برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در مرداد 1394

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

77 حرکت اعتراضی

*صبح روز پنج شنبه اول مرداد، صدها آتش نشان در اعتراض به وضعیت حقوق و مزایا و قرار نگرفتن این شغل در رده مشاغل سخت، مقابل سازمان آتش ‌نشانی واقع در خیابان آزادی در تهران دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش تسنیم، آتش‌ نشانان جزو کارمندان شهرداری محسوب می شوند. مهمترین‌ خواسته های تجمع کنندگان، حل مساله سختی کار، وضعیت نابسامان آتش نشانان ، لباسهای استحقاقی بود.

 

*عصر روز پنجشنبه 1 مرداد، بیش از 3 هزار تن ازکارگران پالایشگاه نفت و گاز ستاره خلیج فارس در بندرعباس در اعتراض به قطع آب و قطع پی در پی برق سایتها و خوابگاهها که منجر به خاموش شدن چراغها و کولر داخل کانکسهای محلهای استراحت کارگران می شود، در خیابانهای محوطه پالایشگاه دست به تجمع اعتراضی زدند که منجر به درگیری با انتظامات داخلی و نیروی انتظامی گردید. به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، این کارگران که در شرایط بسیار بد آب و هوایی و گرد و غبار مشغول به کارهستند، از حداقل امکانات رفاهی و بهداشتی محرومند. به نحوی که در ساعات گرم روز، آب مصرفی آنها در اثر گرمای زیاد هوا به حدی داغ می شود که نه تنها قابل خوردن نیست، بلکه نمی توان از آن برای شستشو استفاده کرد.

پالایشگاه نفت بندر عباس در سال ۱۳۷۱ تأسیس و در سال۱۳۷۶ به بهره‌ برداری رسید و در حال حاضر با نام شرکت پالایش نفت بندر عباس فعالیت می ‌کند. ظرفیت اسمی و ظرفیت عملیاتی این پالایشگاه ۳۲۰ هزار بشکه در روز است.

 

*روز شنبه 3 مرداد، کارکنان شرکت آب و برق جزیره کیش دست از کار کشیده و به نشانه اعتراض در شرکت آب و برق کیش تجمع کردند. به گزارش تیک، علت این اعتصاب و تجمع، اخراج نماینده کارگران به بهانه مصاحبه تلویزیونی نماینده کارگران است.

 

*روز شنبه 3 مرداد، گروهی از کارگران پروژه سد «تنگ سرخ شیراز» در مقابل شرکت آب منطقه‌ ای استان فارس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این تجمع به دلیل استمرار بی‌ توجهی‌ شرکت پیمانکاری پیماب (پیمانکار ساخت سد تنگ سرخ شیراز) نسبت به پرداخت مطالبات مزدی کارگران است. در این تجمع اعتراضی به غیر از کارگرانی که در اواخر زمستان سال گذشته با آنها تسویه حساب شده، گروهی از کارگران باقیمانده در این پروژه سد سازی نیز حضور داشتند. مدریت این شرکت وعده داد که طی 10 روز

تمامی کارگران مطالبات معوقه خود را دریافت خواهند کرد.

 

*روز یکشنبه 4 مرداد، 400 کارگر کارخانه کمباین سازی ایران در اعتراض به اخراج 117 کارگر قرار دادی اقدام به تجمع کردند. به گزارش ایلنا، خودداری کارفرمای کارخانه از تمدید قرارداد کار 117 کارگر قراردادی و پرداخت نشدن نزدیک به سه ماه معوقات مزدی نیز از جمله دلایل شکل گیری این تجمع اعتراضی بود.

 

*روز یکشنبه 4 مرداد، جمعی از کارگران کارخانه پوشش گستر اردکان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق ومطالبات شان در دفتر امام جمعه اردکان تجمع کردند. به گزارش  اردکان گویا، این کارگران اعتراضات خود منبی بر عدم پرداخت حقوق و مزایا و حق الزمه خود که طی چند سال اخیر پرداخته نشده است را اعلام کردند.

 

*صبح روز یکشنبه 4 مرداد، گروهی از کارگران فضای سبز شهرداری منطقه دو اهواز در اعتراض به عدم دریافت مطالبات معوقه خود در پارک کوثر اهواز در مقابل ساختمان دفتر شرکت پیمانکار شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران  که در استخدام  شرکت پیمانکاری «سپهر قلعه گلی» هستند خواستار پاسخ قاطع مسئولان شرکت پیمانکاری در خصوص پرداخت نکردن دستمزد و حق بیمه  ماههای خرداد و تیر شدند.

 

*فعالان کارگری شوش و اندیمشک در روز یکشنبه 4 مرداد، از اعتصاب کارگران کارخانه های سیمان در جاده اندیمشک - خرم آباد خبر دادند. بنا بر این گزارش؛ کارگران کارخانه سیمان آریا و اسادیس در منطقه ای به نام پل زال در جادۀ اندیمشک - خرم آباد بیش از پنج ماه است که هیچ گونه مزدی دریافت نکرده و اکنون ٢٧ روز است که دست به اعتصاب زده اند. کارفرماهای این دو شرکت (پیرهادی مدیر کارخانه آریا و عالی خانی مدیر کارخانه اسادیس) در طول ٢٧ روزی که کارگران در اعتصاب هستند فقط از طریق پیام تلفنی به کارگران این دو واحد وعدۀ سر خرمن می دهند.

 

*به گزارش تسنیم، روز دوشنبه 5 مرداد، تعدادی از کارگران یکی از شرکتهای خدماتی فرودگاه خمینی که اخراج شده اند، در اعتراض به این اقدام مقابل دفتر مدیرکل فرودگاه دست به تجمع زدند.

 

*به گزارش ايرنا، جمعي از مالباختگان موسسه مالي ميزان در اعتراض به بازنگرداندن سپرده شان در اين موسسه، روز دوشنبه 5 مرداد، مقابل مجلس رژیم تجمع كردند.

 

*تعدادی از کارگران شرکتی اداره سیر و حرکت راه آهن خراسان رضوی در اعتراض به روند رسیدگی به پرونده شکایت تبعیض در وضعیت حقوق و مزایای خود در عدم اجرای برخی قوانین و احکام کار، روز سه شنبه 6 مرداد، مقابل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تجمع کردند. به گزارش تابناک ، کارگران معترض پیش از این نیز در اداره کار شکایت کرده اما پیامد آن شکایت، قطع مزایا در دو ماه پس از آن و عدم پرداخت عیدی و سنوات چند ماه و ندادن حقوق خرداد و تیر شاکیان شده است.

 

*ظهر روز سه شنبه 6 مرداد، تعدادی از مهندسان آزمایشگاههای فنی همدان در بخش بتن، خاک و جوش جلوی اداره کل راه و شهرسازی استان همدان تجمع کردند.

به گزارش فارس، با گذشت سه سال از فعالیت آزمایشگاه و استخدام نیروی کار قابل توجه و حضور اساتید شناخته شده حوزه عمران در این آزمایشگاه، آیین نامه جدیدی اعلام شده و به همین دلیل آزمایشگاههای فنی که نیاز به تمدید پروانه کار دارند با مشکل مواجه‌ و فعالیت آنها معلق مانده است. با این شرایط نیروهای آزمایشگاه بیکار شده‌ و این امر موجب مشکلاتی برای خانواده ‌ها شده است.

 

*حدود 1500 کارگر شرکت قالبهای صنعتی سایپا صبح روز سه شنبه 6 مرداد، در اعتراض به تاخیر در پرداخت مزد و برای دستیابی به برخی مطالبات دیگرشان دست به اعتصاب زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، اعتصاب این کارگران به دلیل نارضایتی از شرایط موجود و تاخیر در پرداخت مزد از اول صبح از سالنهای یک و دو، شامل ماشین کاری و فینیشینگ شروع شد و به سرعت به سالنهای دیگر کشیده شد.

 

*روز چهارشنبه 7 مرداد، شماری از کارمندان باشگاه استقلال به دلیل پرداخت نشدن حقوق‌ معوقه خود مقابل باشگاه استقلال تجمع کردند و خواستار پرداخت مطالبات خود شدند. به گزارش  تسنیم، یکی از معترضان روی خود بنزین ریخت و اقدام به خودسوزی کرد که با وساطت افرادی که در باشگاه حضور داشتند، این مسئله ختم به خیر شد.

 

*بیش از 500 کارگر کشت و صنعت نیشکر هفت تپه ،صبح روز سه شنبه 6 مرداد در اعتراض بی توجهی کارفرما در پرداخت مطالبات مزدی شان اعتصاب کردند. به گزارش ایلنا، دلیل اعتراض کارگران نگرانی آنها از اضافه شدن دستمزد ماههای خرداد و تیر به معوقات مزدی است هنوز توسط کارفرما پرداخت نشده است. روز چهارشنبه این اعتصاب وارد دومین روز شد. کارگران رسمی معادل 2 ماه، کارگران قراردادی معادل 4 ماه و رانندگان شاغل در این مجتمع معادل 8 ماه مزد معوقه طلبکارند. روز پنجشنبه 8 مرداد، پس از ۳ روز اعتصاب، کارگران با رسیدن به خواسته های خود به این حرکت اعتراضی پایان دادند. کارگران موفق شدند حقوق معوقه خرداد ماه را دریافت کیند.

 

*روز پنجسنبه 8 مرداد، یکی از کارمندان شهرداری ملارد در اعتراض به دیرکرد پرداخت حقوق دست به خود سوزی در مقابل دفتر شهردار زد. به گزارش تهران نیوز، مشکلات مالی در شهرداری ملارد باعث گشته تا ساعات اضافه کاری کارمندان نیز کاهش یابد.

در حال حاضر آخرین حقوق پرداخت شده توسط شهرداری مربوط به خرداد ماه است که تنها بخشی از آن پرداخت شده و حقوق تیر ماه همچنان پرداخت نشده باقی است.

 

*روز شنبه 10 مراد، جمعی از کارگران کارخانه سدید ریخته ‌گر در اعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق شان در مقابل ساختمان فرمانداری اسلامشهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران کارخانه سدید ریخته‌ گر اعلام کردند که خقوق دو ماه پایان سال 1393 و چهار ماه نخست سال  1394 به آنان پرداخت نشده است. در عین حال کارفرمای این واحد تولیدی بابت حق بیمه کارگران از آبان ماه سال گذشته به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است.

 

*به گزارش ارگ نیوز، صبح روز شنبه 10 مرداد، بیش از ۱۴۰ کارگر ارگ قدیم بم، «بزرگترین سازه خشت و گلی جهان» برای چندمین بار به علت پرداخت نشدن معوقات شان دست به اعتصاب زدند. بنا به این گزارش، چند ماه است که علاوه بر عدم پرداخت حق بیمه، کارگران نیز پرداخت نشده و این سبب مشکلات فراوان برای کارگران شده است.

 

*جمعی از رانندگان ساوجی در اعتراض به پایمال شدن حقوق خود به دلیل سیستم نا منظم نوبت دهی و اعلام بار  و حمل کالا پائین ‌تر از قیمت تعرفه، در روز شنبه 10 مرداد از پشت فرمان وسایط نقلیه خود پائین آمده در مقابل فرمانداری ساوه تجمع کردند. به گزارش ایسنا، این دومین تجمع تعدادی از کامیونداران و رانندگان شهرستان‌ ساوه در دو ماهه اخیر است.

 

*صبح روز یکشنبه 11 مرداد، کشاورزان منطقه پادنا سمیرم در اعتراض به نصب پمپهای انتقال آب در بستر رودخانه و کاهش شدید آب رودخانه در مقابل استانداری اصفهان تجمع کرده و خواستار ملاقات با استاندار شدند.

به گزارش ندای اصفهان، کشاورزان اعتراض اصلی خود را متوجه اقدامات شخصی به ظاهر پرنفوذ دانستند که با اجازه اداره کشاورزی آب را به سمت باغات خود هدایت کرده است. نماینده کشاورزان حاضر گفت که «می توانستیم خودمان با زور این مسأله را حل کنیم اما خواستار اقدام از مجاری قانونی هستیم».

 

*جمعی از کارگران شرکت مخابرات استان لرستان در روز دوشنبه 12 مرداد، در مقابل ساختمان اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض خواستار اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، تامین معاش و امنیت شغلی خود و دیگر همکاران شان شدند.

 

*به گزارش  ريوار، صبح روز دوشنبه 12 مرداد، كاركنان شركت برق منطقه اي غرب كرمانشاه در اعتراض به عدم پرداخت به موقع مطالبات حقوقي خود و همچنين وضعيت جذب و استخدام آنها، عدم پرداخت حق مدرك تحصيلي، اضافه كاري و معوقات يكي دو سال گذشته تا به امروز، دست به تجمع مقابل شركت برق منطقه اي غرب زدند.

 

*اعتصاب کارگران پیمانکار شرکت فرآورش پتروشیمی بندر امام در روز یکشنبه 11 مرداد وارد دومین روز خود شد. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، خواست کارگران اجرای یکسان سازی پرداخت مزایای آنها با سایر نیروهای کارفرمای اصلی است.

روز دوشنبه 12 مرداد، حرکت اعتراضی این کارگران سومین روز خود را پشت سر گذاشت.

 

*بیش از 400 تن از کارگران استخدامی قرارداد مستقیم تأمین اجتماعی در شرکت پتروشیمی رازی در اعتراض به حقوق پایین و عدم برخورداری از مزایا در روز سه شنبه 13 مرداد، برای چهارمین روز متوالی دست به اعتصاب غذا زدند. به گزارش فارس، حقوقی که کارکنان قرارداد مستقیم تأمین اجتماعی پتروشیمی رازی دریافت می‌ کنند به هیچ عنوان با حقوق کارکنان نفتی و دیگر شرکتهای منطقه قابل مقایسه نیست. این گروه از کارگران از مزایای دیگری همچون بن کارت، حق استفاده از پرواز، باشگاههای غذاخوری، کلاسهای آموزشی خارج از شرکت و ... محروم هستند، در حالی که همه کارکنان شرکتهای پتروشیمی منطقه از این مزایا برخوردار هستند.

 

*دور جدید اعتصاب کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد در اعتراض نسبت به عدم پرداخت شش ماه حقوق معوقه در روز سه شنبه 13 مرداد آغاز شد.

به گزارش ایرنا، کارگران اعتصابی شرط بازگشت به کار را پرداخت حداقل سه ماه حقوق معوقه اعلام داشتند.

 

*روز سه شنبه 13 مرداد، قهوه خانه ‌داران شهر زنجان در اعتراض به جمع آوری قهوه خانه ها برای دومین روز متوالی مقابل استانداری این شهر تجمع کردند. به گزارش  فارس، قهوه خانه ‌های مستقر در شهر زنجان طی روزهای گذشته با دستور مسئولان مربوطه جمع آوری شده است.

 

*روز چهارشنبه 14 مرداد، جمعی از کارگران شرکت مخابرات روستایی استانهای خوزستان، گیلان، ایلام و کردستان با سفر به تهران بار دیگر در مقابل مجلس رژیم دست به تجمع و اعتراض زدند. به گزارش؟؟؟؟ ماهها است که حقوق و سایر مطالبات این کارگران پرداخت نشده است. در حال حاضر بیش از 7 هزار کارگر در حدود ۹ هزار مرکز مخابرات روستایی در سراسر ایران مشغول به کار هستند که اکثر آنان فاقد بیمه و قرارداد هستند.

 

*به گزارش کلات نادر، روز پنجشنبه 15 مرداد، مردم روستای سررود در اعتراض به محروم بودن این روستا از جاده روستایی، گازرسانی و نداشتن آب شرب مناسب و....دست به اعتراض زده و جاده منتهی به روستا را به روی نماینده مجلس مشهد و کلات بستند. نیروهای سرکوبگر انتظامی با مداخله خود حرکت اعتراضی مردم را برهم زدند.

 

*صبح روز شنبه 17 مرداد، شماری از کارگران دریانوردی شاغل و بازنشسته شرکت کشتیرانی رژیم درزاعتراض به عدم اجرا ی طرح طبقه بندی مشاغل در مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، حدود 1700 مهندس و کارگر دریانورد در کشتیرانی رژیم مطابق قانون کار و تامین اجتماعی ،مشغول به کارهستند.

مطابق قوانین کار  در کارگاههای بالای 100 کارکن باید طرح طبقه بندی مشاغل به اجرا درآید اما  این بخش از مقررات قانون کار در مورد کارگران کشتیرانی اجرا نمی شود. این شرکت مطابق سیاستهای ابلاغی اصل ۴۴ قانون اساسی از سال 78 به بخش غیر دولتی واگذار و تا کنون طرح طبقه بندی مشاغل قانون کار در مورد آن اجرا نشده است.

 

*روز شنبه 17مرداد، کارگران پیمانکاری فازهای 20 و 21 منطقه ویژه اقتصادی عسلویه در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق دست به اعتصاب وتجمع زدند. به گزارش ایلنا، این اعتصاب پس از سه ساعت با وعده پرداخت مطالبات از  جانب مسئولان منطقه خاتمه یافت.

 

*جمعی از مردم بخش کن و سولقان از توابع تهران در روز یکشنبه 18 مرداد، در مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری مجلس، تجمع کنندگان به فقدان طرح هادی و مشکل گاز رسانی و دیگر مسائل و مشکلات بخش کن و سولقان اعتراض داشتند.

 

*روز دوشنبه 19 مرداد، کارگران شهرداری بروجرد مقابل  ساختمان فرمانداری وشورای شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارفرما قصد دارد به مرور تعداد کارگران اخراجی خود را به 800 تن برساند که در این مورد کارگران با تجمع مقابل  ساختمان فرمانداری و شورای شهر بروجرد نارضایتی خود را به مسئولان شهرداری اعلام کردند.

 

*صبح روز دوشنبه 19 مرداد،تعدادی از بازنشستگان معدن زغال سنگ البرز شرقی  که از نیمه دوم سال 92  تاکنون بازنشسته شده اند در اعتراض به عدم ‌توجه کارفرمای این واحد معدنی در پرداخت سنوات بازنشستگی ‌شان، در مقابل  فرمانداری شاهرود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، با وجود مراجعات پی در پی، بازنشستگان هنوز موفق به تسویه حساب نشده و برای همین تصمیم گرفتند تا در اعتراض به رویه کارفرما در مقابل ساختمان فرمانداری تجمع کنند.

 

*صبح روز چهارشنبه 21 مرداد، بازنشستگان صندوق فولاد مبارکه اصفهان دراعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق، عدم پرداخت مطالبات شان از سال 71 تاکنون و همچنین اجرایی نشدن تبصره 4 ماده 149 خدمات کشوری شامل افزایش حقوق، پرداخت پایه حقوق و سختی کار بازنشستگان و ...مقابل کانون بازنشستگان ذوب آهن اصفهان تجمع کردند. به گزارش ایمنا، این تجمع به شکل نشستن روی زمین و در عرض خیابان و بسته شدن خیابان‌ نشاط از سوی نیروی انتظامی صورت گرفت.

 

*به گزارش ایسنا، روز چهار شنبه 21 مرداد، متقاضیان مسکن مهر سلماس در اعتراض به دریافت هزینه های اضافه بر قراردادشان و نیز عدم دریافت واحدهای شان مقابل سایت مسکن مهر سلماس تجمع کردند.

 

*وبلاگ خبری ترکمن، روز چهارشنبه 21 مرداد، جمعی از کارگران کارخانه نساجی و بافندگی "پاکان آران" در کاشان در اعتراض به تعویق مطالبات مزدی خود دست به اعتصاب زدند. در پی اعتصاب این کارگران، کارکنان بخش بسته بندی و انبار داری و حمل و نقل کارخانه نیز به اعتراض کارگران پیوستند و متحدانه ا اعتصاب کردند.

 

*اعتصاب جمعی از کارگران پیمانی «معدن زغال سنگ البرز شرقی» در روز شنبه 24 مرداد، وارد سومین روز شد. به گزارش ایلنا، کارگران این واحد  معدنی در طزره استان سمنان، حتی در روز کاری جمعه نیز ادامه داشته و در تمام این روزها کارگران در ساعت کار در محوطه  معدن تجمع کرده ‌اند.

 

*روز شنبه 24 مرداد، کارگران کشتارگاه سنتی اهواز در اعتراض به بیکارشدن شان پس از صنعتی شدن کارگاه مقابل شهرداری اهواز تجمع کردند. به گزارش  تسنیم، این کارگران با در دست داشتن نامه‌ هایی از مدیرکل بازرسی استانداری خوزستان و مدیر کشتارگاه صنعتی اهواز، معتقدند باید در یکی دیگر از سازمانهای شهرداری اهواز به کار گرفته شوند.

 

*روز شنبه 24 مرداد، برخی از کارکنان بیکارشده موسسه مالی اعتباری از مشهد به تهران سفر کرده و دست به تجمع مقابل بانک مرکزی در خیابان میرداماد تهران زدند. به گزارش رهنگ نیوز، کارکنان معترض با در دست داشتن پلاکاردهایی در حال سردادن شعارهایی به منظور احقاق حق خود شدند.

 

*صبح روز شنبه 24 مرداد، جمعی از کارکنان اتاقهای عمل بیمارستان خمینی ایلام در اعتراض به پرداخت تبعیض آمیز حقوق و مزایا، دست از کار کشیدند و تجمع کردند. به گزارش قدس آنلاین، یکی از این تجمع کنندگان با بیان اینکه پرسنل اتاق عمل بیشترین استرس، کار، زحمت و مشقت را متحمل می شوند و از کمترین حقوق و مزایا برخوردارند، گفت: متأسفانه پرداخت این حداقل حقوق، دستمزد، مزایا، کارانه، حق شیفت، اضافه کاری نیز با بیشترین تأخیر طاقت فرسا انجام می گیرد و پرسنل به شدت کلافه شده اند.

 

*روز یکشنبه 25 مرداد، تعدادی از کارگران نیرو گاه پرند در مقابل ساختمان وزارت نیرو در تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که از شهرستان پرند به تهران آمده‌ اعلام کردند که؛ از زمانی که مالکیت این نیروگاه در چارچوب سیاستهای اصل  44 قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شده است، مزایای مزدی 140 کارگر این واحد نیروگاهی به نسبت سنوات گذشته کاهش چشمگیر داشته است.

نیروگاه ۹۴۲ مگاواتی پرند شامل ۶ واحد توربین گاز در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار واقع در جنوب غرب تهران در شهر جدید پرند، کیلومتر ۳۰ اتوبان تهران – ساوه بنا شده است.

 

*روز یکشنبه 25 مرداد، تجمع کارگران مس استان کرمان در مقابل دفتر مرکزی شرکت در خیابان سمیه در تهران و وزارت صنعت و معدن، وارد دومین روز خود شد. به گزارش کارگران کرمان، کارگران شرکتهای وابسته به مس از شهرستانهای مختلف استان کرمان با شانزده سال سابقه کار، عدم امنیت شغلی دارند و با آنها قرارداد یک ماهه و دو ماهه بسته می شود.

 

*روز یکشنبه 25 مرداد، جمعی از اپراتورهای پستهای فشار قوی برق، در اعتراض به نوع قرارداد شغلی خود، مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. به گزارش حقوق معلم و کارگر، این اپراتورها، به نوع قرار داد شغلی خود که در حال حاضر،  «قرارداد کارمعین» است اعتراض کردند.

 

*صبح روز یکشنبه 25 مرداد، تعدادی از کارگران معدن قشلاق شهرستان آزادشهر به علت دریافت نکردن حقوق خود کار معدن را تعطیل کرده و در مقابل ایستگاه معدن تحصن کردند. به گزارش  تسنیم از آزادشهر، کارگران معدن قشلاق اعلام کردند که بیش از 7 ماه است که حقوق خود را دریافت نکردند و هیچ مسئولی پاسخگوی مشکلات کارگران معدن نیست.

 

*روز یکشنبه 25 مرداد، بازنشستگان صنعت فولاد که از ۲ تا ۲۰ ماه حقوق معوقه دارند، برای چندمین بار مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش تسنیم، در ادامه عقب ماندگی مزدی بازنشستگان صنعت فولاد کشور که از سالهای قبل وجود دارد و همواره موجبات اعتراض این کارگران را به همراه داشته است، بازنشستگان فولاد ایران در اعتراض به شرایط خود و عمل نکردن وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تعهداتی که به کارگران داده بود، در مقابل مجلس تجمع کردند.

 

*از روز جمعه 23 مرداد گروهی از کارگران پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس در اعتراض به ادامه بدقو‌لیهای کارفرما اقدام به تجمع و اعتراض کردند و در ادامه این اعتراض از صبح یکشنبه 25 مرداد، جمعی دیگر از کارگران واحد برق این پروژه پالایشگاهی به جمع همکاران معترض خود پیوستند. به گزارش ایلنا، این اقدام اعتراضی در نهایت با مداخله عوامل انتظامی خاتمه یافت.

 

*روز یکشنبه 25 مرداد، کارکنان موسسه اعتباری میزان، در مقابل شعب بسته شده این موسسه در مشهد تجمع نکردند، بلکه به قلب پایتخت آمدند تا شب را در مقابل بانک مرکزی به روز برسانند. به گزارش خبرآنلاین، تجمع شبانه کارکنان موسسه اعتباری میزان مقابل بانک مرکزی صورت گرفت و تعداد زیادی از آنها که غالباً از مشهد و استان خراسان رضوی آمده بودند مقابل بانک مرکزی شب را به صبح رساندند. آنها با افراشتن پلاکاردها و نصب آن به دیوار بانک مرکزی، سعی کردند خواسته های خود را به گوش مسئولان و مردم برسانند.

 

*روز یکشنبه 25 مرداد، تعدادی از کارگران کارخانه فولاد زاگرس که بعد از انحلال این کارخانه هنوز در این واحد باقی مانده اند در اعتراض به تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی و بیمه ای شان در مقابل دفتر اداری کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض عدم پرداخت  7 ماه حقوق و 3 ماه حق بیمه را علت این اعتراض اعلام کردند.

 

*صبح روز یکشنبه 25 مرداد، کارمندان سازمان جهاد کشاورزی استان یزد، در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، دراعتراض به سطح پایین حقوق ومزایای شان دست به اعتصاب زدند و در سازمان مدیریت برنامه‌ریزی استان تجمع کردند. به گزارش یزد رسا،  کارکنان این وزارت خانه نسبت به نتیجه نرسیدن پیگیریهای خود در خصوص افزایش حقوق خود اعتراض کردند.

 

*به گزارش  سیرجان خبر، روز یکشنبه 25 مرداد، 500 تن از کارگران معادن ۲ و ۴ گل گهر سیرجان نسبت به عدم پرداخت چند ماهه حقوق و اخراج از این معادن دست به اعتراض زدند و محور مواصلاتی معادن گل گهر را تا ساعتها مسدود کردند. این کارگران طی چند ماهه گذشته اخراج شده و حدود چند ماه است که هیچ حقوقی نیز دریافت نکرده اند. این تجمع تا بامداد روز دوشنبه 26مرداد به طول انجامید و کارگران معترض معادن گل گهر شب را درجاده به صبح رساندند.

 

*صبح روز دوشنبه 26 مرداد، بازنشستگان ذوب آهن اصفهان دست به تجمع اعتراضی در وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی زدند. به گزارش ایسنا، مشکل هزینه درمان بازنشستگان ذوب آهن اصفهان و معادن کشور و نیز احکام سال 1391 از معضلات مهم دیگر این بازنشستگان است.

 

*به گزارش خبرگزاری دانشجو، روز دوشنبه 26 مرداد، جمعی از خانواده های پذیرفته شدگان آزمون شرکت نفت که برای انجام تشریفات استخدام و جذب به شرکت ملی حفاری معرفی شده اند با انجام تجمعی روبروی ستاد مرکزی این شرکت در اهواز با اشاره به بلاتکلیفی سه ساله فرزندان شان از روند پرتاخیر و مبهم انجام استخدام فرزندانشان اعتراض کرده و خواستار تسریع هر بیشتر در فرآیند جذب فرزندان خود شدند.

 

*روز دوشنبه 26مرداد، تجمع کارگران پیمانکاری مس سرچشمه در تهران وارد سومین روز خود شد. به گزارش  ایلنا، تجمع کنندگان که شمار آنها تا نزدیک به 250 تن برآورد می‌شود از جمله کارگرانی هستند که از طریق شرکتهای پیمانکاری در مجتمع مس سرچشمه مشغول کارند. کارگران معترض برای رسیدن به خواسته ‌های خود در مقابل ساختمان شرکت ملی صنایع مس، مقابل مجلس و در جلوی ساختمان وزارت صنعت، معدن و تجارت اجتماع کردند. کارگران پس از 4 روز اعتراض در تهران و دادن مهلت 10 روزه برای بررسی خواسته های شان، روز سه شنبه 27 مرداد به کرمان بازگشتند.

 

*به گزارش خبرگزاری مجلس، روز سه شنبه 27 مرداد متقاضیان مسکن مهر شهرهای پردیس و پرند دست به تجمع اعتراضی مقابل مجلس زدند و خواستار رسیدگی به وضعیت تحویل مسکن شدند.

 

*صبح روز چهارشنبه 28 مرداد، کارگران کشتارگاه سنتی اهواز که از کار خود بیکار شده اند با تجمع مقابل ساختمان استانداری، خواستار بازگشت به کار خود شدند. به گزارش ایرنا، با راه اندازی کشتارگاه صنعتی اهواز و تعطیل شدن کشتارگاه سنتی تعدادی از کارگران بیکار شدند.

 

*روز چهارشنبه 28 مرداد، کارکنان کمپ حجازی در اعتراض به عدم پرداخت حقوق در باشگاه استقلال تجمع کردند. به گزارش فارس، به دنبال اعتراضات اخیر کارکنان کمپ حجازی و تجمع اعتراضی کارکنان باشگاه استقلال به تاریخ 7مرداد، مسئولان وعده پرداخت حقوق معوقه کارکنان کمپ حجازی و باشگاه  استقلال را تا پایان وقت اداری دادند.

 

*روز چهارشنبه 28 مرداد، بیش از 500 کارگر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان دست از کارکشیده و مقابل دروازه این مجتمع تجمع کردند.

به گزارش خانه خشتی، کارگران با شعارهایی مانند «مدیر بی لیاقت استعفا استعفا» اعلام کردند که؛ در حالی که تعدادی از کارگران در یک محل با یک شغل و سابقه کار می‌کنند ولی حقوق و مزایای آنها متفاوت است و نسبت به آن ها بی عدالتی و تبعیض شده است. این تجمع اعتراضی با پیوستن شیفت عصر، شبانه روزی و

کارخانه تعطیل شد.

 

*روز چهارشنبه ۲۸ مرداد، کارگران و خانواده های شرکت میان آب همراه با خانواده های شان مقابل مدیریت شرکت میان آب تجمع کردند و خواستار استخدام مجدد کارگران بومی شدند. به گزارش فعالان حقوق بشر و دمکراسی در ایران، مدیر عامل شرکت فردی به نام پنبه زن توجهی به خواسته های کارگران ننمود و به تهدید کارگران و خانواده های آنها پرداخت و از طریق عوامل اش اقدام به درگیری با کارگران و خانواده های شان نمود. کارگران و خانواده های آنها نسبت به این حرکت گستاخانه و وحشیانه  اعتراض نمودند که نهایتاً منجر به درگیری شدید شد که چندین ساعت ادامه داشت و دفتر فرد نامبرده تخریب گردید.

در پی این اعتراضات، نیروهای سرکوبگر از شوش، هفت تپه و شاهور به این منطقه گسیل  و با مردم درگیر شدند. این درگیرهای ساعتها ادامه داشت که گفته می شود تعدادی از کارگران و خانواده های شان زخمی  و تعدادی هم دستگیر شدند.

 

*صبح روز شنبه 31 مرداد، جمعی از کارگران کارخانه فولاد لوشان در اعتراض به تعویق حقوق و محقق نشدن سایر مطالبات شان دست از کار کشیده و مقابل ساختمان اداره کار شهرستان رودبار واقع در شهر منجیل تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در کارخانه فولاد لوشان بیش از ۲۴۰ کارگر فعالیت دارند که از ماه خرداد حقوق نگرفته ‌اند.

 

*روز شنبه 31 مرداد، تعدادی از کارگران بخش حوادث شرکت آب منطقه دو قم در اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق مقابل شرکت آبفا استان تجمع کردند.

به گزارش واحد مرکزی خبر، این کارگران که به نمایندگی از شصت تن از کارگران شرکت آبادگران کویر نشین آمده بودند اعلام کردند؛ که پنج ماه هیچ حقوق و مزایایی دریافت نکرده و تعدادی از همکاران آنها به همین دلیل نتوانسته اند کرایه خانه های شان را بپردازند.

 

*تعدادی از کشاورزان چهارمحال و بختیاری روز شنبه 31 مرداد، در تجمعی، خواستار رفع محرومیتهای برداشت آب و رفع بی آبیهای مزارع و باغات خود شدند.

به گزارش ایرنا، در این تجمع که در مقابل ساختمان شرکت آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری از ساعت 9 صبح برگزار شد، کشاورزان نسبت به لغو برداشت آب طرحهای کشاورزی خود اعتراض کردند.

 

منبع: نبردخلق 362، یکشنبه  اول شهریور  1394 (23 آگوست 2015)

 

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول