برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در بهمن 1394

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

76 حرکت اعتراضی

*صبح روز پنجشنبه 1بهمن، کارگران کارخانه سرم سازی دراعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق شان مقابل فرمانداری اردبیل اجتماع کردند. به گزارش فارس، این اعتراض‌های کارگری در حالی در اردبیل به صورت هفتگی برگزار می‌شود که بسیاری از واحدهای تولیدی استان به حالت تعطیل و یا نیمه تعطیل درآمده و در این واحدهای تولیدی توانی برای ادامه فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی وجود ندارد.

 

*صبح روز شنبه ۳ بهمن، کارگران کارخانه نساجی مازندران در اعتراض به عملی نشدن وعده کارفرما مبنی بر پرداخت مطالبات شان مقابل فرمانداری قائم شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در آخرین تجمعات اعتراضی کارگران کارخانه نساجی مازندران که در روز‌های ۲۵ و ۲۶  دی ماه انجام شد، کارفرما وعده پرداخت یک ماه از مجموع ۴ ماه مزد عقب افتاده ۴۰۰ کارگر این کارخانه را حداکثر تا پایان دی ماه داده بود اما با گذشت سه روز از شروع ماه بهمن هنوز در مورد پرداخت مطالبات مزدی آنها اتفاقی نیفتاده است.

 

*کارگران بیکار شده کارخانه ریزدانه شب تاب دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی در روز شنبه 3 بهمن دست به تجمع مقابل فرمانداری فراهان زدند. به گزارش فراهان خبر، شرکت ریزدانه شب تاب فراهان تولید کننده نوعی شیشه که از آن در رنگ آمیزی ترافیکی جاده ها استفاده می شود است و کارگران این شرکت مدت یک ماه و سه روز است که از کار بیکار شده اند.

 

*روز شنبه 3 بهمن، جمعی از کارگران پیمانکاری شاغل در فاز 14 منطقه ویژه عَسَلویه دست از کار کشیده و با برپایی تجمعی اعتراضی خواستار وصول معوقات مزدی خود شدند. به گزارش ایلنا، به دنبال برپایی این اجتماع اعتراضی برای ساعاتی امکان عبور و مرور و فعالیتهای روزانه مراجعه‌کنندگان به محدوده منتهی به فاز 14 با مشکل مواجه شد. این کارگران از طریق سه شرکت پیمانکاری دست ‌دوم و دست سوم در پروژه‌های فاز 14 مشغول کارند و به صورت متوسط در هر شرکت پیمانکاری تا حدود 400 کارگر مشغول کارند. روز یکشنبه 4 بهمن، اعتصاب و تجمع کارگران پیمانکاری شاغل در فازهای ۱۴ منطقه ویژه عسلویه دومین روز خود را پشت سر گذاشت.

 

*روز یکشنبه ۴ بهمن، تعدادی از کارگران کارخانه روغن نباتی قو در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات شان و مشکلات ناشی از سو مدیریت در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، پرداخت نشدن به موقع حقوق، عدم تأمین لباس کار، عدم پرداخت اضافه کار، پرداخت نشدن حق شیفت و بی توجهی به مشکلات کارگران از مهم ‌ترین مسائلی است که توسط کارگران تجمع کننده مطرح شد.

 

*روز دوشنبه 5 بهمن، تعدادی از کارگران و کارمندان کارخانه کاشی و سرامیک حافظ در شیراز با تجمع مقابل ساختمان استانداری فارس خواستار پرداخت 4 ماه حقوق معوقه، تضمین امنیت شغلی خود و سایر همکاران شان شدند. به گزارش تسنیم، این گروه از کارگران روز گذشته نیز در مقابل ساختمان بخشداری زرقان تجمع کرده‌ و خواستار رسیدگی به مشکلات این کارخانه و کارگران آن شدند.

 

*روز دوشنبه 5 بهمن، جمعی از رفتگران شهرداری آبادان در اعتراض به پرداخت نشدن چهار ماهه حقوق خود روبروی فرمانداری آبادان اجتماع کردند. به گزارش ایرنا، کارگران حاضر در این اجتماع که تعدادشان به حدود 70 تن می رسید، به پرداخت نشدن حقوق معوقه خود اعتراض کردند.

 

*صبح روز دوشنبه ۵ بهمن، جمعی از کارگران رسمی پتروشیمیهای واگذار شده به بخش خصوصی در عَسَلویه و ماهشهر در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت استخدامی خود مقابل وزارت نفت در تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این اجتماع اعتراضی با به هم پیوستن گروههایی از کارکنان رسمی واحدهای پتروشیمی مستقر در مناطق مختلفی همچون بندر امام و ماهدشت در استان خوزستان و منطقه عسلویه در استان بوشهر تشکیل شده است.

صبح روز سه شنبه 6بهمن،این تجمع برای دومین روز مقابل مجلس رژیم انجام شد.

 

*روز سه شنبه 6 بهمن، بیش از 300 کارگر کارخانه نساجی مازندران در واکنش به محقق نشدن وعده مسئولان استانی و شهرستانی با داشتن پلاکارد در خصوص عدم تحقق مطالبات خویش دست به راهپیمایی اعتراض آمیزی در مسیر خیابانهای اصلی قائمشهر زدند. به گزارش ایلنا، کارگران پس از عبور از خیابانهای اصلی قائمشهر در مقابل فرمانداری تجمع نمودند و خواستار پاسخگویی مسئولان شدند.

کارگران می گویند بعد از گذشت  5 ماه حقوق ما از سوی شرکت پرداخت نشده و این در حالی است که تولید و فروش به طور مداوم جریان دارد.

 

*جمعی از کارگران شرکت کنتور‌سازی استان قزوین در روز سه شنبه 6 بهمن در مقابل استانداری قزوین تجمع کرده و اعتصاب خود را اعلام کردند. به گزارش تسنیم، یکی از کارگران شرکت کنتورسازی قزوین درباره علت اعتصاب کارگران این شرکت گفت: کارگران شرکت کنتورسازی حدود پنج ماه است که حقوق خود را دریافت نکرده‌ و در مقابل تنها با وعده‌ های مدیران مواجه شده‌ ایم.

 

*به گزارش کارگران کرمان، روز سه شنبه 7 بهمن، کارگران بیکار شده مس خاتون آباد مقابل درب ورودی مجتمع مس خاتون آباد تجمع کرده و راه را بر کارگران و پرسنل این مجموعه بستند. این کارگران شب قبل در نمازخانه خوابیده بودند که نیروهای تامین شهرستان 28 تن از آنها را بازداشت کرد و به دنبال این اقدام سرکوبگرانه روزچهارشنبه 7 بهمن خانواده های آنان در مقابل درب ورودی مجتمع مس تحصن کرده وعملا کوره ذوب را تعطیل کردند.

 

*صبح روز شنبه 10بهمن، حدود 400 کارگر معدن طزره در شهرستان شاهرود در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه دست از کار کشیدند و در محوطه این واحد معدنی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران نزدیک به سه و نیم ماه مطالبات مزدی و حدود دو ماه حق بیمه پرداخت نشده طلبکارند.

 

*روز شنبه 10 بهمن، کارگران و قُرُقبانان شرکت جنگل شفارود در رضوانشهر در اعتراض به عدم پرداخت ماههاحقوق دست از کار کشیده و مقابل درب ورودی شرکت تجمع کردند. به گزارش  ماسال نیوز، کارگران عدم پرداخت حقوق ماههای گذشته خود را علت این تجمع دانستند.

 

*روز شنبه 10 بهمن، کارکنان اداره کل نوسازی مدارس استان همدان به دلیل عدم افزایش حقوق و مزایا مقابل ساختمان این اداره تجمع کردند و خواستار اجرای قانون رتبه‌ بندی معلمان برای کارکنان این مجموعه شدند. به گزارش تسنیم، یکی از معترضان اظهار داشت: مهمترین مطالبه ما افزایش میزان حقوق سالانه است.

 

*روز یکشنبه 11 بهمن، تعدادی از کارکنان شهرداری صیدون به علت عدم پرداخت حقوق و دستمزد خود مقابل فرمانداری باغملک تجمع کردند. به گزارش باغ ملک نیوز، یکی از این کارگران به نمایندگی از تجمع کنندگان گفت: ما حقوق ۷ ماه خود را دریافت نکرده ‌ایم و با توجه به مشکلاتی که داریم در تهیه هزینه های زندگی خودمان درمانده ایم.

 

*چند صد تن از کارگران پیمانکاری فازهای 20 و 21 عَسَلویه در اعتراض به معوقات مزدی در روز شنبه 10 بهمن دست از کار کشیدند و در محوطه کارگاه تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، این کارگران  که از نیروهای فنی متخصص شاغل در فازهای 20 و 21 عسلویه هستند، حدود 4 ماه مطالبات مزدی معوقه دارند.

اعتصاب این کارگران در روز یکشنبه 11 بهمن به دنبال پرداخت یک ماه حقوق خاتمه یافت.

 

*روز یکشنبه 11 بهمن، کارگران بیکارشده کشتارگاه جلین در شرق گرگان دست به تجمع اعتراضی مقابل استانداری گلستان زدند. به گزارش گلستان ما، کشتارگاه نیمه صنعتی جلین بیش از 40 سال قدمت دارد که تا 10 سال پیش به صورت سنتی کار می کرده ولی از آن تاریخ به بعد حالت نیمه صنعتی پیدا کرده است.

 

*صبح روز یکشنبه 11 بهمن ماه، کارگران معدن شمال شرق ملچ آرام رامیان، در اعتراض به 10 ماه حقوق پرداخت نشده خود، دست به تجمع مقابل فرمانداری شهرستان رامیان زدند. به گزارش گل رامیان، بدنبال این تجمع قرار شد تا روز سه شنبه13بهمن ماه، یک ماه از حقوق کارگران پرداخت شود.

 

*به گزارش ایلنا، روز دوشنبه 12 بهمن، بیش از 500 تن از کارگزاران صندوقهای بیمه کشاورزی به دلیل نگرانی از اخراج و بیکارشدن و برای تامین امنیت شغلی، مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند.

 

*صبح روز دوشنبه 12بهمن، بیش از 250 تن از کارگران بخش صنعتی  وکشاورزی «مجتمع  نی شکر هفت تپه» برای دومین روز متوالی در اعتراض به پرداخت نشدن ۲ ماه معوقات مزدی و مزایای پاداش و بهره‌وری سالهای 93 و 94  مقابل ساختمان اداری این مجتمع تجمع کردند. به گزارش ایلنا، مدیران مجتمع نی شکر هفت به‌دنبال یافتن راهی برای پایان دادن اعتراضات هستند و این در حالی است که کارگران معترض خواهان روشن شدن وضعیت مطالبات مزدی خود هستند.

 

*روز چهارشنبه 8 بهمن، کارگران معدن زمستان یورت دست به اعتصاب زدند و همراه با خانواده های خود در مقابل فرمانداری آزاد شهر در استان گلستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معدن «زمستان یورت» که از دو واحد «شمال غرب» و «شمال شرق» تشکیل شده‌  حدود 11 ماه بابت مطالبات مزدی معوقه خود طلبکارند.

روز دوشنبه 12 بهمن، کارگران معدن زغال سنگ زمستان یورت در ادامه اعتراضات خود برای ششمین روز متوالی در ماه جاری همراه خانواده های خود در مقابل ساختمان فرمانداری آزاد شهر تجمع کردند. روز سه شنبه 13 بهمن، یک ماه از مجموع  ۱۱ ماه از مطالبات مزدی معوقه کارگران معدن زمستان یورت پرداخت شد. همچنین کارفرمای زمستان یورت وعده داده است که باقیمانده معوقات مزدی آنها را تا بیستم اسفند ماه پرداخت خواهد کرد. کارگران نیز پس از 7 روز اعتصاب به کار خود بازگشتند.

 

*بیش از 600 تن از کارگران شاغل در معادن ذغال ‌سنگ منطقه طزره دامغان متعلق به شرکت ذغال‌ سنگ البرز شرقی، صبح روز سه شنبه 6 بهمن، دست از کار کشیدند و با تجمع اعتراض آمیز در محل مجموعه اداری این شرکت در شهرستان شاهرود خواهان رسیدگی مسئولان به مشکلات خود به ‌ویژه عدم پرداخت چندین ماه حقوق معوق شدند. به گزارش تسنیم، کارگران معادن ذغال سنگ البرز شرقی در طول ماههای اخیر بارها برای رفع مشکلات خود مجبور به تجمع در مراکز دولتی شهرستان‌های شاهرود و دامغان شدند. پیرامون تجمع این تجمع اعتراضی یکی از کارگران به خبرنگار ایلنا گفت: امروز ابتدا در محوطه مستقر در کارگاه معدن تجمع کردیم اما در نهایت چون به خواسته ما از سوی کارفرما توجهی نشد با طی یک مسافت ۷۰ کیلومتری تجمع خود را به مقابل دفتر اداری معدن در شهر شاهرود انتقال دادیم.

روز یکشنبه 11 بهمن حرکت اعتراضی کارگران در ششمین روز پیاپی خاتمه یافت اما کارگران به اعتصاب خود ادامه داده و در روز دوشنبه 12 بهمن، اعتصاب کارگران هفتمین روز خود را پشت سرگذاشت. صبح روز چهارشنبه 14 بهمن، پس از 7 روز اعتصاب، یک ماه از سه و‌ ماه و نیم حقوق عقب افتاده کارگران معدن زغال سنگ طزره، پرداخت شد و بدین ترتیب کارگران کار در معدن را آغاز کردند.

 

*روز چهار سنبه 14 بهمن، کارکنان وکارگران کارخانه سیمان خوزستان برای سومین روز متوالی در مقابل فرمانداری رامهرمز تجمع کردند و از فرماندار خواهان وصول مطالبات خود ازجمله امور بیمه ای واداره کار شدند.که این اموربه شهرستان هفتکل واگذار شد. به گزارش خورنا، تعدادی از این کارگران گفتند: شرکت سیمان در زمینهای کشاورزی حوزه استحفاظی رامهرمز است چرا کارهای اداری این شرکت به هفتکل واگذار شود؟

 

*کارگران کارخانه آرتا تجارت زرین (سبلان پارچه سابق) در روز پنجشنبه 15 بهمن بار دیگر در اعتراض به عدم پرداخت ماهها دست به تجمع مقابل استانداری اردبیل زدند.

به گزارش سبلانه، تعویق حقوق کارگران در ماههای گذشته در این استان تبدیل به معضلی بزرگ شده است به طوری که بعد از حضور چندین باره کارگران ذوب آهن اردبیل، این روزها کارگران آرتا تجارت زرین هم در مقابل استانداری اردبیل تجمع کرده و خواستار رسیدگی مسئولان به مشکلات شان شدند.

 

*روز پنجشنبه 15 بهمن، کارگران  بیکارشده کشتارگاه جلین بار دیگر مقابل استانداری گلستان تجمع کردند. به گزارش گلستان ما، این کارگران قبلاً نیز چند بار مقابل استانداری تجمع کرده بودند و شواهد حکایت از آن داشت که مشگل حل شده، اما کارگران می گویند همه این کارها دست دست کردن و تعلل است و هنوز درب کشتارگاه باز نشده است .

 

*روز آدینه 16 بهمن، شمار زیادی از کارکنان و کارگران واحدهای پتروشیمی بندر ماهشهر در اعتراض به روند واگذاری پتروشیمی به بخش خصوصی برای دومین روز منوالی اقدام به چند تجمع در محدوده واحدهای پتروشیمی کردند. به گزارش مانا، کارکنان واحدهای پتروشیمی بندر ماهشهر در سال جاری بارها در اعتراض به کاهش مزایای حقوقی و نابسامانی در وضعیت نیروهای قراردادی تجمع کرده و در مواردی دست به اعتصاب غذا زدند.

بزرگترین تولید زنجیره پتروشیمی در ایران و خاورمیانه در بندر ماهشهر واقع شده و در این بندر 21 واحد پتروشیمی با تولید سالانه 17 میلیون تن فعالیت می کنند. از مجموع واحدهای پتروشیمی بندر ماهشهر، واحد رازی به سرمایه گذاران ترکیه واگذار شده است.

 

*روز آدینه 16 بهمن، در حالی معدن طلای ساریگونی افتتاح شد که کارگران اخراج شده و حقوق نگرفته کارخانه در مقابل درب ورودی آن تجمع کردند. به گزارش کُرد تودی، در حالی که محمد رضا نعمت زاده گرم سخنرانی خود بود، کارگرانی از روستاهای اطراف در مقابل درب ورودی کارخانه استحصال معدن طلای ساریگونی تجمع کرده و نسبت به حقوق از دست رفته خود اعتراض کردند.

 

*صبح روز شنبه 17 بهمن، تعدادی از کارگران کارخانه نساجی مازندران به ‌دلیل طلب چند ماهه حقوق عقب ‌مانده در سطح خیابانهای مرکز استان مازندران راهپیمایی اعتراضی کردند. به گزارش فارس، کارگران معترض با راهپیمایی از بلوار ارتش به سمت سبزمیدان در مقابل استانداری مازندران تجمع کردند و خواستار دیدار با استاندار مازندران و یا معاون سیاسی امنیتی استانداری شدند. نیروهای امنیتی استانداری مازندران با قرار دادن میله‌ های حفاظتی و کوچک کردن فضای مقابل استانداری موجب عقب رفتن معترضان تا پیاده ‌رو و قسمتی از خیابان انقلاب شدند که همین مساله موجب ترافیک سنگین در خیابان انقلاب ساری تا میدان ساعت و خیابان قارن شد. نیروی‌های امنیتی در حالی عرصه اعتراضی را برای معترضان کاهش دادند که می‌توانستند با قرار گرفتن در مقابل ساختمان ورودی استانداری از ترافیک سنگین در خیابان انقلاب جلوگیری کنند.

یکی از کارگران معترض با بیان این که پنج ماه حقوق نگرفتیم و با مشکلات شدید اقتصادی مواجه شدیم، گفت: مسئولان فقط وعده برطرف کردن مشکلات این کارخانه را می‌دهند، اما همه وعده ‌های آنها پوچ است.

 

*به گزارش اردکان گویا، روز یکشنبه 18بهمن، تعدادی از کارگران کارخانه کاشی ایفا سرام به دلیل عقب افتادن حقوق و مزایای خود اعتصاب کردند.

 

*روز یکشنبه 18 بهمن، کارگران خدمات شهری و فضای سبز شهرداری خرمشهر در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق دست به تجمع مقابل شهرداری خرمشهر زدند.

به گزارش ایرنا، کارگران حاضر در این اجتماع اعتراضی زیر پوشش پیمانکار سازمان منطقه آزاد اروند هستند.

 

*روز یکشنبه 18 بهمن، تعدادی از کارگران بازنشسته و شاغل معدن زغال سنگ البرز شرقی واقع در طزره در واکنش عدم ‌توجه‌ کارفرما به حقوق آنان، تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، این کارگران که از نیمه دوم سال 92 بازنشسته شده ‌اند تا کنون حق سنوات پایان کارشان پرداخت نشده است.

 

*کارگران پیمانکاری شاغل در شرکت فرآورش پتروشیمی بندر امام، برای دستیابی به خواسته خود، روز یکشنبه 18 بهمن دست از کارکشیدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، از حدود دو ماه پیش درجریان نقل و انتقالهای حقوقی- اداری و جایگزینی شرکت پیمانکاری «شاخص» به جای شرکت قبلی (رامپکو)، حقوق و مزایای کارگران، توسط شرکت جدید نادیده گرفته و پرداخت نشده است.

 

*کارگران باغ کتاب به دلیل نگرفتن 8 ماه حقوق صبح روز شنبه 17 بهمن مقابل این مجموعه تجمع اعتراض آمیز برپا کردند. به گزارش فارس، کارگران معترض اعلام کردند که طی فعالیت در سال جاری، 8 ماه از حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده‌ اند.

روز دو شنبه 19 بهمن، کارگران باغ کتاب تهران پس از وعده کارفرما مبنی بر پرداخت بخشی از معوقات مزدی به تجمع سه روزه خود خاتمه دادند.

 

*روز دوشنبه ۱۹ بهمن، کارگران فاز ۱۹ عَسَلویه در اعتراض به ۴ ماه معوقات مزدی در محوطه کارگاه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران حدود ۴ ماه معوقات مزدی پرداخت نشده دارند. این کارگران که همه از نیروهای فنی متخصص هستند در شرکتهای پیمانکاری دست سوم مشغول به کار هستند.

 

روز دوشنبه 19 بهمن، کارگران بیکارشده کارخانه کاشی کویر مقابل استانداری یزد تجمع کردند. به گزارش یزد رسا، کارگران در این تجمع حرف صریح خود را در یک جمله نوشتند؛ «ما گرسنه ایم....»

 

*روز دوشنبه 19بهمن، جمعی از رانندگان اتوبوس شرکت واحد آبادان در اعتراض به پرداخت نشدن دو ماه حقوق خود دست از کار کشیده و در محل کار حاضر نشدند.

به گزارش ایرنا، یکی از رانندگان دلیل اصلی این اعتصاب را پرداخت نشدن حقوق و معوقات این کارگران عنوان کرد. روز سه شنبه 20 بهمن، حرکت اعتراضی این کارگران دومین روز خود را پشت سرگذشت.

 

*صبح روز شنبه 17 بهمن، کارگران رسمی و پیمانی صنایع دریایی ایران صدرا بوشهر در اعتراض به عقب افتادن حقوق معوقه 8 ماهه خود برای سومین بار جلوی درب استانداری بوشهر دست به تجمع و تحصن زدند. به گزارش گام نیوز، یکی از کارگران رسمی این شرکت گفت: ما کارگران علیرغم اینکه برای چندمین بار جلوی استانداری آمده ایم و درخواست احقاق حقوق خود را داریم کسی توجهی به ما و مشکلاتمان ندارد. روز سه شنبه 20 بهمن، اعتراض این کارگران چهارمین روز خود را پشت سر گذاشت و در این روز حرکت اعتراضی 4 روزه کارگران با قول مساعد معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری بوشهر مبنی بر پرداخت بخشی از مطالبات کارکنان شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) جاری پایان یافت.

 

*صبح روز شنبه 24 بهمن، چند صد تن از کارگران فصلی «نی بر» مجتمع کشت و صنعت هفت تپه (که به کار تخصصی بردیدن ساقه نی‌شکر اشتغال دارند) در واکنش به پرداخت نشدن بیش از ۶ ماه حق بیمه دست از کار کشیدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران گفت: معترضان به قصد تجمع در مقابل ساختمان فرمانداری شهرشوش مسافت ۷ کیلومتری محل کار تا ورودی شهر را راهپیمایی کردند.

 

*روز شنبه 24 بهمن، تعدادی از کارگران کارخانه کچ بیجار دراعتراض به عدم پرداخت حقوق و بلاتکلیفی شغلی شان مقابل فرمانداری این شهرتجمع کردند. به گزارش بام ایران، یکی از کارگران اظهار داشت: متاسفانه اداره کار به جای اینکه حامی کارگران باشد حامی پیمانکاران است و به دلیل نبود برنامه ریزی مدت 2 سال است که در بلاتکلیفی شغلی به سر می بریم و متاسفانه هیچگونه جوابی دریافت نکرده ایم.

 

*جمعی از کارگران بازنشسته معدن زغال سنگ طزره (البرز شرقی) در اعتراض به پرداخت نشدن سنوات بازنشستگی خود روز شنبه ۲۴ بهمن با سفر به تهران مقابل شرکت ذوب آهن اصفهان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، به گفته معترضان هر کدام از کارگران رسمی بابت سنوات پایان کار خود به صورت میانگین از ۹۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان و کارگران قراردادی بازنشسته نیز بین ۳۰ تا ۴۰میلیون تومان طلبکارند.

 

*روز شنبه 24 بهمن، جمعی از کارکنان آب منطقه ای زاهدان در اعتراض به پرداخت نشدن 3ماه حقوق معوقه خود در اداره آب منطقه ای سیستان و بلوچستان تجمع کردند. به گزارش عصر هامون، کارمندان پس از نا امیدی از وعده ‌های داده شده تجمع کردند و خواستار پیگری معوقات خود شدند.

 

*روز یکشنبه 25 بهمن، کارگران سد جره در اعتراض به  تغییر وضعیت شغلی خود  مقابل فرمانداری رامهرمز تجمع کردند. به گزارش رامهرمز نیوز، کارگران سد جره خواستار تغییر وضعیت خود بعد از گذشت سالها سابقه کاری  شدند.

 

*روز یکشنبه 25 بهمن، تعدادی از کارگران معدن ذغال سنگ همکار راور در اعتراض به عدم پرداخت حقوق سه ماهه شان لباس کار نپوشیدند و از رفتن به درون معدن خود داری کردند. به گزارش کارگران کرمان، یکی از مسئولان شرکت ذغال سنگ در این خصوص گفت: شرکت ذغال سنگ کرمان چندین ماه است که دچار بحران نقدینگی است که هنوز این نقدینگی تامین نشده و بارها جلسات مختلفی با مسئولان امر برگزار کرده ایم اما این جلسلت هنوز برای ما پول نشده است.

 

*در پی تصادف شب ۲۵ بهمن ۹۴ در محل دوراهی شهرک زرندنو که منجر به مرگ دو نوجوان ۱۸ ساله شد، عصر دوشنبه ۲۶ بهمن ۹۴ در حرکتی خود جوش از طرف مردم شهرک زرند نو، توانیر و مسکن مهر مسیر چهار راه توانیر در کمربند شرقی زرند با اجتماع مردم بسته شد. به گزارش صدای زرند، جاده شهرک زرندنو به عنوان جاده کمربندی شرقی شهر زرند محسوب می شود که روزانه ماشینهای سنگین متعددی از این مسیر عبور می کنند.

 

*کارگران واگن پارس اراک برای چندمین بار طی سال جاری در اعتراض به عملکرد مدیریت این شرکت در زمینه تعطیلی خطوط تولید و همچنین پرداخت نشدن بیش از چهار ماه از حقوق و مزایای خود در روز دوشنبه 26 بهمن دست به تجمع مقابل  کارخانه زدند. به گزارش مهر، کارگران معترض کارخانه واگن پارس اراک علاوه بر درخواست پرداخت حقوق معوقه، خواهان راه اندازی مجدد خطوط تولید هستند تا کارخانه از وضعیت فعلی خارج شود.

 

*تعدادی از کارکنان و کارگران معادن شرکت البرز شرقی شهرستان شاهرود به علت پرداخت نشدن مطالبات این شرکت توسط دولت، روز سه شنبه 27 بهمن در مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند. به گزارش فارس، معاون مالی اداری معدن البرز شرقی گفت: این شرکت در حال غرق شدن است و راه نجاتی برای آن به جز کمک دولت نیست. ما امروز مقابل درب ریاست جمهوری جمع شده ‌ایم تا یک نفر به داد ما برسد، اما تاکنون هیچکس توجهی به درخواستهای ما نداشته است.

 

*پس از تجمعات اخیر در چوکا و شفارود برای عدم دریافت حقوق، این بار کارگران صنایع چوب اسالم دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق شان در روز دوشنبه 26 بهمن مقابل درب ورودی این شرکت تجمع کردند. به گزارش ماسال، کارگران شرکت شفارود از شهریور ماه حقوق دریافت نکرده اند. روز سه شنیه 27 بهمن، کارگران کارخانه چوب اسالم برای روز دوم با تجمع مقابل درب ورودی شرکت تحصن کردند.

 

*روز چهارشنبه 28 بهمن، حدود ۴۰۰ تن از کارگران پیمانکاری فازهای ۲۰ و ۲۱ عَسَلویه در اعتراض به چندین ماه معوقات مزدی مقابل دفتر مدیریت پیمانکار اصلی اعتصاب و تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که در شرکتهای پیمانکاری زیر شاخه شرکت اجرایی احداث مشغول به کار هستند به نشانه اعتراض تجمع کردند.

اعتصاب کارگران پیمانکاری فازهای ۲۰ و ۲۱ عَسَلویه برای سومین روز متوالی در روز جمعه 30 بهمن ادامه پیدا کرد. همچنین ایلنا طی گزارشی در روز جمعه 30 بهمن از ادامه اعتصاب حدود ۸۰۰ تن از کارگران پیمانکاری فازهای ۲۰ و ۲۱ عسلویه خبر داد.

 

 

سركوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شكنجه و محاكمه فعالان كارگری در ایران را به شدت محكوم می كنیم.

 

منبع: نبردخلق شماره 368، شنبه اول اسفند 1394 – 20 فوریه 2016

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول