برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در بهمن 1395

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

225 حرکت اعتراضی

در ماه گذشته حرکتهای اعتراضی به طور گسترده و بدون توقف جریان داشت. در برخی از واحدهای تولیدی در تمام روزهای بهمن ماه کارگران در اعتصاب بوده و تجمع کردند. در این ماه کشاورزان نیز اقدام به چندین حرکت اعتراضی کردند. مساله آب، تخریب محیط زیست و بیکاری از مهمترین دلایل حرکت کشاورزان بود. کشاورزان روستاهای حاج بابا سفلی، بیت جاسم و بیت زیدان از شاوور از توابع شهرستان شوش، آب رزک، شین‌آباد میاندوآب، لاسک در استان گیلان، طرقرود، اوره، کمجان،  کشه و روستاهای اطراف اندیمشک اقدام به حرکتهای اعتراضی کردند. همچنین در ماه گذشته خانواده های کارگران در چندین حرکت اعتراضی شرکت داشتند.

در ماه گذشته هزار کارگر و معلم و فعال مدنی در بیانیه ای با حمایت از جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی، خواهان پایان دادن به امنیتی کردن فعالیتهای صنفی شدند. در این بیانیه که با جمله «موجیم که آسودگی ما عدم ماست» شروع شده، امضا کنندگان ضمن اعلام حمایت از جعفر عظیم زاده و  تلاشهای مستمر وی در جهت رفع اتهامات امنیتی از پرونده های فعالان کارگری و معلمی، خواستار رفع این اتهامات واهی و بی ربط از پرونده های فعالان کارگری و معلمان و خواهان آزادی بی قید و شرط آنان شدند. برخی از حرکتهای اعتراضی در بهمن ماه به قرار زیر است.

 

*آدینه شب 1 بهمن، اهالی روستای حاج بابا سفلی در اعتراض به آلودگی محیط، راه را بر ماشنهای حمل زباله بستند. به گزارش شیز، معترضان خواستار تغییر مکان دفع زیاله از محدوده روستا به محل دیگری بودند.

 

*ظهر روز آدینه 1 بهمن، اعضای شرکت تعاونی مسکن نورپران مقابل استانداری زنجان تجمع و خواستار حل مشکلات شان شدند. به گزارش مهر زنجان، یکی از تجمع کنندگان در این باره گفت: ۱۸۰۰ نفر در شرکت نورپران زمین دارند که از سال ۱۳۶۸ زمین خریداری شده و تا الان تکلیف مشخص نشده است. یکی دیگر از تجمع کنندگان  گفت: ۲۷ سال است که این زمین خریداری شده است و ۱۸۰۰ نفر عضو دارد و متاسفانه وارد محدوده نمی شود و تکلیف ما مشخص نمی شود.

 

*صبح روز شنبه 2 بهمن، چند صد تن از شاغلان موسسه ثامن الحجج در استان کرمان، در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت شغلی خود، مقابل ساختمان استانداری کرمان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارکنان حاضر در این تجمع اعتراضی با اعلام این خبر گفت: ما حدود 400  کارمند موسسه ثامن الجج در 33 شعبه در استان کرمان  هستیم که  تقریبا از دی ماه سال گذشته  با تعطیلی تدریجی شعب ثامن الحجج در کرمان ار خرداد ماه بیکار شده ایم.

 

*صبح روز شنبه 2 بهمن، جمعی از کارگران کارخانه فولاد زرفام یزد در اعتراض به اخراج خود دست به تجمع مقابل استانداری زدند. به گزارش یزد رسا، مالک جدید کارخانه فولاد زرفان در اقدامی عجیب 160 نفر از کارگران این کارخانه را اخراج کرده است. این اتفاق در حالی افتاده که تمامی این کارگران تا پایان سال قرارداد دارند.

کارخانه فولاد زرفام در جاده خضر آباد، بعد از فولاد آلیاژی، کیلومتر 4 جاده ندوشن، شهرک صنعتی فولاد یزد واقع شده است.

 

*صبح روز شنبه 2 بهمن، جمعی از کارگران سیمان دهلران به دلیل شرایط کاری خود و مصادره اموال شرکت توسط شعبه اجرای احکام دادگستری شهرستان دهلران، در مقابل این کارخانه تجمع کرده و خواستار رفع مشکلات خود شدند. به گزارش ایرنا، نماینده کارگران کارخانه سیمان دهلران گفت: اداره کار شهرستان دهلران برای کارگران همه ساله قراردادهای یکساله منعقد می کند و بر همین اساس سال گذشته کارگران اخراجی این شرکت نیز با رای بازگشت به کار از این اداره دوباره مشغول کار شدند.

 

*روز شنبه 2 بهمن، جمعی از کارگران پیمانی شهرداری شهر نی ریز در استان فارس، در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق شان، مقابل اداره کار این شهرستان تجمع کرد‌ند. به گزارش ایلنا، این کارگران در اعتراض به معوقات مزدی خود در مقابل ساختمان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی  این شهر تجمع کرد‌ند.

 

*روز یکشنبه 3 بهمن، جمعی از رانندگان اتوبوسرانی رشت در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق شان دست از کار کشیده و مقابل درب ورودی این شرکت اجتماع کردند. به گزارش رشت پرس، این اقدام اعتراضی به دنبال حضور مرتضی شریفی مدیر عامل سازمان اتوبوسرانی رشت در جمع کارگران و وعده پرداخت مطالبات معترضان، پایان گرفت.

 

*روز یکشنبه ۳ بهمن، جمعی از بازنشستگان پیش از موعد تامین اجتماعی در اعتراض به تبعیض و بی عدالتی در پرداخت مستمری خود، برای چندمین بار مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش مهر، تجمع کنندگان با اشاره به تبعیض آشکار و تضییع حقوق خود، خواستار اقدام مجلس برای حل این معضل شدند .

 

*روز یکشنبه 3 بهمن، تعدادی از تاکسی داران خط دزفول - اندیمشک مقابل فرمانداری تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش 3بهمن ایرنا، حدود 2 ماه قبل نیز جابجایی ایستگاه سواریهای اندیمشک - دزفول در شهر اندیمشک اعتراض رانندگان این خط را به دنبال داشت.

 

*صبح روز یکشنبه 3 بهمن، تعدادی از خانواده های اعضای تعاونی مسکن شماره 2 اداره کل امور مالیاتی استان آذربایجان‌ شرقی مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش فارس، معترضان که پس از 13 سال با دو برج نیمه تمام در شرف مصادره واحدهای شان توسط بانک ملی هستند، خواستار رسیدگی به حل مشکلات خود شدند.

 

*روز یکشنبه ۳ بهمن، تعدادی از کشاورزان از اهالی روستاهای بیت جاسم و بیت زیدان از شاوور از توابع شهرستان شوش در اعتراض به اقدامات سازمان آب و برق خوزستان، در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، افزایش غیرمتعارف آب بها، محدودیت کشت و قیمت دو گانه (کشتهای دائمی و فصلی) از دیگر دلایلی است که این کشاورزان برای تجمع خود عنوان کردند.

 

*روز یکشنبه 3 بهمن، کارگران کارخانجات ریسندگی فرنخ و مه نخ در اعتراض به تعطیلی کارخانه و بیکارشدن مقابل استانداری قزوین تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این دو واحد تولید کننده منسوجات در قزوین که از سوی یک کارفرما اداره می ‌شود، عصر روز شنبه 2 بهمن به دلایل نامعلومی فعالیت خود را متوقف کرده‌اند، گفتند: به تبع این اتفاق حدود 200 کارگر قرار دادی هم اکنون بلاتکلیف هستند.

 

*پیش از ظهر روز دوشنبه 4 بهمن، مالکان زمینهای فاز 6 شهر پردیس که از سال 1394 جلوی نقل و انتقال اسناد زمینهای آنها گرفته شده است، مقابل وزارت مسکن راه و شهرسازی تجمع کردند. به گزارش شفاف، این مالکان که به نمایندگی از 4 هزار مالک این منطقه مقابل وزارت مسکن، راه و شهرسازی تجمع کرده اند تا نسبت به ابطال غیر قانونی اسناد مالکیت آنها چاره ای اندیشیده شود.

 

*روز دوشنبه ۴ بهمن، جمع زیادی از کشاورزان کرمانشاهی که دولت و کارخانه ها مطالبات آنها در خصوص خرید تضمینی محصولات شان را پرداخت نکردند، تجمع کردند.

به گزارش مرصاد نیوز، کشاورزان با اجتماع در مقابل کارخانه قند بیستون خواستار پرداخت مطالبات و هزینه دسترنج یک ساله و حتی دوساله معوق خود شدند.

 

*روز دوشنبه 4 بهمن، جمعی از اهالی روستای «آب رزک» محمود آباد جلوی استانداری کهگیلویه و بویراحمد به دلیل وضعیت زمینهای این روستا تجمع کردند. به گزارش کبنانیوز، یکی از اهالی این روستا گفت؛ این زمینها بیش از سه دهه است که در اختیار پدران و اجداد ما بوده و اسناد آن هم موجود است و اکنون عده ‌ای به دنبال اختلاف انگیزی در این رابطه هستند.

 

*روز سه شنبه ۵ بهمن، کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل در اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش آذر سلام، نزدیک به یکصد و پنجاه نفر از کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل در مقابل درب اصلی استانداری تجمع کردند. این کارگران نسبت به عدم پرداخت حقوق دو ماهه خود در آستانه عید اعتراض کردند.

 

*روز دوشنبه 4 بهمن، تعدادی از رانندگان خودروهای ترانزیت در اعتراض به افزایش قیمت گازوییل در گمرک میرجاوه تجمع کردند. به گزارش لادیز، یکی از این رانندگان ترانزیت در این باره گفت: قیمت گازوییل در گمرک میرجاوه در یک ماه قبل هر لیتر هزار و 300 تومان بود که این مبلغ از روز گذشته تا امروز ابتدا هزار و 600 تومان و سپس به هزار و 750 تومان افزایش یافته است.

 

*روز دوشنبه 4 بهمن، کارگران رسمی و پیمانی پالایشگاه نفت کرمانشاه همزمان با حضور خریدار یا نمایندگان وی در پالایشگاه، در اعتراض به واگذاری این مجموعه به بخش خصوصی و حضور غیر قانونی خریدار در محل پالایشگاه دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش باختر، هنوز حرف و حدیثهای بلاتکلیفی واگذاری پالایشگاه کرمانشاه به بخش خصوصی رو به گسترش است و هیچ یک از مسئولان با قاطعیت این بلاتکلیفی را تعیین تکلیف نمی کنند.

 

*جمعی از کارگران شهرداری شوشتر صبح روز چهارشنبه 6 بهمن، در اعتراض به تبدیل وضعیت قرارداد های خود به پیمانی برای دومین روز متولی دست تجمع اعتراضی مقابل فرمانداری و شهرداری زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: از ابتدای ماه جاری، شهرداری شوشتر وضعیت استخدامی کارگران شاغل در بخشهای موتوری، آتش نشانی، حراست و اداری این مجموعه را از حالت قرارداد مستقیم به پیمانکاری تغییر داده و در نتیجه امنیت شغلی صاحبان این مشاغل در معرض تهدید قرار گرفته است.

 

*روز چهارشنبه 6 بهمن، صدها کارگر مجتمع نیشکر هفت تپه که در بخشهای کشاورزی و صنعتی این مجتمع مشغول کارند، در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق خود در محل این شرکت در شهرستان شوش دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، به گفته کارگران، یکی دیگر از دلایل اجتماع اعتراضی آنان این است که به تازگی مدیریت مجتمع نیشکر هفت تپه به مدیران زیر مجموعه خود ابلاغ کرده که به هر ترتیب مانع اعتراض کارگران شوند. حاضران در این اجتماع اعتراضی تصریح کردند، کارفرمای خصوصی اگر به تعهدات مالی خود در برابر کارگران عمل کند دیگر نیازی ندارد که تا برپایی اجتماعات اعتراضی را ممنوع اعلام کند.

 

*روز چهارشنبه ۶ بهمن، جمعی از کارکنان موسسه ثامن الحجج در شهر شیراز، نسبت به مشخص نبودن وضعیت شغلی خود در ساختمان استانداری استان فارس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این  تعداد کارمند که در شعب مختلف موسسه ثامن الحجج در شهر شیراز مشغول کارند از نامشخص بودن وضعیت شغلی خود خبر دادند.

 

*روز پنجشنبه 7 بهمن، کارکنان بیکارشده موسسه ثامن ‌الحجج کرمان برای دومین بار در طی هفته جاری مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارکنان موسسسه ثامن ‌الحجج در کرمان با ابراز نگرانی از وضعیت به وجود آمده برای مجموعه  کارکنان این موسسه تصریح کردند: از کلیه مسئولان کشوری و استانی می ‌خواهیم با درک همه مشکلاتی که در نتیجه انحلال موسسه ثامن ‌الحجج برای مجموعه کارکنان موسسه به وجود آمده در خصوص  پیگیری وضعیت اشتغال آنان کمک کنند.

 

*صبح روز شنبه 9 بهمن، کارکنان موسسه مالی ثامن الحجج در دو استان گیلان و آذربایجان غربی همزمان در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت شغلی خود مقابل ساختمانهای استانداری دو استان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تعداد کارکنان موسسه ثامن الحجج در سراسر کشور تا حدود 2700 نفر برآورد می‌ شود که تا قبل از بحران اخیر این موسسه مالی در 470 شعبه  مشغول کار بودند، آنان  تقریبا از یک سال پیش به دلایل متوقف شدن فعالیت این موسسه مالی از سوی شورای ‌عالی پول اعتبار، بانک مرکزی و قوه قضائیه تاکنون بلاتکلیف مانده ‌اند.

 

*روز شنبه 9 بهمن، جمعی از کارگران اخراجی کارخانه فیبر ایران انزلی در اعتراض اخراج از کار و عدم پرداخت مطالبات شان، مقابل ساختمان استانداری گیلان دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران اخراجی در خصوص برپایی این تجمع اعتراضی گفت: حدود 54 کارگر هستیم که از آذر ماه سال جاری و به‌ دنبال متوقف شدن فعالیت کارخانه  اخراج شدیم.

 

*روز یکشنبه ۱۰ بهمن، جمعی از کارگران بازنشسته سه کارخانه فرنخ، نازنخ و مه ‌نخ در اعتراض به آنچه بلاتکلیفی چندین ساله در دریافت مطالبات سنواتی و مزدی عنوان ‌شد، مقابل ساختمان استانداری قزوین تجمع کردند. به گزارش ایلنا، حدود 156 نفر از کارگران بازنشسته واحد ناز نخ و حدود 200 نفر از واحد های فر نخ و مه نخ که از سال 90 تاکنون به مرور بازنشسته شده ‌‌اند هنوز نتوانسته ‌اند سنوات پایان کار خود را دریافت کنند.

 

*کارگران ورزشگاه نقش جهان در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق در روز یکشنبه 10 بهمن، دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایسنا، این کارگران مربوط به پیمانکارانی هستند که قراردادشان با شرکت توسعه، تجهیز و نگهداری اماکن ورزشی است. شرکتی به نام طاق دیس ساز، پرداختهایش به پیمانکاران دسته دوم خود را انجام نداده است.

 

*روز یکشنبه 10بهمن، کارگران شهرداری بندر امام در اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق و مطالبات خود مقابل این شهرداری دست به تجمع زدند. به گزارش فارس، یکی از معترضان گفت: به پیمانکار گفته‌ اند هر کسی به این موضوع معترض باشد را اخراج کنید، مگر ما چیزی جز حق قانونی خود را می‌ خواهیم.

 

*روز یکشنبه ۱۰ بهمن، کارگران شهرداری تنگ ارم در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و 3 ماه حق بیمه دست به اعتصاب زده و تجمع کردند. به گزارش گام نیوز، در پی تجمع اعتراضی جمعی از کارگران شهرداری تنگ ارم به دلیل عدم پرداخت حقوق چهار ماه آنان، شهردار این شهر گفت: حقوق چهار ماه و بیمه سه ماه پرسنل این شهرداری پرداخت نشده است.

 

*روز یکشنبه ۱۰ بهمن، متقاضیان مسکن مهر در انتقاد به سیاستهای وزیر راه و شهرسازی در قبال طرح مسکن مهر، روبروی مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. به گزارش مهر، واقعیت آن است که طرح مسکن مهر که بر اساس وعده های عباس آخوندی قرار بود تا پایان سال ۹۵ تکمیل شود، براساس پیش بینی کارشناسان حوزه مسکن، تا پایان سال آینده هم به نتیجه نمی‌رسد.

 

*روز یکشنبه ۱۰ بهمن، جمعی از کارگران کارخانه روغن نباتی جهان در اعتراض به اخراج از کار و عدم پرداخت ماهها حقوق دست به تجمع  مقابل استانداری زنجان زدند. به گزارش ایلنا، این تجمع اعتراض ‌آمیز به دلیل عدم پرداخت حقوق و اخراج کارگران بود که حقوق آنها بعد از 11 ماه پرداخت نشده و هنوز برخی از آنها بلاتکلیف هستند. به گزارش موج رسا، روز دوشنبه ۱۱ بهمن، کارگران بیکارشده کارخانه روغن نباتی جهان برای سومین روز جهت بازگشت به کار و پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه شان، در مقابل استانداری زنجان تجمع کردند.

 

*ظهر روز یکشنبه 10 بهمن، تعدادی از کارگران کارخانه ماشین سازی اراک در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق شان دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران اظهار داشت: با وجود مراجعات مکرر به مدیریت شرکت و بیان مشکلات کارگران با پیمانکار مربوطه در ماههای گذشته حتی به یکی از خواسته های ما که پرداخت به موقع مزد کارگران بود، توجهی نشد و بر همین اساس تمام کارگران دست به این تجمع زدند که تا حصول به مطالباتمان آنرا ادامه خواهیم داد.

 

*روز دوشنبه ۱۱ بهمن، کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل برای چندمین بار همزمان با نشست خبری استاندار در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات 14ماهه شان در مقابل استانداری اجتماع کردند. به گزارش ایرنا، استاندار اردبیل در این باره گفت: مشکل ذوب آهن اردبیل از سالهای قبل وجود داشته و در سال 92 و 93 مشکلات موجود بررسی شد و با هدف حل مشکلات که وقت زیادی نیز برای آن گذاشته شد این کارخانه به فرد دیگری به صورت استیجاری واگذار شد. یکی از کارگران ذوب‌آهن اردبیل گفت: به مدت سه سال است مشکلات این واحد تولیدی مطرح می‌شود اما هنوز که هنوز است کارگران از کارخانه بابت حقوق و دریافتی خود طلب دارند.

 

*صبح روز دوشنبه 11 بهمن، کارگران شرکت صنایع کاغذسازی نوظهور در اعتراض به اخراج و عدم پرداخت حقوق و حق بیمه، دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، به گفته کارگران معترض، در ماههای گذشته تعداد زیادی از کارگران این شرکت اخراج شده اند که به علت عدم پرداخت به موقع حق بیمه‌، کارگران اخراجی نتوانسته اند از بیمه بیکاری استفاده کنند.

 

*روز سه شنبه 12 بهمن، در حاشیه افتتاح چندین پروژه در شهرستان تیران و کرون، اهالی این شهرستان به دلیل نداشتن بیمارستان دولتی و تکمیل فاضلاب این شهرستان مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش فارس، در حاشیه مراسم دهه فجر، مردم این شهرستان در کنار ساختمان فرمانداری با در دست داشتن پلاکاردهایی خواسته اصلی مردم برای شهرستان 75 هزار نفری تیران را ساخت یک بیمارستان دولتی اعلام کردند.

 

*صبح روز سه شنبه 12 بهمن، نزدیک به 540 نفر از کارگران پستهای فشار قوی برق با تجمع در مقابل ساختمان مجلس نسبت به حذف نشدن قراردادهای پیمانکاری و عدم اجرای همسان ‌سازی مزایای مزدی اعتراض کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند که این خواسته ‌ها را به استناد  بند 61 قانون بودجه سال 95 و دستور‌العمل مربوط به همسان سازی مزدی خود  پیگیری می‌ کنند.

 

*روز سه شنبه ۱۲ بهمن، جمعی از ناظران کشاورزی در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی در مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایسنا، یکی از این تجمع کنندگان گفت که ما کارشناسان ناظر کشاورزی هستیم که علیرغم داشتن شرایط لازم برای استخدام، وضعیتمان مشخص نیست به همین دلیل از نمایندگان خواستار رفع بلاتکلیفی و استخدام خود هستیم.

 

*روز چهارشنبه 13بهمن، جمعی از آتش نشانان بخش خصوصی مشهد به همراه خانواده های خود در اعتراض به تبعیض میان آتش‌ نشانان خصوصی و دولتی و نداشتن امنیت شغلی و برای تبدیل وضعیت و همسان سازی حقوق، مقابل استانداری خراسان رضوی تجمع کردند. به گزارش ایسنا، یکی از آتش ‌نشانان معترض گفت: در سال 90 حدود 100 نفر از آتش ‌نشانانی که در آزمون استخدامی شرکت کرده و با وعده سازمان آتش‌نشانی مبنی بر برابری حقوق و مزایا با آتش ‌نشانان دولتی، در قالب طرح برون‌ سپاری سازمان آتش ‌نشانی به صورت موقت در شرکت خصوصی مشغول به کار شدند، هم‌اکنون با گذشت پیش از 5 سال هنوز هم این روند ادامه پیدا کرده و هر سال تفاوت‌های بیشتری میان ما و بخش دولتی احساس می‌شود.

 

*روز دوشنبه ۱۱ بهمن، جمعی از کارکنان موسسه مالی اعتباری ثامن الحجج سراسر کشور در ادامه اعتراضات شان نسبت به بیکاری و برای بازگشت به کار با سفر به تهران در مقابل ساختمان بانک مرکزی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارکنان حاضر در تجمع امروز گفتند: هرکدام از ما در  موسسه ثامن الحجج  بین 4 تا 12 سال سابقه کار داریم  که با مختل شدن فعالیت این موسسه مالی، از دی ماه سال گذشته با مشکل امرار معاش روبرو شده ‌ایم. این تجمع در روز چهار شنبه 13 بهمن، برای سومین روز ادامه پافت.

 

*روز یکشنبه 4 بهمن، جمعی از کارگران کاشی اصفهان دراعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق مقابل این کارخانه در جاده نجف آباد تجمع کردند. به گزارش ایرنا، این کارگران گفتند که حقوق خود را طی ماههای گدشته دریافت نکرده اند.  یکی ازکارگران که خواست نامش در خبر اعلام نشود گفت: از چند ماه پیش با تغییر مدیریت به ما قول حل مشکلات را دادند اما تا کنون مشکلات حل نشده و حقوق و مزایای ما در 6 ماه اخیر پرداخت نشده است.

روز چهارشنبه 13 بهمن، کارگران صنایع کاشی اصفهان به علت عقب افتادگی یک ساله حقوق و مطالبات خود برای دوازدهمین روز متوالی مقابل این کارخانه تجمع کردند.

 

*روز چهارشنبه ۱۳ بهمن، رانندگان کامیون در دو نقطه، مرز دوغارون و بندر عباس برای پنجمین روز متوالی دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایسنا، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل بین‌المللی خراسان رضوی با اشاره به اعتصاب 5 روزه رانندگان کامیون در مرز دوغارون اظهار کرد: علت اول این اعتصاب بود که کنسولگری افغانستان اعلام کرده رانندگانی که ویزای سه ماهه دارند و همراه با ویزا یک رودپاس 5 سرویسه هم در اختیار دارند، چنانچه ویزای آنها اعتباری دارد، مجدد باید رودپاس بگیرند.

 

*روز چهارشنبه ۱۳ بهمن، تعدادی از کارگران اخراج شده کارخانه بهنوش گچساران جلوی درب فرمانداری گچساران به نشانه اعتراض تجمع کردند. به گزارش فانوس زاگروس، یکی از کارگران اخراج شده گفت: مسولان این شرکت به بهانه افت فروش و تولید محصولات در فصول سرد سال اقدام به اخراج کارگران می‌کنند این در حالی است که در فصول گرم سال که تولید کارخانه بالا می باشد در شیفتهای کاری با ساعات کار بالا و فشرده از همین کارگران بیشترین استفاده صورت می گیرد.

 

*روز دوشنبه ۱۱ بهمن، تجمع اعتراضی 3 هزار کارگر مجتمع نیشکر هفت تپه نسبت به عدم پرداخت مطالبات شان که از روز چهارشنبه 6 بهمن آغاز شده است، ادامه یافت. به گزارش ایلنا، این کارگران که تعداد آنها تا 3 هزار نفر برآورد شده، گفتند: در بخشهای مختلف صنعتی و کشاورزی مجتمع نیشکر هفت‌ تپه مشغول کارند. روز شنبه 16 بهمن، اعتصاب هزاران کارگر مجتمع نیشکر هفت تپه در پی بی ‌نتیجه ماندن وعده های کارفرما در پرداخت مطالبات شان وارد یازهمین روز متوالی شد.

 

*روز یکشنبه 17 بهمن، جمعی از کارگران کارخانه نیک پارس در اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق، 7 ماه حق بیمه و عیدی سال 94، دست از کار کشیده و مقابل استانداری قزوین تجمع کردند. به گزارش صدا و سیمای رژیم در مرکز قزوین، کارگران این واحد تولیدی گفتند: مدیران این شرکت پنج ماه از حقوق شان را هنوز به حساب شان واریز نکرده اند. یکی از آنان گفت: دستمزد بهمن و اسفند، عیدی پارسال و همچنین حقوق ماههای آبان، آذر و دی امسال را از شرکت طلبکارند.

 

*صبح روز یکشنبه 17 بهمن، کارگران اخراجی فضای سبز و باغبانی یک شرکت پیمانکاری سبز آفرین دز طرف قرارداد با دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول در اعتراض به اخراج و برای بازگشت به کار مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش ایرنا، معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه دزفول در این خصوص گفت: حدود 20 نفر از کارگران فضای سبز و باغبانی محوطه دانشگاه جندی شاپور دزفول که زیر نظر پیمانکار فعالیت می کردند اخیرا اخراج شده اند که در اعتراض به این موضوع و بازگشت دوباره به کار صبح امروز جلوی درب فرمانداری تجمع کردند.

 

*روز شنبه 16 بهمن، اهالی روستای شین‌آباد میاندوآب در اعتراض به بی‌ توجهی مسئولان اداره راه این شهرستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، ساکنان روستای شین ‌آباد که در این تجمع شرکت داشتند، ‌گفتند: این جاده به دلیل نداشتن علائم ایمنی و عدم رعایت استانداردها، برای مردم و به ویژه کشاورزان به شدت خطرناک است و هرساله تعدادی از کشاورزان روستا در همین جاده قربانی می‌شوند.

 

*صبح روز دوشنبه 18 بهمن، جمعی از کارگران پیمانکاری شرکت آب و فاضلاب خوزستان در شهرهای آبادان، خرمشهر، هویزه و سوسنگرد با تجمع در مقابل ساختمان این شرکت در اهواز خواستار پرداخت مطالبات خود از سوی پیمانکار شدند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران در این باره گفت: مطالبات بیش از 100 نفر از کارگران این شرکت پیمانکاری مربوط به سالهای 92 و 93 تاکنون پرداخت نشده است.

 

*ظهر روز دوشنبه 18 بهمن، جمعی از متقاضیان مسکن مهر مقابل استانداری قم تجمع کردند و خواستار رفع مشکلات این پروژه مسکونی شدند. به گزارش ثامن، بی توجهی پیمانکاران، دریافت هزینه اضافی برای آسانسور و عدم اتمام در زمان مقرر از جمله مهم ترین موضوعاتی بود که متقاضیان مسکن مهر در این تجمع خواستار رفع آن توسط مسئولان شدند.

 

*روز سه شنبه ۱۹ بهمن، تجمعات اعتراضی کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد علیرغم سکوت خبری، شصت و هفتمین روز را پشت سرگذاشت و مسئولان طراز اول شهرستان مهاباد و استان آذربایجان غربی پاسخگوی کارگران معترض نبوده و خبری از پرداخت مطالباتشان درمیان نیست. به گزارش ایلنا. به گفته این کارگران شاغل در دو مجتمع کشت و صنعت مهاباد و دامداری صنعتی مهاباد، که 16 ماه است دستمزد نگرفته ‌اند، تجمع علیرغم جمع شدن چادرها همچنان ادامه دارد. اکنون بیش از دو ماه است که این کارگران بیرون مجتمع، تجمع کرده ‌اند.

 

*صبح روز سه شنبه 19بهمن، کارکنان موسسه مالی ثامن الحجج در چندین استان کشور همزمان در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت شغلی خود مقابل ساختمانهای استانداریهای محل اشتغال خود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان از شعب مختلف استانهای گیلان، قزوین، کرمان، کردستان، اردبیل، فارس، خراسان رضوی، مازندران ....و کرمانشاه بودند که به صورت همزمان در اجتماعات اعتراضی امروز حضور دارند.

 

*بامداد روز دوشنبه 18 بهمن، نزدیک به 500 نفر از کارگران معدن زغال سنگ طزره به دلیل معوقات مزدی و بی‌ پاسخ ماندن خواسته ‌های شان تجمع  اعتراضی برپا کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معدن طزره در تشریح مشکلات خود و همکارانش گفت: بیش از هزار کارگر هستیم که چهار ماه است مزد پرداخت نشده طلبکاریم و تا این لحظه باوجود برپایی چند نوبت اجتماع اعتراضی و مراجعه به مسئولان مربوطه هیچ تغییری در شرایط ما ایجاد نشده است.

روز سه شنبه ۱۹ بهمن، حرکت اعتراضی این کارگران برای دومین روز ادامه پیدا کرد.

 

*روز سه شنبه ۱۹ بهمن، جمعی از کارگران شهرداری بجنورد در اعتراض به قرارداد کاری نامشخص و عدم پرداخت 6 ماه حقوق،3 ماه حق بیمه و عیدی، دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان زدند. به گزارش ایلنا، در حاشیه این تجمع یکی از کارگران فضای سبز شهرداری بجنورد گفت: 6 ماه است که حقوقی دریافت نکرده ایم  و عیدی سال قبل ما را هنوز نداده اند به هر مسئولی مراجعه می کنیم جوابگو نیستند.

 

*اهالی روستای لاسک در روز سه شنبه 19 بهمن در مسیر تردد استاندار تجمع کردند. به گزارش کاسپین، رئیس شورای اسلامی روستای لاسک، با بیان این مطلب که  مردم روستای لاسک در مسیر تردد استاندار گیلان به سمت امام زاده ابراهیم تجمع کرده بودند گفت: به این تجمع توجهی نشد و مردم همچنان بلاتکلیفند. وی ادامه داد: چهار سال پیش آمدند مجتمع آبرسانی روستای لاسک را افتتاح کنند ولی یک لیوان آب شرب دست مردم این روستا ندادند.

 

*روز سه شنبه 19 بهمن، جمعي از کارگران شهرداری پارس آباد در اعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق دست از کار کشیده و در مقابل ساختمان شهرداری شهر تجمع کردند. به گزارش راه دانا به نقل از آران مغان، این کارگران که در واحدهای خدماتی و فضای سبز شهرداری پارس آباد به صورت قراردادی مشغول کارند مي گويند: خدا را خوش می ‌آید ما زندگی خود را با قرض بگذرانیم آیا مسئولان می‌توانند بدون حقوق همچون ما زندگی کنند.

 

*روز سه شنبه 19 بهمن، تاکسی داران ماهشهر در اعتراض به نرخ پایین کرایه ها مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش فارس، رانندگان تاکسی خواستار افزایش نرخ کرایه های مسیرهای درون شهری هستند.

 

*صبح روز سه شنبه 19 بهمن، تعدادی از کاسبان و مغازه داران شهر کنگان مقابل ورودی فاز 19 پارس جنوبی تجمع کردند. این تجمع کنندگان خواستار وصول بدهیهای خود از یک شرکت پیمانکاری شدند. به گزارش ایلنا، این کسبه با در دست داشتن پلاکاردهایی از مسئولان شهرستان کنگان درخواست نمودند که در احقاق حق خود از این شرکت با آنان همکاری کنند. بر اساس این گزارش یکی از شرکتهای پیمانکاری طرف قرار داد با کارفرمای فاز 19، از حدود یک سال و نیم پیش از پرداخت وجوه اقلام و خدماتی که از کاسبان کنگان خریداری کرده، خودداری نموده است.

 

*نمایندگان کارگران شرکتهای کشت و صنعت و دامداری مهاباد در روز چهارشنبه 20 بهمن و در سصت و هشتمین روز تجمع اعتراضی شان نامه سرکشاده ای خطاب به وزیر کار نوشتند. به گزارش ایلنا، نمایندگان کارگران در این نامه خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدند. در بخشی از این نامه آمده‌است: ما کارگران مشاهده کردیم که هر سال وضع معیشت و امنیت شغلی و حقوق ما روز به روز بدتر می‌شود. اکنون که این نامه تقدیم می گردد بیش از یک سال و نیم است حقوق و معوقات حقوقی دریافت نکرده ‌ایم. حق بیمه ما کارگران پرداخت نشده و وضعیت حق سنوات ما نامعلوم است و هنوز عیدی و پاداش آخر سال 94 را دریافت نکرده‌ایم.

 

*روز دوشنبه 11 بهمن، جمعی از کارگران کاشی نیلو در اعتراض نسبت به نداشتن امنیت شغلی و عدم پرداخت ماهها مطالبات شان در مقابل کارخانه و سطح شهر نجف آباد اجتماع کرده و مسیر اصفهان- نجف‌آباد را مسدود و تردد در این مسیر را با مشکل مواجه کردند. به گزارش ایرنا، این کارگران نداشتن امنیت شغلی و تاخیر در پرداخت حقوق ماهانه از سوی مالکان این کارخانه را از جمله مطالبات خود بیان کردند.

روز چهارشنبه 20 بهمن، کارگران کاشی نیلو در ادامه تجمعات اعتراضی شان نسبت به عدم پرداخت ماهها حقوق و نداشتن امنیت شغلی، برای چندمین بار دست به تجمع مقابل کارخانه و میدان گلدشت نجف آباد زدند.

 

*تجمع اعتراضی کارگران بیکارشده کارخانه کنتورسازی مقابل سازمان بورس

روز چهار شنبه 20 بهمن، کارگران بیکارشده کارخانه کنتور سازی درادامه تجمعات اعتراضی سریالی شان نسبت به عدم پرداخت ماهها مطالبات شان و نیز بیکارشدن به دنبال پلمب شدن کارخانه، مقابل سازمان بورس تجمع کردند. به گزارش صبح قزوین، چند ماهی است تجمع اعتراض آمیز کارگران شرکت کنتور سازی به سریال دنباله داری تبدیل شده و این موضوع با تجمعات این کارگران مقابل استانداری قزوین و فرمانداری شهرستان البرز ادامه یافت اما هنوز این مشکلات حل نشده است .

 

*جمعی از کارکنان بیکار شده ثامن الحجج کرمان در روز چهارشنبه 20 بهمن، با تجمع در مقابل دفتر نماینده مجلس خواستار پی گیری وضعیت اشتغال شان بعد از انحلال این موسسه مالی اعتباری شدند. به گزارش ایلنا، به گفته معترضان هرچند در این تجمع اعتراضی، محمد رضا  پور ابراهیمی که در عین حال رییس کمیسیون اقتصادی مجلس  است در دفتر کارش در شهر کرمان حضور نداشت اما تجمع کنندگان با بیان مشکلات شان به مسئول این دفتر خواسته ‌های خود را مطرح کردند.

 

*روز شنبه 2 بهمن، کارگران کارخانه هپکو در پانزدهین روز اعتصاب خود برای چندمین بار درخیابانهای مرکزی اراک راهپیمایی کردند. به گزارش اراک امروز، پرداخت حقوق معوقه و برگشت سهام شرکت به دولت از مهمترین خواسته های کارگران است.

روز یکشنبه ۳ بهمن، کارگران کارخانه هپکو اراک در ادامه اعتراض خود درسطح شهر اراک راهپیمایی کردند و در نهایت مقابل استانداری مرکزی تجمع کردند و خواستار رسیدگی سریع‌ به وضعیت ‌شان شدند. به گزارش ایسنا، حدود 90 روز از آخرین واریزی کارگران این شرکت می‌گذرد و کارگران این شرکت در امرار معاش روزانه با مشکل مواجه شده‌ اند.

روز دو شنبه ۱1 بهمن، همزمان با ورود  محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت به شهر اراک کارگران معترض برای بیست و پنجمین روز مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند. روز یکشنبه 17بهمن، کارگران کارخانه هپکو در سی امین روز اعتصاب شان، برای باری دیگر در خیابانهای شهر اراک راهپیمایی کردند.

روز چهارشنبه 20 بهمن، کارگران کارخانه هپکو در سی و سومین روز اعتصاب شان برای بار دیگر دست به تجمع مقابل استاداری زدند. همزمان معاون سیاسی استاندار مرکزی گفت: امروز همچنین عطاریان مالک اصلی کارخانه دستگیر شد و باید تا پایان اسفند ماه سال جاری تمام طلب کارگران را پرداخت کند. حرکت اعتراضی این کارگران از 18 دی امسال شروع شد.

 

*روز چهار شنبه 20 بهمن، تعدادی از تاکسیرانان تهرانی در اعتراض به برآورده‌ نشدن مطالبات خود در سازمان تاکسیرانی تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع ‌کنندگان از عملکرد سازمان تاکسیرانی تهران ناراضی هستند و یکی از خواسته‌ های آنها به سامان شدن وضعیت شرکتهای خصوصی تاکسیرانی است.

 

*روز چهار شنبه 20 بهمن، اعتصاب شرکتهای مسافربری تاکسی ایذه_اهواز چهار روزه شد. به گزارش رهیاب، یکی از این رانندگان اظهار کرد: در سال اخیر تعداد خودروهای شخصی بیش از پیش شده، به گونه ای که برخی از تاکسیها در روز حتی یک سرویس هم نمی روند.

 

*روز چهار شنبه 20 بهمن، رانندگان تاکسی فرودگاه در مقابل سازمان تاکسیرانی تهران تجمع کردند. این دومین تجمع رانندگان در دو ماه اخیر است. به گزارش پیام سندیکا، مدتی است فرودگاه امام خمینی از پذیرفتن تاکسیهای سمند و آریو خوداری کرده و اعلام نموده فقط تاکسیهای تویوتا یا خودروهای یور 5 را برای سوار نمودن مسافران فرودگاه می پذیرد و از راه دادن به خودروهای ایرانی معذور است.

 

*بر اساس گزارشات منتشر شده در شبکه های اجتماعی، جمعه شب 21 بهمن، نیروی سرکوبگر انتظامی پس از تعقیب و گریز دو موتور سوار در محدود بازار خرمای شادگان اقدام به تیراندازی کرد که با این اقدام یکی از جوانان این شهر به نام حسن ابوغبیش که در حال خرید در بازار بوده در جریان تیراندازی کشته و دو موتورسوار مجروح ‌شدند. کشته شدن این جوان موجب اعتراض و خیزش شهروندان شادگان شد و چندین مرکز سرکوبی رژیم مورد حمله مردم معترض قرار گرفت.

 

*کارگران سد بابا حیدر شهرستان فارسان در روز شنبه 23 بهمن، در اعتراض به عدم پرداخت 14ماه حقوق مقابل استانداری چهارمحال و بختیاری تجمع کردند. به گزارش تسنیم، یکی از کارگران اظهار داشت: آب منطقه ‌ای چهارمحال و بختیاری 8 میلیارد تومان به پیمانکار پروژه بدهی دارد و به همین علت پیمانکار نمی‌تواند حقوق کارگران را پرداخت کند.

 

*روز شنبه 23 بهمن، جمعی از کارگران پروژه های غیرهمسطح گرگان در اعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق مقابل ساختمان شهرداری تجمع کرده و خواستار احقاق حق خود شدند. به گزارش گلستان ما به نقل از پاسرو، در آستانه عید کارگران پروژه های تقاطع غیرهمسطح گرگان زیر نظر شرکت پیمانکاری «سازه پایدار»، با وجود گذشت دو ماه از افتتاح پل کمربندی، هنوز 6 ماه حقوق معوقه خود را وصول نکردند.

 

*روز شنبه 23 بهمن،کارگران کارخانه روغن نباتی جهان در ادامه تجمعات اعتراضی شان نسبت به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی، به همراه خانواده های شان درمقابل استانداری زنجان تجمع کردند. به گزارش موج رسا، این کارگران با گرفتن پلاکارد‌هایی که با شعار «عیدی امسال ما اخراج، بی کاری، بی ‌پولی»، « مسئول دلسوز، مسئول با کفایت کجاست؟»، «عاقبت خصوصی سازی» و... اعتراضات خود را اعلام کردند.

روز  یکشنبه 24 بهمن، در هوای سرد و برفی، کارگران کارخانه روغن نباتی جهان تجمعات اعتراضی شان را به سطح شهر زنجان کشانده وبه همراه خانواده های شان درمیدان قائم تجمع کردند.

 

*روز یکشنبه 24 بهمن، جمعی از کارگران خط انتقال آب به مزارع دشت سیستان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزایای خود در شش ماه گذشته مقابل دفتر این طرح تجمع کردند. به گزارش کاغذ اخبار، یکی از کارگران گفت: مدت شش ماه است که حقوقی دریافت نکرده ایم و با مشقت فراوان مشغول به کار هستیم. یکی دیگر از کارگران معترض، نام این شرکت را کران دریا عنوان کرد و گفت در منطقه شمالی شهرستان هیرمند در منطقه لنگر بارانی مشغول به کار هستیم و پرداخت نشدن حقوق برای ما و خانواده هایمان مشکلات زیادی درست کرده است.

 

*روز یکشنبه ۲4 بهمن، صدها کارگر کارخانه کاشی شیرکوه در اعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق دست از کارکشیده و مقابل فرمانداری شهرستان تفت تجمع کردند. به گزارش کار ایرانی، فرماندار تفت به دنبال اعتصاب کارگران، وعده داد که تا پایان هفته 2 ماه از حقوق  معوقه کارگران پرداخت شود اما کارگران با بی اعتمادی به وعده و وعیدها می گویند تا تکلیف 6 ماه حقوق معوقه مشخص نشود به سر کار بر نمی گردند.

 

*روز یکشنبه 24 بهمن، کارگران شرکت پدیده سازان قشم در اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق مقابل سازمان منطقه آزاد قشم و فرمانداری تجمع کردند. به گزارش قشم آزاد، شرکت پدیده سازان قشم وابسته به شرکت گذرگاه شمالی ۵ ماه است که حقوق کارگران خود را پرداخت نکرده است.

 

*به گزارش صبح زاگرس، روز دوشنبه 25 بهمن، جمعی از رانندگان خودروهای استیجاری در شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران در اعتراض به کاهش حقوق با پارک کردن خودروهای شان جلوی اداره مرکزی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران تجمع کردند.

 

*صبح روز یکشنبه 24 بهمن، کارگران ﮔﺮﻭﻩ ﻣﻠﯽ ﺻﻨﻌﺘﯽ ﻓﻮﻻﺩﺍﯾﺮﺍﻥ در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی، عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه و دیگر مطالبات شان در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﮐﺎﺭﮔﺮﺍﻥ ﺣﺎﺿﺮﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺗﺠﻤﻊ ﮔﻔﺖ: ما ﺣﺪﻭﺩ 400 نفر ﺍﺯ ﮐﺎﺭﮔﺮﺍﻥ ﻭﺍﺣﺪ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺍﯾﻦ ﺷﺮﮐﺖ هستیم که چهار ماه ﺍﺳﺖ ﺣﻘﻮﻕ ﺩﺭﯾﺎﻓﺖ ﻧﮑﺮﺩﻩ ایم ﻭ ﺑﺮﺧﯽ از همکاران ما ﺣﻘﻮﻕ مهرماه و سنوات ﮔﺬﺷﺘﻪ ﺭﺍ هم ﻃﻠﺐ ﺩﺍﺭﻧﺪ. روز سه شنبه 26 بهمن، کارگران معترض برای سومین روز متوالی مقابل کارخانه در اهواز تجمع کردند.

 

*ظهر روز سه شنبه 26 بهمن، بیش از 400 کارگر رینگ سازی مشهد در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان  درکارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران این واحد تولیدی می گویند کارخانه رینگ سازی مشهد  هر ساله عیدی سالانه کارگران را 21 تا 22 بهمن ماه پرداخت می‌کرد، اما مدیریت جدید با تغییر روال پیشین هنوز این مبلغ را به کارگران پرداخت نکرده  و این موضوع باعث اعتراض کارگران شده ‌است.

 

*روز سه شنبه ۲۶ بهمن، جمعی از کارگران اخراجی مخابرات مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران اخراجی خواستار رسیدگی به وضعیت‌ شان شدند.

 

*روز سه شنبه 26بهمن، جمعی از دهیاران کشور مقابل مجلس رژیم تجمع کردند و خواستار توجه به دهیاریهای کشور و امنیت شغلی دهیاران شدند. به گزارش خبرگزاری مجلس، دهیاران بر توجه به تغییر وضعیت شغلی دهیاران، مشکلات بیمه این قشر و اصلاح قوانین مربوط به دهیاریهای در کشور تاکید دارند.

 

*روز سه شنبه ۲۶ بهمن، تعدادی از کسبه ساختمان پلاسکو و ساختمانهای اطراف در اعتراض به اجرا نشدن تعهدات در مقابل شورای شهر تهران تجمع کرده و خواستار دیدار با رئیس شورای شهر شدند. به گزارش آنا، یکی از معترضان با صدای بلند فریاد می ‌زد و خطاب به مامورانی که سعی در آرام کردن او داشتند، گفت: مغازه من در آنجا اجاره بود. تمام اموالم دود شد و به هوا رفت. اگر به حرفهایم توجه نکنند خودم را مقابل شورای شهر، دار می‌زنم.

 

*روز سه شنبه ۲۶ بهمن، جمعی از اهالی شهر طرقرود و روستاهای اوره، کمجان و کشه  که در جوار معادن سنگ واقع شده و از بابت فعالیتهای بدون ضابطه و خارج از قانون معدن داران شهرستان نطنز به شدت متضرر شده اند در تجمعی اعتراض آمیز در مقابل وزارت صنعت معدن و تجارت گرد هم آمدند.

به گزارش آوای نطنز، مردم مناطق یاد شده و فعالان محیط زیست نسبت به تخریب باغات، آلودگی آب چشمه ها، تخریب کوهستان و تعدی معادن به منطقه حفاظت شده کرکس معترض هستند.

 

*روز سه شنبه ۲۶ بهمن، اعضای شرکت تعاونی نور‌‌پران برای تعیین تکلیف زمینهای بلاتکلیف شان برای دومین با در این ماه مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش موج رسا، یکی از اعضای این تعاونی به نمایندگی از همه اعضا گفت: این تعاونی یک هزار و 800 نفر عضو دارد و آن 27 سال در انتظار این هستند که زمینهای خریداری شده به محدوده شهر اضافه شود.

 

*روز چهارشنبه ۲۷ بهمن، کارگران کارخانه ذوب ‌آهن اردبیل در اعتراض به بیکاری و عدم پرداخت ماهها حقوق شان برای چندمین بار مقابل استانداری اردبیل تجمع کردند. به گزارش فارس، کارخانه ذوب ‌آهن با سرمایه ‌گذاری بخش خصوصی در استان اردبی ل احداث شده و سرمایه‌گذار این کارخانه مجتمع خود را به یک پیمانکار دیگر به صورت اجاره ‌ای واگذار کرده است. پیمانکار مربوطه کارگرانی برای کار در این کارخانه به کار گرفته و در پرداخت حق و حقوق آنها کوتاهی کرده است.

 

*ایلنا در روز چهارشنبه 27 بهمن گزارش کرد که کارگران نورد لوله اهواز همزمان با اعتراضات کارگران گروه ملی فولاد اهواز در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق دست به تجمع جلوی درب کارخانه زده و مانع از ورود کامیونهای حمل و نقل به داخل این واحد تولیدی شدند.

 

*روز پنج شنبه 28 بهمن، رانندگان تریلرهایی که مسئولیت حمل زباله های تبریز به مرکز دفن زباله های این شهر را دارند، به دلیل عدم دریافت چندین ماهه مطالبات و دستمزد خود، کار را تعطیل و خواهان رسیدگی با این مسئله شدند که  این اعتصاب، موجب انباشت زباله های شهر تبریز در این محل شده است. به گزارش اویاقلیق، یکی از رانندگان معترض گفت: هفت ماه است که هیچ مبلغی را در قبال کار شبانه روزی خود دریافت نکرده ایم و هر موقع که برای دریافت حق الزحمه خود مراجعه کرده ایم به ما گفته اند «طرف حساب شما پیمانکار است و به ما ربطی ندارد».

 

*روز پنج شنبه 28 بهمن، جمعی از کشاورزان اندیمشک در اعتراض به پلمب چاههای آب مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، شرکت کنندگان در این تجمع سه ساعته با بیان مشکلات بخش کشاورزی خواستار حمایت مسئولان از بخش کشاورزی و کشاورزان شدند.

 

*صبح روز شنبه 30 بهمن، تجمع اعتراضی کارگران پلی‌اکریل اصفهان با مداخله نیروی سرکوبگر انتظامی برهم خورد. به گزارش ایلنا، این تجمع در اعتراض به معوقات مزدی و توقف فعالیتهای کارخانه در اطراف این واحد صنعتی برگزار شد. کارگران پلی اکریل اصفهان قصد داشتند تا از استانداری و دولت بخواهند که با تخصیص اعتبارات مالی مناسب، جلوی تعطیلی کامل این مجتمع صنعتی را گرفته و سقوط امنیت اقتصادی و اجتماعی بیش از هزار خانوار جلوگیری کنند. کارگران این واحد تولیدی در اطراف جاده مبارکه جمع شده ‌بودند که در نهایت توسط عوامل انتظامی متفرق شدند.

 

*روز شنبه ۳۰ بهمن، کارگران کارخانه کاشی شیرکوه به دنبال توخالی درآمدن وعده فرماندار شهرستان تفت مبنی بر پرداخت بخشی از مطالبات شان برای باری دیگر در مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش راه دانا به نقل از کار ایرانی، کارگران کارخانه کاشی شیرکوه تفت که قبلا چندین بار دست به اعتراض و تجمع زده بودند، هفته پیش به دلیل نگرفتن نتیجه از هیچکدام از اعتراضات خود، اجتماع 300 نفری خود را به مقابل فرمانداری تفت بردند تا شاید فرماندار با شنیدن صدای 300  کارگر که 6 ماه حقوق نگرفتند کاری کند.

 

*کارگران کارخانه شیشه قزوین از روز پنجشنبه ۲۸ بهمن در اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق شان اعتصاب کردند. به گزارش روز شنبه 30 بهمن ایلنا، نزدیک به ۲۶۰ کارگر کارخانه شیشه قزوین از سه روز پیش به دلیل طولانی شدن معوقات مزدی خود در اعتصاب بوده و این در حالی است که کارفرمای این واحد تولیدی در صدد اخراج شماری از کارگران است.

 

*روز شنبه ۳۰ بهمن، کارگران بیکارشده قند ممسنی در شهرستان رستم در اعتراض به عدم پرداخت حقوق سه سال اخیر خود مقابل کارخانه تجمع کردند. به گزارش دیار ممسنی، یک از کارگران معترض گفت: ۳۶ ماه است که حقوق نگرفته ایم و تا زمانی که به مطالبات خود نرسیم این تجمع هر روز در ساعت اداری ادامه خواهد داشت. کارخانه قند ممسنی سالهاست که با تعطیلی مواجه شده است اما هنوز کارگران مطالبات زیادی دارند.

 

*اعتصاب کارگران کارخانه  سیمان مسجد سلیمان در اعتراض به بلتکلیفی معیشتی و شغلی در روز پنج شنبه 7 بهمن بیستمین روز خود را پشت سرگذشت. به گزارش ایلنا، اعتراض این کارگران بابت دریافت نکردن مطالبات مزدی سال 95 و نامشخص بودن وضعیت کارخانه  است.

روز شنبه 16 بهمن، اعتصاب کارگران کارخانه مسجد سلیمان یک ماهه شد. کارفرمای کارخانه سیمان مسجد سلیمان کارگران را تهدید به اخراج ازکار کرد.

روز یکشنبه ۲4 بهمن، کارگران معترض همزمان با سی و هشتمین روز اعتصاب شان از نهادهای صنفی کارگری – دولتی در استان خوزستان و شهرستان مسجد سلیمان انتقاد کرده و گفتند: این نهادها تا این لحظه در پیگیری مطالبات آنها هیچ  اقدامی نکرده و همزمان به تصمیم کارفرما فعالیت کارخانه متوقف شد.

روز شنبه 30 بهمن، حرکت اعتراضی این کارگران چهل و سومین روز خود را پشت سر گذاشت. در این واحد تولیدی  حدود 480 کارگر رسمی و قراردادی شاغل هستند که بین  15 تا 18 ماه مطالبات معوقه مزدی، طلبکارند.

 

*روز دوشنبه ۲۵ بهمن، مردم اهواز در اعتراض به شرایط فاجعه بار استان خوزستان (ریز گردها، قطعی آب، خاموشی در ۱۱ شهرستان) مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش تسنیم، هشتم بهمن توفان خاک استان خوزستان را درنوردید و سبب قطع شدن برق و آب شد که با توجه به این شرایط ادارات و مدارس در فردای آن روز یعنی شنبه 9 بهمن تعطیل شدند. این اتفاق بار دیگر و این بار در 11 شهرستان در روز 23 بهمن‌ رخ داد.

یکی از معترضان گفت: دیگر نمی‌توانیم این وضع را تحمل کنیم. آب و برق دائماً قطع می ‌شود و هوای پر از خاک روزهای سختی را برای ما ایجاد کرده است. به ما ظلم می‌شود.

روز سه شنبه ۲۶ بهمن، مردم بپاخاسته اهواز  برای دومین روز متوالی مقابل درب استانداری تجمع کردند. به گزارش ایسنا، معترضان با سردادن شعارهای «کارون با اصالت، تسلیت تسلیت»، «کارون آب نداره، اهواز صاحب نداره»، «اهواز خاموش شده، کارون فراموش شده»، «خوزستان نفت داره، مردم بدبخت داره»، «اهواز شهر ماست، هوای پاک حق ماست» خشم و نفرت خود را از رژیم ضد مردمی اعلام کردند.

خیزش مردم اهواز در روز شنبه 30 بهمن برای ششمین روز متوالی ادامه پیدا کرد.

 

منبع: نبردخلق شماره ۳۸۰، آدینه ۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۹ فوریه ۲۰۱۷

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول