چالشهای معلمان در فرودین ماه

فرنگیس بایقره

 

بودجه مدارس از امسال سرانه ای می شود

آفتاب، دوشنبه 4 فروردین – به تازگی وزیر آموزش و پرورش اعلام کرده که مدارس باید به صورت سرانه ای اداره شوند تا بهره وری نیروی انسانی در آن بالا رود. طرح وی از این  قرار است که به ازای هر دانش آموز، سرانه ای به مدیر داده شود و تمام مخارج مدرسه که شامل حقوق معلمان نیز می شود، با این بودجه پرداخت خواهد شد.

در همین رابطه معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش از سرانه ای شدن بودجه مدارس از سال آینده خبر داد.

زرافشان تصریح کرد: "تحقیق دستیابی به برنامه های ارایه شده در زمان دریافت بودجه، مهمترین عامل ارزیابی مدارس در پایان سال تحصیلی است."

علی زرافشان در تشریح این خبر اظهار داشت: "طبق پیش بینیهای صورت پذیرفته، نیم درصد از مدارس از سال تحصیلی آینده تحت پوشش این طرح قرار خواهند گرفت.

وی در پاسخ به این سوال که آیا دریافت حقوق معلمان بر اساس منابع مالی در اختیار مدارس قرار خواهد گرفت، گفت: "مطابق این امر، مدارس نیز ملزم به ارایه برنامه ها بر اساس بودجه ارایه شده خواهند بود."

وی با تاکید دوباره بر اینکه در پرداخت نظام حقوق معلمان هیچگونه تغییری ایجاد نخواهد شد، خاطر نشان کرد: "مدیر مدرسه به عنوان مدیر بلافصل از سوی آموزش و پرورش گزارش عملکرد و حضور غیاب معلمان را به منطقه اعلام خواهد نمود و این روند تا پرداخت از سوی دارایی و خزانه کل ادامه خواهد یافت."

بنا به گزارشات، بزرگ ترین دغدغه معلمان در رابطه با این طرح، احتمال تبعیض و بی توجهی مدیران در هزینه این بودجه و پرداخت دستمزد آنهاست. آنها همچنین از احتمال اینکه در برخی موارد مدیران مدارس برای تامین هزینه های مختلف، درصد قابل توجهی از این بودجه را هزینه کنند و کسری آن را با کاهش حقوق معلمان به بهانه هایی نظیر کیفیت پایین تدریس و ... جبران کنند، نگرانند.

نکته مهم دیگر در مخالفت مدیران و معلمان با این طرح این است که با توجه به اینکه آموزش و پرورش سابقه ای طولانی در پرداخت نکردن به موقع اضافه کاری، مزایا و پاداشها، حقوق و سرانه مدارس دارد، آنها نگرانند که این مساله بار دیگر تکرار شود. از این رو این افراد بر این نظرند در صورت اجرایی شدن این طرح با وجود همه ی مخالفتها، لازم است که این مبلغ از روزها قبل از زمان پرداخت حقوق به حساب مدارس واریز شده باشد.

 

موافقت با مرخصی سید محمود باقری

حقوق معلم، 5 فروردین - سید محمود باقری، عضو هیات مدیره "کانون صنفی معلمان ایران" به مرخصی آمد. مرخصی آقای باقری تا 11 فروردین است.

وی حدود 2 سال است که در بند 350 اوین دوره محکومیت خود را می گذراند.

در همین حال رسول بداقی، معلم زندانی که با حکم ناعادلانه شش سال حبس توسط قاضی صلواتی مواجه شده، مدت 4 سال و هفت ماه را بدون حتی یک روز مرخصی در زندان اوین، کچویی و رجایی شهر گذرانده است.

 

حضور حدود دو میلیون آخوند به مناسبتهای مختلف در مدارس

ایرنا، 10 فروردین - دبیر ستاد همکاریهای حوزه علمیه و آموزش و پرورش گفت: "بیش از یک میلیون و 500 هزار روحانی به مناسبتهای مختلف در مدارس کشور حضور یافته و به انجام امور تبلیغی و مشاوره های مذهبی می پردازند."

مجتبی ملکی افزود: "همچنین در راستای همکاریهای حوزه علمیه و آموزش و پرورش، طلاب و روحانیون روزی یک تا دو ساعت در مدارس حضور می یابند و به بیان احکام شرعی و مشاوره به دانش آموزان می پردازند."

مشاور وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد که حضور طلاب و روحانیون در مدارس با دعوت انجمن اولیا و مربیان و با هماهنگی و تحت نظارت مدیر آموزشی صورت می گیرد.

وی افزود: "فعالیتهای تبلیغی و تربیتی در مناسبتهای مذهبی به ویژه با رویکرد ایجاد شادی و نشاط در میان دانش آموزان و به منظور غنی کردن محتوای این برنامه ها از دیگر برنامه های روحانیون در سطح مدارس است."

ملکی یادآور شد: "از آنجا که واحدهای آموزشی اولین مکان برای سرمایه گذاری فرهنگی هستند، طلبه ها و روحانیون توانمند و خوشفکر بدون ایجاد حقوق استخدامی و پرداخت هر گونه حق الزحمه در مدارس حضور می یابند و به خانواده ها و دانش آموزان مشاوره های مذهبی ارایه می کنند."

 

فاصله بردگی و آزادگی (شعری از رسول بداقی)

حقوق معلم، 15 فروردین

 

دلم گروگان کودکی است!

بس بی گناه

مادری بی کس و کار

از این پس، تنها

اندیشمندی سر به دار است، سحر

کجاست رویاهای کودک او؟

میان همهمه کودکان شهر بازی؟

یا غوغای مهمانیهای هزار فامیل؟

در گهواره ی خوشبختیهای بادآورده یا

مست خنده ی قلقلکهای پدر؟

نه! نه! هیچکدام

پشت دیوار پیچ در پیچ زندان،

در خیالات وهم آلود سیاست،

زندان و مرگ و شکیبایی

در پای دیوار چشم انتظاری

در تابستانی این همه سنگدلی

در رویای واپسین بوسه های پدر

به دنبال معمای اشک پنهان مادر

سراغ خدا را از که باید گرفت؟

گلوله های سربی؟

چوبه های دار؟

یا دیوارهای هزار پستوی زندان؟

گلبانگ مسجدهای شهر؟

لا به لای کتاب هوسناک قانون؟

یا مردمان سر در گریبان بی درد؟

کدام اسباب بازی؟

کدامین بوسه ها؟

کدامین خاطرات؟

تلخی حکم بیدادگران را

از خاطرش خواهد زدود؟

پدر آنجاست هنوز!

پایش چرا یک وجب،

با زمین فاصله دارد؟!

مادرش با گریه گفت:

این است فاصله ی بردگی و آزادگی...

رسول بداقی، (اندرزگاه 4- زندان رجایی شهر- نوروز 93)

 

نقل و انتقال معلمان بر اساس جنسیت

معلم، 17 فروردین 1393، معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در باره اینکه آموزش و پرورش چه تدابیری برای توازن جنسی نیروهای انسانی انجام داده گفت: "در دستورالعملی که اصلاح شده، بحث نقل و انتقال به شرطی انجام می شود که توزیع جنسیت نیز در آن مطابق با نیاز منطقه و استان باشد، لذا بر همین اساس اگر در استانی به عنوان نمونه 72 درصد از معلمان را بانوان و 28 درصد را مردان تشکیل می دهند، قطعا در چنین استانی به هیچ وجه نیروی زن وارد نخواهیم کرد."

زرافشان با اشاره به اینکه تمام این نکات در دستورالعمل نقل و انتقال فرهنگیان دیده شده، گفت: "همچنین با استفاده از بازنشستگی پیش از موعد، طبق مصوبه مجلس، توازن نیروها را در آموزش و پرورش کنترل خواهیم کرد."

وی افزود: "امسال دستورالعمل نقل و انتقال معلمان زودتر در اختیار استانها قرار می گیرد تا بخش ساماندهی نیروی انسانی به صورت جدی در دستور کار قرار بگیرد تا قبل از آغاز سال تحصیلی جدید، جابجایی ها انجام شده و مشکلی در بخش نیروی انسانی نداشته باشیم."

 

استخدام در آموزش و پرورش ممنوع شد

ایسنا، - 15 فروردین - در سال جاری به کارگیری افراد جدید به هر شکلی توسط آموزش و پرورش استانها ممنوع است.

براساس ضوابط اجرایی قانون بودجه 1393، آموزش و پرورش در کل کشور مجوز استخدام و بکارگیری نیروی جدید به صورت حق التدریس آزاد و عناوین مشابه و یا به هر شکل دیگری را نخواهد داشت.

این در حالی است که در ماده 12 این ضوابط، استخدامهای دولتی نیز به صراحت تعیین تکلیف شده است که بر این اساس هر گونه به کارگیری نیروی انسانی جدید به هر شکل و عنوان در مشاغل و فعالیتهای دستگاههای اجرایی از محل اعتبارات هزینه ای همچنین در شرکتها و موسسات دولتی با رعایت قوانین و مقررات مربوط از جمله قانون برنامه و قانون مدیریت خدمات کشوری خواهد بود.

همچنین مجوز معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور و تایید معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبری رییس جمهور نیز از دیگر الزامات استخدامی در سال 1393 است.

 

الزامی شدن زنگ اذان و نماز در مدارس

روزنامه آرمان، 19 فروردین - معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش ارتقای کیفیت مربیان و مشاوران تربیتی، تدوین برنامه جامع نظام آموزشی و الزامی شدن زنگ اذان و نماز را از مهم ‌ترین برنامه ‌هایش در سال ۹۳ اعلام کرد.

حمیدرضا کفاش، با بیان اینکه "زنگ اذان و نماز" الزامی است و بخشنامه آن نیز به همه مدارس سراسر کشور اعلام شده است، افزود: "اقامه نماز کاملا اختیاری است و برای نخواندن نماز هیچ امتیاز و نمره‌ ای از دانش ‌آموزان کسر نمی‌ شود."

کفاش درباره برنامه جدید آموزش و پرورش برای مدارس قرآنی نیز گفت: "مدارس قرآنی همچنان به قوت خود باقی است و آموزش و پرورش برنامه ‌ای برای افزایش تعداد این نوع مدارس ندارد، بلکه در صدد توسعه کیفی و ارتقای برنامه ‌های آن است."

 

مدیر کل آموزش و پرورش تهران: 2500 نیروی مازاد داریم که بیشتر آنها زن هستند

تسنیم، 24 فروردین، مدیر کل آموزش و پرورش تهران گفت:‌ "سوابق نشان می‌ دهد که در طول ۲۰ سال گذشته در نقل و انتقالات به تهران همواره نسبت نیروی انسانی زن به مرد افزایش یافته است، یعنی نقل و انتقالات، مکانیزم کمبود معلم مرد را تجدید کرده است."

اسفندیار چهاربند اظهار داشت: "35 درصد کلاسهای پایه ششم در مدارس ابتدایی پسرانه توسط معلمان زن اداره می‌‌شود که این موضوع برای کلاس پنجم هم تجویز نمی ‌شود، کلاس ششم که جای خود را دارد، این مشکل به دلیل کمبود معلم ایجاد شده است."

وی افزود:‌ "حدود 2 هزار و 500 نفر نیروی مازاد در آموزش و پرورش تهران داریم که بیشتر این نیروهای مازاد از میان زنان است. البته از تعدادی از این معلمان برای پایه ششم استفاده می‌ شود به گونه ‌ای که نیروهای مازاد مقطع متوسطه اول و دوم به مقطع ابتدایی آمده ‌اند، اما با این کار توانسته‌ ایم تعدادی از آنها را تحت پوشش قرار دهیم و بیشتر از این امکان جذب نبوده است."

 

تجمع اعتراضی فرهنگیان بازنشسته در اداره کل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد

ایسنا، 24 فروردین - تعدادی از فرهنگیان بازنشسته استان کهگیلویه و بویراحمد برای دریافت پاداش مناطق محروم خود از سال 74 تا 85، در محل اداره ‌کل آموزش و پرورش دست به تجمع اعتراضی زدند.

تجمع کنندگان از مسوولان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد خواستار پاسخ در مورد مبنای پرداخت، به روز نبودن پاداشها و همچنین دلیل پرداخت نشدن به سه شهر یاسوج، گچساران و دهدشت شدند.

تعدادی از نمایندگان فرهنگیان بازنشسته به نیابت از جمع، خواهان پیگیری مطالبات خود شدند.

علی چابک نماینده فرهنگیان بازنشسته از پیگیری این حق تا لحظه دریافت آن سخن به میان آورد و گفت: "به دنبال برگزاری جلسات مستمر و مذاکره با مسوولان هستیم و از راهکارهای قانونی برای رسیدن به حق خود استفاده می‌ کنیم."

وی نشستهای انجام شده را بی ‌نتیجه ندانست و تصریح کرد: "هر چند که معتقدیم این گونه نشستها دستاورد خاصی تاکنون برای فرهنگیان بازنشسته نداشته است."

 

معاون وزیر آموزش و پرورش: جمع آوری بخاریهای نفتی از مدارس پول می ‌خواهد

ایلنا، 27 فروردین - معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ۱۵۰ هزار کلاس درس در کشور همچنان با بخاری نفتی و گازی گرم می ‌شوند، گفت: "تا پایان امسال نیمی از این کلاسهای درس با بخاری نفتی و گازی خداحافظی خواهند و دارای سیستم گرمایشی استاندارد می‌ شوند.

مرتضی رییسی با اشاره به اینکه سال گذشته ۲۰۰ میلیارد تومان برای استاندارد سازی سامانه گرمایشی مدارس مصوب شده بود که ۱۴۶ میلیارد آن تخصیص پیدا کرد، افزود: "مصوبه امسال مجلس نیز ۳۰۰ میلیارد تومان است که اگر این اعتبار تخصیص پیدا کند با اعتبار سال قبل و سال جاری مشکل نیمی از کلاسهای درس در کشور که دارای بخاری گازی و نفتی هستند، حل خواهد شد."

رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور تصریح کرد: "جمع آوری همه بخاریهای نفتی و گازی از کلاسهای درس پول می خواهد."

رئیسی در پاسخ به این سوال که با توجه به اهمیت سلامت دانش آموزان چرا زودتر این بخاریهای نفتی و گازی از کلاسهای درس جمع آوری نمی ‌شوند، گفت: "سلامت هم پول می خواهد."

رییسی در پاسخ به این سوال که چه تعداد کلاسهای درس کپری در کشور وجود دارد گفت: "در طی برهه ‌های زمانی مختلف کلاسهای درس کپری در کشور جمع آوری شده است اما به واسطه جابجایی جمعیت ناشی از خشکسالی، مسایل اجتماعی و... جمعیت کپر نشین از نقطه ای به نقطه دیگر می‌ روند که در این صورت کلاسهای درس کپری جدید به وجود می ‌آید."

وی با اشاره به اینکه معمولا در استان سیستان و بلوچستان، بخش جنوبی استان کرمان و بخش کوچکی از استان هرمزگان کلاسهای درس کپری وجود دارد، افزود: "برای مقابله با این کلاسهای کپری، کلاسهای پیش ساخته را جایگزین آنها کرده ایم به طوری که می‌توان گفت تعداد این کلاسها در کشور نزدیک به صفر شده است."

 

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق