برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در تیر 1394

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

109 حرکت اعتراضی

*روز دوشنبه 1 تیر، تعدادی از کارگران مرغ کیسم آستانه ‌اشرفیه در اعتراض به عدم دریافت مطالباتشان جلوی فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.

به گزارش آستان‌خبر، رئیس کشتارگاه به کارگران طلبکار گفته؛ من از دولت طلب دارم، شما بروید از دولت پولتان را بگیرید.

یکی از کارگران حاضر در این تجمع با ابراز ناراحتی شدید از عدم پیگیری مسئولان نسبت به وضعیت پیش آمده برای کارگران گفت؛ شش ماه است که خبری از حقوق و عیدی نیست.

 

*کارکنان اپراتورهای پستهای انتقال نیروی برق منطقه‌ای استان تهران صبح روز سه شنبه 2 تیر در مقابل ساختمان معاونت راهبردی ریاست ‌جمهوری، استانداری سابق تجمع کردند. به گزارش ایسکانیوز، کارکنان پیمانی شرکت  برق منطقه ‌ای تهران در اعتراض به دو موضوع تجمعاتی را برگزار کردند. یک موضوع در خصوص نامه ‌ای که وزیر نیرو برای افزایش محاسبات جدید حق نوبت‌ کاری و پرسنلی که در مناطق مرزی مشغول به کار هستند، نوشته بود و دیگری در رابطه با مشاغل سخت و زیان آوری که از  اول فروردین ۹۲ خدمات مدیریت کشوری را برای همکاران اجرا کردند اما هیچ گونه افزایش حقوقی برای نوبت‌ کاری صورت نگرفت.

 

*روز سه شنبه 2 تیر، جمعی از ساکنان روستای شهرآباد در مشهد برای چندومین بار با تجمع در محل دهیاری و همچنین شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان رضوی، خواستار حل  مشکل بی آبی شدند. به گزارش ایرنا، یکی از ساکنان روستای شهرآباد گفت؛ هم اکنون هیچ آبی برای شست و شو، حمام و سرویس بهداشتی نداریم و آب لوله کشی آن هم در برخی ساعات بسیار اندک است. آب آشامیدنی این روستا از سالها پیش با تانکر سیار تامین می شود زیرا آب لوله کشی روستا غیر قابل شرب می باشد. این روستا کمتر از دو کیلومتر با شهر مشهد فاصله دارد و در آن 3 هزار تن در 800 خانوار زندگی می کنند.

 

*روز سه شنبه 2 تیر، کارگران فارسیت دورود که از روز سه شنبه 26 خرداد 94 جهت اعتراض  به تعطیلی کارگاه و عدم پاسخگویی مسئولان به تهران آمدند در مقابل وزارت کار دست به تحصن زدند و شبها  برای خواب به بهشت زهرا می رفتند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این تجمع در نهمین روز حرکت اعتراضی کارگران صورت گرفت و در پایان این روز کارگران بعد از نه روز تحصن، به شهرشان بازگشتند.

کارخانه فارسیت دورود یکی از شرکتهای بزرگ سیمانی و وابسته به هلدینگ فارس خوزستان است که در زمینه تولید محصولات الیاف سیمان از قبیل لوله ‌های فشار قوی آبرسانی، لوله‌ های فاضلابی و… فعالیت می‌ کند.

 

*کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل به دنبال 16 ماه پرداخت نشدن مطالبات مزدی در روز دوشنبه 1 تیر در مقابل ساختمان استانداری اردبیل تجمع کردند. به گزارش ایلنا، به دنبال این تجمع کارگران در روز چهارشنبه 3 تیر توانستند بابت معوقات مزدی خود از دستگاه قضایی حکم جلب مدیرعامل این واحد صنعتی را بگیرند.

 

*ظهر روز چهارشنبه 3 تیر، همزمان با حضور هیات تسویه بانک مرکزی درمحل موسسه مالی میزان واقع در میدان جانباز مشهد، کارکنان اخراجی این موسسه دراعتراض نسبت به حکم اخراج خود دست به تجمع زدند. به گزارش مهر، نیروهای انتظامی مشهد به این تجمع حمله کردند و با کارکنان معترض درگیر شده و 13 تن را دستگیر کردند. اخراج صدها کارمند مؤسسه مالى و اعتبارى میزان توسط هیات تسویه موجب شد تا تعدادی از این پرسنل برای چندمین بار متوالی اعتراض خود را با تجمع در مقابل این موسسه به گوش مسئولان برسانند.

 

*کارگران کارخانه های منطقه خودرو سازی ارگ جدید بم (کرمان موتور، مدیران خودرو، قوا محرکه) دراعتراض به عدم ورود وسایل نقلیه به پارکینگ کارخانه و ساعات کاری، در روز چهارشنبه 3 تیر برای دومین روز متوالی اعتصاب کرده و اقدام به تجمع کردند.

به گزارش ارگ نیوز، چندی است که صحبت جابجایی پارکینگ وسایل نقلیه کارگران کرمان موتور، مدیران خودرو، قوا محرکه و… مطرح است و کارگران دور بودن و پیاده روی بیست دقیقه از پارکینگ جدید تا محل کارخانه را علت اعتصاب بیان کردند.

منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید که در فاصله ۱۰ کیلومتری شرقکه در فاصله ۱۰ کیلومتری شرق شهرستان بم و ۲۰۰ کیلومتری کرمان و درکنارجاده ترانزیتی کرمان – بم – زاهدان قراردارد، درسال 1376، تاسيس و رسماً كار خود را آغاز كرد. عمده فعالیتها و سرمایه‌ گذاریهای انجام شده در این منطقه در رابطه با تولید خودرو و صنایع وابسته است که در آن 7 هزار و ۸۲۰ شاغل هستند.

 

*به گزارش  ایلنا، کارگران بازنشسته کارخانه کاشی گیلانا روز پنجسنبه 4 تیر در اعتراض به پرداخت اقساطی حق سنوات پایان کار و 6 تا11 ماه حقوق معوقه، در مقابل درب ورودی کارخانه دست به تجمع زدند.

 

*به گزارش بلوچ پرس، ساکنان روستاهای دزبن، حاجی آباد و چندوکان بخش ساربوک شهرستان قصرقند، روز جمعه 5 تیر، به خاطر کمبود شدید آب شرب که چندین سال است لاینحل مانده با حمل پلاکارد (ما تشنه ایم آب می خواهیم و آب سالم زندگی سالم ) دست به تحصن و تجمع زدند.

 

*روز شنبه 6 تیر، جمعی از متقاضیان مسکن مهر در اعتراض به عدم رسیدگی به پرونده‌ شان مقابل دادگاه  و فرمانداری کرمان تجمع کردند. به گزارش تسنیم، شرکت کنندگان در این تجمع  نسبت به پرداخت پول شان در ده سال گذشته و فرار مسئول اصلی پروژه مسکن مهر کرمان اعتراض کردند.

 

*روز یکشنبه 7 تیر، کارگران شركت صنعتی و معدنی آریا ناران سرچشمه دراعتراض به اخراج و عدم پرداخت یک سال حقوق و مزایا در مقابل فرمانداری رفسنجان تجمع کردند. به گزارش خانه خشتی، از یک سال پیش کارگران هنوز حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده، همچنین مزایایی که به کارگران شرکت مس‌ سرچشمه تعلق می گیرد، شامل آنان نشده است.

 

*کارگران شرکت کشت و صنعت شوشتر در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و نحوه پرداخت پاداش سالانه (کارانه)، در روز یکشنبه 7 تیر، دست به تجمع زدند. به گزارش رهیاب، این شرکت از واحدهای هفت گانه توسعه نیشکر و صنایع جانبی آن است که در اراضی شعیبیه بین دو رودخانه شطیط و دز واقع شده است.

این واحد تولیدی درحالی بیش از 15 سال از عمر خود را می گذراند که وسعت خود را بیش از 30 کیلومتر در منطقه ای محروم گسترده کرده است لکن این توسعه سرزمینی تاکنون نتوانسته یکی از محروم ترین مناطق استان خوزستان را سامان دهد، چرا که در حواشی آن شاهد زندگی مردم در روستاهایی با کمترین امکانات هستیم.

 

*روزیکشنبه 7 تیر، کارگران کارخانه فارسیت دورود در اعتراض به مبلغ حق سنوات پرداختی پیشنهادی کارفرما جهت بازخرید مقابل فرمادرای دورود دست به تجمع زدند.

به گزارش ایسنا، مدیرعامل این کارخانه باید پاسخ گو باشد و بهتر است در این خصوص صحبت کند.

 

*تعدادی از کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه در اعتراض به عدم پرداخت بیش از 2 ماه حقوق در روز یکشنبه 7 تیر، در محوطه کارخانه تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، همزمان با این تجمع، کارفرمای این واحد تولیدی یک ماه از مطالبات معوقه 200 کارگر را پرداخت کرد.

 

*کارگران کارخانه گمین قزوین به دلیل دریافت نکردن سه ماه از حقوق خود در روز یکشنبه 7 تیر برای سومین روز دست به اعتصاب و نیز تجمع در محوطه کارخانه زدند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، در این تجمع که در داخل حیاط کارخانه رخ داد، تعداد ۶۰ تن از کارگران شرکت تولیدی بلور و شیشه "بلورگمین” که در 3 کیلومتری جاده قزوین–رشت قرار دارد، خواستار رسیدگی به وضیعت خود بودند.

 

*صبح روز شنبه 6 تیر، کارکنان شرکت هواپیمایی خدمات ویژه قزوین در اعتراض به تاخیرهای طولانی در پرداخت حقوق ماهانه، عدم پرداخت مطالبات و عدم توجه و پیگیری مسئولان در مقابل شهرداری قزوین دست به تجمع زدند.

به گزارش ایرنا، مشکلات این شرکت از زمان واگذاری آن به بخش خصوصی آغاز شد.

در ادامه این حرکت اعتراضی، روز یکشنبه 7 تیر، کارکنان شرکت هواپیمایی خدمات ویژه جهاد کشاورزی در مقابل دفتر امام جمعه قزوین تجمع کردند.

 

*روز دوشنبه 8 تیر، کارگران فولاد زرند در اعتراض به عدم پرداخت 3 تا 4 ماه حقوق شان برای دومین روز متوالی اقدام به تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران به صورت پیمانکاری در قسمت ساخت تاسیسات عمرانی کوره ‌های این پروژه فعالیت دارند.

 

*روز دوشنبه 8 تیر، کارگران معدن گل‌گهر در اعتراض به پرداخت نشدن 3 ماه حقوق شان برای نهمین روز متوالی اعتصاب کرده و در محل اداره کار و فرمانداری سیرجان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگرانی که در تجمع اعتراضی حضور داشت گفت: نزدیک به 1500 کارگر از طریق شرکتهای پیمانکاری شهسوار ماشین و فتح جنوب در فعالیتهای استخراجی معدن معدن شماره 4 گل‌گهر مشغول‌ کارند که دست ‌کم از اسفند ماه سال گذشته تاکنون بابت معوقات مزدی طلبکارند.

 

*روز دوشنبه 8 تیر، کارگران خدمات شهری شهرداری یاسوج در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق خود برای دومین روز متوالی در جلوی استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گزارش ایسنا، یکی از کارگران معترض گفت؛ طی سه ماهه سال جاری حقوق ما پرداخت نشده و به همین خاطر با مشکلاتی مواجه هستیم. وی اظهار کرد؛ دیروز یکی از فرزندانم بیمار شد اما متأسفانه به‌علت اینکه حق بیمه برای ما پرداخت نشده، دفترچه بیمه ‌ای برای درمان فرزندم نداشتم و پولی هم که برای درمان هزینه کنم ندارم حالا مسئولان خود را جای ما بگذارند.

 

*صبح روز دوشنبه 8 تیر، بیش از یکصد تن از کارگران شرکت پیمانکاری فرزکهن قشم در اعتراض به عدم دریافت حقوق خود در مقابل سازمان منطقه آزاد قشم تجمع کردند.

به گزارش کیهان، نماینده کارگران معترض گفت، 3 ماه است که حقوق ما توسط شرکت فرزکهن واریز نشده و این در حالی است که شرکت مزبور تحت نظارت سازمان منطقه آزاد قشم قرار دارد. یکی دیگر از کارگران درباره  مشکلات محل کار خود گفت؛ وسیله نقلیه برای تردد به محل کار نداریم و مجبوریم پیاده خود را به محل کارمان برسانیم.

 

*کارگزاران مخابرات روستایی خوزستان دراعتراض به عدم تبدیل وضعیت، پرداخت حقوق و حق بیمه در روز چهارشنبه 10 تیر، مقابل استانداری تجمع کردند.

به گزارش ایرنا، یکی از تجمع کنندگان، هدف این تجمع را امتناع شرکت مخابرات خوزستان از اجرای قانون عنوان کرد.

 

*روز چهارشنبه 10 تیر، ساکنان مجتمع مسکونی فاتحان فجر مینو در اعتراض به عدم رسیدگی به تخلفات این تعاونی مسکن در اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی تجمع کردند. این تجمع از جلو اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شروع و به سالن جلسات این اداره کشیده شد. به گزارش باشگاه خبرنگاران،این مجتمع مسکونی در خیابان 13 آبان شهرک مینو و 428 واحد و 33 بلوک دارد.

 

*صبح روز چهارشنبه 10 تیر، جمعی از ساکنان شهرک نگین زنجان در اعتراض به مشکلات این شهرک مقابل شهرداری مرکزی زنجان تجمع کردند. به گزارش فارس،

مسئولان شرکت تعاونی می‌گویند که مبلغ مورد نیاز برای آسفالت خیابانهای شهرک نگین را به شهرداری زنجان پرداخت کرده و در واقع شهرداری به وظایف خود عمل نمی ‌کند.

 

*روز چهارشنبه 10 تیر، کارگران کشت و صنعت مهاباد در اعتراض به تاخیر در پرداخت ١٠ ماه حقوق، دست به اعتصاب زده و مانع فعالیت بخشهای کشتار دام و طیور این مجتمع شدند. به گزارش کُردپا، مجتمع صنعتی کشت و صنعت مهاباد (مجتمع چهارگانه سبز مهاباد) در اوایل دهه ١٣٥٠ تاسیس و بر اساس اسناد و گفته مسئولان این مجتمع، در آغاز ٨٠٠ کارگر در این مجتمع مشغول به کار بودند و هم ‌اکنون تعداد آنها به ١٥ تا ٢٠ کارگر کاهش یافته است. کارگران معترض این مجتمع می‌گویند: مشکلات شرکت‌های چهارگانه سبز مهاباد زمانی آغاز شد که این مجتمع بزرگ صنعت کشاورزی در سال ۸۶ در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شد.

 

*کارگران پروژه سد تنگ سرخ یاسوج (شرکت پیماب) در اعتراض به عدم پرداخت عیدی، حق سنوات و 7 ماه حقوق معوقه در شنبه 13 تیر، اعتصاب کردند.

به گزارش تسنیم، ترس از اخراج شدن سبب شده که کارگران پروژه یاسوج بسیار محتاطانه سخن بگویند و اصرار دارند که نام شان در گزارش ذکر نشود. آنها می‌ گویند مسئولان شرکت پیماب در پاسخ به اعتصاب و اعتراض کارگران هیچ گونه واکنشی از خود نشان ندادند.

 

*روز شنبه 13 تیر، کشاورزان اصفهان و جمعی از حامیان محیط زیست در جهت بازگرداندن حق آبه اصلی زاینده رود و اجرای کامل مصوبات ۹ ماده ای زاینده رود، مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند. به گزارش اصفهان شرق، تجمع کنندگان در مقابل استانداری پلاکارتهایی با مضمون «زاینده رود من کو» و ....دردست داشتند.

 

*روز شنبه 13 تیر، تعدادی از کارگران بازنشسته مجتمع نیشکر هفت تپه در اعتراض به  وضعیت مبهم بازنشستگی ‌شان دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، قرار بود که مشکل بازنشستگی پیش از موعد این کارگران که شمار آنها در نهایت  404 تن است سال گذشته به دستور وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی برطرف شود که هنوز این مشکل ادامه دارد.

 

*روز شنبه 13 تیر، قطعی ۲۰ ساعته آب در منطقه فاز دو شهر جدید هشتگرد باعث شد که ساکنان فاز ۲ شهر جدید هشتگرد در مقابل ساختمان شورای شهر تجمع کنند. به گزارش مهر، به گفته یک شهروند؛ مسئولان شهری در این تجمع باز حرفهای تکراری زدند و وعده و وعید دادند و ساکنان را با کوله باری از مشکلات راهی منازل شان کردند.

 

*همسران کارگران شهرداری انزلی در اعتراض به  عدم پرداخت به موقع حقوق و کاهش ساعات اضافه کار در روز یکشنبه 14 تیر روبروی ساختمان شورای شهر تجمع کردند. به گزارش دیار میرزا، همسران این کارگران خواستار این موضوع بودند که وارد جلسه شورای شهر شوند و اعتراض خود را به گوش اعضای شورای شهر و همچنین رضا پورشعبان، شهردار انزلی برسانند که کارمندان شورا اجازه ورود این بانوان را نداده و آنها در مقابل ساختمان شورای شهر دست به تجمع زدند.

 

*روز یکشنبه 14 تیر، حدود صد تن از کارگران روز مزدی مجتمع نیشکر هفت ‌تپه در اعتراض به عدم دریافت 5 ماه حقوق، دست از کار کشیده و در محوطه کارخانه مقابل دفتر مدیریت مجتمع تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگرانی که در اجتماع اعتراضی امروز حضور داشتند، کارگرانی هستند که به صورت شفاهی از یک تا 5 سال پیش در بخش صنعتی کارخانه به صورت روزمزدی کار کرده‌اند و اکنون خواستار تامین امنیت شغلی و دریافت معوقات مزدی خود هستند.

به گزارش فعالان حقوق بشر و دمکراسی در ایران، مدیر شرکت کشت و صنعت  نیشکر هفت تپه فردی به نام کاظمی است که بنابه گفته کارگران از عناصر سپاه پاسداران و همچنین حسینی رئیس حراست از عناصر وزارت اطلاعات است که هر دو هرگونه حرکت اعتراضی کارگران را با تهدید به دستگیری واخراج پاسخ می دهند.

 

*روز یکشنبه 14 تیر، کارگران پیمانکاری پتروشیمی فجر در اعتراض نسبت به اجرا نشدن مصوبه ‌ای که به افزایش مزایای مزدی آنها مربوط می‌شود، برای دومین روز متوالی دست به اعتصاب زده اند. به گزارش ایلنا، دلیل اعترض  کارگران اعتصابی که شمار آنها تا حدود 180 تن می ‌رسد، خودداری مدیریت پتروشیمی رازی از اجرای مصوبه ‌ای است از سوی هلدینگ خلیج فارس به شرکت زیر مجموعه از جمله مجتمعهای پتروشیمی رازی و بندر امام ابلاغ شده است.

 

*صبح روز یکشنبه 14 تیر، بیش از ۱۴۰ تن از کارگران ارگ قدیم بم به علت عدم پرداخت عیدی، بیش از 3 ماه حقوق و حق بیمه دست به تجمع زدند. به گزارش ارگ نیوز، یکی از کارگران این مجموعه خشت و گلی گفت؛ از ابتدای سال تا امروز که چهارد هم تیر ماه است هیچ حقوقی دریافت نکرده ایم حتی عیدی هم برای ما در نظر نگرفتند و با این گرمای طاقت فرسایی که در بم وجود دارد و تورم موجود در کشور چطور می شود که چهار ماه گذران زندگی کرد.

 

*روز پنجشنبه 11 تیر، 800 کارگر پیمانی فازهای 15 و 16 منطقه ویژه عسلویه در اعتراض به عدم پرداخت حقوق برای چهارمین روز پیاپی اعتصاب و تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، در حالی که پیمانکاران پروژه ‌های در دست احداث فازهای 15 و 16 منطقه ویژه عسلویه از مدتی پیش تلاش کردند تا با تغییر متن قراردادهای کار امکان هرگونه اعتراض را از کارگران بگیرند،کارگران دست به اعتصاب چهار روزه زدند.

دلیل اصلی این اعتصاب طولانی شدن پرداخت معوقات مزدی باقیمانده از سال 93 و بخشهایی از مطالبات مزدی سال 94 است. روز دوشنبه 15 تیر، اعتصاب وتجمعات اعتراضی کارگران عسلویه یک هفته راپشت سرگذاشت.

 

*به گزارش اردکان گویا، روز دوشنبه 15 تیر، جمعی از کارگران شرکت پیمانکاری آسفالت طوس فولاد ارفع (مجتمع گندله سازی اردکان) در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه  حقوق شان دست از کار کشیدند و تحصن کردند. کارگران با حمله به اتاق مصری نژاد رئیس مجتمع گندله سازی اردکان، شیشه اتاق وی را شکستند.

 

*صبح روز سه شنبه 2 تیر با شکایت کارفرما به دادسرای گیلان، 18 کارگر معترض کارخانه ایران برک، در سی وشششمین روز اعتصاب احضار شدند.

به گزارش ایلنا، کارگران کارخانه ایران برک می‌گویند، همکاران شان از طرف کارفرما به ایجاد اغتشاش متهم شدند. روز چهارشنبه 3 تیر، همزمان با شروع سی ‌و هفتمین روز از اعتصاب کارگران کارخانه ایران برک رشت گفته ‌شد که از ابتدای ماه جاری تعداد 32 نفر از کارگران معترض این کارخانه به دلیل اتمام اعتبار قرارداد کار در آستانه اخراج هستند. اعتصاب کارگران کارخانه ایران برک رشت روز پنجشنه 4 تیر، وارد سی ‌و هشتمین روز خود شد. روز شنبه 6 تیر، این اعتصاب وارد سی ‌و نهمین روز خود شد و در این روز کارگران اعتصابی حمایت قاطعانه خود را از 2 نماینده اخراجی شان اعلام کردند. همچنین نیروهای انتظامی کماکان درکارخانه مستقر هستند.

در چهلمین روز از شروع اعتصاب کارگران پنج تن از کارگران به نمایندگی از همکاران خود با مسئولان فرمانداری و اداره کار رشت دیدار کردند. روز دوشنبه 8 تیر، اعتصاب کارگران کارخانه ایران برک رشت چهل و دومین روز را پشت سرگذاشت. روز شنبه 13 تیر، اعتصاب کارگران وارد چهل و پنجمین روز خود شد. کارفرما در کارخانه ایران برک حضور دارد و تلاش می کند با روشن نگهداشتن خطوط تولید به اعتراضات آنها خاتمه دهند. روز سه شنبه 16 تیر، کارفرمای کارخانه ایران برک با هماهنگی فرمانداری و اداره کار رشت 50 کارگر اعتصابی را اخراج کرد.

 

*جمعی از اعضای تعاونی مسکن متعلق به کارکنان صنایع حمل و نقل هوایی کشور، روز سه شنبه 16 تیر، در مقابل شورای شهر تهران تجمع کردند. به گزارش خبرآنلاین، این افراد گفتند که آنها در دو پروژه انبوه سازی 1100 و 4 هزار واحدی، از 11 سال پیش سرمایه گذاری کرده ولی تاکنون خانه ای به آنها تحویل نشده است.

 

*صبح روز سه شنبه 16 تیر، جمعی از کشاورزان و دوستداران محیط ‌زیست منطقه پلدختر با تجمع و راهپیمایی در خیابان اصلی نسبت به قطع آب رودخانه و خشک شدن کشکان اعتراض کردند. به گزارش فارس، فرماندار پلدختر و امام جمعه پلدختر با حضور در جمع مردم نسبت به اتفاق خشک شدن رودخانه کشکان توضحیاتی ارائه دادند که پس از قول مساعد فرماندار برای پیگیری موضوع تجمع ‌کنندگان محل را ترک کردند.

 

*کارگران کارخانه توليد لبنيات فلات کوهرنگ بعد از ظهر روز سه شنبه 16تير در اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق و مزاياي خود طی ماههاي اخير مقابل فرمانداري شهرستان شهرکرد تجمع کردند. به گزارش بام ایران خبر، يکي از کارگران اين کارخانه گفت؛ تا امروز نزديک به سه ماه است که حقوق و دستمزدهاي ما پرداخت نشده است و زندگي را با سختي و مضايقه سپري مي کنيم.

کارخانه فلات کوهرنگ با 250 نيروي انساني در مسير جاده شهر کيان به ايذه واقع است.

 

*کارگران کارخانه کاشی خزر در اعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان و قراردادهای موقت از روز سه شنبه 16 تیر تا روز پنجشنبه 18 تیر، به مدت 3 روز اعتصاب کرده و در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، منابع کارگری درکارخانه کاشی خزر از تاخیر در پرداخت مطالبات حدود 400 تن از کارگران این کارخانه به دلیل کمبود منابع مالی خبر دادند.

 

*صبح روز پنجشنبه 18تیر، کارگران شرکت کار آب پی در پی اعتراض به حقوق معوقه خود برای دومین روز متوالی اعتصاب کرده و در مقابل درب کارگاه تجمع نمودند. به گزارش بافق فردا، یکی از کارگران معترض گفت؛ از اسفند ماه سال گذشته هنوز حقوق ماهیانه خود را دریافت نکرده ایم. دو ماه قبل نیز به همین منظور اعتراضی کرده اما با توجه به آن که وعده داده شد که حقوق معوقه پرداخت می شود باز به محل کارخود بازگشتیم اما تا به امروز هنوز این وعده محقق نشده است.

 

*روز شنبه 20 تیر، اهالی روستاها و شهر چاروسا بادردست داشتن قبض برق مقابل مصلای شهر قلعه رئیسی به نشانه اعتراض تجمع کردند. به گزارش راک نیوز، شغل بسیاری از مردم این منطقه کارگر و کشاورز است در بین مردمی که جلوی مصلای شهر قلعه رئیسی جمع شدند، سیدعلی حسن موسوی که کارگر شهرداری قلعه رئیسی است و قبض برق اش یک میلیون 700 هزار تومان است از مشکلات مالی خود گفت؛ تمام حقوق دریافتی من فقط 900 هزار تومان است که باید حقوق سه ماه خود را برای قبض برق بپردازم.

 

*روز شنبه 13 تیر، اعتصاب کارگران کارخانه سیمان کارون یک هفته را پشت سرگذاشت. اعتصاب 7 روزه کارگران در اعتراض به تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی خود و نیز عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل است.

به گزارش ایلنا، در کارخانه سیمان مسجد سلیمان بیش از 500 کارگر رسمی، قرار دادی و روزمزد مشغول بکارند که از سه ماه پیش پرداخت دستمزد کارگران قرار دادی وروز مزدی به تعویق افتاده است و همچنین دستمزد کارگران رسمی این کارخانه نیز با تاخیر 10 تا 20 روزه پرداخت می شود.

کارخانه سیمان کارون واقع در شهر گلگیر یکی از تولید کنندگان بزرگ سیمان در کشور است که سالیانه  علاوه بر فروش داخلی حجم زیادی سیمان را به کشورهای همسایه صادر می کند. روز یکشنبه 14 تیر، اعتصاب کارگران کارخانه سیمان کارون وارد هشتمین روز خود شد. اعتصاب نزدیک به 500 کارگر سیمان کارون در روز شنبه 20 تیر، به چهاردهمین روز متوالی وارد شد. کارگران اعتصابی گفتند؛ کارفرما با ایجاد دو دستگی در بین کارگران سعی دارد آخرین حربه های خود را در شکستن اعتصاب کارگران سیمان کارون بکار گیرد. روز یکشنبه 21 تیر، کارگران سیمان کارون در پی موافقت کارفرما با خواسته های کارگران معترض موقتا به اعتصاب خود پایان دادند.

اعتصاب این کارگران از صبح روز شنبه 6 تیر اغاز شد.

 

*روز یکشنبه 21 تیر، جمعی از کارگران پالایشگاه ذوب آهن خاتون آباد اعتصاب کرده و به همراه خانواده های شان در مقابل درب ورودی این مجتمع متحصن شدند.

به گزارش کارگران کرمان، یک مقام مسئول که تمایلی به  فاش شدن نامش نداشت در رابطه با اعتراض کارگران ذوب آهن خاتون آباد شهربابک گفت؛ در این هفته دومین بار است که این اعتراض وتجمع صورت می گیرد و این تجمع ادامه اعتصابات قبلی در سال ۸۹ است که ۴ نفر هم جان خود را از دست دادند.

 

*روز دوشنبه 22 تیر، کارگران پلی اکریل اصفهان به دنبال قطع ناگهانی گاز و تعطیلی کارخانه در داخل کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، با قطع گاز این کارخانه، روند تولید این واحد تولیدی متوقف می‌شود، ضمن اینکه 2200 تن از کارگران این کارخانه اکنون بیکار هستند. از قرار معلوم میانگین مطالبات اداره گاز شهرستان مبارکه از کارخانه پلی اکریل حدود 30 میلیارد تومان است که این واحد توانایی پرداخت آن را به صورت یک جا ندارند.

 

*بیش از ۱۰۰ تن از کارگران شرکت ارفع سازان کرمان پیش از ظهر روز دوشنبه 22 تیر در مقابل دفتر نظارت مجتمع مس سرچشمه تجمع و خواستار احقاق حق و عمل به وعده های از قبل داده شده شدند. به گزارش خانه خشتی، یکی از معترضان علت این اعتراض را اجرا نشدن قانون بیست چهار برای این کارگران دانست. طبق این قانون کارگران تحت پوشش مستقیم مجتمع مس قرار می گرند و حقوق و مزایای آنها نیز افزایش می یابد.

 

*رانندگان تاکسی اردبیل روز دوشنبه 22 تیر در اعتراض به نرخ کرایه جدید در مقابل شورای شهر اردبیل تجمع کردند. به گزارش آذر سلام، در این تحصن مسئولان شورای شهر با بیان اینکه فعلاً تا اطلاع بعدی با نرخ یک ماه قبل مسافر کشی کنید، موجب اعتراض رانندگان شده و از قبول آن خودداری کردند.

 

*صبح روز دوشنبه 22 تیر، تعدادی از کارگران معدن ملچ آرام رامیان دراعتراض به عدم پرداخت  6ماه حقوق شان دست به تجمع در محل فرمانداری رامیان زدند. به گزارش گل رامیان، کارگران معدن شمال شرق ملچ آرام رامیان از دی ماه سال گذشته تاکنون هیچ حقوقی دریافت نکرده اند.

 

*روز سه شنبه 23 تیر، کارگران پروژه پل غیر همسطح خوشی دراعتراض به عدم پرداخت حقوق شان طی چند ماه گذشته دست به اعتصاب زده و اجرای پروژه را تعطیل کردند. به گزارش اترک نیوز،حسین نقیب، رئیس کمیسیون عمران و ترافیک شورای شهر بجنورد گفت؛ پیمانکار اول اجرای این پروژه شرکت ماشین سازی اراک است که این پیمانکار نیز برای اجرای عملیات این پروژه، پیمانکاری را انتخاب کرده تا با استقرار در بجنورد، عملیات اجرایی را انجام دهد. طی ماههای اخیر، پیمانکار دوم با کارگران در زمینه پرداخت مطالبات کارگران با مشکل مواجه شد و کارگران این پیمانکار به دلیل تاخیر در دریافت مطالبات خود به دادستانی شکایت کرده و اجرای پروژه را تعطیل کردند.

 

*صبح روز سه شنبه 23 تیر، تعدادی از کارگران پیمانکاری شاغل در پتروشیمی بوشهر دست به اعتصاب زدند. به گزارش استان نیوز، کارگران با تجمع مقابل درب این پتروشیمی به تعویق چند ماهه در پرداخت حقوق خود اعتراض کردند. پتروشیمی بوشهر در مجاورت پتروشیمی کاویان در منطقه عسلویه استان بوشهر واقع شده است.

 

*به گزارش صبح زاگرس، ساکنان مجتمع مسکن مهر سروک یاسوج صبح روز چهارشنبه 24 تیر با تجمع مقابل اداره راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد نسبت به نشست کردن ساختنمان و بی کیفتیی واحدهای مسکن مهر این منطقه که باعث بروز مشکلات متعددی برای آنها شده است اعتراض کردند.

 

*به گزارش روانگه، روز چهارشنبه 24 تیر، کارگران کشت و صنعت مهاباد در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و مزایا، عدم تمدید قرارداد و اخراج 15 کارگر دست به اعتثاب زدند. در حین اعتصاب مدیریت مجموعه از ورود خبرنگاران و تهیه عکس و گزارش جلوگیری کرد. بحران مالی این شرکت از همان اوان واگذاری به بخش خصوصی شروع شده و تا حال هم ادامه دارد و کارگران  اولین قربانی پیامدهای این بحران هستند.

 

*روز پنجشنبه 25 تیر، با اعلام خبر اخراج نماینده کارگران کارخانه تبریز کف مرند، جمع زیادی ازکارگران در محوطه کارخانه و در حضور رییس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی شهرستان مرند تجمع کرده و خواستار بازگشت این نماینده به سر کار شدند. به گزارش پیام مرند، نماینده کارگران کارخانه تبریز کف گفت؛ امروز طی یک نامه کتبی از طرف مالک کارخانه تبریز کف از کار برکنار شدم و علت آن نیز توقیف کاشی و محصولات کارخانه عنوان شده است.

 

*به گزارش اتحادیه نیروی کار پروژه ای ایران، روز شنبه 27 تیر، کارگران پالایشگاه ستاره خلیج پارس در بندر عباس به دلیل عدم پرداخت حقوق فروردین تا به امروزشان، برای دومین روز دست به اعتصاب زدند. به دلیل بی توجهی مسؤلان و بی صبری کارگران، این حرکت اعتراضی به تشنج کشیده شد که با مداخله نیروهای یکان ویژه و تیر اندازی هوایی اعتصاب پایان یافت.

 

*تجمع صیادان بوشهری مقابل فرمانداری دراعتراض به اجرای طرح دریا بست

پیش از ظهر روز دوشنبه 29 تیر، شماری از صیادان بوشهر با تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان نسبت به اجرای طرح دریا بست اعتراض کردند، طرحی که 17 روز از آن می گذرد و قرار است تا قبل از فصل صید میگو ادامه یابد. به گزارش خلیج فارس، در خلال مدت اجرای طرح دریا بست، بیمه بیکاری نصیب صیادان نمی شود و راه دیگری برای امرار معاش هم ندارند.

 

*کارگران سهامدار کارخانه ایران پوپلین رشت صبح روز سه شنبه30 تیر با تجمع مقابل درب ورودی این واحد صنعتی خواستار روشن شدن وضعیت سهام خود شدند. به گزارش ایلنا، در سال 67 سهام کارخانه ایران پوپلین (تولید کننده انواع پارچه ‌های پیراهنی، روپوشی، چادری، ملحفه ‌ای و پرده‌ای) از سوی وزارت صنایع دولت وقت درمیان خریدار بخش خصوصی، دولتی و بیش از 1160 کارگر شاغلی که ازآن زمان تا کنون دراین واحد صنعتی بازنشسته شده اند تقسیم شد ه است.

به گفته کارگران سهامدار کارخانه ایران پوپلین بیش از 25 سال است سهامدار این  کارخانه هستند که متاسفانه طی این مدت سود سهامی دریافت نکرده اند.

 

*به گزارش زاهدانه، روز سه شنبه 30 تیر، رانندگان تاکسی بی سیم در زاهدان به نشانه اعتراض از افزایش کارمزد از ۷۰ هزار تومان به ۱۴۰ هزار تومان در میدان دکتر حسابی این شهرستان تجمع کردند و این افزایش دو برابری کارمزد و آبونمان را نوعی تصمیم واقدام غیرمنصفانه از سوی برخی مسئولان بیان کردند.

 

*به گزارش ایسنا، روز سه شنبه 30 تیر، تعدادی از بازنشستگان شرکت مخابرات استان ایلام با تجمع در این شرکت خواسته ‌های خود را در 10 بند اعلام و تصریح کردند که تا حصول خواسته ‌ها به تجمعات مشابه ادامه خواهند داد. بازنشستگان شرکت مخابرات استان ایلام اعلام کردند که خواهان احقاق حقوق حقه خویش هستند.

 

*بازنشستگان زغال سنگ کرمان در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق شان در روز چهارشنبه 31 تیر تجمع کردند. به گزارش تسنیم، تجمع‌کنندگان خواهان پرداخت حقوق سه ماه به تعویق افتاده خود شدند. تجمع‌کنندگان به عدم پرداخت حقوق شان در این مدت اعتراض داشتند و بسیاری از آنها از گرانی داروهای بیماریهای شان که دراثر کار در معدن به وجود آمده است، ناراضی بوده و شکایت داشتند.

 

سركوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شكنجه و محاكمه فعالان كارگری در ایران را به شدت محكوم می كنیم.

منبع: نبردخلق 361، پنج شنبه اول مرداد 1394 (23 ژوییه 2015)

 

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول