برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در خرداد 1394

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

114 حرکت اعتراضی

*کارگران پیمانکاری فضای سبز شهرداری قم در ادامه اجتماع اعتراضی خود، در روز شنبه 2 خرداد مقابل ساختمان شهرداری و شورای شهر قم تجمع کردند. به گزارش ایلنا، دلیل ادامه یافتن این اجتماع اعتراضی وضعیت نامعلوم امنیت شغلی حدود ۳۰۰ کارگری است که از حدود ۲ تا ۱۵ سال پیش به عنوان نیروی پیمانکاری در فضای مناطق هشت‌ گانه شهرداری قم مشغول کار شدند.

 

*جمعی از کارگران قرارداد موقت کارخانه سیمان لوشان در استان گیلان، صبح روز شنبه دوم خرداد در اعتراض به بلاتکلیفی ۲۰ ماهه وضعیت شغلی‌ شان، مقابل ساختمان فرمانداری رودبار تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارفرمای کارخانه با حمایت فرمانداری رودبار قصد دارد برای رهایی از کارگران قراردادی کارخانه که در ۲۰ ماه گذشته بیکار و بلاتکلیف بوده ‌اند؛ با آنان تسویه حساب کامل کند و سپس کارگران را برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار رودبار معرفی کند.

 

*جمعی از کارگران مجتمع نیشکر هفت ‌تپه در اعتراض به تعطیلی موقت این واحد تولیدی، صبح روز شنبه 2 خرداد مقابل درب ورودی این کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، دلیل تعطیلی این واحد تولیدی، انباشت بدهیهای مالی کارخانه به چند نهاد دولتی همچون بانک ملی، اداره تامین اجتماعی، اداره گاز و برق و همچنین اداره دارایی است.

 

*عصر روز یکشنبه 3 خرداد بیش از هزار تن از اهالی شهرک اکباتان در اعتراض به ساخت و ساز در بخشی از فضای سبز این شهرک تجمع کردند. به گزارش ایلنا، آنها نسبت به ساخت و ساز در مشاعات شهرک اکباتان توسط شهرداری معترض هستند و با تجمعهای پیاپی‌ قصد جلوگیری از این اقدام را دارند.

 

*روز شنبه 2 خرداد در سی و سومین روز از آغاز اعتصاب کارگران لوله و نورد صفا، شماری از کارگران این کارخانه برای تسویه حساب فراخوانده شدند. به گزارش ایلنا،

کارگران با اشاره به سابقه اخراج کارگران در موارد مشابه معتقدند این اقدام برای ترساندن آنان از عواقب ادامه اعتراض انجام شده است. منابع کارگری از اخراج حدود ۱۰ کارگر معترض این کارخانه به بهانه اتمام قرارداد خبر می‌دهند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، روز دوشنبه 4 خرداد، در سی و پنجمین روز اعتصاب، کارگران لوله و نورد صفا در مجمع عمومی خود تصمیم به پایان دادن به اعتصاب خود گرفتند.

 

*روز شنبه 2 خرداد، کارگران اعتصابی کارخانه سامان کاشی به طورعلنی از طرف فرماندار بروجرد تهدید شدند. به گزارش فارس، به کارگران توصیه شده سر کار خود برگردند، ولی آنها گوش نداده و به اعتصاب خود ادامه دادند. به گزارش ایرنا، روز دوشنبه 4 خرداد، کارگران پس از حدود یک ماه اعتصاب با پرداخت بخشی از حقوق عقب افتاده و وعده مسئولان شهرستان و مدیریت کارخانه مبنی بر پرداخت حقوق معوقه، سر کار خود بازگشتند.

 

*روز دوشنبه 4 خرداد، همزمان با نشست شورای اسلامی شهر بروجرد، کارگران شهرداری این شهر به همراه خانواده های خود دست به تجمع اعتراضی زدند و خواستار پرداخت حقوق معوقه خود شدند. به گزارش ایرنا، سخنگوی شورای اسلامی *شهر بروجرد، کارگران معترض و خانواده های شان را تا بازگشت شهردار از سفر کربلا دعوت به آرامش و صبر کرد.

 

*روز دوشنبه 4 خرداد، جمعی از کارگران کارخانه کاشی بیستون در اعتراض به عدم افزایش دستمزد، مقابل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی تحصن کردند. به گزارش  مرصاد، این کارگران طبق قانون کار خواستار اعمال افزایش دستمزد خود بودند.

 

*روز سه شنبه 5 خرداد، کارگران کارخانه چینی بهداشتی رز اردکان دراعتراض به عدم پرداخت حقوق چند ماه گذشته برای دومین روز متوالی دست به اعتصاب زدند.

به گزارش ارکان خبر، اعتصاب این کارگران پس از دو روز به دنبال پرداخت حقوق معوقه شان خاتمه پیدا کرد. مجتمع صنعتی اردکان با نام تجاری «چینی رز» به عنوان اولین کارخانه مدرن چینی بهداشتی ایران، در زمینی به مساحت 170 هزار متر مربع و با زیر بنای 35 هزار متر مربع (فاز اول) در شهر اردکان یزد احداث شده است.

 

*روز سه شنبه 5 خرداد، تعدادی ازکارگران تعاونی مسکن نساجی کردستان  با تجمع در محل زمین خریداری شده، بعد از 13 سال توانستند با حکم  دادگاه زمین شان را تصاحب کنند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران با حضور یگان ویژه کلانتری 14 سنندج و نیروی انتظامی  زمین شان را تصاحب نمودند. در ضمن کارگران موفق شدند حکم بازداشت فردی که در این زمین خانه و باغ درست کرده بود را از دادگستری بگیرند.

 

*عصر روز سه شنبه 5 خرداد، کارگران معدن ذغال سنگ شمال شرق آزادشهر به دلیل به تعویق افتادن بیش از 4 ماه حقوق و سنوات گذشته خود در محوطه معدن دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش تیتر، پیش از این مدیر عامل شرکت ذغال سنگ شمال شرق آزادشهر به دنبال تجمع کارگران در سال گذشته قول پرداخت معوقا ت آنها را داده بود.

 

*با ادامه یافتن تاخیر در پرداخت مطالبات حقوقی کارگران رجاء، صبح روز سه شنبه ۵ خرداد، کارگران برخی از بخشهای رجاء دست از کار کشیدند و در مقابل اداره تعمیرات و نگهداری شرکت رجاء تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش ایلنا،کارگران معترض عدم پرداخت حقوق و دستمزد ماههای فروردین و اردیبهشت را علت این اعتراض اعلام کردند. صبح روز چهارشنبه 6 خرداد، کارگران مانند روز گذشته در برخی از بخشها از جمله قسمت برق، فنی و موتوریستها دست از کار کشیدند اما با پرداخت نزدیک به ۵ تا ۱۰ درصد مطالبات معوقه، قرار است از صبح پنجشنبه به اعتصاب پایان دهند.

شرکت رجاء، یکی از شرکتهای زیرمجموعه شستا (شرکت سرمایه‌ گذاری تامین اجتماعی) است که نزدیک به ۳۰ هزار کارگر پیمانی دارد.

 

*روز چهارشنبه 6 خرداد، کارگران اخراجی کارخانه نورد نوشهردست به تجمع اعتراضی  مقابل اداره کار زدند وخواستارحق سختی کار شدند. به گزارش نوشهر آنلاین، حدود 18سال این کارخانه در زمینه تولید میله گرد فعالیت دارد و در این کارخانه حدود 90 کارگر مشغول به فعالیت بودند که سرمایه‌ گذار این کارخانه به مرور با اخراج کارگران، این واحد بزرگ صنعتی را تعطیل کرد.

 

*جمعی از تاکسی داران خطوط شهری جیرفت صبح روز چهارشنبه 6 خرداد در ایستگاه تاکسی و مقابل فرمانداری این شهر در اعتراض به تک نرخی شدن بنزین و ثابت ماندن کرایه ها تجمع کردند. به گزارش دقیانوس، این تجمع که در پی تک نرخی شدن بنزین و باطل شدن سهمیه سوخت ۷۰۰ تومانی خودروهای عمومی شکل گرفته بود، پس از حضور اتوبوسهای شرکت واحد شهرداری جهت انتقال مسافران و حضور نماینده تاکسیرانان در فرمانداری خاتمه یافت.

 

*به گزارش دیار میرزا، روز پنجشنبه 7  خرداد، جمعی از کارگران کارخانه صنایع پوشش ایران (در استان گیلان) برای دریافت مطالبات شان اقدام به برگزاری تجمع مقابل کارخانه کردند که در نهایت این اجتماع با زد و خورد و ضرب و شتم مدیران این شرکت توام شد.

 

*صبح روز پنجشنبه 7 خرداد، جمعی از کارگران رسمی کارخانه قند کامیاران در اصفهان، در اعتراض به بدقولی کارفرما درخصوص پرداخت حقوق معوقه ‌شان مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض سپس با انتخاب نمایندگانی برای شکایت به اداره کار خمینی ‌شهر اصفهان مراجعه کردند.

 

*روز پنجشنبه 7 خرداد، کارگران دیشموکی همزمان  با حضور ناظر میراث فرهنگی كهگیلویه و بویراحمد در قلعه دیشموك دست به تجمع اعتراضی زدند و خواستار پیگیری مطالبات ‌شان از پیمانكار فراری اثر باستانی قلعه دیشموك شدند. به گزارش صبح زاگرس، كارگران دیشموكی بیش از 64 میلیون تومان از پیمانكار فراری اثر باستانی قلعه دیشموك طلبکارند.

 

*صبح روز یکشنبه 10 خرداد، تعدادی از اعضای تعاونی مسکن کارکنان آموزش و پرورش تهران با تجمع در برابر ساختمان دادستانی کل کشور خواستار رسیدگی و توجه مسئولان قوه قضائیه به پرونده پیچیده و چند ساله فرهنگیان شدند. به گزارش ایران، حاضران در این اجتماع نمایندگان 890 عضو تعاونی مسکن فرهنگیان و اکثراً از بازنشستگان آموزش و پرورش هستند.

 

*روز یکشنبه 10 خرداد، نزدیک به یکصد تن از کارکنان شرکت ورزش یاران ایرانیان که به عنوان پیمانکار از این مجموعه ورزشی نگه داری می کنند، با حضور مقابل وزارت ورزش و جوانان خواستار تبدیل وضعیت سازمانی از پیمانکاری به قراردادی و پرداخت مطالباتشان شدند. به گزارش ایرنا، تجمع کنندگان با وساطت نیروهای حراست وزارت ورزش و جوانان برای مذاکره به داخل وزارتخانه راهنمایی شدند.

 

*روز دوشنبه 11 خرداد، در پی مشکل کم آبی در تنگستان، جمع کثیری از مردم شهر اَهرَم در مقابل اداره آب تنگستان تجمع کرده و نسبت به کمبود آب اعتراض نمودند.

به گزارش تنگستان نما،  طعی مکرر و طولانی آب طی چند روز گذشته مردم شهرستان تنگستان و شهر اَهرَم را کلافه کرده است.

 

*روز دوشنبه 11 خرداد، جمعی از کارکنان شهرداری بروجرد به همراه خانواده های خود به دلیل برگزار نشدن جلسه علنی شورای شهر و پرداخت نشدن چهار ماه حقوق معوقه دو باره مقابل شورای اسلامی شهر تجمع کردند. به گزارش ایرنا، جلسه علنی روز دوشنبه شورای اسلامی شهر بروجرد که قرار بود در حمایت از حقوق کارگران شهرداری این شهر و رفع مشکلات مالی آنها برگزار شود به دلیل به حدنصاب نرسیدن اعضا برگزار نشد.

 

*تعدادی از جوانان و اهالی شهرستان عَسَلویه، بخش چاه مبارک و شهرستان پارسیان نسبت به عدم بکارگیری نیروهای بومی منطقه در شرکتهای مستقر در پارس جنوبی، در روز دوشنبه 11 خرداد، در مدیریت کار و خدمات اشتغال منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس تجمع کردند. به گزارش پارس خلیج، این افراد با شکستن برخی از وسایل و سر دادن شعار باعث شدند که مدیریت کار و خدمات اشتغال منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس تعطیل شود و پس از آن نیروهای امنیتی تجمع کنندگان را متفرق کردند.

 

*تعدادی از کارگران شهرداری بروجرد برای سومین بار روز سه شنبه 12 خرداد، دراعتراض به عدم پرداخت حقوق و دستمزد ، به همراه خانواده های خود دست به تجمع مقابل فرمانداری زدند. به گزارش ایرنا، شهرداری به جای رفع مشکلات کارگران، حکم اخراج تعدادی از کارگران که از شورای اسلامی شهر بروجرد خواستار احقاق حق خود شدند را صادر کرد.

 

*روز سه‌شنبه ۱۲ خرداد، هنگامی که کارگران شرکت استیم (کارگران پیمانی پتروشیمی ایلام) به محل کار مراجعه کردند، با ابلاغ افزایش ساعت کاری مواجه شدند و در اعتراض به این موضوع دست از کار کشیدند. به گزارش ایلنا، کارگران در اعتراض به تصمیم پیمانکار که آنها را به اضافه‌  کاری اجباری ملزم می ‌کرد، دست از کار کشیدند. در پی این اعتصاب، پیمانکار با نمایندگان کارگران جلسه گذاشت. بر اساس توافقنامه ‌ای که در این جلسه به امضای طرفین رسید، ساعت کاری به روال همیشگی برگردانده شد و مقرر شد دو ماه از سه ماه حقوق معوقه کارگران پرداخت شود.

 

*جمعی از کارگران شرکتی شهرداری کوهدشت روز شنبه 16 خرداد با حضور در مقابل فرمانداری این شهرستان خواستار تبدیل وضعیت خود شدند. به گزارش ایرنا، این کارگران نسبت به عدم اجرای مصوبه دولت مبنی بر تبدیل وضعیت کارگران شرکتی شهرداری اعتراض کردند.

 

*بیش از ۲۰۰ کارگر نیروگاه تبریز صبح روز یکشنبه ۱۷ خرداد در محوطه شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی تجمع کردند. به گزارش  ایلنا، این کارگران به از سرگیری تلاش‌ دولت برای خصوصی‌سازی نیروگاه تبریز و عقب ‌افتادگی ۹ ماهه بخشی از مزایای خود اعتراض کردند.

 

*صبح روز یکشنبه 17 خرداد کارگران کارخانه نو‌‌پوش به نشانه هشدار و اعتراض یک ساعت دست از کار کشیدند. به گزارش  ایلنا، کارگران کارخانه نو‌‌پوش زیر مجموعه کارخانه پشم بافی «ایران برک» در رشت، ۹ ماه حقوق دریافت نکرده اند. در عین حال از فروردین ماه سال جاری از مجموع 150 کارگر این کارخانه 70 نفر بیکار شده اند.

کارگران معتقدند خصوصی‌سازی در مجموعه ایران برک بیشترین ضربه را به تولید و کارگران این کارخانه وارد کرده است.

 

*به گزارش پارس خلیج، صبح روز یکشنبه 17 تعدادی از کارگران بخش تعمیرات گروه روتاری و فیکس فازهای ۱۲ پارس جنوبی در اعتراض به وضعیت حقوق ماههای آخر سال و نپرداختن عیدی دست به اعتصاب زدند. عدم پرداخت معوقات کارکنان شرکتهای پیمانکاری منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی، کارگران و کارکنان زحمت کش را با مشکل روبرو کرده و کارگران راهی جز تجمع نیافته و اقدام به اعتصاب و تجمع کرد.

 

*به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، روز یکشنبه 17 خرداد، رانندگان تاکسی در سنندج دست به اعتصاب زدند. اعتصاب رانندگان تاکسی به جهت گرانی بنزین و نداشتن تسهیلات لازم برای امرار معاش شان است.

 

*روز یكشنبه  17 خرداد، کارگران چند کارخانه از شهرک صنعتی جاده اردستان، نطنز و ابوزیدآباد کاشان در اعتراض به کم آبی و وضعیت وخامت بار خدماتی در این شهرک اعتصاب كردند. به گزارش ایران خبر، نبود آب و ولتاژ نامناسب برق در این شهرک، مشکل گرمی هوای داخل کارخانه ها كه گرما زدگی و بیهوشی کارگران را نیز به همراه دارد علت این اعتصاب و اعتراض است.

 

*به گزارش ایران خبر، صبح روز یکشنبه 17 خرداد، جمعی از کارکنان پیمانی شرکت مترو تهران که در بخش نظافت مشغول به کار هستند در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات عقب افتاده و وضعیت نامعلوم شغلی اعتصاب كردند.

 

*صبح روز شنبه 16 خرداد، کارگران مجتمع چهار گانه سبز مهاباد در واکنش به محقق نشدن وعده‌ های کارفرما دست از کار کشیده و در مقابل ساختمان امور اداری این مجتمع تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در پی اجتماع هفته گذشته کارگران دو واحد «کشت و صنعت» و «کشتارگاه هما مرغ» در روز های یازدهم و دوازدهم خرداد ماه ، کارفرما وعده پرداخت تمامی مطالبات کارگران را حداکثر تا روز شنبه 16 خرداد داده بود، اما کارگران این دو واحد با محقق نشدن وعده مذکور تصمیم به اعتراض گرفتند.

اعتصاب 5 روزه کارگران مجتمع چهار گانه سبز مهاباد در  ظهر روز دوشنبه 18 خرداد با وعده‌ کارفرما و مسئولان دولتی موقتا خاتمه یافت.

مجتمع  چهار گانه سبز مهاباد شامل «کشت و صنعت»، «مجتمع دامداری و صنعتی»، «مجتمع هما مرغ» و «سردخانه زمزم» است.

 

*به گزارش 18خرداد خبرآنلاین، کارکنان موسسه منحل شده میزان مقابل استانداری خراسان رضوی تجمع کردند. کارگران در اعتراض به انحلال این موسسه که سبب بیکار شدن حدود هزار و 200 تن از کارکنان شده، تجمع کردند.

 

*مردم شهر تاریخی اهرم با در دست داشتن پلارکاردی که روی آن نوشته شده بود؛ مسکن مهر صحرای کربلا، در اعلام نیاز به آب آشامیدنی، خانه خود را ترک و مانع رفت و آمد خودروها در جلوی فرمانداری تنگستان شدند. به گزارش تنگستان نما، قطعی مداوم و طولانی آب طی چند روز، صاحبان مسکن مهر و مناطق تنگستان را کلافه کرده است. در همین راستا، مردم مسکن مهر اهرم صبح روز دوشنبه 18خرداد ماه با تجمع مقابل فرمانداری تنگستان مراتب اعتراض خود را بیان داشتند.

 

*روز سه شنبه 19 خرداد، جمعی از کشاورزان خوزستان خواستار رفع ممنوعیت کشت تابستانه و یا مجوز کشت معوض به کشاورزان شدند. به گزارش عصرجنوب، حدود ۲۰۰ تن از کشاورزان اهواز، حمیدیه، هویزه، ماهشهر، هندیجان، شادگان و شهرهایی که در حوزه رودخانه های کارون، کرخه، زهره و جراحی قرار دارند در تجمعی مقابل استانداری خوزستان خواستار اختصاص سهمیه آب یا معوض کشت به کشاورزان شدند.

 

*به گزارش ایران خبر، روز سه شنبه 19خرداد، جمعی از كارگران شركت راه ابریشم در یاسوج در  اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و  اخراج تعدادی از كارگران در برابر استانداری كهكلویه و بویراحمد تجمع كردند.

 

*روز سه شنبه 19 خرداد تعدادی از کارگران مس سرچشمه در برخی از بخشهای این شرکت در اعتراض به دستمزدهای نابرابر و محقق نشدن وعده استخدام رسمی از سوی شرکت مس، دست از کار کشیده و در مقابل درب ورودی این مجتمع تجمع کردند. به گزارش ایلنا، با وجود این که مدتهاست وعده استخدام نیروهای قراردادی از سوی مسئولان این شرکت به آنها داده شده، اما همچنان مساله عدم تبدیل وضعیت قراردادها مهمترین معضل کارگران قراردادی مس است.

 

*روز چهارشنبه۲۰ خرداد، کارگران پیمانی پتروشیمی ایلام در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات ‌شان اعتصاب کردند. به گزارش  ایلنا، این کارگران که به واسطه شرکت پیمانکاری «استیم» در بخش ماشین آلات این مجتمع صنعتی کار می‌کنند، چهار ماه است که حقوق دریافت نکرده ‌اند.

 

*روز چهارشنبه 20 خرداد، جمعی از مردم خلیل ‌شهر در استان مازندران مقابل شهرداری این شهر تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. تأمین آب شرب بخشی از مشکلات معترضان است. به گزارش بلاغ، روستای خلیل ‌محله چند سالی است که تغییر هویت داده و تبدیل به شهر شده و امروز به خلیل‌شهر معروف است.

 

*روز شنبه 23 خرداد، بیش از 2 هزار تن از بازنشستگان صنعت فولاد از شرکتهای فولاد مبارکه و ذوب آهن در اعتراض به عدم دریافت حقوق معوقه مقابل استانداری اصفهان تجمع کرده و در کف خیابان به حالت اعتراض نشستند.

به گزارش خبرآنلاین، یکی از بازنشستگان ذوب آهن که اعلام ‌کرد که؛ تنها مطالبه ما دریافت حقوق عقب افتاده و مابه ‌التفاوت سودی است که از محل برداشت حقوق بازنشستگی در زمان فعالیت ما در ذوب آهن به دست آمده است.

 

*روز شنبه 23 خرداد، جمعی از طرفداران محیط زیست شاهرود در اعتراض به قطع بیش از هزار درخت در مرکز تحقیقات کشاورزی شاهرود تجمع کردند. به گزارش نسل شاهوار، در پی اقدام گروههای فعال محیط زیست، یکی از کارشناسان قوه قضائیه در مرکز تحقیقات کشاورزی شاهرود حضور پیدا کرد و موضوع قطع درختان را تایید کرد.

در پایان این تجمع بیانیه ای قرائت شد که در آن از حجتی وزیر جهاد کشاورزی خواسته شده هر چه سریعتر در رابطه با این موضوع پیگیری نمایند و اقدامات لازم در برخورد با افراد متخلف انجام پذیرد.

مرکز تحقیقات کشاورز شاهرود در جاده بسطام واقع شده و حدود 46 سال پیش در زمینی به مساحت بیش از چهارصد هکتار هزاران اصله درخت کاج و چنار برای احداث ایستگاه تحقیقات باغبانی کاشته شد که حدود شش ماه قبل این درختان قطع شد.

 

*روز شنبه 23 خرداد، در پی انتشار بوی نامطبوع از تصفیه‌ خانه فاضلاب در منطقه باقرخان‌ در بجنورد، ساكنان این محل تجمع كردند. به گزارش اطلاعات، اهالی این منطقه از چند سال پیش تاکنون از فعالیت تصفیه خانه فاضلاب در این منطقه ناراضی بوده‌ و هنگام ساخت فاز دوم این تصفیه خانه نیز مخالفت خود را اعلام کردند. این درحالی است که در این سالها مهاجران زیادی از روستاهای اطراف در حریم نزدیک این تصفیه خانه اقدام به ساخت و ساز کرده‌ که منجر به افزایش 2 برابری تعداد خانوارهای این منطقه شده است.

 

*تعدادی از کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه جهت اعتراض به بلاتکلیف بودن طرح مسکن بلاعوض، در روز یکشنبه 24 خرداد در مقابل شهرداری تجمع کردند.

طبق اخبار رسیده به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، حضور نیروهای امنیتی و لباس شخصی در مقابل این حرکت مسالمت آمیز چشمگیر بود. نیروهای امنیتی به کارگران هشدار می دادند که پراکنده شوند و تجمع کارگران آنها را غیر قانونی می خواندند.

 

*روز یکشنبه 24 خرداد، جمعی از کارکنان موسسه مالی و اعتباری منحل شده میزان در اعتراض به بیکاری به دنبال انحلال این موسسه، در جریان سفر روحانی به خراسان شمالی درمحل ورزشگاه تختی تجمع کردند. به گزارش اترک نیوز، موسسه مالی و اعتباری میزان خراسان که در دهه 70 با سهام افزون بر سه هزار قاضی بازنشسته دادگستریهای خطه خراسان مجوز دریافت کرده بود از اوایل زمستان امسال برای پرداخت وجه سپرده گذاران خود با مشکل مواجه شد.

 

*روز یکشنبه 24 خرداد، تعدادی از کارگران بازنشسته کارخانه پوشش مقابل اداره کل بیمه تأمین اجتماعی گلسار رشت تجمع کردند. به گزارش افق روشن، علت تجمع عدم معرفی به بانک جهت دریافت حقوق بازنشستگی است. عوامل اطلاعات سعی در پراکنده کردن کارگران می کردند، در حالیکه کارگران بر روی موکت نشسته و با نزدیک شدن ماموران با صلوات و ... آنها را وادار به عقب نشینی می کردند.

 

*صبح روز یکشنبه 24 خرداد، جمعی از کارگران پیمانکاری معادن زغال سنگ البرز شرقی واقع در منطقه طرزه استان سمنان، در اعتراض به تعویق بیش از سه ماه حقوق در محوطه معدن مقابل درب ورودی تونل مادر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در این واحد معدنی حدود 600 کارگر به صورت رسمی و 800 کارگر به صورت پیمانکاری اشتغال دارند. واحد معدنی طزره شامل تونلهای یک و دو، تونل غربی، تونل مرکزی، تونل شرقی، تونل مادر، تونل برناکی، تونل کلاریز، تونل 35، تونل 15 و تونل 42  می شود که در هر یک از آنها دو تا سه پیمانکار فعالیت دارند.

 

*روز یکشنبه 24 خرداد، جمعی از مردم روستای «دب حردان» اهواز در اعتراض به وضعیت قطعی مکرر و نبود آب آشامیدنی در این روستا در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش تسنیم، لوله کشی آب در این روستا انجام شده اما در این روستا 20 روز از 30 روز یک ماه بدون آب است این موضوع زندگی مردم را مختل کرده است.

 

*در پی قطعی چند روزه آب شرب روستای کفدهک شهرستان خرامه، عده ای از مردم این روستا در روز یکشنبه 24 خرداد در حاشیه جاده خرامه به شیراز تجمع کردند. به گزارش صدای خرامه، مردم این روستا با مشکل قطعی آب دست و پنجه نرم می کنند، آب شرب روستا طی ده روز یک بار وصل شده و در حال حاضر 4 روز است که مجددا آب شرب قطع شده است.

 

*جمعی از متقاضیان مسکن مهر از پروژه 300 واحدی هلال احمر گناباد روز یکشنبه 24 خردا در اعتراض به تحویل نشدن واحدهای خود در مقابل این پروژه تجمع کردند. به گزارش ایرنا، بر اساس قول اعضای هیات مدیره شرکت سپهر شرق، پیمانکار واحدهای مسکونی معروف به پروژه هلال احمر این واحد ها باید اوایل مرداد سال گذشته تحویل می شد ولی هنوز از تحویل آنها خبری نیست.

 

*صبح روز دوشنبه 25 خرداد، جمعی از بازنشستگان صندوق فولاد در اعتراض به عدم پرداخت حقوق اردیبهشت و خرداد خود، برای دومین روز متوالی مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند. به گزارش ایمنا، تجمع و اعتراض بازنشستگان به گونه ای بود که خیابان باغ گلدسته مسدود شده و تردد خودروها امکان پذیر نبود. نیروهای امنیتی و همچنین پلیس راهنمایی رانندگی برای مهار این حرکت اعتراضی در محل حاضر شدند.

 

*روز دوشنبه 25 خرداد، کارگران شرکت صنایع فلزی کوشا واقع در جاده قزل حصار استان البرز دراعتراض به عدم پرداخت حقوق از آغاز سال جاری، برای سومین روز متوالی دست به اعتصاب زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارفرما از روز شنبه 23 خرداد جهت مقابله با اعتصاب کارگران سرویس ایام و ذهاب و ناهار کارگران را قطع نمود و کارگران را تهدید کرد که اگر از روز سه شنبه 26 خرداد سر کار خود حاضر نشوند و اعتصاب را پایان ندهند همه کارگران را اخراج خواهد کرد.

*روز دوشنبه 25 خرداد، کارگران معدن شماره ۴ سنگ ‌آهن سیرجان در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق و حق بیمه در مقابل اداره کار تجمع کردند. به گزارش ایلنا، با گذشت حدود سه ماه از شروع سال جدید، این کارگران هنوز موفق به دریافت حقوق اسفند 93 و فروردین و اردیبهشت 94 نشده اند.

 

*صبح روز سه شنبه 26خرداد در جریان برگزاری تجمع اعتراضی کارگران اخراجی شرکت معدنی «معدنجو» در ابتدای جاده پابدانان، یکی از کارگران معترض در اثر تصادف با تریلر حامل بار کشته شد. به گزارش ایلنا، مامورین به قصد متفرق کردن کارگران و باز شدن جاده برای عبور کامیونها از گاز اشک‌آور استفاده کردند. در همین هنگام محمدعلی میرزایی که از ناحیه چشم آسیب دیده بود و دید خوبی نداشت، ناگهان با تریلر حامل زغال که قصد عبور از بین تجمع کنندگان را داشت برخورد کرد و کشته شد.

 

*روز سه شنبه 26خرداد، تعداد زیادی از کارگران کارخانه چوکای تالش دست از کار کشیدند و داخل ساختمان و جلوی درب اصلی کارخانه تجمع نمودند و خواستار تعیین و تکلیف وضعیت حقوق و مطالبات خود شدند. به گزارش رضوان خبر، از جمله مطالبات این کارگران زحمتکش بازگشت مجدد اضافه کاری، راه اندازی مجدد کارخانه و تجدید قرارداد کاری با کارگران است.

 

*تعدادی از کارکنان اداره برق شهرستان رشت در اعتراض به اخراج از کار و عدم پرداخت مطالبات در طول 7 سال اخیر در روز سه شنبه 26خرداد در مقابل استانداری گیلان تجمع کردند. به گزارش فارس، شرکت پشتیبانی صنعت برق گیلان در کیلومتر 6 جاده تهران سه ‌راه سنگر واقع است و از سال 86 بر اساس اصل 44 قانون اساسی خصوصی‌ شده است. این شرکت دارای 50 کارگر است که نیمی از آنها در مقابل استانداری گیلان تجمع کرده و خواستار احقاق حق و رهایی از بلاتکلیفی شدند.

 

*حامیان محیط زیست و نمایندگان تشکلهای محیط زیستی کشور صبح روز سه شنبه 26خرداد، با تجمع مقابل وزارت نیرو، تقاطع نیایش و ولی‌عصر مقابل پارک ملت، نسبت به بی ‌توجهی وزارت نیرو به منابع آب و ادامه سیاستهای گذشته سد سازی مورد اعتراض قرار دادند. به گزارش امروز و فردا، در این تجمع که بسیاری از نمایندگان تشکلهای محیط زیستی حضور داشتند مدیریت وزارت نیرو در امور آب مورد اعتراض قرار گرفت. تجمع کنندگان در پلاکارد‌های خود این مدیریت را مدیریتی ناکارآمد دانسته و خواستار توقف سد‌سازی‌های متعدد در کشور شدند. تجمع‌کنندگان به ویژه خواهان توقف ساخت سد شفارود در گیلان بودند.

 

*کارگران کارخانه «فنرسازی ایندامین» در روز چهارشنبه 27 خرداد برای سومین روز متوالی دست از کار کشیده و در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، مطالبات کارگران اعتصابی کارخانه فنرسازی ایندامین، پرداخت حقوق معوقه،  افزایش مزد پایه، بازبینی طرح طبقه بندی مشاغل، افزایش پاداش تولید و تشکیل نهاد صنفی کارگری است.

 

*روز شنبه 30 خرداد، کارگران کارخانه شیشه آبگینه قزوین دراعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق و 2 سال عیدی و پاداش در مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش خبرآنلاین، نیروهای نظامی و انتظامی در اطراف تجمع کنندگان جمع شده و حراست استانداری از هرگونه عکس برداری و مصاحبه با کارگران معترض جلوگیری می کرد.

شرکت تولیدی و صنعتی آبگینه واقع در شهر قزوین با 43 سال قدمت، تولید کننده انواع شیشه های جام، دو جداره، طلقی، سکوریت و رفلکس است.

 

*کارکنان بیکارشده موسسه اعتباری میزان در ادامه اعتراضات خود، روز شنبه 30 خرداد مقابل بانک مرکزی تجمع کردند. به گزارش ایسنا، با هماهنگیهای شکل گرفته از سوی بانک مرکزی با مراجع قانونی از جمله استانداری و اداره کل کار استان خراسان رضوی، شرایط کاری و حقوقی کارمندان میزان مشخص شد.

 

*کارگران شرکت جهاد توسعه و خدمات زیربنایی ساخت فاز دوم کارخانه سیمان شهرکرد، روز یکشنبه 31 خرداد، با تجمع در محوطه این کارخانه، خواهان رفع مشکلات خود شدند. به گزارش ایرنا، برخلاف پیگیری و نامه نگاریهای انجام شده با مسئولان استان، تاکنون اقدامی برای تسویه مطالبات کارگران انجام نشده است.

مجتمع سیمان شهرکرد در 35 کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد. این مجتمع 400 کارکن است.

 

*روز یکشنبه 31 خرداد، کارگران ذوب آهن اردبیل در اعتراض به شرایط حقوقی خود و نگرفتن دستمزد بیش از 16 ماه، در برابر استانداری اردبیل تجمع کردند و خیابان را بر روی خودروها بستند. به گزارش سبلانه، تجمع در خیابان و بستن راه بر خودروها، باعث ورود نیروی انتظامی شد. پلیس تجمع کنندگان را متفرق کرد و بر اثر درگیری ایجاد شده، چند تن از کارگران زخمی شدند که به بیمارستان منتقل شدند.

 

*تعدادی از کارگران کارخانه فولاد بافت که روز یکشنبه 31خرداد اخراج شدند، در همین روز مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کرده خواستار رسیدگی به مشکلات شان شدند. به گزارش اقطاع، این کارگران اکثراً از جوانان هستند و برگ تسویه حساب به آنها داده شده است.

 

*روز یکشنبه 31 خرداد، برای سومین روز پیاپی کارمندان موسسه میزان مقابل ساختمان بانک مرکزی واقع در خیابان میرداماد تهران تجمع کردند. به گزارش هشدار نیوز، بعد از این که کارمندان در حال بیکار شدن موسسه میزان برای داد خواهی دو روزی را جلو بانک مرکزی تجمع کردند و پاسخی نشنیدند، در گرمای طاقت فرسای بعد از ظهر تهران به سوی مجلس به راه افتادند. آنها بیش از 15 سالی است در ا ین موسسه مشغول به کارند.

 

*روز یکشنبه 31 خرداد، کارگران کارخانه فارسیت دورود در تهران برای ششمین روز در مقابل وزارت کار به تحصن نشستند. این کارگران شبها برای خواب به بهشت زهرا می روند. به گزارش روابط عمومی سندیکای کارگرن فلزکارمکانیک، این کارگران که سوابقی از ۱۴ سال تا ۲۰ سال دارند در پلاکاردی که به نرده های وزارت کار نصب کرده اند چنین نوشته اند: «ما کارگران فارسیت دورود لرستان با سوابق ۱۴ تا ۲۰ سال به علت سو مدیریت پس از گذشت ۴ سال همچنان در بلاتکلیفی بسر می بریم. ما همچنان ایستاده ایم».

 

*اعتصاب کارگران کارخانه ایران برک رشت، صبح روز یکشنبه 31 خرداد وارد سی چهارمین روز متوالی شد. به گزارش ایلنا، اعتصاب کارگران از روز 27 اردیبهشت سال جاری آغاز شد و طی این مدت کارگران اقدام به تجمعات گوناگون کردند. کارفرما در نخستین روز اعتصاب با شناسایی 10 نفر از کارگران معترض قصد داشت با آنان به جرم ایجاد اغتشاش و رهبری معترضان، تسویه حساب کند اما با حمایت سایر کارگران این اتفاق نیافتاد. صبح روز چهارشنبه 20 خرداد در بیست و سومین روز از آغاز اعتصاب، فرماندار شهرستان رشت به همراه مدیر این کارخانه در سالن اجتماعات این واحد تولیدی حاضر شدند و با وعده پرداخت دو ماه حقوق قصد متقاعد کردن کارگران معترض را برای ادامه تولید داشتند که در نهایت این پیشنهاد با مخالفت کارگران روبرو شد. همچنین روز سه شنبه شب 19 خرداد، عده‌ ای ناشناس با آتش زدن درختان و ضایعات کارخانه، قصد وارد کردن اتهام خرابکاری به کارگران معترض و تخریب وجهه اعتراضی کارگران را داشته اند. صبح روز پنجشنبه 21 خرداد، ماموران پلیس امنیت به کارخانه رفتند و از خروج 5 نماینده ‌ای که قرار بود از جانب کارگران در شورای تامین حضور یابند جلوگیری کردند. در همین روز تمام پارچه نوشته هایی که از اولین روز اعتصاب بر سر در ورودی کارخانه  نصب شده بود، به دستور دادگستری شهرستان رشت جمع آوری شد.

 

 

سركوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شكنجه و محاكمه فعالان كارگری در ایران را به شدت محكوم می كنیم.

 

منبع: نبردخلق شماره 360 اول تیر 1394

بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول