برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در خرداد 1395

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

197 حرکت اعتراضی

*صبح روز شنبه اول خرداد، جمعی از کارگرانی که به واسطه یک شرکت پیمانکاری در استخدام یکی از شرکتهای بزرگ ساخت پروژه ‌های نفتی و نیروگاهی هستند و هم اکنون در یکی از پروژه ‌های فاز 14 عسلویه مشغول کارند، در اعتراض به تعویق مطالبات مزدی در مقابل محل اجرای این پروژه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران از دی ماه سال گذشته تاکنون بابت معوقات مزدی خود طلبکارند.

 

*روز شنبه اول خرداد، زنان فانوس به دست در جلوی استانداری اردبیل یک تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش فارس ، این زنان که از داشتن برق محروم هستند، به نشانه اعتراض با فانوسهایی که به دست داشتند خطاب به مسؤولان اعلام کردند که 17 سال است از نعمت برق و روشنایی بی‌بهره‌ اند و مسؤولان حاضر نیستند به مطالبات آنها پاسخ دهند. در این تجمع، زنان در حالی که فانوسهای خود را روشن کرده بودند خطاب به مسؤولان گفتند که دیگر طاقت زندگی در تاریکی و تنها با نور فانوس‌ را ندارند و از امکانات اولیه همچون تلویزیون، یخچال و وسایل دیگر برقی بیش از 17 سال است که محروم هستند.

 

*روز دوشنبه 3 خرداد، رانندگان خودروهای سواری و خطی در پایانه مسافربری فیروزی آمل تجمع کردند. به گزارش کاسپین 24، این رانندگان به جهت اخذ بی دلیل مبالغی از آنان اقدام به این حرکت اعتراضی کردند.

 

*روز دوشنبه 3 خرداد، جمعی از مالکان زمینهای ممنطقه سوهانک و مراد آباد تهران که بیشتر از کارکنان وزارت جهاد سازندگی سابق و جهاد کشاورزی فعلی هستند، مقابل ساختمان جدید وزارت جهاد کشاورزی تجمع کردند. به گزارش تسنیم، تجمع کندگان از مالکان بلاتکلیف زمینهای سوهانک و مرادآباد بودند که وزارت جهاد سازندگی سابق، 27  سال پیش در قالب تعاونی مسکن و برای ساخت خانه زمین در اختیار آنها قرار داده بود.

 

*تعدادی از شهروندان اهوازی معترض به انتقال آب كارون عصر روز یکشنبه 2 خرداد برای چندمین بار تجمع كرده و دست به اعتراض زدند. به گزارش هرانا، این تجمع مقابل پارك چوبی روبروی خیابان ۱۷ كیانپارس شهر اهواز صورت گرفت. لازم به یادآوری است که زكیه حر نیسی، از فعالان اعتراضات به انتقال آب كارون اخیراً بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل شده است.

 

*روز سه شنبه ۴ خرداد، جمعی از صیادان هندیجانی به دلیل مخالفت و عدم اجازه شیلات و دریابانی برای صید در مقابل فرمانداری این شهرستان تجمعی اعتراض آمیز شکل دادند. به گزارش تسنیم، یکی از تجمع کنندگان گفت: قایق کوچک داریم و تنها شغل ما صیادی است ولی مدتی است به ما اجازه خروج و رفتن به دریا نمی ‌دهند که نتیجه ‌اش سخت شدن تأمین معاش خانواده ‌هایمان است.

 

*تعدادی از اعضای تعاونی مسکن شهرداری تهران روز سه شنبه 4 خرداد در میدان تجریش مقابل ساختمان شهرداری منطقه یک (شمیرانات) تجمع و از مسئولان خواستار تکمیل پروژه مسکن خود شدند. به گزارش ایرنا، معترضان خواستار تکمیل پروژه تعاونی مسکن و حمایت و مساعدت شهردار تهران برای پیشرفت این پروژه شدند. نیروهای پلیس به صورت محسوس بین تجمع کنندگان حضور داشتند.

 

*روز سه شنبه 4 خرداد، جمعی از متقاضیان واحدهای مسکن مهر ایثار در اعتراض به مشکلات موجود این واحدها مقابل فرمانداری فیروزکوه تجمع کردند. به گزارش دیمه نیوز، شرکت کنندگان در این تجمع نسبت به انشعاب آب و بلاتکلیف نگهداشتن متقاضیان اعتراض داشتند.

 

*چهارشنبه شب 5 خرداد، ساکنان مناطق جنوبی شهر بوشهر به ویژه سرتل با تجمع مقابل استانداری بوشهر خواستار رفع مشکلات کم آبی شدند. به گزارش بوشهر نیوز، تجمع کنندگان که از قطعیهای مکرر و نبود آب در شبکه ها کلافه شده بودند با اشاره به بارندگیهای اخیر در استان بوشهر اعلام داشتند که با توجه به این بارندگیها قطعیهای زود هنگام پیش از فرارسیدن تابستان منطقی نیست. آنان اعلام کردند در صورت عدم رفع مشکلات توسط شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر، در روزهای آینده نیز به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.

 

*صبح روز چهارشنبه 5 خرداد، تعداد کثیری از کارگران اخراجی شرکت حفاری نفت شمال مقابل فرمانداری شهرستان بهشهر تجمع کردند وخواستار پیگیری مشکلات شان شدند. به گزارش ایلنا، کارگران این شرکت در نشست با فرماندار شهرستان بهشهر که در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان بدون حضور خبرنگاران برگزار شد مطالبات و خواسته های خود را بیان کردند.

 

*روز چهارشنبه 5 خرداد، در پی بی پاسخ ماندن خواسته جمعی از کارگران شرکت شبدیز صنعت در فاز 14 عسلویه، آنان مقابل محل اجرای این پروژه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، با وجود وعده قبلی کارفرمای اصلی در خصوص پرداخت معوقات مزدی برای در روز سه شنبه 4 خرداد، هیچ اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.

 

*اعتصاب کارگران پیمانکاری کارخانه آهن و فولاد ارفع اردکان که از روز چهارسنبه 29 اردیبهشت آغاز شد در روز دوشنبه 3 خرداد ششمین روز خود را پشت سرگذاشت. خواست اصلی کارگران اعتصاب کننده، حذف شرکتهای پیمانکاری و عقد قرارداد مستقیم با شرکت آهن و فولاد ارفع است. به گزارش اردکان گویا، اعتصاب 7 روزه این کارگران در روز چهارسنبه 5 خرداد، به دنبال  وعده مدیرعامل شرکت به طور مشروط خاتمه یافت.

 

*روز چهارشنبه 5 خرداد، جمعی از کارگران دو معدن «تونل 4» و «همکار» به صورت جداگانه نسبت به عدم پرداخت عیدی وعدم افزایش دستمزد سال 95 برای دومین روز متوالی دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، با گذشت بیش از دو ماه از شروع سال جدید، هنوز کارگران بخش خصوصی معادن زغال سنگ مناطق کوهبنان و زرند در استان کرمان بابت باقیمانده مطالبات مزدی مربوط به سال 94 و دستمزد و عیدی سال 95 طلبکارند.

 

*روز پنجشنبه ۶ خرداد، کارگران خدماتی شهرداری صالح آباد با تجمع در میدان خمینی به پرداخت نشدن حقوق ما‌ههای فروردین، اردیبهشت و عیدی سال 94 اعتراض کردند. به گزارش خراسان، یک کارگرشهرداری صالح آباد گفت: ما حقوق چند میلیونی نمی‌ گیریم و خودروهای چند صد میلیونی نیز سوار نمی‌ شویم ولی حقوق ناچیزمان را برای امرار معاش نیاز داریم.

 

*روز یکشنبه ۹ خرداد، کارگران شهرداری مهدی‌ شهر به دلیل عدم پرداخت حقوق معوقه و مطالبات خود در مقابل فرمانداری مهدی ‌شهر تجمع کردند. به گزارش تسنیم، تجمع ‌کنندگان به پرداخت نشدن 4 ماه حقوق معوقه خود اعتراض کردند و خواستار احقاق حق و همچنین پیگیری مطالبه خود از سوی فرماندار شهرستان مهدی ‌شهر شدند.

 

*روز یکشنبه ۹ خرداد، جمعی از رانندگان و کامیونداران حمل خاک نسبت به عدم وصول به موقع طلبهای خود و همچنین عدم صحیح مدیریت در برخی شرکتهای تهیه و تولید خاک نسوز، برای چندمین روز دست به اعتصاب زدند. به گزارش بوانات، این اعتراض به جایی رسید که حتی موجب شد تا تریلی حمل خاک نیز در محل باربری ابتدا جاده خاک نسوز تخلیه و به مدت چندساعت راه بسته شود.

 

*در اولین ساعات روز یکشنبه ۹ خرداد، مردم روستاهای هلیله و بندرگاه بوشهر که در همسایگی نیروگاه اتمی بوشهر زندگی می کنند اواخر شب گذشته با تجمع در ورودی این دو روستا و بستن راه که در مسیر رفت و برگشت نیروگاه اتمی بوشهر قرار دارد نسبت به قطعی آب در این دو روستا اعتراض کردند. به گزارش جوان، یکی از اهالی روستا در این تجمع گفت: الان 4 سال است که مشکل آب داریم. در برخی شبانه روز اصلا آب نداریم و بعضی اوقات نیز کمتر از 5 ساعت آب روستا وصل می شود و مابقی ساعات آب قطع می شود.

 

*روز یکشنبه ۹ خرداد، برای چندمین بار کارگران بیکار شده کارخانه پارسیلون به امید پیدا شدن گوش شنوایی برای پاسخ به فریادهای خود در مقابل استانداری تجمع کردند تا شاید پاسخ قاطعی از سوی مسئولان برای دریافت مطالبات شان دریافت کنند. به گزارش تسنیم، کارگران کارخانه پارسیلون خرم ‌آباد ۲۸ ماه حقوق نگرفته‌ و بارها در مقابل استانداری لرستان به نشانه اعتراض تجمع کرده اند ولی تاکنون وعده‌ های مسئولان به کارگران محقق نشده است. تجمع اعتراضی کارگران بیکارشده کارخانه پارسیلون مقابل استانداری لرستان در روز دوشنبه 10 خرداد، برای دومین روز

ادامه یافت.

 

*عصر روز دوشنبه 10 خرداد، جمعی از مهندسان ناظر در تجمعی خواستار اصلاح شیوه ارجاع کار به مهندسان ناظر شدند. به گزارش ایسنا، یکی از این معترضان با اشاره به عملکرد سازمان نظام مهندسی گفت: از برخوردهای سلیقه ‌ای و گزینشی که بوی رانت دارد به ستوه آمده‌ایم، چرا که در زمینه بحث ارجاع، کار به افراد خاص ارجاع داده می‌شود.

 

*روز دوشنبه ۱۰ خرداد، تعدادی از کشاورزان منطقه خرکان سفلی (بخش کوهین) در پی خسارت وارد شده به زمینهای کشاورزی خود در مقابل استانداری قزوین تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش شاخص، یکی از این کشاورزان به نمایندگی از همشهریان خود در خصوص علت برگزاری این تجمع عنوان کرد: حدود ۲۰ سال پیش شخصی به نام آقای (الف) معدنی را در منطقه آب انبار خرکان ثبت کرده و از آن بهره‌ برداری می‌کند که از آن روز به بعد تاکنون مردم منطقه شکایات بسیاری داشته ‌اند اما متاسفانه این پیگیریها به جایی نرسیده و صاحب معدن در قبال عدم پرداخت خسارت به کشاورزان مدعی است که زمین بهره ‌برداری شده در حوزه منابع طبیعی است و کشاورزان باید خسارت خود را از این حوزه دریافت کنند. اداره منابع طبیعی می‌گوید صاحب معدن باید خسارت را بپردازد.

 

*روز شنبه ۸ خرداد، صدها تن از کارگران پیمانکاری شاغل در پالایشگاه پترو پارس واقع در فاز‌ 19 منطقه ویژه عسلویه که از پایان سال گذشته همزمان با متوقف شدن فعالیت پیمانکار بیکار شده ‌اند، به دلیل دریافت نکردن مطالبات مزدی و بی پاسخ ماندن خواسته های شان تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که در فاز 19 عسلویه مشغول به کار هستند، دست کم حدود 5 ماه مطالبات مزدی  و بیمه ای معوقه  طلب دارند. روز شنبه 8 خرداد و یکشنبه ۹ خرداد، کارگران پیمانکاری پالایشگاه پترو پارس فاز 19 عسلویه برای سومین بار مقابل در ورودی محل کارشان تجمع کردند. روز چهارشنبه 12 خرداد، اعتراض کارگران اخراجی پالایشگاه پترو پارس واقع در فاز 19 منطقه ویژه عسلویه به پنجمین روز خود رسید.

 

*روز دوشنبه ۱۰ خرداد، جمعی از کارگران کارخانه آب معدنی داماش برای سومین روز متوالی در اعتراض به بلاتکلیفی در وضعیت  شغلی و دریافت نکردن مطالبات معوقه خود، مقابل درب ورودی کارخانه در شهرستان رودبار تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران این کارخانه با احتساب عیدی سال 94 نزدیک به هفت ماه معوقات مزدی طلبکارند و حق بیمه آنها نیز از اسفند سال گذشته، هنوز به حساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است. روز چهارشنبه ۱۲ خرداد، تجمع این کارگران به پنجمین روز متوالی وارد شد.

 

*روز سه شنبه 11خرداد، حدود 800 تن از کارکنان شرکتی مخابرات لرستان در یک اقدام هماهنگ دست به تجمع زدند. به گزارش آسوبان، این تجمع اعتراضی همگام با سراسر استان در شهرستان کوهدشت در مقابل دفتر اداره مخابرات این شهرستان از نخستین ساعات کاری صبح آغاز شده است. همچنین جمعی از کارکنان شرکتی مخابرات پل دختر، بروجرد و نورآباد همزمان با سراسر استان لرستان تجمع کردند. اجتماع ‌کنندگان همچنین خواستار اعمال گروههای شغلی مرتبط با مدرک تحصیلی و سابقه خدمت و اعمال مزد واقعی شغل، مرتبه ‌حق پست و مزایای سختی کار در پایان سنوات در قراردادهای خود شدند.

 

*روز سه شنبه 11 خرداد، صدها تن از کارگران چوکا مقابل دفتر مدیریت این شرکت تجمع کردند. به گزارش رضوان خبر، پس از آنکه تجمعات اعتراضی کارگران کارخانه چوکا راه به جایی نبرد، این کارگران طی روزهای گذشته از ورود مدیر عامل این کارخانه به محل کار ممانعت به عمل آورده اند.

 

*روز چهارشنبه 12خرداد، جمعی از مهندسان ناظر جهاد کشاورزی لرستان در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی دست به تجمع مقابل استانداری زدند. به گزارش مهر، معترضان خواستار تعیین وضعیت استخدامی خود شدند.

 

*براي چندمين بار در هفته های اخير، تعدادی از شهروندان اهوازی معترض به انتقال آب كارون، عصر روز پنجشنبه 13 خرداد تجمع کردند. به گزارش هرانا، این تجمع مقابل كيانپارس جنب پل طبيعت شهر اهواز صورت گرفت.

 

*روز پنج شنبه 13 خرداد، کارگران ریخته گری ماشین سازی تبریز در اعتراض به خصوصی سازی، عدم پرداخت 3 ماه حقوق و نداشتن امنیت شغلی برای بیست و سومین روز متوالی دست به اعتصاب و تجمع در محوطه کارخانه زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض 3 ماه است که حقوق شان پرداخت نشده و در صورت ادامه روند کاهش تولید قطعات فولادی دراین کارخانه خطر توقف دائم تولید و بیکاری کارگران وجود دارد.

 

*به گزارش کانون مدافعان حقوق کارگر (پنجشنبه ۱۳ خرداد) در اثر حمله نیروهای حراست فاز ۱۹ پارس جنوبی به کارگران، عده ای زخمی و روانه بیمارستان شدند و عده دیگری دستگیر شدند.

علت این درگیری، بیماری فرزند یکی از کارگران بود. بیمارستان معالجه را مشروط به پرداخت یک میلیون تومان می کنند به کارگر تلفنی اطلاع می دهند. او که ماهها حقوق طلبکار بود سراغ پیمانکار می رود. طبق معمول جواب منفی بود. بیمارستان هم از معالجه خود داری کرده و کودک متاسفانه فوت می کند.

کارگران فاز ۱۹ همگی با شعار «چرا مرگ بر امریکا؟» به دفاتر واحد حمله می کنند و با حراست درگیر می شوند. درگیری آن قدر شدید بوده که یگانهای ویژه از بوشهر به کمک حراست می آیند و....

 

*روز یکشنبه 16 خرداد، کارگران خدماتی شهرداری اهواز در اعتراض به چند ماه از معوقات مزدی خود دست از کار کشیده و تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض، 4 ماه از معوقات مزدی  طبلکارند.

 

*صبح روز یکشنبه 16خرداد، جمعی از کارگران شهرداری بروجرد به همراه خانواده های شان در اعتراض به عدم دریافت 6 ماه حقوق معوقه و همچنین عدم تمدید دفترچه های درمانی از سوی تامین اجتماعی مقابل شورای شهر بروجرد تجمع کردند. به گزارش بازتاب بروجرد، مدتی است که مشکلات مالی در شهرداری بروجرد بیداد می کند، به طوری که از حقوق های 6 ماهه کارگران گرفته تا بدهیهای میلیاردی به سازمان تامین اجتماعی مشاهده می شود.

 

*روز یکشنبه 16خرداد، تمام دکه ‌های روزنامه ‌فروشی خرم ‌آباد اعتصاب کردند. به گزارش جام جم، این اعتراض و اعتصاب در واکنش به تصمیم اخیر سازمان میادین شهرداری خرم ‌آباد صورت گرفت که از مالکان دکه ‌ها خواسته بود در اولین فرصت نسبت به تغییر ساختمان دکه خود با هزینه شخصی اقدام کنند.

 

*تعدادی از ساکنان شهرک منظریه خمینی‌ شهر در شامگاه یکشنبه 16 خرداد با تجمع در پارک شهروند از مسئولان شهرستان و اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان خواستار رسیدگی به مشکلات 30 ساله و عدم خدمات‌رسانی به این شهرک شدند. به گزارش  فارس، در این اجتماع مردمی، تجمع‌کنندگان به کمبودهای خدماتی، عمرانی، آموزشی، فرهنگی و مخصوصاً خاکی بودن معابر و کوچه ‌های شهرک منظریه خمینی ‌شهر اعتراض کردند.

 

*روز دوشنبه ۱۷ خرداد، تجمع چند روزه کارگران کارخانه صابون سازی مقابل ساختمان فرمانداری خرمشهر؛ با وعده فرماندار این شهر موقتاً خاتمه پیدا کرد.

به گزارش ایلنا، کارگران کارخانه صابون سازی خرمشهر از ابتدای سال 95 تاکنون چند بار برای مطالبات معوقه خود تجمع کردند. در حالی که حدود چهار سال از زمان ‌توقف فعالیت صابون سازی خرمشهر می‌گذرد، تمامی پیگیریها برای تعیین تکلیف مطالبات کارگران بی‌نتیجه بوده ‌است.

 

*روز دوشنبه 17 خرداد، کارگران منطقه پنج فضای سبز و پارکهای شهرداری اراک در اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق و حق بیمه دست به تجمع مقابل ساختمان شورای شهر زدند. به ایسنا، طبق اظهارات کارگران تجمع کننده دستمزد کارگران این منطقه دو ماه است که پرداخت نشده و بیمه درمانی این افراد نیز به دلیل عدم پرداخت حق بیمه توسط کارفرما قطع شده است.

 

*روز دوشنبه 17 خرداد، 800 تن از کارکنان شرکتی مخابرات لرستان در یک اقدام هماهنگ با حضور در محوطه های شرکتهای مخابرات تحصن کرده و نسبت به وضعیت حقوقی و عدم اجرایی شدن طرح طبقه بندی مشاغل اعتراض کردند. به گزارش بیان روز، تجمع کارکنان بخش خصوصی مخابرات لرستان برای دومین بار در فاصله کمتر از شش روز پس از برگزاری اولین تجمع شان در شرکتهای مخابرات سطح استان برگزار شد.

 

*صبح روز دوشنبه 17خرداد، برای دومین بار طی چند ماه گذشته، کارگران کاشی طوس مقابل این کارخانه تجمع کردند. به گزارش قوچان خبر، یکی از کارگران کارخانه کاشی با اشاره به مشکلات کارگران این کارخانه گفت: از آبان ماه سال گذشته تا کنون مسئولان کارخانه حتی یک ریال از حقوق، عیدی و معوقات را پرداخت نکرده اند و کارگران این کارخانه با سیلی صورت خود و خانواده خود را سرخ نگه می دارند.

 

*روز سه شنبه ۱۸ خرداد، کارگران اخراجی شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی خرمشهر در اعتراض به بیکاری و برای بازگشت به کار دست به تجمع مقابل فرمانداری زدند. به گزارش فارس، یکی از کارگران اخراج شده از شرکت تأسیسات دریایی خرمشهر گفت: چرا مسئولان کاری نمی‌ کنند؛ خانواده ‌های ما چه گناهی کرده‌ اند که باید جور بیکاری ما را بکشند.

 

*کارکنان شهرداری برازجان، مرکز شهرستان دشتستان در روز سه شنبه 18خرداد در اعتراض به آنچه سو مدیریت شهرداری نامیدند دست از کار کشیدند و به حالت اعتراض در محوطه شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایرنا، در این تجمع کارمندان ستادی شهرداری به همراه سه معاون کنونی شهردار از جمله معاون شهرسازی، فنی، فرهنگی و کارمندان و کارشناسان خبره حضور داشتند.

برازجان مرکز شهرستان دشتستان با حدود 95 هزار جمعیت بعد از بوشهر بیشترین جمعیت این استان را دارد.

 

*روز سه شنبه 18 خرداد، کارگران فضای سبز شهرداری اقلید در اعتراض به حقوق معوقه دست از کار کشیدند و مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش فارس این کارگران به دنبال پرداخت بخشی از مطالبات شان و وعده پرداخت الباقی به سرکارشان بازگشتند.

 

*در پی قطعی مکرر آب در شهرک گلشهر رودبار عده ای از روزه داران گلشهری که از نهادهای مربوطه قطع امید کردند صبح روز سه شنبه 18 خرداد با تجمع در دفتر امام جمعه شهرستان رودبار خواستار رسیدگی به این مشکل شدند. به گزارش رودبار ما، با شروع فصل گرما و آغاز ماه رمضان، واقعیت کمبود آب بیشتر خود را نشان داده است. این را می شود از قطعی چند ماهه آب در شهرک گلشهر رودبار و همچنین در دیگر روستاهای رودبار متوجه شد.

 

*روز سه شنبه ۱۸ خرداد، گروهی از اعضای شرکت تعاونی مسکن کارکنان صنایع حمل و نقل هوایی کشور که بارها در مقابل مراجع مختلف قانونی تجمع کرده بودند، این بار مقابل دادگستری رباط کریم تجمع کردند. به گزارش خبرآنلاین، ماجرای دنباله دار حضور مدیران دولت قبل در یک تعاونی مسکن که با سرمایه های خرد کارکنان صنعت حمل و نقل هوایی کشور تشکیل شده، بالاخره به دادگستری رسید.

 

*جمعی از ساکنان منازل مسکونی نسقی رشت صبح روز سه شنبه 18 خرداد مقابل استانداری گیلان تجمع کردند. به گزارش کاسپین، تجمع کنندگان خواستارحل مشکل آب، برق و گاز ۷۷۰۰ منزل مسکونی نسقی شهرستان رشت شدند.

 

*به دنبال اعتصاب و تجمع یک ماهه کارگران کارخانه ریخته‌گری ماشین سازی تبریز، صبح روز چهارشنبه 19 خرداد، کارفرمای این واحد تولیدی دو ماه از مطالبات معوقه آنها را پرداخت کرد. به گزارش ایلنا، به گفته کارگران، کارفرما هنوز دستمزد اردیبهشت ماه را به کارگران بدهکار است و از پرداخت  حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی  خبری نیست. به گفته کارگران؛ مسئولان سازمان خصوصی سازی این واحد دولتی را  بدون مطالعه و کار کارشناسی شده به یکی از صندوقهای بازنشستگی واگذار کرده اند.

 

*صبح روز چهارشنبه 19 خرداد، جمعی از رانندگان سواری خطی سرکلاته خرابشهر – کردکوی به نشانه اعتراض به نرخ کرایه دریافتی در این روستا تجمع کردند. به گزارش رادکانا، اعتراض و تجمع رانندگان به علت مشخص شدن نرخ واقعی کرایه مسیر فوق از سوی مراجع قانونی بوده و به همین خاطر رانندگان از انتقال مسافر به کردکوی و بالعکس خوداری کردند.

 

*روز چهارشنبه ۱۹خرداد، اعتصاب کارگران کارخانه «کمپروسور سازی تبریز» واقع درشهرک صنعتی قراملک تبریز، در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات شان بیستمین روز خود را پشت سرگذاشت. به گزارش ایلنا، در کارخانه کمپروسور سازی تبریز حدود 120 کارگر رسمی و قرار دادی فعالیت دارند که کارفرما هنوز 40 درصد از دستمزد اسفند ماه و 50 درصد عیدی سال 94 و کل مزد ماه‌های فروردین و اردیبهشت سال  جاری را پرداخت نکرده است. روز پنجشنبه 20 خرداد، اعتصاب و تجمع کارگران کارخانه کمپرسورسازی تبریز بیست و یکمین روز خود را پشت سرگذاشت.

 

*روز پنجشنبه ۲۰خرداد، کارگران بازنشسته برق منطقه‌ای تهران که 20 سال پیش اقدام به خریدن زمین از طریق شرکت تعاونی منطقه ‌ای برق تهران در هشتگرد کرده اند و هنوز زمین‌های شان را از این تعاونی تحویل نگرفته ‌اند، مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران گفت: دادگاه مسئول رسیدگی به شکایت کارگران؛ یکی از مدیران این شرکت تعاونی که قبلا بازداشت شده بود را به قید وثیقه آزاد کرده تا زمینها را به ما بازگرداند.

 

*روز پنجشنبه ۲۰خرداد، شهروندان شهر هرسین در استان کرمانشاه جهت ایجاد تصفیه‌‌ خانه آب اقدام به راهپیمایی و تجمع اعتراضی کردند. به گزارش هرانا، خواسته معترضان ایجاد تصفیه‌ خانه جهت آب آشامیدنی سالم است.

 

*روز دوشنبه 17 خرداد، بش از 500 تن از کارگران پیمانکاری شاغل در فاز 19 عَسَلویه (شرکت گاما و نیرو پژوه) در اعتراض به معوقات مزدی خود دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، کارگران در روز چهارشنبه 19 خرداد در سومین روز حرکت اعتراضی با تجمع در محوطه اطراف محل کار خود خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدند. روز شنبه ۲۲ خرداد، این کارگران برای ششمین روز متوالی در اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق تجمع کردند.

 

*کارگران کارخانه کاشی طوس قوچان، پس از طولانی شدن قطع گاز این کارخانه به دلیل بدهی 420 میلیون تومان به شرکت گاز، در روز شنبه 22 خرداد مقابل این اداره تجمع کردند. به گزارش قوچان خبر، یکی از کارگران معترض خاطر نشان کرد: نه مسئولان شهر و نه مدیران کارخانه هیچ یک به فکر کارگران نیستند و در حال حاضر مالکان کارخانه قطعی گاز را بهانه تعطیلی کارخانه عنوان می کنند.

 

*روز شنبه ۲۲ خرداد، کشاورزان شهرستان لنجان مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش لنجانا، هدف اصلی کشاورزان از این تجمع اعتراض به قطع شدن آب برای زمینهای زراعی منطقه لنجان بود و این در حالی است که در روزهای گذشته ممنوعیت کشت برنج در استان اصفهان توسط معاون زراعت و باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اعلام شده بود.

 

*روز شنبه ۲۲ خرداد، جمعی از مردم منطقه بلهزار یاسوج به دلیل عدم وجود آسفالت خیابانها و کوچه ‌های این منطقه جلوی استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند.

به گزارش کبنا نیوز، اهالی این منطقه گفتند: خیابانها و کوچه ‌ها نه زیرسازی و نه آسفالت دارند، در خانه ‌ها به دلیل گرد و خاک زیاد غذا نمی‌ توانیم پخت و پز کنیم و بخوریم و به لحاظ بهداشتی جان مردم منطقه در خطر است.

 

*روز شنبه ۲۲ خرداد، اهالی منطقه «بلوکو» یاسوج در جلوی استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کرده و نسبت به وضعیت مسکن مهر این منطقه اعتراض کردند. به گزارش کبنانیوز، از سال ۸۹ مردم منطقه بلوکو مبلغ ۱۳ میلیون تومان واریز و وام ۲۰ میلیون تومانی دریافت کردند که الان به ۲۵ میلیون افزایش داده شده و تا به امروز هیچ مسکنی در اختیار مردم قرار نگرفته است.

 

*روز شنبه ۲۲ خرداد، جمعی از اهالی شهرک مهاجران بلوار عباسپور در کرمان در اعتراض به تخریب فضای سبز و نصب آنتن مخابراتی دست به تجمع زدند. یکی از شهروندان این محله به نمایندگی از سایر شهروندان در محل این تجمع اظهار داشت: محله مهاجران تنها همین فضای سبز را دارد که این را هم تخریب کردند.

 

*صبح روز شنبه 22 خرداد، تعدادی از مردم فریدونکنار با حضوری اعتراضی مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش بصیرنیوز، معترضان خواستار رفع سریع ‌تر مشکل معارضه اراضی مسکونی خود شدند.

 

*روز یکشنبه ۲۳ خرداد، تعدادی از کارگران فولاد زاگرس در محل وزارت کار برای عدم پرداخت ۹ ماه حقوق معوقه خود دست به تجمع اعتراضی زدند. به ایلنا، به گفته کارگران، پس از انحلال کارخانه فولاد زاگرس در اسفند 92، مصوب شده بود که 28 کارگر برای نگهبانی و کارهای جانبی در کارخانه باقی بمانند و سهامداران کارخانه شامل صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق کارکنان فولاد و تامین اجتماعی دستمزد این کارگران را پرداخت کنند. صندوق کارکنان فولاد و تامین اجتماعی در ماههای گذشته به تعهد خود عمل نکرده‌اند و دستمزد این کارگران پرداخت نشده‌است. این کارگران زمستان سال پیش نیز جهت پیگیری مطالبات خود به تهران آمده بودند.

 

*روز یکشنبه 23 خرداد، جمعی از کارگران بیکارشده کارخانه ارج پشت درب این کارخانه تجمع کردند تا اعتراض خود به اخبار صدا و سیما را نشان دهند. به گزارش ایلنا، صدا وسیما با پخش گزارشی از کارخانه ارج مدعی شده است که تولید در این کارخانه ادامه دارد. کارگران می گویند که این کارخانه مدتهاست که خطوط تولید را متوقف کرده و آخرین اخراج کارگران نیز اسفند ماه گذشته انجام شده است.

 

*روز سه شنبه 4 خرداد، تعدادی از كارگران مخابرات راه دور ایران (ITI) برای پیگیری مطالبات خود دست به یك اقدام جدید زدند. آنها زندگی خود را به جلوی كارخانه كشاندند و با برپایی چادرهای مسافرتی جلوی این كارخانه قصد پیگیری برای رسیدن به حق و حقوق خود را دارند.

روز یکشنبه 23 خرداد، کارگران بازنشسته کارخانه صنایع مخابراتی راه دور شیراز (I.T.I) با برچیدن چادرهای شان به تحصن 16 روزه خود در محوطه این واحد تولیدی خاتمه دادند. به گزارش ایلنا، یکی از این بازنشستگان با اعلام این خبر گفت: به دنبال برگزاری جلسه کمیسیون کارگری استان در هفته های گذشته و تصمیم به بازگشایی کارخانه، از ما خواسته‌ شده است که چادرهای خود را از محوطه کارخانه جمع کنیم.

این بازنشسته کارخانه  I.T.I  با بیان اینکه درخواست مورد نظر از سوی مسئولان استانی طرح شده است؛ افزود: ظاهرا هدف از این کار فراهم کردن مقدمات راه ‌اندازی کارخانه است.

كارخانه مخابرات راه دور ایران از كارخانجات دولتی كشور بود برای اجرای اصل 44 قانون اساسی و در راستای خصوصی سازی به بخش خصوصی واگذار شد اما بنا به دلایل مختلف از سال 84 و 85 به بحران كشیده شد و در نهایت تعطیل گردید.

 

*جمعی از بازنشستگان نیروهای مسلح در اعتراض به سطح پایین حقوق و وضعیت زندگی خود در روز یکشنبه 23 خرداد، مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری مجلس، تجمع کنندگان میزان پایین حقوق دریافتی و عدم اجرای مصوبه مجلس درباره مابه ‌التفاوت حقوق بازنشستگی قبل از سال 86 را علت تجمع خود عنوان کردند.

 

*در پی اعتصاب رانندگان در بوشهر که از روز یکشنبه 17 خرداد آغاز شد، روز دوسنبه 24 خرداد تعدادی از رانندگان اعتصابی بازداشت شدند. به گزارش ایلنا، طی یک‌ هفته اعتصاب، جلساتی با حضور مدیران ارشد امنیتی استان در همین رابطه تشکیل شده است و تمهیداتی برای پایان ‌دادن به اعتصاب رانندگان و تضمین امنیت مسیر برای کامیونهایی که از گمرک بوشهر اقدام به ترانزیت کالا می‌کنند انجام گرفت تا آنجا که تعدادی از رانندگان اعتصاب ‌کننده نیز بازداشت شدند. اما این اعتراضات دامنه بیشتری گرفته و مسئولان ارشد امنیتی استان در مقابل حرکت اعتراضی رانندگان با مشگل روبرو شدند.

 

*کارگران کارخانه فرش پارس، در پی بی ‌توجهی کارفرما در پرداخت مطالبات معوقه در روز دوشنبه 24 خرداد و طی چند روز قبل از آن، هر روز دست به اعتصاب چند ساعته زدند. به گزارش ایلنا، کارخانه فرش پارس که هم اکنون در زمینه تولید کیسه های سیمان در شهرک صنعتی البرز قزوین فعالیت دارد حدود 32 کارگر رسمی قدیمی و 270 کارگر قرارداد موقت و دائم دارد که هر ماه حقوق شان با تاخیر پرداخت می ‌شود.

 

*از صبح روز یکشنبه 23 خرداد تعداد قابل توجهی از اعضای خانواده ‌های کارگرانی که در کوی سازمانی معدن زغال سنگ البرز شرقی ساکن هستند، مقابل درب وردی مجتمع رفاهی و اقامتی این منطقه تجمع کرده و این تجمع به طور پیوسته تا روز بعد (دوسنبه 24 خرداد) ادامه داشت. به گزارس ایلنا، در پی این تجمع اعتراضی جلسه شورای تامین ساعتی قبل از نیمه شب تشکیل شد و بازداشت تجمع کنندگان و معترضان در صورت تکرار تجمع از مصوبات این جلسه بود و سه تن از کارگرانی که در تجمع روز یکشنبه سرکت داشتند بازداشت شدند.

معادن شرکت زغالسنگ البرز شرقی مطابق اصل 44 قانون اساسی و خصوصی سازی شرکتهای دولتی به ذوب آهن اصفهان واگذار گردید و 42 هکتار از زمینهای این شرکت به مزایده گذاشته شد که در نهایت شهرداری شاهرود در ازای مبلغ 770 میلیارد ریال برنده این مزایده شد. پیش از این نیز علیرغم مخالفتهای مسئولان شرکت زغالسنگ البرز شرقی 15 هکتار از زمینهای این مجموعه به عنوان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود جدا سازی شده بود.

روز سه شنبه 25 خرداد، علیرغم بگیر و ببند و تهدید شورای تامین، تجمعات اعتراضی کارگران معدن البرز شرقی ادامه پیدا کرد.

 

*روز سه شنبه 25 خرداد، کارگران کارخانه فولاد دماوند در بندر امیرآباد در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و عدم پرداخت حقوق و حق بیمه دست از کار کشیده و در اداره تأمین اجتماعی تجمع کردند. به گزارش فارس، شرکت صنایع فولادسازان دماوند در بندر امیرآباد متحمل بدهی و مشکلاتی در پرداخت حقوق کارگران شده است، لذا کارگران پس از مطلع ‌شدن از این موضوع در تأمین اجتماعی بهشهر تجمع کردند.

 

*تعدادی از کارگران بیکار شده یکی از کارخانه های صنایع یزد در روز سه شنبه 25 خرداد مقابل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان یزد تجمع کردند. به گزارش یزدرسا، علی اصغر یزدانی راننده لیفتراک کارخانه با بیان اینکه 12 سال سابقه کار در کارخانه را دارم اظهار کرد: از ماه تیر سال گذشته تاکنون دستمزد ما را تسویه نکرده اند، شما خودتان را جای ما بگذارید آیا این انصاف است. زن و بچه های ما چه گناهی کردند، آیا بعد از دوازده سال حق زحمات ما این است. این کارگر افزود: از عید تا حالا بیکارم و  مدیران کارخانه می گویند باید حقوق 4 ماه خود را ببخشید تا با شما قراداد ببندیم.

 

*صبح روز سه شنبه 25خرداد، تعداد بسیاری از رانندگان تاکسی مرکز استان مازندران با تجمع مقابل تاکسیرانی ساری خواستار پیگیری مطالبه به حق خود از دولت برای ایجاد مجدد پوشش بیمه ای اشتغال خود شدند. به گزارش تسنیم، این تجمع که باعث تجمع مسافران در ایستگاههای بدون تاکسی شد، رانندگان تاکسی را به سازمان تاکسیرانی ساری کشاند تا شاید مسئولی بیاید و پاسخی دهد.

 

*جمعی از مالباختگان تعاونی مسکن نگین غرب صبح روز سه شنبه 25 خرداد در اعتراض به کلاهبرداری و عدم واگذاری آپارتمان های وردآورد منطقه 22 تهران در مقابل مجلس تجمع کردند و خواستار واگذاری واحدهای مسکونی به متقاضیان پس از گذشت 15 سال شدند. به گزارش 25خرداد خبرگزاری مجلس،به گفته یکی از تجمع کنندگان، این واحدها در سال 79 خریداری شده اما نه واحدها به خریداران واگذار می شود و نه پول ها به افراد مسترد می شود.

 

*صبح روز چهارشنبه 26 خرداد، کارگران بیکار شده کارخانه کاشی حافظ در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان و برای بازگشت به کار، دست به تجمع مقابل کارخانه زدند. به گزارش فارس، در این حرکت اعتراضی کارگران بیکار شده کارخانه بزرگ و معروف کاشی حافظ که چند ماه از دریافت حقوق خود محروم مانده و یا حق بیمه آنان واریز نشده و اخراج شده ‌اند، خواستار احقاق حقوق خود شدند.

 

*روز چهارشنبه ۲۶ خرداد، کارگران اخراجی معدن زغال سنگ بلده پس از اطلاع از قطعی شدن خبر اخراج شان در مقابل این واحد معدنی تجمع کردند که در نهایت این اجتماع صنفی به صحنه برخورد لفظی آنها با عوامل پیمانکار و کارفرمای اصلی معدن تبدیل شد. به گزارش ایلنا، اخراج پیش از موعد این کارگران در حالی است که پیشتر آنها از طلب 6 ماهه مزدی خود و ناتوانی کارفرما در پرداخت این طلب خبر دادند.

 

*روز شنبه ۲۹ خرداد، کارگران  معدن اصلی تونل چهار پابدانا دراعتراض به عدم پرداخت حقوق و عیدی شان دست از کارکشیده و در محوطه معدن تجمع کردند. به گزارش صدای زرند، کیان ‌شهر شامل روستاهای طغر الجرد، سلمان شهر، حسین ‌آباد، علی‌آباد، در ۶۰ کیلومتری شمال شهر زرند قرار دارد. این منطقه باداشتن معادن غنی از جمله ذغال‌سنگ در زمره غنی‌ترین ذخایر زغال نواحی جنوب شرقی ایران قرار داشته و دارای معادن مس، آهن و سرب با ۱۰ درصد نقره است.

 

*روز شنبه ۲۹ خرداد، در پی بارش شدید گرد و غبار طی روزهای گذشته و استمرار آن طی سال‌های اخیر شماری از مردم ایلام در برابر استانداری ایلام در اعتراض به فقدان توجه مسئولان امر به رفع این معضل تجمع کردند. به گزارش فارس، تجمع کنندگان خواستار رفع اساسی این مشکل و چاره ‌جویی مسئولان ارشد دولت از جمله سازمان حفاظت محیط زیست و سایر دستگاههای متولی شدند.

 

*در پی تجمع اعتراضی کارگران پیمانکاری شهرداری منطقه 4 اهواز در روز دوشنبه 24 خرداد، 24 تن از کارگران معترض بازداشت شدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض که تعداد آنها حدود 70 تن است، از ابتدای سال جاری دستمزد دریافت نکرده‌ و همین مساله باعث برپایی تجمع اعتراضی شده است. روز چهارشنبه 26 خرداد، شماری از کارگران شهرداری اهواز با تجمع مقابل شهرداری منطقه 4 اهواز خواهان آزادی همکاران بازداشت شده خود شدند. روز یکشنبه ۳۰ خرداد، تمامی کارگران بازداشت شده آزاد شدند. یکی از این کارگران با اعلام این خبر گفت: تمامی این افراد در حال حاضر مشغول انجام فعالیت روزانه خود هستند و دستمزد فرودین ماه این کارگران پرداخت شد.

 

*صبح روز سه شنبه 25 خرداد، جمعی از کارگران شرکت زراعی دشت‌ ناز در اعتراض به نداشتن قرارداد کار، شرایط کار و عدم پرداخت حقوق دست به اعتصاب زدند. به گزارش فارس، با اعتصاب کارگران شرکت زراعی دشت ‌ناز کارهای این شرکت عملاٌ متوقف شد.

روز یکشنبه ۳۰ خرداد، برای ششمین روز متوالی اعتصاب کارگران قرارداد موقت شرکت زراعی دشت ‌ناز ساری وابسته به بنیاد مستضعفان ادامه پیدا کرد.

شرکت زراعی دشت ناز با بیش از 60 سال قدمت و 3 هزار و 400 هکتار اراضی مرغوب از شرکتهای پیشرو در کشور و خاورمیانه است که توسط یکی از نهادهای کشوری اداره می ‍شود.

 

*روز یکشنبه 30 خرداد، جمعی از کارگران کارخانه کاشی و سرامیک حافظ، در اعتراض به اظهارات علی همتی، مدیر کل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس در مقابل این سازمان تجمع کردند. به گزارش شیرازه، علی همتی در نشست خبری اعلام کرده بود: وقفه ایجاد شده در فرایند تولید کارخانه کاشی و سرامیک حافظ به خاطر دوره زمانی تنفسی است که مدیران این کارخانه برای نوسازی خط تولید خود با هدف ارائه فناوری جدید تولید کاشی در شرایط رکود بازار مسکن مطالبه کردند. یکی از کارگران معترض گفت: صحبتهای آقای همتی درست نیست؛ کدام کارخانه شش ماه اول سال را تنفس اعلام می‌کند در حالی که اوج تولید در شش ماه نخست و شش ماه دوم زمان بازار یابی و فروش محصولات است.

 

*صبح روز یکشنبه 30خرداد، جمعی از کارگران کارخانه لوازم خانگی آدنیس در مشهد، در اعتراض به تعویق حقوق و سایر مطالبات شان مقابل درب ورودی این کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض با اشاره به اشتغال حدود ۳۰۰ کارگر پیش از تعطیلی این واحد تولیدی گفت: تجمع کنندگان کارگرانی هستند که بعد از اعلام تعطیلی کارخانه (اسفند ماه ۹۳) بیکار شده‌ و هنوز نتوانسته ‌اند مطالبات معوقه مزدی خود را دریافت کنند.

 

*روز یکشنبه ۳۰ خرداد، تعدادی از کارگران بازنشسته «نئوپان گنبد» مقابل درب کارخانه تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش قابوس نامه، این کارگران بازنشسته گفتند کارفرما پرداخت آخرین قسط از مطالبات را (آن هم بعد از یک سال) منوط به حضور کارگران در دفتر خانه و امضاء تعهد نامه محضری مبنی بر عدم پیگیری قانونی نسبت به حق و حقوق دانسته است که این خود نشان دهنده آن است که کارفرما می داند که حق و حقوق کارگران را کامل پرداخت نکرده است و نگران پیگیری قانونی کارگران است.

 

جان جعفر عظیم زاده در خطر است

روز دوشنبه 10 خرداد، جمعی از اعضای خانواده جعفر عظیم زاده، فعالان کارگری و معلمان در اعتراض به تداوم مقابله قوه قضائیه با خواست جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی از ساعت 10 صبح در مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این تجمع اعتراضی بعد از 32 روز اعتصاب غذای جعفر عظیم زاده صورت گرفت. به گزارش همین منبع، جمعیتی حدود صد تن از اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، تعدادی از کارگران شهر سنندج به همراه خانواده های شان در اعتراض به عدم پاسخگوئی مسؤلان قضائی به خواست جعفر عظیم زاده و همچنین به شلاق بستن کارگران معدن طلای آق دره، در پارک کودک شهر سنندج اقدام به تجمع و سر دادن شعار کردند.

روز سه شنبه ۱۱ خرداد، خانواده جعفر عظیم زاده به همراه جمعی از کارگران و معلمان برای دومین روز متوالی مقابل مجلس و در برابر دفتر ریاست جمهوری اقدام به تجمع کردند.

روز شنبه 22 خرداد، خانواده جعفر عظیم زاده به همراه جمعی از کارگران و معلمان در اعتراض به عدم رسیدگی مسئولان به مطالبات جعفر عظیم زاده که سبب طولانی شدن اعتصاب غذای وی شده در مقابل زندان اوین دست به تجمع زدند. این تجمع در حالی صورت گرفت که 44 روز از اعتصاب غذا ی جعفر عظیم زاده می گذشت و شرایط وی در مرحله بحرانی قرار داشت.

روز دوشنبه 31 خرداد، 54 روز از اعتراض و اعتصاب غذای جعفر عظیم زاده کارگر معترض و زندانی و دبیر اتحادیه آزاد کارگران ایران گذشت.

 

منبع: نبردخلق شماره  372، سه شنبه اول تیر 1395 – 21 ژوئن 2016

 

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول