چالشهای معلمان در آذر ماه

 

فرنگیس بایقره

 

هشدار در پی معلم کشی در مدرسه

ایسنا، 3 آذر - دو روز پیش محسن خشخاشی، دبیر فیزیک دبیرستان حافظی بروجرد، بر اثر اصابت ضربات چاقوی یکی از دانش آموزان خود جان باخت.

مسوولان آموزش و پرورش استان لرستان در توضیح جزییات این قتل اعلام کردند این دانش آموز که در مقطع دبیرستان مشغول به تحصیل بوده، غیبتهای متوالی داشته و در درسهایش نیز ضعیف بوده که معلم وی خواستار حضور والدینش به مدرسه می شود. پس از حضور والدین، این دانش آموز به کلاس برمی گردد و معلم از او می خواهد برای موجه کردن غیبتش به دفتر مدرسه مراجعه کند که او با چاقو به جان معلم می افتد و ...

دکتر کورش محمدی، استاد دانشگاه و رییس انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران گفت: "باید دید نقش مشاوران در این مدرسه چگونه بوده است. مدرسه باید از وضعیت روحی و روانی و خانوادگی دانش آموزان مطلع باشد. متاسفانه امروز مشاوره یک حلقه مفقوده در آموزش و پرورش است. امروز چند نیروی پرورشی در مدارس داریم و آیا همه آنها مهارت لازم برای برقراری ارتباط با دانش آموزان را دارند؟"

محمدی افزود: "از سویی دیگر شاهد ارتباط معنایی میان خانواده و اولیای مدرسه نیستیم، غیبتهای مکرر این دانش آموز، نوع ارتباطش با هم مدرسه ایها و معلمینش در چارچوب یک نظام تعاملی میان خانواده و مدرسه قابل بررسی است. آموزش و پرورش ما ارتباط ضعیفی با خانواده ها دارد و متولی پرورشی نیست."

 

بیانیه اعتراضی 17 کانون صنفی معلمان در اعتراض به قتل معلم بروجردی

ایلنا، 4 آذر - شماری از فرهنگیان و کانونهای صنفی معلمان در اقدامی هماهنگ با صدور بیانیه ای اعتراضی، درگذشت "محسن خشخاشی" را نشانه وجود بحران در آموزش و پرورش دانسته و نسبت به ترویج سیاستهایی که به عادی شدن خشونت در جامعه منجر می شود، هشدار دادند.

در این بیانیه گفته شده: "این حادثه در کنار دیگر مظاهر خشونت که هر روزه به شکلهای مختلف در کشور بروز و ظهور پیدا می کنند معنا می یابد و ضرورت ریشه یابی و بررسی چرایی بروز این رفتارها را از سوی روشنفکران، جامعه شناسان، روان شناسان، آموزش و پرورش و البته مسوولان کشور اجتناب ناپذیر می سازد."

در این بیانیه مرگ محسن خشخاشی نشانی از نابسامانیهای مدیریتی، آموزشی، اقتصادی و فرهنگی نظام آموزش و پرورش و ناامنی که روز به روز بر مدرسه ها و به ویژه مدرسه های دولتی سایه می گستراند، دانسته شده است.

در بخش دیگری از بیانیه مزبور با ابراز نگرانی از عادی شدن درگیریهای خیابانی، قتلهای خانوادگی، تجاوز، فقر، کودکان کار و اسید پاشی بر روی دختران و زنان بی گناه، از پایین آمدن آستانه تحمل مردمان، شکستن حرمت بزرگان و بی حرمت شدن معلمان انتقاد شده و تاکید شده که "امضا کنندگان این بیانیه تنها سوگوار همکار خود نیستند، بلکه همچنین سوگوار گسترش اخلاق، منش و رفتاری هستند که مشخص نیست همگی را به کجا خواهد برد".

(بخش حذف شده بیانیه در ایلنا)

امضا کنندگان بیانیه در پایان، معلمان را به نشان دادن علنی اعتراض خود فراخوانده اند و نوشته اند: "از همه همکاران خود همچنین درخواست می کنیم که در اعتراض به مرگ مظلومانه محسن خشخاشی و در همدردی با خانواده داغ دیده ایشان، در روز شنبه هشتم آذر ماه 93 با پوشیدن لباس سیاه در مدرسه حاضر شوند و در زنگ دوم این روز ضمن حضور در کلاس درس، از تدریس برنامه درسی خودداری نموده و به روشنگری درباره ریشه های این رخداد اندوه بار بپردازند."

این بیانیه به امضای کانون صنفی معلمان دهها شهر رسیده است.

 

زندگي فلاكت بار معلمان در قطب انرژي كشور

ايرنا، دوشنبه 3 آذر - معلمان شهرستان عَسَلويه استان بوشهر مي‌گويند: شرايط زندگي در اين منطقه كه از آن به‌ عنوان قطب انرژي كشور ياد مي ‌شود، براي آنان فلاکتبار و همراه با سختيها و خطرهاي زيادي از نظر جسمي و روحي است.

يكي از معلمان غيربومي مدارس شهرستان عسلويه گفت: معلمان در اين شهرستان علاوه بر شرايط سخت كار به ‌دليل دو زبانه بودن دانش‌آموزان كه نيروي مضاعفي براي تفهيم مطالب نياز دارند به ‌دليل آلودگي هوا به بيماريهاي پوستي مبتلا شده ‌اند.

افشار رحيمي افزود: هم‌ اكنون 10 تا 12 معلم در عسلويه در يك اتاق 12 متري ساكن هستند و آنان از فرصت مطالعه و استراحت بي ‌بهره ‌اند و كساني كه بخواهند مطالعه‌ اي داشته باشند بايد در فضاي باز مطلعه كنند.

يكي از مديران مدارس عسلويه گفت: بيش از دو سوم معلمان عسلويه غيربومي منطقه هستند به همين دليل با مشكل مسكن، غذا، اياب و ذهاب دارند. معلمان با حقوقي كه مي‌گيرند جوابگوي اجاره منزل در نقاط خوب شهر نيستند و به ناچاردر نقاط دور از شهر با فاصله زياد خانه اجاره مي‌كنند.

وي بيان كرد: در خانه ‌هاي قديمي با سقف چوبي كه آنان اجاره مي‌كنند 24 نفر در يك منزل دو و يا سه خوابه زندگي مي ‌كنند و مسوولان هيچ حمايتي از معلمان در زمينه مسكن ندارند.

 

عضو انجمن صنفی معلمان کردستان روانه زندان شد

خبرگزاری هرانا، 14 آذر - مختار اسدی، عضو انجمن صنفی معلمان کردستان، عصر روز پنجشنبه جهت گذراندن حکم یکسال حبس خود احضار شد.

این معلم کرد سنندجی در سال ۱۳۸۵ در اعتراض بزرگ نمایندگان کانونهای صنفی معلمان در برابر مجلس توسط پلیس امنیت بازداشت شد و برایش پرونده ‌سازی کردند.

در آذر ماه ۱۳۹۱ آموزش و پرورش استان کردستان حکم تبعید وی را برای پنجمین سال پیاپی تمدید کرده بود که با شکایت نامبرده به دیوان عدالت اداری، این حکم لغو شد.

پس از آن مختار اسدی در سال ۸۹ بعد از دستگیریهای سریالی اعضای کانون صنفی معلمان مانند محمود بهشتی ‌لنگرودی، علی ‌اکبر باغانی، سیدمحمود باقری و اسماعیل عبدی بازداشت و پس از دادگاهی فرمایشی در بند ۲۰۹ اوین به اسارت کشیده شد.

اسدی پس از ۶۶ روز بازداشت با وثیقه از زندان آزاد شد و قاضی صلواتی در شعبه پانزده دادگاه انقلاب به اتهام تبلیغ علیه نظام برایش حکم یکسال حبس صادر کرد.

 

اعزام 70 هزار آخوند به مدارس کشور

فارس 16 آذر - مشاور وزیر آموزش و پرورش، مجتبی ملکی ظهر امروز در جلسه ستاد همکاریهای حوزه علمیه و آموزش و پرورش که در باشگاه فرهنگیان برگزار شد، به اجرایی شدن "طرح امین" در مدارس کشور اشاره کرد و گفت: " سال گذشته بیش از 70 هزار نفر روحانی از دستگاه ‌های مختلف فرهنگی با هدف رفع شبهات دینی و فعالیتهای تبلیغی به مدارس اعزام شدند."

وی افزود: "علاوه بر حوزه علمیه، از ظرفیت سازمان تبلیغات اسلامی، اوقاف و امور خیریه و نهادهای تبلیغی مردم نهاد، روحانی توانمند به مدارس اعزام می شود."

ملکی همچنین تصریح کرد: "در سال 91 بیش از 13 میلیون ساعت برای بیش از 150 هزار نفر فرهنگی دوره آموزشی اخلاق دینی برگزار شد."

 

نامه یک معلم بازنشسته

حقوق معلم و کارگر، 18 آذر – سلام، من یک معلم هستم و بعد از سی و دو سال خدمت آموزشی در مدارس حکم بازنشستگی خود را گرفتم و متوجه شدم رتبه عالی خود را که در اثر سعی و تلاش به دست آورده ام، در حکم جدید از دست داده ام و حقوقم حدود سیصد هزار تومان کم شده است، در حالی که قیمت نان سی در صد گران شده است.

این مزد سعی و تلاش یک معلم خسته و مریض است؟ من سرطان هم دارم. در حالی که دایم از حقوق ملتهای تحت ستم سخن می رانیم، خود با ملت مان این گونه رفتار می کنیم! واقعا انسان می ماند که چه چیز را باور کند، دم خروس را یا قسم حضرت عباس را؟!

بازنشسته مقطع متوسطه دوم، منطقه پنج تهران

 

درخواست رویت پرونده رسول بداقی و سید محمود باقری

حقوق معلم و کارگر، 28 آذر - در راستای نگرانی اعضای شورای هماهنگی کانونهای صنفی معلمان سراسر کشور نسبت به ادامه حبس غیرقانونی رسول بداقی در زندان رجایی شهر و سید محمود باقری در زندان اوین، پیمان حاج محمود عطار، وکیل کانون صنفی معلمان، برای بازدید پرونده این دو جهت زمینه سازی برای فرستادن تقاضای تجمیع و اعاده دادرسی، نامه ای به دادستان تهران نوشته است.

در این نامه پیمان عطار از جعفری دولت آبادی تقاضا کرد تا پرونده هر دو عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان را جهت یادداشت برداری ببیند.

با محاسبات طول دوران محکومیت، پیمان عطار، رسول بداقی و سیدمحمود باقری هر دو باید آزاد شوند و نگاه داشتن آنها در زندان خلاف قانون است.

 

تبعیض بین کارمندان دولت و فرهنگیان در پرداخت فوق‌ العاده شغل

ایلنا، 29 آذر - عضو کانون فرهنگیان شیراز از اعمال تبعیض بین کارمندان دولت و فرهنگیان در پرداخت فوق العاده شغل خبر داد.

محمدتقی سبزواری با اشاره به انتشار متن دو بخشنامه توسط هیات وزیران و آموزش و پرورش بر روی فضای مجازی گفت: "میزان فوق العاده شغل کارمندان دولت در مصوبه هیات وزیران در مقاطع کاردانی، کار‌شناسی و کار‌شناسی ارشد به ترتیب ۷۰۰، ۱۵۰۰ و ۲۰۰۰ تعیین شده، ولی این اعداد در احکام کارگزینی فرهنگیان به ۵۰۰ و ۸۰۰ کاهش پیدا کرده است."

او افزود: "در حال حاضر میزان امتیاز فوق العاده شغل فرهنگیان در احکام کارگزینی با مدرک کار‌شناسی ارشد برابر با ۸۰۰ است. این در حالی است که امتیاز فوق العاده شغل کارمندان دولت بر اساس مصوبه هیات وزیران با مدرک کار‌شناسی ۱۵۰۰ و با مدرک کار‌شناسی ارشد ۲۰۰۰ است."

این فعال صنفی معلمان تصریح کرد: "آموزش و پرورش باید قانونی را که توسط هیات وزیران تصویب شده، اجرا کند و از اجرای مصوبات تخلف نکند. اگر این قانون ضمانت اجرایی ندارد، وزارت آموزش و پرورش باید هیات دولت را متوجه کند تا انگ بی‌ خبری و بی‌برنامگی به دولت نچسبد. دادن این اطلاعات به هیات دولت نیاز به یک دستگاه عریض و طویل مانند برنامه و بودجه ندارد. با یک کار محاسباتی ساده و حساب سرانگشتی می‌توان حدود حقوق دریافتی را تعیین کرد."

 

 

بازگشت به صفحه اول

بازگشت به صفحه نبرد خلق