دانشگاه در ماهی که گذشت

 

کامران عالمی نژاد

 

 

بسیجیان دانشگاه یزد مدعی حمله به دفتر خود شدند

خبرنامه دانشجویان ایران، 2 اسفند - شب گذشته گروهی با حمله به دفتر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد قصد به آتش کشیدن این دفتر را داشتند که ناکام ماندند.

مرتضی شاهمرادی، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد، با اشاره به حمله شب گذشته گروهی که گویا از مخالفان این تشکل هستند گفت: "حدود ساعت 3 بامداد امروز گروهی قصد به آتش کشیدن دفتر انجمن اسلامی دانشجویان در مجموعه خوابگاههای مرکزی پسران را داشتند. پس از این که اعضای انجمن اسلامی متوجه حضور این افراد می شوند، با تذکری که به آنها داده می شود این افراد به بیرون خوابگاه فرار می کنند." وی افزود: "اما این گروه که هویت آنها مشخص نیست، در بیرون خوابگاه موتورسیکلتی که متعلق به انجمن اسلامی دانشجویان بود را با بنزین به آتش کشیدند و فرار کردند."

ماموران نیروی انتظامی در خوابگاه دانشجویی دانشگاه یزد حضور یافتند تا به بررسی این حادثه بپردازند.

 

تجمع اساتید دانشگاه های اهواز در اعتراض به تعرض به حریم دانشگاه

خبرنامه دانشجویان ایران، 2 اسفند - جمعی از اساتید دانشگاههای "شهید چمران" و علوم پزشکی اهواز با برگزاری تجمعی نسبت به تخریب هزار متر از دیوار کوی اساتید این دانشگاه اعتراض کردند.

حدود پنجاه تن از اساتید دانشگاههای "شهید چمران" اهواز و علوم پزشکی اهواز با تجمع در مقابل مسجد امام خمینی دانشگاه "شهید چمران" اهواز نسبت به تخریب حدود هزار متر از دیوار کوی استادان دانشگاه توسط شخصی با حکم قضایی اعتراض کردند.

اساتید معترض در پایان این تجمع بیانیه ای را قرائت کردند. در بخشی از درخواست اساتید آمده است: "از ریاست محترم دادگستری استان خوزستان خواستاریم که یک قاضی ویژه و آشنا به دیرینه ۶۰ ساله دانشگاه و متبحر در امور املاک و اسناد را برای رسیدگی سریع و خارج از نوبت به این موضوع بگمارند تا تیم حقوقی مشترک دانشگاههای جندی شاپور و "شهید چمران" بتوانند در اسرع وقت نسبت به ارایه مدارک و سوابق و ثبت و ضبط اموال بیت المال که مکرر مورد طمع افراد فرصت طلب قرار می گیرد، اقدام نمایند."

گفتنی است، بعدازظهر روز چهارشنبه ۲۹ بهمن ماه حریم دانشگاه "شهید چمران" اهواز (در مجاورت کوی استادان دانشگاه) بر اساس حکم شعبه یک قضایی و توسط واحد اجرای احکام قضایی تخریب گردید. همان شب، بیش از ۶۰ تن از استادان دانشگاه، با حضور در استانداری خوزستان و تجمع در استانداری نسبت به تخریب دیوار حریم دانشگاه اعتراض کردند.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی: مراجع یقه دانشگاه را بگیرند

خبرنامه دانشجویان ایران، 8 اسفند - حسن رحیم‌ پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در سخنان پیش از خطبه ‌های نمازجمعه تهران با اشاره به اینکه بعضی از مدیریتها در اقتصاد و بازار خلاف تشخیص مصلحت است، گفت: "فایده دانشگاهها چیست؟ دانشگاهها به ‌جز هزار دکتر و فوق ‌لیسانس چه محصول دیگری داشته است؟ بعضی از مسوولان حوزه علمیه قم اعلام کردند دانشگاهیان محصولات تحقیقات خود را عرضه کنند، چرا آن ‌قدر حرف می ‌زنید؟ مدیران حوزه قم، مشهد، اصفهان و مراجع باید یقه اینها را بگیرند."

وی با اشاره به فارغ التحصیلان رشته علوم انسانی افزود: "دانشگاههای ما دکتر پشت دکتر تولید می‌ کنند، اما نمی ‌توانند مشکلات مربوط به مالیات، ترافیک و ... را حل کنند. ۲۰ سال است که رهبر معظم انقلاب می‌گوید میزان دانشجو متناسب با نیاز کشور نیست."

رحیم پور ازغدی با بیان اینکه وزارت علوم، دانشگاه آزاد و پیام نور به فکر ساختمانهای خود و همچنین میزان پولی هستند که از مردم می‌گیرند گفت: "کارآمدی آقای مهندس و دکتر فقط برای جلسات خواستگاری یا جلساتی است که با آن بتوانند پز بدهند و به درد دیگری نمی‌خورد."

وی با ابراز "در هیچ کجای دنیا مانند ایران عقده دکتر شدن نداریم" خاطرنشان کرد: "در آمریکا وقتی کسی وارد رستوران می ‌شود از او می‌پرسند آیا حاضرید بخشی از غذای شما را به فلان یتیم ‌خانه بدهیم؟ ظرف یک‌ بار مصرف در کشورهای کفر اختراع شد."

 

افزایش 15 درصدی شهریه دانشجویان دانشگاه آزاد/ رشد ۲۰درصدی حقوق اساتید

خبرگزاری مهر، 9 اسفند - در جلسه هیات امنای مرکزی دانشگاه آزاد مقرر شد تا حقوق اعضای هیات علمی برای سال آینده ۲۰ درصد افزایش یابد، همچنین در این جلسه میزان افزایش شهریه دانشجویان نیز مشخص شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه بررسی بودجه دانشگاه آزاد در هیات امنای مرکزی که ۶ اسفند ماه برگزار شد، میزان حقوق و دستمزد اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه آزاد مصوب شد که بر اساس آن برای سال ۱۳۹۴ حقوق اعضای هیات علمی ۲۰ درصد افزایش می یابد که این میزان ۶ درصد از دانشگاههای دولتی بیشتر است.

مهمترین خبر این جلسه افزایش شهریه دانشجویان برای سال ۱۳۹۴ بود که مقرر شد شهریه ثابت دانشجویان ورودی تا سال ۹۳ بدون افزایش و شهریه متغیر آنها ۱۵ درصد افزایش یابد.

برای دانشجویان ورودی مهرماه ۱۳۹۴ شهریه ثابت به میزان ۱۵ درصد و شهریه متغیر نیز به میزان ۱۵درصد افزایش پیدا می کند.

 

اعتراض به ورود نهادهای امنیتی و قضایی به مسایل دانشگاه

خبرگزاری مهر، 9 اسفند - جمعی از دانشجویان و تشکلهای دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد با صدور بیانیه ای خواستار حفظ حرمت و حریم دانشگاه توسط دستگاه قضایی شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، به دنبال جلوگیری از برگزاری کنسرت موسیقی در دانشگاه فردوسی مشهد و بازداشت چند ساعته معاون فرهنگی این دانشگاه در هفته گذشته، تشکلهای دانشجویی این دانشگاه با انتشار بیانیه ای نبست به این اقدام اعتراض خود را ابراز کردند.

در بیانیه ای که توسط کانونهای فرهنگی هنری، انجمن اسلامی و انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در همین رابطه صادر شد، آمده است: "دانشگاه فردوسی مشهد با فراهم آوردن زمینه فعالیت برای دانشجویان برای ترویج فرهنگ و هنر اصیل ایرانی همواره خدمات گسترده ‌ای را به کشور ارایه کرده است، اما در روزهای اخیر ورود و دخالت عناصر خارج از دانشگاه به مسایل داخلی دانشگاه، موجی از بی‌ اعتمادی را در میان عموم دانشجویان دانشگاه به وجود آورد."

تشکلهای دانشجویی یادآور شدند: "ورود نهادهای امنیتی و قضایی به مسایل دانشگاه بی‌شک موجب ناامنی فضای دانشگاه و در نتیجه رشد افراطی‌گری در فضای فعالیتهای دانشجویی می ‌شود."

دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در بیانیه خود ضمن ناشایست دانستن احضار و بازداشت معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کردند: "امید داریم دیگر شاهد چنین رخدادهای غیر قابل باوری نباشیم و از مسوولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تقاضا می ‌کنیم درباره این اقدام بی ‌تدبیرانه پیگیریهای لازم را انجام داده و مانع از تکرار چنین حوادث ناگوار ضدفرهنگی شوند."

 

درگیری دو وزارتخانه بر سر زمین وقفی

خبرنامه دانشجویان ایران، 10 اسفند - معاون رییس دانشگاه شیراز درباره اراضی اختلافی این دانشگاه با دانشگاه علوم پزشکی گفت: "مصاحبه ‌های روزهای اخیر ریاست دانشگاه علوم پزشکی شیراز حاوی اطلاعات ناصحیح و دروغ بود و اصلا قصه وقف بودن اراضی دانشگاه شیراز دروغ است."

سیدعلی اکبر صفوی، مدیر برنامه ریزی و توسعه دانشگاه شیراز، با اشاره به مصاحبه های چند روز اخیر ریاست دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مورد اراضی گفت: "مصاحبه های ریاست دانشگاه علوم پزشکی حاوی اطلاعات ناصحیح و دروغ بود. این مصاحبه ها به نحوی بود که بسیاری از اساتید ما ناراحت شدند و گلایه می کردند که چرا دانشگاه شیراز سکوت کرده است و خواستند که ما سکوتمان را بشکنیم."

صفوی با بیان اینکه سابقه مساله اراضی این دو دانشگاه به دهه ۶۰ بر می گردد، تصریح کرد: "در دهه ۶۰ بخش پزشکی از بدنه آموزش عالی جدا شد. در ۲۲ آبان ماه سال ۶۹ با امضای معین، وزیر وقت علوم و فاضل، وزیر وقت بهداشت، تفاهم نامه ابلاغی اراضی دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشخص شد که در آن آمده است که مابقی اراضی متعلق به دانشگاه شیراز است."

وی با اشاره به این که به ذهن برخی خطور کرده است چون وزیر علوم یک پزشک است پس رغبت بیشتری به ما دارد و از این فرصت باید استفاده کنیم، بیان داشت: "درست است. وزیر علوم یک پزشک است، اما قبل از این بدانید ایشان یک مدیر باسابقه کشور هستند و هرگز اجازه خیانت به وزارت علوم و دانشگاه شیراز را نمی دهند. عده ای رفتند از مراجع تقلید قم یادداشت گرفته اند. اما یک متر از اراضی دانشگاه شیراز به دوستان واگذار نمی شود."

 

تکلیف سرپرستان دانشگاهها باز هم روشن نشد

تسنیم/ خبرگزاری دانشجو، 12 اسفند - باتوجه به تلاش حلقه تندرو برای تصاحب دانشگاهها، خصوصا دانشگاههای مهم و اثرگذار، همچون دانشگاه تهران و نیز ایستادگی اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی بر عدم رای اعتماد به گزینه های مدنظر این حلقه تندرو، انتخاب روسای برخی دانشگاهها مدتهاست که با تاخیر مواجه شده، و سرپرستان بعضی دانشگاهها نیز بیش از زمان مجاز 6ماهه قانونی، بر دانشگاه ها ریاست کرده اند.

به دلیل اصرار شخص دکتر روحانی برای معرفی دکتر نیلی به عنوان گزینه دولت به شورایعالی انقلاب فرهنگی و عدم شرکت وی در جلسات شورایعالی انقلاب فرهنگی، جلسات این نهاد به طور مکرر به تعویق افتاده.

در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی که امروز پس از مدتها برگزار شد، بررسی وضعیت تایید صلاحیت سرپرستان دانشگاه ها و به خصوص دانشگاه تهران مطرح نشد.

این مساله در حالی صورت گرفت که بر اساس اخبار اعلام شده و سخنان امروز مهدی زاهدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، بررسی تایید صلاحیت برخی سرپرستان دانشگاهها و تایید صلاحیت محمود نیلی احمدآبادی، سرپرست کنونی دانشگاه تهران، در دستور جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار داشت.

نیلی‌احمدآبادی در حالی به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی شده که حدود ۹ ماه از انتصاب اش در دانشگاه تهران به‌‌عنوان سرپرست این دانشگاه می ‌گذرد و رسماً مهلت قانونی سرپرستی ‌اش تمام شده است.

 

نامه 1811 دانشجوی آذربایجانی به روحانی: خواهان رسمیت بخشیدن به زبان ترکی هستیم

اویان نیوز، 12 اسفند - ۱۸۱۱ دانشجوی آذربایجانی از دانشگاههای شهرهای ارومیه، زنجان، کلیبر، دانشگاه سراسری تبریز، دانشگاه سراسری مراغه و دانشگاه آزاد اسلامی مشکین ‌شهر با امضای طوماری خواستار احقاق حقوق اقلیتها در ایران شدند.

در بخشی از این نامه که به دفتر ریاست جمهوری ارسال شده، دانشجویان آذربایجانی با اشاره به وعده های انتخاباتی حسن روحانی آورده اند: "با تکیه بر بندهای ۱،۴ و ۷ بیانیه‌سوم انتخاباتی جنابعالی، خواهان رسمیت بخشیدن به زبان ترکی، تحصیل به زبان مادری‌ مان در مدارس و دانشگاهها، تدوین قوانین لازم برای اجرای کامل قانون اساسی به‌ویژه اصول ٣، ١۵ و ١٩ به منظور رفع تبعیضهای موجود و تاسیس هر چه سریع ‌تر فرهنگستان زبان و ادب ترکی با مشارکت متخصصان و دلسوزان این عرصه می‌ باشیم."

امضا کنندگان این نامه در پایان ضمن درخواست "تغییر نگاه امنیتی نسبت به اقوام [و ملتهای ساکن در ایران] و فرهنگهای مختلف" می افزایند: "ضمن تحقق بخشیدن به آنچه جنابعالی در مقام حقوقدان و تحت عنوان "حقوق اقوام" در زمان انتخابات وعده داده ‌اید، پایگاههای اعتماد اجتماعی را مستحکم‌تر نمایید."

به گفته ی دست اندرکاران این کمپین، مسوولان حراست دانشگاههای پیام نور ارومیه، نقده و پارس آباد، امضای دانشجویان این دانشگاه را ضبط نموده اند.

این فعالان دانشجوی به "اویان نیوز" گفته اند، اتابک سپهری، از فعالان این کمپین در شهر پارس آباد مغان، به دلیل جمع آوری امضا از سوی ماموران امنیتی بازداشت گردیده است.

به گفته ایشان، متن نامه و امضای دانشجویان به خبرگزاریهای رسمی در ایران ارسال گردید ولی این خبرگزاریها از انتشار آن خودداری نمودند.

دست اندرکاران این کمپین تاکید داشتند این کمپین امضا مستقل از تمام جریانهای سیاسی حاضر در ایران تهیه شده است.

 

امام جمعه کاشان: باید درباره وضعیت دانشگاه کاشان به خودمان تسلیت بگوییم

 خبرگزاری دانشجو، 13 اسفند - دیدار جمعی از دانشجویان بسیجی دانشگاه کاشان با آیت الله عبدالنبی نمازی، امام جمعه شهرستان کاشان روز گذشته در دفتر نماینده ولی فقیه برگزار شد.

در ابتدای این دیدار، مسوول بسیج شهرستان کاشان و محمدهادی جویباری، مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه کاشان، در رابطه با مسایل دانشگاه و وضعیت دانشجویان گزارشی ارایه کردند.

در ادامه، آیت الله نمازی با اشاره به ایام سوگواری حضرت زهرا گفت: "در رابطه با اتفاقاتی که افتاده و اخباری که از وضعیت دانشگاه کاشان رسیده و می ‌رسد، باید به خودمان تسلیت بگوییم و جای تاسف و تاثر بسیار است."

نماینده ولی فقیه در شهرستان کاشان گفت: "واقعا جای تاسف دارد، چرا که این اتفاقات برخلاف دیدارهایی است که داشتیم، در این دیدارها به مسوولان تذکر دادیم که سعی کنید فضای دانشگاه را به فضای علمی تبدیل کنید، جوانانی که در دانشگاه هستند، اینها سرمایه ‌های کشورند و منابع معنوی کشور را تشکیل می ‌دهند. ذهن اینها نباید به چیزهایی غیر از علم و تحقیق و صعود به قله ‌های رفیع دانش مشغول شود."

 

وزیر علوم: کمیته‌ ‌اى براى پیگیرى دانشجویان ستاره ‌دار تشکیل نشده

ایلنا، 13 اسفند - محمد فرهادی در پایان جلسه هیات دولت، در خصوص آخرین اقدامات کمیته پیگیری دانشجویان ستاره‌ دار و اساتید خانه‌ نشین گفت: البته به طور رسمی کمیته‌ ای برای این کار تشکیل نشد، اما پیگیریهای مربوطه از سوی وزارتخانه با مراجع ذیربط صورت گرفته و در صورتی که این افراد مشکلی از لحاظ امنیتی نداشته باشند، به دانشگاهها معرفی می ‌شوند و این همکاری همچنان ادامه دارد."

وی افزود: "البته تا جایی که به من گزارش شده، تعداد افرادی که خانه‌ نشین بودند، خیلی کم شده است."

وزیر علوم یادآور شد: "برای پذیرشهای این افراد در سال جاری نیز در حال بررسی هستیم که البته مراجع ذیربط باید نظر خود را بدهند. در صورت اعلام نظر مثبت این مراجع، افراد مورد نظر به دانشگا‌هها معرفی می ‌شوند، اما باز هم یادآور می ‌شوم که کمیته رسمی برای این کار در وزارتخانه وجود نداشته است."

 

انتقال دانشجوی زندانی به بیمارستان روانی

کلمه، ۱۷ اسفند - محسن رحمانی، زندانی سیاسی که در بند ۸ زندان اوین نگهداری می شد، با دستور خدابخشی، معاون دادستان تهران، به یک بیمارستان روانی منتقل شد.

این دانشجوی رشته آی تی که به اتهام بالا گرفتن تصویر میرحسین موسوی در میتینگ انتخاباتی حسن روحانی در سال ۱۳۹۲ به هفت سال زندان محکوم شده، به بیمارستان روانپزشکی رازی (امین آباد) منتقل شده است.

قاضی خدابخشی که سابقه زیادی در آزار و اذیت زندانیان سیاسی دارد، در حالی دستور انتقال محسن رحمانی به بیمارستان روانی را صادر کرده که او تنها ۲۱ سال دارد و از زندانی شدن اش کمتر از سه ماه می گذرد.

بهانه انتقال این دانشجوی جوان به بیمارستان روانی، افسردگی اعلام شده و این در حالی است که به گفته زندانیان سیاسی سابق، در سالهای گذشته هم در مواردی، زندانیان برای مدتی به این بیمارستان منتقل شده بودند که در همه موارد، شرایط فجیع آنجا وضعیت روحی زندانیان را بدتر کرده بود.

بند هشت زندان اوین که محسن رحمانی تا هفته گذشته در آن محبوس بود، شرایط فاجعه باری دارد که در نامه حسین رونقی ملکی به رهبری نیز جزییاتی از آن توصیف شده است.

 

استعفای دسته جمعی در دانشگاه شیراز

ایلنا، 18 اسفند - سیزده تن از چهره‌های ماندگار، دانشمندان جهان اسلام و اعضای هیات علمی دانشگاه شیراز در اعتراض به آنچه "تعدی برنامه ریزی شده به اراضی این دانشگاه" خوانده شده، به صورت دسته جمعی از سمت خود استعفا دادند.

این در حالی است که اعضای هیات ممیزه دانشگاه شیراز نیز ظهر امروز با ارسال نامه به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، استعفای دسته جمعی خود را اعلام کردند.

گفتنی است، اختلاف بین دانشگاه شیراز و دانشگاه علوم پزشکی این شهر بر سر چهارصد هکتار از اراضی منتسب به دانشگاه شیراز از هفته گذشته تاکنون حاشیه‌ های فراوانی را به همراه داشته است.

 

سفره هفت ‌سین دانشجویان نوشیروانى بابل به یاد ضیا نبوى و بهنود رمضانى

دانشجو نیوز، 20 اسفند - دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل در آستانه سال نو با برپا کردن سفره هفت سینی به نام ضیا نبوی و شهید بهنود رمضانی، یاد این دو هم ‌دانشگاهی خود را زنده نگه داشتند.

ضیا نبوی، زندانی سیاسی که با مرخصی او به مناسبت سال نو نیز مخالفت شده است، دانشجوی محروم از تحصیل دانشگاه نوشیروانی و عضو شوراى دفاع از حق تحصیل بابل بود. او در سال ٨٨ بازداشت به ده سال حبس و تبعید محکوم شد و تاکنون شش سال از این حبس را گذرانده است.

بهنود رمضانی هم دانشجوی ورودی ٨٩ دانشگاه نوشیروانی بابل بود که در ترم دوم دانشگاه در مراسم چهارشنبه سوری در تهران با حمله نیروهای بسیج به مردم با ضربات باتوم زخمی شد و در بیمارستان غدیر تهران جان سپرد.

گفتنى است، تعداد زیادى از دانشجویان در آستانه سال نو همچنان در زندان بسر مى‌ برند.

بازگشت به صفحه اول

بازگشت به صفحه نبرد خلق