بیانیه

سازمان چریکهای فدایی خلق ایران

به مناسبت چهل و ششمین سالگرد حماسه و رستاخیز سیاهکل

 

چهل و شش سال از روزی که یک گروه کوچک چریکی به پاسگاه ژاندارمری شهرک سیاهکل (در استان گیلان) حمله کردند می گذرد. حماسه سازان فدایی در شامگاه روز 19 بهمن 1349 دوران جدیدی را در جنبش رهایی بخش و جنبش کمونیستی مردم ایران به ثبت رساندند. آنان با عمل جسورانه و بن بست شکنانه خود، ضربه ای جدی به فضای اختناق وارد کرده و با درهم شکستن قدرت مطلق دیکتاتوری شاه، آغاز پایان عمر نظام سلطنتی را نوید دادند.

رژیم شاه در واکنش به حماسه سیاهکل، به سرکوبی گسترده روی آورد. رفقا مهدی اسحاقی و محمد رحیم سماعی طی عملیات پس از 19 بهمن به شهادت رسیدند و رفقا غفور حسن پور اصیل، علی اکبر صفایی فراهانی، احمد فرهودی، جلیل انفرادی، محمدعلی محدث قندچی، ناصر سیف دلیل صفایی، هادی بنده خدا لنگرودی، شعاع الدین مشیدی، اسماعیل معینی عراقی، اسکندر رحیمی مسچی، محمدهادی فاضلی، عباس دانش بهزادی و هوشنگ نیری در بیدادگاههای نظامی فرمایشی به اعدام محکوم و در سپیده دم روز 26 اسفند همان سال به جوخه اعدام سپرده شدند.

شاه و کارگزاران امنیتی او فکر می کردند که با این کشتار وحشیانه می توانند مشعل فروزانی که چریکها برافروخته بودند را خاموش کنند. اما دیری نپایید که آثار این رستاخیز سِترگ با حمایت گسترده بخشهای گوناگون جامعه خود را نشان داد.

برجسته ترین شاعران، نویسندگان، هنرمندان آزادیخواه و پیشرو ترین زنان و مردانی که قلب شان برای آزادی و سوسیالیسم می طپید، از جنبش پیشتاز فدایی به اشکال مختلف حمایت کردند.

واکنش شاه و خمینی به جنبشی که با حماسه سیاهکل آغاز شد، نشان دهنده اهمیت و نقش این رویداد در یک دوره از تاریخ است.

اسدالله عَلَم در خاطراتش از قول شاه می نویسد: «عزم و اراده آنها اصلا ً باور کردنی نیست، حتی زنها تا آخرین نفس به جنگ ادامه می دهند، مردها قرص سیانور در دهانشان دارند و برای این که دستگیر نشوند خودکشی می کنند.» (امیر اسدالله علم، من و شاه، یادداشتهای محرمانه دربار سلطنتی ایران، ص146)

خمینی جلاد از همان ابتدا با فرومایگی علیه جنبش پیشتاز فدایی به موضع گیری پرداخت. او در پاسخ به نامه 6 اردیبهشت 1350 مسئول اتحادیه انجمنهای اسلامی در اروپا، در تاریخ 28 اردیبهشت 1350 نوشت: «باید حادثه سازیها و شایعه پردازیهایی را که در ممالک اسلامی برای تحکیم اساس حکومت استعماری است بررسی دقیق کنید، نظیر حوادث ترکیه و حادثه سیاهکل..» موضع خمینی آن چنان ننگین بود که وقتی این پیام در همان زمان در نشریه «اسلام مکتب مبارز»، ارگان اتحادیه انجمنهای اسلامی در اروپا به چاپ رسید، جمله «نظیر حوادث ترکیه و حادثه سیاهکل» حذف شد. (سید حمید روحانی (زیارتی)، نهضت امام خمینی، انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، چاپ دوم پائیز 1374، جلد سوم، ص 486-487)

حماسه و رستاخیز سیاهکل و پیکارهای بی امان چریکهای فدایی خلق در حالی که تعادل «قدرت مطلق شاه» و «ضعف مطلق مردم» را برهم زد، یک قطب بندی سیاسی بین آزادیخواهی و دیکتاتوری ایجاد کرد و سازمان چریکهای فدایی خلق ایران توانست پا برجا بماند و با وجود کمبودها و اشتباهاتش به یک جنبش اجتماعی بزرگ در آستانه قیام بهمن 1357 فرا روید. ما سیمای حماسه آفرینان سیاهکل را در قیامهای تاریخی مردم ایران در بهمن 1357 و در طول سال 1388 مشاهده کردیم و دیدیم که چگونه «آفتابکاران جنگل» تکثیر شد.

سازمان چریکهای فدایی خلق ایران در آغاز چهل و هفتمین سال حیات خود یاد و خاطره همه زنان و مردان دلیر جنبش پیشتاز فدایی که در زندانهای شاه و شیخ، در ‏پای چوبه های دار، در پیکار با دشمن ‏و در راه هدفهای سِتُرگ جنبش کمونیستی ایران ‏به شهادت رسیدند را گرامی می دارد.

 

هموطنان!

در سالی که در حال پشت سر گذاشتن آن هستیم، تضاد بین مردم ایران و استبداد دینی حاکم بازهم تشدید شد. خامنه ای برای حفظ ولایت ننگین اش ابزاری جز سرکوبی مردم و صدور تروریسم و بنیادگرایی ندارد. همه رویدادهای سال گذشته نشان داد که حاکمیت توان و ظرفیت غلبه بر بحرانهای عمیقی که هر روز عمق و وسعت می گیرد را ندارد. مردم به فلاکت کشیده شده اند اما تسلیم نشده و روزانه با حرکتهای اعتراضی خود رژیم را به چالش می کشند.

همچنین تضاد و کشاکش در درون هِرَم قدرت و ثروت، به ویژه در دوران پس از نوشیدن جام زهر هسته ای از جانب ولی فقیه، به گونه بی سابقه ای تشدید شده است.

مواضع ما پیرامون این تحولات از طریق مصوبات نهمین شورای عالی سازمان که به زودی تشکیل می شود، اعلام خواهد شد.

سازمان چریکهای فدایی خلق ایران در آغاز چهل و هفتمین سال تولد خود همچنان بر عزم و اراده خویش برای مبارزه تا رسیدن به دنیایی عاری از ستم، تبعیض و استثمار تاکید می کند.

ما از مبارزه به حق کارگران، معلمان، پرستاران، کشاورزان و همه مزدبگیران علیه نظام حاکم و سرمایه داری لگام گسیخته که تعرض آن به سطح زندگی و معیشت مردم دامنه بی سابقه ای یافته، حمایت می کنیم. مزد عادلانه و زندگی شایسته، اعتصاب، ایجاد تشکلهای مستقل و نظارت سازمان بین المللی ‏کار بر تامین حقوق مزدبگیران، حق مسلم نیروهای کار ایران است و ما به طور پیگیر از آن حمایت می کنیم.‏

ما به پایداری خانواده های شهدا و زندانیان سیاسی، به مقاومت همه زندانیان سیاسی و عقیدتی ادای احترام می کنیم و خواستار اقدام بیدرنگ بین المللی برای بازدید از زندانهای ولایت خامنه ای و ملاقات با زندانیان سیاسی به ویژه آنانی که در اعتصاب غذا به سر می برند، هستیم.

ما از جنیش دادخواهی خانواده های شهدا و زندانیان سیاسی و عقیدتی حمایت می کنیم و برای آزادی تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی و برچیدن مجازاتهای وحشیانه ‏سنگسار، قصاص، قطع اعضای بدن و اعدام در ایران مبارزه می کنیم.‏

ما انتقال سازمانیافته و موفقیت آمیز زنان و مردان مجاهد خلق از زندان لیبرتی به کشور آلبانی را یک پیروزی برای جنبش آزادیخواهانه مردم ایران می دانیم و آن را به سازمان مجاهدین خلق ایران شادباش می گوییم.

سازمان چریکهای فدایی خلق ایران انتخابات فرمایشی ریاست جمهوری اسلامی که قرار است در اردیبهشت سال آینده برگزار شود را تحریم می کند و همگان را به برنتابیدن این شعبده بازی و اعتراض فعال علیه پایمالی آشکار حقوق خویش فرامی خواند.

خواست اولیه و مقدم مردم ایران که همه شیفتگان آزادی در راه آن پیکار می کنند، سرنگونی رژیم حاکم با همه دسته بندیها و باندهای درونی آن و به سرانجام رساندن انقلاب دمکراتیک و استقرار یک نظام دمکراتیک و عرفی در ایران است. ما از مبارزه زنان و مردان ایران ‏زمین که برای آزادی، دموکراسی، نابودی ستم جنسی، مذهبی و ملی، صلح و پیشرفت، عدالت و جدایی دین از ‏دولت مبارزه می کنند، حمایت و پشتیبانی می کنیم.

سازمان چریکهای فدایی خلق ایران همه ایرانیان آزادیخواه را به اتحاد و مبارزه برای ایجاد جبهه همبستگی به منظور سرنگونی رژیم استبدادی مذهبی ولایت فقیه و ‏ایجاد یک جمهوری سکولار، دموکراتیک و مستقل فرا می خواند.

 

سازمان چریکهای فدایی خلق ایران

شنبه 16بهمن 1395- 4 فوریه 2017

منبع: نبردخلق شماره ۳۸۱، آدینه ۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۹ فوریه ۲۰۱۷

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول