چالشهای معلمان در مهر ماه

فرنگیس بایقره

 

بیانیه جمعی از معلمان ایران به مناسبت بازگشایی مدارس در مهر 93

طبقه – 30 شهریور - یکصد تن از معلمان و بیش از 150 تن از فعالان صنفی و مدنی با امضا طوماری از مشکلات صنفی و معیشتی معلمان ایران و خواسته های آنان می گویند.

قسمتهایی از متن بیانیه:

در حالی به استقبال مهر و بازگشایی مدارس می رویم که نابسامانیهای آموزش و پرورش در حوزه های مختلف، چشم انداز درخشانی را برای معلمان و دانش آموزان به تصویر نمی کشد. جدای از مشکلات ساختاری در نظام آموزشی در طی سالهای پس از انقلاب، 8 سال بی مدیریتی و بی برنامگی در عرصه آموزش در دوره احمدی نژاد، نظام آموزشی را با چالشهای جدید روبرو کرده بود و اینک بعد از گذشت یکسال از حاکمیت حسن روحانی، در همچنان بر همان پاشنه می چرخد. دولت جدید نه تنها بر مشکلات پیشین فایق نیامده است، بلکه مشکلات جدیدی را نیز بر حجم مشکلات آموزش عمومی، مشکلات معلمان، دانش آموزان و خانواده ها نیز افزوده است. مشکلات معیشتی و رفاهی معلمان از قبیل پایین بودن دستمزد، عدم برخورداری از حمایتهای اجتماعی و فرهنگی همچنان پابرجاست. بیمه تکمیلی ایران به خاطر سوومدیریت از پرداخت بدهیها امتناع می کند، بیمه پایه و تکمیلی فعلی، ناکارآمد و غیر شفاف است و تعهداتش درخور خانواده بزرگ معلمان نیست و در حال حاضر مساله بیمه درمانی، بیش از گذشته به یک معضل جدی تبدیل شده است.

مشکلات فوق در عرصه آموزش عمومی کشوری که حاکمانش حق تشکل یابی و مشارکت اصناف در سرنوشت خود را محدود به مجوز و سلایق سیاسی جناحها کرده اند، امری بدیهی است. متاسفانه مساله تشکل یابی معلمان با مشکلات عدیده ای روبرو است و دولت کوچکترین حقی برای تشکل یابی مستقل معلمان و سایر اصناف قایل نیست. به عنوان نمونه، تشکلهای کارگری مستقل در طی سالهای اخیر به صورت قهر آمیز حذف و سرکوب شده اند، برخی فعالان صنفی معلمان با زندانهای طولانی مدت، تبعید، توبیخ شده اند و اعتراضات پرستاران در نطفه خفه شده است.

دولت روحانی در بدو کار خود، با طرح حمایت از فعالیت تشکلهای مجوز دار، زمینه برخورد جناحی و باندی با مساله تشکلهای صنفی معلمان را گشود. اما خارج از دولت نیز برخی از سازمانها و انجمنهایی که نام معلم را با خود یدک می کشند، منافع جناحی و سیاسی خود را بر مسایل صنفی و اساسی معلمان ترجیح می دهند. نگاهی به اخبار و جهت گیریها این گروهها در سایتهای شان نشان از جهت گیری آنان برای کسب قدرت سیاسی دارد و اگر نگاه به پایین و معلمان دارند، با هدف بهره برداری از موقعیت معلمان برای لابی در هرم قدرت است. در سایه وجود چنین جریاناتی ما نمی توانیم از وجود تشکل مستقل صنفی در ایران سخنی به میان آوریم.

ما به عنوان جمعی از معلمان ایران نسبت به آینده آموزش عمومی نگران هستیم و اعتقاد داریم بایستی با توجه به مشکلات پیش رو و مستقل از حاکمیت، خواسته هایمان را بیان نماییم و برای تحقق آنها تلاش کنیم و نسبت به تحقق موارد زیر به تمام معلمان، دانش آموزان و خانواده ها فراخوان می دهیم:

1. با توجه به اعلام منابع رسمی دولت که خط فقر در ایران یک میلیون و هشتصد هزار تومان است، حداقل دستمزد هر معلم (رسمی، غیر رسمی) بایستی بالای خط فقر باشد.

2. تسریع و تسهیل در پرداخت هزینه های درمانی، سازماندهی منظم و مدرن و غیر متزلزل اوضاع بیمه از اولویتهاست و دولت باید نسبت به رفع معضلات و تامین خدمات اجتماعی و بیمه درمانی پایه و تکمیلی اقدام فوری نماید.

3. خصوصی سازی آموزش عمومی و رایگان تحت هر عنوان و هر شرایط نقض حقوق اساسی انسانی است و باید متوقف شود.

4. تحصیل حق ابتدایی هر کودک (ایرانی، مهاجر) است و بایستی تمام افراد جامعه تحت پوشش خدمات تحصیل رایگان باشند.

5. آموزش و پرورش نیاز به تعدیل نیرو ندارد، نیاز به سازماندهی و مدیریت صحیح منابع انسانی دارد.

6. اعتراض، تحصن و پیگیری مطالبات حق تمام معلمان است. ما از اعتراضات روزهای اخیر مربیان پیش دبستانی حمایت می کنیم و دولت بایستی از تهدید و ارعاب آنان دست بردارد و نسبت به استخدام و احقاق حقوق آنان اقدام فوری به عمل آورد.

7. تبعیض در نظام آموزشی به هر شکل در حق دانش آموزان و معلمان ممنوع است. از جمله: تبعیض جنسیتی، فرهنگی، دینی، قومیتی و زبانی باید کاملا حذف گردد.

9. تشکل یابی حق معلمان است و این حق نمی تواند از سوی دولتها به هر شکل و بهانه ای سلب گردد.

10. ما به تمام معلمان برای اتحاد و تشکل یابی مستقل فراخوان می دهیم و معتقدیم حل مشکلات آموزش در ایران در گرو اتحاد، همدلی و مشارکت تمام معلمان است و هر جا ضرورت ایجاد کند بایستی با تمام زحمتکشان، پرستاران و کارگران برای تحقق حقوق اساسی و اولیه خود متحد شویم.

به امید جهانی بهتر، همراه با صلح، آزادی و برابری

 

آخرین خبر از ادعای افزایش فوق العاده شغل دبیران ابتدایی

ایسنا، 5 مهر - چند روز پیش خبری در ایسنا تحت عنوان "متوسط حقوق فرهنگیان 1،5 میلیون تومان" به نقل از معاون وزیر آموزش و پرورش درج شد که واکنشهای متفاوتی را به همراه داشت.

به گزارش خبرنگار منبع مزبور بخشی از نظرات فرهنگیان در این باره به شرح زیر است:

- آقا خدا رو شاهد می گیرم من با مدرک فوق لیسانس 930 هزار تومان حقوق می گیرم، هیچ قسطی هم از حقوقم کم نمیشه. کدوم یک میلیون و پانصد؟

- دروغی است بزرگ.

- با 32 سال کار تجربه ای و 27 سال کار رسمی و مدرک لیسانس، یک میلیون و 200 هزار تومان حقوق می گیرم، این میانگین حتما برای مدیران است.

- بعد از 24 سال سابقه تدریس هنوز زیر حکم بنده یک میلیون و پانصد هزاره. چطور میشه متوسط حقوق اینقدر باشه؟ چرا دروغ تحویل مردم می دید؟

- این خبر کذب محض است. حقوق یک دبیر ریاضی با 10 سال سابقه در منطقه محروم حدود یک میلیون و بیست هزار تومان است.

- این اطلاعات را از کجا آورده اید؟ بنده با 20 سال سابقه و مدرک فوق لیسانس یک میلیون و پانصد نمی گیرم، در صورتی که خیلیها در مدرسه و منطقه ما از این مبلغ هم کمتر می گیرند، چطور می شود که میانگین حقوق معلمان این مبلغ باشد؟ اگه منظورتان مدرسان شاغل در دانشگاه فرهنگیان است، بله این مبلغ درست است.

- آقایان کاش می گفتن خودشان چقدر می گیرن و معلم چقدر؟ اصلا نمی تونن حتی یک ماه مثل ما زندگی کنن.

- عجب دروغ شاخداری! من با مدرک فوق لیسانس و 29 سال سابقه هنوز دریافتی ام 1 میلیون و چهارصد هزار تومنه. این مسوول بر چه مبنایی این را می گوید؟ بگذریم که وزارت نشینان از مزایای فراوانی برخوردارند که معلمان از آن بی بهره اند.

- آقای محترم من یکی از آموزگاران روستاهای دور افتاده سیستان و بلوچستان با هشت سال سابقه کاری هستم. نمی دونم این میانگین حقوقی شما مال کجا بود؟ من با این سابقه یک تومان [یک میلیون] حقوقم هست.

- بعد از 17 سال سابقه، حقوقم یک میلیون است.

- وقتی مسوول مربوطه ما این گونه صحبت می کند، واقعا باید برای معلمان تاسف خورد. هیچگونه بیمه خوبی نداریم. حقوقم بعد هشت سال سابقه کاری به زور به یک میلیون می رسد. مزایا و اضافه کار که اصلا وجود ندارد. تمام سازمانها بن یا هر تشویقی دیگری به کارکنان خود می دهند، اما معلمان از اول سال هر ماه شاهد کسری حقوق خود به علت نرخ جدید بیمه ها و مالیات هستند.

- وزیر آموزش و پرورش درباره این موضوع گفت: "یک میلیون و 500 هزار تومان متوسط دریافتی فرهنگیان رقمی است که سیستمهای ما می دهند، حتی اگر دریافتی معلمان یک میلیون و500 هزار تومان باشد و کمتر از آن نباشد، باز هم معتقدیم این رقم باید افزایش یابد."

وی افزود: "البته دولت محدودیتهایی دارد و ما در حال پیگیریهایی هستیم و امید است گشایشی در این خصوص فراهم شود."

وزیر آموزش و پرورش در پایان اعلام کرد: "افزایش فوق العاده شغل معلمان مقطع ابتدایی نیز اکنون در حال پیگیری است."

 

تجمع مربیان پیش دبستانی بجنورد مقابل استانداری

ایرنا، اول مهر - شماری از مربیان پیش دبستانی شهرستان بجنورد در استان خراسان شمالی روز سه شنبه، در نخستین روز مهر ماه، در اعتراض به نبود امنیت شغلی در مقابل استانداری تجمع کردند. این مربیان دلیل اجتماع خود را نبود امنیت شغلی، حقوق کم و نبود مزایا و اختصاص ندادن فضا در مدارس دولتی برای تشکیل کلاسهای پیش دبستانی عنوان کردند.

در سال گذشته تحصیلی 273 مربی پیش دبستانی، آموزش حدود 17 هزار کودک پیش دبستانی استان خراسان شمالی را عهده دار بودند.

 

تجمع مربیان پیش دبستانی در اعتراض به اظهارات متناقض سخنگوی دولت     

ایلنا، 8 مهر - نزدیک به ۱۰۰ مربی پیش دبستانی عصر روز سه شنبه ۸ مهر مقابل مجلس تجمع کردند.

تجمع کنندگان که عموما از شهرهای دیگر به پایتخت آمده ‌اند، به اجرا نشدن قانون تعیین تکلیف استخدام حداقل ۳۰ هزار مربی پیش دبستانی و استنکاف دولت از تخصیص ردیف بودجه برای استخدام‌ این مربیان معترض ‌اند.

یکی از مربیان حاضر در تجمع امروز که خواست نامش فاش نشود، با رد ادعای دولت مبنی بر نداشتن منابع کافی برای استخدام مربیان پیش دبستانی، به اظهارات هفته گذشته محمدباقر نوبخت، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور در نشست با فرهنگیان استان کرمانشاه اشاره کرد.

آقای نوبخت هفته گذشته گفته بود: "بر اساس توافقهای صورت گرفته مقرر شده تا در استخدامهای آموزش و پرورش، اولویت به فرزندان فرهنگیان داده شود."

این مربی پیش دبستانی افزود: "اگر دولت در ادعایش مبنی بر نداشتن منابع مالی کافی برای استخدام مربیان پیش دبستانی صادق بود، آقای نوبخت چنین سخنانی را نمی‌ گفت."

او در ادامه پرسید: "چطور سی هزار مربی پیش دبستانی که سالها برای آموزش و پرورش کار کرده ‌اند، آموزش دیده ‌اند، به آنان قول استخدام داده شده است و هر هفته برای بیان مطالبات ‌شان مقابل مجلس و نهادهای دولتی تجمع می ‌کنند در لیست اولویت استخدام آقای نوبخت قرار نگرفته ‌اند؟"

او در عین حال با انتقاد از سکوت وزیر آموزش و پرورش در جلسه هفته گذشته کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، گفت: "آقای فانی در کمیسیون آموزش سکوت می‌ کند. در تلویزیون می‌ گوید به ما ردیف بودجه استخدامی نمی ‌دهند اما وزارتخانه پیگیری می ‌کند. حالا هم که سخنگوی دولت گفته اولویت استخدام در آموزش و پرورش با فرزندان فرهنگیان است. ما کدام حرفشان را باور کنیم؟"

او در پایان گفت: "مربیان پیش دبستانی از مجلس می‌خواهند ماده ۲۳۶ آیین نامه داخلی را برای وزیر آموزش و پرورش اجرا کنند."

گفتنی است ماده ۲۳۶ آیین نامه داخلی مجلس به حق نمایندگان برای شکایت از دولت به قوه قضاییه و استیضاح رییس جمهور یا وزرا در صورت استنکاف آنان از اجرای قانون اشاره دارد.

 

وزیر آموزش و پرورش: یک سوم مدارس کشور استانداردهای لازم را ندارند

ایرنا، 13 مهر - وزیر آموزش و پرورش گفت: با وجود اقدامات خوبی که در سطح وزارتخانه انجام شده، اما هنوز یک سوم مدارس کشور، استانداردهای لازم را ندارند و نیاز به بازسازی و تعمیر و برخی نیز نیاز به تخریب دارند.

دکتر علی اصغر فانی در حاشیه سفر به استان گلستان افزود: "برای تامین بودجه این بخش از کار باید مجلس و دولت دست به دست هم دهند و بخشی نیز از محل کمکهای مردمی و خیرین مدرسه ساز تامین شود."

وی ادامه داد: "در حوزه کیفیت بخشی به کارها و برنامه های آموزشی، 99 برنامه داریم که از برنامه های اتخاذ شده از 40 راهکار از مجموع 130 راهکار سند چشم انداز آموزشی کشور است که این برنامه ها نشان می دهد در حال ورود به اجرای راهکارهای اساسی در وزارتخانه هستیم."

وی گفت: "امسال 12 میلیون و 700 هزار دانش آموز به همراه یک میلیون فرهنگی سال تحصیلی را در 122 مدرسه در سراسر کشور آغاز کردند."

 

عضو کمیسیون آموزش مجلس مطرح کرد: موضوع استخدام مربیان پیش دبستانی همچنان بلاتکلیف است

خبرگزاری فارس، 18 مهر - ابوالقاسم خسروی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در خصوص استخدام مربیان پیش دبستانی اظهار داشت: "مجلس شورای اسلامی مُصِر است تا این مصوبه قانونی اجرا شود."

وی ادامه داد: "وزیر آموزش و پرورش مدعی است ردیف استخدامی ندارد و به همین دلیل برگزاری آزمون فایده ندارد. معاونت راهبردی رییس جمهور نیز می گوید آموزش و پرورش بیشتر از سهم مورد نیاز خود استخدام داشته است و مجوزی برای استخدام ندارد و این موضوع همچنان در بلاتکلیفی است."

 

تجمع جمعی از بازنشستگان آموزش و پرورش

ایرنا،  28 مهر - جمعی از بازنشستگان وزارت آموزش و پرورش با تجمع مقابل مجلس خواستار اجرای نظام جامع هماهنگ پرداخت حقوق به این قشر از جامعه شدند.

به گفته یکی از بازنشستگان این وزارتخانه قانون نظام جامع هماهنگ پرداخت حقوق و مزایا مصوب سال 86 تاکید دارد که حقوق افراد باید براساس نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی افزایش پیدا کند این درحالی است که این قانون پس از گذشت 7 سال درمورد بازنشستگان آموزش و پرورش اجرایی نشده است.

 

معلمان حق‌التدریس مقابل مجلس تجمع کردند

ایلنا، 29 مهر - تعدادی از مربیان حق التدریس سازمان آموزش فنی و حرفه ای وابسته به وزارت كار به نشان اعتراض در مقابل مجلس تجمع كردند. این مربیان دلیل تجمع خود را وضعیت قرارداد خود با سازمانهای ذی ربط عنوان كرده و با اشاره به مصوبات اخیر مجلس شورای اسلامی خواستار توجه وزارت خانه و مجلس به این مساله  شدند.

 

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق