دانشگاه در ماهی که گذشت

کامران عالمی نژاد

 

محدودیتهای جدید پوشش در دانشگاه تهران

بر اساس آیین نامه "ضوابط پوشش دانشجویان" دانشگاه تهران، استفاده از لباسهای با رنگ تند و زننده به عنوان مصداقی از موارد غیرمجاز پوشش دانشجویان شمرده می شود.

این اساسنامه در توضیح حدود پوشش دانشجویان، "پوشش ساده و با وقار (از نظر رنگ و طرح مطابق با شوون دانشگاهی)"، "آرایش و پیرایش موها متناسب با شان دانشگاه"، "استفاده از مقنعه پوشش کامل مو"، و "شلوار و مانتوی بلند از سوی خانمها" را معرفی کرده است.

همچنین استفاده از "لباس، علایم، نقوش، تصاویر، طرح، نوشته و زیورآلات" مغایر با "ارزشهای ملی و دینی و یا متعلق به گروههای خاص انحرافی"، استفاده از لباسهای "تنگ و بدن نما، با رنگ تُند و زننده" و "استفاده از آرایشهایی که باعث جلب توجه شود"، به عنوان موارد غیرمجاز ذکر شده است. (ایسنا، 1 اردیبهشت)

 

بیانیه جمعی از دانشجویان دانشگاه اراک در همبستگی با کارگران

 دانشجویان دانشگاه اراک در آستانه روز جهانی کارگر، همبستگی خود را با کارگران زحمتکش ایران طی بیانیه ای اعلام کردند.

در این بیانیه آمده است: "ما دانشجویان دانشگاه اراک از تجمع کارگران در روز جهانی کارگر حمایت می کنیم. کارگران میهنمان در حاکمیت ولایت فقیه همواره از فقیرترین و محروم ترین قشر جامعه بوده و با کار کمرشکن و طاقت فرسا همواره در زیر خط فقر زندگی کرده اند و بیشترین فشارها را تحمل کرده و می کنند.

در نظامی که حتی نان را از سفره کارگران ربوده و با چپاول و اختلاس فقط جیب کارگزاران و همپالگیهای خود را پر کرده، جای آن دارد که همه مردم در هر قشری که هستند این روز را به پاس تمامی زحماتی که کارگران میهنمان متحمل می شوند، گرامی دارند و با شرکت در تجمع و اعتراض کارگران عزیزمان از آنها حمایت و همبستگی خود را اعلام دارند." (دانشجو آنلاین، 9 اردیبهشت)

 

تجمع دانشجویان دو دانشگاه در برابر مجلس

دانشجویان دانشگاه علوم اقتصادی در ادامه اعتراض خود به ادغام با دانشگاه خوارزمی و عدم پاسخگویی مسوولان دانشگاهها و همچنین مسوولان وزارت علوم، در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

به گفته یکی از تجمع کنندگان، قرار است نمایندگان دانشجویان در جلسه روز سه شنبه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شرکت و موضوع را از طریق مجلس پیگیری کنند.

همچنین جمعی از دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد و واحد بین الملل صبح امروز در اعتراض به نبود شرایط آموزشی در مقابل درب مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

نماینده تجمع کنندگان گفت: "ما خواستار ایجاد شرایط آموزشی به ویژه ارایه بیمارستانهای آموزشی که مورد تایید وزارت بهداشت است هستیم تا بتوانیم در این مراکز دوره آموزشی خود را دنبال کنیم." (خانه ملت، 6 اردیبهشت)

 

مجید توکلی به زندان بازگشت

مجید توکلی که ۳۱ فروردین ماه برای مدت یک هفته به مرخصی آمده بود، به زندان بازگشت.

این فعال دانشجویی در ابتدا به ۸ سال حبس تعزیری محکوم شده بود که این حکم در سال گذشته به پنج سال و نیم حبس تعزیری کاهش یافت.

با اتمام دوران محکومیت، قرار است این فعال دانشجویی روز یکشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه سال جاری آزاد شود. عضو سابق شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر در ۱۶ آذر سال ۱۳۸۸ پس از سخنرانی در مراسم روز دانشجو در این دانشگاه بازداشت شد. (دانشجو نیوز، 8 اردیبهشت)

 

مراسم روز کارگر در دانشکده حقوق دانشگاه تهران

روز 8 اردیبهشت از طرف انجمن اسلامی دانشگاه تهران جلسه ای به مناسبت روز جهانی کارگر در دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شد. در شروع برنامه آهنگ ”آفتابکاران جنگل" پخش شد و بعد قرآن و در آخر سرود جمهوری اسلامی.

قابل توجه است که هنگام پخش سرود جمهوری اسلامی 80 درصد حضار از جایشان بلند نشدند. (دانشجو آنلاین، 10 اردیبهشت)

 

احسان دولتشاه، فعال دانشجویی سابق، راهی زندان اوین شد

احسان دولتشاه، عضو سابق دانشجویان و دانش آموختگان لیبرال ایران، جهت تحمل شش ماه حبس تعزیری که مرتبط به بازداشت وی در سال ٨٨ بود، به زندان اوین منتقل شد.

احسان دولتشاه، دانش آموخته فلسفه دانشگاه تهران، در بیست و هشت آبان ماه سال ١٣٨٨، حین یک جلسه کتابخوانی بازداشت و از سوی شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباس به اتهام تبلیغ علیه نظام، به یک سال حبس محکوم شد که شش ماه آن تعزیری بود.

برابر آیین دادرسی کیفری ایران، این حکم در خرداد ماه ٨٩ قطعی شده بود و ۵ سال بعد از آن یعنی در ماه آینده مشمول گذر زمان می شد، ولی قوه قضاییه در کمتر از یک ماه مانده به موعد مقرر، حکم حبس آقای دولتشاه را اجرا کرد. (هرانا، 10 اردیبهشت)

 

تجمع گسترده دانشجویان علم و صنعت در اعتراض به مشکلات صنفی

دانشجویان دانشگاه علم و صنعت برای چندمین بار طی ماههای اخیر در اعتراض به مشکلات صنفی و فرهنگی در این دانشگاه، دست به تحصن و اعتراض زدند.

در تجمع این هفته دانشجویان دانشگاه علم و صنعت که با فراخوان شورای صنفی دانشجویان برگزار شد، صدها تن از دانشجویان با سر دادن شعارهایی خواستار استعفای معاونت فرهنگی این دانشگاه، برکناری مدیر امور فرهنگی، تعویض اعضای غیر قانونی شورای فرهنگی و نیز اخراج مدیر امور خوابگاهها شدند.

احیای کانون تعطیل شده موسیقی، بازگرداندن اینترنت وایرلس به خوابگاهها، بازگشایی انجمن اسلامی و احیای دفاتر شورای صنفی دانشجویان در دانشکدهها و خوابگاهها از دیگر مطالبات دانشجویان دانشگاه علم و صنعت است که تا کنون با بیتوجهی مدیریت دانشگاه روبرو شده است.

دانشجویان این دانشگاه میگویند تغییرات در حوزه مدیریتی دانشگاه به حدی اندک بوده است که می توان گفت پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی و انتصاب ریاست جدید، در رویکردهای فرهنگی و صنفی حاکم بر دانشگاه علم و صنعت کوچکترین تغییری به وجود نیامده است. (دانشجو نیوز، 10 اردیبهشت)

 

تجمع دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در اعتراض به وضعیت تحصیلی

روز چهارشنبه گروهی از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان واقع در فرحزاد، در اعتراض به عدم رسیدگی به خواسته های خود و پایین بودن سطح آموزشی و عدم امکانات آموزشی در مقابل دفتر مدیر دانشگاه تجمع کردند و خواهان رسیدگی به خواسته هایشان شدند. مأموران حراست دانشگاه تلاش کردند که با تهدید، دانشجویان را وادار به عقب نشینی و برهم زدن تجمع کنند.

قابل ذکر است که این دانشگاه در سال 1391 تاسیس شده و هدف اولیه از تاسیس آن تربیت دبیر بوده است. اما طی سه سال گذشته و بنا به گفته دانشجویان، به دلیل سوومدیریت و مشکلات جدی در بخش آموزش منجمله وجود هیات علمی با کیفیت و سطح تحصیل پایین در دانشگاه، عملاً سر و سامان نگرفته است. (دانشجو آنلاین، 13 اردیبهشت)

 

تجمع اعتراضی با استفاده از حضور رفسنجانی در پلی تکنیک

دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک تهران (امیر کبیر) از فرصت پیش آمده از حضور رفسنجانی در دانشگاه استفاده کرده و مطالبات شان را روی پلاکارد نوشتند. برخی از شعارها به قرار زیر است:

دوره دروغگویان به پایان رسیده، دانشجو می میرد، ذلت نمی پذیرد، زندانی سیاسی آزاد باید گردد. (دانشجو آنلاین، 16 اردیبهشت)

 

تایید اختلاس ۳۲ میلیاردی در وزارتعلوم

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: "پرونده مالی ۳۲ میلیاردی، قرارداد صوری بوده که از این طریق، پول بچه های مردم رفته و نهایتاً اختلاس به وجود آمده است."

محمد فرهادی گفت: "این پرونده از گذشته در حال پیگیری بوده و چند ماه پیش گزارش شده است. موضوع به قوه قضاییه راه پیدا کرده و این قوه دستور رسیدگی به پرونده مالی ۳۲ میلیاردی را داده است."

وی با بیان اینکه مبلغ این پرونده خیلی بیشتر از اینها بوده است، گفت: "بخشی از این مبلغ توسط افراد متخلف پس داده شده و بخشی از آن هم در حال پیگیری است."

وزیر علوم در پاسخ به سووالی مبنی بر اینکه مسوولان سازمان امور دانشجویان از این موضوع به عنوان "اختلاس" یاد می کنند ولی مسوولان قضایی، اختلاس را مطرح نکرده اند، گفت: "این پرونده مفتوح است و از سوی قوه قضاییه، دستور جدی برای پیگیری دارد."

پیشتر معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان گفته بود: "صندوق رفاه دانشجویان در دوره گذشته در بخش سرمایه گذاری کنترل لازم را انجام نداده است و برخی از قراردادها واقعی نبودند."

مجتبی صدیقی خاطرنشان کرد: "ضمانتهای بانکی برای قراردادها گرفته شده، ولی برخی شرکتها صوری بوده و امروز دیگر وجود ندارند. در حال حاضر بازگشت سرمایه با مشکل مواجه شده است. اصل پول ۳۲ میلیارد تومان است و پیگیریها از یکسال و نیم گذشته شروع شده است." (خبرگزاری مهر/ فرارو، 19 اردیبهشت)

 

دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر بار دیگر اعتصاب غذا کردند

دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر بار دیگر به دلیل کیفیت بسیار پایین غذا دست به اعتصاب غذا زدند. این اعتصاب در ظهر روز یکشنبه در دانشکده عمران این دانشگاه انجام شد و با ورود حراست اوضاع ملتهب گردید.

قابل یادآوری است که این دومین بار طی سه هفته گذشته است که دانشجویان اعتصاب غذا می کنند، اما پاسخی جز تهدیدهای حراست دریافت نمی کنند.

دانشجویان قرار گذاشتند که در صورت ادامه این وضع بار دیگر دست به اعتصاب غذا بزنند. (دانشجو آن لاین، 22 اردیبهشت)

 

تحریم انتخابات انجمن اسلامی در دانشگاه علم و صنعت

جمعی از دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در اعتراض به آنچه آن را پاسخگو نبودن مدیریت دانشگاه به اعتراضهای وارد به اساسنامه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت می خواندند، طی حرکتی نمادین تعدادی صندوق رای با علامت تحریم را در سطح دانشگاه توزیع کردند و از کلیه دانشجویان خواستند تا مشخص شدن وضعیت نهادها و تشکلهای دانشجویی، در انتخابات انجمن اسلامی مشارکت نکنند.

گفته می شود ریاست این دانشگاه پیش از این، به مدت بیش از یک سال، به بهانه تاسیس انجمن اسلامی با تاسیس هر گونه تشکل سیاسی دیگری مخالفت کرده است. (ایلنا، 22 اردیبهشت)

 

 

منبع: نبرخلق شماره 359، اول خرداد 1394 (22 مه 2015)

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول