چالشهای معلمان در بهمن ماه

 

افرادی از بدنه دولت از خصوصی کردن مدارس سود می برند

ایلنا، 4 بهمن – یک فعال صنفی معلمان می گوید؛ خصوصی سازی آموزش و پرورش به معنای تحمیل فرهنگ شرکتی و تجاری است و بیشتر برای افزایش آمار شاغلان و افزایش سود بعضی افراد در بخش خصوصی مفید است تا ارتقای کارآمدی و سطح سواد دانش آموزان.

مهدی بهلولی گفت: "افرادی که به عنوان معلم در مدارس بخش خصوصی جذب می شوند، بعضاً حتی دوره معلمی را نگذراندهاند، در صورتی که در کشوری مثل فنلاند هر معلم ۵ سال دوره میبیند. کسی که دوره ندیده و تخصص تدریس ندارد و از سر بیکاری تن به معلمی داده، به این کار به عنوان یک شغل موقت نگاه می کند و یکی دو سال میماند و به محض اینکه شغل بهتری پیدا کرد، معلمی رارها می کند."

وی پرسید: "سوال مهم این است دانش آموزانی که در این چند سال زیر دست چنین معلمانی موقتی با حداقل حقوق دریافتی پرورش پیدا میکنند، چه می شوند؟"

بهلولی تاکید کرد: "از این طرح سواد و فرهیختگی بیرون نمیآید، بلکه سود برای بخش خصوصی و کاهش بیکاری به نفع آمارهای دولتی بیرون می آید."

این معلم با سابقه یکی دیگر از مشکلات این طرح را با ذکر مثالی تشریح کرد: "دیده شده که در یکی از این مدارس خصوصی، فردی که یک گرایش خاص و تعلق فکری و شغلی به یک نهاد نظامی داشته، افراد همسو با خودش را به عنوان معلم جذب کرده و در نتیجه مدرسه را به پادگان و فضای نظامی تبدیل کرده است. الان این خطر درباره همه گرایشهای فکری و عقیدتی وجود دارد که تفکر خودشان را بر نظام تربیتی استاندارد تحمیل کنند."

وی تصریح کرد: "بنده شخصاً معتقدم افرادی از بدنه دولت یا آموزش و پرورش از خصوصی کردن مدارس منتفع میشوند و در این امر ذی نفع هستند."

 

گسترش مدارس خصوصی امنیت شغلی و معیشت معلمان را هدف گرفته

ایلنا، 15 بهمن - یک فعال صنفی معلمان اعتقاد دارد گسترش مدارس خصوصی که در دستور کار دولت فعلی قرار گرفته، به طور مستقیم امنیت شغلی و معیشت معلمان را هدف قرار داده است.

محمدرضا نیکنژاد با اشاره به اینکه بهکارگیری معلمان در بخش خصوصی مصداق بارز بهره کشی است، گفت: "بیشتر از 80 درصد معلمان بخش خصوصی نیروهای آزاد هستند و نظام آموزش و پرورش تعهدی نسبت به معیشت یا تامین امنیت شغلی آنان ندارند." 

وی با اشاره به اینکه معلمان مدارس خصوصی حق اعتراض ندارند و به راحتی کنار گذاشته می شوند، افزود: "دستمزد غالب این معلمان به صورت حق التدریس و جلسهای پرداخت میشود، ضمن اینکه از بیمه و امنیت شغلی نیز چندان خبری نیست."

نیک نژاد با تاکید بر اینکه رویکرد اصلی مدارس خصوصی جذب نیروهای آزاد است تا به راحتی از آنها سوواستفاده کنند، گفت: "معلمان در مدارس خصوصی در ایام تعطیل ازجمله ماههای تابستان، حقوقی دریافت نمی کنند، همچنین موظف هستند 15 روز از بیمه را خودشان پرداخت کنند."

وی با تاکید بر اینکه حتی در کشورهای لیبرال هم این چنین بر خصوصی کردن آموزش تاکید نمی شود، گفت: "پولی کردن هر خدمت دولتی که به صراحت در قانون بر رایگان بودن آن تاکید شده، ارزش فرهنگی آن را کمرنگ میکند و با سپردن آن به دست روابط سودجویانه بازار، از سطح کیفی آن میکاهد."

نیک نژاد تصریح کرد: "در شرایط پساتحریم، دولت می تواند بهجای کوبیدن بر طبل خصوصی سازی، با بهکارگیری و آموزش معلمان جدید و همچنین تجهیز و نوسازی مدارس، به بخشی از وظایف قانونی خود جامه عمل بپوشاند و در عمل به محرومیت زدایی آموزشی بپردازد." 

 

تعطیلی کلاس درس و تجمع دانش آموزان در اعتراض به بی آبی

میناب جنوب، 21 بهمن - دانش آموزان هنرستان "الزهرا" بخش سندرک به نشانه اعتراض به مشکل بی آبی، در برابر اداره آموزش و پرورش این بخش تجمع نمودند.

برداشت بی رویه آب از بستر سطح منابع آبهای زیر زمینی نه تنها باعث ایجاد فروچاله هایی در دشت میناب شده است، بلکه مردم روستاهای شهرستان میناب را با مشکل کمبود آشامیدنی و نگرانی در باره آن مواجه ساخته است.

این امر مسوولان محلی بخش سندرک را بر آن داشت تا در اولین سفر استاندار هرمزگان به بخش سندرک برای افتتاح پروژه های عمرانی در دهه فجر، این مشکل را به وی گزارش دهند.

با این حال با گذشت چند روز از ارایه مشکل بی آبی توسط اعضای شورای اسلامی بخش سندرک در حضور استاندار هرمزگان، مردم روستاهای این بخش همچنان با مشکل بی آبی مواجه هستند، به طوری که تعطیلی کلاس درس دانش آموزان دخترانه هنرستان الزهرا سندرک و تجمع اعتراضی آنها در برابر اداره آموزش و پرورش این بخش را در پی داشته است.

 

معلمان زینت مراسم انتخاباتی نیستند

حقوق معلم و کارگر، 23 بهمن – گروهی از معلمان شهرستان ملارد در بیانیه ای بر استقلال خود از نزاعهای انتخاباتی جناحها تاکید کردند. در بخشهایی از بیانیه گفته می شود: "در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید برحق رای و مشارکت سیاسی همه شهروندان، به تمامی کنشگران سیاسی و مسوولان ذی ربط هشدار می دهیم به دنبال استفاده ابزاری از معلمان نباشند."

معلمان می پرسند: "37 سال از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته است، امروز حق داریم از حاکمیت سوال کنیم تعهدات قانونی و الزام آور دولت ایران برای اجرای آموزش رایگان، عادلانه و با کیفیت چه شد؟ میلیونها کودک محروم از تحصیل یا بی بهره از آموزش با کیفیت و عادلانه وجود دارد. نظام آموزشی در کشورهای مختلف به سوی کارآمدی و کیفیت بخشی پیش می روند در حالی که مدارس ایران به عقب بازمی گردند؛ به جای تعلیم، تبلیغ و به جای حقوق بشر، تکلیف محوری به دانش آموزان القا می شود."

بیانیه یک بار دیگر بر مطالبات معلمان تاکید کرده و آنها را اینگونه برمی شمارد:  

"1- فعالیت صنفی معلمان مثل تمام صنوف دیگر باید مورد حمایت و احترام حاکمیت قرار گیرد.

2- دستمزد معلمان پایین تر از خط فقر است. تمام کارمندان باید بتوانند وفق بند 12 از اصل سوم قانون اساسی از یک معیشت حداقلی بهره مند شوند. بر این مبنا، پرداخت دستمزدی بالاتر از خط فقر یک ضرورت است تا این هدف تحقق یابد.

3- کلاسهای شلوغ و در برخی موارد چهل نفره آسیبهای جدی به سلامت جسمی و روانی معلمان و دانش آموزان وارد می کند. ظرفیت هیچ کلاسی نباید از 20 دانش آموز فراتر رود.

4- مناصب اغلب غنایم انتخاباتی اند که بین فاتحان تقسیم می شود. تفکیک فعالیت آموزشی از فعالیت سیاسی در این وزارتخانه یک ضرورت جدی است."

 

آموزش و پرورش دانشجو - معلمان را فریب می دهد

سخن معلم، 24 بهمن – یک فعال صنفی می گوید، وزارت آموزش و پرورش دانشجو - معلمان را فریب می دهد و کسر از حقوق آنها غیرقانونی است.

فرشید محمودی اسفندقه، دبیر جمعیت فرهنگیان فردا (ایران) در نوشته ای می نویسد: "دانشگاه فرهنگیان با جذب دانشجو - معلمان و آموزش آنان و نیز استخدام آنان در وزارت آموزش و پرورش به عنوان معلم، وظیفه جذب و آموزش و تحویل معلم را به سیستم آموزشی کشور دارد." او خاطر نشان می کند: "وزارت و شخص وزیر به عنوان فرد اصلی و بازیگردان، با کسرهای غیرقانونی و خلاف عرف و شرع و اخلاق در عمل به فریب دانشجو - معلمان می پردازد و نیز بحث نداشتن فعالیت تدریسی را پیش می کشند." وی توضیح می دهد: "اگر به فیش حقوقی دانشجو - معلمان توجه کنیم، می بینیم که مبلغی حدود ۳۶۰ هزار تومان را بابت هزینه های دانشگاه و مبالغی را نیز به خاطر بیمه، کمک به انصار الحسین، سهم بازنشستگی و... کسر می کنند. در آخر، جمع کسورات حدود ۹۹ درصد کل حقوق که معادل ۵۲۲۸۰۰ تومان است را در برمی گیرد."

این فعال صنفی می افزاید: "بدترین نشان دانشجو - معلمان و تازه واردان جامعه آموزش از سوی آموزش و پرورش و وزیر، ندادن حقوق آنها است و اینکه حقوق ورودیهای ۹۱ و ۹۲ دانشگاه فرهنگیان به زیر ۱۰ هزار تومان می رسد و بالاترین حقوق نیز به ۱۸۰ هزار تومان می رسد و حتی فیش حقوقی دانشجو معلمان به 2 هزار و 500 ریال نیز رسیده است."

محمودی در پایان می نویسد: "نه حقوق به ما می دهند، نه وام رفاهی یا گره گشایی می دهند، نه خدمات وزارت به ما تعلق می گیرد... خوب گناه ما چیست؟"

 

آزادی یک فعال صنفی با قید وثیقه

سخن معلم، 29 بهمن - فرج کمیجانی، دبیرکل "مجمع فرهنگیان ایران اسلامی" با قید وثیقه یک میلیارد تومانی آزاد شد.

این فعال صنفی - سیاسی معلمان روز چهارشنبه دوم دی ماه سال جاری با حکم بازپرس شعبه ۲ بازپرسی دادسرای قاضی مقدس در دفتر کارش در مجتمع فنی رسالت بازداشت شده بود.

در حال حاضر ، علیرضا هاشمی سنجانی، دبیر کل سازمان معلمان ایران، علی اکبر باغانی، نایب رییس کانون صنفی معلمان ایران، اسماعیل عبدی، دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران، محمود بهشتی لنگرودی و رسول بداقی، از اعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان ایران، در زندان به سر می برند.

 

 

منبع: نبردخلق شماره 368، شنبه اول اسفند 1394 – 20 فوریه 2016

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول