برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در آبان 1395

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

138 حرکت اعتراضی

*روز شنبه اول آبان، کارگران پتروشیمی فناوران ماهشهر در اعتراض به استخدام فامیلی در این شرکت، دست به اعتصاب زده و در ساختمان اداری شرکت تجمع کردند. به گزارش شوشان، کارگران نسبت به نادیده گرفته شدن حق افراد بومی با سابقه و احتمال وقوع آشناگرایی در فرآیند استخدام با سر دادن شعار علیه تبعیض و بی عدالتی خواستار رسیدی مسئولان به این امر شدند.

 

*به گزارش کبنا، روز شنبه اول آبان، کارگران اخراجی شهرداری یاسوج جلوی محل شورای شهر یاسوج تجمع کردند. برخی از کارگران تجمع کننده گفتند: عملاً اعضای شورای شهر یاسوج هیچ کاری برای ما نکرده اند و بیش از دو ماه است که ما را اخراج کرده اند و هر روز ما را در بین خودشان پاس کاری می کنند.

 

*صبح روز شنبه اول آبان،تعدادی از خانواده های کارگران کارخانه قند آبکوه مشهد با تجمع در این منطقه به شرایط زندگی در این محل اعتراض کردند. به گزارش کانون مدافعان حقوق کارگر، این خانواده ها که ساکنان منطقه آبکوه (شهرک امیرالمومنین) در حاشیه شهر مشهد هستند در پلاکارد نوشته هایی که با خود داشتند به نبودن حتی یک درمانگاه در منطقه و هم چنین نبودن نانوایی در محل زندگی شان اعتراض داشتند. آنها همچنین از آلودگی محیط زیست شان که توسط دودکشهای غیراستاندارد کارخانه قند آبکوه در فصل کار ایجاد می شود، به شدت شاکی بودند.

 

*روز شنبه اول آبان، شمار زیادی از اصناف لبنیات و مواد غذایی شهر بوشهر در اعتراض به فعالیت فروشگاههای کوروش در بوشهر، با تعطیل کردن مغازه‌ های خود مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش فارس، یکی از فروشندگان مواد غذایی و صاحب یک سوپرمارکت در شهر بوشهر در این ارتباط گفت: با فعالیت فروشگاه بزرگ که چند نمایندگی در شهر بوشهر ایجاد کرده، بازار ما کساد شده است.

 

*روز شنبه اول آبان، متقاضیان واحدهای مسکن ویژه تهران نسبت به عدم رعایت برخی موارد ذکر شده در قراردادشان مقابل ساختمان سازمان ملی زمین و مسکن تجمع کرده و خواستار رعایت این بندها از وزارت راه و شهرسازی شدند. به گزارش  فارس، در قراردادهای مسکن ویژه آمده است که اگر تاخیر در واگذاریها صورت گرفت مبلغی باید از متقاضیان کسر شود اما متاسفانه این موضوع رعایت نشده و همچنان هیچ مبلغی به ما پرداخت نشده است.

 

*روز شنبه اول آبان، جمعی ازکارگران معدن سنگ آهن بافق در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق دست از کار کشیده و مقابل ساختمان اداری شرکت سنگ آهن مرکزی تجمع کردند. به گزارش بافق خبر، این کارگران که از مجموعه شرکت خود حقوقی دریافت نکرده بودند به شرکت سنگ آهن رجوع کرده تا با دیدار با محمد جواد عسکری مدیر عامل این شرکت حقوق معوق 4 ماهه خود را دریافت کنند.

 

*روز یکشنبه ۲ آبان، کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد در اعتراض به عدم پرداخت 8 ماه حقوق اقدام به اعتصاب کردند. به گزارش بازتاب بروجرد، چند سالی است نفس صنایع و کارخانه های شهرستان بروجرد به شماره افتاده است، بی رونقی و تعطیلی کارخانه ها یکی پس از دیگری مشاهده شده و کارگران زیادی قربانی این مشکلات می شوند.

 

*روز یکشنبه ۲ آبان، کارگران کاربن ‌لد به دنبال بسته شدن ناگهانی درب کارخانه برویشان و بلاتکلیفی شغلی برای دومین روز متوالی در پشت درب ورودی کارخانه اجتماع اعتراضی برپا کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران در سه واحد تولیدی به ساخت کاغذ کربن، کاغذ چاپگر مشغول کارند و کارفرمای این مجموعه به دلایلی که هنوز برای کارگران روشن نیست، درب ورودی کارخانه را به روی ورود کارگران بسته است.

 

*روز یکشنبه 2 آبان، جمعی از بازنشستگان شرکت آب و فاضلاب روستایی اهواز به دلیل عدم پرداخت حق سنوات و مطالبات خود در مقابل درب شرکت آب و فاضلاب روستایی به نشانه اعتراض تجمع کردند. به گزارش فارس، معترضان بازنشستگان سه الی پنج سال گذشته و همه آنها از مدیران و مسئولان بخشهای مختلف شرکت آب و فاضلاب روستای اهواز هستند.

 

*روز یکشنبه ۲ آبان، متقاضان مسکن مهر پردیس که پس از اولین تجمع مقابل وزارت راه به خواسته های خود نرسیدند، برای بار دوم اقدام به تجمع مقابل وزارت راه و شهرسازی کردند. به گزارش تهران پرس، ماه گذشته متقاضیان مسکن مهر پردیس به دلیل عدم پاسخگویی مسولان، مقابل وزارت راه و شهرسازی دست به تجمع زدند تا بلکه شخصی از وزارت راه پیدا شود و به آنها یک قیمت و تاریخ مشخص برای واگذاری املاک شان دهد.

 

*روز سه شنبه 4 آبان، کارگران فضای سبز منطقه 3 شهرداری خرم آباد با تجمع در مقابل ساختمان شورای شهر نسبت به عدم پرداخت حقوق خود اعتراض کردند. به گزارش خبرافلاک، این در حالی است که پیش تر نیز جمع زیادی از این کارگران در جلسه  تیرماه شورای شهر خرم آباد که با حضور استاندار برگزار شد خواستار دریافت مطالبات معوقه خود شدند.

 

*ظهر روز چهارشنبه 5 آبان، کارگران کارخانه قند قهستان، دراعتراض به عدم پرداخت حقوق، قطع کردن بیمه ها و ندادن اشتراک آب و گاز به خانه های کارخانه مقابل فرمانداری درمیان، تجمع کردند. به گزارش وحدت درمیان، یکی از این  کارگران در این خصوص می گوید: جوانی و عمر خود را در این کارخانه گذاشتم ولی امروز به من می گویند بروید، حالا کجا بروم؟ نگهبانان را عوض کردند تا به راحتی بتوانند وسایل کارخانه را به غارت برند، درختان کارخانه را قطع کردند با وجود اعلام این گزارشها به فرماندار هیچ اقدامی انجام نگرفت.

 

*صبح روز چهارشنبه 5 آبان، تعدادی از قبول شدگان آزمون استخدامی سال 91 دستگاههای اجرایی خوزستان در اعتراض به آنچه که جذب نشدن خود در ادارات عنوان شده مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از تجمع کنندگان گفت: یک ماه پیش در همین محل تجمع کردیم اما هنوز به نتیجه ای نرسیدیم. براساس این گزارش، معترضان پس از نتیجه نگرفتن از تجمع مقابل استانداری، تجمع خود را به ساختمان مدیریت برنامه و بودجه خوزستان کشانده و خواستار گفت و گو و پیگیری موضوع از سوی مسئولان مربوطه شدند.

 

*روز چهارشنبه 5 آبان، جمعی از فعالان محیط زیست خراسان رضوی در مقابل اداره ‌کل محیط زیست استان تجمع سکوت داشتند و خواستار عدم ارائه صدور پروانه شکار به شکارچیان بودند. به گزارش ایسنا، در این تجمع از سازمانهای ‌نهادهای مختلف، NGO ها، دوستداران طبیعت و افرادی که با محیط زیست در ارتباط هستند، حضور داشتند و پلاکاردهایی با شعار «نفس یوز ایرانی به شماره افتاد، جاده‌ های مرگ را کاهش دهید»، «همه حیوانات حق حیات دارند»، «طبیعت جولانگاه شکارچیان نیست»، «شکار حیوانات تفریح نیست» و ... در دست داشتند.

 

*روز پنج شنبه 6 آبان، جمعی از نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات 5 ماهه خود مقابل استانداری این استان تجمع کردند. به گزارش فارس، یکی از این معترضان گفت: تمام مسئولیتها شامل جلوگیری از آتش‌ سوزی در جنگلها و مراتع، دفاع از عرصه ‌های منابع طبیعی، گشت ‌زنی برای جلوگیری از تخریب اراضی ملی و جلوگیری از قطع درختان بر عهده نیروهای یگان حفاظت است و ما 24 ساعته در حال فعالیت هستیم.

 

*روز شنبه ۸ آبان، جمعی از کارگران کارخانه لاستیک پارس واقع در شهر صنعتی کاوه در شهرستان ساوه در اعتراض به عدم پرداخت حق شیفت و اضافه کاری دست از کار کشیدند و در مقابل ساختمان اداری تجمع کردند. به گزارش ایسنا، یکی از این کارگران اعتصابی علت اصلی این تجمع را اختلاف نظر بین کارگران و مدیریت به دلیل قرار دادن شیفت کاری در روزهای تعطیل، بدون احتساب حقوق و اضافه کاری اعلام کرد.

 

*روز شنبه ۸ آبان، کارگران اخراج شده کشت و صنعت مقابل استانداری لرستان تجمع کردند و خواستار حقوق از دست‌ رفته خود شدند تا شاید پس از 13 سال بیکاری، یا بازنشسته شوند و یا مجدداً بتوانند به کار خود ادامه دهند. به گزارش تسنیم، یکی از کارگران کشت و صنعت لرستان اظهار داشت: در سال 82 مطرح کردند کشت و صنعت ورشکست شده، وعده‌ هایی توسط کارفرما و استاندار وقت به ما داده شد و براساس یک سری شرایط کارگران را بازخرید کردند.

 

*روز شنبه 8 آبان، تعدادی از خودروهای حمل آب شیرین در زاهدان در اعتراض به گران شدن قیمت آب شیرین تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در چند ماه گذشته قیمت هر تانکر آب شیرین در زاهدان از ۷ هزار تومان به ۲۰ هزار تومان افزایش یافته است. گفتنی است در بخشهای مختلف شهر زاهدان آب لوله کشی قابل شرب نیست و مردم از تانکرهای حمل آب شیرین، آب می ‌خرند.

 

*روز یکشنبه ۹ آبان، جمعی از کارکنان و کارگران شرکت هواپیمایی هما در اعتراض به پایین بودن دستمزد خود مقابل ساختمان وزارت راه و شهرسازی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران با بیان اینکه همه ما خواهان افزایش حقوق و دستمزدهایمان هستیم، از دولت و مجلس خواستند که به وضعیت آنان رسیدگی شود.

 

*روز یکشنبه 9 آبان، جمعی از کارگران پروژه مرمت مجموعه ارگ قدیم بم در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود در مقابل پایگاه میراث فرهنگی ارگ تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران گفتند: بیش از سه ماه مزد معوقه پرداخت نشده طلبکاریم و با وجود برپایی چند نوبت اجتماع اعتراضی تا این لحظه از میان مسئولان سازمان میراث فرهنگی هیچ کس حاضر نشده تا به این وضعیت  رسیدگی کند.

 

*روز یکشنبه ۹ آبان، شمار زیادی از کارکنان اتوبوسرانی شهرستان زابل با دست کشیدن از کار در محل فرمانداری اعتصاب و تجمع کردند تا از حقوق خود دفاع کنند. به گزارش اوشیدا، یکی از کارکنان اتوبوسرانی زابل گفت: وقتی می گوییم پنج سال اضافه کار نگرفتیم صحبت از یک ساعت و ۲ ساعت نیست چرا که برای ما جمعه و پنجشنبه معنا نداشته و همه ی روزها برایمان شنبه بوده و از ۶ صبح تا ۱۰ شب به طور مستمر مشغول به کار بوده ایم.

 

*روز یکشنبه ۹ آبان، صدها تن از بازنشستگان صندوق فولاد مقابل وزارت کار تجمع کردند. به گزارش ایلنا، بازنشستگان فولاد خواسته ‌های خود را اجرای تبصره ۵ ماده ۱۰۹ آیین نامه استخدام شرکت ملی فولاد مبنی بر همسان ‌سازی مستمری بازنشستگان این صندوق، پرداخت به موقع مستمری بازنشستگان و مخالفت با بحث ادغام در تامین اجتماعی عنوان کردند.

 

*روز یکشنبه 9 آبان، جمعی از رانندگان تاکسیهای بی‌سیم یاسوج در جلوی شورای شهر یاسوج تجمع کردند. به گزارش کبنانیوز، معترضان گفتند: مسئولان مراکز تاکسیهای بی‌سیم یاسوج در حق ما‌ها ظلم می‌کنند، بر اساس مصوبه شورای شهر یاسوج هر راننده تاکسی در یک روز باید ۴ هزار و ۶۰۰ تومان به صاحب امتیاز این مراکز تحویل دهیم، اما آنها از ما رانندگان پنج هزار و ۷۰۰ تومان می‌گیرند و هیچ توجهی هم به حرف رانندگان نمی‌گذارند.

 

*روز دوشنبه 10 آبان، بیش از 400 تن از کارگران شیفت صبح بخش تولید کارخانه رینگ سازی مشهد در اعتراض به اجرای سلیقه ‌ای طرح طبقه بندی مشاغل در این کارخانه دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران کارخانه رینگ سازی  می ‌گویند با وجود آنکه در این واحد تولیدی  طرح طبقه ‌بندی مشاغل اجرا می ‌شود اما در عمل همه کارگرانی که اینجا کار می‌کنند به نسبت مساوی از مزایای این طرح برخودار نیستند.

 

*روز دوشنبه ‍۱۰ آبان، تعداد زیادی از کارگران شهرداری زاهدان دست از کار کشیده و به حقوق معوقه چندین ساله خود معترض شدند که بارها مسئولان وعده های پوچ و توخالی به آنها داده که این وعده ها برایشان نان سر سفره نشده است. به گزارش زاهدانه، کارگران شهرداری زاهدان با راهپیمایی در پارک شهر این شهرستان نسبت به حقوق و سنوات معوقه خود اعتراض کرده و خواستار رسیدگی به وضعیت موجود شدند.

 

*روز دوشنبه ‍۱۰ آبان، کارگران شهرداری پل ذهاب در اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق شان دست به اعتصاب زدند و طی 24 ساعت گذشته از جمع آوری زباله ازسطح شهر خودداری کردند. به گزارش بازی دراز، زباله های انباشته شده در معابر محلات مختلف شهرستان سرپل ذهاب، چهره زشتی به این محله ها بخشیده است.

مردم این محلات از وضعیت نامناسب بهداشتی محله های خود شاکی هستند و شهرداری را برای انباشت و عدم  جمع آوری زباله مقصر دانسته و دلیل این مساله نیز اعتصاب کارگران شهرداری عنوان شده است.

 

*روز دوشنبه ‍۱۰ آبان، اهالی زمین های واگذاری تعاونی مسکن فرمانداری شهرستان بویراحمد (اکبر آباد) در اعتراض به نداشتن گاز جلوی فرمانداری تجمع کردند. به گزارش عصر جهان، تعاونیهای مسکن زمین خریداری کردند، بدون اینکه فضا و سرانه خدماتی و اداری پیش بینی کرده باشند و در این منطقه فضای آموزشی، فضای سبز، مسجد و سایر موارد دیده نشده است.

 

*روز یکشنبه ۹ آبان، کارگران و پرسنل شرکتی مخابرات کشور در مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این تجمع با فراخوان قبلی صورت گرفت و بدون نتیجه ای عملی پایان یافت. کارگران اعلام کردند همچنان درتهران خواهند ماند و بار دیگر تجمع شان را از سر خواهند گرفت. تعداد شرکت کنندگان در این اعتراض کارگری به بیش از دو هزار نفر رسید. این تجمع در روز سه شنبه 11 آبان پس از سه روز با وعده رسیدگی پایان یافت.

 

*صبح روز سه شنبه 11 آبان، صدها تن از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی از سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان اعلام کردند که این هفتمین تجمع اعتراض آنان در سال جاری است ولی مسئولان گوش شنوایی برای شنیدن خواسته‌ های شان را ندارند و به مشکلات آنان بی‌ توجه هستند. تجمع کنندگان گفتند: معوقات مزدی داریم و با این که کارگزار بیمه هستیم، خودمان بیمه نیستیم.

 

*روز یکشنبه ۹ آبان، جمعی از کارگران بخش حفاظت شرکت كشت و صنعت مغان به دلیل عدم تعیین تکلیف محل انجام کارشان در مقابل اداره مركزی این شرکت تجمع کردند. به گزارش آران مغان، این کارگران گفتند: كار در كارخانه قند كشت و صنعت مغان فصلی بوده و با بستن قرارداد جدید هم زمینه اخراج كارگران شركت هموارتر می شود و ما به این مساله اعتراض داشته و خواستار تعیین تکلیف محل انجام کارمان هستیم. روز سه شنبه 11 آبان، تجمع اعتراضی این کارگران برای سومین روز متوالی

ادامه یافت. در این روز نیروی انتظامی پارس آباد مانع راهپیمایی این کارگران از اداره مرکزی شرکت تا فرمانداری پارس آباد شد.

 

*روز سه شنبه ‍۱۱ آبان، کارگران بیکار شده کارخانه کاشی نیلو مجدداً مقابل فرمانداری نجف آباد تجمع کردند. به گزارش فارس، بحران رکود در صنایع کوچک و متوسط همچنان ادامه دارد و این بار رکود در صنعت کاشی مسأله ساز شده و کاشی نیلو که یکی از قدیمی‌ ترین واحدهای تولید کاشی کشور محسوب می ‌شود را به ورطه تعطیلی کشانده و در حال حاضر بیش از 800 کارگر این کارخانه در بلاتکلیفی کامل به سر برده و از دریافت حقوق خود محروم هستند.

 

*روز سه شنبه 11آبان، کارگران شرکت «گلیم و گبه» کرمانشاه دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی مقابل استانداری کرمانشاه تجمع کردند. به گزارش ایسنا، یکی از کارگران این شرکت که زن جوانی بود با بیان اینکه با دستگیری مدیر این شرکت، حدود سه هزار کارمند و کارگر شرکت بیکار شده‌ و این تعداد تنها کارگران و کارمندان مستقیم شرکت هستند و در کنار اینها 12 هزار بافنده نیز  از کار بیکار شدند. بنا به همین گزارش، مدیر شرکت «گلیم و گبه کرمانشاه» در حالیکه مبالغ زیادی از مردم را با وعده پرداخت سودهای خارج از عرف جمع آوری کرده بود، دو روز پیش بازداشت و واحدهای زیرمجموعه این شرکت نیز پلمب شد.

 

*صبح روز دوشنبه 10 آبان، جمعی از کارگران سد و نیرو گاه چم شیر در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق شان دست به تجمع مقابل فرمانداری گچساران زدند. به گزارش ایلنا، تا این لحظه کارگران پروژه سد چم شیر گچساران 6 ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده طلبکارند که این مساله باعث شده تا کارگران دچار  مشکلات معیشتی ناشی از عدم دریافت حقوق شوند. روز چهارشنبه ‍۱۲ آبان، کارگران سد و نیروگاه چم شیر در سومین روز اعتصاب شان راهی فرودگاه گچساران شدند.

 

*روز چهارشنبه ‍۱۲ آبان، جمعی از مهندسان ناپیوسته در اعتراض به عدم دریافت پروانه اشتغال به کار مهندسی از طرف وزارت مسکن و شهر سازی مقابل دیوان عدالت اداری تجمع کردند. به گزارش پیام ساختمان، دانشجویان مهندسی که با مصوبه وزارت وزارت راه و شهرسازی امکان عضویت در سازمان نظام مهندسی را از دست داده ‌اند برای چندمین بار در اعتراض به مصوبه 25 مرداد 94 مقابل دیوان عدالت اداری تجمع کردند.

 

*روز چهارشنبه ‍۱۲ آبان، جمعی از کشاورزان اصفهان، که از ده روز پیش در شرق اصفهان در اعتراض به عدم تخصیص آب برای کشت پاییزه تجمع کرده بودند، دامنه تجمعات خود را به خیابان استانداری اصفهان کشاندند. به گزارش تابناک، این کشاورزان معترض همزمان با ورود معاون اول رئیس جمهور به اصفهان برای افتتاح چند پروژه شهری و عمرانی، خواستار توجه بیشتر دولت به حقابه کشاورزان شرق اصفهان شدند.

 

*روز چهار شنبه 12 آبان، کارگران قند یاسوج در اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی و شغلی دست به تجمع در کارخانه زدند و به مدیر عامل اجازه ورود به کارخانه را ندادند.

به گزارش کبنا نیوز، کارگران معترض ۴ ماه حقوق نگرفته و سال ۹۵ به جز حقوق پایه هیچ مزایایی دریافت نکرده اند.

 

*روز چهارشنبه ‍۱۲ آبان، جمعی از متقاضیان مسکن مهر یزد مقابل استانداری تجمع اعتراضی کردند. به گزارش یزد رسا، تجمع کنندگان اعتراض خود را نسبت به بی تفاوتی دولت در ادامه اجرای مسکن مهر، اعلام کردند.

 

*روز شنبه ۱۵ آبان، کارگران کارخانه بلبرینگ سازی تبریز به دنبال بد عهدی سهامدار و مالک شرکت و عدم پرداخت حقوق شان، دو باره دست از کار کشیدند و در کارخانه تجمع اعتراضی برپاکردند. به گزارش نصر، کارگران معترض شامل افراد شاغل و بازنشسته هستند و گفته می‌شود که نیروهای شاغل تا سه ماه مزد و نیروهای بازنشسته بابت سنوات پایان کار بستان‌کارند.

 

*روز شنبه ۱۵ آبان، بیش از 500 کارگر معدن ذغال سنگ طرزه در اعتراض به معوقات مزدی خود مقابل ساختمان اداری این معدن در شاهرود تجمع کردند. به گزارش ایلنا،

کارگران معدن طزره با یادآوری اینکه محل کار آنها یکی از معادن البرز شرقی محسوب می ‌شود، گفتند: در حال حاضر بابت دستمزد  تیر ، مرداد، شهریور و مهر ماه طلبکارند این در حالی است که کارگران دستمزد  خرداد ماه خود را با تقریبا چهار ماه تاخیر در  پنجم مهر دریافت کردند و ماه جاری هم خبری از پرداخت دستمزد  خرداد ماهمان نیست.

 

*روز شنبه ۱۵ آبان، کارگران شهرداری نیشابور در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مطالبات شان دست به تجمع در جلوی شهرداری نیشابور زدند. به گزارش عطارنیوز،

این کارگران پس از اخراج پیمانکار شهرداری از کشتارگاه که چند روز پیش صورت گرفته بود، ۱۸ ماه سنوات،۴۰ روز حقوق و ۲ ماه بیمه خود را دریافت نکرده اند.

 

*جمعی از کارگران بازنشسته کارخانه ریخته گری ماشین سازی تبریز در اعتراض به عدم دریافت سنوات پایان خدمت خود در روز شنبه 15 آبان مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران باسابقه ریخته گری ماشین سازی تبریز که از 18 ماه پیش از این واحد بازنشسته شده‌ اند هنوز نتوانسته ‌اند سنوات پایان خدمت خود را از کارفرما دریافت کنند. میزان مطالبات هر یک از کارگران حدودا 30 میلیون تومان است.

 

*روز یکشنبه 16 آبان، جمعی از کارگران قطار شهری کرج (شرکت نیمه دولتی سابیر) دراعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق دست به تجمع  مقابل استانداری البرز زدند. به گزارش تیتر1، یکی از این کارگران معترض در حاشیه تجمع مذکور گفت: ما کارگران شرکت نیمه دولتی سابیر که مربوط به قطار شهری کرج است نزدیک به یک سال است حقوق دریافت نکرده ایم و سازمان قطار شهری باید جوابگوی این مساله و مشکلات معیشتی خانواده کارگران باشد.

این کارگران روز گذشته نیز در مقابل شرکت مذکور واقع در میدان امام حسین کرج تجمع کردند.

 

*گروهی از کارگران شهرداری شهر یاسوج در اعتراض به آنچه بلاتکلیفی در وضعیت شغلی و معیشتی خود می خوانند در روز شنبه 15 آبان دست از کار کشیده و در مقابل شهرداری شهر تجمع کرد‌ند. به گزارش ایلنا، این کارگران در واحد های خدماتی  شهرداری یاسوج به‌صورت پیمانی مشغول کارند و از تیر ماه سال جاری علاوه بر آنکه  افزایش دستمزد کارگران لحاظ نشده  پیمانکار شهرداری هیچ گونه قرار دادی کاری با حدود  100 تن از کارگران شهر داری منعقد نکرده است.

روز یکشنبه 16 آبان، کارگران شهرداری یاسوج برای دومین روز متوالی در جلوی اداره کل کار و امور اجتماعی استان کهگیلویه و بویراحمد تجمع اعتراضی کردند.

 

*ظهر روز یکشنبه 16 آبان، اعضای تعاونی مسکن کارکنان استانداری، فرمانداریها، بخشداریها و دهیاریهای استان البرز دست به تجمع در استانداری البرز زدند. به گزارش فارس، پرونده تعاونی فوق به دلیل برخی از اختلافات همچنان در مراجع قضایی مفتوح است.

 

*روز یکشنبه 2 آبان، کشاورزان ورزنه با 9 دستگاه تراکتور در ورودی شهر و در اعتراض به نبود آب برای کشت پاییزه تجمع کردند. به گزارش تابناک، معترضان اختصاص حقابه برای کشت پاییزه و رفع بیکاری در منطقه را خواستار شدند و اعلام کردند که اگر به درخواست شان توجه نشود تا 10 روز دیگر خط آبرسانی به یزد را تخریب می کنند.

با گذشت 5 روز از آغاز اعتراض کشاورزان ورزنه در اصفهان، به عدم تخصیص حقابه به آنها و ظلمی که این سالها به کشاورزان روا شده است، هر ساعت بر تعداد تراکتورها و جمع کشاورزان معترض افزوده می شود. کشاورزانی که جز این کشاورزی حرفه‌ دیگری ندارند و نان شب آنها به کشاورزی بستگی دارد به طور قطع نسبت به خشکسالی رودخانه و نبود آب همچون دیگر مردم اصفهان بی تفاوت نخواهند بود.

کشاورزان ورزنه که از مدتها پیش تنها تا 15 آبان ماه به مسئولان زمان داده بودند که آب بر بستر رودخانه آنها جاری شود و گرنه مسئولیت هیچ اقدامی از سوی کشاورزان را قبول نمی‌‌کنند، شب گذشته 15 آبان، یعنی یک روز مانده به اتمام زمان مهلت داده شده، رئیس انجمن صنفی کشاورزان اصفهان و عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزان ورزنه در بین تجمع کنندگان آمدند و با سر زدن به چادرهای کشاورزی از آنها خواست فقط به اعتراض مسالمت آمیز خود ادامه دهند و از انجام هر گونه اقدامی جلوگیری کنند. کشاورزان که در حال حاضر تجمع مسالمت آمیز را در دستور کار خود قرار داده اند، با خسارت نکاشت موافقت نکرده و تنها خواستار جاری شدن آب در مزارع خود شدند.

 

*روز سه شنبه 11 آبان، کارگران کارخانه ماشین سازی هپکو پس از 3 هفته اعتصاب دست به راهپیمایی در مسیر شرکت تا مرکز شهر اراک و تجمع مقابل مصلی بیت المقدس زدند تا تکلیف حقوق و مزایای عقب مانده شان مشخص شود. به گزارش  نسل فردا، این در حالی است که کارگران این شرکت بارها در پی عدم تحقق وعده های مسئولان در پرداخت حقوق و معوقات شان مقابل استانداری مرکزی تجمع کرده اند و حتی طی سه هفته اخیر در داخل مجموعه شرکت دست به اعتصاب زدند.

روزهای سنبه 15 و یکشنبه 16 آبان، کارگران اعتصابی کارخانه ماشین سازی هپکو برای چندمین بار دست به راهپیمایی درسطح شهر اراک زدند.

 

*در روزهای یکشنبه 16و دوشنبه 17 آبان، کارگران اخراجی شرکت نفت و گاز تنگ بیجار دست به تجمع مقابل ساختمان وزارت نفت زدند. به گزارش تابناک، این کارگران از اردیبهشت سال جاری با دلایل نامشخص از کار در پروژه نفت و گاز تنگ بیجار اخراج شدند.

 

*روز دوشنبه 17 آبان، کارگران سیمان دشستان در اعتراض به کاهش حقوق شان ازجمله عدم پرداخت، حق اضافه کاری، حق بهره وری کار و پاداش دست از کارکشیده و با تجمع جلوی این واحد تولیدی و بستن درب آن مانع ورود مدیران به کارخانه شدند. به گزارش اتحادخبر، یکی ازکارگران  این کارخانه گفت: ساعت اضافه کار پرسنل را کم کرده اند، پاداش و حق بهره وری که در تمام واحدهای صنعتی پرداخت می شود قطع شده است، حتی وقتی پرسنل ارتقاء شغلی می یابند اضافه حقوق پرداخت نمی شود و می گویند باید 6 ماه از ارتقاء بگذرد.

 

*روز دوشنبه 17 آبان، کارگران شرکت قالبهای صنعتی سایپا با شعار «افزایش حقوقها حق مسلم ماست» دست به اعتصاب و اعتراض زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران با تجمع مقابل ساختمان اداری کارخانه، خواهان حضور مدیر عامل شرکت سایپا در میان خود شدند تا به خواستهای شان برای افزایش حقوق که از اواخر سال گذشته مطرح بوده است رسیدگی شود. در ادامه این اعتصاب، از ساعات اولیه صبح روز سه شنبه 18 آبان، کارگران در سالنهای مختلف کارخانه دست به تجمع زدند و مصممانه بر ادامه اعتصاب تاکید کردند. پس از این حرکت متحد مسئولان ارشد سایپا (شرکت مادر) با هر شش خواست کارگران و نیز تغییر مدیریت شرکت موافقت کردند.

 

*روز چهار شنبه 12 آبان، کارگران شیشه قزوین در اعتراض به عدم پرداخت 8 ماه حقوق دست به تجمع مقابل کارخانه واقع در جاده رشت زدند. به گزارش صبح قزوین، این کارخانه با 320 کارگر در بخشهای تولید شیشه ‌های دوجداره، سکوریت و ضد گلوله فعالیت می‌کند و به گفته کارگران مشغول در این شرکت، روند فروش و تولید به خوبی انجام می‌شود و درآمد میلیاردی حاصل از فروش تولیدات مشهود است اما کارگران این کارخانه در سال جاری هیچگونه حقوقی دریافت نکرده و در امرار معاش خود دچار مشکلات شدیدی شده ‌اند.

روز سه شنبه 18 آبان، کارگران شیشه قزوین برای هفتمین روز متوالی در اعتراض به عدم پرداخت 8 ماه حقوق، 5 ماه حق بیمه، حق سنوات و عیدی سالهای گذشته، شرایط سخت کاری، اخراج همکاران شان و نداشتن امنیت شغلی دست به تجمع در محوطه کارخانه زدند. در این روز با پرداخت دو ماه از معوقات مزدی کارگران کارخانه شیشه قزوین، اعتصاب این کارگران پس از یک هفته موقتا خاتمه یافت.

 

*جمعی از کارگران نی بر مجتمع کشت ‌و صنعت هفت تپه در اعتراض به محقق نشدن مطالبات بیمه ‌ای خود از سوی کارفرما، روز سه شنبه 18 آبان، در محوطه کارخانه مقابل ساختمان اداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در این زمینه یکی از کارگران حاضر در این اجتماع  اعتراضی گفت: دلیل اعتراض امروز پرداخت نشدن حق بیمه دوران بیکاری کارگران نی بری است که در فاصله سالهای 68 تا 92 مشغول کار بودند.

 

*روز سه شنبه 18 آبان، جمعی از کارکنان سازمان حمل و نقل استان کهگیلویه و بویراحمد در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق دست به تجمع مقابل استانداری زدند. به گزارش کبنا نیوز، تجمع کنندگان گفتند: ظرف سه ماه گذشته که از اداره راه و شهرسازی به سازمان حمل و نقل انتقال داده شدند حقوق و مزایای دریافت نکرده اند.

 

*روز سه شنبه 18 آبان، هم ‌زمان با سفر معاون‌ اول ریاست‌ جمهوری، اهالی استان چهارمحال و بختیاری در اعتراض به نحوه انتقال آب به استانهای هم‌ جوار مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش فارس، تجمع‌کنندگان پلاکاردهایی در دست دارند که حاوی شعارهایی مانند «حمایت از مافیای آب را متوقف کنید»، «چرا مصوبات کاروان تدبیر و امید در استان اجرا نمی‌شود»، «بام ایران آب شرب ندارد»، «شما حرص تأمین آب فولاد اصفهان را می‌خورید» و...بود.

 

*روز سه شنبه 18 آبان، تعدادی از ثبت نام کنندگان پروژه مسکونی «پرنیان اندیشه» در اعتراض به عدم تحویل واحدهای خود علیرغم پرداخت ۸۰ میلیون تومان مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش تسنیم، این افراد با در دست داشتن دست نوشته‌ هایی با مضمون «خانه من کو»، «فریادرسی نیست»، «خانه های ما کو» و ... خواستار رسیدگی نمایندگان مجلس به مشکل چند ساله خود شدند.

 

روز چهار شنبه ۱۹ آبان، کارگران کارخانه روغن نباتی گلناز پس از یک هفته اعتصاب در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و نداشتن امنیت شغلی مقابل درب کارخانه تجمع کردند و جاده کرمان ـ جوپار که این کارخانه در ۱۸ کیلومتری این جاده واقع است را مسدود کردند. به گزارش ایران کارگر، رئیس کارخانه روغن نباتی گلناز از کلیه کارکنان خواسته که از روز چهارشنبه ۱۹ آبان بر سرکار حاضر نشوند و کارخانه را تا اطلاع ثانوی تعطیل کرد.

 

*روز سه شنبه ‍۱۱ آبان، کارگران کارخانه بلبرینگ سازی تبریز در اعتراض به تعویق سه ماهه حقوق و وضعیت نا مناسب کارخانه اعتصاب کردند. به گزارش نصر، به دنبال واگذاری سهام شرکت بلبرینگ ایران به بخش خصوصی و بروز مشکلات پس از آن و نیز معوق شدن حقوق کارگران این مجموعه بزرگ صنعتی، کارگران این کارخانه دست از کار کشیده و مقابل درب ورودی تجمع کردند. روز چهارشنبه ‍۱۲ آبان، تجمع شبانه روزی و اعتصاب این کارگران به روز دوم کشید. در شامگاه روز یکشنبه 16 آبان، کارگران معترض به دنبال بازداشت سهامدار اصلی شرکت به تجمع شبانه روزی شان در این واحد تولیدی خاتمه دادند و به خانه های شان باز گشتند اما به تجمعات اعتراضی خود ادامه دادند. روز چهار شنبه ۱۹ آبان،حرکت اعتراضی کارگران برای هشتمین روز ادامه یافت.

 

*روز چهار شنبه ۱۹ آبان، کارگران سد بازی دراز در اعتراض به تعطیلی این پروژه و بیکارشدن دست به تجمع زدند. به گزارش ایرنا، پروژه سد بازی دراز که در چارچوب طرح ملی کنترل آبهای سطحی گرمسیری است به دلیل دیده شدن لکه های نفتی متوقف شده است و با توقف این طرح بیش از ۲۰۰ کارگر بیکار شده اند.

 

*به گزارش فارس، روز چهار شنبه ۱۹ آبان، جمعی از کارگران شرکت بازرگانی بلاد شاپور با تجمع در مقابل استانداری استان و بانک صادرات شعبه استان اعتراض خود را در خصوص تصمیم اخیر مدیرعامل بانک صادرات در باز پس گیری مکان بزرگترین شرکت خدمات دهی در استان اعلام کرده و خواستار رسیدگی مسؤولان استانی به این موضوع شدند.

 

*روز پنجشنبه ۲۰ آبان، جمعی از متقاضیان مسکن مهر پردیس در شرق تهران دست به تجمع اعتراضی در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها زدند. به گزارش ایرنا، تجمع کنندگان که شمار آنها دهها تن بود، بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها را مکانی برای تجمع خود برگزیدند تا اعتراض خود را به تاخیر در تحویل واحدهای مسکونی اعلام کنند.

 

*روز جمعه 21 آبان، شمار زیادی از حامیان طبیعت در شهرستان دماوند در اعتراض به تخریب محیط زیست، تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش ایران کارگر، هزاران تن از حامیان طبیعت در اعتراض به تخریبهای صورت گرفته به علت عبور خط لوله گاز دماوند به لاریجان، در محل عبور این خط لوله دست به تجمع اعتراضی زدند. معترضان اعلام کردند: انتقال خط لوله با فشار بالا، انتقال از کوهستان با حجم خاک برداری چند برابر، از بین رفتن پوشش گیاهی، ایجاد روان آبها و سیل آبها و افزایش مشکلات آبی شهرستان، تخریب زیبایی منظره شهر دماوند و تخریب گسترده حوزه آب، از موارد زیان بار اجرای این پروژه در مسیر فعلی است.

 

*روز شنبه ۲۲ آبان، کارگران کارخانه صنعتی بهشهر به اعتصاب 10روزه خود (تحریم غذای کارخانه) به دنبال دستیابی به یک توافق نسبی با کارفرما خاتمه دادند. به گزارش ایلنا، دلیل اصلی اعتصاب ده روزه کارگران این کارخانه سازنده روغن نباتی خوراکی که شمار آنها به 500 تن می رسد، عدم اعمال افزایش مزایای مزدی همانند حق پاداش، تولید و حق جذب است که مطابق عرف رایج در این واحد تولیدی به صورت سالانه به دستمزدهای آنها افزوده می شده است.

 

*عصر روز شنبه 22 آبان، جمعی از کارگران بخشهای مختلف شهرداری بجنورد از جمله سازمان فضای سبز در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق و دیگر مطالبات شان دست به تجمع مقابل ساختمان شورای شهر زدند. به گزارش فارس، تعدادی از کارگران معترض گفتند: باگذشت هشت ماه از سال هنوز عیدی و حقوق چند ماه قبل خود را دریافت نکرده ایم.

 

*روز یکشنبه 23 آبان، تعدادی از اعضای تعاونی مسکن اداره برق تهران مقابل مجلس تجمع کردند و خواستار رسیدگی به خواسته ‌های خود شدند. به گزارش ایلنا، این تجمع کنندگان خود را مالباختگان تعاونی مسکن کارگران اداره برق منطقه ای تهران می دانند و می گویند این تعاونی مسکن 25 هزار و 600 عضو دارد و قرار بود در فاز پنج شهر جدید هشتگرد به آنان مسکن واگذار شود اما بعد از گذشت سالها هیچ خبری از مسکن نیست.

 

*جمعی از اهالی روستای کمندان شهرستان ازنا، روز یکشنبه 23 آبان، در مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری مجلس، تجمع کنندگان به بلاتکلیفی سد مخزنی کمندان پس از 13سال از شروع ساخت اعتراض کردند.

 

*روز یکشنبه ۲۳ آبان، ساکنان مجتمع الغدیر شهر ری در اعتراض به عدم واگذاری سند مالکیت واحدهای خود مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش جام جم آنلاین، مجتمع مسکونی الغدیر با 270 واحد آپارتمان واقع در میدان شهدای شاملو شهر ری 17سال پیش ساخته شده و به علت تخلفات صورت گرفته در ساخت و ساز آن، هنوز سند مالکیت به خریداران واحدها تحویل داده نشده است.

 

*صبح روز دوشنبه 24 آبان، جمعی از کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد که در آستانه بازنشستگی هستند ولی به دلیل عدم واریز بیمه بازنشست نشده اند در مقابل مجلس تجمع کنند. به گزارش ایرنا، چند سالی است که مشکلات کارخانه سامان کاشی بروجرد گریبانگیر کارگران شده است، کارگرانی که با سابقه های مختلف در این واحد سالها کار و تلاش کرده اند حالا با کوهی از مشکلات روبرو هستند که برای رفع این مشکلات تا کنون از سوی مسئولان تلاشی صورت نگرفته است.

 

*روز دوشنبه ۲۴ آبان، جمعی از اهالی سراوان نسبت به عملکرد مسئولان در عدم ساماندهی زباله‌ های این منطقه، باردیگر اقدام به تجمع اعتراضی کردند. پیش از این نیز مردم سراوان در اعتراض به وعده‌ های غیر عملی مسئولان شهری رشت در ساماندهی وضعیت زباله سراوان راه را بر کامیونهای حمل زباله بسته بودند.

 

روز یکشنبه 23 آبان،تعدادی از متقاضیان واحدهای مسکن مهر عجب شیر در اعتراض به مشکلات موجود این واحدها در مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، سرپرست فرمانداری عجب شیر با حضور در جمع تجمع کنندگان، ضمن دعوت از معترضان به آرامش گفت: مسکن مهر در کل کشور دارای مشکلاتی بوده و کمترین مشکل در سطح استان مربوط به عجب شیر است.

 

*روز سه شنبه 25 آبان، به دعوت سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، تجمع بزرگی در اعتراض به لایحه ضدکارگری «اصلاح قانون کار» و ادغام بخش درمان سازمان تامین اجتماعی با بیمه سلامت در مقابل مجلس برگزار شد. به گزارش سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، گروههای کارگری، بازنشستگان و گروههایی از دانشجویان نیز در این تجمع حضور داشتند. تجمع از ساعت ده صبح شروع شد و کارگران با سردادن شعارهای اعتراضی بارها صحبتهای سخنران را قطع کردند و اعتراض خود را نسبت به اصلاحیه قانون کار که تمام دست آورده های حداقلی کارگران را نشانه گرفته فریاد زدند و همچنین نسبت به تجمیع بیمه ها شعارهایی چون؛ کارگر اتحاد اتحاد، وزیر کارفرمایی نمی خوایم نمی خوایم، وزیر کارفرمایی استعفا استعفا، کارگر معلم دانشجو اتحاد اتحاد، کارگر اخراجی شاغل باید گردد، معیشت منزلت اشتغال حق مسلم ماست، قرارداد موقت ملغی باید گردد، توقف اصلاح قانون کار به نفع سرمایه دار، شرکتهای پیمانکاری ملغی باید گردد و...سردادند.

 

*روز سه شنبه ۲۵ آبان، تعدادی از بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی در اعتراض به طرح تجمیع بیمه ‌ها مقابل درب مجلس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، طرح تجمیع بیمه ‌ها به ‌منظور تامین بودجه طرح تحول سلامت از سوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و با حمایت وزارت بهداشت به مجلس پیشنهاد شده است.

 

*روز دوشنبه ۲۴ آبان، کارگران کارخانه سیمان دشتستان برای دومین بار طی یک هفته در اعتراض به سطح پایین حقوق شان علیرغم افزایش ساعات اضافه کاری و تاخیر درپرداخت مطالبات شان دست از کار کشیده و درمحوطه کارخانه تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، اعتصاب کارگران کارخانه سیمان دشتستان در روز چهارشنبه 26 آبان برای سومین روز ادامه یافت.

 

*روز چهارشنبه ۲۶ آبان، جمعی از کارگران شركت کشت و صنعت مغان در اعتراض به بی ‌توجهی مدیرعامل این شرکت در تعیین تکلیف محل کارشان و عقب ماندگی حقوق و مزایا برای چهارمین بار طی یك ماه اخیر در مقابل ساختمان اداره مرکزی کشت و صنعت مغان تجمع کردند. به گزارش ایران کارگر، مدیر عامل و اعضای هیات مدیره شرکت کشت و صنعت مغان در این زمینه سکوت اختیار کرده و بی توجه به اعتراضات كارگران هستند.

 

*روز چهارشنبه ۲۶ آبان، کارگران کشتارگاه پرندک خزر صومعه سرا در حالی مقابل استانداری گیلان تجمع کردند که علیرغم داشتن حکم قضایی قادر به احقاق مطالبات خود نیستند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران در حاشیه تجمع مقابل استانداری گیلان اظهار داشت: از مسئولان می خواهیم تا بانک کشاورزی را مجاب کنند یا کشتارگاه را از رهن خود خارج کند تا کارگران بتوانند با حکم خود مصادره اموال کرده و به مطالبات خود برسند یا آن را به مزایده بگذارد.

 

*به گزارش سندیکای شرکت واحد، روز چهارشنبه 26 آبان، رانندگان شرکت واحد که عضو و ساکنان پروژه نیمه کاره سهیل در یافت آباد هستند، به دلیل افزایش اقساط، نبود اسانسور، آب، گاز و دیگر امکانات رفاهی در جلوی دفتر مرکزی و تعاونی مسکن تجمع کردند.

 

*صدها تن از اهالی منطقه كجوار تبریز در روز جمعه 28 آبان در اعتراض به آلودگی منطقه و تهدید مردم توسط مواد آلاینده كارخانه پتروشیمی و پالایشگاه تبریز تجمع اعتراضی كردند. به گزارش ایران خبر، در این تجمع كودكان و جوانان نیز با داشتن پلاكاردهایی در دست به آلودگی هوا اعتراض كردند. بر روی پلاکاردهای کودکان نوشته شده بود: ما بچه ها چه گناهی داریم که باید در این هوای آلوده نفس بکشیم؟ ما اعتراض داریم، به هوای پاک نیاز داریم

 

 

 

منبع: نبردخلق شماره 377، دوشنبه اول آذر ۱۳۹۵ – 21 نوامبر ۲۰۱۶

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول