چالشهای معلمان در فروردین ماه

فرنگیس بایقره

 

اعتراض معلمان به عدم صدور احکام ارتقای شغلی

تسنیم، 13 فروردین - فرهنگیان نسبت به صادر نشدن احکام ارتقای شغلی (خبره و عالی) پس از اجرای طرح رتبه بندی از ابتدای مهر سال 94 معترض هستند.

در همین رابطه یکی از فرهنگیان گفت: "شهریور سال 94 وارد بیست و پنجمین سال خدمتم شدم و قرار بود رتبه عالی را آخر شهریور دریافت کنم و اعلام شد که 14 مهر حکم عالی برایم صادر می شود، اما محقق نشد و آموزش و پرورش از صدور احکام خودداری می کند."

محسن بهارلو، مدیرکل تعاون و پشتیبانی آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران، در پاسخ به این پرسش که "چرا با اجرای طرح رتبه بندی از مهر 94 دیگر احکام ارتقای شغلی معلمان صادر نمی شود؟" اظهار داشت: "از ابتدای مهر 94 رتبه بندی معلمان وارد فاز اجرا شد. در چنین شرایطی صدور احکام ارتقای شغلی معنایی ندارد."

در همین رابطه حسن حسینی، مدیرکل امور اداری و تشکیلات وزارت آموزش و پرورش نیز گفته است: "بخشنامه ای که معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش در سال 88 و 89 صادر کرده بود، تا مهر سال 94 برای همه اجرا شد و با اجرای رتبه بندی از مهر 94 دیگر بحث ارتقای شغلی قدیم منتفی است."

 

اطلاعیه کانون صنفی معلمان ایران پیرامون خبر کذب سایت "صدای معلم"

حقوق معلم و کارگر، 15 فروردین – کانون صنفی معلمان ایران با انتشار بیانیه ای، اخبار منتشره وبگاه "صدای معلم" در باره معلم زندانی، رسول بداقی را تکذیب کرده است.

در این بیانیه گفته می شود: "سایت صدای معلم در اقدامی کاملا غیر حرفه ای و خارج از عرف رسانه ای، با اشاره به شنیده های موثق از آزادی قریب الوقوع رسول بداقی خبر داده است. این در حالی است که رسول بداقی، خانواده ایشان و وکیل این معلم زندانی هر گونه تحول جدید در پرونده وی را تکذیب کرده اند.

بدین وسیله ضمن تکذیب خبر این سایت خبرساز، به اطلاع همکاران عزیز می رساند که خبرهای مربوط به همکاران دربند از طریق کمیته اطلاع رسانی کانون صنفی معلمان به اطلاع همگان خواهد رسید و درج هر خبری خارج از جریان کانون صنفی معلمان فاقد وجاهت خبری است.

ضمنا برخلاف خبر سایت صدای معلم، رسول بداقی مدت شش سال و هشت ماه است که بدون یک روز مرخصی در بند می باشد."

 

کشته شدن یک معلم زیر آوار مدرسه خشت وگلی

ایلنا - 16 فروردین - فرو ریختن دیوار مدرسه در پی وقوع گردباد در منطقه مرزی روتک، بخش مرکزی خاش، موجب مرگ حمیدرضا گنگوزهی، معلم جوان مدرسه شد.

فرماندار خاش در این رابطه مدعی شد علت حادثه فرو ریختن "دیوار منزل روستایی کنار مدرسه" بوده است.

محمداکبر چاکرزهی گفت: "دیوار منزل روستایی که در همسایگی مدرسه قرار داشت، به دلیل بارندگی اخیر نم کشیده بود که برای دانش آموزان در زنگ تفریح خطرساز شد."

چاکرزهی افزود: "تلاش معلمان برای نجات شاگردان خود کار بسیار ارزشمند و ستودنی بوده که این سانحه دردناک نتیجه اش جان باختن یکی از این عزیزان و مجروح شدن همکار وی می شود."

به گفته وی 53 دانش آموز در این دبستان تحصیل می کنند. منطقه مرزی روتک به طول 124 کیلومتر در بخش مرکزی خاش همجوار با کشور پاکستان است.

خاش در 185 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان واقع شده است.

 

تهدید معلمان یزدی به اعتصاب

تابناک، 17 فروردین - برخی معلمان یزدی تهدید کرده اند که اگر تا تاریخ 27 فروردین حق التدریس آنها پرداخت نشود، از شنبه 28 فروردین در مدرسه حاضر شده ولی سر کلاس درس نخواهند رفت.

معلمان یزدی سال گذشته نیز با برپایی چندین تجمع خواستار اجرای قانون هماهنگ پرداخت حقوق و رفع تبعیض بین کارکنان دولت، اصلاح احکام کارگزینی، پرداخت حق مسکن و لباس، اصلاح سیستم بیمه و پرداخت حق بازنشستگی معلمان شده بودند.

اجرای نظام گروه بندی برای فرهنگیان ( تقسیم بندی معلمان به معلم یار، دانشیار و استادیار و ایجاد تفاوت در حقوق و مزایای آنان)، رعایت عدالت میان کارکنان دولت، برابری و رفع تبعیض

دستمزد و بهبود شرایط معیشتی معلمان و سامان دادن به شرایط بد آموزشی برخی مدارس از مهمترین خواسته های فرهنگیان گزارش شده است.

 

اعلام اعتصاب غذای دو فعال کارگری و معلمان از روز دهم اردیبهشت

حقوق معلم و کارگر ، 21 فروردین – جعفر عظیم زاده، دبیر هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و اسماعیل عبدی، دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران در بیانیه مشترکی اعلام کردند از روز دهم اردیبهشت "به مناسبت اول ماه مه و در اعتراض به امنیتی کردن فعالیتهای صنفی و تجمعات و اعتصابات کارگران و معلمان، دستمزدهای زیر خط فقر، ممنوعیت برگزاری مستقلانه و آزادانه روز جهانی کارگر و روز جهانی معلم" دست به اعتصاب غذا خواهند زد.

دو فعال صنفی در این بیانیه می نویسند: "پاسخ دولتهای مختلف به وضعیت فلاکتبار معلمان و کارگران، تنها و تنها تشدید سرکوب اعتراضات صنفی، تلاش برای تحمیل بی حقوقی بیشتر به آنان و بر این بستر تسهیل زمینه های غارت و چپاول روز افزون سفره های خالی آنها بوده است. به طوریکه در نتیجه این سیاستها، از زمان استقرار دولت روحانی به این سو، بخشنامه ممنوعیت اعتصاب و اعتراض از سوی قوه قضاییه بطور رسمی به برخی مراکز کارگری ابلاغ شده، دامنه سرکوب اعتراضات کارگران و معلمان در ابعادی سراسری به اعتراضات آرام آنان در محل کارشان گسترش پیدا کرده، صدها کارگر و معلم احضار، بازداشت و تحت تعقیب قضایی قرار گرفته اند، چهره های موثر معدود تشکلهای مستقل کارگران و معلمان با اتهامات سنگین امنیتی مواجه شده اند و تعدادی از آنان و منجمله ما در حال گذراندن حبسهای طولانی در زندانهای کشور هستیم."

فعالان زندانی ادامه می گویند: "به ما اتهام "اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی کشور" زده اند و بر این اساس با حکمهای طویل المدت در زندان اوین محبوس هستیم. ما همچون هزاران کارگر و معلم معترض، هیچ فعالیتی جز دفاع از کرامت انسانی خود و هم طبقه ای هایمان نداشتیم. تمام فعالیتهای ما و دیگر همکاران زندانی مان در کانون صنفی معلمان، اتحادیه آزاد کارگران ایران و دیگر تشکلهای مستقل کارگری و معلمان در مقابل دیدگان افکار عمومی قرار دارد و بر همگان روشن است."

آنها سپس توضیح می دهند: "ما می دانیم و بر این امر اذعان داریم که با فعالیتهایمان امنیت و آسایش کسانی را که بر بستر قانون شکنی و تحمیل فقر و فلاکت بر کارگران و معلمان سالیان سال دست به غارتگری زده اند به خطر انداخته ایم و با اصرار بر تحقق خواستهای بر حق مان، تداوم منافع چپاولگرانه آنان را به چالش کشیده ایم."

 

حمایت گسترده از خواسته های دو فعال زندانی کارگری و معلمان

رسانه ها – در پی انتشار بیانیه مشترک جعفر عظیم زاده، دبیر هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و اسماعیل عبدی، دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران در اعتراض به شرایط فلاکت بار کارورزان فکری و یدی و سرکوب آنها، تشکلهای گوناگون صنفی کارگران و معلمان از سراسر کشور به حمایت از آنها برخاستند.

برخی از تشکلهایی که در این راستا پشتیبانی خود را اعلام داشته اند عبارتند از: کانون صنفی فرهنگیان گیلان، جمعی از فعالان فرهنگی شهرستان بروجرد، جمعی از فرهنگیان استان زنجان، سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه،  فعالان صنفی فرهنگیان خراسان رضوی، کانون صنفی معلمان اسلامشهر، کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری ایران و اتحادیه آزاد کارگران ایران.

 

همه معلمان، چه رسمی و چه غیر رسمی زیر خط فقر قرار دارند

ایلنا، 22 فروردین - یک فعال صنفی معلمان می گوید: "در حالی به پایان سال تحصیلی نزدیک می شویم که هنوز معلمان حق التدریس یک ریال از بابت زحمات هفت ماه گذشته خود دریافت نکرده اند. چنین چیزی در هیچ کدام از ارگانهای دولتی وجود ندارد."

محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان همچنین به عدم پرداخت حق الزحمه اضافه کار معلمان رسمی اشاره کرد و گفت: "تقریبا همه معلمان، چه رسمی و چه غیر رسمی بنابر آمارهای رسمی اعلام شده توسط خود مراکز دولتی زیر خط فقر قرار دارند. در نتیجه بسیاری از معلمان رسمی برای جبران مشکلات معیشتی یا به کارهای دوم و سوم می پردازند یا علاوه بر بیست وچهار ساعت متعهد به انجام اضافه کاری در قالب فعالیت حق التدریسی می گیرند.

وی ادامه داد: "در طول هفت ماه گذشته ،این معلمان رسمی هم فقط یک ماه از حق التدریس خود را دریافت کرده اند و همچنان با وجود وعده های مسوولان در ماه های گذشته، خبری از پرداخت اضافه کاریها نیست. واقعا جای تعجب و تاسف است که یک معلم برای جبران مشکلات معیشتی خود اضافه کار می گیرد، ولی شش ماه باید منتظر باشد تا دستمزد خود را دریافت کند."

 

خبر خوش فانی: امسال هم کسری بودجه خواهیم داشت

تسنیم، 22 فروردین - علی اصغر با اشاره به اینکه برای سال 95 درخواست ما اختصاص اعتبار 37 هزار میلیارد تومانی بود گفت: "اما در لایحه دولت 30،7 میلیارد تومان اعتبار برای آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است و در سال 95 نیز با کسری بودجه مواجه خواهیم بود."

فانی در پاسخ به این سوال که طبق قانون بودجه سال 94 قرار بود تا شرکتهایی که مالیات پرداخت نمی کنند بخشی از درآمدهای خود را به آموزش و پرورش اختصاص دهند، آیا این موضوع محقق شد، عنوان کرد: "جلسات متعددی را با حضور آقای ابوترابی فرد، نایب رییس مجلس و اعضای سازمان مدیریت و برنامه ریزی برگزار کردیم، اما به جای 1700 میلیارد تومانی که در قانون لحاظ شده بود، فقط 34 هزار میلیارد تومان جمع آوری شد و آن هم چون به پایان سال رسیدیم، نتوانستیم دریافت کنیم. مجلس به دنبال آن بود که به آموزش و پرورش کمک شود اما چیزی گیر ما نیامد."

وی ادامه داد: بنده در سفرهای استانی با فرهنگیان و نمایندگان آنها دیدارهایی را انجام می دهم که مهمترین مشکلات مطرح شده پیرامون مسایل معیشتی است. فرهنگیان معتقدند که فاصله حقوقی آنها با برخی دستگاه ها زیاد است که این سخن آنها صحیح است، اما نباید انتظار داشته باشیم تمام این فاصله ها طی دو سال کم شود.

 

56 درصد مدارس سیستان و بلوچستان تخریبی است

تسنیم، 22 فروردین - مدیر کل نوسازی و تجهیز مدارس استان سیستان و بلوچستان گفت که پنجاه و شش در صد از مدارس این استان احتیاج به تخریب و بازسازی دارد.

علیرضا راشکی اضافه نمود: "از 56 در صد مدارسی که در استان احتیاج به تخریب و بازسازی دارند، 3 در صد مدارس کاملا خشت و گلی و در حال ریزش هستند."

وی با اشاره به اینکه هم اکنون تعداد 576 کلاس قدیمی و خشت و گلی است که باید نسبت به نوسازی آنان اقدام کرد، گفت: "امسال 180 کلاس خشت و گلی در دست تخریب و نوسازی است"

وی اظهار امیدواری کرد سال 96، سال برچیدن کلاسهای خشت و گلی در سیستان و بلوچستان باشد.

 

محکومیت فعال صنفی معلمان به زندان

خبرگزاری هرانا، 26 فروردین - طاهر قادر زاده، عضو انجمن صنفی معلمان کردستان، به اتهام "تبلیغ علیه نظام"، "راە انداختن تجمعات صنفی معلمان" و "تشویش اذهان عمومی" بە ۹۱ روز حبس تعزیری محکوم شد. پرونده وی چندی پیش به شعبه پنجم دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان سقز ارجاع شده بود،

این فعال صنفی معلمان در ماههای گذشته به علت فعالیتهای صنفی بارها برای بازجویی احضار شده است.

 

تشکل صنفی خواهان الغای حکم زندان علیه طاهر قادر زاده شد

حقوق معلم و کارگر، 29 فروردین - شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان سراسر کشور در اعتراض به حکم صادره علیه طاهر قادرزاده، عضو انجمن صنفی فرهنگیان کردستان، در بیانیه ای خواهان لغو حکم وی و آزادی دیگر معلمان زندانی شد.

این تشکل در بیانیه خود تاکید می کند احکام صادره بر علیه معلمان را نقض آشکار حقوق فرهنگیان می داند و بر مبنای مفاد اساسنامه متبوع خود، ضمن دفاع از فعالیتهای صنفی معلمان، مصرانه خواهان پیگیری آزادی همه فعالان فرهنگی صنفی و الغای حکم زندان علیه آقای طاهر قادر زاده می باشد.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان سراسر کشور یادآور شده است: "مسلما احضار، بازداشت، تبعید و احکام ناروای این چنینی نه تنها خللی در اراده راسخ جامعه بزرگ فرهنگیان ایجاد نکرده، بلکه عزم جامعه فرهنگیان را جزم تر نموده تا هر چه بیشتر حقانیت و قانونی بودن خواسته های بر حق مطرح شده را به اثبات برسانند."

این تشکل هشدار داده: "معلمان ایران با عزمی آهنین و استوار در برابر احکامی که فراتر از بنیانهای مبانی قانونی باشد، با اتکا به موازین قانونی و حقوق مدنی خواهند ایستاد و به شیوه های مقتضی، اعتراض خود را نشان خواهند داد."

 

تجمع آموزشیاران نهضت سوادآموزی مقابل مجلس

خبرگزاری مجلس، 29 فروردین - جمعی از آموزشیاران نهضت سوادآموزی در اعتراض به تبدیل نكردن وضعیت قرارداد خود مقابل مجلس تجمع كردند. تجمع كنندگان خواستار تبدیل وضعیت قراردادی خود شدند.

 

تجمع معلمان باز نشسته مقابل مجلس

اتحاد، 30 فروردین - تعدادی از معلمان باز نشسته برای مطالبات صنفی خود مقابل مجلس تجمع اعتراضی بر گزار کردند. این تجمع که با تجمع کارگران باز نشسته فولاد اصفهان و کرمان همزمان بود یک جمعیت چند هزار نفری را در جلوی مجلس تشکیل داد. معلمان باز نشسته که از سکوت به نتیجه ای نرسیده بودند، امروز با فریاد شعارهایی چون "خط فقر سه میلیون، حقوق ما یه میلیون/ بیمه رایگان برای باز نشستگان/ بیمه رایگان حق مسلم ماست/ معیشت، منزلت حق مسلم ماست/ بی عدالتی چرا؟ عدالت، عدالت، سکوت را شکستند و این بار با فریاد خواستار مطالبات خود شدند.

 

تجمع مربیان حقالتدریس آموزشکده های فنی و حرفهای سراسر کشور

خبر آنلاین، 31 فروردین - جمعی از مربیان حق التدریس آموزشکده های فنی و حرفه ای سراسر کشور در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت، مقابل مجلس تجمع کردند. این مربیان خواهان ارتقاء وضعیت شغلی خود هستند و برخی هم نسبت به عدم پرداخت به موقع حقوق خود بارها اعتراض کرده اند.

 

 

منبع: نبردخلق شماره 370 ، چهار شنبه اول اردیبهشت 1394 – 20 آوریل 2016

 

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول