برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در دی 1393‏

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

52 حرکت اعتراضی به اضافه دهها اعتصاب معلمان در سراسر کشور

*روز شنبه 6 دی اعتصاب کارگران کاشی گیلانا پس از ۹۵ روز خاتمه یافت. به گزارش ایلنا، سرانجام در روز شنبه ۲۹ آذر کارگران به اعتراض 95 روزه خود خاتمه دادند و فعالیت کارخانه کاشی گیلانا از سرگرفته شد.

براساس جلسه ‌ای که در تاریخ ۲۶ آذر با حضور هشت تن از کارگران کاشی گیلانا در اداره صنعت، معدن و تجارت استان گیلان برگذار شد، رسولی کارفرمای سابق کارخانه  و دارنده حدود ۵۲ درصد ازسهام کارخانه بار دیگر مدیریت این واحد را بر عهده گرفت.

 

*روز چهارشنبه 3 دی، نزدیک به ۹۰۰ کارگر واگن پارس اراک در اعتراض به خودداری کارفرما از تمدید قرارداد کار رئیس نهاد کارگری این واحد تولیدی دست از کار کشیده و تولید را متوقف کردند. به گزارش ایلنا، کارفرما در ادامه تغیبرات خود به تازگی مدیر انتظامات واگن پارس را با وجود آن که دو ماه به پایان قرارداد کارش باقی مانده از کار منفک کرده و یک نظامی بازنشسته را جایگزین او کرده است.

روز پنجشنبه 4 دی این حرکت اعتراضی ادامه پیدا کرد.

 

*جمعی از کارگران کارخانه قند قهستان به همراه خانواده های خود دراعتراض به تعطیلی این واحدتولیدی و بیکارشدشان، همزمان با سفر روحانی به استان خراسان جنوبی، در روز چهارشنبه 3 دی در حین سخنرانی حسن روحانی وارد استادیوم شدند. به گزارش  خاورستان، مدتهاست این کارخانه تعطیل و در حال حاضر بیش از 300 کارگر این کارخانه بیش از 3 ماه است که خانه نشین شده اند.

 

*کارگران معدن کوشک در روز پنجشنبه 4 دی به اداره کار بافق مراجعه و همزمان با جلسه وکیل آنان با رئیس اداره کار، اقدام به تجمع اعتراضی کردند. به گزارش بافق پویا، وضعیت کارگران این معدن وارد فاز جدیدی شده و بین کارگران سخن از سفر به تهران است.

 

*روز شنبه 6 دی، تعدادی از کارگران کارخانه واگن پارس اراک در اعتراض به تصمیم قرارگاه خاتم‌الاوصیا در خیابان مجاور این کارخانه تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، علاوه بر این تجمع، صدها تن از دیگر کارگران کارخانه هم دست از کار کشیدند. نماینده قرارگاه خاتم الاوصیای سپاه پاسداران، سهامدار عمده واگن پارس، روز پنجشنبه 4 دی در جمع کارگران اعتصابی حاضر و با تهدید گفت؛ عدم تمدید قرارداد نماینده کارگران با نظر این قرارگاه صورت گرفته است.

به گزارش ایلنا، دو مقام مسئول همزمان با تجمع امروز کارگران به کارخانه آمدند و با کارفرما مذاکره کردند.

دهها مامور نظارتی صبح روز یکشنبه ۷ دی، در چهارمین روز حرکت اعتراضی کارگران واگن پارس وارد این کارخانه شدند.

با ادامه اعتراض کارگران، معاون سیاسی امنیتی استاندار استان مرکزی، صبح دوشنبه 8 دی‌ اعلام کرد که پس از رایزنیهای روز گذشته در محل فرمانداری اراک، قرار شد حکم اخراج رئیس نهاد صنفی کارگران کارخانه واگن پارس لغو شود.

 

*صبح روز شنبه 6 دی جمعی از کارگران معدن «طلای آق ‌دره» دراستان آذربایجان غربی در اعتراض به تصمیم کارفرما در خصوص اخراج ۳۵۰ تن از همکارانشان در داخل محوطه این معدن تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در تجمع، گفت: تا پیش از این معدن طلای پویا زرکان آق دره ۵۵۰ کارگر داشت.

معدن طلای آق دره در ۲۵ کیلومتری شهرستان تکاب قرار دارد و از چند معدن مهم استخراج طلا در کشور است.

 

*جمعی از کارگران کارخانهٔ پارسیلون خرم آباد که مشمول قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور هستند صبح روز یکشنبه 7 دی در اعتراض به پرداخت نشدن حق بیمه ویژه ‌ی کارهای سخت و زیان آور، در مقابل اداره تامین اجتماعی خرم ‌آباد تجمع کردند. به گزارش ایلنا، نزدیک به ۸۰ تن از کارگران کارخانهٔ پارسیلون که دارای مشاغل سخت و زیان آور و در مرحلهٔ بازنشستگی قرار دارند، به دلیل پرداخت نشدن  ۴ درصد حق بیمهٔ‌ ‌ای که کارفرما ملزم به پرداخت آن است هنوز تکلیف آنها مشخص نیست.

 

*صبح روز یکشنبه ۷ دی، حدود ۵۰ تن از کارگران فصلی کارخانه قند فسا در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مزایای چند ماه گذشته خود، مقابل فرمانداری ویژه فسا تجمع کردند. به گزارش سلام فسا، معترضان با انتقاد از هیات مدیره جدید کارخانه قند فسا، از فرماندار و مسئولان ارشد شهرستان مطالبه حقوق پرداخت نشده خود را درخواست کردند.

 

*تعدادی از کارگران معادن زغال‌سنگ البرز مرکزی در روز دوشنبه 8 دی با تجمع مقابل فرمانداری شهرستان سواد کوه خواستار تعیین‌تکلیف مطالبات خود شدند. به گزارش فارس، کارگران خواستار اختصاص مبلغ مورد نظر ماده قانونی مشاغل سخت و زیان‌ آور و اجرای قانون هماهنگ پرداخت هستند.

 

 

*کارگران اخراجی فولاد آذربایجان پس از سه روز تجمع در مقابل کارخانه در روز دوشنبه 8 دی به طور مشروط مشغول کار شدند. به گزارش ایلنا، حدود ۴۰ کارگر پیمانی فولاد آذربایجان در پایان آذر ماه، همزمان با واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی، در پی اتمام قرارداد کارشان اخراج شدند. کارفرما انعقاد قرارداد جدید با کارگران اخراجی را به جواب معاینات طب سنتی و آزمایشات خون، ادرار، ریه، قلب، چشم، گوش و... منوط کرده است.

 

*روز سه شنبه 9 دی جمعی از کارگران فصلی کارخانه قند فسا در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مزایای چند ماه گذشته خود، مقابل دفتر امام جمعه تجمع کردند.

به گزارش سلام فسا، کارگران خواهان پاسخگویی فرماندار و مسئولان به وضعیت نامطلوب حقوق و مزایا خود شدند.

 

*تعدادی از کارخانه پارس خودرو از روز یکشنبه 7 دی در اقدامی اعتراضی برای خوردن وعده ‌های غذایی ناهار و شام در رستوران کارخانه حاضر نشدند. به گزارش ایلنا این حرکت اعتراضی در روزهای دوشنبه 8 و سه شنبه 9 دی ادامه یافت.

کارگران می‌گویند دلیل این اقدام اعتراضی، بی‌تفاوتی کارفرما به درخواست‌ بازبینی دستمزد‌ها است.

 

*روز سه شنبه ۹ دی نزدیک به ۲۵۰ تن از کارگران سایت صنعتی معدن چادرملو در اعتراض به کاهش شدید کارانه ‌ها در محل کارخانه تحصن کردند.

به گزارش ایلنا، این تجمع اعتراضی به صورت همزمان توسط کارگران خط کوه نیز انجام شد که طی آن کارگران این بخش نیز برای چند ساعتی دست از کار کشیدند.

 

*عصر روز سه شنبه ۹ دی مدیر عامل معدن البرز مرکزی به صورت علی الحساب ۲۴۰ میلیون تومان به شرکت هلدینگ سامان واگذار کرد تا حداقل بخشی از مطالبات کارگران را (حدود ۲۰۰ هزار تومان) پرداخت کند. به همین دلیل کارگران از صبح روز بعد موقتا به اعتراض صنفی خود خاتمه دادند.

به گزارش ایلنا، اعتراض صنفی ۱۲۰۰ تن از کارگران این واحد معدنی که از روز شنبه ۶ دی آغاز و تا ساعت ۱۰ صبح روز چهارشنبه 10 دی خاتمه یافت، در واکنش به عملی نشدن وعده کارفرما در پرداخت ما به التفاوت مزد ناشی از اجرای طرح طبقه بندی مشاغل بوده است.

کارگران این معدن زیر نظر ۱۱ شرکت پیمانکاری کار می‌کنند که تمامی این پیمانکاران تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری هلدینک «سامان» در معادن البرز مرکزی فعالیت دارند.

 

*جمعی از کشاورزان روستای زیارت مولا در میناب در روز چهارشنبه 10 دی با تجمع مقابل ایستگاه پمپاژ آب در تیرور مراتب اعتراض خود را نسبت به قطع سهمیه آب کشاورزی خود اعلام کردند. به گزارش فارس، دو هزار و 800 هکتار از زمینهای این منطقه زیر کشت بادمجان، پیاز و فلفل است و کشاورزان می گویند؛ دولت از یک سو سنگ حمایت از کشاورز را به سینه می‌زند و از سویی برخیها با این گونه اقدامات ضربه سنگین و جبران ‌ناپذیری را به این قشر وارد می ‌کنند.

 

*جمعی از صاحبان مسکن مهر پردیس و پرند در روز یکشنبه 14 دی در اعتراض به اقدام دولت مبنی بر درخواست پرداخت 12 میلیون تومان از افراد برای ارایه این مَسکنها به مالکان، مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری مجلس، در حالی که دولت باید اکنون مَسکنها را به صاحبان شان تحویل دهد، درخواست 12 میلیون تومان اضافه برای تحویل مسکنها کرده است.

 

*بیش از 600 تن از کارگران شرکت سابیر که در پروژه سدسازی نیروگاه چم شیر گچساران مشغول به کارند از بعد از ظهر روز یکشنبه 14 دی به عنوان اعتراض به تغییر درنحوه محاسبات دستمزد خود، دست از کارکشیدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارفرمای شرکت سابیر در این پروژه ظاهراً به منظورکاهش سهم خود در پرداخت مالیات، بخشی از دستمزد توافق شده کارکنان را از فیش حقوقی آنان برداشته و هر سه ماه یکبار مبالغ برداشته شده را تحت عنوان «مزایای انگیزشی» به کارکنان برمی گرداند.

 

*کارگران کارخانه واگن پارس اراک صبح روز چهارشنبه ۱۰ دی، در هفتمین روز حرکت اعتراضی شان، مقابل ساختمان اداری کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران واگن پارس در این تجمع اعتراضی با سر دادن شعار، خواستار بازگشت به کار رئیس اخراجی نهاد کارگری این واحد تولیدی شدند.

روز شنبه ۱۳ دی در نهمین روز اعتصاب کارگران، قرارگاه خاتم الاوصیاء اعلام کرد که اجازه بازگشت به کار رئیس حراست و شورای اسلامی کارکارخانه واگن پارس اراک را نمی دهد. در نهمین روز اعتصاب کارگران واگن پارس، شبنامه هایی علیه کارگران معترض پخش شد.

روز یکشنبه 14 دی کارگران در خیابان مجاور کارخانه تجمع و راهپیمایی کردند. روز دوشنبه 15 دی، اعضای شورای اسلامی کارکارخانه واگن پارس اراک،خواستار پایان دادن به اعتراضات برای نشان دادن حسن نیت خود به مقامهای محلی، کارفرما و قرارگاه خاتم الاوصیاء شدند.

 

*بيش از 400 تن از رانندگان شركت واحد ظهر روز سه شنبه 16 دی در مقابل شهرداري تهران تجمع كردند. به گزارش کانون مدافعان حقوق کارگر، این کارگران به وضعيت تعاوني مسكن اعتراض کردند. به گزارش اکسیون پرس، کارگران شرکت کشت و صنعت هفت تپه بارها برای دريافت حقوق معوقه و تحقق ساير درخواستهای خود به اعتصاب دست زده اند.

 

*تعدادی از کارگران شرکت کشت و صنعت بهکده رضوی در اعتراض به عدم دریافت حقوق و واریز حق بیمه در روز سه شنبه 16 دی در مقابل استانداری خراسان شمالی تجمع کردند. به گزارش مهر، این کارگران پلاکاردهایی با مضمون عدم دریافت حقوق به مدت ۱۰ ماه، عدم واریز حق بیمه به مدت پنج ماه، وضعیت نامناسبت معیشت، مهاجرت از روستای بهکده رضوی، بلاتکلیفی کارگران و ... در دست داشتند و خواستار رسیدگی به مشکلات خود از سوی استانداری بودند.

 

*کارگران کارخانه سها سرام در روز سه شنبه 16 دی دراعتراض به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق و بیش از یک سال بیمه، در مقابل فرمانداری یزد دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران این کارخانه در یک ماههٔ گذشته دو بار در برابر فرمانداری یزد تجمع کرده ‌اند تا به مطالبات شان رسیدگی شود.

 

*بیش از ۱۰۰ تن از کارگران بخشهای مختلف معدن زغال سنگ سنگرود (البرز غربی) از صبح روز چهارشنبه 17 دی دست از کار کشیده و در یکی از تونلهای این معدن دست به تحصن زدند. به گزارش ایلنا، کارگران اعتصاب کننده می ‌گویند به دلیل عملی نشدن وعده‌ های داده شده می‌خواهند خود را در معدن حبس کنند. یکی از کارگران درباره این مشکلات و در ‌نهایت اعتصاب صنفی کارگران گفت: دیگر خسته شده ‌ایم. نزدیک به ۸ ماه حقوق طلبکاریم، بیشتر کارگران این معدن تا یک دو سال سال آینده بازنشسته می‌شوند و هنوز مشکل بیمه ‌ای ‌شان حل نشده است.

تحصن کارگران معدن سنگرود در عمق زمین در ساعت ۳ بامداد روز پنجشنبه 18 دی با دخالت ماموران امنیتی و انتظامی موقتاً خاتمه یافت و کارگران بعد از سپری کردن یک روز در عمق زمین راهی خانه های شان شدند. کارگزان در روز پنجشنبه ۵ ماه از معوقات حقوقی ‌شان را دریافت کردند.

 

*صبح روز چهارشنبه 17 دی، کارگران ایران تایر در اعتراض به شرایط تبعیض آمیز در کارخانه و بکار گیری کارگران با چهار شیوه مختلف و اعتراض به ایجاد تغییرات ضد کارگری تر در قانون کار دست به تجمع در مقابل مجلس زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، در این تجمع کارگران ایران تایر در قالب سه الی چهار کارگر از هر قسمت کارخانه به عنوان نماینده های کارگران پیمانکاری این کارخانه تجمع کرده بودند.

 

*صبح روز چهارشنبه 17 دی، 500 تن از کارگران برق منطقه ای در مقابل مجلس تجمع اعتراضی کردند. کارگران خواهان تبدیل قرار دادهای خود به قرار داد رسمی بودند. به گزارش ایلنا، این کارگران که از سراسر کشور و به نمایندگی از حدود ۵ هزار تن از همکاران ‌شان به تهران سفر کرده ‌اند، خواستار استخدام رسمی در شرکتهای برق منطقه ‌ای هستند. گفتنی است کارگران معترض در پستهای انتقال برق فشار قوی و زیر نظر شرکتهای برق منطقه ای وزارت نیرو مشغول به کار هستند.

 

*صبح روز شنبه 20 دی، کارگران نورد لوله صفا با تجمع در مقابل کارخانه و بر افروختن آتش دست به اعتراض زدند و خواهان پرداخت 4 ماه دستمزد معوقه خود شدند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این تجمع اعتراضی به دنبال آن صورت می گیرد که پس از  اعتصاب کارگران این کارخانه در اعتراض به عدم پرداخت مزد در روز 7 دی، کارفرما بلافاصله و از همان روز کارخانه را تعطیل و تاکنون کارخانه و کارگران را به حال خود رها کرده است.

 

*روز شنبه 20 دی با گذشت 5 روز از عدم پذیرش غذای کارخانه توسط کارگران ایران خودرو که در اعتراض به پایین بودن مزد آغاز شده، این اعتراض به طور متحدانه ای از سوی کارگران این شرکت بزرگ خودرو سازی ادامه دارد.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، علیرغم سیاست دادن وعده و وعید و تهدید کارگران از سوی مسئولان ایران خودرو که طی 5 روز گذشته در قسمتهای مختلف این کارخانه ادامه داشته، کارگران حاضر به پایان دادن به اعتراض نشده و همچنان به طور متحدانه و قاطعانه ای بر تحقق خواست خود مبنی بر افزایش فوری مزد اصرار دارند.

کارگران ایران خودرو پس از 8 روز اعتراض متحدانه از روز چهارشنبه 24 دی، به تدریج در قسمتهای مختلف کارخانه اعتراض خود را تمام کردند و نهایتاً اعتراض آنان به طور کامل پایان گرفت.

 

*روز پنجشنبه 18 دی کارگران کارخانه سرامیکهای صنعتی اردکان به دلیل عدم پرداخت حقوق و حق بهره بری خود اعتصاب کردند. به گزارش اردکان گویا، این اولین اعتصاب کارگران این شرکت نیست.

 

*نعدادی از کارگران پیمانی سیمان سپاهان در اصفهان ظهر روز دوشنبه ۲۲ دی در اعتراض به اخراج نماینده خود در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش  ایلنا، کارگران معترض در این تجمع با حمل پلاکاردهایی خواستار بازگشت به کار نماینده اخراجی‌ شان شدند.

ماموران واحد انتظامات این کارخانه صبح روز سه شنبه ۲۳ دی از ورود یکی از کارگران حاضر در تجمع اعتراضی دیروز به کارخانه جلوگیری کردند.

کارگران می‌گویند این اقدام کارفرما به قصد ترساندن سایر کارگران حاضر در تجمع دیروز و ممانعت از برگزاری تجمعات اعتراضی دیگر است.

 

*جمعی از کارگران بازنشسته کارخانه پارس متال در اعتراض به آنچه «بدحسابیهای کارفرما» می‌خواندند صبح روز دوشنبه 22 دی در محوطه این واحد صنعتی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع‌کنندگان که تعداد آنها بیش از ۱۰۰ تن برآورد می‌شود از مدیران کارخانه می ‌خواهند که به تعهدات مالی خود در قبال بازپرداخت وامی که از طرف بانک مهر اقتصاد بابت معوقات مزدی آنها پرداخت شده است عمل کند.

 

*در پی اخراج ۱۴ کارگر شرکت ارفع سازان کرمان، جمعی از کارگران این شرکت از صبح روز سه شنبه ۲۳ دی در مقابل دفتر مرکزی این شرکت تجمع کردند.

به گزارش خانه خشتی، کلیه نیروهای این شرکت در واقع در خط تولید شرکت مس سرچشمه مشغول به کار هستند در حالی که هیچ گونه مزایایی از سوی این شرکت به آنها پرداخت نمی شود.

 

*روز سه شنبه 23 دی، شش هزار معلم با امضای طوماری اعتراضی خطاب به رئیس مجلس رژیم خواهان تامین یک زندگی شرافتمندانه شدند.

به گزارش ایلنا معلمان کشور با ارائه طومار 15 متری و حضور در کمیسیون شوراها خواهان رفع مشکلات معیشتی و اجرایی شدن نظام رتبه‌ بندی معلمان شدند.

در پایان این طومار نوشته شده که: «معلمان کشور از تمجید و تعریف جایگاه علم و معلم خسته‌ اند و از برخوردهای سیاسی با شکل معیشتی ناراضی ‌اند و از مجلس و دولت انتظار «عمل» دارند.

ما امضا کنندگان طومار موکداً از نمایندگان مجلس و دولتمردان جمهوری اسلامی می‌خواهیم به دور از هرگونه شعار، رفتار تبلیغی و سیاسی با عزمی قاطع و راسخ، خواسته برحق جامعه فرهنگیان کشور مبنی بر تامین حقوقی که نیازهای یک زندگی شرافتمندانه را پاسخگو باشد، محقق نمایند.».

 

*کارگران نورد لوله صفا روز چهارشنبه 24 دی علیرغم حضور در کارخانه حاضر به شروع کار نشدند و اعلام کردند تا زمانی که کارفرما بیمه های ما را تسویه نکند کار نخواهیم کرد. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارفرمای نورد لوله صفا پس از واریز یکماه از چهار ماه دستمزد معوقه کارگران متعهد شده بود بدهیهای مربوط به بیمه کارگران را به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز کند اما از آنجا که امروز نیز اینکار را نکرد کارگران حاضر به شروع کار نشدند.

 

*از صبح روز چهارشنبه 24 دی شماری از کارگران شرکتهای اقماری ذوب مس خاتون شهر بابک در اعتراض به بلاتکلیفی استخدام شان مقابل فرمانداری شهرستان دست به تجمع زدند. به گزارش بابک آنلاین، این کارگران که از پروژه های پالایشگاه، اکسیژن، اسید، انبار کنسانتره و کانی مس بودند، علت تجمع خود را آزمون استخدامی اخیر مجتمع مس شهربابک اعلام کردند.

 

*صبح روز پنجشنبه 25 دی، جمعی از همسران کارگران معدن زغال سنگ زمستان یورت و تونل ۱۰ در مقابل فرمانداری آزادشهر تجمع کردند و اعتراض خود را نسبت به عقب افتادن حقوق کارگران نشان دادند. به گزارش  تیتر آزاد، عمده اعتراض این بانوان بر این بود که علاوه بر به تعویق افتادن حقوق کارگران، با توجه به این که در ابتدا قرارداد کارگران سفید امضاء بوده، هر بار نیز مبلغی بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان از حقوق همسران شان کاسته می شود.

 

*تعدادی از کارکنان رسمی و شرکتی مخابرات کهگیلویه و بویراحمد روز پنجشنبه 25 دی به دلیل کمبود حقوق و مزایا در مقابل استانداری این استان به نشانه اعتراض تجمع کردند. به گزارش راک نیوز، برخی از تجمع کنندگان اظهار نمودند؛ با وجود بیش از 10 تا 15 سال سابقه کار ولی تاکنون از حقوق و مزایای مناسبی برخوردار نشده ایم و نسبت به سایر کارکنان ادارات استان نیز کمتر حقوق دریافت می کنیم.

 

*جمعی از کارگران معدن کوشک بافق با سفر به تهران صبح روز شنبه 27 دی در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات خود در مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که با لباس کار در این تجمع اعتراضی حضور پیدا کردند به نمایندگی از بیش از ۲۶۰ کارگر این معدن در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و دستمزدشان طی ۲ماه گذشته و همچنین بی‌توجهی کارفرما نسبت به وعده‌ های داده شده، در مقابل وزارت صنعت و معدن تجمع کرده‌اند.

 

*شنبه 27 دی، بیش از یک هزار کارگر کارخانه نورد و لوله صفا در اعتراض به پرداخت نشدن ۱۶ ماه حق بیمه‌ شان دست از کار کشیدند. به گزارش ایلنا، کارگران در روزهای گذشته گفته بودند مسئولان تامین اجتماعی ساوه به آنها گفته ‌اند کارفرما حق بیمه شهریور و آذر ماه امسال را پرداخت کرده است اما هنوز حق بیمه معوقه دیگر ماههای دو سال گذشته را پرداخت نکرده است.

 

*شنبه 27 دی، کارگران بازنشسته کارخانه پارسیلون خرم‌آباد برای چندمین بار در مقابل استانداری لرستان تجمع کردند. به گزارش  فارس، حدود 40 تن از بازنشستگان کارخانه پارسیلون خرم‌آباد به منظور اعتراض در پرداخت نشدن حقوق و مزایای خود مقابل درب اصلی استانداری لرستان تجمع کرده و خواستار پرداخت مطالبات خود شدند.

 

*کارگران اقماری شرکت ذوب خاتون آباد بار دیگر در روز یکشنبه 28 دی در مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش بابک آنلاین، شماری از کارگران شرکتهای اقماری ذوب خاتون شهر بابک دو باره در مقابل فرمانداری شهرستان تجمع کردند.

 

*حدود ۳۰ کارگر که تحت قانون بازنشستگی پیش از موعد بازنشسته شده ‌اند، روز یکشنبه ۲۸ دی در مقابل یکی از شعب سازمان تامین اجتماعی در شهرستان سقز تجمع کردند. به گزارش  ایلنا، این گروه از کارگران بازنشسته به شیوه محاسبه مستمری ‌شان توسط سازمان تامین اجتماعی اعتراض داشتند.

 

*روز دوشنبه 29 دی، تعدادی از کارگران اخراجی و شاغل در کارخانه ماشین لنت تهران در سمنان، در اعتراض به پرداخت نشدن حق بیمه و تعویق ۴ماهه در پرداخت مطالبات حقوقی‌شان، در مقابل سازمان تامین اجتماعی این شهرستان تجمع کرند. به گزارش ایلنا، گروهی از کارگران که هم اکنون در این کارخانه شاغل هستند نسبت به عدم پرداخت ۴ماهه حقوق شان معترضند، برخی از کارگران که عمدتا کارگران اخراجی شرکت هستند نسبت به در نظر گرفته نشدن بیمهٔ مشاغل سخت و زیان آور از سوی تامین اجتماعی معترضند و در مرحله بازنشستگی دچار مشکل شده اند و برخی دیگر از کارگرانی که به تازگی اخراج شده اند با توجه به تعویق دو ماهه در پرداخت حق بیمه نمی ‌توانند تحت پوشش بیمه بیکاری قرار گیرند.

 

*کارگران اخراجی فولاد آذربایجان روز دوشنبه ۲۹ دی در مقابل فرمانداری میانه تجمع کرده و به خلف وعده کارفرما مبنی بر بازگشت به کار خود اعتراض کردند. به گزارش ایلنا، بازگشت به کار کارگران اخراجی فولاد آذربایجان پس از تجمعات اعتراضی این کارگران مقابل درب ورودی کارخانه در روزهای ۶، ۷ و ۸ دی به جواب معاینات طب صنعتی و آزمایشات مربوطه منوط شده است. در همین رابطه، یکی از کارگران اخراجی که نخواست نامش فاش شود گفت «در حالی که جواب آزمایشات کارگران اخراجی فولاد آذربایجان مشکل خاصی ندارد، کارفرما هر روز به یک بهانه بازگشت به کار کارگران را به تعویق می‌اندازد.»

 

*روز سه شنبه 30 دی، معلمان سراسر کشور در اعتراض به وضعیت نامناسب معیشت و منزلت و امنیت خود دست به اعتصاب سراسری زدند. به گزارش تارنمای کانون صنفی معلمان ایران ( تهران)، این اعتصاب در تمامی استانهای کشور و تمامی شهرها و روستاهای کوچک و بزرگ کشور مورد حمایت همکاران فرهنگی قرار گرفت.

 گزارش های رسیده حاکی از آن است که در مناطق مختلف شهر تهران و شهرستانهای استان تهران نواحی رباط کریم، شهریار و شهر قدس ملارد، ورامین و پاکدشت، رودهن و بومهن و از استانهای اصفهان، گیلان، شیراز، همدان، لرستان، خراسان، سیستان و بلوچستان، خوزستان (خصوصاً خرمشهر)، کردستان، آذربایجان یزد و کرمان و سمنان این حرکت اعتراضی صورت گرفت.

 

سركوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شكنجه و محاكمه فعالان كارگری در ایران را به شدت محكوم می كنیم.

بازگشت به صفحه اول

بازگشت به صفحه نبرد خلق