برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در اردیبهشت 1395

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

97 حرکت اعتراضی

*روز چهارشنبه اول اردیبهشت، کارگران اخراجی کارخانه روغن نباتی گلناز کرمان در اعتراض به اخراج از کار و بیکارشدن دست به تجمع زدند. به گزارش جوان، مدیر عامل دفتر تهران کارخانه روغن نباتی گلناز درباره مشکل پیش آمده گفت: با کاهش شدید تولید از 800 تن به 100تن در روز، این شرکت به صورت موقت ناچار به کاهش شیفتها از سه شیفت کاری به یک شیفت در روز و تمدید نکردن قرارداد تعدادی از پرسنل شده است.

 

*روز چهارشنبه اول اردیبهشت، اهالی شهر مرزن آباد از توابع چالوس در غرب استان مازندران در اعتراض به خاطر پرداخت عوارض برای استفاده از آزاد راه چالوس - كرج در برابر عوارضی این مسیر تجمع كردند. به گزارش ایرنا، تجمع كنندگان خواستار كاهش عوارض پرداختی مردم شهرستان برای تردد در این آزاد راه شدند.

 

*روز چهارشنبه اول اردیبهشت، اهالی روستای هزارود در سالروز هوای پاک در مقابل شهرداری شهر «آب بر» در اعتراض به ریختن نخاله توسط شهرداری «آب بر» به اراضی روستا انجام شد. به گزارش برگ زیتون، متأسفانه ریختن زباله در سطح معابر فرهنگ غلطی است که از سوی بزرگ ‌ترها انجام می‌شود و وقتی فرزندان ما بستر مناسب و آموزشهای لازم در این زمینه را نمی‌بینند، چگونه باید انتظاری از آنان داشت. توجه به محیط زیست و حفظ سلامتی انسان و همه موجودات کره زمین یکی از اصول اساسی در بقای زندگی است.

 

*روز آدینه 3 اردیبهشت، کارگران اخراجی پتروشیمی کارون در اعتراض به اخراج و برای بازگشت به کار مقابل دفتر مدیریت منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر تجمع کردند. به گزارش مانا، این کارگران گفتند: پس از چهار سال کار و تلاش در مجتمع پتروشیمی کارون، بدون هیچ گونه دلیلی از کار اخراج شده و به صف بیکاران پیوسته ایم.

 

*کارگران بیکارشده معدن زغال سنگ چشمه پودنه برای بازگشت به کار و اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان در روز شنبه ۴ اردیبهشت، دست به تجمع در جاده ترانزیتی زرند - راور زدند. به گزارش فارس، کارگران معترض مسیر زرند به راور در دو راهی دشتخاک و مسیر زرند به کوهبنان را مسدود کردند و از تردد خودروها و کامیونهای ترانزیتی جلوگیری کردند.

 

*روز شنبه ۴ اردیبهشت، چند صد کارگر  اخراجی پارس سرام در شهرستان قرچک مقابل کارخانه تجمع کردند. به گزارش قرچک آنلاین، کارخانه تولیدی چینی بهداشتی پارس سرام با وجود تولید خوب و سابقه فروش محصولات خود در داخل و خارج از کشور، از سال 1389 شروع اخراج سریالی کارگران کرده است.

 

*روز شنبه ۴ اردیبهشت، کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت در پی عدم پرداخت حقوق و پاداش شان دست به اعتصاب زدند. به گزارش آرمان کرمان، این مشکل ناشی از بی انظباطی مالی دانشگاه است و به نظر می ‌رسد این موضوع باعث زیاندهی دانشگاه گردیده است.

 

*روز شنبه 4 اردیبهشت، جمعی از اهالی روستای سفیدان عتیق در اعتراض به واگذاری غیر قانونی اراضی روستانشینان توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی به بخش معدن در مقابل این اداره تجمع کردند. به گزارش آناج، تجمع کنندگان خواستار بازگرداندن زمینهای تصرف شده بوده و اعلام کردند که این اراضی طبق سند به نام خودشان است و به صورت غیر قانونی و بدون پرداخت مبلغی به بخش معدن واگذار شده است.

 

*عصر روز شنبه 4 اردیبهشت، بیش از سه هزار راننده ماشینهای سنگین و كامیون در بندرعباس تجمع اعتراضی برگزار كردند. به گزارش ایران خبر، معترضان خیابان بابا غلام بندرعباس كه به پایانه حمل و نقل این شهر می رسد را بسته و مانع هر تردد به این پایانه شدند. هفته گذشته كارگزاران رژیم به این رانندگان قول دادند که مطالبات آنها را حل و فصل كنند، اما نه تنها كاری نكردند بلكه سخنگوی رانندگان را دستگیر كردند. 

 

*روز شنبه ۴ اردیبهشت، متقاضیان مسکن مهر مقابل سازمان همیاری شهرداریهای استان کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گزارش کبنانیوز، در این تجمع تعدادی از این متقاضیان که سالها پیش ثبت نام نموده اند نسبت به آنچه سهل انگاری سازمان همیاریها و ناهماهنگی ادارات استان می نامیدند اعتراض داشتند.

 

*صبح روز یکشنبه 5 اردیبهشت، تعدادی از بازنشستگان راه آهن استان یزد در اعتراض به عدم پرداخت عیدی و عدم تمدید بیمه مقابل استانداری یزد تجمع کردند. به گزارش تابناک، این بازنشستگان،عیدی سال گذشته خود را نگرفته اند و بیمه آنها نیز تمدید نشده است. آنها از نحوه مدیریت و عدم پیگیری دهقان پور مدیرکل راه آهن یزد شکایت داشتند.

 

*روز دوشنبه 6 اردیبهشت، کارگران و کارمندان شهرداری نالوس دراعتراض به عدم پرداخت 7 ماه حقوق با دست کشیدن از کار مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند. به گزارش شنوباس، یکی از کارمندان تجمع کننده گفت: 7 ماه است شهرداری نالوس به دلیل مشکلات مالی از پرداخت حقوق کارگران و کارمندان خود ناتوان است. این کارمند شهرداری نالوس اظهار کرد: متاسفانه مدیریت نادرست و نداشتن منبع درآمدی برای شهرداری نالوس منجر به ایجاد مشکلات زیادی مانند ناتوانی در پرداخت حقوق پرسنل شهرداری شده است.

 

*تعدادی از دستفروشان خیابان سلمان فارسی (نادری) در اعتراض به مصوبه شورای اسلامی این شهر مبنی بر برچیدن بساط دستفروشان و انتقال آنها به پارك ربیع ، در شنبه و یکشنبه شب، 4 و 5 اردیبهشت، در این خیابان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، به اعتقاد این دستفروشان محلی كه برای استقرار آنها در پارك ربیع در نظر گرفته شده، بسیار دور افتاده است و محل مناسبی برای كسب نیست.

 

*صبح روز دوشنبه 6 اردیبهشت، اهالی روستای پی‌ ‌زرد بهرام بیگی با حضور در محل استانداری کهگیلویه و بویراحمد به دلیل خطر رانش زمین و ریزش کوه تجمع کردند. به گزارش کبنانیوز، ۲۳ سال پیش روستای پی ‌زرد بهرام بیگی دچار رانش زمین و ریزش کوه شد که در همین راستا قطعه زمینی به مساحت ۱۰ هکتار جهت اسکان اهالی این روستا توسط مسئولان کهگیلویه و بویراحمد در نظر گرفته شد و بنیاد مسکن اقدام به قطعه ‌بندی آن کرد و تحویل مردم روستا داد. مردم این روستا از نظر مالی بضاعت کافی ندارند و این روستا فاقد آب و برق و سایر خدمات رفاهی است.

 

*روز سه شنبه 7 اردیبهشت، کارگران شرکت مخابرات کهگیلویه در اعتراض به پرداخت نشدن حق و حقوق پنج ماهه خود دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، معترضان جلوی این شرکت واقع در گلستان 13 تجمع کرده و نسبت به پرداخت نشدن حقوق و بیمه ‌های خود در پنج ماهه گذشته اعتراض کردند.

 

*صبح روز چهارشنبه 8 اردیبهشت، کارگران کارخانه چوکا در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مطالبات شان دست به تجمع مقابل دفتر مدیر عامل زدند. به گزارش رضوان خبر، این کارگران از سال گذشته به دلیل عدم دریافت به موقع حقوق خود و مطالبات گذشته با مشکلاتی مواجه بوده و بارها اقدام به تجمع و تحصن نمودند اما هر بار با دادن وعده و وعید و یا با تزریق مسکنی در برابر اجحافها سکوت کردند تا شاید گذر زمان مشکلات این کارخانه را حل کند.

 

*روز چهارشنبه 8 اردیبهشت، کارگران کارخانه ریزدانه های شب تاب در اعتراض به بلاتکیفی شغلی و حقوقی در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی فراهان تجمع کرده و خواستار پیگیری دریافت معوقات شان از کارفرمایی سابق شرکت شدند. به گزارش فراهان خبر، این شرکت اولین تولید کننده رنگ دانه هایی است که در خط کشی خیابانها و معابر کاربرد دارد و محصولات شرکت توسط راه و شهرسازی خریداری می شود.

 

*روز پنجشنبه 9 اردیبهشت، اعتصاب و تجمع شبانه روزی کارگران آلومینیوم المهدی هرمزآل سومین روز خود را پشت سر گذاشت. کارگران این کارخانه وعده های کمیسیون کارگری فرمانداری شهرستان بندرعباس را فاقد اعتبار خوانده و اعلام نمودند تا حصول نتیجه مطلوب به تجمع شان ادامه خواهند داد. به گزارش ایلنا، خریدار شرکت اعلام نموده که هیچ کدام از وعده های کمیسیون کارگری فرمانداری را قبول نداشته و باید بخش زیادی ازکارگران اخراج شده و الباقی نیز از شرایط سخت و زیان آور خارج شوند. روز آدینه ۱۰ اردیبهشت، کارگران کارخانه آلومینیوم المهدی هرمزآل درچهارمین روز اعتراض شان دست به راهپیمایی درسطح شهر بندرعباس زدند.

 

*روز شنبه 11 اردیبهشت، در آستانه روزجهانی کارگر، کارگران آی.تی.آی شیراز دراعتراض به عدم پرداخت حقوق و سنوات، مقابل کارخانه تجمع کردند. به گزارش تسنیم، یکی ازکارگران این کارخانه گفت؛ چند تن از کارگران در بیمارستان بستری هستند و باید برای پیوند کلیه و کبد هزینه بالایی پرداخت کنند اما چون هنوز هیچ اقدامی برای احقاق حقوق آنها نشده، قادر به پرداخت هزینه درمان نیستند.

 

*به گزارش ایسنا، صبح روز شنبه11 اردیبهشت، تعدادی از آتش ‌نشانان بخش خصوصی در اعتراض به میزان دریافتی و عدم امنیت شغلی خود مقابل ساختمان شورای اسلامی شهر مشهد تجمع  کردند.

 

*روز یکشنبه ۱۲ اردیبهشت، کارگران شهرداری خرمشهر برای دومین روز متوالی مقابل سازمان منطقه آزاد اروند تجمع کردند. به گزارش فیدوس، كارگران شهرداری خرمشهر در اعتراض به عدم پرداخت حقوق ماههای بهمن و اسفند سال گذشته و کاهش حقوق شان در سال جاری دست به تجمع زدند.

 

*روز یکشنبه 12 اردیبهشت، تعدادی از جوانان بیكار جویای كار در شهر آبادان با تجمع در مقابل پالایشگاه آبادان خواستار به كارگیری در این پالایشگاه شدند. به گزارش ایرنا، حاضران در این اجتماع اعتراضی ضمن بیان اینكه با داشتن زن و بچه و نداشتن امرار معاش از بیكاری رنج می برند، خواستار به كارگیری در این پالایشگاه شدند.

 

*صبح روز دوشنبه 13 اردیبهشت، جمعی از کارگران شرکت حفاری ژئو تکنیک سد چم‌ شیر گچساران در اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق خود مقابل فرمانداری این *شهرستان تجمع کردند. به گزارش تسنیم، یکی از کارگران این شرکت اظهار داشت: 5 ماه است که حقوق ما پرداخت نشده و امروز به همراه جمعی از کارگران در مقابل فرمانداری برای مشخص شدن وضعیت خود تجمع کردیم.

 

*روز دوشنبه 13 اردیبهشت، تعدادی از کارگران فضای سبز شهرداری نیشابور در اعتراض  به عدم پرداخت مطالبات شان دست از کار کشیده و در محل باغ امین الاسلامی شهر نیشابور تجمع کردند. به گزارش روزنه، نماینده کارگران معترض گفت: از ۲۷ اسفند سال گذشته هیچ حقوقی دریافت نکرده ایم و شرمنده خانواده های خود برای تأمین مخارج آنها هستیم.

 

*روز دوشنبه ۱۳ اردیبهشت، نیروی انتظامی تجمع متقاضیان کار مقابل شرکت کشت و صنعت هفت تپه را برهم زد. به گزارش قانون، یکی از کارجویان که در محل بود گفت: در ورودی شرکت پلاکاردی زده شده که کارجویان به اداره کار شهرستان شوش مراجعه کنند. پس از مراجعه به اداره کار، آنجا به ما گفتند هیچ استخدامی وجود ندارد. پس از آن ما تصمیم گرفتیم در شرکت تجمع کنیم.

 

*کارگر بازنشسته شهرداری سراوان که از سال 86 حقوق دریافت نکرده است در روز دوشنبه 13 اردیبهشت برای چهارمین روز با لحاف و تشک  مقابل درب شهرداری این شهرستان تحصن کرد. به گزارش شستون، عبدالله محتاج زهی کارگر بازنشسته شهرداری با اشاره به وضع معیشتی خود و با بیان این که پولی جهت خرید نان برای خانواده خود ندارد، گفت: چند روز است که برای گرفتن حق خود با لحاف و تشک داخل شهرداری تحصن کرده ام.

 

*صبح روز سه شنبه 14 اردیبهشت، جمعی از کارگران سابق شرکت غدیر به دلیل دیر پرداخت شدن مطالبات آنان از سوی این شرکت با حضور در کارخانه ضمن قطع برق و بستن درب ورودی آن مانع فعالیت این کارخانه به مدت حدود دو ساعت شدند. به گزارش صدای زرند، کارگران سپس با تجمع در دفتر مرکزی این شرکت مراتب اعتراض چندین مرتبه ای خود را نسبت به شرایط ایجاد شده برای آنان را به مسئولان این شرکت اعلام کردند.

 

*روز سه شنبه ۱۴ اردیبهشت، کارگران خدمات شهری شهرداری خرمشهر که بیش از 5 ماه است حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده ‌اند و از بهمن سال94 چندین بار اعتصاب کرده اند، برای چهارمین روز متوالی در منطقه آزاد اروند و مقابل درب این سازمان تجمع کردند. به گزارش تسنیم، کارگران خدمات شهری شهرداری خرمشهر هم‌زمان با روز کارگر مقابل منطقه آزاد اروند تجمع کرده و خواستار پرداخت حقوق معوق خود شدند.

 

*روز دوشنبه 13 اردیبهشت، تعدادی از بازنشستگان ذوب ‌آهن اصفهان در اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوقهای معوق و ‌برای بازگشت به نظام بیمه ‌ای گذشته خود دست به تجمع مقابل وزارت کار زدند. به گزارش اعتماد، بازنشستگان این شركت از ابتدای سال حقوقی دریافت نكردند. مطالبه اصلی معترضان دریافت به موقع حقوقهای ‌شان، بازگشت به نظام بیمه ‌ای گذشته و دریافت حقوق معوقه است.

 

*روز سه شنبه 14 اردیبهشت، دستفروشان هسته مركزی شهر اهواز كه چندی پیش با تصمیم مسئولان محلی به پارك ربیع واقع در منطقه آخر آسفالت این شهر منتقل شدند به دلیل استقبال كم شهروندان از این محل، به نشانه اعتراض مقابل فرمانداری اهواز تجمع كردند. به گزارش ایرنا، این دستفروشان خواستار مشخص شدن محل مناسب تری برای استقرار خود شدند. یكی از این دستفروشان اظهاركرد: پارك ربیع از مناطق كم تردد اهواز است و استقرار ما در این محل بیشتر از این كه به سود ما باشد برای ما ضرر دارد.

 

*به گزارش خبرگزاری مجلس، جمعی از متقاضیان مسکن مهر در اعتراض به بی‌ توجهی وزارت راه ‌و شهرسازی و عدم واگذاری مَسکنها به متقاضیانی که هزینه آن را پرداخت کرده اند، در روز سه شنبه 14 اردیبهشت مقابل مجلس رژیم تجمع کردند.

 

*روز چهارشنبه 15 اردیبهشت، کارگران کارخانه آرتا تجارت زرین (سبلان پارجه) در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق شان مقابل استانداری اردبیل تجمع کردند. به گزارش مهر، در این تجمع کارگران با اشاره به مشکلات معیشتی به دلیل عدم دریافت مطالبات طی چند سال گذشته، خواستار حضور و پاسخگویی شخص استاندار اردبیل و رسیدگی به مشکلات خود شدند.

 

*به دنبال وقوع دو مورد حادثه منجر به فوت برای کارگران واحد الفین پتروشیمی ایلام، کارگران این بخش در روز چهارشنبه 15 اردیبهشت با تجمع خواستار بازبینی شرایط و کاهش ساعات کار روزانه خود شدند. به گزارش ایلنا، در حال حاضر عمده ‌ترین خواسته کارگران واحد الفین پتروشیمی کاهش ساعات روزانه کار است و در همین رابطه گروههایی از کارگران از طریق چند تجمع اعتراضی این موضوع را مطرح کردند.

 

*صبح روز چهارشنبه 15 اردیبهشت، حدود 1000 تن از کارگران شرکت آلومینیوم المهدی هرمزآل به همراه خانواده های شان و  جمع کثیری از شهروندان هرمزگانی در اعتراض به اخراج 620 تن از کارگران این مجتمع، حذف حقوق شرایط سخت و زیان آور محیط کار، افزایش ساعات کاری، عدم وجود امنیت شغلی، عدم پرداخت به موقع حقوق، عدم پرداخت حق بیمه تکمیلی و عدم پرداخت مزایای مصوب از قبیل بهره وری  و عیدانه در مقابل استاتداری هرمزگان تجمع کردند. این تجمع در روز پنجشنبه ۱۶ اردیبهشت برای دومین روز متوالی ادامه یافت.

 

*کارگران چاههای نفت تنگ بیجار و کمانکوه در روز چهارشنبه 15 اردیبهشت، در اعتراض به بلاتکیلفی شغلی مقابل استانداری ایلام تجمع گردند. به گزارش قدس آنلاین، یکی از این کارگران که نخواست نامش فاش شود گفت: 200 کارگر طرح توسعه چاههای نفت تنگه بیجار و کمانکوه ایلام،حدود 2 هفته است که در بلاتکلیف بسر می بریم و پیمانکار توجهی به ما کارگران ندارد و هیچ مقام مسئولی در استان هم پاسخگوی ما نیست. حرکت کارگران این کارگرن در روز پنشنبه 16 اردبیبهشت برای دومین روز متوالی ادامه یافت.

 

*صبح روز شنبه 18 اردیبهشت، جمعی از کارگران نی بر کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت استخدامی شان دست از کار کشیده و با تجمع جلوی درب ورودی کارخانه، مانع ورود و خروج شدند. به گزارش ایرنا، کارگران معترض همچنین با ورود به ساختمان اداری و نگهبانی این شرکت به اموال و ساختمان اداری خسارت وارد کردند. گفته می شود در پی این اعتراض برق کارخانه نیشکر هفت تپه از صبح روز شنبه برای چند ساعت به دلیل نامعلوم قطع گردید و تولید شکر در این کارخانه متوقف شد. همچنین گفته می شود شیشه های چند خودرو در ورودی شرکت با سنگ شکسته شده است.

 

*روز شنبه 18 اردیبهشت، کارگران کارخانه آجر ماسه آهکی شهرستان پلدختر در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه و مطالبات خود، مقابل این کارخانه تجمع کرده و از مسئولان کارخانه خواستار پرداخت حقوق و مطالبات خود شدند. به گزارش تسنیم، پس از تجمعات اعتراضی کارگران کارخانه پارسیلون خرم‌آباد و نساجی بروجرد این بار نوبت به کارگران کارخانه آجر و ماسه پلدختر رسید و این کارگران برای دریافت مطالبات خود دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

*روز شنبه 18 اردیبهشت، جمع کثیری از راهبران متروی تهران در مقابل شرکت مترو واقع در زیر پل کالج تجمع کردند. به گزارش فارس، کمبود راهبر، اضافه کار اجباری بدون حقوق و نبود پایانه بخشی از مشکلات رهبران شرکت بهره‌برداری مترو تهران است.

 

*روز یکشنبه ۱۹ اردیبهشت، جوانان جویای کار در شهرستان جاجرم برای چندمین روز متوالی مقابل کارخانه آلومینا جاجرم تجمع کردند. به گزارش سایت جاجرم، جوانان به دلیل فضای بی اعتمادی جوانان شهرستان جاجرم به مسئولان کارخانه آلومینا خود دست به کار شدند و با تجمع در جلو درب کارخانه آلومینا خواهان کار در این کارخانه شدند.

 

*شماری از کارگران ساختمانی فاز ۶ شهر پرند، صبح روز یکشنبه ۱۹ اردیبهشت در اعتراض به تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی خود مقابل ساختمان شرکت عمران پرند تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض درباره دلایل این تجمع گفت: ما بیش از ۱۰۰ کارگر ساختمانی شاغل در پروژه ‌های تجاری فاز ۶ شهرک پرند هستیم که که تحت مسئولیت چند شرکت پیمانکاری از پنج ماه قبل دستمزد نگرفته ایم.

 

*عصر روز یکشنبه 19 اردیبهشت، جمعی از بازرسان سازمان تاکسیرانی رشت به منظور اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه خود مقابل ساختمان شورای اسلامی این شهر تجمع کردند. به گزارش فارس، عضو شورای اسلامی شهر رشت در حاشیه تجمع اعتراض ‌آمیز بازرسان سازمان تاکسیرانی گفت: تعدادی از شهروندان در نیمه دوم سال گذشته به عنوان بازرس سازمان تاکسیرانی وارد این نهاد شدند. با توجه به مشکلات مالی که شهرداری با آن دست به گریبان است، شهردار نتوانست نسبت به انجام تعهدات در مقابل بازرسان اقدام کند.

 

*روز یکشنبه 19 اردیبهشت، تجمع مهمانداران و سرمهمانداران سازمان هواپیمایی کشور در اعتراض به وضعیت معیشتی و سختی کار در یكی از مساجد غرب تهران برگزار شد. به گزارش همشهری، حاضران در این تجمع با اعتراض به وضعیت معیشتی و سختی كار مهمانداران هواپیما اعلام كردند كه پیگیر شكایتهای خود از هواپیمایی جمهوری اسلامی تا احقاق حقوق خود خواهند بود.

 

*روز یکشنبه 19 اردیبهشت، گروهی از کارگران فضای سبز شهرداری منطقه دو اهواز در اعتراض به عدم دریافت مطالبات معوقه خود مقابل ساختمان شهرداری مرکزی اهواز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که در استخدام شرکت پیمانکاری «صنعتگران جوان نادر کارون» هستند در این تجمع خواستار پاسخ قاطع مسئولان شرکت پیمانکاری در خصوص پرداخت کردن دستمزد ماههای اسفند ۹۴ و فرودین سال جاری شدند.

 

*روز یکشنبه ۱۹ اردیبهشت، کشاورزان رودباری که زحمات و سرمایه گذاری یک ساله خود را بر باد رفته می دیدند با تجمع در محل خرید بار در ابتدای جاده زهکلوت با مسدود کردن جاده اعتراض خود را به وضعیت موجود به نمایش گذاشتند. به گزارش رودبار ما، یک جوان حاضر در این تجمع گفت: من مدرک لیسانس دارم ولی به دلیل نبود کار شروع به کشاورزی کردم و الان تا خِرخِره در قرض هستم و این هم عاقبت  قیمت محصول امسال که باید به فکر برگشت چکها و زندان باشم و مسئولان به خصوص متولیان کشاورزی جنوب که سال گذشته در ابتدای مسئولیت شان می گفتند نمی گذاریم یک گرم محصول روی زمین بماند اکنون جواب دهند.

 

*شماری از صیادان و لنج داران هندیجانی، روز یکشنبه ۱۹ اردیبهشت در اعتراض به بی ‌توجهی مسئولان به مشکلات آنان، مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، پایگاه دریایی از حدود ۴ ماه پیش به صیادانی که از تعاونی صیادان مجوز صید می‌ گیرند اجازه صید و ورود به دریا را نمی ‌دهد. این در حالیست که تعاونی صیادی برای صدور دفترچهٔ صید، مبلغ ۲۰۰ هزار تومان از صیادان می‌گیرد، ولی پایگاه دریایی آن را قبول نمی‌کند.

 

*روز یکشنبه 19 اردیبهشت، کارگران رستوران خلیج فارس که در جاده فشم میگون قرار دارد در اعتراض به عدم پرداخت چهار ماه دستمزد، در محل کار خود تجمع کردند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، تجمع کنندگان ضمن بحث و تبادل نظر در مورد مشکلات معیشتی و زندگی طاقت فرسای کارگران، حمایت خود را از فعالان کارگری زندانی ابراز داشته و ازخواسته آنها مبنی بر حذف اتهامات "امنیتی" از فعالیتهای حق طلبانه معیشتی فعالان کارگری و معلمان پشتیبانی کردند.

 

*روز یکشنبه ۱۹ اردیبهشت، تعدادی از زنان منطقه ای از نیشابور در اعتراض به قطع آب آشامیدنی و نداشتن گاز برای چندمین بار مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند. به گزارش عطارنیشابور، نماینده بانوان معترض درباره مشکلات منطقه خود گفت: ۱۳ روز است که آب مصرفی این منطقه را قطع کرده اند و در جواب این مشکل می گویند که شما در محدوده شهری نیستید، در حالی که منازل ما با منازل مسکن مهر و خوابگاه دانشگاه آزاد ۳۰۰ متر فاصله دارد.

 

*روز دوشنبه 20 اردیبهشت، کارگران کارخانه چوب و کاغذ اسالم (چوکا) برای دومین بار در سال جاری در اعتراض به نداشتن قرارداد کاری و عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه دست به تجمع درکارخانه زدند. به گزارش رضوان خبر، این تجمع منتهی به درگیری با دو تن از مسئولان اداری و بیرون انداختن شان ازمحوطه ی کارخانه شد.

 

*روز دوشنبه 20 اردیبهشت، حدود ۲۵۰ کارگر کارخانه ریخته‌گری ماشین سازی تبریز (درشهرک صنعتی قراملک) در اعتراض به واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی، نداشتن امنیت شغلی و عدم  پرداخت 2 ماه حقوق و حق بیمه در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، شرکت ریخته ‌گری ماشین سازی تبریز تا قبل از اسفند 1394 دولتی بود (سازمان گسترش نوسازی)، بعد از آن در راستای سیاستهای اصل ۴۴ به بخش خصوصی (به صندوق بازنشستگی فولاد) واگذار شد و از آن زمان تاکنون وضعیت مالی کارخانه و کارگران بد‌تر شده و عمده مزایای شغلی کارگران نیز قطع شده است.

 

*روز دوشنبه 20 اردیبهشت، كارگران شاغل در بخشهای خدمات شهری محدوده منطقه آزاد اروند (زیر مجموعه شهرداری خرمشهر) در اعتراض به بلاتکلیفی قرارداد کاری و عدم پرداخت حقوق و مطالبات شان در برابر سازمان منطقه آزاد اروند تجمع کردند. به گزارش ایرنا، این كارگران اعلام كردند كه در بخشهای مختلف شهری نظیر فضای سبز، جمع آوری زباله و دیگر بخشهای این منطقه فعالیت می كنند و از فروردین سال 1394 تا شهریور همان سال زیر نظر شهرداری مینو شهر كار كردند اما تاكنون بیمه درمانی، بازنشستگی، عیدی و سنوات به آنها پرداخت نشده است.

همچنین با گذشت 45 روز از سال جاری زیر نظر پیمانكار مشغول به كار شدیم اما هنوز حقوقی دریافت نكرده و بدون هیچگونه قرارداد فعالیت می كنیم.

 

*روز دوشنبه 20 اردیبهشت، کارگران مخابرات جیرفت و عنبرآباد به دلیل عدم پرداخت حق بیمه و حقوق اعتصاب نمودند. به گزارش سفیرجنوب، تعدادی از مشترکان مخابرات شهرستان عنبرآباد با مشکل قطعی خطوط ارتباطی روبرو هستند و به دلیل اعتصاب کارگران و نبود کارگر امکان وصل کردن این خطوط و اینترنت وجود ندارد .

 

*صبح روز دوشنبه 20 اردیبهشت، جمعی از ساکنان مسکن مهر امید اکباتان همدان در اعتراض به مشکلات مسکن و بیتوجهی مسئولان به این مشکلات مقابل استانداری همدان تجمع کردند. به گزارش فارس، یکی از ساکنان مسکن مهر امید اکباتان با تأکید بر اینکه این مجتمع مشکلات عدیده ‌ای در ساخت و ساز دارد، اظهار کرد: مصالح به کار رفته در ساخت این مساکن به هیچ عنوان کیفیت ندارند و 17 مورد تخلف اساسی در ساخت مسکن مهر وجود دارد و این مساله مورد تأیید مسکن و شهرسازی نیز قرار گرفته است.

 

*جمعی از کارگران شرکت جلفاکاران ارس در روز دوشنبه 20 اردیبهشت با در دست داشتن پلاکاردهایی اقدام به تجمع در محوطه سایت اداری منطقه آزاد ارس کردند. به گزارش جلفانیوز، شرکت جلفاکاران ارس با فعالیت در امور نساجی از سال ۱۳۸۸ شروع به کار نموده است.

 

*به دنبال افت قیمت پیاز و نارضایتی کشاورزان، روز سه شنبه 21 اردیبهشت، کارناوال غم کشاورزان در اعتراض به این مشکل از میدان میوه و تره‌ بار جیرفت تا فرمانداری به راه افتاد. به گزارش فارس، با این حرکت اعتراضی کشاورزان، خیابان دولت به سمت فرمانداری جیرفت مسدود شد و پیازهای حمل شده در بولوار امام، بولوار بهشت زهرا و خیابان دولت بر کف خیابان ریخته شد.

 

*روز چهارشنبه 22 اردیبهشت، کارگران کارخانه کاشی نیلو در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و عدم پرداخت به موقع حقوق ماهیانه دست به تجمع مقابل فرمانداری نجف آباد زدند. به گزارش ایرنا، حقوق و مزایای کارگران این کارخانه که متعلق به بخش خصوصی است، طی هشت ماه گذشته پرداخت نشده است.

 

*صبح روز چهارشنبه 22 اردیبهشت، تعدادی از کارگران شهرداری مشگین ‌شهر با تجمع اعتراض آمیز در مقابل شهرداری خواستار پرداخت حق و حقوق قانونی خود شدند. به گزارش مشکین‌ رسا، کارگران معترض گفتند: در طول یک سال گذشته نه تنها حق و حقوق قانونی خود را از شهرداری دریافت نکرده ‌ایم بلکه حق بیمه کارگران نیز پرداخت نشده است.

 

*روز چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت، کارگران خدماتی شهرداری خرمشهر برای چندمین بار اعتصاب کردند. به گزارش ایرنا،کارگران شاغل در بخشهای خدمات شهری محدوده منطقه آزاد اروند، اقدام فوری مسئولان برای پرداخت حقوق و مزایای معوق خود را خواستار شدند.

 

*روز چهارشنبه 22 اردیبهشت، تاکسیرانان زنجان مقابل استانداری استان تجمع کردند. به گزارش موج رسا، مشکلات تاکسیرانی مدتی است که توسط تاکسیرانان زنجان مطرح می ‌شود که به گفته رانندگان تاکسی کسی به حرف شان بها نمی ‌دهد. به دلیل تجمع بیش از حد تاکسیها خیابان استانداری مسدود شد.

 

*شماری از مهندسان و مجریان ذیصلاح ساختمان، روز چهارشنبه 22 اردیبهشت با تجمع مقابل ساختمان اداره کل راه و شهرسازی فارس، خواستار تجدید نظر دیوان عدالت اداری در ارتباط با ابطال الزام اجرای مجری ذیصلاح در احداث ساختمانها شدند.

به گزارش ایرنا، در یکی از پلاکاردهای نصب شده در محل این تجمع در خیابان ستارخان شیراز نوشته شده بود: «زلزله در کمین است».

 

*طی روز‌های چهارشنبه 22 و پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت، کارگران کارخانه نساجی الگانت که در زمینه تولید انواع پارچه‌ های پرده ‌ای در استان سمنان فعالیت دارد، در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق و 2 سال عیدی دست به تجمع اعتراضی در کارخانه زدند. به گزارش ایلنا، کارفرما این واحد از ابتدای سال گذشته به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع دستمزد کارگران را ندارد و آ‌نها در چند ماه گذشته فقط دستمزد فروردین ماه سال جاری را به صورت مبلغ بسیار ناچیز دریافت کرده ‌اند.

 

*صبح روز شنبه 25 اردیبهشت، کارگران شهرداری فراشبند برای چندمین بار در اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق و مزایا از سوی پیمانکار شهرداری، در اداره کار تجمع و خواستار احقاق حقوق خود شدند. به گزارش نخل بیدار، عدم پرداخت مطالبات کارگران شهرداری در برخی از ماههای سال 93 و 92 و عیدی و سنوات و همچنین عدم پرداخت به موقع  بیمه کارگران از عمده ترین مطالبات کارگران شهرداری است.

 

*روز شنبه 25 اردیبهشت، رانندگان مینی بوس در مشهد در اعتراض به اخذ وجه از مینی بوسرانان با عنوان ساماندهی مینی بوسها و اتوبوسهای شهری بر اساس مصوبه شورای شهر مشهد، دست به تجمع در بلوار شاهنامه مشهد زدند. به گزارش ایرنا، بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر مشهد در قالب طرح ساماندهی مینی بوسها و اتوبوسهای بخش خصوصی مقرر شده از هر دستگاه مینی بوس سالانه دو میلیون ریال اخذ شود.

 

*جمعی از اهالی روستای گوشه از توابع شهرستان دورود روز شنبه 25 اردیبهشت مقابل استانداری لرستان تجمع کرده و خواستار دریافت مطالبات خود از سازمان آب منطقه ای استان شدند. به گزارش ایرنا، معترضان گفتند که قیمت اموال و منازل مسکونی آنها که در اثر سرریز شدن سد کمال صالح استان مرکزی از بین رفته مشخص شده ولی هنوز هیچ گونه وجهی بابت خسارت از بین رفتن وسایل آنها پرداخت نشده است.

 

*روز شنبه ۲۵ اردیبهشت، جمعی از صاحبان مسکن باب الحوائج شهرستان قرچک در اعتراض به عدم واگذاری مسکن خود جلوی فرمانداری شهرستان قرچک تجمع کردند. به گزارش قرچک آنلاین، در حالی که معترضن چهار سال پیش، مبلغ پیش قسط را واریز و وصول مابقی به صورت چک برای واگذاری را پرداخت کرده اند، اما اکنون از مسکنی که قرار بود به آنها تحویل دهند خبری نیست.

 

*روز شنبه 25 اردیبهشت، مردم فاز ۵ هشتگرد در مقابل فرمانداری این شهر اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی نمودند که این تجمع باعث کندی عبور و مرور و اخلال در رفت و آمد شد. به گزارش کمال مهر، گفته می شود این تجمع به دلیل مشکلاتی است که در بخش آب و فاضلاب این منطقه وجود دارد و مردم بدین ترتیب خواستند صدای خود را به گوش مسئولان برسانند.

 

*روز یکشنبه 26 اردیبهشت، کارگران صنایع مخابرات راه دور ایران (ITI) برای بار دیگر دست به تجمع اعتراضی مقابل استانداری فارس زدند. به گزارش ایرنا، خواست کارگران این است که مطالبات یک هزار و 226 تن از کارگران این کارخانه که بدون احتساب ضرر و زیان 300 میلیارد ریال است، به روز محاسبه و پرداخت شود. مطالبات کارگران کارخانه مربوط به سال 85 تا امروز است که رقم آن از آن زمان تغییر نکرده اما طلب بانکها تا امروز سه برابر شده است.

 

*روز یکشنبه 26 اردیبهشت، کارکنان بخش مهندسی و تعمیرات هواپیمایی ایران ایر در اعتراض به سطح پایین حقوق شان و برای افزایش دستمزد دست به تجمع مقابل ساختمان معاونت مهندسی و تعمیرات در فرودگاه مهرآباد زدند. به گزارش خبرآنلاین،

در پایان تجمع، سخنگوی معترضان بیانیه مشترك آنان مبنی برخواسته های شان را خواند و اعلام کرد در صورت عدم رسیدگی مسئولان، تجمعات برای رسیدن به مطالبات شان ادامه خواهد یافت.

 

*روز دوشنبه 27 اردیبهشت، کارگران کارخانه صابون سازی یاس در اعتراض به بلاتکیفی شغلی و عدم پرداخت 30 ماه حقوق دست به تجمع مقابل فرمانداری خرمشهر زدند. به گزارش ایلنا، با گذشت چهار سال از زمان توقف فعالیت کارخانه «صابون سازی یاس خرمشهر» وضعیت شغلی حدود ۱۲۰ کارگر شاغل و بازنشسته این واحد تولید کننده با بیش از ۳۰ ماه حقوق معوقه معلوم نیست.

 

*روز دوشنبه 27 اردیبهشت، جمعی از کارگران یک شرکت تولید مواد غذایی در دزفول در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مطالبات معوقه خود مقابل فرمانداری دزفول تجمع کردند. به گزارش ایرنا، چند تن از نمایندگان این کارگران معترض اظهار داشتند: شرکت مذکور حقوق سه ماهه کارکنان را پرداخت نکرده است.

 

*روز دوشنبه 27 اردیبهشت، کارگران اخراجی کارخانه شیر بالدی در اعتراض به اخراج و عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه مقابل اداره کار و استانداری سیستان و بلوچستان تجمع کردند. به گزارش عصر هامون، چندی پیش کارخانه شیر بالدی به دلیل عدم خرید شیر از دامداران استان سر تیتر خبر ها شد. این کارخانه در اقدامی قابل تامل 35 کارگر را که سابقه 15 تا 16 سال دارند بدون دلیل موجهی از کارخانه اخراج کرد. یکی از کارگران با بیان اینکه چند ماه است که حقوق دریافت نکرده ایم، گفت: چندی پیش که همسرم را برای وضع حمل به بیمارستان برده بودم فهمیدم که مدیر کارخانه ماههاست بیمه ما را قطع کرده است و هنوز همسرم را به دلیل بی پولی ترخیص نکرده اند.

 

*صبح روز سه شنبه 28 اردیبهشت، کارگران کارخانه‌ی ‌چوکا برای سومین بار در سال جاری به علت عدم تحقق وعده ی مسئولان کارخانه و مسئولان سیاسی شهرستان رضوانشهر و استان گیلان تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ماسال نیوز، کارگران معترض علاوه بر درخواست برای پرداخت حقوق خود، از ورود مدیر عامل کارخانه و مدیر امور مالی و اداری آن ممانعت به عمل آوردند.

 

*روز سه شنبه ۲۸ اردیبهشت، دو کارگر بیکار شده فولاد زاگرس که در هفته های گذشته چندین بار به تهران آمده بودند، برای دومین روز متوالی در وزارت کار در انتظار پاسخ مسئولان تحصن کردند. به گزارش ایلنا، این دو کارگر بیکار به نامهای «احمد امینی» و «علیرضا رستمی» در حالی که یک پلاکارد را به نشانه اعتراض مقابل وزارت کار در دست داشتند گفتند؛ در وزارتخانه نیز کسی پاسخگو نیست و به ما گفته اند که اداره کار استان باید نظر کتبی خود را ابلاغ کند، اما مدیریت روابط کار استان کردستان تا کنون از ارسال این نامه خودداری کرده است.

 

*روز سه 28 اردیبهشت، متقاضیان فازهای ۵ و ۸ و ۱۱ شهر جدید پردیس به دلیل تأخیر در واگذاری واحدهای مسکن مهر و معلوم نبودن زمان دقیق تحویل این واحدها به طور خانوادگی مقابل شرکت عمران شهرهای جدید تجمع کردند. به گزارش فارس، نریمان معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل این شرکت به میان تجمع‌ کنندگان آمد و باز هم اعلام کرد که این وزارتخانه به تنهایی نمی ‌تواند نقشی در تحویل واحدها داشته باشد.

 

*صبح روز یکشنبه 26 اردیبهشت، جمعی از کارگران پیمانکاری شاغل در فاز 14 منطقه ویژه عسلویه در اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق اعتصاب کرده و در محوطه اطراف محل کار خود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، آنها از کارفرمای اصلی خواستار رسیدگی به موضوع مطالبات مزدی معوقه خود شدند. این اعتصاب در روز سه شنبه 28 اردیبهشت با پرداخت دستمزد اسفند 94 کارگران پایان یافت.

 

*روز سه شنبه ۲۸ اردیبهشت، کارگران شهرداری جیرفت در اعتراض به عدم پرداخت حقوق شان دست به اعتصاب زده و در مقابل درب شورای شهر تجمع کردند. به گزارش شبستان، کارگران اعلام کردند به علت عمل نکردن مسئولان شورای شهر و شهرداری به قول خود تا حل نشدن مشکل حقوقی کارگران و رفتگران از جمع آوری زباله ها و نظافت خیابانها خودداری می کنند.

 

*روز چهارشنبه 29 اردیبهشت، صدها کارگر بازارچه مرز مهران برای اعتراض به شركت پیمانكاری مسقر در گمرگ مهران، دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. به گزارش آوای مهران، کارگران معترض بخشنامه جدید شركت پیمانكاری مستقر در گمرك مهران مبنی بر كسر 30 درصد از درآمد حق كارگری توسط این شركت را علت اعتصاب خود اعلام كردند.

 

*روز چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت، جمعی از کارگران پیمانکاری کارخانه فولاد ارفع اردکان در استان یزد در اعتراض به شرایط نامناسب شغلی، تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش ایلنا، دلیل برپایی این تجمع اعتراضی بی توجهی مسئولان به مطالبات کارگران و تاخیر در پرداخت دستمزدها عنوان شده است.

 

*روز چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت، مردم روستای کرکویه با تجمع در فرمانداری قیروکارزین خواهان رسیدگی فوری مسئولان به وضعیت نامناسب آب این روستا شدند. به گزارش پرگون، این تجمع مردمی برای اعتراض به وضعیت نامناسب آب روستا بود. یکی از اهالی روستا گفت: الان 4 سال است که مشکل آب داریم. در شبانه روز کمتر از 5 ساعت آب روستا وصل می شود و مابقی ساعات آب قطع می شود.

 

*روز چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت، جمعی از کارگران کارخانه نساجی پارسیلون خرم آباد در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی وبلاتکلیفی در دریافت مطالبات معوقه خود مقابل ساختمان استانداری لرستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در کارخانه نساجی پارسیلون بیش از 120 کارگر رسمی فعالیت دارند که از دی ماه حقوق نگرفته ‌اند. علاوه بر آن عیدی سال ۹۴ کارگران هنوز پرداخت نشده و حق عیدی و پاداش سالهای گذشته کارگران به صورت کامل پرداخت نشده است.

حرکت اعتراضی کارگران کارخانه پارسیلون خرم‌آباد در روز پنجشنبه 30 اردیبهشت با تجمع مقابل خودروی وزیر کشور و دخالت پلیس همراه شد. تجمع‌کنندگان این بار با در دست داشتن بنری با مضمون «ما کارگران کارخانه پارسیلون خرم‌آباد قربانیان خصوصی‌سازی، 27 ماه حقوق طلب داریم. کسی به فریادمان نمی ‌رسد»، بار دیگر اعتراض خود را به مسئولان اعلام کردند.

 

*روز پنجشنبه 30 اردیبهشت، جمعی از کارگران و غرفه داران میدان میوه و تره‌ بار تهران دراعتراض به تصمیم جدید مدیریت سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران مبنی بر کاهش تعداد کارگران دست به تجمع مقابل دفتر این سازمان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، بنقل از افراد حاضر در این تجمع  اعتراضی، طبق دستور العمل جدید سازمان میادین میوه و تره‌ بار از این پس تعداد افراد شاغل در هر غرفه نباید از سه نفر (متصدی غرفه، صندوقدار و کارگر فروشنده) بیشتر باشد.

 

*رانندگان تاکسی شهر مریوان صبح روز چهارشنبه 29 اردیبهشت، در جلوی ساختمان تاکسیرانی این شهر تجمع و از بی توجهی مسئولان این شهرستان به جهت افزایش تعداد خودروهای تاکسی و کاهش محسوس درآمدها اعتراض کردند. به گزارش زریوار خبر، یکی از رانندگان تاکسی در این باره گفت: شورای ترافیک شهرستان تعداد زیادی از تاکسیهای مسیر مریوان – مرز باشماق و خط مریوان - حسین آباد (بیه کره) را تعطیل و به داخل شهر اضافه کرده است.

 

سركوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شكنجه و محاكمه فعالان كارگری در ایران را به شدت محكوم می كنیم.

 

 

منبع: نبردخلق شماره  371، شنبه اول خرداد 1395 – 21 مه 2016

 

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول