چالشهای معلمان در آبان ماه

 

فرنگیس بایقره

 

تَحمیل بخشی از سهم حق بیمه کارفرما به مربیان

ایلنا، 4 آبان - در حالی که مربیان پیش دبستانی ۱۳ روز در ماه کار می‌ کنند، سازمان تامین اجتماعی از مسوولان مدارس خواسته تا مربیان را به تعداد روزهای حضورشان در مدرسه (۲۲ روز) بیمه کنند.

مربیان پیش دبستانی می ‌گویند مدیران تمامی حق بیمه این ۹ روز (ما‌به ‌التفاوت ۱۳ تا ۲۲ روز) را از حقوق مربیان کسر می ‌کنند.

یک مربی پیش دبستانی در ناحیه ۲ قزوین که نخواست نامش فاش شود در این باره گفت: "تعداد روزهای کاری مربیان پیش دبستانی در ماه ۱۳ روز کامل است، اما سازمان تامین اجتماعی با توجه به حضور ۵ روز در هفته مربیان در مدرسه، از مووسسان پیش ‌دبستانی خواسته که ما را ۲۲ روز در ماه بیمه کنند."

او با بیان اینکه مربیان پیش دبستانی بین قانون کار، کارفرمایان و سازمان تامین اجتماعی گیر افتاده ‌اند، گفت: "ما‌به‌ التفاوت ۱۳ روز کامل تا ۲۲ روزی که گفته شده است، ۹ روز می‌ شود و بنابر گفته کارشناسان سازمان تامین اجتماعی، حق بیمه این ۹ روز باید بین کارفرما و کارگر تقسیم شود."

او در ادامه بیان کرد: "قوانین کار و تامین اجتماعی تاکید کرده ‌که ۷۰ درصد حق بیمه بر عهده کارفرمایان و ۳۰ درصد مابقی بر عهده کارگران است، ولی مدیران پیش ‌دبستانی از این موضوع سر باز می ‌زنند و صد در صد حق بیمه این ۹ روز را از حقوق مربیان کم می ‌کنند."

این مربی پیش دبستانی در پایان گفت: "وقتی این تخلف آشکار را به مدیران سازمان تامین اجتماعی گزارش می‌ دهیم، می ‌گویند شکایت کنید. اگر شکایت کنیم رابطه بدی بین ما و مدیران حکمفرما می‌ شود. اداره آموزش و پرورش استان هم کاری نمی ‌کند. ما مانده ‌ایم و حقوق ۲۲۰ هزار تومانی."

 

تجمع اعتراضی معلمان در مقابل استانداری سیستان و بلوچستان

بی بی سی، 4 آبان - بنابر گزارشهای رسیده از زاهدان، تعدادی از معلمان معترض به سووقصدهای مسلحانه اخیر در جنوب استان سیستان و بلوچستان، در مقابل استانداری تجمع کرده اند.

سایت "زاهدان پرس"، یکشنبه ۴ آبان خبر داد که تجمع کنندگان در مقابل استانداری سیستان و بلوچستان، خواستار "برقراری امنیت" در استان شده و نمایندگانی را برای گفتگو با مسوولان به استانداری فرستاده اند.

بنا بر این گزارش، عده ای از معلمان برای شرکت در تجمع امروز کلاسهای درس خود را تعطیل کرده اند.

تجمع معلمان، پنج روز بعد از سووقصد منجر به قتل یک معلم به نام رضا سرگزی در شهرستان قصرقند در جنوب استان سیستان و بلوچستان برگزار شده است. این سووقصد با شلیک گلوله انجام شد و همایون امیری، رییس آموزش و پرورش قصرقند، ماهیت آن را "تروریستی" دانست.

در فروردین ماه گذشته، یک معلم دیگر در شهرستان سرباز در جنوب استان سیستان و بلوچستان با شلیک گلوله به قتل رسید.

در پی آن سووقصد، گروه "جیش العدل" با انتشار بیانیه ‌ای اعلام کرد "در صورتی که فعالیتهای آموزشی و تدریسی در بلوچستان به بومیان واگذار نشود"، به اقدام علیه "واحدها و پرسنل غیربومی" خواهد پرداخت.

این گروه در ۲۱ فروردین ماه تهدید کرد "اکیپهایی را به این منظور به بخشهای مختلف بلوچستان اعزام خواهد کرد" و این اکیپها "ماموریت دارند با پرسنل غیر بومی برخورد کنند".

با وجود این، گروه جیش العدل به طور رسمی مسوولیت قتل معلمهای کشته شده در استان سیستان و بلوچستان را قبول نکرده است.

 

فانی: تمام آتش سوزیها در مدارس به علت خطای انسانی بوده

ایسنا، 10 آبان - وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به درخواست معاون بهداشت وزیر بهداشت در زمینه ساماندهی بخاریهای مدارس به ویژه حذف بخاریهای قطره ‌ای، گفت: "تقریبا بخاری قطره ‌ای نداریم. در عین حال آموزشهای لازم به معلمان و مربیان داده شده زیرا تمام اتفاقاتی که طی سالهای گذشته در این حوزه رخ داده، به خطاهای انسانی مربوط می ‌شود."

وی ادامه داد: "نزدیک به 500 میلیارد تومان اعتبار نیاز است تا کل سیستم گرمایشی مدارس اصلاح شود."

در طول 17 سال گذشته 6 مدرسه روستایی دچار سانحه آتش سوزی شده اند. در این آتش سوزیها 63 دانش آموز دچار سوختگی شدید و 4 دانش آموز هم جان خود را از دست داده اند. بر اساس آمار ارایه شده، علت اصلی آتش سوزی مدارس سیستم گرمایشی نامناسب بوده است.

 

پرداخت اضافه کاری معلمان ۴ ماه به تعویق افتاده است

ایلنا، 11 آبان - یک فعال حقوق صنفی معلمان از تعویق چهار ماهه در پرداخت حق اضافه کار اردیبهشت و خرداد معلمان خبر داد.

مهدی بهلولی در این باره گفت: "معلمان حق اضافه کار اردیبهشت و خرداد امسال را از وزارت آموزش و پرورش طلبکارند اما این وزارتخانه معوقات یاد شده را پرداخت نمی ‌کند و تا جایی که من اطلاع دارم، برنامه ‌ای هم برای پرداخت شان ندارد."

او در ادامه بیان کرد: "حق اضافه کار خرداد معلمان در سالهای گذشته ۳۰ روزه بود اما حاجی ‌بابایی با این استدلال که ۱۰ روز پایانی خرداد به امتحانات برخورد می‌ کند، این حق را به ۲۰ روز کاهش داد. پارسال هم که آقای فانی سر کار آمد، حق اضافه کار خرداد معلمان را به ۱۰ روز کاهش داد."

او تاکید کرد: "این تاخیر در پرداخت حق اضافه کار معلمان، به نگرانی نسبت به حذف کلی حق اضافه کار خرداد و احیانا اجرای برنامه ‌ای مشابه‌ برای حق اضافه کار اردیبهشت دامن زده است."

این فعال حقوق صنفی معلمان در پایان از دولت یازدهم خواست اضافه کار خرداد معلمان را دوباره به ۳۰ روز کامل بازگرداند.

 

ارجاع شکایت مجلس از دولت به قوه قضاییه در پی اجرایی نشدن قانون استخدام مربیان پیش دبستانی

خانه ملت، 13 آبان - نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از ارجاع شکایت مربوط به مربیان پیش دبستانی و خرید خدمتی با موافقت کمیسیون متبوعش به قوه قضاییه خبر داد و گفت: "پیگیر چرایی اجرا نشدن قانون مصوب مجلس در خصوص مربیان پیش دبستانی هستیم."

جبار کوچکی نژاد با انتقاد از اجرایی نشدن قانون مصوب مجلس در خصوص استخدام مربیان پیش دبستانی و خرید خدمتی گفت: "در پی بی توجهی دولت به این قانون، شکایت مربیان پیش دبستانی به قوه قضاییه ارجاع شد."

وی با بیان اینکه طبق قانون مصوب مجلس، دولت باید تا تاریخ 17 مهر 93 یعنی پایان مهلت دو ساله خود، آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی را برگزار می کرد، تصریح کرد: "بی توجهی به متن صریح قانون، مجلس را وادار به استفاده از ابزارهای قانونی خود همچون استفاده از ماده 236 آیین نامه داخلی مجلس کرد."

 

عدم صدور دفترچه خدمات درمانی باوجود کسر حق بیمه از حقوق ماهیانه

ایرنا، 24 آبان - دفاتر خدمات الکترونیک دولت دفترچه خدمات درمانی کارکنان آموزش و پرورش استان تهران را تمدید نمی کنند.

عدم پرداخت حق بیمه از سوی آموزش و پرورش باعث شده تا سازمان بیمه خدمات درمانی استان تهران نسبت به مسدود نمودن سایت آموزش و پرورش اقدام کند.

دفاتر خدمات الکترونیک از تعویض و یا صدور دفترچه بیمه خدمات درمانی کارکنان آموزش و پرورش امتناع می کنند و علت این امر را بسته بودن سایت آموزش و پرورش اعلام می کنند. این اقدام در حالی صورت می گیرد که حق بیمه کارکنان آموزش و پرورش و معلمان به طور ماهانه از حقوق آنها کسر می شود.

یکی از مسوولان بیمه خدمات درمانی استان تهران در این رابطه گفت: "اداره کل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران حق بیمه کارکنان آموزش و پرورش را به حساب سازمان بیمه خدمات درمانی واریز ننموده و این امر باعث شده تا فعلاً امکان صدور دفترچه خدمات درمانی جدید میسر نباشد."

عدم صدور دفترچه جدید بیمه خدمات درمانی باعث شده تا معلمان در شهرستانهای استان تهران جهت درمان خود با مشکل مواجه شوند و نتوانند از بیمه خدمات درمانی و بیمه تکمیلی جهت درمان خود استفاده نموده و مجبورند تا هزینه ها را به صورت آزاد پرداخت نمایند.

 

نقض حکم شلاق و حبس یک معلم

حقوق معلم و کارگر، 27 آبان - حکم چهل ضربه شلاق و یک سال حبس محمد توکلی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان کرمانشاه در شعبه ی دهم دادگاه تجدید نظر استان کرمانشاه نقض گردید.

محمد توکلی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان استان کرمانشاه که حکم یک سال حبس و چهل ضربه شلاق را از دادگاه ۱۰۳ جزایی کرمانشاه به اتهام اخلال در نظم عمومی دریافت کرده بود، با رای دادگاه تجدید نظر تبریه شد.

با تجدید نظرخواهی او، پرونده در شعبه ی ده تجدید نظر استان کرمانشاه بررسی و سخن گفتن توکلی با همکاران اش فاقد اوصاف قانونی صدور رای تشخیص داده شد.

دادگاه تجدید نظر همچنین وجود مصادیق اخلال در نظم عمومی را در عملکرد ایشان رد کرد. به این ترتیب توکلی از بزه انتسابی تبریه شد.

 

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق