چالشهای معلمان در آذر ماه

فرنگیس بایقره

 

تجمع معلمان زن مقابل استانداری یزد

یزدبانو، 9 آذر - جمعی از معلمان زن برای اعتراض به رد صلاحیت و اخراج خود از سوی آموزش و پرورش پس از دو ماه کار، در برابر درب استانداری یزد تجمع کردند.

معترضان علت تجمع خود را سلب آبروی شان و اخراج پس از دو ماه فعالیت در این اداره عنوان کردند.

آنان گفتند در بدو فعالیت، آموزش و پرورش پرونده آنها را تایید کرده بود اما پس از گذشت دو ماه از شروع کار، به فکر اخراج 25 کارمند به بهانه ناقص بودن پرونده افتاده است.

تجمع کنندگان به وجود کارمندان مستقر در ادارات سراسر استان با شرایط مشابه اخراج شده ها اشاره کردند و گفتند تاکنون هیچ یک از مسوولان پاسخگوی علت اخراج شان نبوده است.

 

بخاری نفتی کلاس مدرسه را به آتش کشید

فارس، 9 آذر - بخاری نفتی، کلاس مدرسه روستای "قوبوز" در بخش مرکزی هشترود را به آتش کشید.

این حادثه هیچگونه تلفات جانی نداشت اما مدیر مدرسه در جریان تلاش برای خاموش کردن آتش و نجات بچه ها دچار سوختگی شد.

ابراهیم سلمانی، دهیار روستا، با اشاره به نبود امکانات اولیه برای مهار آتش در مدرسه افزود: "متاسفانه مسوولانی که در محل حاضر شدند، اجازه ندادند از خبرنگار شهرستان برای پوشش این حادثه دعوت شود."

محمدرضا سلیم پور، بخشدار مرکزی هشترود، هم در ادامه گفت: "در جلسه چند روز پیش با مدیرکل نوسازی مدارس استان، متاسفانه مدیر آموزش و پرورش هشترود ادعا کرد تمام مدارس هشترود به بخاری استاندارد مجهز هستند."

 

اعلام اعتصاب غذای سخنگوی کانون صنفی معلمان در زندان

امروز، 12 آذر - محمود بهشتی لنگرودی، سخنگوی "کانون صنفی معلمان"، در اعتراض به حکم ناعادلانه قاضی صلواتی مبنی بر ۹ سال حبس در یک دادگاه چند دقیقه ای، دست به اعتصاب غذا زد.

این اعتصاب از پنجم آذر ماه آغاز شده است اما به گفته خود بهشتی، جهت دادن فرصت به مسوولان، رسانه ای نشده است. روز گذشته، بهشتی لنگرودی در نامه ای اعتصاب غذای خود را اعلام کرد.

محمود بهشتی لنگرودی از اعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان ایران، اوایل مرداد ماه با مراجعه ماموران امنیتی در منزلش بازداشت شد. ماموران همچنین منزل وی را تفتیش و برخی وسایل موجود در خانه را با خود برده اند.

این فعال معلمان بیش از دو سال پیش از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به ۵ سال زندان محکوم شده بود. وی پیش از بازداشت اخیرش به قید وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی آزاد بود.

 

شورای هماهنگی: معلمان از انجام هرگونه اقدام شتابزده خودداری کنند

معلمان، 14 آذر - "شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان" با صدور بیانیه ای از معلمان خواست در واکنش به اعتصاب غذای محمود بهشتی لنگرودی شتابزده عمل نکنند.

این شورا تاکید کرد: "علاوه بر اینکه تمامی معلمان کشور را به آرامش دعوت می کنیم، از همه همکاران بزرگوار می خواهیم از انجام هرگونه اقدام شتابزده خودداری نمایند تا فرصت لازم برای مسوولان امر جهت تصمیم گیری در فضایی آرام و به دور از التهاب مهیا شود."

نویسندگان توضیح داده اند: "جامعه فرهنگیان، صیانت از حقوق ملت را وظیفه ذاتی نمایندگان مجلس و حفاظت از حقوق کارکنان دولت را از جمله وظایف مهم دولت می داند و از دولت و مجلس انتظار انجام این وظایف را دارد."

 

تجمع آموزش یاران نهضت سواد آموزی مقابل مجلس

خانه ملت، 15 آذر - تعدادی از آموزش یاران نهضت سواد آموزی در اعتراض به وضعیت استخدامی خود مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده و خواستار رسیدگی شدند.

به گفته یکی از تجمع کنندگان، آموزش یاران نهضت سوادآموزی و شاغلان در طرح آموزش فرد به فرد، مورد تبعیض واقع شده اند و نوع قرارداد آنها تغییر کرده و شماری از آنها اخراج شده اند.

 

اعتصاب دانش آموزان خرم آبادی در اعتراض به نبود سیستم گرمایشی

ایرنا، 17 آذر - دانش آموزان مدرسه ابتدایی "شهدای جهاد" خرم آباد به دلیل نبود سیستم گرمایشی و سرمای زیاد کلاسها از رفتن به کلاسهای درس خودداری کردند.

دانش آموزان و اولیای این مدرسه در روزهای گذشته نسبت به سرمای مدرسه و کلاسهای درس و همچنین نبود سیستم گرمایشی اعتراض خود را به آموزش و پرورش ناحیه یک خرم آباد اعلام کرده بودند.

یکی از اولیای دانش آموزان که خواست نامش ذکر نشود، گفت: "کلاسهای درس این مدرسه فاقد هرگونه سیستم گرمایشی بوده و بسیاری از دانش آموزان به دلیل سرمای شدید مدرسه دچار بیماری شده اند."

وی تصریح کرد: "در هفته جاری چندین بار این موضوع به مسوولان مدرسه و ناحیه 1آموزش و پرورش خرم آباد انتقال داده شده که تاکنون هیچ اقدامی انجام نشده است."

وی اضافه کرد: "بر همین اساس، با هماهنگی اولیای دانش آموزان، اقدام به عدم حضور دانش آموزان در کلاسهای درس نموده تا شاید مسوولان امر برای این مهم چاره اندیشی کنند.

سرمای هوا در هفته گذشته موجب کاهش دمای اغلب شهرهای استان لرستان شده و در برخی از شهرها از 10 تا 15 درجه افت دما وجود داشته است.

 

راهپیمایی و همایش سراسری در همبستگی با معلمان زندانی

رسانه ها، 20 آذر - گروههایی از فرهنگیان ایران در بسیاری از شهرهای کشور به نشانه پشتیبانی از معلم زندانی، محمود بهشتی لنگرودی و دیگر معلمان زندانی دست به راهپیمایی و برگزاری همایش زدند.

در همین رابطه شهرهای تهران، قزوین، سنندج، لاهیجان، جلفا و تربت حیدریه شاهد برپایی راهپیماییهای اعتراضی فرهنگیان بوده است.

در تهران تجمعی به همین مناسبت در پارک لاله برگزار شد. در سنندج، معلمان دست به راهپیمایی زدند. در لاهیجان و قزوین نیز معلمان تجمعهای اعتراضی برگزار کردند.

 

سندیکای کارگران شرکت واحد خواهان آزادی فعالان معلمان و کارگران شد

سندیکا، 22 آذر - سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با انتشار بیانیه ای، خواهان آزادی بی قید و شرط محمود بهشتی لنگرودی و دیگر معلمان و کارگران دربند شد.

در این بیانیه با اشاره به برخورد پلیسی، امنیتی، قضایی با خواسته های به حق مزد بگیران و زحمتکشان جامعه، سرنوشت مشترک آموزگاران با کارگران و اعضای این سندیکا یادآوری شده است.

کارگران شرکت واحد تاکید کرده اند: "فعالان صنفی معلمان، رسول بداقی و عبدالرضا قنبری سالها در زندان بسر می برند و در ماههای گذشته اسماعیل عبدی، علی اکبر باغانی، علیرضا هاشمی و محمود بهشتی لنگرودی به دلیل دفاع از حقوق معلمان دستگیر و زندانی شده اند."

آنها می افزایند: "در حالی که رسیدگی پرونده متهم به دزدی و اختلاس از سازمان تامین اجتماعی بیش از یکسال است به هیچ نتیجه ای نرسیده، کارگران و معلمان در دادگاههای چند دقیقه ای محکوم به زندانهای طولانی می شوند و شاهد آن بوده ایم که محمود بهشتی لنگرودی به همین ترتیب به نه سال زندان محکوم شد و در اعتراض به این حکم هجده روز است در اعتصاب غذا بسر می برد."

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در پایان خواستار حفظ سلامتی محمود بهشتی لنگرودی و آزادی بی قید و شرط او و دیگر معلمان و کارگران دربند شده است.

 

 

 

 

تجمع اعتراضی مربیان پیش دبستانی مقابل مجلس

خانه ملت، 22 آذر - صبح روز یکشنبه 22 آذر، مربیان پیش دبستانی برای چندمین بار در اعتراض به وضعیت استخدامی خود مقابل مجلس رژیم

تجمع کردند. به گفته یکی از تجمع کنندگان، مجلس شورای اسلامی چندی پیش در مورد وضعیت معلمان پیش دبستانی مصوبه ای را گذرانده که متاسفانه هنوز اجرایی نشده است. وی با تاکید بر اینکه معلمان تجمع کننده سابقه چندین سال فعالیت در حوزه پیش دبستانی دارند، گفت: وزارت آموزش و پرورش با توجه به مصوبه مجلس هنوز آن را اجرایی نکرده است.

 

بازداشت یک فعال صنفی معلمان در تحصن اعتراضی

خبرگزاری هرانا، 25 آذر – حمید رحمتی، عضو کانون صنفی معلمان اصفهان، پس از تحصن در مقابل اداره آموزش و پرورش شهرضا، بازداشت و بعد از ساعاتی به قید کفالت آزاد شد.

صبح دیروز، سه شنبه ۲۴ آذر، حمید رحمتی که در اعتراض به عدم رسیدگی به وضعیت محمود بهشتی، سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران، در مقابل اداره آموزش و پروش شهر رضا تحصن و اعلام اعتصاب غذا کرده بود، دستگیر و پس از ساعاتی به قید کفالت آزاد شد.

حمید رحمتی از جمله معلمانی است که در اعتراضات صنفی سال ۸۵ بازداشت شد و از استان اصفهان به استان مازندران تبعید گردید.

وی در تبعید، در مسیر تردد میان محل کار و محل سکونت در نتیجه تصادف دچار سانحه شد و مدتها در کما بود. بیماری وی به گونه ای است که هنوز و پس از گذشت زمان از تصادف همچنان با عوارض آن دست به گریبان است.

 

آزادی مشروط معلم زندانی زیر فشار اعتصاب غذای او و همبستگی فرهنگیان

تقاطع، 25 آذر - محمود بهشتی لنگرودی، فعال زندانی حقوق معلمان که از روز پنجم آذر در اعتصاب غذا بسر می برد، از زندان اوین به مرخصی اعزام شد و بدین ترتیب به اعتصاب غذای خود پایان داد.

بنا بر اعلام کانون صنفی معلمان ایران، آقای بهشتی بعدازظهر سهشنبه (۲۴ آذر) در راه بازگشت به خانه، خبر به مرخصی آمدن بدون اعلام قبلی و پایان اعتصاب غذای خود را به خانواده اش اطلاع داد.

خانواده این معلم زندانی پیش تر در گفتگو با رسانه ها از کاهش وزن و ضعف شدید جسمی وی به دنبال ۲۰ روز اعتصاب غذا خبر داده بودند.

سخنگوی ۵۵ ساله کانون صنفی معلمان ایران در ۱۵ شهریور، یک روز بعد از شرکت در جلسه این کانون و محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت و معاون حسن روحانی و ارایه گزارشی از مشکلات صنفی معلمان، دستگیر شده بود.

در حال حاضر، اسماعیل عبدی، علی اکبر باغانی، علیرضا هاشمی و رسول بداقی، چهار معلم دیگری هستند که به خاطر فعالیتهای صنفی شان در زندان به سر میبرند.

 

اعتراض فرهنگیان فولادشهر و فرار وزیر

حقوق معلم و کارگر، 27 آذر - صبح روز بیست و ششم آذر در حالی که علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش، در جمع فرهنگیان فولادشهر صحبتهای امیدوار کننده ای در مورد وزارتخانه تحت امر خود ابراز داشت، با اعتراضات آنان روبرو شد.

پس از اتمام برنامه و خروج جناب وزیر و همراهان، تعدادی از فرهنگیان استان که حدود ده سال قبل به امید خانه دار شدن، پس اندازهای خود را به پروژه هزار واحدی مسکن فولادشهر سپرده بودند، با اعتراض نسبت به این مساله، از دکتر فانی درخواست کردند تا به مشکل آنها رسیدگی کند. 

برخی معترضان از سال ۸۶ در پروژه هزار واحدی فولادشهر ثبت نام کرده اند و قرار بود که افراد متقاضی در سال ۱۳۸۹ صاحب خانه شوند اما اکنون پس از گذشت ۵ سال از این تعهد، هیچ نشانی از خانه نیست و سرنوشت سرمایه های آنها هم نامعلوم است.

وزیر نیز پس از شنیدن اعتراض فرهنگیان، به سرعت سوار خودرو شد و از محل تجمع خارج شد. معترضان در اقدامی جالب، برخی تراکتهای دست نویس خود را جلوی شیشه خودروی آقای وزیر نصب کردند.

 

منبع: نبردخلق شماره 366، اول دی 1394 - 22 دسامبر 2015

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول