی پزشکان سخن می گویم. پس اینکه گفته شد کیارستمی را نمی شناختند، خود مشکلی بزرگ تر است."

وی در ادامه گفت: "مساله بعدی که قصد دارم مطرح کنم، درباره "نفس نو-لیبرال" است. این نفس (self)، چیزی است که ساخته می شود برای اینکه فرد بتواند رقابت کند و "ارزش" بیافریند. تنها هدف نفس نو-لیبرال، موفقیت است. برای رقابت، بدن باید زیبا باشد و از اینجاست که انواع عملهای زیبایی رواج می یابد. نفس -نولیبرال به دنبال رقابت و موفقیت است و همه مجبورند یک نفس بسازند. در جامعه نو-لیبرال افراد معمولی و ترس زده باید با افراد قوی رقابت کنند. در این لحظه گفتار پزشکی با اقتدار وارد می شود و می گوید جسم و روحت را طوری درست می کنم که موفق شوی. به این ترتیب، طبقات پایین از دست می روند. بازار کلیه به وجود می آید و بیمارستان-هتلها تاسیس میشوند."

 

نامه پیگیری تعرفه های پرستاری بی نتیجه ماند

نظام پرستاری، ۱1 اسفند – قائم مقام سازمان نظام پرستاری کشور در آخرین جلسه شورای عالی نظام پرستاری در سال ۹۵، به ارایه گزارشی از اقدامات یک ماه اخیر سازمان نظام پرستاری پرداخت

محمد شریفی مقدم با اشاره به نامه ای که به روحانی برای پیگیری خدمات تعرفه گذاری پرستاری نوشته بود، گفت: "این نامه به وزیر بهداشت ارجاع شد، اما بی نتیجه ماند."

وی همچنین افزود: "برای حضور رییس جمهور و وزیر بهداشت در مراسم روز پرستار از مدتها قبل نامه نگاری کردیم و دعوتنامه دادیم، اما در مراسم حاضر نشدند." وی همچنین به جلسه شورای عالی بیمه برای تصویب تعرفه های خدمات پرستاری در منزل اشاره کرد و گفت: "این موضوع در ۵ جلسه شورای عالی بیمه با دعوت از معاونتهای درمان و پرستاری وزارت بهداشت پیگیری شد که البته نمایندگان نظام پرستاری و کارشناسان بیمه هم حضور داشتند."

شریفی مقدم ادامه داد: "در نهایت برای اولین بار قرار شد این تعرفه ها به صحن شورای عالی بیمه بیاید و تصویب شود که در جلسه دوم بهمن ۹۵، تیم وزارت بهداشت در عین ناباوری و بی اخلاقی، جلسه را ترک کرد و تصویب این تعرفه ها منتفی شد."

 

فحاشی وزیر بهداشت به فرماندار معترض

فارس، ۱۳ اسفند - در جریان بازدید سیدحسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت از مرکز اورژانس شهرستان بدره، شماری از مردم حاضر در محل نسبت به کمبود امکانات پزشکی و درمانی در شهرستان به وزیر بهداشت گلایه کردند.

در این بین فرماندار شهرستان بدره سخنان مردم را تایید کرد که با اعتراض شدید وزیر بهداشت و سخنان تند وی در حضور مردم مواجه شد. وزیر به این فرد پرخاش کرد: "خیلی غلط کردی بی شعور! اگر من بگذارم یک روز دیگر اینجا کار کنی!"

فیلم و خبر این توهین به سرعت در فضای مجازی منتشر و دست به دست شد به طوری که قاضی زاده هاشمی بعد از تکذیب اولیه ماجرا، ناچار شد از مسوول یاد شده به طور تلفنی عذرخواهی کرده و فایل صوتی آن را هم منتشر کند.

 

صلاحیت حرفه ای پرستاران در دست بیگانگان

خانه پرستار، ۱۴ اسفند - رییس هیات مدیره نظام پرستاری آمل گفت: "اجرای آیین نامه صلاحیت حرفه ای در حالی به اجرا گذاشته شده است که از نمایندگان صنفی پرستاران در اعطای این حق حرفه ای در آن نشانی نیست. صلاحیت حرفه ای در واقع حق یا پروانه فعالیت پرستاران محسوب می شود. این پروانه در خصوص کار در بخش خصوصی، دولتی و یا حتی پرستاری در منزل باید برای پرستاران صادر شود."

علی اکبر مظلوم یادآور شد: "گرفتن صلاحیت حرفه ای از سازمان نظام پرستاری به دلیل نیروهای کمک پرستار می باشد. به احتمال قریب به یقین برای به کار گرفتن این نیروها به جای بهیاران، صلاحیت حرفه ای به ایشان نیز اعطا خواهد شد و این اعطا در واقع باعث مشروعیت بخشیدن در به کارگیری این نیروها می شود. اعطای صلاحیت حرفه ای به این صورت و بدون حضور سازمان نظام پرستاری، سلیقه ای و زیر نظر مدیران خواهد شد و مطمنا بازهم مانند اعطای مسوولیتها کمکی در جهت پیشبرد اهداف نخواهد کرد."

وی بیان کرد: "صلاحیت حرفه ای که با این شرایط در حال اعطا شدن می باشد، نه تنها باعث پیشرفت سطح مراقبت نشده، بلکه دردسری جدید برای پرستاران مشغول کار است و پول کلانی را هم از جیب پرستاران به ناکجا آباد خواهد برد."

 

تجمع پرستاران کرمانی به دنبال معوقات ۷ ماهه

نظام پرستاری، ۱۶ اسفند - در پی تاخیر ۷ ماهه در پرداخت اضافه کار، کارانه، مزایای قانونی و ... جمعی از پرستاران کرمانی روز شنبه 14 اسفند مقابل دفتر هیات مدیره نظام پرستاری کرمان تجمع کردند.

رییس هیات مدیره نظام پرستاری کرمان، سیمین کهن، ضمن اعلام این خبر تصریح کرد: "پرستاران معترض با همراهی اعضای نظام پرستاری کرمان در دفتر رییس دانشگاه علوم پزشکی حضور یافتند و خواستار مطالبات و معوقات خود شدند."

 

توقف جراحی در بیمارستانهای دولتی به دلیلی نداشتن بودجه

فارس، ۱۷ اسفند – علی جعفریان، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران، اعلام کرد: "شرکتها به بیمارستانها تجهیزات نمی دهند و به همین دلیل اعلام کردیم که بیمارستانها برای انجام جراحیهای غیراورژانس که نیازمند تجهیزات هستند، دست نگه دارند تا بعد از عید اقدامات لازم برای آنها انجام شود."  وی از بدهی ۳۰۰ میلیاردی دارویی این دانشگاه خبر داد و گفت: "مجموعا بدهیهای دارویی و مربوط به تجهیزات پزشکی به حدود ۴ ۲۰ میلیارد تومان می رسد و این موضوع باعث شده که بسیاری از شرکتها دیگر به ما دارو و تجهیزات پزشکی ندهند. در حال حاضر مشکل اصلی بیمارستانها، بدهیهای دارویی و تجهیزاتی است و حتی این شرکتها رسما به دانشگاه نامه می زنند که ما دیگر فلان وسیله را به شما نمی دهیم و این موضوع منجر به بروز مشکل در بیمارستانها شده است."

جعفریان تاکید کرد: "در این وضعیت یک راه این است که بیمار خودش این تجهیزات را تهیه کند. اما ما نمی خواهیم که این اتفاق بیفتد، زیرا هزینه های زیادی به بیمار تحمیل می شود و این اقدام خلاف روند طرح تحول نظام سلامت است. راه دوم نیز این است که صبر کنیم و ما راه دوم را انتخاب کرده ایم."

 

 

 

اعتصاب پزشکان اورژانس دو بیمارستان در میانه

میانا، ۲۲ اسفند – چند روزیست که پزشکان اورژانس بیمارستانهای خمینی و خاتم الانبیاء میانه در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان ازطرف مدیریت شبکه بهداشت و درمان میانه دست از کار کشیده اند. تأخیر بیش از اندازه در پرداخت کارانه و در نهایت پرداخت بخشی از کارانه پزشکان، این قشر از جامعه سلامت شهرستان را به واکنش واداشته است. یک پزشک متخصص اورژانس گفت: توجه نکردن به خواسته های مشروع و قانونی پزشکان بخش اورژانس باعث مشکلات متعددی برای پزشکان شاغل در این مرکز شده است.

 

 

منبع: نبردخلق شماره ۳۸۲، سه شنبه  ۱ فروردین  ۱۳۹۶ - ۲۱ فوریه ۲۰۱۷

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول