برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در شهریور 1393‏

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

109 حرکت اعتراضی

 

*جمعی از کارگران کارخانه الیاف خاوران پارسیان با ارسال نامه‌ای نسبت به عذم توجه‌ مدیران این کارخانه به پرداخت مطالبات قانونی ‌شان انتقاد کردند. به گزارش روز شنبه 1 شهریور ایلنا، در نامه کارگران کارخانه الیاف خاوران نیشابور آمده است؛ کارفرمای چینی این کارخانه بدون در نظر گرفتن مطالبات قانونی کارگران، از پرداخت برخی مطالبات مربوط به ایام تعطیلات و مرخصی خوداری می‌کند.

 

*جمعی از کارگران بازنشسته نساجی قائمشهر روز شنبه 1 شهریور در مقابل استانداری مازندران تحصن کردند. به گزارش ایسنا، تجمع‌کنندگان خواستار حقوق و معوقه سالهای گذشته خود شدند.

 

*روز یکشنبه 2 شهریور، حدود ۳۰۰ تن در اعتراض به عدم تحویل به موقع مسکن مهر پردیس در مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند. به گزارش تسنیم، یکی از تجمع‌ کنندگان گفت: در ابتدا قرار بود مسکن مهر پردیس ظرف مدت 18 ماه تحویل داده شود اما هم ‌اکنون بعد از گذشت 30 ماه تحویل نداده ‌اند.

 

*به گزارش همبستگی ملی، جمعی از کارکنان کارگاههای لوله سازی تهران روز دوشنبه 3 شهریور در اعتراض به  پرداخت نشدن 3 ماه حقوق عقب افتاده در مقابل وزارت كار تجمع كردند.

 

*كاركنان اداره برق کرج روز دوشنبه 3 شهریور دست به اعتصاب چند ساعته  زدند. به گزارش همبستگی ملی، آنها به پرداخت نشدن 3 ماه حقوق عقب افتاده اعتراض كردند.

 

*به گزارش همبستگی ملی، كارگران اخراجی گروه صنعتی فلات کوهرنگ  روز دوشنبه 3 شهریور در اعتراض به پرداخت نشدن 6 ماه حقوق عقب افتاده به همراه خانواده هایشان در مقابل  سازمان تامین اجتماعی رژیم در فرخشهر تجمع كردند.

 

*روز سه شنبه 4 شهریور، همزمان با ورود وزیر صنعت به رشت کارگران ایران برک تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران ایران برک در اعتراض به عدم دریافت ۶ ماه حقوق از ده روز پیش دست از کار کشیده بودند، همزمان با ورود وزیر صنعت، معدن و تجارت به شهر صنعتی رشت با تجمع در مقابل درب ورودی کارخانه خواستند صدای اعتراضشان را به گوش وزیر برسانند.

 

*کارگران پروفیل ساوه روز سه شنبه 4 شهریور به خاطر این که کارفرما به وعده خود عمل نکرد، ذست یه اعتصاب زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، به دنبال این وضعیت و روحیه بالای کارگران برای ادامه اعتصاب، کارفرمای پروفیل ساوه ناچار شد بعد از ظهر روز چهارشنبه یک ماه از دستمزد معوقه این کارگران را به حساب شان واریز کند و بدین ترتیب کارگران پروفیل ساوه با تحقق خواست شان به اعتصاب خود پایان دادند.

 

*روز چهارشنبه 5 شهریور، بیش از 270 تن از کارگران سد گلورد نکا در اعتراض به عدم حقوق دریافتی دست به اعتصاب زدند. به گزارش نکا آنلاین، این اعتصاب در پی عدم دریافت دستمزد و حقوق دریافتی طی چهار و نیم ماه در محل احداث سد گلورد صورت گرفت.

 

 

*به گزارش دانا، در حالی که بیش از یک سال از برگزاری آزمون استخدامی وزارت نفت می‌گذرد، روز شنبه 8 شهریور دومین تجمع معترضان نسبت به این آزمون در مقابل وزارت نفت در خیابان طالقانی برگزار شد.

 

*روز دوشنبه 10 شهریور پذیرفته‌ شدگان آزمون استخدامی همراه با خانواده برخی از آنان برای سومین روز متوالی در برابر وزارت نفت تجمع کردند.

به گزارش فارس، پذیرفته ‌شدگان آزمون استخدامی وزارت نفت دلیل حرکت اعتراضی خود را رفتار غیرقانونی وزارت نفت در تغییر یک‌ شبه حد نصاب نمره مصاحبه و حذف شدن تعداد زیادی از رتبه‌ های برتر آزمون از فرآیند استخدام اعلام کردند.

 

*روز دوشنبه 10 شهریور، کارگران مرکز مخابرات فجر یاسوج دراعتراض به پرداخت نشدن حقوق 4 ماهه خود برای دومین روز متوالی در این مرکز تجمع کردند.

به گزارش صبح زاگرس از یاسوج، این کارگران نسبت به عدم دریافت مطالباتشان از سوی پیمانکار این مرکز مخابراتی اعتراض کردند.

 

*بیش از 150 تن از كارگران اخراجی   فولاد مبارکه اصفهان روز یكشنبه 9 شهریور   مقابل دفتر مرکزی این شرکت در اصفهان تجمع اعتراضی برگزار كردند . به گزارش سازمان مجاهدین خلق، آنها كه بیشتر تکنسینهای تحصیل کرده و دوره دیده با سابقه بالای 7 سال هستند به اخراج خود و استخدام افراد جدید اعتراض كردند.

 

*کارگران پتروشیمی فجر روز دوشنبه ۱۰ شهریور در اعتراض به این شرایط کاری خود اعتصاب کردند. به گزارش ایلنا، با گذشت بیش از دو سال از تبدیل قرارداد شماری از کارگران پتروشیمی فجر از پیمانی به مستقیم نه تنها حقوق دریافتی آنها افزایش نیافته، بلکه این کارگران از برخی مزایا نیز محروم شده ‌اند.

کارگران معترض می‌گویند اگر قرارداد مستقیم هستند چرا لباسهای شرکت پیمانکاری رامپکو را بر تن می‌ کنند و برای این شرکت کار می‌کنند و اگر زیر نظر رامپکو هستند، چرا از مزایایی که این شرکت پیمانکاری به کارگران می‌دهد، محروم هستند؟

 

*از روز شنبه 1 شهریور کارگران و کارکنان کارخانه واگن پارس اعتصاب کردند. به گزارش ایسنا، این اعتصاب در روز سه شنبه 11 شهریور وارد یازدهمین روز خود شد.

اجرای طرح طبقه‌ بندی مشاغل و مزایای کارکنان، عدم مدیریت صحیح و نامنظم بودن پرداخت حقوق از جمله دلایلی است که کارگران را مجبور به اعتصاب کرده است.

وزارت صنایع نیز با آزاد کردن واردات واگن، تولید واگن را کم کرده و در نهایت موجب بیکاری و عدم به کارگیری تمامی ظرفیت تولید می ‌شود.

 

*روز سه شنبه 11 شهریور تعدادی از کارگران شهرداری زابل در مقابل فرمانداری ویژه زابل دست به تحصن و اجتماع زدند. به گزارش اوشیدا، یکی از کارگران حاضر در تجمع، عدم پرداخت به موقع حقوق کارگران شهرداری زابل را علت این تجمع عنوان کرد و گفت: ما نیاز به درآمد داریم و اگر چند ماه حقوقمان را دریافت نکنیم با مشکلات مالی برای اداره زندگی مواجه می شویم.

 

*صبح روز چهارشنبه 12 شهریور، تعدادی از کارگران کارخانه ماشین لنت سمنان به همراه خانواده‌ های ‌شان در اعتراض به اخراج و مطالبات حقوقی معوقه در مقابل فرمانداری شهرستان سمنان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارفرمای این واحد تولیدی در اول شهریور، ۲۲ تن از کارگران قرار دادی کارخانه را به دلیل آنکه در مقابل تعهد نامه اجباری پیش از امضای قرارداد مقاومت کرده بودند را اخراج کرد.

کارفرما در این نامه حق اعتراض از کارگران برای مطالبات شان را محدود کرده و از کارگران می خواهد این تعهد نامه را امضاء کنند و به آن پایبند باشند.

در جریان این تجمع، تعدادی از کارگران رسمی کارخانه به همراه خانواد‌های شان، معترضان را همراهی کرده و خواستار دیدار با فرماندار شدند.

 

*کارگران نگین سبز خاورمیانه در روز شنبه 15 شهریور در مقابل اداره کل بنادر و کشتیرانی اهواز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، علت این تجمع، اعتراض به تعویق ۳ ماه حقوق و محاسبه نشدن ۸ ماه بیمه است.

بیش از ۱۰۰ نفر از کارگرانی که از قبل در استخدام نگین سبز خاورمیانه بودند، ۳۶ ماه در فهرست بیمه تامین اجتماعی کارفرما قرار نگرفته ‌اند.

لازم به یادآوری است، شرکت مهندسی و خدمات دریایی نگین سبز خاورمیانه فعالیت خود را از سال ۱۳۸۳ آغاز کرده و با سرمایه گذاری کلان صندوق بازنشستگی سازمان بنادر و کشتیرانی، به عنوان با سابقه ‌ترین مجری لایروبی کشور به حساب می‌آید.

 

*کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد در روز شنبه 15 شهریور در مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران سامان کاشی در این تجمع خواستار دریافت مطالبات شان شدند.

نماینده کارگران بابیان اینکه مطالبات کارگران به ۳ حقوق و بیمه در ماههای خرداد، تیر و مرداد سال جاری مربوط می‌شود، اظهار داشت: با آنکه مسئولان استانی به مشکلات کارگران کارخانه سامان کاشی واقف هستند، اگر امروز هم به خواسته کارگران اهمیتی داده نشود ناچار خواهیم بود برای احقاق حقوق صنفی خود به تجمعاتمان ادامه دهیم.

 

*به گزارش خبرگزاری دانشجو، تعدادی از اعضای تعاونی مسکن صنایع و معدن تهران در اعتراض به عدم واگذاری زمینهای شان در هشتگرد و همچنین انحلال مجمع برگزاری مشترک اداره کل تعاون با این تعاونی، در روز شنبه 15 شهریور در مقابل اداره کل تعاونی استان تهران تجمع کردند.

 

*کارگران خدماتی شهرداری زابل در روز چهارشنبه 12 شهریور در مقابل فرمانداری و چند نهاد‌های اداری منطقه زابل تجمع کردند. به گزارش ایلنا، دلیل تجمع اعتراض به پرداخت نشدن 2 ماه حقوق است که در مقابل مسئولان مربوطه وعده پیگیری مطالبات کارگران را دادند.

 

*روز یکشنبه 16 شهریور، کارگران معدن زغال سنگ البرز غربی همزمان با سفر استاندار گیلان و هیات همراه به منطقه عمارلو در مقابل درب ورودی معدن تجمع کردند و خواستار دریافت دو ماه حقوق معوقه خود شدند. به گزارش ایلنا، کارگران منتظرند موضوع لغو انحلال معدن البرز غربی بر اساس مصوبه اخیر شورای تامین استان گیلان به کارفرما ابلاغ شود.

 

*روز یکشنبه 16 شهریور، كارگران مخابرات راه دور شیراز در مقابل استانداری فارس در در خیابان زند تجمع اعتراضی برگزار كردند. به گزارش سازمان نجاهدین خلق، كارگران با سردادن شعارهایی چ.ن «معیشت و منزلت حق مسلم ماست» و «حق و حقوق کارگر پرداخت باید گردد»، خشم خود را از پرداخت نشدن مطالبات و وضعیت بد معیشتی ابراز كردند.

 

*جمعی از پذیرفته شدگان آزمون استخدامی نفت در روز یکشنبه 16 شهریور، در مقابل ستاد مناطق نفت خیز جنوب، در اتوبان آزادگان اهواز، تجمع اعتراض آمیز برگزار کردند. به گزارش تسنیم ، تجمع کنندگان خواستار حل مشکل استخدام خود از سوی وزیر نفت شدند. تجمع کنندگان پلاکاردهایی با عناوین «تخلف در آرمون استخدامی نفت» و «2676 نفر کجایند» در دست داشتند.

 

*صبح روز دوشنبه 17 شهریور جمعی از کارگران ساوه در اعتراض به عملکرد اتحادیه اسکان (اتحادیه مرکزی تعاونی‌های مسکن کارگران ایران) در مقابل فرمانداری ساوه و زرندیه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران با تجمع در مقابل فرمانداری ساوه خواستار خاتمه بلاتکلیفی ۶ ساله شان در تحویل مسکن شدند.

 

*تعدادی از کارگران باسابقه ایران برک رشت که ۷ ماه پیش از این واحد بازنشسته شدند و هنوز نتوانسته ‌اند سنوات پایان خدمت خود را از کارفرما دریافت کنند، صبح روز سه شنبه 18 شهریور در مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، میزان مطالبات هر یک از کارگران از ۱۶ تا ۲۰ میلیون تومان است.

 

*كارگران كارخانه قند كارون در شهر كرد روز سه شنبه 18شهریور در اعتراض به پرداخت نشدن 2 ماه حقوق عقب افتاده خود درمقابل درب ورودی کارخانه تجمع و تحصن كردند. به گزارش همبستگی ملی، کارگران اعلام كردند تا زمانی که حقوق خود را دریافت نكنند به اعتراض و تحصن خود ادامه خواهند داد.

 

*اعتصاب کارگران واگن پارس در اراک که از روز شنبه 1 شهریور آغاز شد در روز چهارشنبه 19 شهریور وارد نوزدهمین روز خود شد. به گزارش ایسنا، کارگران و کارکنان اعتصاب کننده خواستار اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و مزایای کارکنان، مدیریت صحیح و منظم بودن پرداخت حقوق خود شدند.

واگن پارس اراک با حدود 900 تن پرسنل، قدمتی حدود 40 سال و مساحتی حدود 33 هکتار به عنوان یک شرکت مادر در حوزه صنعت ریلی دارد.

در حال حاضر برخی شرکتهای حمل و نقل ریلی به جای اینکه به بخش تولید کشور رونق بخشد، واگنهای دست دوم و از کار افتاده را وارد می‌کنند و با کمی تغییرات و زیباسازی جهت استفاده به خطوط ریلی سرازیر می‌کنند.

 

*صبح روز شنبه 22 شهریور، کارگران کارخانه پروفیل ساوه دست از کار کشیدند و در پی بی توجهی کارفرما به خواستهای شان از ساعت 3 بعد از ظهر اقدام به برپائی تجمع اعتراضی در مقابل فرمانداری ساوه کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، دادستان ساوه، مسئولان نیروی انتظامی و اداره کار در محل تجمع کارگران حاضر شدند. بر اساس توافق قبلی کارگران و کارفرمای کارخانه پروفیل ساوه قرار بود 20 شهریور یک ماه از پنج ماه دستمزد معوقه کارگران پرداخت شود.

روز یکشنبه  23 شهریور کارگران از ساعات اولیه صبح اعتصاب شان را در محل کار خود آغاز کردند ولی در همین حین 4 نفر از کارگرانی که دیروز در تجمع مقابل فرمانداری حضور داشتند با تاکید دستور از جانب دادستانی از ورودشان به شرکت ممانعت به عمل آمد و اخراج شدند.

یه گزارش روز دوشنبه 24 شهریور اتحادیه آزاد کارگران ایران، علیرغم جلوگیری از ورود چهار کارگر اعتصابی پروفیل ساوه به کارخانه و عزم کارفرما برای اخراج آنان و همچنین اجبار و تهدید کارگران واحد گالوانیزه برای راه اندازی این بخش، اعتصاب کارگران این کارخانه همچنان ادامه دارد.

به دنبال چهار روز اعتصاب کارگران پروفیل ساوه و تلاشهای کارفرما و دادستانی ساوه برای درهم شکستن این اعتصاب، روز سه شنبه 25 شهریور دستمزد کارگران به حساب شان واریز شد و پس از وعده مساعد مدیریت کارخانه مبنی بر بازگشت به کار 4 تن از کارگران اخراجی، آنان به اعتصاب خود پایان دادند.

 

*با ورود به نیمه دوم شهریور بالغ بر 70 تن از کارگران کارخانه نکا سفال در اعتراض به عدم دریافت حقوق دست به اعتصاب زدند. به گزارش نکا آنلاین، کارگران کارخانه نکا سفال روز 15 شهریور به علت عدم دریافت حقوق و دستمزد ماههای تیر، مرداد و بخشی از معوقات خرداد اعتصاب کردند. این دومین اعتصاب در میان کارخانجات و کارگاههای اطراف نکا در شهریور ماه امسال است.

کارخانه نکا سفال یکی از کارخانجات بزرگ شرق مازندران در تولید سفال بوده و تعداد قابل توجهی از کارگران در آن مشغول به کارند.

 

*کارگران کارخانه «نورد و لوله صفا» در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی و بیمه ‌ای خود صبح روز یکشنبه 23 شهریور در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا در این واحد صنعتی نزدیک به هزار کارگر مشغول به کارند که دستمزد ماههای خرداد، تیر و مرداد سال جاری را دریافت نکرده ‌اند.

در پی این تجمع مدیریت کارخانه به کارگران وعده ‌داد که تا پایان هفته حقوق ماه خرداد را پرداخت خواهد کرد.

 

*ساكنان شهرك زیتون، در شمال شرق تهران، در روز یکشنبه 23 شهریور در مقابل سازمان صدا و سیما تجمع کردند. به گزارش ایسنا، تجمع کنندگان در پلاكاردهای شان این شهرک را «غزه ایران» می نامیدند و به شهرداری و استانداری تهران نسبت به تخریب خانه‌های شان و هم‌چنین بیرون ریختن اثاثیه‌ منزل شان معترض بودند.

 

*به گزارش همبستگی ملی، کارگران شرکت گازرسانی تابان گاز لردگان در استان چهار محال و بختیاری روز دوشنبه 24 شهریور  در اعتراض به پرداخت نشدن 3 ماه حقوق عقب افتاده در مقابل  دفتراین شرکت در لردگان تجمع كردند.

 

*جمعی از کارگران قراردادی سیمان لوشان در استان گیلان، روز دوشنبه 24 شهریور با سفر به تهران در اعتراض به بلاتکلیفی ۵۵ نفر از همکاران شان در مقابل ساختمان بنیاد مستضعفان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض که در این تجمع اعتراضی حضور داشت گفت: مشکلات کارگران سیمان لوشان از مرداد ماه سال ۹۲ زمانی آغاز شد که دولت وقت به بهانه‌ های مختلف این واحد صنعتی را تعطیل اعلام کرد. به گفته وی، کارگران برای باز گشایی کارخانه و بازگشت به کار، تجمعات متعددی را در مقابل نهادهای مختلف دولتی در استان گیلان برگزار کردند که تا به امروز نتیجه ‌ای نداشته است.

به گزارش روز سه شنبه 25 شهریور ایلنا، کارگران سیمان با وعده پی‌گیری از جانب مدیرعامل این سازمان، تهران را به مقصد شهرستان ترک کردند.

 

*شعبه ۱۰۳ بیدادگاه عمومی (جزایی) بندر خمینی ۴ کارگر پتروشیمی رازی را به تحمل شش ماه حبس و پنجاه ضربه شلاق محکوم کرد. به گزارش روز دوشنبه 24 شهریور  ایلنا، این حکم در پی شکایت مدیر عامل شرکت پتروشیمی رازی از این کارگران به اتهام «اخلال در نظم» و «توهین و تهدید» صادر شده است.

به گزارش ایلنا، ی ک فعال کارگری محکومیت کارگران پتروشیمی رازی را برخلاف مقاوله‌ نامه‌ های سازمان جهانی کار اعلام کرد.

 

*روز سه شنبه 25 شهریور کارگران معدن ذغال سنگ البرز غربی واقع در روستای سنگرود (استان گیلان) در اعتراض به تعویق ۲ ماه حقوق دست از کار کشیده و در مقابل درب ورودی تونل شماره ۹ این معدن تجمع کرده‌اند. به گزارش ایلنا، با وجود آنکه کارگران در چندین نوبت از مسئولان استانی و شهرستانی خواسته بودند به مشکلات این معدن رسیدگی شود، اما آنان نسبت به این موضوع بی‌توجهی کرده و سکوت آنان موجب گسترش اعتراضات کارگری در این معدن شد. عصر روز سه شنبه اعتصاب و تجمع کارگران با وعده مدیر عامل برای پرداخت مطالبات آنان موقتا پایان یافت.

 

*جمعی از کارگزاران و نیروهای شرکت محور مراکز روستایی گیلان روز سه شنبه  25 شهریور در مقابل ساختمان مرکزی استان واقع در خیابان گلسار رشت تجمع نمودند.

به گزارش ۸ دی نیوز، نیروی شرکتی از سراسر استان گیلان در مقابل اداره کل مخابرات گیلان تجمع کردند و با سردادن شعار «قرارداد مستقیم حق مسلم ماست»، خواستار حقوق قانونی خود شدند. این تجمع روز چهارشنبه 26 شهریور ادامه پیدا کرد.

 

*کارگران بخش خدمات و وسایل نقلیه شهرداری زابل برای دومین بار در ماه جاری در اعتراض به دریافت نکردن چندین ماه حقوق در روز یکشنبه 30 شهریور در مقابل ساختمان شهرداری زابل تجمع کردند. به گزارش ایلنا، شهردار زابل با حضور در جمع معترضان، قول داد که حقوق یک ماه کارگران را صبح روز بعد پرداخت کند.

 

*کارگران شرکت نیلی گستر در شهر كرد که یکی از پیمانکاران بخش ساختمانی استان چهارمحال و بختیاری است، روز یکشنبه 30 شهریور در اعتراض به پرداخت نشدن 3ماه حقوق عقب افتاده درمقابل دفتر این شرکت واقع درخیابان مولوی شهرکرد تجمع  كردند. به گزارش همبستگی ملی، كارگران گفتند تا حقوق آنها پرداخت نشود سر كار باز نخواهند گشت.

 

*کارگران مجتمع پتروشیمی کارون به‌دنبال عدم دریافت سنوات کاری سال ۹۲ خود صبح روز شنبه 29 شهریور اقدام به برپایی تجمع اعتراضی کردند و پس از دریافت وعده پرداخت تا روز سه‌شنبه اول مهر موقتاً به اعتراض خود خاتمه دادند. به گزارش ایلنا، با اتمام قرارداد پیمانکاری شرکت سنا اندیشه در تاریخ 31 تیر 1393 این شرکت از پرداخت سنوات کاری سال ۱۳۹۲ کارگران خودداری کرد

 

*کارگران معدن البرز غربی (سنگرود) صبح روز دوشنبه 31 شهریور، در واکنش به لغو نشدن موضوع انحلال شرکت زغال سنگ البرز غربی با وجود تعهدات قبلی به کارگران و همچنین تعویق بیش از ۲ ماه حقوق، بار دیگر تولید را متوقف کرده و در مقابل ساختمان اداری این واحد معدنی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این حرکت اعتراضی پس از پنج روز وقفه در برپایی تجمعات اعتراضی برگزار شد.

 

*صبح روز دوشنبه ۳۱ شهریور جمعی از کارگران پیمانی قطار شهری اهواز در اعتراض به عدم دریافت بیش از ۴ ماه حقوق در مقابل ساختمان مرکزی قطار شهری اهواز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، شرکت کیسون پیمانکار ساخت قطار شهری اهواز حدود ۹۰۰ کارگر پیمانی دارد که از اردیبهشت ماه سال جاری حقوق نگرفته ‌اند.

 

*روز دوشنبه 31 شهریور تجمع اعتراضی کارگران اخراجی دانشگاه ایلام وارد دومین روز متوالی خود شد. کارگران در دومین روز متوالی ضمن تحصن در ساختمان مرکزی دانشگاه ایلام، ضمن اعتراض خواهان رسیدگی مسئولان دانشگاه به این موضوع شدند.

 

*کارگران کارخانه کاشی «گیلانا» در اعتراض به عدم پرداخت ۱۶ ماه از دستمزد خود در روز سه شنبه 25 شهریور در مقابل فرمانداری شهرستان رودبار تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارخانه کاشی گیلانا که در شهر منجیل واقع است سابقه طولانی در تولید کاشی دارد، اما از چند سال پیش به دلیل مشکلات مدیریتی این کارخانه برای پرداخت مطالبات کارگران و سایر هزینه‌ های تولید با مشکلاتی مواجه شده است.

کارگران این واحد تولیدی پس از دو روز تجمع، روز پنجشنبه 27 شهریور در واکنش به بی‌توجهی به اعتراضات شان با حضور در داخل کارخانه تولید را متوقف کردند.

روز شنبه 29 شهریور، اعتصاب کارگران «گیلانا» وارد چهارمین روز شد و در پنجمین روز اعتصاب کارگران کارخانه کاشی گیلانا، 8 کارگر به پلیس امنیت احضارشدند. در روز دوشنبه 31 شهریور حرکت اعتراضی کارگران وارد ششمین روز شد و  ۸ تن از کارگران بازداشتی با اتحاد و همبستگی کارگران آزاد شدند.

 

اعتصاب 16 روزه کارگران معدن سنگ آهن بافق و پیروزی کارگران

روز شنبه 1 شهریور در حالی که اعتصاب کارگران معدن سنگ آهن بافق وارد پنجمین روز شد، پلیس حوالی ساعت ۲ صبح، ۵ کارگر معدن سنگ آهن بافق را بازداشت کرد. به گزارش ایلنا، پلیس این ۵ کارگر را در خانه‌ شخصی خودشان بازداشت کرد.

براساس این گزارش، اگر چه یگان ویژه پلیس از معدن سنگ آهن بافق خارج شده است اما هنوز در شهرستان حضور دارند.

همزمان روز شنبه تجمع و تخصن خانواده‌ های کارگران بازداشتی معدن بافق مقابل دفتر کارفرما و فرمانداری آغاز شد.

به گزارش روز یکشنبه 2 شهریور ایلنا، در حالی که منابع خبری شمار کارگران بازداشت شده معدن سنگ آهن بافق را ۷ نفر اعلام کرده بودند، نامه کارفرمای معدن به شورای تامین بافق نشان می‌دهد شمار کارگران بازداشت شده به ۹ نفر رسیده است.

روز دوشنبه 3 شهریور کارگران و خانواده‌ های کارگران بازداشتی معدن سنگ آهن بافق در هفتمین روز از شروع دور دوم اعتصابات خود همچنان در مقابل فرمانداری تجمع کرده‌اند. به گزارش ایلنا درجریان تجمع یکشنبه شب، جمعی از اهالی شهر خانواده ‌های بازداشت شدگان را همراهی کردند، همچنین پنج عضو شورای اسلامی شهر بافق نیز در جمع معترضان حاضر شدند.

روز سه شنبه 4 شهریور، خانواده ‌های کارگران بازداشتی معدن سنگ آهن بافق در هشتمین روز از اعتصاب حدود ۵ هزار کارگر این معدن همچنان مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، علاوه بر خانواده‌ های کارگران بازداشتی، مردم شهر به تناوب در جمع این خانواده‌ ها حاضر می شوند و آنان را همراهی می کنند.

اعتصاب و تحصن کارگران معدن سنگ بافق روز چهارشنبه ۵ شهریور وارد نهمین روز متوالی‌ اش شد. همزمان شماری از کارگران و خانواده‌ های کارگران بازداشتی مقابل فرمانداری تجمع کرده‌اند.

تحصن پیشین حدود ۵ هزار کارگر معدن بافق در تاریخ ۲۷ اردیبهشت امسال آغاز شد و به مدت ۳۹ روز طول کشید.

روز شنبه 8 شهریور اعتصاب کارگران معدن سنگ آهن وارد دوازدهمین روز متوالی شد. به گزارش ایلنا، روابط عمومی معدن سنگ آهن بافق اعلام کرد گه چای، قند و آب یخ کارگران متحصن در معدن از امروز قطع می‌شود.

همزمان در این روز شورای تامین استان یزد با حضور چند مقام دولتی و امنیتی از تهران، به قصد بررسی اعتراضات صنفی کارگران معدن بافق تشکیل جلسه داد.

روز دوشنبه 10 شهریور اعتصاب معدنچیان بافق وارد چهاردهمین روز خود شد. به گزارش ایلنا جلسه یکشنبه شب شورای تامین این شهرستان بدون نتیجه خاصی پایان یافت. جلسه شورای تامین با حضور معاون سیاسی – امنیتی استاندار یزد، فرمانده نیروی انتظامی استان، فرمانده تیپ الغدیر سپاه استان، اعضای شورای اسلامی شهرستان بافق و نمایندگان کارگران تشکیل جلسه داد اما این جلسه بدون نتیجه خاصی پایان یافت. بر اساس این گزارش‌، آزادی ۸ کارگر بازداشتی معدن سنگ آهن بافق به پایان اعتصاب کارگران این معدن منوط شده است.

در همین روز غلامحسین محسنی اژه ‌ای در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر آخرین وضعیت هشت کارگر بازداشت شده معدن بافق گفت: ما یک بحث اعتراض، انتقاد و یک اقدامات خلاف قانون داریم که این موارد را باید از یکدیگر تفکیک کنیم. اگر کسی اعتراضی دارد باید آن را به طور قانونی مطرح کند و آنچه را که مدعی است حق است به اثبات برساند و آن مساله را از طریق مراجع صحیح پیگیری کند.

اگر کسی که اعتراض دارد به خیابان آمده و عبور و مررو را مختل کند موجب ایجاد ترافیک و مسائل و مشکلات دیگری می‌شود. از این رو نمی‌توان قابل قبول دانست که هر کسی که اعتراض دارد خیابان را ببندد. این مساله خلاف قانون بوده و حتما با آن برخورد می‌شود.

روز سه شنبه 11 شهریور در پانزدهمین روز متوالی اعتصاب حدود ۵ هزار کارگر معدن سنگ آهن بافق، معاون سیاسی و امنیتی استاندار یزد با لیستی از مطالبات کارگران متحصن راهی مرکز استان شد. به گزارش ایلنا، این مقام امنیتی رژیم در جلسه ۴ ساعته با خانواده های کارگران زندانی بر آزادی ۸ کارگر بازداشتی با قید وثیقه و بعد از پایان اعتصاب تاکید کرد، اما خانواده‌های کارگران بازداشتی زیر بار این پیش شرطها نرفتند. همزمان در شامگاه روز سه شنبه دو تن از کارگران زندانی آزاد شدند.

روز چهارشنبه 12 شهریور، در شانزدهمین روز اعتصاب معدنچیان بافق خانواده‌ های بازداشت شدگان در معدن حاضر شدند و در جمع کارگران بر پایان اعتصاب بعد از آزادی ۶ کارگر بازداشتی دیگر تاکید کردند.

به گزارش ایلنا، علی رغم وعده مقامهای دولتی و امنیتی به کارگران معدن بافق مبنی بر لغو خصوصی سازی این معدن، رئیس سازمان خصوصی سازی گفته است که: «واگذاری معدن سنگ آهن بافق قطعی است و امکان لغو آن وجود ندارد».

مقامات دولتی و امنیتی در مذاکرات با کارگران اعتصابی معدن سنگ آهن بافق گفته‌ بودند خصوصی سازی معدن لغو شده است و ۱۵ درصد از سهام این معدن نیز تا ۴ ماه آینده به شهرستان بافق واگذار می‌شود. وعده‌هایی که با تایید نماینده کارگران همراه بود. در نتیجه این مذاکرات، ماشینهای معدن بافق پس از ۱۶ روز روشن شد، اما کارگران تاکید کردند که تولید به محض حضور ۶ کارگر بازداشتی در بافق آغاز خواهند شد. به دنبال خواست متحد کارگران در بعد از ظهر چهارشنبه ۶ کارگر بازداشتی از زندان «خلد برین» یزد آزاد شد‌ و راهی شهرستان بافق شدند.

در جریان این اعتصاب پلیس آقایان «امیر حسین کارگران»، «علی صبری»، «محمدحسن تشکری»، «علی‌محمد تشکری»، «کاظم کارگران»، «رضا دهستانی»، «رضا خواجه‌زاده»، «ایرانی» و «جلیل کمالی» از کارگران معدن سنگ آهن بافق را در پی شکایت کارفرما بازداشت کرده بود.

 

حرکتهای اعتراضی علیه تخریب محیط زیست

*حامیان محیط  زیست در اصفهان روز پنج شنبه 6 شهریور تجمع بزرگی در کنار سی و سه پل در اعتراض به ادامه خشک بودن زاینده رود و مشکل آب در این استان برگزار کردند. به گزارش ایسنا، شرکت کنندگان شعارهایی مانند «زاینده رود من کو؟» در دست داشتند.

 

*به دعوت فعالان محیط زیست اهوازی، تجمع اعتراضی شهروندان این شهر با حضور صد‌ها تن در حمایت از رود کارون و مخالفت با انتقال آب آن به شهرهای دیگر که می‌ تواند حیات این رود را تهدید کند، در روز پنجشنبه 13 در محل کتابخانه مرکزی اهواز برگزار شد. به گزارش هرانا، فعالان محیط زیست با تشکیل زنجیره انسانی از سازمان فاو (FAO)، سازمان ملل متحد (UN) و‌گری لوئیس هماهنگ کننده آن سازمان در ایران خواستند تا با توجه ویژه به وضعیت این رود، برای متوقف کردن روند آب برداری از آن تلاش نمایند. تجمع کنندگان با در دست داشتن شعارهائی به زبان انگلیسی، عربی و فارسی از سازمانهای بین المللی خواستند تا برای مقابله با خشکاندن رودخانه‌ ها و به خصوص رود کارون و تالابها تلاش کنند.

 

*روز شنبه 15 شهریور، گروهی از حامیان محیط زیست در اعتراض به وضعیت نامناسب حفاظتی پارک ملی گلستان دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایرنا، تجمع‌ کنندگان نسبت به بی‌ توجهی مسئولان دولتی به آتش ‌سوزیهای مکرر در پارک ملی گلستان و عبور جاده ترانزیت و کشته شدن پی در پی حیوانات اعتراض کرده و خواهان رسیدگی فوری به این حوادث شدند.

در چند ماه گذشته، حداقل هفت آتش ‌سوزی، حدود هزار هکتار از اراضی پارک ملی گلستان، نخستین پارک ملی ایران را نابود کرده است. در شش ماهه گذشته 3 قَلاده پلنگ نیز در اثر برخورد با خودروهای این مسیر تلف و در طول یک سال گذشته حداقل ۱۵۰ گونه از انواع جانواران مختلف در این جاده کشته شده‌ اند.

 

سركوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شكنجه و محاكمه فعالان كارگری در

ایران را به شدت محكوم می كنیم.

 

 

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق