برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در اسفند 1394

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

77 حرکت اعتراضی

بامداد روز شنبه اول اسفند، گروهی از کارگران شرکتهای پیمانکاری در فاز ۱۹عَسَلویه در پی تسویه نشدن معوقات مزدی خود اعتصاب کرده و در مقابل در ساختمان شرکت پیمانکار اصلی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران تجمع کننده در ماههای گذشته از طریق شرکتهای پیمانکاری دست دوم و سوم در تکمیل و به بهره برداری رساندن بیشتر پروژه‌های فاز ۱۹ مشغول کار بودند.

 

کارگران معدن طزره در شهرستان شاهرود صبح روز شنبه اول اسفند، در واکنش به وضعیت نامعلوم مطالبات مزدی خود برای چندمین بار در محوطه این واحد معدنی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، بیش از 800 کارگر معترض در اعتراض به عدم پرداخت حقوق با حضور در مسیر تهران ـ مشهد در این شهرستان، این محور را مسدود کردند.

روز یکشنبه 2 اسفند، کارگران با ادامه اعتصاب خود، جاده دامغان- شاهرود را بستند

 

روز دوشنبه 3 اسفند، کارگران کارخانه واگن پارس در مقابل مصلی بیت ‌المقدس در اراک اقدام به تجمع اعتراضی کردند. به گزارش ایسنا، شش ماه حقوق معوق، کارگران شرکت واگن پارس اراک را به تجمع وادار کرد. کارگران معتقدند مشکلات این شرکت ناشی از ضعف مدیریتی است. در این کارخانه دو سال است که از کار و تولید خبری نیست.

 

صبح روز دوشنبه 3 اسفند، تعدادی از کارگران کارخانه کاشی خزر واقع در شهر صنعتی، مقابل استانداری شهر رشت تجمع کردند. به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، کارگران عنوان نمودند؛ چند ماه است که تولیدات این کارخانه که شامل کاشی کف و دیوار است به مکان دیگری انتقال داده می شود و حدود 10 روز است که از خروج تولیدات توسط کارگران بخش مربوطه جلوگیری می شود.

 

کارگران شرکت کنتور سازی ایران در روز دوشنبه 3 اسفند، مقابل فرمانداری شهرستان البرز حضور یافته و خواستار احقاق حقوق قانونی خود شدند. به گزارش ندای البرز، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: ما به علت عدم پرداخت حقوق خود از شهریور ماه امسال تا کنون و نیز برخوردهای تند مدیر کارخانه با یکی از کارگران تجمع کرده ایم.

 

روز سه شنبه 4 اسفند، اعتصاب کارگران کارخانه رینگ سازی مشهد برای دومین روز ادامه پیدا کرد. به گزارش ایلنا، کارگران این واحد صنعتی گفتند؛ نزدیک به هزار نفر هستیم که نسبت به رویه ‌ای که مدیریت جدید کارخانه برای پردخت مزایای مزدی در پیش گرفته است اعتراض داریم.

 

تجمه کارگران سرکت البرز شرقی (معدن ذغال سنگ تخت) در روز سه شنبه 4 اسفند برای دومین روز متوالی ادامه پیدا کرد. به گزارش مینو خبر، این تجمع در مقابل دفتر نمایندگی این شرکت برگزار شد و کارگران سپس در مقابل فرمانداری شهرستان مینودشت حضور پیدا کردند تا اعتراض خود را از این طریق به گوش مسئولان برسانند.

 

جمعی از کارگران پیمانکاری فازهای ۱۹، ۲۰ و ۲۱ منطقه ویژه عَسَلویه صبح روز سه شنبه 4 اسفند، به دلیل پرداخت نشدن معوقات مزدی خود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، بامداد امروز جمعی از کارگران شرکتهای پیمانکاری شاغل در فاز ۱۹عسلویه در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات مزدی خود مقابل دفتر پیمانکار اصلی تجمع کردند.

گفته می‌شود به دلیل کثرت کارگران بستانکار تجمع اعتراضی مورد نظر به اطراف مسیرهای منتهی به دفتر پیمانکار که در محل اجرای پروژه قرار دارد نیز کشیده شده است.

 

صبح روز چهارشنبه 5 اسفند، کارگران کارخانه نساجی مازندران در اعتراض نسبت به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه دست به راهپیمایی درخیابانهای قائم شهر و تجمع مقابل فرمانداری زدند. به گزارش بلاغ، با جمعیتی بیش از 300 تن به ‌صورت راهپیمایی از پل تلار به سمت داخل شهر حرکت کردند تا حرف خود را به گوش مسئولان برسانند.

 

بامداد روز چهارشنبه 5 اسفند، جمعی از کارگران پیمانکاری شاغل در پروژه‌ های فاز ۱۴ منطقه ویژه عسلویه در پی پرداخت نشدن معوقات مزدی خود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگرانی که در عسلویه کار می‌کنند با اعلام این خبر گفتند، این کارگران تا نزدیک به هشت ماه معوقات مزدی پرداخت نشده طلبکارند.

 

روز چهارشنبه 5 اسفند، مصادف با روز مهندس، جمعی از مهندسان معماری در استانهای مختلف در اعتراض به استاندارد نبودن آزمون طراحی نظام مهندسی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این تجمع در مقابل ادارات راه و شهرسازی استانها برگزار شده است. این تجمع‌ در مراکز استانهای یزد، کرمانشاه، مازندران، همدان و تهران برگزارشده است. تجمع کنندگان خواستار اصلاح زیرساختی آزمون نظام مهندسی هستند. در همین روز تعدادی از مهندسان در اصفهان مقابل اداره راه و شهرسازی در خیابان هزار جریب تجمع کردند.

 

بامداد روز پنجشنبه 6 اسفند، جمعی از کارگران پیمانکاری شاغل در پروژه ‌های فاز ۱۴ منطقه ویژه عَسَلویه در پی پرداخت نشدن معوقات مزدی، تجمع خود را از سر گرفتند. به گزارش ایلنا، این کارگران نزدیک به هشت ماه معوقات مزدی پرداخت نشده طلبکارند.

 

به گزارش رهیاب، روز پنجشنبه 6 اسفند، کارگران شهرداری شادگان در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق دست به تمع مقابل این اداره زدند.

 

روز شنبه 8 اسفند، کارگران اخراج شده قطارشهری اهواز (شرکت کیسون) با تجمع در مقابل استانداری خوزستان اعتراض خود را نسبت به عملکرد اداره کل تامین اجتماعی استان نشان دادند و خواستار حل مشکل بیمه بیکاری خود شدند.

به گزارش ایرنا، یکی از کارگران متروی اهواز در این باره گفت: حدود 390 کارگر این طرح چند ماه پیش از کار اخراج شده اند.

 

بامداد روز دوشنبه ۳ اسفند، جمعی از کارگران صنعتی مجتمع نی شکر هفت تپه، در اعتراض به خصوصی سازی این واحد تولیدی و عدم پرداخت 2 ماه حقوق، مقابل ساختمان اداری این واحد صنعتی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، اجتماع امروز کارگران  مجتمع نی شکر هفت تپه مربوط به کارگران بخش صنعتی است که  در واکنش به خصوصی سازی این واحد دولتی و همچنین پرداخت نشدن دو ماه دستمزد خود و همکاران شان صورت گرفته است. روز یکشنبه 9 اسفند، اعتصاب 500 تن کارگران مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه در اعتراض به خصوصی سازی اولین هفته را پشت سرگذاشت.

 

به دنبال درج آگهی واگذاری کارخانه ماشین‌سازی تبریز در روزنامه ها، کارگران ماشین ‌سازی تبریز در اعتراض به واگذاری کارخانه به بخش خصوصی روز یکشنبه 9 اسفند، دست به تجمع زدند. به گزارش ایسنا، برخی از تصمیمات و سیاستهای شاید نادرست، دامن گیر ماشین سازی و هزاران کارگرش شده است. وضعیت این کارخانه تا حدی وخیم است که اعضای هیأت مدیره و مدیرعامل آن استعفای دسته جمعی داده‌ و صدای اعتراض کارگران آن گوش فلک را کر کرده است.

 

صبح روز یکشنبه 9 اسفند، جمعی از کارگران فاز ۱۹ منطقه ویژه عسلویه در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات مزدی خود تجمع کرده‌اند. به گزارش ایلنا، فعالان کارگری منطقه ویژه عسلویه با اعلام این خبر گفتند: در حال حاضر کارگران معترض فاز ۱۴ معوقات مزدی ماههای آبان و آذر خود را گرفته ‌اند و طبق وعده کارفرما قرار است باقیمانده معوقات (سه ماه زمستان) تا پایان سال جاری به حساب آنها واریز شود.

 

به گزارش روز دوشنبه 10 اسفند ایلنا، در روز‌های گذشته ۱۰۰۰ کارگر پالایشگاه ستاره خلیج فارس که در شرکتهای پیمانکاری مختلف مشغول به کار هستند، در اعتراض نسبت به عدم پرداخت4 ماه حقوق دست به تجمعات اعتراضی زدند. بر اساس این گزارش، روز گذشته با پرداخت دو ماه از مطالبات مزدی، اعتراض چند روزه کارگران پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس خاتمه یافت.

پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بیست کیلومتری مرکز شهر بندرعباس واقع است و چند شرکت پیمانکار اصلی در این پالایشگاه مشغول به کار هستند که هر کدام از آ‌نها چندین شرکت پیمانکاری زیرشاخه دارند.

 

روز سه شنبه ۱۱ اسفند، کارگران شرکت هپکو اراک در مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش دیار آفتاب، یکی از تجمع کنندگان گفت: کارگران و پرسنل شرکت هپکو مدت شش ماه است که حقوق خود را دریافت نکرده اند.

شرکت تولید تجهیزات سنگین(هپکو) در سال ۱۳۵۱ در زمینی به وسعت ۹۰ هکتار در شهر اراک با هدف مونتاژ ماشین آلات راه ‌سازی تاسیس و از سال ۱۳۵۴ با همکاری شرکتهای اینترناش، پوکلین، ساکائی، دایناپاک، و لوکومو از کشورهای آمریکا، فرانسه، ژاپن، سوئد و فنلاند رسماً شروع به فعالیت نمود.

 

صبح روز سه شنبه 11 اسفند، تعدادی از کارگران اخراجی قطار شهری اهواز در اعتراض به برقرار نشدن مقرری بیمه بیکاری خود از سوی اداره تامین اجتماعی اهواز، مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران حاضر در این تجمع گفتند: با وجود آنکه همه ما تقریبا در ابتدای آذر به بیمه بیکاری معرفی شدیم اما اداره تامین اجتماعی اهواز به بهانه مغایرت شرایط اخراجمان با دستور العمل جدید از برقراری مقرری بیمه بیکار ی ما خودداری می‌کند.

 

روز سه شنبه 11 اسفند، بازنشستگان معدن طزره باردیگر دست به تجمع اعتراضی مقابل ساختمان شرکت ذوب آهن اصفهان در تهران زدند. به گزارش ایلنا، عمل نکردن مسئولان شرکت ذوب آهن اصفهان به وعده‌ های داده شده بار دیگر کارگران بازنشسته البرز شرقی را به تهران کشاند. روز چهارشنبه 12 اسفند، سرانجام کارفرمای این واحد معدنی بابت سنوات پایان کار تسویه حساب کرد و کارگران همه مطالبات خود را دریافت کرده و به محل سکونت شان مراجعه کردند.

 

روز سه شنبه 11 اسفند، بازنشستگان ذوب آهن در اعتراض به عدم پرداخت3 ماه حقوق شان مقابل استانداری اصفهان اجتماع کردند. به گزارش ایسنا حقوق دی و بهمن ماه این بازنشستگان تا این لحظه پرداخت نشده هرچند در هفته گذشته عیدی آنان توسط صندوق بازنشستگی فولاد واریز شد.

 

بامداد روز دوشنبه 10 اسفند، جمعی از کارگران پیمانکاری شاغل در پروژه ‌های فاز ۱۹ منطقه ویژه عسلویه که در روزهای پایانی سال جاری همچنان معطل معوقات مزدی خود هستند؛ برپایی اجتماعات اعتراضی خود را از سر گرفتند. به گزارش ایلنا، کارگرانی که در عسلویه مشغول کارند با اعلام این خبر گفتند: پیش از این نیز تعدادی از همین کارگران فاز ۱۹ به دلیل بدحسابی پیمانکار تجمع اعتراضی برپا کرده بودند. روز سه شنبه 11 اسفند، کارگران پیمانکاری فاز 19 منطقه ویژه عسلویه معادل دو ماه از معوقات مزدی خود را دریافت کردند.

 

صبح روز چهارشنبه 12 اسفند، تعدادی از تاکسیرانان در اعتراض به عدم پرداخت حق بیمه خود مقابل ساختمان بیمه تاکسیرانی در خیابان ملک تجمع کردند. به گزارش میزان، نزدیک به 4 ماه از قطع بیمه رانندگان تاکسی می‌گذرد اما هنوز هیچ مقام مسئولی در این زمینه پاسخ نداده است.

 

صبح شنبه 15 اسفند، کارگران نی بر کارخانه کشت و صنعت نیشکر هفت تپه با اجتماع در این کارخانه خواستار پرداخت مطالبات خود شدند. به گزارش ایرنا، این کارگران با مسدود کردن مسیر ورودی و خروجی شرکت مانع ورود و خروج خودروها و کارکنان این شرکت شدند. کارگران نی بر همچنین مانع ورود نیشکر به قسمت آسیاب کارخانه نیشکر هفت تپه شده و در روند فعالیت این کارخانه بزرگ تولیدی مشکل ایجاد کردند. کارگران مذکور با مسدود کردن دربهای ورودی و خروجی کارخانه مانع تعویض نوبت کاری شدند. انتشار خبر واگذاری این شرکت بزرگ تولید شکر به بخش خصوصی موجب نگرانی کارکنان این شرکت شده است.

کشت و صنعت هفت تپه ، قدیمی ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است که نیم قرن از تاسیس آن می گذرد. ظرفیت تولید این کارخانه 100هزار تن شکر در سال است. کارکنان شاغل در بخشهای مختلف این شرکت بیش از 2 هزار و 700 تن اعلام شده است.

 

روز شنبه 15 اسفند، کارگران شرکت هپکو به دنبال توخالی در آمدن وعده های مسئولان استان مرکزی مبنی بر پرداخت حقوق معوقه شان، دست به اعتصاب زدند. به گزارش دیار آفتاب، به دنبال تجمع روز سه شنبه 11 اسفند کارگران شرکت هپکو در اعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق، قرار شد تا پایان روز پنجشنبه ۱۳ اسفند یک ماه از حقوق کارگران این شرکت پرداخت شود. به دنبال خلف وعده مسئولان، کارگران هپکو دست از کار کشیده و با حضور در محوطه شرکت بار دیگر اعتراض خود را به گوش مسئولان رساندند.

 

روز شنبه 15 اسفند، رانندگان سازمان اتوبوسرانی شهرضا دراعتراض به اخراج و انتقال به بخش خصوصی، دست به تجمع مقابل شهرداری این شهرزدند. به گزارش شهرضا نیوز، عدم پرداخت سه ماه اضافه کاری و عیدی از دیگر دلایل تجمع رانندگان این سازمان در مقابل شهرداری شهرضا بود.

 

روز شنبه 15 اسفند، اعضای صندوق بازنشستگی فولاد در اصفهان برای چندمین بار دراعتراض به عدم پرداخت حقوق شان مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند. به گزارش ایمنا، پیش از این دبیر کانونهای فولادی و معدنی سراسر کشور با مقصر خواندن دولت در انباشته شدن مطالبات بازنشستگان فولادی گفته بود: وقتی هزینه صندوق بازنشستگان فولاد از ۳۰۰ میلیون تومان به یک میلیارد ۸۰۰ میلیون تومان می رسد دیگر توانی برای پرداخت به بازنشستگان باقی نمی ماند.

 

صبح روز یکشنبه 16 اسفند، شماری از کارگران اخراجی کارخانه کاشی و سرامیک ایرانا در واکنش به اخراج شان در محوطه کارخانه دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض در تشریح جزئیات اخراج شان گفت: ما ۱۳۰ کارگر اخراجی کارخانه کاشی و سرامیک ایرانا هستیم که کارفرما از ابتدای اسفند از ورودمان به کارخانه جلوگیری کرده است. وی اضافه کرد: جمعا حدود ۱۸۰ کارگر قراردادی در کارخانه کاشی و سرامیک ایرانا هستیم که سابقه کاری ما تا نزدیک به ۱۹ سال هم می رسد و از این میان در حال حاضر قرارداد کاری  ۱۳۰ نفر از ابتدای ماه جاری دیگر تمدید نشده است.

 

کارکنان اداره منابع طبیعی استان کهگیلویه وبویراحمد به دلیل عمل نکردن مسئولان استانی نسبت به افزایش 35 درصدی حقوق آنان در سال 95، در روز یکشنبه 16 اسفند، در مقابل استانداری استان تجمع کردند. به گزارش چهار فصل، طبق دستور رئیس سازمان برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد و ابلاغ رسمی، تنها حقوق کارمندان استانداری به میزان 35 درصد افزایش یافته است.

 

به گزارش فارس، تعدادی از بازنشستگان وزارت جهاد کشاورزی در اعتراض به کوتاهی دولت در واگذاری زمینهای واقع در سوهانک به آنها، ظهر روز یکشنبه 16 اسفند در مقابل ساختمان این وزارتخانه تجمع کردند.

 

صبح روز یکشنبه 16 اسفند، تعدادی از بازنشستگان با حضور در خیابان پاستور مقابل نهاد ریاست جمهوری اعتراض خود را نسبت به نحوه محاسبه حقوق بازنشستگی خود توسط سازمان تأمین اجتماعی اعلام کردند. به گزارش تسنیم، این بازنشستگان اعلام کردند، قرار بود براساس مصوبه مجلس در سال 86 سازمان تأمین اجتماعی با در نظر گرفتن 5 سال تشویقی با بازنشستگی افرادی که 25 سال کار کرده بودند موافقت و حقوق بازنشستگی آنها را متوسط حقوق 2 سال آخر خدمت آنها با محاسبه سنوات تشویقی پرداخت کند. اما وقتی این افراد بازنشسته شدند نه تنها حقوق آنها کمتر تعیین شد بلکه سنوات تشویقی هم برای آنها در نظر گرفته نشده است. روز دوشنبه 17 اسفند، تجمع بازنشستگان برای دومین روز در مقابل مجلس رژیم برگزار شد.

 

به گزارش ایلنا، صبح روز سه شنبه ۱۸ اسفند، برای چندمین بار در اسفند ماه، بیش از ۳۵۰ تن از کارگران شیف صبح بخش صنعت «مجتمع نیشکر هفت تپه» در اعتراض به خصوصی سازی این واحد تولیدی و تاخیر در پرداخت دستمزد مقابل ساختمان اداری این مجتمع تجمع کردند. صبح روز دوشنبه نیز حدود ۱۵۰ تن از کارکنان بخش اداری مجتمع که تحت شمول قانون نظام هماهنگ در این واحد شاغل هستند در اعتراض به عدم دریافت مطالبات مزدی خود در محوطه مجتمع تجمع کردند.

 

روز شنبه 15 اسفند، کارگران پیمانکاریهای صدرا مقابل این شرکت در جزیره سکو ساز، تجمع کرده که این موضوع منجر به اختلال در ورود سایر مجموعه گردید. به گزارش خلیج فارس، این کارگران می گویند: حقوق ماههای آذر، دی و بهمن آنها پرداخت نشده است، ضمن اینکه در پایان سال مشخص نیست آیا حقوق اسفند و عیدی هم پرداخت شود یا خیر؟

شنیده می شود سردار دهقان وزیر دفاع و سردار عبدالهی رییس هیات مدیره به بوشهر سفر می کنند تا قرارداد واحدهای تعمیرات کشتی در صدرا برای کشور عراق را امضا کنند که گویا نشستی هم با استاندار خواهند داشت.

روز سه شنبه 18 اسفند، این کارگران چهارمین روز اعتصاب خود را ادامه دادند.

 

روز سه شنبه 18 اسفند، کارگران شرکت سپنتا بین الملل برای دومین روز متوالی مقابل اداره کار شرق اهواز در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در روزهای گذشته،  رئیس اداره کار شرق اهواز به این کارگران وعده داد بود که پیگیر پرداخت معوقات این کارگران شود تا شرکت مناطق نفت خیز جنوب به عنوان کارفرمای اصلی به جای مدیران شرکت سپنتا بین الملل معوقات کارگران را پرداخت کنند.

 

روز سه شنبه 18 اسفند، کارگران شهرداری قلعه ‌گنج در اعتراض به عدم پرداخت یکسال حقوق و حق بیمه دست به تجمع اعتراضی زدند. شهر قلعه ‌گنج داغهای قدیمی زیادی دارد، اما باید به دستان پینه ‌بسته و زمخت کارگران شهرداری برسیم، آنهایی که یک‌ سال است بی ‌مزد خدمت می ‌کنند و حقوق و بیمه را نمی ‌دانند چه رنگی است. به گزارش فارس، ابراهیم به ‌واسطه اینکه مطالبه حقوق کرده است از کارش اخراج شده است، او می‌گوید: چهار سال برای شهرداری کار کردم به ‌جای هشت ساعت کار، 24 ساعته کار کردم، اما شکم زن و بچه ‌ام را نمی ‌توانستم با وعده و وعید پر کنم.

 

بیش از 500 تن از کارگران کارخانه هرمزآل بعد از ظهر روز چهارشنبه 19 اسفند در اعتراض به مشکلات مدیریتی این واحد صنعتی مقابل استانداری هرمزگان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، تجمع کنندگان با اعلام نارضایتی از عملکرد مدیریتی این مجموعه پس از واگذاری آن به بخش خصوصی، با امضای توماری خواستار رسیدگی به وضعیت این واحد تولیدی شدند.

 

در پی تشدید اعتراضات کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه، صبح روز چهارشنبه 19 اسفند، جمعی از کارگران «نی بر» در اعتراض به خصوصی سازی وعدم دریافت حقوق مقابل ساختمان اداری این مجتمع تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران نی بر با مسدود کردن دربهای واحد آسیاب کارخانه مانع ورود کامیونهای حامل خوراک نی به آسیاب شدند. این تجمع اعتراضی روز پنجشنبه 20 اسفند، به طور موقت با تشریح نحوه پرداخت مطالبات کارگران از سوی کارفرمای جدید پایان یافت.

 

روز چهارشنبه 19 اسفند، کارگران کارخانه تعطیل شده صابون سازی خرمشهر در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان دست به تجمع مقابل فرمانداری ویژه خرمشهر زدند. به گزارش ایرنا، حاضران در این اجتماع گفتند: این شرکت تاکنون تنها 20 میلیارد ریال به حساب دادگستری واریز کرده، در حالی که بر اساس دستور قضایی دادگستری خرمشهر حداقل باید حق و حقوق کارگران به میزان 40 میلیارد ریال پرداخت شود تا فعالیت مجدد شرکت از سر گرفته شود.

سالها از تعطیلی شرکت صابون سازی خرمشهر به دلایل نامعلوم و مبهم می گذرد، این کارخانه با برند یاس یکی از تولیدکنندگان مرغوب ترین نوع مواد شوینده کشور بود.

 

صبح روز شنبه 22 اسفند، بیش از 600 تن از کارگران هپکو در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه و عیدی خود از درب کارخانه به سمت خیابان دانشگاه  تا مرکز شهر راهپیمایی کردند. به گزارش دیار آفتاب، این سومین بار است که کارگران شرکت هپکو اراک (شرکت تولید تجهیزات سنگین) به خاطر عدم دریافت حقوق خود و در اعتراض به عدم تحقق وعده های مسئولان شرکت و استان تجمع کرده و دست به راهپیمایی زدند.

 

روز شنبه 22 اسفند، جمعی از کارمندان بازنشسته شرکت مخابرات خوزستان نسبت به آنچه که پرداخت نشدن پاداش خود عنوان می کردند در مقابل ساختمان این شرکت تجمع کردند. به گزارش ایرنا، حدود 260 تن از کارمندان مخابرات خوزستان در آبان و آذر سال 94 بازنشسته شدند که به دلیل کمبود اعتبار هنوز پاداش این افراد پرداخت نشده است.

 

صبح روز یکشنبه 23 اسفند، ۴۷۰ کارگر پیمانکاری فاز‌های ۲۰ و ۲۱ عسلویه در اعتراض به معوقات مزدی در محوطه کارگاه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، درخواست اصلی این کارگران که در یک شرکت پیمانکاری دست سوم مشغول به کار هستند، پرداخت دستمزد بهمن ماه و عیدی و سنوات پایان سال است.

 

روز یکشنبه 23 اسفند، شماری از کارگران پیمانکاری شهرداری گرگان با تجمع اعتراض آمیز مقابل شورای این شهر خواستار دریافت حقوق معوقه خود در آستانه نوروز و سال نو شدند. به گزارش ایرنا، نورا رییس شورای شهر گرگان در پاسخ به کارگران معترض قول داد که مشکل آنها رسیدگی و برطرف خواهد شد. پیمانکار مربوطه طرف قرارداد این دسته از کارگران معترض افزون بر 50 میلیارد ریال از شهرداری گرگان طلب دارد.

 

ظهر روز دوشنبه 24 اسفند، کارگران بیکار شده کارخانه صابون‌ سازی خرمشهر برای چندمین بار در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان دست به تجمع مقابل فرمانداری زدند. به گزارش فارس، این کارکنان زحمتکش با به دست گرفتن تابلوهایی که بر روی آن جملاتی همچون « ما گرسنه ‌ایم»، «بابا نان ندارد» و «سه سال محروم از حقوق» اعتراض خود را به فرمانداری خرمشهر نشان دادند.

 

روز دوشنبه 24 اسفند، تعدادی از کارگران کارخانه فولاد زاگرس (ذوب آهن کردستان)  در دفتر مدیر عامل صندوق بازنشستگی فولاد به عنوان اصلی ترین سهامدار این شرکت تجمع کردند اما سهامداران به هیچ وجه پاسخگوی کارگران نشدند. به گزارش ایلنا، ۵ ماه مطالبات مزدی این کارگران و ۱۱ ماه حق بیمه آنها پرداخت نشده است.

 

به گزارش ایلنا، روز سه شنبه 25 اسفند، کارگران بیکار شده معدن چشمه پودنه دراعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان دست به تجمع در سه راهی منتهی به جاده دشت خاک، راور و پابدانا زدند و برای انعکاس صدای حق طلبانه شان راه ورود به معادن در شهرستان زرند را بستند و با ندادن اجازه تردد به کارگران، کل معادن ذغال سنگ کرمان را تعطیل کردند.

 

بیش از یکصد تن از کارگران کارخانه پارسیلون خرم‌آباد ظهر روز سه شنبه 25 اسفند، به نشانه اعتراض نسبت به پرداخت نکردن حقوق، مزایا و عیدی، مقابل ورودی استانداری لرستان تجمع کردند. به گزارش فارس، حدود 5 ماه است که هیچ گونه حقوق، اضافه کار و پاداشی به کارگران داده نشده است.

 

روز سه ‌شنبه 25 اسفند، جمعی از کارگران سابق معدن ذغال سنگ البرز غربی با همراهی تعدادی از اهالی منطقه عمارلو با برپایی تجمعی در محوطه این واحد معدنی مانع خروج ماشین آلات و تجهیزات این واحد معدنی شدند. به گزارش ایلنا، حاضرین در اجتماع اعتراضی با بیان این که معدن البرز غربی تنها و اصلیترین منبع تامین درآمد اهالی ۵۰ روستای مستقر در دو بخش «فاراب» و «خورگام» منطقه عمارلو است، ادامه دادند: در شرایطی که هنوز مشکل بیکاری و به بیکاری جوانان منطقه حل نشده است، مدیران دولتی وزارت صنعت باید جلوی نقل و انتقال ماشین آلات معدن را بگیرند.

 

ظهر روز سه شنبه 25 اسفند، تعدادی از کارگران فاز 19 عسلویه در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق، عیدی و دیگر مطالبات شان، دست به تجمع مقابل دربهای ورودی محل کارشان زدند. به گزارش ایلنا به نقل از کارگران تجمع کننده که از طریق چند شرکت پیمانکاری در استخدام یکی از پیمانکاران اصلی هستند، گفته می‌شود که مطالبات مزدی آنها مربوط به  آذرماه به بعد است.

 

روز چهارشنبه 26 اسفند، کارکنان شهرداری اندیمشک در اعتراض به عدم پرداخت 12 ماه مطالبات شان دست از کارکشیده و مقابل شهرداری مرکزی این شهر تجمع کردند. محمدرضا پاپی شهردار اندیمشک با حضور در جمع معترضان قول داد که به مشکلات آنان رسیدگی کند. پیش از این نیز اداره تامین اجتماعی به‌ علت بدهی و عدم پرداخت حق بیمه حسابهای شهرداری اندیمشک را مسدود کرد.

 

صبح روز چهارشنبه 26 اسفند، برای دومین روز متوالی کارکنان قراردادی مخابرات آمل در اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق، حق بیمه، عیدی و دیگرمطلبات شان دست به تجمع مقابل فرمانداری ویژه این شهرزدند و در نتیجه سامانه 118 آمل در روز دوم به مشترکان خدمات نمی دهد. به گزارش شبکه های اجتماعی، یکی از تجمع کنندگان با ابراز تاسف از عدم پیگیری مسئولان مخابرات تصریح کرد: در حالیکه چند روز به سال جدید مانده است کارکنان قراردادی مخابرات مورد بی مهری قرار گرفته و حقوق دو ماهه قبل خود را دریافت نکرده اند.

 

روز پنجشنبه 27 اسفند، تعداد زیادی از کارگران شرکت IPMI دراعتراض به عدم پرداخت 3 تا 6 ماه حقوق و مطالبات شان برای دومین روز پیاپی دست به تجمع مقابل دفتر این شرکت در منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی زدند. به گزارش فارس، یک منبع آگاه گفت: در حالی که در روزهای پایانی سال به سر می ‌بریم، هنوز شرکتهای کارفرما و پیمانکاری در منطقه نتوانستند حقوق معوق کارگران را که برخی 3 ماه و برخی تا 6 ماه نیز حقوق دریافت نکرده اند را پرداخت کنند.

 

روز آدینه  28 اسفند، 500 کارگر ورزشگاه نقش جهان به دلیل عدم پرداخت حق و حقوق شان دست به اعتصاب زدند و راههای ورود و خروج به ورزشگاه را بستند. به گزارش تسنیم، اعتصاب کنندگان تهدید کردند که قصد دارند سازه‌ های تعبیه شده در ورزشگاه را باز کرده و تخریب کنند.

 

سركوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شكنجه و محاكمه فعالان كارگری در ایران را به شدت محكوم می كنیم.

 

منبع: نبرد خلق شماره 369، یکشنبه اول فروردین 1395 - 20 مارس 2016

 

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول