برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در شهریور  1394

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

101 حرکت اعتراضی

*روز یکشنبه اول شهریور، تعدادی از دارندگان مسکن مهر مرودشت به علت تاخیر به وجود آمده در واحدها تجمع کردند. به گزارش مرودشت نا، دارندگان مسکن مِهر مرودشت در پاسخ به تاخیر به وجود آمده در تحویل واحدها، تجمع کردند.

 

*صبح روز یکشنبه اول شهریور، کارگران مجتمع مس سرچشمه در جلسه پاسخگویی به مطالبات شان با پرتاب کفش از مدیر عامل شرکت صنایع ملی مس ایران، استقبال کردند. به گزارش بابک آنلاین، کارگران شرکتی مس منطقه کرمان به علت عدم امنیت شغلی و تبعیض در پرداخت امتیازات خود؛ در چند روز اخیر دست به اعتراض و اعتصاب زده و خواستار رسیدگی به مشکلات و استعفای مرادعلیزاده مدیر عامل شرکت صنایع ملی مس ایران از مسئولان بودند.

 

*روز یکشنبه اول شهریور، تعدادی از کارکنان تعمیرات بخش انتقال نیروگاههای استان تهران که شاغل در شرکت برق منطقه ‌ای تهران هستند در مقابل وزارت نیرو تجمع کردند. به گزارش تسنیم، یکی از این تجمع کنندگان گفت؛ ما از کارکنان بخش تعمیرات انتقال نیروگاههای شرکت برق منطقه ‌ای تهران هستیم که حدود 6 ماه در پرداخت حقوق ما اختلال ایجاد شده است و هیچ پاسخ روشنی برای زمان پرداخت معوقات به ما داده نمی‌شود.

 

*روز یکشنبه اول شهریور، رفتگران شهرداری فومن در اعتراض به عدم پرداخت معوقات و حقوق خود دست از کارکشیدند. به گزارش ایلنا، کارگران نارنجی ‌پوش شهرداری فومن به علت عدم پرداخت معوقات چهار ماهه و حقوق خود امروز  دست از کارکشیدند و در ساعت 4 بعد از ظهر در محل قدیم آتش نشانی فومن تجمع کردند.

این سومین تجمع رفتگران فومنی در ده روز گذشته بوده است.

 

*کارگران شرکت سداد، مجری ساخت ۱۱کیلومتر باقی مانده آزاد راه رشت – قزوین از صبح روز یکشنبه اول شهریور در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق شان تجمع کردند.

به گزارش  واحد مرکزی خبر، این تجمع در حاشیه ۱۱ کیلومتر باقی مانده آزاد راه رشت – قزوین در محدوده منجیل صورت رفت و کارگران اعلام کردند که حدود ۵ ماه است که حقوق آنها پرداخت نشده است.

 

*روز یکشنبه اول شهریور، کارگران اخراجی کارخانه سیمان کارون جلوی درب ورودی کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، به حدود ۳۹ تن از کارگران قراردادی شاغل در کارخانه سیمان کارون در شهر کلگیر شهرستان مسجد سلیمان اعلام شده است که به دلیل اتمام اعتبار قرار داد کارشان دیگر برای آنها در این واحد صنعتی شغلی وجود ندارد. دراین واحد تولید کننده سیمان بیش از ۳۲۰ کارگر رسمی، قراردادی و پیمانی مشغول به کار هستند که هر کدام از آنان دو ماه حقوق طلب دارند.

 

*روز دوشنبه 2 شهریور، تعدادی از کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد در اعتراض به ادامه بی ‌پاسخ ماندن خواسته ‌های خود در محوطه فرمانداری شهرستان مهاباد تجمع کردند. به گزارش ایلنا، مجتمع کشت و صنعت مهاباد شامل کارخانه ‌های «کشت و صنعت مهاباد»، «مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد»، «مجتمع هما مرغ مهاباد» و «سردخانه زمزم مهاباد» است. این تجمع اعتراضی در روز سه شنبه 3 شهریور برای دومین روز متوالی ادامه پیدا کرد.

 

*روز سه شنبه 3 شهریور، جمع کثیری از کارگران کفش بِلا در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان دست به تجمع اعتراضی در تهران زدند. به گزارش اشتراک، کارفرمای کارخانه کفش بلا از پرداخت بیش از ۳۰ ماه دستمزد و مطالبات کارگران شاغل در این کارخانه خودداری می کند.

 

*روز دوشنبه 2 شهریور، تعدادی از بازنشستگان پالایشگاه آبادان به منظور پیگیری بخشی از مطالبات مزدی خود در مقابل وزارت نفت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان که در رابطه با خواسته ‌های خود پلاکارتهایی نیز در دست داشتند، خواستار دیدار با مسئولان وزارت نفت بودند. سومین روز تجمع کارگران بازنشسته پالایشگاه آبادان در مقابل وزارت نفت روز چهار شنبه 4 شهریور، برگزار شد.

 

*به گزارش هفتکل نیوز، روز چهارشنبه 4 شهریور، تعدادی از کارگران شرکت نمک زدایی، مقابل فرمانداری هفتکل تجمع کردند. به گفته یکی از کارگران؛ بیش از ۹۰ در صد از کارگران این کارخانه متأهل هستند و تا کنون ۴ ماه است که کارگران حقوق دریافت نکرده و مزایای آنها به درستی پرداخت نمی شود.

 

*روز پنجشنبه 5 شهریور، کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل نسبت به بیکار شدن شان و عدم پرداخت دستمزد و مطالبات مزدی خود دست به اعتراض زدند. کارگران ذوب آهن اردبیل نزدیک به 24 ماه است که دستمزد و مزایای خود را دریافت نکرده اند. کارگران می گویند کارفرما و کارگزاران رژیم به جای پاسخگویی به خواسته های کارگران، با آنان برخورد امنیتی می کنند و کارگران معترض را تحت فشار اقتصادی قرار می دهند.

 

*صبح روز شنبه 7 شهریور، تعدادی از کارکنان قراردادی شاغل در راه و شهرسازی برخی از شهرستانهای استان بوشهر در اقدامی هماهنگ دست از کار کشیدند. به گزارش استان 24، این اقدام در اعتراض به نحوه واگذاری زمین به این کارکنان و وعده هایی است که عملی نشده است.

 

*روز شنبه 7 شهریور، جمعی از کارکنان اداره راه و شهرسازی دشتستان در اعتراض به عدم اجرایی شدن وعده مسئولان اداره کل راه و شهرسازی در زمینه مسکن آنان، دست از کار کشیدند. به گزارش استان 24، حدود سه سال پیش، با وعده اهدای زمین جهت ساخت مسکن به پرسنل راه و شهرسازی، مبالغی از آنان جمع آوری شد اما با گذشت سه سال از گرفتن این مبالغ، هیچ اقدامی درخصوص اهدای این زمینها صورت نگرفته است.

 

*به گزارش افق روشن، روز یکشنبه 8 شهریور، حدود 300 تن از کارگران خدمات شهری رشت از چهار راه صابرین از مسیر تختی به سوی شهرداری مرکز راهپیمایی کردند و خواستار دریافت دستمزد های معوقه خود شدند. کارگران در مقابل شهرداری رشت به تجمع خود ادامه دادند. در طول تجمع نیروهای انتظامی اطلاعات اطراف کارگران را محاصره کرده بودند.

 

*صبح روز یکشنبه 8 شهریور، پاکبانان شهرداری رشت برای دریافت مطالبات و حقوق شان مقابل ساختمان شهرداری رشت تجمع کردند. به گزارش خزر، هیچ کس نمی گوید که رفتگران با چه مشقتی زندگی می کنند. اگر یکی از رفتگران اعتراض کند که حقوق نگرفته است، با فشار بر روی پیمانکار، کارگر را اخراج می کنند.

 

*روز دوشنبه 9 شهریور، به دنبال وعده مدیریت، اعتصاب دو روزه کارگران پیمانکاری پتروشیمی بسپاران خاتمه یافت. به گزارش ایلنا، معترضان از طریق شرکت پیمانکاری فریمکو در واحد تعمیرات و نگهداری پتروشیمی بسپاران مشغول کارند.

 

*روز دوشنبه 9 شهریور، تعدادی از کارگران پیمانکاری زغال سنگ البرز شرقی دست از کار کشیدند. به گزارش ایلنا، معترضان از جمله کارگرانی هستند که زیر نظر پیمانکار در تونل برناکی منطقه طزره شاهرود به استخراج زغال سنگ اشتغال دارند. در این واحد معدنی البرز شرقی حدود ۶۰۰ کارگر به صورت رسمی و ۸۰۰ کارگر به صورت پیمانکاری اشتغال دارند که اعتراض اخیر مربوط به کارگران پیمانکاری شاغل در تونل برناکی است.

 

*روز سه شنبه 10شهریور، تعدادي از کشاورزان چهارمحال و بختياري در تجمعي، خواستار رفع محروميتهاي برداشت آب و رفع بي آبيهاي مزارع و باغات خود شدند. به گزارش آفرینش، در اين تجمع که در مقابل ساختمان شرکت آب منطقه‌ اي چهارمحال و بختياري برگزار شد، کشاورزان نسبت به لغو برداشت آب طرحهاي کشاورزي خود اعتراض کردند.

 

*روز سه شنبه 10شهریور، جمعی از مال باختگان پروژه آتی شهر که بیش از 12 سال از موعد تحویل واحد های شان می گذرد، مقابل بنیاد مستضعفان تجمع کردند. به گزارش صما، یکی از معترضان گفت: از سال 82 تمام سرمایه خود را به امید خانه ‌دار شدن به «شرکت آتی ساز» که از شرکتهای تحت پوشش «بنیاد مستضعفان» است، سپرده ایم و قرار بود طی 36 ماه واحدهای آپارتمانی را در پروژه آتی شهر تحویل دهند ولی اکنون با گذشت بیش از 12 سال از آن زمان نه تنها هیچ واحدی واگذار نشده، بلکه هیچ‌کس هم به ما پاسخگو نیست.

 

*روز سه شنبه 10شهریور، اعتصاب کارگران بخش پیمانکاری جزیره صنعتی صدرا (فرا ساحل) در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق، سومین روز خود را پشت سر گذاشت. به گزارش خلیج فارس، تعدادکارگران اعتصابی حدود 700 تن برآورد می شد و گرچه مدیر صدرا در جنوب، پیگیریهایی انجام داده، ولی مدیران اصلی شرکت که در تهران می باشند، ظاهرا توجهی به این مشکلات ندارند.

شرکت صنایع دریایی ایران (صدرا) که روزگاری فعال ترین بنگاه اقتصادی و مجموعه صنعتی بوشهر محسوب می شد و شمار کارکنان آن در دوران اوج فعالیت اش حدود 4 هزار تن برآورد می شد، اینک به کمتر از 1500 نفر رسیده است.

 

*صبح روز پنجشنبه 12 شهریور، کامیونداران بافق به دلیل پایین بودن مبلغ قرارداد نقل و انتقال سنگ آهن، اعتصاب کردند. به گزارش بافق خبر، آنها خواستار افزایش مبلغ قرارداد در جابجایی هر تن سنگ آهن از معدن سه چاهون به سنگ آهن هستند.

 

*روز شنبه 14 شهریور، کارگران شرکت آب و فاضلاب اهواز دراعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق دست به تجمع مقابل استانداری زدند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران که در تجمع شرکت داشت، گفت: سه سال است که سنوات کار و عیدی، بن مسکن و بن کالا پرداخت نشده و لباس کار هم در این مدت به ما نداده اند.

 

*جمعی از کارگران کارخانه آردل صبح روز شنبه 14 شهریور در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغل و معوقات مزدی خود، مقابل دفتر فروش این کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران از ابتدای سال جاری تاکنون معطل بازنشستگی هستیند و در این مدت نیز مزایای مزدی آنها به صورت نامنظم پرداخت شده است.

 

*روز شنبه 14 شهریور، کارکنان نیروگاه و سد در حال ساخت چم شیر گچساران به علت تاخیر در پرداخت مطالبات خود برای چندمین روز متوالی دست به اعتراض زدند.

به گزارش عصردنا، این کارگران از خرداد امسال تاکنون حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده اند. پروژه سد چم شیر که عملیات اجرایی آن از سال 91 شروع شده است در حال حاضر حدود 34 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و یک هزار و 300 تن نیروی انسانی متخصص، ماهر و نیمه ماهر در ساخت سد چم شیر مشارکت دارند.

نیروگاه و سد چم شیر در 25 کیلومتری جنوب شرقی شهر دوگنبدان در کهگیلویه و بویراحمد و برروی رودخانه زهره ساخته می شود.

 

*روز شنبه 14 شهریور، جمعی از کامیون داران بافق به علت پایین بودن مبلغ قرارداد حمل و نقل سنگ آهن از معدن سه چاهون به سنگ آهن چغارت اعتصاب کردند. به گزارش بافق فردا، در ابتدای شروع کار شرکت برنده مناقصه اعلام شد که به ازای حمل هر تُن سنگ از معدن سه چاهون به سنگ آهن چغارت ۴۴۰۰ تومان پرداخت کند اما پس از گذشت یک روز کار اعلام شد که مدیر عامل شرکت سنگ آهن بیان کرده به ازای حمل هر تن ۳۶۰۰ تومان پرداخت خواهد شد.

 

*به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران کاشی کویر در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه دستمزد و حق بیمه و نیز تمدید تعطیلی موقت این واحد تولیدی، روز شنبه 14 شهریور، در قسمتی از مسیر یزد به تهران تجمع کردند.

 

*صبح روز دوشنبه 2 شهریور، کارگران کارخانه کمباین سازی اراک در اعتراض به تصمیم آستان قدس رضوی، سهامدار اصلی شرکت کمباین سازی اراک، مبنی براخراج 200 کارگر دست به تجمع مقابل کارخانه زدند وخواستاربازگشت به کارشدند. به گزارش خبرآنلاین، آستان قدس رضوی (با در اختیار داشتن 51 درصد سهام شرکت) از تمدید قرارداد 200 کارگر شرکت که موعد قرارداد کاری شان تا پایان تیرماه بوده امتناع کرد.

روز چهارشنبه 11 شهریور، کارگران اخراج شده کارخانه کمباین سازی اراک در تیزی تند آفتاب در ادامه اعتراض خود، پلاکارد به دست، فریاد از بیکاری را نه با الفاظی برخاسته از گلو که در نوشته ای روی پلاکارد بیان می کردند. روز شنبه 14 شهریور حرکت اعتراضی این کارگران چهاردهمین روز خود را پشت سر گذاشت.

کارخانه کمباین سازی ایران، در کیلومتر 4 جاده اراک - تهران واقع شده و بیش از 90 درصد بازار فروش کمباینهای سبک، سنگین و نیمه سنگین و از 95 درصد بازار فروش بیلر در ایران در اختیار شرکت کمباین سازی ایران قرار دارد.

 

*کارگران شهرداری کهنوج در اعتراض به عدم پرداخت 7 ماه حقوق، روز یکشنبه 15 شهریور، بار دیگر اعتصاب کردند. به گزارش شوباد، به دنبال اعتصاب کارگران شهرداری، خیابانها و معابر شهر کهنوج در انبوهی از زباله فرو رفت.

 

*روز یکشنبه 15 شهریور، کارگران مس سرچشمه در اعتراض به قراردادهای موقت و وضعیت حقوق و دستمزد خود بار دیگر مقابل وزارت صنعت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع‌ کنندگان از جمله نیروهای قراردادی شاغل در مجتمع مس سرچشمه هستند که به دلیل تغییر نکردن شرایط کاری و دستمزدشان بر اساس میزان ساعت کاری آنها وعمل نکردن مسئولان به وعده‌ های شان برای بار دوم به تهران آمدند.

 

*به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، روز یکشنبه 15 شهریور، رانندگان خودروهای حمل قطعات (تریلی) شرکت قالبهای صنعتی ایران خودرو به دلیل پرداخت نشدن دستمزدشان دست از کار کشیدند. بعد از اعتصاب رانندگان، شرکت قالبهای صنعتی ایران خودرو برای جابه جایی و حمل قطعات مجبور به استفاده از خودروهای متفرقه شد که به هر کدام از آنان بابت حمل قطعات مبلغ 500 هزار تومان پرداخت نمود.

 

*روز یکشنبه 15 شهریور، کارگران شاغل در تراکتورسازی کردستان برای سومین بار طی چند ماه گذشته در محوطه شرکت اقدام به تجمع اعتراضی کردند. به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، یکی از خواسته های کارگران رسیدگی به وضعیت بهداشت سالن غذا خوری بود که از طرف مدیریت قول رسیدگی به این خواسته داده شد.

 

*تعدادی کارگران کارخانه شیشه آبگینه قزوین پیش از ظهر روز یکشنبه 15 شهریور، با تجمع در مقابل استانداری قزوین خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگرانی که در این تجمع اعتراضی حضور داشت گفت؛ در کارخانه شیشه آبگینه زمانی نزدیک به ۴۰۰ کارگر کار می‌ کردند که در حال حاضر تعداد آنها به حدود ۲۷۰ تن کاهش یافته است.

 

*روز دوشنبه ۱۶ شهریور، اعتصاب کارگران پیمانی زغال سنگ البرز شرقی در اعتراض به ۴ ماه حقوق معوقه پنجمین روز خود را پشت سرگذاشت. به گزارش ایلنا، پیش از این کارگران واحد معدنی برناکی در طزره استان سمنان روز‌های ۲۲ تا ۲۴ خرداد به مدت سه روز اعتصاب کردند. این کارگران از روز پنج شنبه ۱۲ شهریور در محوطه معدن تجمع کردند.

 

*تعدادی از مهندسان ناظر بیکار شده‌ از جهاد کشاورزی در روز دوشنبه 16 شهریور، در برابر استانداری تجمع اعتراضی سکوت برگزار کردند. به گزارش هومیان ‌نیوز،یکی از معترضان گوفت:«بارها و بارها پیگیری و پیگیری کرده ‌ایم، وزارت جهاد می‌گوید اعتبار جذب شما را باید استان تهیه کند؛ در استان هم هنوز برای ما اعتبار تا این لحظه تأمین نشده است و ما اینک بیکار شده‌ایم؛ ما در سال 86 وارد مجموعه شدیم و همه هم مدارک دانشگاهی داریم ولی حالا بعد از این همه سابقه خدمت داریم بیکار می‌شویم».

 

*روز چهارشنبه 18 شهریور، کارگران پیمانکاری مس سرچشمه در پنجمین روز حضورشان درتهران دست به تجمع مقابل نهاد ریاست ‌جمهوری زدند. به گزارش ایلنا، یکی کارگران حاضر در این تجمع اعتراضی با اعلام این خبر گفت؛ از مراجعه روز گذشته به وزارت صنعت، معدن و تجارت نتیجه ‌ای نگرفتیم و برای همین برای پیگیری خواسته‌ های خود به نهاد ریاست جمهوری مراجعه کردیم. کارگران معترض مس سرچشمه که از روز شنبه 14 شهریور در تهران بودند؛ با وعده نهاد ریاست جمهوری مبنی بر پیگیری خواسته ‌های شان به کرمان بازگشتند.

 

*روز شنبه 21 شهریور، کارگران شهرداری بیجار در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات و حقوق شان طی چند ماه گذشته، مقابل فرمانداری بیجار تجمع کردند. به گزارش فارس، عدم پرداخت به موقع حقوق و مطالبات کارگران، مشکلات زیادی برای امرار معاش آنها به وجود آورده است.

 

*گزاش برنا از غرب تهران، روز شنبه 21 شهریور، جمعی از سهامداران تعاونی مسکن شرکت مخابرات با تجمع جلوی دادسرای شهریار، تقاضای رسیدگی به فروش زمینهای این تعاونی کردند.

 

*روز یکشنبه 22 شهریور، تعدادی از کارگران معدن گلتوت شهرستان زرند قبل از آغاز شیفت یک کاری خود دست به اعتصاب زدند. به گزارش 72 عارف، کارگران این معدن به علت عدم پرداخت به موقع حقوق خود مسیر جاده کوهبنان به شهرستان زرند را مسدود کردند. تجمع کنندگان بر پرداخت معوقات حقوقی ۲ ماه گذشته و رفع نابسامانی در پرداخت حقوق خود تاکید کردند. به علت این تجمع اعتراضی و مسدود کردن جاده، کارگران معادن زغال سنگ اصلی، پابدانای جنوبی، چشمه پودنه و … نتوانستند به محل کار خود بروند و عملاً این معادن به حال نیمه تعطیل در آمد.

 

*به گزارش ایرنا، شماری از ملوانانی که در لنجهای صیادی بوشهری مشغول به کار هستند روز یکشنبه 22 شهریور، در اعتراض نسبت به آنچه ممانعت از ادامه فعالیت آنها توسط مسئولان نامیده شده، مقابل استانداری بوشهر تجمع کردند.

 

*روز یکشنبه 22 شهریور، جمعی از رانندگان کامیون در یزد در اعتراض به توزیع نامناسب بار در یزد، وضع پایانه های حمل ونقل و حضور دلالان در توزیع بار تجمع کردند. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از رانندگان کامیون که برای اعتراض در مقابل استانداری حاضر شده بود، گفت: با گذشت 10 روز از اعلام نوبت توسط راننده، باز هم باری به رانندگان داده نمی شود.

 

*روز یکشنبه 22 شهریور، تعدادی از اعضای تعاونی مسکن مهر، تعاونی 8 صبا شهر، در اعتراض به عدم تکمیل پروژه های عمرانی این مسکن، مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان میانه تجمع کردند. به گزارش  میانا، شرکت کنندگان در این تجمع از متقاضیان واحدهای مسکن مهر، اعلام کردند تا زمان رسیدگی به مطالبات آنها همچنان به اعتراض خود ادامه خواهند داد.

 

*تعدادی از اعضای تعاونی مسکن کارکنان گمرک ایران از صبح روز دوشنبه 23 شهریور، در محل ساختمان مرکزی گمرک ایران در خیابان ولی عصر تجمع کردند. به گزارش فارس، مدیران عامل شرکت تعاونی اقدام به فروش زمینها بدون هماهنگی اعضا کرده‌ و واحدهای 3 هزار عضو همچنان بعد از گذشت 25 سال تحویل داده نشده است.

 

*به گزارش ثلاث، در پی درگذشت امجدی کارگر جوان شهرداری بندر سیراف به دلیل برق گرفتگی و کمبود امکانات پزشکی در محل درمانگاه این شهر، بعد از ظهر روز دوشنبه 23 شهریور، پس از تشییع و خاکسپاری نامبرده، جمعی از جوانان سیرافی در اعتراض به کمبود شدید امکانات برای درمانگاه، در درمانگاه بندر سیراف تجمع کردند.

 

*روز سه شنبه 24 شهریور، اعتصاب غذای کارگران کارخانه لوله گستر اسفراین در اعتراض به  تعویق سه ماه حقوق، وارد دومین روز شد. به گزارش اترک نیوز، محصولات تولیدی این کارخانه توسط شرکت نفت خریداری شده است اما این شرکت پول محصولات را پرداخت نکرده و کارفرما در پرداخت حقوق کارکنان به مشکل خورده است. شرکت لوله گستر اسفراین در مساحتی بالغ بر 210 هکتار ساخته شده و تنها تولید کننده لوله های فولادی بدون درز در استان خراسان شمالی است.

 

*تعدادی از کارگران کشتارگاه سنتی اهواز در روز شنبه 14 شهریور، برای رسیدگی به وضعیت خود برای دومین بار رو به روی ساختمان شورای اسلامی شهر اهواز تجمع کردند. به گزارش ایرنا،کشتارگاه صنعتی اهواز از نیمه اردیبهشت امسال آغاز به کار کرد و کشتار دام سبک و سنگین از کشتارگاه سنتی به صنعتی منتقل شد و کارگران کشتارگاه سنتی اهواز از زمانی که کشتارگاه صنعتی آغاز به کار کرد بیکار شدند. تجمع کارگران اخراجی کشتارگاه سنتی اهواز در روز یکشنبه 15 شهریور ادامه پیدا کرد و در این روز نیروی انتظامی به کشتارگاه وارد شد و کارگران را با زور اخراج کردند.

روز چهارشنبه 18شهریور، کارگران اخراجی کشتارگاه اهواز باردیگر در اعتراض به تضییع حقوق خود و عملکرد نامناسب شهرداری و شورای اسلامی شهر اهواز، در مقابل ساختمان این شورا تجمع کردند. کارگران با دادن شعار «کارگران حق آب و خاک و کار دارند»، روز شنبه 21 شهریور، برای پنجمین بار مقابل ساختمان شورای اسلامی شهر اهواز تجمع کردند. کارگران اخراجی کشتارگاه اهواز بار دیگر در روز سه شنبه 24 سهریور، مقابل شورای شهر اهواز همزمان با انتخاب رئیس جدید شورای شهر تجمع کردند.

 

*کارکنان  118 بیرجند به دلیل واگذاری این مرکز به بخش خصوصی اعتصاب کردند. به گزارش روز چهارشنبه 25 شهریور خاورستان، طی چند هفته گذشته مرکز 118 تعدادی از کارکنان خود را به دلیل واگذاری این مرکز به بخش خصوصی اخراج کرد که این مشکلات اعتصاب کارمندان را در پی داشته است.

قبلاً نیز در روز شنبه 7 شهریور، تعدادی از کارمندان 118 به نشانه اعتراض در مقابل استانداری تجمع کردند.

 

*جمع کثیری از کارگران کارخانه کاشی نیلو برای هفتمین بار پس از واگذاری این شرکت به بخش خصوصی، در روز سنبه 21 شهریور، برای وصول مطالبات خود مقابل فرمانداری ویژه نجف ‌آباد تجمع کردند. به گزارش فارس، کارگران حاضر در این تجمع عدم وصول حقوق معوق 5 ماهه، عدم واریز بن کارگری در این مدت، عدم واریز حق بیمه و مزایای کارگری را از جمله دلایل خود برای این تجمع اعتراض ‌آمیز عنوان کردند.

روز پنجشنبه 26 شهریور، معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری نجف‌آباد از تعهد مدیران کارخانه کاشی نیلو برای رفع مشکلات پیش آمده تا هفتم مهر خبر داد و با ایت تعهد کارگران به سر کار بازگشتند.

 

*به گزارش  فارس، همزمان با سفرعلی ربیعی وزیر کار و تعاون به همراه معاون اول رئیس جمهور به خراسان جنوبی، جمعی از جوانان بیرجند در روز شنبه 28 شهریور، با تجمع مقابل اداره جدید تامین اجتماعی استان با بیان اینکه نرخ بیکاری اعلام شده از طرف وزیر کار را قبول ندارند خواستار توجه به اشتغال در این استان شدند.

 

*جمعی از کارگران کارخانه پارس متال روز شنبه 28 شهریور، در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران این مجتمع صنعتی با احتساب شهریور نزدیک به دو ماه معوقات مزدی طلبکارند و همچنین گفته می ‌شود که حق بیمه ماههای تیر و مرداد آنها هنوز به حساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است.

 

*روز یکشنبه 29 شهریور، کارگران شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش رهیاب، کارگران تجمع کرده می گویند؛  یازده ماه است حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده اند. یکی از کارگران که از وضعیتی که برایش به وجود آمده شدیداً گلایه دارد می گوید: برخی از ما تا سرحد طلاق هم پیش رفته ایم، بعضی از کارگران خانواده های شان از هم پاشیده شده است. الان مدارس و دانشگاهها در حال بازگشایی است و همه  ما بچه مدرسه ای و دانشجو داریم و باید آنها را راهی مدرسه کنیم، اما یک ریال هم در جیبمان نیست.

 

*کارگران پیمانکاری معادن زغال سنگ البرز شرقی واقع در منطقه طرزه استان سمنان صبح روز یکشنبه 29 شهریوور، برای سومین بار در ماه جاری در محوطه معدن تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در این اجتماع اعتراضی نزدیک به ۱۵۰ تن از کارگران  معدن برناکی حضور داشتند. دلیل این اجتماع اعتراضی پرداخت نشدن ۴ ماه دستمزد معوقه  است. در این واحد معدنی حدود ۶۰۰ کارگر به صورت رسمی و ۸۰۰ کارگر به صورت پیمانکاری اشتغال دارند. منطقه طزره دامغان و منابع زغال سنگ آن، یکی از غنی ترین منابع زغال سنگ ایران بوده و اصلی ترین تامین کننده زغال سنگ ذوب آهن اصفهان است.

 

*صبح روز یکشنبه 29 شهریور، تعدادی از کارگران بیکار شده شرکت اتحاد ماشین به همراه خانواده های خود جلوی درب ورودی مجتمع مس میدوک تجمع کردند. به گزارش کارگران کرمان، شرکت اتحاد ماشین، پیمانکار دسته ۲ شرکت اولنگ بوده و تعداد ۶۴ کارگر دارد.

 

*روز یکشنبه 29 شهریور، کارگران کارخانه چینی بهداشتی رزبه دلیل اعتراض به حقوق و مزایا در نزدیکی درب نگهبانی این کارخانه تجمع کردند. به گزارش اردکان گویا، کارگران نسبت به بعضی از حقوق و مزایای خود اعتراض داشته و اعلام کردند که اگر تا 17 مهر این مشکلات رفع نشود دوباره تجمع خواهند کرد.

 

*روز یکشنبه 29 شهریور، کارکنان مجتمع کشت و صنعت مهاباد در اعتراض به تعویق پرداخت حقوق و مطالبات خود در برابر اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی این شهرستان گرد آمدند. به گزارش ایرنا، معترضان به عملکرد صاحبان مجتمع کشت و صنعت مهاباد (موسوم به شرکت سبز) اعتراض کردند.

 

*روز یکشنبه 29 شهریور، جمعی از کارگران شاغل در کارخانه ‌های خودرو سازی و قطعه ‌سازی استان تهران در برابر مجلس تجمع کردند و خواستار تضمین آینده شغلی خود شدند. به گزارش ایلنا، تجمع‌ کنندگان گفته ‌اند نگرانند که باز نگه داشته شدن مرزهای ایران به روی واردات خودرو خارجی، کمبود نقدینگی و کاهش خرید خودروهای صفر داخلی، منجر به اخراج کارگران در مراکز مختلف شود.

 

*جمعی از کارگران پیمانکاری پتروشیمی امیرکبیر ظهر روز دوشنبه 30 شهریور به دلیل  افزایش نیافتن مزایای مزدی خود از خوردن وعده غذای ناهار روزانه خودداری کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران از اینکه در آستانه شروع سال تحصیلی جدید برای فرزندان در حال تحصیل آنها کمکهای نقدی کمتری در نظر گرفته شده است معترض هستند.

 

*روز دوشنبه 30 شهریور، تعدادی از کارگران بازنشسته کارخانه آردل که خود را سهامدار این شرکت می‌ دانند، برای تعیین تکلیف میزان سهام خود دست به تجمع مقابل این مجتمع تولیدی لوازم خانگی زدند. به گزارش  ایلنا، کارگران معترض خواهان تعیین تکلیف میزان سهام خود شدند.

 

*کارگران معدن خصوصی چشمه پودنه در استان کرمان، شهرستان کوهبنان، صبح روز سه شنبه 31 شهریور، به نشانه اعتراض به جای انجام وظیفه شغلی خود در محوطه معدن تجمع کردند. به گزارش ایلنا، جدا از آن که نحوه محاسبه مزایای کارگران این معدن نسبت به مزایای مزدی کارگران معادن مجاور کمتر است، آنها همچنین از اواسط فصل بهار تاکنون بابت مزایای مزدی خود طلبکارند.

 

*حدود 100 تن از کارمندان سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان صبح روز سه‌ شنبه 31 شهریور اقدام به تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان شماره 2 وزارت صنعت، معدن و تجارت کردند. به گزارش عصر ایران، این کارمندان با در دست داشتن پلاکاردها و سر دادن شعارهایی به آنچه «نحوه و وضعیت انتصابات مدیران این سازمان»، «وضعیت قراردادهای کار»، «اعمال نشدن ضریب افزایشی مصوب روی دستمزدها» و «تهدید کارمندان معترض به اخراج با وجود اذعان مدیران سازمان به بر حق بودن مطالبات کارکنان» خواندند، اعتراض کردند.

 

*صبح روز سه شنبه 31 شهریور، کارگران شهرداری منطقه 7 اهواز مقابل درب ورودی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تجمع کردند. به گزارش رخوزنیوز، این کارگران در پلاکاردهایی که در دست داشتند خواستار پرداخت مطالبات شهرداری از سوی این شرکت شدند و همچنین درخواست دیدار با بیژن عالیپور مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز را مطرح کردند.

 

*روز سه شنبه 31 شهریور، شماری از کارکنان مجتمع کشت و صنعت مهاباد بار دیگر با حضور در جلوی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و فرمانداری این شهرستان خواستار پرداخت مطالبات معوقه خود از طرف مدیریت این واحد تولیدی شدند. به گزارش مُکریان، بعضی از کارگران دو سال است یک ریال حقوق نگرفته اند و مجریان قانون و مسئولان شهرستان، تاکنون کارچندانی برای الزام هیات مدیره به پرداخت حق و حقوق کارگران انجام نداده است.

 

*از صبح روز شنبه ۲۸ شهریور، کارگران مجتمع فولاد و چدن درود، در اعتراض به آنچه نادیده گرفتن حقوق کارگران این مجتمع از سوی مدیریت عنوان شده دست از کار کشیدند. به گزارش ایلنا، این اعتصاب در روز چهارشنبه 28 شهریور چهارمین روز خود را پشت سر گذاشت.

 

سركوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شكنجه و محاكمه فعالان كارگری در ایران را به شدت محكوم می كنیم.

منبع: نبردخلق شماره 363، چهارشنبه اول مهر 1394 - 23 سپتامبر 2015

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول