برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در آبان 1394

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

141 حرکت اعتراضی

*صبح روز یکشنبه 3 آبان، کارگران اخراجی شرکت حفاری شمال در مقابل درب ساختمان اصلی بنیاد مستضعفان تجمع کردند و با امضای نامهِ اعتراضی خطاب به محمد سعیدی‌ کیا، رئیس این بنیاد، رسیدگی به وضعیت شغلی ‌شان را خواستار شدند. به گزارش عصر نفت، معترضان از  رئیس این بنیاد خواستار رسیدگی به وضعیت کارگران اخراجی، احقاق حق و بازگشت به کارشان شدند.

 

*اعتصاب جمعی از کارگران فازهای 21 و 22 منطقه ویژه عَسَلویه در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق که از روز سه شنبه 28 مهر آغاز شده در روز یکشنبه 3 آبان ادامه پیدا کرد. به گزارش ایلنا، کارگران معترض که تعداد شان به 500 تن می رسد، در فعالیت احداث خطوط لوله ‌های تاسیسات نفتی (پایپینگ) اشتغال دارند. بر اساس این گزارش، اعتصاب این کارگران تا روز جعمه اول آبان ادامه داشته و پس از تعطیلی روز شنبه به مناسبت عاشورا، روز یکشنبه 3 آبان از سرگرفته شد.

 

*روز یکشنبه 3 آبان، کارگران رسمی شرکت صنایع فلزی ایران در پشت دربهای بسته کارخانه تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، همچنین کارگران بعد از ممانعت از ورودشان به شرکت، به طور دسته جمعی در مقابل  اداره کار  اسلامشهر تجمع نمودند.

 

*شماری از اهالی خارگ در اعتراض به عملی نشدن وعده های استاندار به اهالی جزیره و نبود تعامل شرکت پایانه های نفتی برای حل مشکلات منطقه شان، در روز یکشنبه 3 آبان، مقابل بخشداری خارگ دست به تجمع زدند. به گزارش خلیج فارس،

معترضان دست نوشته هایی با مضمون «بیکاری جوانان جویای کار»، «اجرایی نشدن مصوبات دولتهای گذشته برای ارتقا خدمات رسانی به خارگیها» و «توقف برخی از پروژه های عام المنفعه نظیر استخر خارگ» در دست داشتند. بیکاری جوانان در جزیره ای که 95 درصد نفت کشور را صادر می کند در کنار عدم تعامل مناسب شرکت پایانه ها با منطقه و کاهش خدماتی که قبلا برای مردم محروم این جزیره وجود داشته، نارضایتیهای زیادی ایجاد کرده است.

 

*روز دوشنبه 4 آبان، اعتصاب و تجمع کارگران قطار شهری اهواز بیست وپنجمین روز خود را پشت سرگذاست. به گزارش ایلنا، اعتراض کارگران قطار شهری اهواز از روز 10 مهر در ادامه عدم توجه کارفرما در پرداخت معوقات مزدی آغازشد. کارگران معترض که در بخشهای ترانسفور، تعمیرات، عملیات خاکی و اجرا و… کار می‌کنند خواستار دریافت ۸ ماه حقوق معوقه هستند.

 

*مهندسان و کارکنان دکل 110 و 112 شرکت حفاری شمال واقع در منطقه عملیاتی دهلران به دلیل به تعویق افتادن چندین ماه حقوق، روز دوشنبه 4 آبان دست به اعتصاب زدند . به گزارش نفت، این اعتصاب در قسمتهای پشتیبانی، خدمات و آشپزخانه صورت گرفت.

 

*صبح روز دوشنبه 4 آبان، تعدادی از کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست در اعتراض به وضعیت معیشتی، تبعیض در پرداخت حقوق و مزایا و اوضاع نابسامان محیط زیست کشور، به علت لحاظ نکردن نظرات تخصصی کارشناسان، دست به تجمع مقابل درِب اصلی ساختمان این سازمان در پارک پردیسان زدند. برخی از کارکنان سازمان محیط زیست به علت تهدید به اخراج یا کم شدن حقوق و مزایا در این تجمع شرکت نکردند.

 

*روز دوشنبه 4 آبان، دور دوم اعتصاب کارگران کارخانه فولاد و چدن درود، در نهمین روز پایان یافت. به گزارش ایلنا، کارگران در خصوص علت پایان دادن به اعتصاب 9 روزه خود گفتند؛ از بیم آنکه با ادامه این وضعیت، مبادا زمزمه تعطیلی و انحلال فولاد و چدن درود از طرف کارفرما قوت بگیرد، ترجیح دادند تا به کار سابق خود بازگردند.

 

*روز دوشنبه 4 آبان، شماری از مردم خارگ مقابل بخشداری خارگ تجمع کرده و به خدمات دهی نامطلوب شرکت‌ پایانه ‌های نفتی اعتراض کردند. به گزارش فارس، معترضان در این تجمع خواستار پاسخگویی مسئولان به نیازهایشان هستند.

بیکاری جوانان جویای کار، نبود پرواز برای انتقال بیماران به بوشهر، اجرایی نشدن مصوبات دولتهای گذشته برای ارتقای خدمات ‌رسانی به خارگیها از جمله خواسته‌ ها تجمع کنندگان است. صبح روز سه شنبه 5 آبان تجمع ‌کنندگان به تحصن شبانه‌ روزی خود به طور مشروط پایان دادند.

 

*روز دوشنبه 4 آبان، ساکنان کوی کارکنان فرمانداری بویراحمد در جلوی فرمانداری در اعتراض به نداشتن گاز تجمع و با توجه به اینکه در آستانه فصل سرما قرار داریم، خواستار رفع مشکل خود شدند. به گزارش ایسنا، یکی از ساکنان این منطقه گفت: پیگیریها و تلاشهای زیادی برای گاز رسانی به این منطقه داشتیم و مسئولان قولها و وعده های زیادی نیز دادند اما تا کنون از نعمت گاز برخوردار نشدیم.

 

*روز سه شنبه 5 آبان، صدها تن از کارگران معدن زغال سنگ البرزشرقی در مخالفت با واگذاری بخشی از تاسیسات رفاهی و خدماتی این واحد معدنی به شهرداری شاهرود با تجمع مقابل ساختمان اداری، تحصن و اعتصاب کردند. به گزارش ایلنا، کارگران این واحد معدنی با واگذاری غیر اصولی بخشی از تاسیسات رفاهی و خدماتی این واحد معدنی به شهرداری شاهرود مخالفند و می‌خواهند تا تکلیف واگذاری این اموال ملکی مشخص شود.

 

*روز چهارشنبه 6 آبان، کارگران قطار شهری اهواز که از تاریخ 10 مهر دراعتراض به عدم پرداخت 8 ماه حقوق شان دراعتصاب هستند، برای سومین بار مقابل ساختمان اداری شرکت کیسون در خیابان اقبال اهواز، دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، در این حرکت اعتراضی کارگران واحد‌های ترانسفور، تعمیرات، عملیات خاکی، ماشین آلات و اجرا شرکت داشتند.

 

*به گزارش جوان، روز چهارشنبه 6 آبان، در حالی که وزیر نفت برای افتتاح چند پروژه نفتی در خوزستان وارد فرودگاه اهواز شد، تعدادی از کارگران پالایشگاههای نفت با تجمع اعتراضی از او استقبال کردند.

 

*روز چهارشنبه 6 آبان، زنان روستای سولقان بخش کن از توابع شهرستان تهران با تجمع مقابل ساختمان شرکت ملی گاز خواستار رسیدگی به مشکل انشعاب گاز خانگی در این منطقه شدند. به گزارش  ایرنا، معترضان از مسئولان شرکت ملی گاز خواستند تا در راه اندازی انشعاب و نصب علمک گاز خانگی در این روستا با توجه به درپیش بودن فصل سرما اقدام کنند.

 

*روز جمعه 8 آبان، مردم شهر چیتاب دراعراض به وضعیت بد و نامطلوب مراکز درمانی و نبود پزشک در این شهر، دست به تجمع مقابل مرکزبهداشتی درمانی این شهرزدند. به گزارش فارس، دلیل اعتراض مردم شهر چیتاب نبود امکانات در شهر و بخش کبگیان به خصوص کمبود پزشک است که تنها در شهر چیتاب به علت نبود پزشک مشکلات زیادی برای مردم  شهر ایجاد شده است.

 

*کارگران خدماتی شرکت پتروشیمی خورازمی در بندر امام از صبح روز شنبه 9 آبان، دست از کار کشیدند و مقابل ساختمان مرکزی شرکت پتروشیمی در این بندر تجمع کردند. به گزارش فارس، این اقدام کارگران به دلیل کاهش حقوق و اضافه‌ کاری ‌شان صورت گرفت.

 

*اعتصاب 12 روزه کارگران پیمانکاری فازهای 21 و 22 عَسَلویه در اعتراض به پرداخت نشدن چهار ماه دستمزد معوقه که از روز 28 مهر آغاز شد، در روز یکشنبه 10 آبان با موفقیت پایان یافت. به گزارش ایلنا، مشکل مالی پیمانکاران این فازها و به خصوص پیمانکار شرکت پایپینگ از طرف کارفرما حل شده و معوقات کارگران بر طبق روال  پرداخت شده است.

 

*روز شنبه 9 آبان، کارگران معدن چشمه پودنه دراعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق، اخراج کارگران معترض و شرایط کاری، مقابل فرمانداری کوهبنان تجمع کردند.

به گزارش ۷۲ عارف، کارگران معترض گفتند؛ کارگران امنیت شغلی ندارند و قراردادهای‌ کار همه کارگران ۲۹ روزه است. این معدن از همهٔ معادن اطراف تولید اش بیشتر است اما با این وجود حتی حقوق کارگران به موقع در یافت نمی‌ شود و به محض هر اعتراضی، کارگران اخراج می‌ شوند.

معدن چشمه پودنه یک معدن نوپاست که ۱۰ سال از تاسیس آن می‌گذرد. به گفتهٔ کارگران، این معدن تا سالهای آینده ذخیرهٔ بالایی جهت استخراج دارد. معدن چشمه پودنه در ۴۵ کیلومتری شهر کوهبنان در شمال استان کرمان قرار دارد.

 

*تعدادی از کارگران قراردادی شرکت کلاچ در اعتراض به دریافت نکردن مطالبات مزدی خود، در روز شنبه 9 آبان، برای ششمین روز پیاپی، مقابل دفتر این شرکت در تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران گفتند: همه ما کارگران فنی و مهندسی هستیم که در بهار و تابستان سال جاری برای مدتی چند ماهه به صورت پیمانی به عنوان جوشکار، برقکار و... در پروژه‌ نیروگاه شط البصره عراق کار می‌کردیم.

شرکت لوله و اتصالات چدنی کلاچ که دفتر آن در تهران قرار دارد از پیمانکاران نیروگاه شط‌ البصره است و کارگران تجمع کننده از همین طریق برای مدت چند ماه در این پروژه شاغل بودند.

 

*روز شنبه 9 آبان، کارکنان رسمی و شرکتی شهرداری شفت در اعتراض به پرداخت نشدن 3 تا 8 ماه حقوق شان دست از کار کشیدند وجلوی درب شهرداری این شهرتجمع کردند. به گزارش صبح شفت، کارکنان رسمی شهرداری شفت ۳ ماه است حقوق نگرفته و کارکنان شرکتی و قراردادی این شهرداری ۸ ماه است که ریالی بابت حقوق دریافت نکرده اند.

 

*صبح روز شنبه 9 آبان، چند صد تن از شهروندان از اقصی نقاط کشور با در دست داشتن پلاکاردهایی در مقابل ستاد حمل و نقل و سوخت کشور تجمع کردند. به گزارش ایلنا، شرکت صدرا تحت مالکیت برادران قویدل با دریافت اقساط ماهیانه از مردم در ازای جایگزینی خودروی نو با فرسوده به وعده خود عمل نکرده است.

 

*روز شنبه 9 آبان، کارگران کارخانه آونگان دراعتراض به عدم پرداخت 10 ماه حقوق، مقابل استانداری مرکزی تجمع کردند. به گزارش  دیار آفتاب، شرکت آونگان اراک به عنوان بزرگترین تولید کننده دکلهای انتقال برق در خاورمیانه ظرفیت تولید ۳۵ هزار تن نبشی در سال را دارد. شرکت آونگان اراک در سال 1355 تاسیس و در سال 1383 به مبلغ ۱۲۰ میلیارد ریال به طور اقساط به بخش خصوصی واگذار شد. تجمع کارگران کارخانه آونگان اراک مقابل استانداری مرکز یبرای دومین روزمتوالی در روز یکشنبه 10 آبان ادامه پیدا کرد.

 

*به گزارش ایرنا، روز یکشنبه 10 آبان، جمعی از متقاضیان واحدهای مسکونی مجتمع کارکنان شهرداری گرگان که پول واریز کرده اند، به دلیل آنچه که طولانی شدن روند ساخت این واحدها بیان شده تجمع کردند.

 

*صبح روز دوشنبه 11 آبان، کارگران معدن البرز شرقی و خانواده های شان با تجمع در مقابل دفتر نماینده مجلس از شاهرود، خواست شان مبنی بر توقف واگذاری زمینهای این واحد معدنی به شهرداری شاهرود را اعلام کردند. به گزارش ایلنا، همزمان با تجمع کارگران معادن شرکت زغال ‌سنگ البرز شرقی برای بیان خواسته های شان، کارکنان و کارمندان ساختمان مرکزی این شرکت نیز دفا‌تر خود را تعطیل و به اجتماع اعتراضی کارگران پیوستند.

 

*صبح روز دوشنبه ۱۱ آبان، تعدادی از کارگران معدن پابدانا جنوبی زرند کرمان در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق شان دست به تجمع اعتراضی در محوطه معدن زدند. به گزارش ایلنا، کارگرانی که در این اجتماع اعتراضی حضور داشتند حجم معوقات مزدی پرداخت نشده را سه ماه عنوان کردند.

 

*تعدادی از اعضای موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ‌ساز در روز دوشنبه 11 آبان با تجمع مقابل درب ورودی مجلس، خواستار تحت پوشش قرار گرفتن‌ توسط سازمان تامین اجتماعی شدند. به گزارش ایلنا، یکی از تجمع‌کنندگان در تشریح علت این تجمع گفت: موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی آینده‌ساز یک شرکت خصوصی است و باتوجه به این‌ که هم ‌اکنون نمایندگان قصد دارند در خصوص وضعیت این شرکت تصمیم‌گیری کنند، اینجا تجمع کرده ‌ایم تا شرکت آینده‌ ساز با تصویب مجلس زیر نظر سازمان تامین اجتماعی قرار بگیرد.

 

*جمعی از کارگران معدن سنگرود (ذغال سنگ البرز غربی) به دلیل عدم اجرای مصوبه هیات دولت در خصوص بازنشستگی شان، روز دوشنبه 11 آبان، با سفر به تهران در مقابل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، به موجب تصویب نامه هیات وزیران که به استناد اصل 138 قانون اساسی تنظیم شده است، ۱۲۸ تن از کارگران شاغل معدن زغال سنگ سنگرود که هم اکنون مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری ‌اند می‌ باید با محاسبه ایام بیکاری با قانون مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شوند.

روز سه شنبه 12 آبان، کارگران این معدن برای دومین روز متوالی مقابل ساختمان سازمان تهیه و تولید مواد معدنی ایران تجمع کردند. کارگران پس از به توافق رسیدن بر سر خواسته‌ های خود به محل اقامت خود بازگشتند.

 

*روز شنبه 9 آبان، اعتصاب کارگران قطار شهری اهواز یک ماهه شد. کارگران پیمانکاری پروژه قطار شهری اهواز که از روز 10 مهر در اعتراض به عدم پرداخت 8 ماه حقوق دست به اعتراض زدند، امروز مقابل ساختمان دفتر پیمانکار این پروژه در خیابان اقبال اهواز تجمع. به گزارش  ایلنا، ادامه این اعتراض کارگری درحالی است که پیشتر  قرار بود  مسئولان شهرداری اهواز در مقام کارفرمای اصلی پروژه قطار شهری اهواز معوقات مزدی کارگران پیمانکاری این پروژه را از محل مطالبات پیمانکار پرداخت کنند.

صبح روز یکشنبه 10 آبان، بیش از 500 تن از کارگران قطار شهری در اعتراض به تحقق نیافتن وعده کارفرما در پرداخت مطالبات شان در آغاز دومین ماه، مقابل ساختمان قطار شهری در بلوار بهبهانی تجمع کردند. کارگران پیمانکاری قطار شهری اهواز روز دوشنبه 11 آبان، همزمان با دریافت 6 ماه مزد معوقه، از احتمال اخراج 360 تن از همکاران خود باخبر شدند.

 

*صبح روز سه شنبه 5 آبان، کارگران کارخانه واگن پارس اراک در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق دست به اعتصاب و تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران واگن پارس در این تجمع اعتراضی خوستار دریافت مطالبات معوقه و تغییر مدیریت این واحد تولیدی شدند. روز چهارشنبه 13 آبان، اعتصاب کارگران کارخانه واگن پارس نهمین روز را پشت سرگذاشت.

 

*جمعی از بازنشستگان شرکت هما که از مشمولان صندوق بازنشستگی این شرکت هستند روز چهارشنبه 13 آبان، در اعتراض به پرداخت نشدن افزایش مستمریهای خود دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، در این اجتماع اعتراضی که در سالن مجتمع ورزشی کارکنان این شرکت برگزار شد، دست کم 500 کارگر حضور داشتند.

 

*صبح روز شنبه 16 آبان، 380 کارگر پیمانی قطار شهری اهواز در اعتراض به اخراج ناگهانی خود در محوطه کارگاه قطار شهری تجمع کردند. به گزارش ایلنا،اخراج این کارگران روز سه شنبه ۱۲ آبان زمانی از سوی کارفرما اتفاق افتاد که یک روز قبل از آن شرکت قطار شهری اهواز از محل مطالبات کارفرما معادل ۶ ماه از معوقات مزدی کارگران را بعد از ۳۲ روز اعتصاب پرداخت کرد.

 

*صبح روز شنبه 16 آبان، اهالی گلمغان از توابع اردبیل به نشانه اعتراض از عدم بهره‌ مندی از برق با فانوسهای خود به نشانه اعتراض جلوی استانداری تجمع کردند. به گزارش  فارس، در این تجمع اعتراضی جمعی از اهالی و زنان و مردان این منطقه با لباس‌های محلی شرکت داشتند.

 

*دور سوم اعتصاب کارگران فولاد و چدن درود از روز شنبه 16 آبان، آغازشد. به گزارش اینا، مدیریت قبلی کارخانه فولاد و چدن درود روز چهارم آبان در جمع کارگران اعتصابی حاضر و از آنان خواست تا به سر کارشان بازگردند و در عین حال برای مدت ۱۰ روز منتظر پرداخت شدن معوقات مزدی خود بمانند. کارگران در روز شنبه مطابق معمول به کارخانه آمدند اما به جای تسویه مطالبات مزدی کارگران، خبر تغییر مدیریت را شنیدند.

 

*صبح روز یکشنبه 17 آبان، جمعی از کارگران مجتمع کارخانجات عرف ایران در اعتراض به عدم پرداخت2 ماه حقوق و 6 ماه حق بیمه مقابل ساختمان شورای شهر تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در نتیجه جابجایی مدیران این شرکت ۲ ماه مزد و شش ماه حق بیمه کارگران پرداخت نشده است.

 

*تعدادی از سویاکاران در استان گلستان روز یکشنبه 17 آبان، در مقابل کارخانه محل خرید تضمینی تجمع کردند. به گزارش واحدمرکزی خبر، علت این تجمع اعتراض نخریدن محصول آنان است. مدیر کارخانه سویابین گرگان علت نخریدن سویا را علت تغییر مباشر و نبود نماینده انجمن صنفی دانه های روغنی در کارخانه بیان کرد.

 

*روز یکشنبه 17 آبان، جمعی از مردم محله آزادگان شهر اهرم در مقابل فرمانداری شهرستان تنگستان تجمع کردند و خواستار برطرف کردن و رسیدگی به مشکلات این محله شدند. به گزارش تنگستان نما، تجمع کنندگان با در دست داشتن پلاکارتهایی خواستار پیگیری مسئولان برای رفع مشکلات کانال آب محله خود شدند.

 

*عصر روز یکشنبه 17 آبان، کارگران بیکار شده کارخانه تبریز کف مرند ابتدا در دفتر نماینده مجلس از مرند و جلفا و سپس در کارخانه دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش پیام مرند، کارگران این کارخانه ماهها و سالها است که برای مطالبه حقوق عقب افتاده خود در خیابانها و مقابل فرمانداری سرگردان هستند و ای کاش هایشان به یک رویا در زندگی تبدیل شده است. هر یک از کارگران این کارخانه به طور میانگین ۱۷۰ تا ۱۸۰ میلیون ریال و در مجموع حدود ۲۵ میلیارد ریال طلب دارند.

 

*روز دوشنبه 18 آبان، صدها کارگر کارخانه کنتورسازی قزوین در تجمع اعتراضی همگانی، خواستار پرداخت حقوق معوقه خود شدند. به گزارش تسنیم، شرکت کنتورسازی از جمله شرکتهای فعال در زمینه صادرات کنتور برق است. این شرکت از نظر مواد اولیه و تولیدات به روز بوده و از لحاظ مالی در وضعیت مناسبی قرار دارد ولی با وجود این شرایط، حقوق کارگران این شرکت 4 ماه به تعویق افتاده و بیمه آنها نیز واریز نشده است.

 

*روز دوشنبه 18 آبان، حدود ۵۰۰ کارگر کارخانه سیمان تهران دست به تجمع اعتراضی مقابل دفتر این شرکت درتهران زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض یکی از مهم‌ترین دلایل این اعتراض را شنیدن زمزمه ‌هایی مبنی بر فروش هتل مجتمع سیمان تهران در مشهد اعلام داشتند. علاوه براین مسائل دیگری ازجمله حذف اضافه کاری و پرداخت نشدن سنوات سال گذشته نیز باعث نارضایتی کارگران است.

 

*صبح روز سه شنبه ۱۹ آبان، جمعی از کارگران قراردادی سیمان لوشان در استان گیلان، با سفر به تهران در اعتراض به بلاتکلیفی ۳۶ نفر از همکاران شان در نتیجه تعطیلی این واحد تولیدی، مقابل ساختمان بنیاد مستضعفان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگرانی که در این تجمع اعتراضی حضور یافته، گفت: مشکلات کارگران سیمان لوشان در مرداد ماه سال ۹۲ از زمانی آغاز شد که دولت وقت به بهانه ‌های مختلف این واحد صنعتی را تعطیل اعلام کرد.

 

*روز سه شنبه 19 آبان، اعتصاب کارگران سد چپرآباد اشنویه وارد یازدهمین روز شد. به گزارش کردپرس، یکی از کارگران شاغل در این سد گفت: با توجه به این که از اسفند سال گذشته تا کنون حتی یک ریال هم بابت حقوق و دستمزد دریافت نکرده ایم، تصمیم گرفتیم که دست به اعتصاب بزنیم و موضوع را رسانه ای نماییم. سد چپرآباد، در 10 کیلومتری جنوب شرقی اشنویه و در مسیر جاده اشنویه - پیرانشهر روی رودخانه کانی رش از سرشاخه های گدار چای است.

 

*روز چهارشنبه 20 آبان، بیش از 150 کارگر شرکت راه آهن جنوب به دلیل عدم پرداخت حقوق چهار ماهه خود مقابل استانداری تجمع و اعتراض کردند. به گزارش موج، یکی از کارگران گفت: چهار ماه است که حقوق خود را دریافت نکردم و مقابل زن و بچه هایم شرمنده هستم. کارگری دیگر گفت: پنج فرزند دارم و نمی توانم هزینه و مخارج مدرسه و دانشگاه آنها را پرداخت کنم.

 

*روز چهارشنبه 20 آبان، تجمع کارگران اخراجی شرکت پویا غرب کرمانشاه در مقابل دفتر این شرکت در تهران به ششمین روز رسید. به گزارش تسنیم، کارگران اخراجی در اعتراض به واگذاری واحدهای مسکونی سازمان کارگران به بانک صادرات برای ششمین روز متوالی مقابل دفتر مرکزی شرکت در تهران تجمع کردند. کارگران سرانجام با وعده تحقق خواسته‌های شان، روز چهارشنبه به کرمانشاه بازگشتند.

 

*صبح روز پنجشنبه 21 آبان، کارگران فضای سبز شهرداری برازجان دراعتراض به بلاتکیفی شغلی، عدم پرداخت حقوق و حق بیمه دست به اعتصاب زدند و در میدان گنجی این شهر تجمع کردند. به گزارش ناصرون، یکی از این کارگران گفت: از اول مهر امسال با برکناری پیمانکار فضای سبز شهرداری برازجان تا کنون ما هیچ حقوق و مزایایی دریافت نکرده ایم و معلوم نیست ما برای چه کسی و کجا در حال کار کردن هستیم.

 

*روز یکشنبه 18 آبان، کارگران سد تنگ سرخ یاسوج دراعتراض به عدم پرداخت 10 ماه حقوق شان دست به اعتصاب زدند و جلوی استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گزارش کبنانیوز، یکی از این کارگران گفت: به آقای استاندار و مدیرعامل آب منطقه‌ای استان بگویید یک ماه حقوق به خانه ‌تان نبرید، آیا زن و فرزندتان نگران و ناراحت نمی‌شوند. اگر شماها بدون حقوق می‌توانید زندگی کنید ما هم می‌توانیم.

روز یکشنبه 24 آبان، اعتصاب کارگران سد تنگ سرخ یاسوج وارد دومین هفته شد.

 

*به گزارش خبرگزاری مجلس، روز یکشنبه 24 آبان، جمعی از کارگزاران بیمه کشاورزی دراعتراض نسبت به بلاتکلیفی وضعیت استخدامی خود، در مقابل مجلس تجمع کردند.

 

*ظهر روز یکشنبه 24 آبان، جمعی از رانندگان اتوبوسهای مدارس استان قزوین در اعتراض به وعده ‌های سرخرمن شهرداری قزوین با وسیله نقلیه خود مقابل استانداری در بلوار نوروزیان ، اجتماع کردند. به گزارش فارس، عدم پیگیری روند شکایتهای رانندگان اتوبوسهای سرویس مدارس در خصوص جریمه ‌های پی در پی وسایل نقلیه آنان و وعده ‌های عملی نشده شهرداری قزوین به تجمع رانندگان در مقابل استانداری قزوین منجر شد.

 

*روز یکشنبه 24 آبان، تعدادی از کارگران کارخانه "تبریزکف مرند" برای بازگشت به کار و در اعتراض به عدم پرداخت 19ماه حقوق و 4 ماه حق بیمه دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهر زدند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران معترض گفت: مسؤلان در رابطه با رسیدگی به مطالبات کارگران فقط سخنرانی می کنند و هیچ گونه ضمانت اجرایی نمی دهند.

 

*صبح روز دوشنبه 25 آبان، جمعی از کارگران پیمانی و قرار دادی کارخانه ایران تایر در اعتراض به شرایط کاری خود در مقابل وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، در این تجمع تعدادی از کارگران رسمی کارخانه ایران تایر همکاران پیمانی و قرار دادی خود را برای دریافت  مزایای شغلی همراهی کردند. هدف کارگران از این تجمع وصول مطالبات قانونی و فراهم شدن امنیت شغلی است.

 

*به گزارش تسنیم، روز دوشنبه 25 آبان، هزار بازنشسته صنعت فولاد در اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق مقابل وزارت اقتصاد اجتماع کردند.

 

*روز دوشنبه 25 آبان، جمعی از کارکنان بخش مراقبت پرواز شرکت فرودگاه مهرآباد در اعتراض به سرنوشت نامعلوم خودروهایی که قرار بود به آنها واگذار شود تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، در این تجمع اعتراضی که در فرودگاه مهرآباد تهران، شرکت فرودگاههای کشور و ساختمان وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، دست کم حدود ۵۰ تن از کارکنان بخش مراقبت پرواز شرکت فرودگاه مهر آباد حضور داشتند.

 

*صبح روز چهارشنبه 27 آبان، کارگران کارخانه فولاد بویر صنعت یاسوج (بنیاد برکت) دراعتراض به عدم پرداخت 8 ماه حقوق شان مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گزارش کبنا نیوز، کارفرمایان کارگران را تهدید کردند که اگر اعتراضی کنید شما را اخراج و به جای شما کارگرانی دیگر را جایگزین می‌کنیم.

 

*کارگران لوله نورد صفا از روز دوسنبه 11 آبان دست از کار کشیدند و کارخانه تا روز یکشنبه 24 آبان به صورت تعطیل درآمد. روز دوشنبه 25 آبان، کارگران اقدام به تجمع اعتراضی در جلوی فرمانداری ساوه کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، روز دوشنبه کارگران 4 نفر را به داخل فرمانداری فرستاده و پس از مذاکره آنان با نماینده فرماندار، رییس اداره کار، رییس بیمه و یک سرهنگ از نیروی انتظامی، بالاخره همان حقوق وعده داده شده خرداد به آنان پرداخت و وعده دادند که روز 28 آبان هم حقوق ماهیانه دیگر پرداخت خواهد شد. با این درخواست که کارگران به سر خود برگردند.

کارگران در پاسخ به این اقدام گفتند ما به کارخانه برمی گرَدیم اما کار نمی کنیم. چون این پول همین الان کفاف بدهیهای کرایه خانه و هزینه مدرسه و قبوض آب و برق و گاز را هم نمی دهد.

به دنبال 17 روز کشمکش بین کارگران کارخانه نورد و لوله صفا از یکسو با مدیریت کارخانه و مسئولان شهرستان ساوه از سویی دیگر، بالاخره اعتصاب کارگران با پذیرش بخش عمده مطالبات انباشته شده کارگران توسط رئیس کارخانه در روز پنجشنبه 28 آبان با موفقیت پایان یافت.

 

*روز یکشنبه 24 آبان، اعتصاب کارگران پروژه لوله کشی تاسیسات فاز ۱۳ پارس جنوبی چهارمین روز را پشت سرگذاشت. به گزارش ایلنا، چهارمین روز اعتراض کارگران پیمانکاری فاز ۱۳ عسلویه با تجمع کارگران معترض در محل خوابگاه آغاز شد. پرداخت مطالبات مزدی این کارگران از خرداد سال جاری به تاخیر افتاده است. روز شنبه 30 آبان، اعتصاب کارگران که از روز پنجشنبه ۲۱ آبان شروع شد، همچنان ادامه پیدا کرد و دهمین روز خود را پشت سر گذاشت.

 

*روز شنبه 30 آبان، تعدادی از کارکنان شرکتی سازمان پارکها و فضای سبز در مقابل ومحوطه شهرداری آمل تجمع کردند. به گزارش هراز نو، یکی از تجمع کنندگان دلیل این تجمع را کاهش حقوق کارکنان اعلام کرد.

 

سركوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شكنجه و محاكمه فعالان كارگری در ایران را به شدت محكوم می كنیم.

منبع: نبردخلق شماره 365، یکشنبه اول آذر 1394 - 22 نوامبر 2015

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول