چالشهای معلمان در خرداد ماه

فرنگیس بایقره

 

اخراج سه معلم در سردشت و بوکان

هرانا، 1 خرداد – در ادامه روال برخورد با مسلمانان اهل سنت، این بار قرعه به نام شهرهای سردشت و بوکان (در جنوب آذربایجان غربی) در آمد.

شورش مصطفی زاده با 12 سال سابقه، ابراهیم رستمی با 10 سال سابقه و فریدون علی پور با 4 سال سابقه به دلیل اعتقادات مذهبی از اداره آموزش و پرورش اخراج شدند.

این سه معلم که در شهرهای سردشت و بوکان به تدریس مشغول بودند، از اعضای "مکتب قرآن" بوده و به دستور اداره اطلاعات آذربایجان غربی از آموزش و پرورش اخراج شدند.

هم چنین یک شهروند اهل سنت دیگر در بوکان به نام محمد سرایی که از سوی آموزشگاه فنی و حرفه ای "سهیل" جهت تدریس دعوت شده بود، ابتدا به اداره اطلاعات بوکان احضار شده و سپس به دستور این اداره از تدریس او جلوگیری شد.

 

تعطیلات تابستانی از بهار آغاز شد

خبرگزاری فرهنگیان، 1 خرداد - مشاور مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در پاسخ به این پرسش که دانش آموزان ابتدایی از چه زمانی تعطیل می شوند و به تعطیلات تابستانی خواهند رفت؟ اظهار داشت: "دانش آموزان اول تا پنجم دبستانی از دیروز، 31 اردیبهشت تعطیل شدند."

محمود ثقفی افزود: "دانش آموزان پایه ششم دبستان باید تا 12 خرداد در مدرسه حضور داشته باشند."

امتحانات دانش آموزان تمام مقاطع تحصیلی از 27 اردیبهشت آغاز شده است، تاریخ پایان امتحانات 22 خرداد و پیش از آغاز مسابقات جام جهانی فوتبال اعلام شده است.

 

بیمه طلایی باید اعتماد فرهنگیان را جلب کند

فردا، 4 خرداد -  بیمه طلایی فرهنگیان در حالی برای پنجمین سال متوالی اجرا می شود که به دلیل نارضایتی این قشر از خدمات درمانی "بیمه ایران"، وزارت آموزش و پرورش قرارداد بیمه طلایی با این شرکت را لغو و قرارداد جدیدی را با شرکت "بیمه آتیه سازان حافظ" منعقد کرد. در همین باره اسماعیل عبدی، دبیرکل "کانون صنفی معلمان" می گوید: "به دلیل اجرای نا مناسب بیمه طلایی در دوره های گذشته، نوعی بی اعتمادی میان فرهنگیان نسبت به این بیمه وجود دارد. به عنوان نمونه در سال گذشته دولت از پرداخت حق خود در بیمه طلایی سر باز زد و معلمان در طول 11 ماه، سهم 50 درصدی دولت را هم شخصاً به بیمه پرداخت کردند.  هر چند با اعتراض فرهنگیان، دولت قبلی از تصمیم خود عقب کشید و قرار بر این شد که دولت طلب فرهنگیان از سهم بیمه را پرداخت کند، اما با روی کار آمدن دولت جدید تا کنون این امر محقق نشده است.

اگر در نظر بگیریم هر فرهنگی 13 هزار تومان به مدت 11 ماه پرداخت کرده است. می توان گفت به طور میانگین هر خانواده حدود 300 هزار تومان بابت حق بیمه طلایی از آموزش و پرورش طلب دارد که اگر در تعداد معلمان دارای بیمه طلایی ضرب شود، رقم قابل توجهی می شود.

از زمان آغاز بیمه طلایی فرهنگیان گفته می شد که همه هزینه دارو و حق ویزیت از سوی بیمه پرداخت می شود، در حالی که در عمل یک دهم آن را بیمه پرداخت می کرد. همچنین، بیمه از پرداخت بسیاری از داروها که بعد از اجرای تحریم به شکل آزاد در آمده بود، اجتناب می کرد. برای بیماریهای مادرزادی هم از ابتدا از پرداخت آن سر باز زد. در قرارداد بیمه طلایی نیز که اخیراً منعقد شده، خدمات دندانپزشکی حذف شده."

 

کشته شدن 7 دانش آموز در تصادف اتوبوس راهیان نور

شهروند، 10 خرداد - ساعت 14،30 با اعلام خبری مبنی بر واژگونی یک اتوبوس در 15 کیلومتری خط مرزی طلاییه استان خوزستان بلافاصله اکیپی از ماموران راهنمایی و رانندگی عازم محل حادثه شد. تحقیقات نشان داد مسافران اتوبوس اسکانیا که 40 دانش آموز پسر در مقطع اول دبیرستان و اهل زرند کرمان بودند، در مسیر رفت به منطقه راهیان نور دچار حادثه شده اند.

پس از بررسیهای میدانی و در حالی که مشخص بود در این حادثه 5 پسر نوجوان در دم جان باخته اند، بالگرد امداد و نجات جمعیت هلال احمر خوزستان به منطقه آمد و به مجروحان حادثه امداد رسانی کرد. وقتی 5 مجروح این حادثه که به شدت آسیب دیده بودند به بیمارستانهای اهواز و هویزه منتقل شدند، 2 نوجوان پیش از آن که تحت معاینات پزشکی قرار گیرند، روی تخت بیمارستان جان باختند. با مرگ 2 پسر نوجوان، تعداد کشته شده های این حادثه به 7 تن رسید.

امدادگران و ماموران برای نجات جان پسران دانش آموز وارد عمل شدند و از سوی دیگر جرثقیلهایی برای جابجایی اتوبوس به محل حادثه اعزام و زخمیها به بیمارستان منتقل شدند.

در این حادثه 35 دانش آموز مجروح شدند که 10 تن از آنان به علت نیاز به درمان به بیمارستان منتقل و 25 تن نیز به صورت سرپایی درمان شدند. تا کنون بیش از 100 نفر در پروژه "راهیان نور" کشته شده اند.

 

آیا باز هم معلمان زیادی اند؟

حقوق معلم، 9 خرداد - شهرستان زیر کوه در استان خراسان جنوبی با 150 کیلومتر مرز مشترک، یکی از شهرستانهای محروم و مرزی است و این روزها "حق نوار مرزی" آن را به شهرستانی با یک بام و دو هوا تبدیل کرده است.

چندی پیش یکی از مسوولان دلیل عدم افزایش حقوق معلمان را این گونه توجیه کرده بود که معلمان زیادی اند. گرچه او در یک اشتباه لفظی به عمد یا به طور سهوی واژه "زیادند" را "زیادی" تلفظ نمود و موجب ناراحتی بسیاری از فعالان صنفی شد، ولی گویا در عمل باز هم دیدگاهها همان است که بود. موضوع تفاوت درصد افزایش حقوق میان معلمان و دیگر کارمندان این روزها راه به پیامکها نیز باز کرده، ولی موضوع پرداخت حق مرزی به دیگر کارکنان دولت و حذف معلمان در شهرستان زیرکوه، این گمانه را بیش از پیش در اذهان عموم پر رنگ تر نموده است.

حسین فروزان نژاد مدیر اداره آموزش و پرورش زیرکوه در گفت و گو با خبرنگار فارس در بیرجند در ارتباط با موضوع درخواست فرهنگیان زیرکوه برای دریافت حق مرزی اظهار داشت: "پرداخت حق مرزی برای فرهنگیان در این شهرستان انجام نگرفته، در صورتی که برای کارمندان برخی از دستگاه و ادارات دیگر در این شهرستان اعمال می شود."

فرهاد فلاحتی فرماندار زیرکوه نیز با بیان این که در حال حاضر تمام شهرستانهای استان با پرداخت نشدن حق مرزی برای فرهنگیان و برخی از ادارات دیگر روبرو هستند، یادآور شد: "این مشکل به این سبب بوده که برای این موضوع ادارات مربوطه تامین اعتبار نشده اند."

 

دلایل رای نیاوردن نظام رتبه بندی معلمان در مجلس تشریح شد

خبرگزاری فارس، 16 خرداد - عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی علل رای نیاوردن نظام رتبه بندی معلمان در مجلس را تشریح کرد.

فرهاد بشیری، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: "با توجه به اینکه دولت در این باره نظراتی داشت، طرح رای نگرفت و مجلس به آن رای نداد، امیدواریم در جلسه ای دیگر این بحث مطرح شود."

بشیری در پاسخ به این پرسش که آیا مشکلات مالی باعث عدم رای آوردن طرح نظام رتبه بندی معلمان در مجلس شد؟ خاطر نشان کرد: "یک مقداری این موضوع بود و خود نماینده دولت هم در صحن مجلس اعتقاد داشت که این طرح نیاز دارد که بازگردانده شود و دوباره بررسیهایی انجام و جامع تر و پخته تر شود و سپس به صحن علنی مجلس بیاید."

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا مجموعه کمیسیون موافق طرح رتبه بندی معلمان بودند؟ تصریح کرد: "در مجموع بله. نظر کمیسیون مثبت است و علاقه مند هستند که یک اتفاق خوب، جامع و دقیق در آموزش و پرورش رخ دهد که بتواند آموزش و پرورش را با نشاط تر کند و فرهنگیان هم بتوانند از شرایط و امکانات روز بیشتر استفاده کنند، همچنین در رابطه به معیشت آنها بتواند با تلاش و جنب و جوش بیشتری که ایجاد می شود در کارهایشان تاثیر بگذارد."

 

وزیر آموزش و پرورش: یک‌ سوم دانش‌ آموزان در مدارس تخریبی مشغول تحصیل هستند

خانه ملت – 25 خرداد - علی اصغر فانی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی با ارایه گزارشی از وزارتخانه آموزش و پرورش گفت: "وزارت آموزش و پرورش در سال جاری افتخار خدمت رسانی به 12.5 میلیون دانش آموز را در کشور برعهده دارد که از این تعداد 48درصد آنرا دختران و 52 درصد را پسران تشکیل می ‌دهند."

وی ادامه داد: "هنوز یک‌ سوم از دانش ‌آموزان در فضای آموزشی تخریبی و نیازمند مقاوم‌ سازی مشغول تحصیل هستند و کماکان حدود 130 هزار کلاس درس فاقد سیستم گرمایشی استاندارد هستند. در این میان هنوز حدود 10 هزار واحد آموزشی به صورت دونوبته اداره می‌ شود."

وزیر آموزش و پرورش افزود: "لازم به ذکر است که در حوزه بهداشت و درمان نیز به ازای هر 1670 دانش‌ آموز تنها یک مربی سلامت مشغول به کار است."

 

نامه یک معلم زندانی به روحانی: از کدام اسلام سخن می گویی؟ از کدام قانون؟

هرانا، 26 خرداد – رسول بداقی، عضو "کانون صنفی معلمان ایران" در دهم شهریور ماه ۸۸ پس از احضار به اداره آموزش و پرورش اسلامشهر بازداشت و سپس در دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی صلواتی و به اتهام "فعالیت تبلیغی علیه نظام" و "تبانی و تجمع به قصد برهم زدن امنیت ملی" به شش سال حبس تعزیری و پنج سال محرومیت از فعالیتهای اجتماعی محکوم شد.

در زیر بخشهایی از نامه این معلم زندانی به حسن روحانی را می خوانید:

جناب آقای حسن روحانی سلام، در یکی از روزهای زیبای بهاری در زندان رجایی شهر کرج، سالن ۱۲ سلول ۶، روزنامه ایران به دستم رسید که در آن جنابعالی به معلمان مطالبی را یادآوری کرده و آنان را در تخصص شان اندرز داده بودید.

از آنجایی که همواره قضات و ضابطان قوه قضاییه به خاطر نوشتن نامه و پیگیری حقوق ملت ایران زندانیان را از حقوق قانونی و طبیعی مصوب خود جمهوری اسلامی محروم می کنند، بیم آن داشتم که با این نامه حکم تازه ‌ای بر سه سال زندان من افزوده شود، اما اندیشه من بر احساساتم چیره گشت و به رسم انسانهای نترس و مبارز، بر آن شدم که شما را با برخی واقعیات آشنا کنم.

جناب روحانی! شما در بخشی از نصایح خود در روزنامه ایران در مورخه 17 اردیبهشت 1393  که نشان از ناآگاهی شما از اوضاع کنونی مدارس داشت، گفته بودید: "دانش آموزان باید بتوانند بی دغدغه و به راحتی سوالات خود را بپرسند و پرسشگری را حق خود بدانند."

باید به اطلاع جنابعالی و بزرگترهایت برسانم که امروزه دغدغه دانش آموزان پرسش از معلم نیست. دانش آموزان و معلمان از درد مشترکی به نام دیکتاتوری حاکمان خودکامه رنج می برند. آنان امروزه با همدیگر در یک صف بر علیه خفقان و سرکوب دینی به فکر راه چاره ‌ای برای رهایی از زنجیر استبداد مافیای قدرت هستند.

دغدغه دانش آموزان بیکاری و اخراج پدران و مادران و هموطنان و در آینده ای نزدیک، بیکاری خود آنان و فقریست که باید با آن دست و پنجه نرم کنند. امروزه دغدغه دانش آموزان تورم فلاکت باریست که خانواده آنان و ملت شریف ایران را اسیر خود کرده است و دهها سال است که به یمن برکت امثال جنابعالی با این دغدغه روزگار می گذرانند.

دغدغه های آنان آینده مبهمی است که شما و اطرافیان قدرت طلب برای آنان به ارمغان آورده اید. آزادی آنان دهها سال است که با ریاکاری و دروغ و دزدی حاکمان پایمال شده است.

آقای روحانی! من و همکاران فرهنگی ام در سراسر کشور به جرم انتقاد و یادآوری اصل سی قانون اساسی مبنی بر رایگان بودن آموزش و پرورش، خواستار دادن فرصتهای برابر آموزشی برای همه دانش آموزان کشور و حقوق قانونی برای معلمان شدیم، اما پاداش ما سالها زندان و محرومیت از حقوق قانونی و مدنی بوده است.

آقای روحانی از کدام اسلام سخن می گویی؟ از کدام قانون؟ از کدام انسانیت و رافت سخن می ‌رانی و افسانه می سرایی؟ کجای ایران زندگی می کنی؟

آقای روحانی! پنج سال است بزرگترین آرزویم این است که برای لحظاتی فرزندان خردسالم را در آغوش بکشم. دردناک تر اینکه این آرزو را در چشمان آنان در پشت شیشه های کابین ملاقات نیز می خوانم. آقای روحانی تو رییس جمهور کشوری هستی که معلمانش از داشتن یک هفته نامه هم محروم هستند.

رسول بداقی - ۲۳ خرداد ماه ۹۳

 

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق