چالشهای معلمان در شهریور ماه

 

فرنگیس بایقره

 

محمد داوری آزاد شد

ایلنا، 18 شهریور - محمد داوری، عضو "سازمان معلمان ایران" که در تاریخ 17 شهریور 88 بازداشت شده بود، از زندان اوین آزاد شد.

آقای داوری از فعالان صنفی معلمان است که به دلیل شرکت در تجمع صنفی فرهنگیان مقابل مجلس در سال 85 و به اتهام افشای جنایات کهریزک در سال 88، در مجموع پنج سال حبس را تحمل کرد.

او در دادگاههای جداگانه ای که برای رسیدگی به اتهامات سیاسی و صنفی اش برگزار شده بود، به ترتیب به پنج و یک سال حبس محکوم شده بود.

آقای داوری روز دوشنبه 16 شهریور بعد از گذراندن 5 سال حبس و به دلیل تجمیع احکامش از زندان اوین آزاد شده است.

 

گزارشی از حرکتهای اعتراضی مربیان پبش دبستانی

روز دوشنبه 10 شهریور بیش از هزار تن از مربیان پیش دبستانی مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند. بر اساس آمار منتشر شده حدود 30 هزار مربی پیش دبستانی در کشور چشم انتظار برگزاری آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی بودند تا بتوانند پس از سالها تدریس وارد آموزش و پرورش شوند. به گزارش فارس، آموزش و پرورش قرار بود در 17 مردادماه آزمون استخدامی مربیان دبستانی را برگزار کند اما این موضوع محقق نشد.

روز سه شنبه 11 شهریور تجمع هزار تن از مربیان پیش دبستانی در مقابل نهاد ریاست جمهوری وارد سومین روز شد. به گزارش تسنیم،‌ آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی و نیروهای شرکتی را می‌توان یکی از خبرسازترین اخبار آموزش و پرورش در طول ماههای اخیر عنوان کرد.

روز سه شنبه 11 شهریور، تعدادی از مربیان پیش دبستانی مدارس دولتی شهرستان بجنورد در حرکتی اعتراض آمیز مقابل اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی تجمع کردند. به گزارش اترک نیوز، حاضران در این تجمع دلیل اعتراض خود را بلاتکلیفی و برگزار نشدن آزمون استخدامی معلمان پیش دبستانی عنوان کردند.

روز چهارشنبه 19 شهریور، چند صد تن از مربیان پیش دبستانی برای چهارمین روز متوالی در مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان یا سر دادن شعارهایی نظیر «دولت تدبیر و امید، کو تدبیر کو امید؟»، «نیروی بازنشسته، به جای ما نشسته»، «می‌گن وزیر عادل، چرا ز ما غافل؟»، «نه آزمون نه تبصره، استخدام حق منه» و «مربی می‌ میرد توهین نمی‌ پذیرد»، به بیش از دو سال بلاتکیفی خود برای استخدام در وزارت آموزش و پرورش اعتراض کردند. معترضان حدود ۳۰ هزار مربی پیش دبستانی کل کشور را نمایندگی می کنند.

در چهارمین روز تجمع متوالی مربیان پیش دبستانی، آنها ابتدا در مقابل نهاد ریاست جمهوری و سپس در مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند.

روز پنجشنبه 20 شهریور ماموران حراست وزارت آموزش و پرورش با شماری از مربیان پیش دبستانی حاضر در تجمعات با تلفن تماس گرفتند و آنان را به دلیل شرکت در این تجمعات بازخواست کردند و به آنان گفتند دیگر نباید به تهران بیایند.

مربیان پیش دبستانی صبح روز سه شنبه ۲۵ شهریور بار دیگر مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان به خلف وعده وزارت آموزش و پرورش در لغو بخشنامه اخراج مربیان پیش دبستانی اعتراض کردند. اجرای قانون تعیین تکلیف مربیان پیش دبستانی و تخصیص ردیف بودجه برای استخدام از دیگر خواسته‌های معترضان است.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت٬ روز یک‌شنبه 30 شهریور، جمعی از مربیان پیش‌دبستانی برای تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود بار دیگر جلوی درب مجلس تجمع کردند.

 

جایگاه آموزش پیش دبستانی و مربیان آن

حقوق معلم و کارگر، 23 شهریور، نسرین هزاره مقدم - در روزهای گذشته، معلمان پیش دبستانی از شهرهای دور و از گوشه و کنار کشور به تهران آمدند تا پیگیر وضعیت شغلی خود باشند. آنها چند روز پیاپی در مقابل نهادهای دولتی مانند وزارت آموزش و پرورش و ساختمان ریاست جمهوری تجمع کردند. در طول این تجمعات به آنها توهین شد، آنها را بی سواد خطاب کردند و حراست آموزش و پرورش تلاش کرد با تماسهای تلفنی تهدید آمیز آنها را متفرق کند. همه این بی اعتناییها و توهینها در حالی انجام شد که این مربیان تنها یک پرسش و یک درخواست داشتند: چرا مصوبه ای که برای استخدام آنها به تصویب رسیده، هرگز اجرایی نشده است؟

با بلند شدن صدای دادخواهی این مربیان که در عین بر عهده داشتن وظیفه تعلیم و تربیت فرزندان این سرزمین در حساس ترین و تاثیرگذارترین سالهای عمر، از حقوق شغلی خود محرومند و در شرایطی که این فریاد دادخواهی بی پاسخ مانده است، سری زدم به سایتها و منابع سازمانها و نهادهای بین المللی تا ببینم موقعیت این مربیان و شغل حساس آنها بر مبنای معیارهای جهانی چگونه تعریف می شود و ما چقدر با این جایگاه فاصله داریم.

سازمان جهانی آموزش (ای،آی) که مرجع خوبی برای مسایل و دغدغه های آموزشی است، سیاستهای زیر را به عنوان کلیدهای راهبردی در زمینه آموزش پیش دبستانی تعریف کرده و به اعضای خود توصیه می کند:

- آموزش پیش دبستانی باید با بودجه دولتی تامین گردد و بدون هیچ گونه تبعیض کمی و کیفی در اختیار همه کودکان باشد

- رفاه مربیان پیش دبستانی و ارتقای شغلی و آموزشی آنها باید در برنامه کاری وزارت آموزش و پرورش کشورها گنجانده شود

- مربیان پیش دبستانی باید در بدنه و در لایه های مدیریتی اتحادیه ها و سندیکاهای آموزشی حضور داشته باشند و حمایت از حقوق آنها بایستی در برنامه کاری این نهادهای صنفی باشد

حمایت و پشتیبانی از شاغلان این رده، علاوه بر سازمان جهانی آموزش، در برنامه کاری سازمانهایی مانند یونسکو، یونیسف و سازمان جهانی همکاری و توسعه اقتصادی نیز قرار دارد.

با این شرح و توصیفات، در مقایسه با جهان پیشرفته، جایگاه مربیان پیش دبستانی در ایران بسیار پایین است. دولت وظیفه دارد به سرعت برای حل مشکلات این قشر آموزشی چاره ای بیندیشد و به نابسامانی اوضاع آنها با تخصیص بودجه مناسب خاتمه دهد. از طرفی این مربیان باید بتوانند به بدنه انجمنها و نهادهای صنفی معلمان بپیوندند و در اتحاد باقی معلمان که آنها هم مشکلات معیشتی بسیاری دارند، برای به دست آوردن حقوق قانونی خود مبارزه کنند. این، راه را برای چانه زنی متحد و پر قدرت با مقامات دولتی و قانونگزاری باز خواهد کرد.

در این زمینه هر تلاشی که انجام دهیم و هر قدر به طور جمعی درخواست کنیم، باز هم کم است. تامین یک زندگی شایسته و سزاوار برای معلمان یعنی آینده ای شاد و روشن برای ایران.

 

آموزش و پرورش: امکان افزایش حقوق نداریم

ایسنا، 29 شهریور - معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی مبنی بر برنامه ‌های آموزش و پرورش برای افزایش حقوق و مزایای فرهنگیان اظهار کرد: "تا زمانی که ساختار نیروی انسانی خود را اصلاح نکنیم، براساس مقررات موجود امکان افزایش حقوق نداریم."

سیدمحمد بطحایی افزود: "قانون ظرفیتهایی را برای افزایش حقوق معین کرده است، اما در قانون آمده است که این افزایش باید از محل اصلاح ساختار انجام شود."

بطحایی با اشاره به اینکه باید شرایط موجود را هم در نظر گرفت گفت: "نمی ‌توانیم برای نیرویی که شش تا هشت ساعت سرکلاس می ‌رود و مابقی را در دفتر مدرسه است، افزایش حقوقی داشته باشیم. از سوی دیگر، کسی که نهایت همکاری را با سیاستهای دولت دارد، تمام ساعتهای موظفی ‌اش پر شده و در منطقه ‌ای که نیاز داریم می ‌رود و کار می ‌کند هم باید انگیزشهای لازم را ایجاد کنیم."

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه حقوق فرهنگیان به طور میانگین یک میلیون و 500 هزار تومان است، گفت: "این مبلغ بسیار اندک است. معلم باید بدون دغدغه به کار اصلی ‌اش بپردازد. البته اکنون براساس قانون هماهنگ خدمات کشوری خصوصا در آموزش و پرورش سایر پرداختی چون هزینه غذا، ایاب و ذهاب را نداریم و فقط حقوق است. "

 

جداسازی دانش‌ آموزان بر اساس مبلغ پرداختی والدین

ایلنا، 29 شهریور - یک مدرسه ابتدایی در تهران اقدام به تفکیک دانش آموزان در کلاسهای هوشمند و غیرهوشمند بر مبنای پرداخت یا عدم پرداخت کمک مالی والدین برای هوشمندسازی کلاسها کرده است.

دبستان پسرانه ‌ای واقع در منطقه ۵ تهران اقدام به تفکیک کلاسهای درس به دو نوع هوشمند و غیرهوشمند (عادی) کرده‌ که بر این اساس، دانش ‌آموزانی که هزینه هوشمندسازی کلاسها از سوی والدین آنها پرداخت نشده باشد، در کلاسهای عادی تحصیل خواهند کرد.

بنا بر این گزارش، کلاسهای هوشمند در این دبستان تنها مجهز به ویدیو پروژکتور و تخته هوشمند است که این نوع تخته، تصویر پروژکتور یا نمایشگر را لمس می ‌کند و با قرار گرفتن در محیط ویندوز می ‌تواند بدون استفاده از صفحه کلید و ماوس و تنها با لمس کردن به مدیریت تخته پرداخت.

یکی از والدین دانش آموزان این دبستان می ‌گوید: "از والدین هر دانش ‌آموز برای تحصیل در این کلاسهای هوشمند، مبلغ ۲۳۰ هزار تومان دریافت شده است."

یکی دیگر از والدین که حاضر به پرداخت چنین هزینه ‌ای نشده، می‌ افزاید: "مدیر مدرسه به صراحت به یکی از والدین گفته است از تفکیک کلاسهای درس به دو نوع هوشمند و عادی به عنوان ابزاری استفاده کرده که بتواند خانواده‌ ها را وادار به پرداخت هزینه هوشمند سازی کلاسها کند تا به این ترتیب بتواند کل مدرسه را هوشمند کند."

بنا بر اظهارات برخی از والدین، مدیر مدرسه با این بهانه که آموزش و پرورش مجوز دریافت کمکهای مردمی برای هوشمند سازی کلاسهای درس را به مدیران مدارس صادر کرده، دست به چنین اقدام تبعیض آمیزی در میان دانش آموزان این مدرسه زده است.

مدیر این مدرسه با تاکید بر اینکه هیچ اجباری برای پرداخت هزینه کلاسهای هوشمند وجود ندارد، می‌ گوید: "درست نیست خانواده ‌هایی که علاقه ‌مند هستند، فرزندانشان از امکانات بهتری استفاده کنند، به پای کسانی که تمایل به این کار ندارند، بسوزند."

وی در واکنش به این سوال که آیا با توجه به حساسیت و شرایط سنی دانش ‌آموزان در مقطع ابتدایی، تفکیک کلاسها به این شکل باعث تضعیف روحیه آنها نمی ‌شود، این گونه پاسخ می ‌دهد: "مطمین باشید اگر هم چنین اتفاقی بیفتد، این والدین هستند که بر ذهن دانش ‌آموزان تاثیر می ‌گذارند و ما در شروع مدارس سعی خواهیم کرد، که تمام این مسایل را به دانش ‌آموزان توضیح دهیم."

 

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق