برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در بهمن و اسفند 1392

 

بهمن ماه، 63 حرکت اعتراضی

 

تنظیم و گردآوری: زینت میرهاشمی

*روز دوشنبه 30 دی، تعدادی از کارکنان کارخانه نساجی کاشان، بعد از به تعویق افتادن 50 ماه معوقه و همچنین اجرایی نشدن وعده های مربوط به حق و حقوق بازنشستگی شان مقابل وزارت کار تجمع کردند. به گزارش چهره نیوز، به گفته برخی تجمع کنندگان، تعداد اندکی از مشمولان بازنشستگی، بازنشست شده اند اما بسیاری از آنها  هنوز انتظار این اتفاق را می کشند.

 

*کارگران شرکت بین المللی کیسون روز دوشنبه 30 دی  دست به اعتصاب  زدند. به گزارش کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری، کارگران اعصتابی جهت گرفتن پاسخ به دفتر مدیریت  می روند و مدیران  به حمایت  از کارفرما  کارگران را تهدید می کنند. کارگران نیز  مدیران را گروگان  می گیرند تا نماینده کارفرما در جمع شان حضور یابد. با پایان روز کارگران مدیران را رها می کنند.

روز سه شنبه 1 بهمن در حالی که کارگران در اعتصاب به سر می بردند، پلیس در محل حاضر می شود و با تهدید از کارگران  می خواهد  كه به اعتصاب خود پایان دهند. کارگران  به پلیس اعلام می کنند تا دستمزد خود را دریافت ننمایند به اعتصاب خود ادامه می دهند. ساعتی پس از آن محوطه تجمع کارگران توسط پلیس گارد ویژه به محاصره در می آید و شروع به دستگیری کارگران اعتصابی می کنند. کارگران نیز در دفاع از خود با  گارد ویژه درگیر می شوند که این در گیری تا شب  همچنان ادامه می یابد.

 

*کارگران پتروشیمی فجر در روز سه شنبه 1 بهمن، در اعتراض به تصمیم پیمانکار مبنی بر جلوگیری از ورود یکی از نمایندگان صنفی کارگران به کارخانه دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایلنا، آقای رضایی به دلیل مصاحبه با رسانه‌ های رسمی کشور و اطلاع رسانی در خصوص شرایط نامناسب کارگران ممنوع الورود شده است.

اعتصاب کارگران پتروشیمی فجر برای دومین روز متوالی ادامه پیدا کرد.

 

*به گزارش ایلنا، روز سه شنبه 1 بهمن، بیش از ۴۰۰ کارگر کارخانه ایران تایر در اعتراض به اخراج ۸۰ تن از همکاران‌ شان تولید را متوقف کرده و در مقابل درب ورودی کارخانه (واقع در کیلومتر ۵ جاده مخصوص کرج) تجمع کردند. این حرکت اعتراضی کارگران در روز چهارشنبه 2 بهمن ادامه پیدا کرد.

 

*به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران پلی اکریل اصفهان در اعتراض به ادامه اجرای سیاست کوچک سازی کارخانه و بازداشت موقت همکاران شان، عصر روز چهارشنبه ۲ بهمن در محوطه کارخانه تجمع کردند. عمده سهام کارخانه ایران تایر(جنرال تایر سابق) متعلق به بنیاد مستضعفان است.

 

*به گزارش سازمان مجاهدین خلق، كارگران ساختمانی پروژه مسكن مهر در شهرستان سقز در استان كردستان ، روز پنجشنبه 3 بهمن در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق عقب افتاده تجمع كردند و خساراتی به آپارتمانهای مسکن مهر (فاز 1 و فاز 2) وارد کردند.

 

*کارگران پتروشیمی فجر برای چهارمین روز متوالی در اعتراض به جلوگیری از ورود نماینده‌ شان در روز شنبه 5 بهمن دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایلنا، کارگران پیمانی این شرکت معتقدند کارفرما و پیمانکار پتروشیمی فجر تلاش می‌کنند با فشار به نماینده صنفی شان، از اطلاع رسانی سایر کارگران پیرامون مشکلات صنفی‌ شان جلوگیری کنند.

 

*تعدادی از کارگران سیمان لوشان روز شنبه 5 بهمن در مقابل درب این کارخانه اجتماع کردند و با آتش زدن لاستیک مراتب اعتراض خود رو به مسئولان شهرستان ابراز کردند. در این حرکت اعتراضی 5 تن از کارگران بازداشت شدند. به گزارش فیس بوک سندیکای کارگران فلزکار مکانیک، کارگران در روز یکشنبه 6 بهمن در مقابل فرمانداری شهرستان رودبار تحصن کردند.

67 درصد سهام سیمان لوشان متعلق به بنیاد مستضعفان و 23 درصد متعلق به بیمه سلامت(خدمات درمانی) است.

 

*روز شنبه 5 بهمن، دو هزار تن از کارگران بیکار در اصفهان در مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند. به گزارش سایت دانشجو، این کارگران در پی تعطیلی کارخانه ها به خاطر آلودگی هوای اصفهان بیکار شده اند.

 

*اعتراض کارگران ایران تایر (لاستیک سازی البرز) به اخراج همکاران شان در روز شنبه 5 بهمن وارد ششمین روز شد. به گزارش ایلنا، مدیران کارخانه به بهانه کمبود منابع مالی و مواد اولیه تولید تصمیم گرفته ‌اند تا پایان سال در چندین مرحله تعداد زیادی از کارگران خود را اخراج کند. کارگران با برپایی چند تجمع تمام تلاش خود را برای منصرف کردن کارفرما از اخراج همکاران‌ خود انجام دادند و این تلاش همچنان ادامه دارد.

 

*به گزارش خبرگزاری مجلس، جمعی از کارگران رسمی گروه مادیران که به دلیل اخراج غیر قانونی بیکار شده اند روز صبح یکشنبه 6 بهمن ماه مقابل درب مجلس تجمع کردند و خواستار رسیدگی مسئولان به این امر شدند.

 

*به گزارش ایلنا، روز یکشنبه ۶ بهمن، جمعی از بازنشستگان وزارت آموزش و پرورش تهران در اعتراض به اجرا نشدن بخشی از مواد حمایتی فصل دهم قانون خدمات کشوری در مورد افزایش حقوق و مزایا، در مقابل درب شمالی ساختمان مجلس تجمع کردند.

 

*به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، به دنبال اعتصاب کارگران پتروشیمی فراورش در مجتمع پتروشیمی بندر امام در روز شنبه 5 بهمن که با خواست افزایش 22 درصدی مزد (قبل از اعلام حداقل مزد سال آینده) صورت گرفت و روز یکشنبه 6 بهمن نیز ادامه داشت، صبح روز یکشنبه کارگران موفق به دستیابی به خواسته های خود شدند و متن توافقنامه به طور رسمی به امضای طرفین رسید.

 

*جمعی از کارگران قرار دادی و روز مزد کارخانه ایران تایر در اعتراض به تصمیم کارفرما مبنی بر اخراج کارگران روزمزدی، روز یکشنبه 6 بهمن برای هفتمین روز متوالی دست از کار کشیدند. به گزارش ایلنا، کارگران سه شیفت شاغل در خطوط تولید این کارخانه در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و اخراج همکاران شان دست از کار کشیده ‌اند که این اعتراضات از صبح روز یکشنبه با اخراج 130 کارگر دیگر وارد مرحله جدیدی شد.

 

*روز یکشنبه 6 بهمن تعداد زیادی از کارگران شرکتهای سایا و قطران و نسوز از ذوب آهن اصفهان با دادن شعار؛ روحانی روحانی خجالت، در مقابل اداره کار اصفهان تجمع کردند . به گزارش ایران کارگر، این کارگران در حال حاضر بیش از 22 سال سابقه

کار دارند در حالیکه طبق قانون، چون کارشان سخت و زیان آور است باید با 20 سال سابقه کار بازنشسته شوند.

 

*روز دوشنبه ۷ بهمن جمعی از کارگران کارخانه یخچال سازی «ایران پویا» در اعتراض به مشخص نبودن ۳ درصد از سهام ۲ هزار کارگر این کارخانه در مقابل درب ورودی این کارخانه دست به تجمع زدند.

*به گزارش ایلنا، ایران پویا دارای دو بخش تولیدی شامل تولید لوازم خانگی و سازنده پروفیلهای آلومینیومی است که کارخانه آلومینیوم آن هم اکنون با ۱۰۰ کارگر فعال است.

 

*جمعی از کارگران سیمان آبیک در روز دوشنبه 7 بهمن در اعتراض به عدم توجه‌ کارفرمای کارخانه به اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل و بازنگری حقوق و سایر مزایای قانونی در مقابل ساختمان اداری کارخانه تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، تعداد کارگران شاغل در این کارخانه حدود ۴۰۰ تن است.

 

*روز دوشنبه 7 بهمن، کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتور سازی ایران با تجمع در مقابل استانداری آذربایجان شرقی خواستار پاسخگویی مسئولان ارشد استانی برای رفع مشکلات کارگران این واحد تولیدی شدند.

به گزارش ایلنا، پیش از این و طی ۸ ماه گذشته کارگران این واحد تولیدی برای تحقق مطالبات و عدم پرداخت حقوق، چهار بار در مقابل استانداری آذربایجان شرقی، یک بار مقابل دفتر امام جمعه تبریز، یک بار مقابل سازمان تجارت، صنعت و معدن، یک بار هم مقابل دروازه شماره سه مجتمع تراکتور سازی ایران تجمع کرده بودند.

 

*اعتصاب روز سه شنبه 8 بهمن کارگران معدن چادرملو در اعتراض به حکم هیات تشخیص اداره کار اردکان مبنی بر اخراج همکار شان به دلیل تحریک کارگران به اعتصاب و بی نظمی، دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایلنا، کارگران پیمانی معدن چادرملو در اعتراض به حکم هیات تشخیص اداره کار اردکان مبنی بر اخراج بهرام حسنی نژاد یکی از کارگران شرکت آسفالت طوس (پیمانکار معدن چادرملو) دست از کار کشیدند.

 

*روز سه شنبه 8 بهمن، کارگران اخراجی معدن زغال سنگ ملچ آرام (شرکت شمال شرق) در مقابل اداره کار و رفاه شهرستان رامیان دست به تجمع زدند. به گزارش ساجدنیوز، این کارگران خواستار احقاق حقوق و پرداخت مطالبات معوقه خود و پیگیری نحوه انعقاد قرارداد و همچنین تعیین تکلیف مبنی بر عدم درج عنوان شغلی در لیستهای بیمه تنظیمی از سوی شرکت شمال شرق و در خواست کارشناسی مجدد در خصوص مجوز بازگشایی دهانه تونل جدید جهت بهره برداری و ایجاد کار جدید جهت تنظیم آینده شغلی بودند.

 

*به گزارش برنا، روز سه شنبه 8 بهمن، تعدادی از کارگران کارخانه قند لرستان در نامه ای به معاون وزیر کار و امور اجتماعی، خواستار رفع مشکلات خود از جمله نداشتن تعاونی، سرویس ایاب و ذهاب، سالن غذاخوری، عدم پرداخت حق اضافه تولید، نداشتن آمبولانس و...شدند.

 

*تعدادی از کارگران فولاد زاگرس صبح روز چهارشنبه ۹ بهمن در اعتراض به تعویق هفت ماهه در پرداخت حقوق شان در مقابل فرمانداری شهرستان قروه تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، مدیر روابط عمومی فرمانداری قروه، علت تجمع کارگران فولاد زاگرس را معوقات چندین ماهه آنها عنوان کرد. بخشی از سهام معدن سنگ آهن «یاسوکند» به سهامداران فولاد زاگرس تعلق دارد و آن‌ها ترجیح می‌دهند به جای راه اندازی مجدد کارخانه، مواد خام اولیه را بفروشند.

 

*روز چهارشنبه 9 بهمن، تعدادی از کارگران معدن چادرملو به دلیل شکایت کارفرما بازداشت شدند. به گزارش ایلنا، مدیرعامل مجتمع سنگ آهن چادرملو از طریق قوه قضاییه علیه تعدادی از کارگران شکایت کرده است. تعدادی از نمایندگان کارگری در انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس (پیمانکار نیروی انسانی معدن چادرملو) از جمله آقایان «علی همت چراغی»، «مهدی مظفری»، «ناصر شیخی»، «مسلم غنی‌زاده»، «بهرام حسنی‌نژاد» و «احمد‌پور جنائی» در میان بازداشتیها قرار دارند.

چهار تن دیگر از کارگران با نامهای «رامین حیدر جان»، «بهزاد طالب‌پور»، «محمود دهقان» و «احمد نصیرپور» نیز در محل کارخانه و در جمع کارگران متحصن بازداشت شدند.

 

*روز شنبه 12 بهمن دهها تن از کارگران کارخانه روغن نباتی جهان در مقابل ساختمان استانداری رژیم در شهر زنجان تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش سایت پیام، این کارگران به نحوه اداره کارخانه و همچنین عدم پرداخت حقوق و مزایای خود توسط مالک جدید این کارخانه اعتراض داشتند. به گفته یکی از کارگران معترض پس از واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی، وضعیت کاری کارگران از نظر حقوق و مزایا بدتر شده است.

 

*بعد از ظهر روز شنبه 12 بهمن تعدادی از کارگران روغن نباتی جهان که  تازگی به بخش خصوصی واگذار شده است، مقابل استانداری زنجان تجمع کردند. به گزارش فارس، این کارگران به نحوه اداره کارخانه و همچنین پرداخت حقوق و مزایای خود توسط مالک جدید این کارخانه اعتراض داشتند.

 

*روز شنبه 12 بهمن جمعی از کارگران شرکت كولهایم سقّز در اعتراض به 6 ماه حقوق معوقه خود به تجمع اعتراضی مقابل دفتر شرکت در سقّز پرداختند. به گزارش ایران کارگر، مدیریت این شرکت تاکنون 16 تن از کارگران معترض این شرکت را به خاطر اعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق از كار اخراج كرده است. شرکت كولهایم از شرکتهای وابسته به سپاه پاسداران است كه در چند سال گذشته پروژه سد سازی را در منطقه مریوان و سقّز در دست دارد.

 

*روز یکشنبه 13 بهمن، برای دومین روز متوالی کارگران نساجی کاشان در مقابل وزارت کار تجمع کردند. به گزارش ایلنا، بخش قابل توجهی از کارگران این واحد تولیدی به دلیل سخت‌گیری‌های سازمان تامین اجتماعی نمی‌توانند از بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت و زیان آور استفاده کنند. اجتماع دو روزه کارگران نساجی کاشان در مقابل وزارت کار، یکشنبه شب با قول مساعد وزیر کار و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی خاتمه یافت.

 

*تجمع و اعتراض کارگران معدن چادرملو یزد در روز دوشنبه 14 بهمن ادامه یافت. به گزارش ایران کارگر، کارگران در تجمع اعتراضی خود خواستار توقف دستگیری کارگران معترض و نیز آزادی کارگران دستگیر شده شدند. یك فعال کارگری در این خصوص گفت؛ از شنبه 12 تا دوشنبه 14 بهمن 4 تن دیگر از کارگران معترض و زحمتكش را دستگیر کردند. به این ترتیب تعداد کارگران دستگیر شده تا كنون به 28 نفر رسیده است.

 

*کارگران شرکت تبریز کف روز دوشنبه 14 بهمن در مقابل ساختمان استانداری آذربایجان شرقی در اعتراض به عدم پرداخت 28 ماه حقوق خود تجمع کردند. به گزارش ایسنا، این کارگران با حمل پلاکاردهایی خواستار رسیدگی مسئولان ارشد استانی به مشکلات خود شدند. کارگران این کارخانه در ادامه حرکت اعتراضی خود روز پنجشنبه 17 بهمن برای چندمین بار مقابل استانداری اجتماع کردند. نیروهای انتظامی به تجمع این کارگران معترض حمله کرده و چند کارگر زخمی شدند.

 

*عصر روز دو شنبه 14بهمن، 27 تن از  کارگران معدن چادرملو آزاد شدند. به گزارش ایلنا، از مجموع 28 کارگر بازداشتی معدن چادرملو که به تدریج از روز چهارشنبه 9 بهمن‌ تا شنبه 12 بهمن به پلیس امنیت اردکان احضار و سپس بازداشت شده بودند،

27 تن عصر روز دوشنبه آزاد شدند.

براساس این گزارش، 2 هزار کارگر معدن چادرملو که روز دوشنبه 14 بهمن نیز همچون روزهای گذشته دست از کار کشیده بودند، همزمان با آزادی کارگران و وعده آزادی یکی دیگر از همکاران شان به اعتصاب شان پایان دادند.

 

*کارگران آگاهان نیرو در اعتراض به تاخیر در پرداخت مطالبات قانونی خود در روز یکشنبه 13 بهمن در مقابل دفتر مجموعه برق تهران در میدان شهدا تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران شرکت پیمانکاری آگاهان ‌نیرو (طرف همکاری شرکت برق تهران) از تاخیر در پرداخت مطالبات قانونی‌شان خبر دادند و یکی از کارگران شرکت آگاهان نیرو گفت؛ این مجموعه ۴۵ کارگر دارد که حقوق و دستمزد همگی آنها از آذر ماه سال گذشته به صورت نامرتب پرداخت شده‌ است.

 

*به گزارش سازمان مجاهدین خلق ایران،كارگران متروی اهواز در اعتراض به پرداخت نشدن 4 ماه حقوق عقب افتاده روز سه شنبه 15بهمن اعتصاب كردند.

 

*جمعی از کارگران شرکت متانول کاوه دیر در روز پنجشنبه 17 بهمن با حضور دسته جمعی در جلسه پرسش و پاسخ اعضای شورای شهر نسبت به عدم حمایت شرکت و اداره کار دیر از نیروی بومی، کم بودن دستمزد خود و رعایت نکردن قانون کار اعتراض کردند. به گزارش فارس، نماینده این کارگران گفت؛ اداره کار دیر هیچ گونه حمایتی از ما نمی‌کند و در شرکت ما قانون کار رعایت نمی‌شود.

شرکت متانول کاوه 9 سال پیش توسط موسوی ‌لاری وزیر وقت کشور کلنگ ‌زنی شد و متعلق به بخش خصوصی است که با گذشت سالها از کلنگ‌زنی هنوز به بهره‌ برداری نرسیده است.

 

*روز پنجشنبه ۱۷ بهمن کارگران سد گتوند در شهرستان شوشتر به علت عدم پرداخت حقوق و حق بیمه شان دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایران کارگر، کارگران در ساعت 8 صبح در محل پروژه تجمع کردند و خواستار پرداخت حقوق و حق بیمه عقب افتاده خود شدند ولی هیچ مسئولی پاسخگوی آنها نبود و کارگران اعلام کردند كه تا پرداخت حقوقشان به اعتصاب خود ادامه می دهند.

 

*به گزارش ایران کارگر، کارگران شرکت حفاری دانا ژئوفیزیک ۲ در شهر گرگان در استان گلستان صبح روز یکشنبه ۲۰ بهمن در اعتراض به پرداخت  نشدن حقوقشان دست به اعتصاب زدند.

 

*کارکنان شرکت کیسون در روز دوشنبه 21 بهمن در برابر ساختمان مدیریت این شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش سایت پیام، به دنبال عدم پرداخت حقوق کارکنان و پیمانکاران کوچک از تیرماه تاکنون و پس از چند تجمع و اعتراض کوتاه و بی نتیجه پیمانکاران فوق، بار دیگر در روز دوشنبه تجمع اعتراض آمیزی با همکاری و هماهنگی کارکنان شرکت کیسون، مجری پروژه ساخت 16 هزار واحد مسکونی شهر جدید پرند و کارگران پیمانکار برگزار شد. در پی این تجمع، رئیس جدید پروژه، تجمع کنندگان را تهدید کرد چنانچه پراکنده نشوند، همه را اخراج خواهد کرد. اما وی وقتی با ایستادگی کارکنان و پیمانکاران روبرو شد، مجبور گردید قول پرداخت بخشی از حقوق معوقه را تا پایان بهمن 92 دهد. با این عقب نشینی، کارکنان جان به لب رسیده به محل کار خود بازگشتند.

 

*روز دوشنبه 21بهمن جمعی از کشاورزان منطقه شوش در مقابل اداره خدمات کشاورزی تجمع كرده و نسبت به کمبود کود شیمیایی اعتراض داشتند. به گزارش ایران کارگر، این اعتراض کشاورزان باعث شد که رئیس خدمات کشاورزی شخصاً در جمع معترضان حضور پیدا کرده و اعلام کند که به علت تحریم، کشور با کمبود کود شیمیایی مواجه شده است.

 

*صبح روز چهارشنبه ۲۳ بهمن بیش تعدادی از رفتگران شهرداری تهران به دلیل پرداختن نشدن اضافه کاریهای عقب افتاده و عدم تعلق بن کارگری به آنها در مقابل شهرداریهای مناطق ۱، ۵ و ۲۲ تجمع کردند. به گزارش ایران کارگر، مسئولان شهرداریها در پاسخ به این رفتگران شهرداری گفتند موارد عقب افتاده کارگران همراه با عیدی تا پایان بهمن ماه و اوایل اسفند پرداخت خواهد شد ولی کارگران قبول نکردند و اعلام کردند كه تاکنون وعده و وعیدهای زیادی به ما شده و عمل نشده است و ما تا زمان پرداخت معوقه مان به اعتصاب خود ادامه خواهیم داد.

 

*تعدادی از کارگران شرکت «سانا» که در حال احداث سد «داریان» هستند در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزایای ٨ ماه گذشته دست به اعتصاب زدند.

به گزارش روز سه شنبه 22 بهمن کُردپا، کارگران این شرکت ضمن ابراز نارضایتی به شرایط بوجود آمده، در مقابل دفتر شرکت تجمع کرده و خواهان رسیدگی بە وضعیت مالی خود شدند.

ساخت سد داریان از سوی فعالان محیط ‌زیست نیز مورد انتقاد شدید قرار گرفته و نسبت به عواقب آبگیری سد هشدار می‌دهند.

در صورت آبگیری سد داریان ٤٤% از مراتع طبیعی پشت سد و چندین روستای تاریخی ـ مذهبی و گردشگری نظیر «هجیج» نابود خواهد شد.

سد انحرافی «هیروی» روی رودخانه سیروان و در ١٠ کیلومتری شهر نوسود قرار دارد.

 

*روز چهارشنبه ۲۳بهمن کارگران شرکت کیا احسان سازنده ماشین آلات محصولات غذایی در شهرك صنعتی ارومیه دست به اعتصاب و اعتراض زدند. به گزارش ایران کارگر، كارگران این كارخانه به دلیل عدم پرداخت حقوقِ شان و نداشتن سرویس برای رفت و آمد اعتراض داشتند. در سال 1392 این چندمین بار است که کارگران نسبت به عدم پرداخت حقوق خود دست به اعتصاب زدند.

 

*صبح روز چهارشنبه 23 بهمن کارگران کارخانه سیمان دهلران نسبت به عدم پرداخت حقوق معوقه و پرداخت نشدن حق بیمه شان در مقابل اداره كار دهلران تجمع اعتراضی کردند. به گزارش ایران کارگر، کارگران کارخانه سیمان دهلران به دنبال اعصتابهای مکرری كه در ماههای گذشته داشتند به بی اعتنایی مسئولان امر و عدم رسیدگی به خواسته هایشان اعتراض داشتند.

 

*روز پنجشنبه 24 بهمن کارگران شرکت ملی نفت مسجد سلیمان و شرکت نفت گچساران در داخل شرکت تجمع برگزار کردند. به گزارش ایران کارگر، کارگران نسبت به پخش فیلم سرزمین كهن كه توهین به ایل بختیاری است به صدا و سیما اعتراض داشتند و یك روز كار را تعطیل کردند. به دنبال اقدام شجاعانه کارگران، مدیر پروژه در شرکت، کارگران را به سه روز کسری حقوق جریمه كرد.

 

*روز شنبه 26 بهمن کارگران کارخانه سیمان لوشان در مقابل ساختمان این شرکت تجمع كرده و خواهان مطالبات معوقه و بازگشت به كار خود شدند.

به گزارش وبسایت همبستگی ملی، کارخانه سیمان لوشان اخیراً به طور كامل تعطیل و بیش از 500 کارگر آن اخراج شدند.

 

*روز شنبه 26 بهمن، تعدادی از کارگران مجموعه ورزشی آزادی به دلیل مطالبات ‌شان مقابل وزارت ورزش و جوانان تحصن کردند. به گزارش فارس، این در حالی است که توفیق کابلی مدیر مجموعه ورزشی آزادی در گفت‌ و گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، این موضوع را تکذیب کرد و گفت؛ هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد و من نمی‌ دانم این حرفها از کجا آمده است و من هیچ اطلاعی در این خصوص ندارم.

 

*روز یکشنبه 27 بهمن جمعی از کارگران اخراجی «ال ان جی» شهر کنگان با مراجعه به فرمانداری رژیم نسبت به اخراج سازیها در این شرکت اعتراض نمودند.

به گزارش پیام، فرمانداری رژیم در شهرستان زیر فشار اعتراض کارگران ناچار شد تا با بالاترین مقام اجرایی شرکت مزبور که مدیرعامل آن در تهران است مکاتبه نموده و خواهان بازگشت این کارگران به کار شود.

 

*روز یکشنبه 27 بهمن کارگران «شرکت دی» واقع در «شورآباد کهریزک» در تهران در اعتراض به دستمزدهای معوقه خود دست به اعتصاب زدند. به گزارش سایت پیام این اعتصاب که روز شنبه 26 بهمن شروع شد. قبل از این حرکت اعتراضی مسئولان مربوطه با دادن وعده های توخالی تلاش کردند تا کارگران را از انجام اعتصاب باز دارند،

 

*تعدادی از کارکنان شرکت مترو در روز یکشنبه 27 بهمن در مقابل درب ساختمان اداری این شرکت تجمع کردند.

به گزارش دانا، تجمع کنندگان که روی سکوهای مقابل ساختمان مترو در چهارراه کالج ایستاده بودند دقایقی بعد از شروع تجمع متفرّق شدند.

 

*روز سه شنبه 29 بهمن کارگران مترو به دلیل پرداخت نشدن حقوق و حق بیمه خود در مقابل ساختمان مرکزی شرکت راه آهن شهری تهران و حومه تجمع کردند.

به گزارش ایرنا، این تجمع از ساعت 11صبح به مدت 2ساعت در مقابل ساختمان مرکزی شرکت راه آهن شهری تهران و حومه (مترو) به طول انجامید.

 

*صبح روز چهارشنبه 30 بهمن، تعدادی از پرستاران بیمارستان خمینی به دلیل  بی توجهی مسئولان بیمارستان نسبت به مطالبات صنفی‌‌شان، در حیات این بیمارستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، خواسته پرستاران بیمارستان خمینی اصلاح سیستم پرداخت کارانه و اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری توسط وزارت بهداشت است.

 

 

اسفند ماه 1392، 53 حرکت اعتراضی

*صبح روز پنجشنبه 1 اسفند، کارگران شهرداری قلعه‌ گنج در پی عقب افتادن حقوق آنها به مدت 9 ماه در محل موتورخانه شهرداری این شهر تجمع کردند. به گزارش فارس، یکی از کارگران شهرداری قلعه‌گنج به گفت: از اردیبهشت سال 92 حقوق نگرفته  و در طول این مدت فقط 300 هزار تومان علی ‌الحساب گرفته‌ ام، سه سال است کار می‌کنم، اما هنوز بیمه نیستم و این سرگردانی موجب مشکلات خانوادگی شدیدی برایم شده و گاهی فرزندانم سر گرسنه بر زمین می‌گذارند.

 

*روز شنبه 3 اسفند، تعدادی از بانوان آرایشگر کامیارانی نسبت به عدم حداقلی حمایت دولتی از این صنف و کم ‌توجهی به بیمه آنان تجمع اعتراض ‌آمیزی برگزار کردند. به گزارش فارس، در کامیاران بالغ بر 97 آرایشگاه دارای جواز  کسب و بیش از 15 آرایشگاه فاقد جواز کسب در حال فعالیت هستند. اکثر آرایشگران این شهر یا سرپرست خانوار بوده و یا مطلقه هستند که این شغل منبع درآمدی آنها است. از میان 97 آرایشگر در حال فعالیت، تنها 3 تن بیمه هستند.

 

*تعدادی از کارکنان رسمی راه ‌آهن در روز یکشنبه 4 اسفند  با تجمع مقابل مجلس خواستار انتقال به شرکت راه ‌آهن که به صورت اجباری به جای دیگری منتقل شده بودند، شدند. به گزارش ایسنا، این افراد با تجمع مقابل مجلس درخواست داشتند که به محل اصلی خدمت‌شان منتقل شوند.

 

*روز یکشنبه 4 اسفند، هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی همراه با جمعی از کارگران با تجمع در محل وزارت کار خواهان پاسخ وزیر کار به خواستهای شان شدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی چهل هزار نفری کارگران پیش از این در سوم آذر سال جاری نیز تلاش کردند با برگزاری تجمع با مشارکت صدها کارگر از کارخانه های مختلف تهران نسبت به بی توجهی وزارت کار به خواستهای شان اعتراض کنند اما با تعرض پلیس امنیت که پیشاپیش در محل مستقر شده بود مواجه شدند.

 

*روز یکشنبه 4 اسفند، دهها تن از کارگزاران مخابرات روستایی استان کرمانشاه مقابل استانداری کرمانشاه تجمع کردند. به گزارش کرمانشاه پست، نماینده تجمع کنندگان گفت؛ ما تاکنون از مزایای یک کارگر ساده نیز برخوردار نبوده ایم. ما خواستار بیمه مطابق قانون کار و انعقاد قرارداد مستقیم مطابق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی هستیم.

 

*شماری از کارگزاران دفاتر «آی سی تی» روستایی خراسان شمالی روز یکشنبه 4 اسفند در مقابل شرکت مخابرات این استان در بجنورد تجمع کردند. به گزارش ایرنا، تجمع کنندگان معترض درخواست اجرای مصوبه سال 86 مجلس شورای اسلامی در خصوص قراردادی شدن و پوشش بیمه ای خود را داشتند.

 

*به گزارش روز یکشنبه 4 اسفند خبرگزاری مجلس،  تعدادی از اهالی شهرک زیتون در حوالی منطقه سرخه حصار تهران در اعتراض به عدم صدور مجوز ساخت و ساز در این منطقه پس از سی سال، در برابر مجلس تجمع کردند. این تجمع منجر به بسته شدن خیابان مقابل درب شمالی مجلس و ایجاد ترافیک سنگین شد.

 

*روز یکشنبه 4 اسفند، رانندگان تاکسی در اشنویه به دلیل بی‌توجهی شهرداری، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش کُردپا، یکی از رانندگان تاکسی گفت؛ جایگاه گاز «سی.ان.جی» علاوه بر اینکه روزانه با مشکل مواجه است، هر روز نیز شاهد افزایش نرخ چنین گازی در سطح شهر و جایگاههای آن هستیم.

 

*به گزارش سازمان مجاهدین خلق، جمعی از كارگران كارخانه راهان پارس  در سنندج در روز یكشنبه 4 اسفند در اعتراض به اخراج از این كارخانه در مقابل استانداری تجمع كردند.

 

*تعدادی از کارکنان باسابقه پتروشیمی اصفهان در اعتراض به مبهم بودن رابطه استخدامی خود با وزارت نفت پس از خصوصی ‌سازی و پرداختهای آنها به صندوق بازنشستگی نفت، روز دوشنبه 5 اسفند در مقابل وزارت نفت تجمع کردند. به گزارش فارس، نمایندگان این کارکنان می‌گویند علیرغم آنکه رابطه استخدامی آنها پیش از خصوصی‌ سازی با وزارت نفت رابطه استخدامی مستقیم بوده است و کارکنان رسمی نفت محسوب می ‌شده اند، اما پس از خصوصی ‌سازی این شرکت، به دلیل آنکه این خصوصی ‌سازی پیش از اجرای قانون سیاستهای کلی اصل 44 انجام شده است، وضعیت استخدامی آنها در حال حاضر در ابهام  و نامشخص است و کسی مسئولیت این مساله را بر عهده نمی گیرد.

 

*به گزارش ایران کارگر، شماری  از كارگران و كارمندان بازنشسته صنایع فولاد سنگرود  در رودبار روز دوشنبه 5 اسفند در مقابل  اداره بازنشستگی و سپس  فرمانداری رژیم در   رودبار تجمع اعتراضی برگزار كردند و خواهان مطالبات عقب افتاده خود شدند.  

 

*به گزارش ایران کارگر، روز دوشنبه 5 اسفند، جمعی از كارگران اخراجی شرکت پونل در اعتراض به اخراج از كار و عدم پرداخت مطالبات خود از طرف شرکت و همچنین سردوانده شدن بین ارگانهای مختلف، مقابل شرکت و سپس در مقابل دادسرای پاكدشت واقع در خیابان معلم در تهران تجمع و اعتراض کردند.

 

*به گزارش سایت بهار ایران، کارگران شهرداری کرمانشاه روز دوشنبه 5 اسفند در  مقابل شهرداری مرکزی در میدان غدیر تجمع کردند و  به پرداخت نشدن حقوق عقب افتاده اعتراض کردند.

 

*به گزارش فارس، جمع زیادی از کارمندان انتقالی از کلانشهرها به گیلان به دلیل اجرایی نشدن مصوبه سال 86 دولت در روز سه شنبه 6 اسفند، در مقابل استانداری این استان تجمع کردند. نماینده این کارکنان گفت؛ امروز در مقابل استانداری گیلان تجمع کردیم تا به تراژدی تلخ این استان که کارمندان انتقالی را تحقیر کردند و پاسخ نمی‌دهند، پایان دهیم.

 

*روز چهارشنبه 7 اسفند کارگران سازمان مدیریت پسماند شهرداری قزوین در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای شان در مقابل شهرداری قزوین تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایلنا، در این تجمع، کارگران معترض که دستمزد مربوط به چهار ماه سال جاری و دو ماه از دستمزد سال گذشته آنان از سوی پیمانکاران پرداخت نشده، خواستار دخالت شهرداری در بازپس گیری حقوق ماهانه خود از پیمانکار شدند.

 

*به گزارش سایت همبستگی ملی، كارگران کارخانه آجر سازی سرمیل گرمسار كه از دی ماه تاكنون حقوق پایه خود را دریافت نكرده اند در روز سه شنبه 7 اسفند، دست به تجمع اعتراضی زده و خواستار پرداخت حقوق معوقه خود شدند.

 

*کارگران شرکت جهاد نصر در چالوس در روز پنجشنبه 8 اسفند، در اعتراض به عدم دریافت 6 ماه حقوق دست به اعتصاب زده و در جلوی درب کارخانه به نشانه اعتراض تجمع کردند. به گزارش بلاغ، کارگران معترض با قرار دادن خودروهای خود مقابل دربهای شرکت، راههای ورودی و خروجی شرکت را مسدود نمودند . یکی از کارگران در اعتراض قصد آتش زدن خود را داشت که سایر کارگران مانع این اقدام وی شدند .

 

*طلبکاران نمایندگی شرکت سایپا در همدان به منظور پیگیری کلاهبرداری نمایندگی شرکت سایپا در روز پنجشنبه 8 اسفند در مقابل استانداری همدان تجمع کردند.

به گزارش همدان پرس، یکی از این شاکیان گفت؛ افراد کلاهبردار این شرکت دستگیر شدند، اما هنوز پول ماشینهای ما بازگردانده نشده است.

 

*جمعی از بازنشستگان شرکتهای فولاد و ذوب ‌آهن صبح روز  یکشنبه 11 اسفند در اعتراض به عدم پرداخت معوقات خود مقابل ریاست جمهوری تجمع کردند. به گزارش دانا، بازنشستگان نسبت به عدم پرداخت معوقات خود به مسئولان صندوق بازنشستگی اعتراض دارند.

 

*به گزارش ایسنا، تعدادی از بازنشستگان کارخانه آونگان به خاطر عدم دریافت مطالبات حقوق و سنوات خدمات خود به مدت بیش از سه سال و به مبلغ یک و نیم میلیارد تومان، روز یکشنبه 11 اسفند در مقابل این کارخانه تجمع و اعتراض خود را اعلام کردند.

 

*تعدادی از کارگران شرکت تعاونی آبداران دشتستان در روز یکشنبه 11 اسفند، در دفتر نماینده دشتستان تجمع کرده و خواستار پرداخت حق و حقوق عقب مانده ی خود شدند. به گزارش اتحاد جنوب، یکی از کارگران ضمن انتقاد از روند پرداخت حق و حقوق کارگران شرکت تعاونی آبداران دشتستان گفت؛ وضعیت پرداخت حقوق شرکت به نحوی است که هر چند ماه یکبار و بعد از تجمعهای اعتراضی که از سوی کارگران صورت می گیرد، مسئولان شرکت مذکور به خود آمده و مقداری از حقوق به تعویق افتاده ی کارگران را پرداخت می نمایند.

 

*كاركنان آبفای سوسنگرد در اعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق در روز یکشنبه 11 اسفند در مقابل آب‌ و فاضلاب خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایسنا، یکی از كاركنان اداره آب و فاضلاب سوسنگرد گفت؛ بیش از 1.5 سال است كه شرکت آب و فاضلاب حقوق ما را قطره چكانی می‌دهد. در چنین شرایطی دیگر انگیزه‌ ای برای كار کردن نداریم. به دنبال این امر مشکلات فراوانی به خصوص در زندگی شخصی ما پیش آمده است.

 

*روز یکشنبه 11 اسفند، کارگران «آلدا» در دامغان در واکنش به بی‌توجهی کارفرما به پرداخت معوقات حقوقی کارگران، به نشانه هشدار بیش از نیم ساعت دست از کار کشیده و در محل کار خود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، پس از حضور کارفرما در جمع کارگران متحصن و طرح وعده ‌هایی برای حل مشکلات صنفی کارگران،  اعتراض صنفی خاتمه یافت.

 

*روز دوشنبه 12 اسفند، کارگران شرکت راه سازی  جهاد نصر واقع در محور سقز –بانه به علت نگرفتن 6 ماه حقوق معوقه ی خود در محوطه کارگاه دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، این کارگران که طی مراجعات متعدد به دفتر کارفرما برای دریافت حقوق معوقه شان هیچ جوابی دریافت نکرده بودند به شکل دسته جمعی دست به اعتصاب زدند.

 

*به گزارش سایت همبستگی ملی، روز دوشنبه 12 اسفند جمعی از كارگران کارخانه اطلس گیلان  در رشت در اعتراض به پرداخت نشدن  حقوق عقب افتاده در مقابل دفتر کارخانه تجمع کردند.

 

*حدود 600 تن از ناظران گندم در روز دوشنبه 12 اسفند با تجمع در جلوی دفتر معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور به عدم اجرای قانون استخدام ناظران گندم اعتراض کردند. به گزارش فارس، بر اساس قانون،  10 هزار ناظر گندم باید تا سال 93 استخدام شوند، این قانون در 10 اسفند 89 به تصویب رسید و در 12 بهمن سال 90، با اصلاحیه ‌ای مهلت این استخدام تا پایان سال 93 شد.

 

*روز سه شنبه 13 اسفند، کارگران جهاد نصر شهرهای مختلف خوزستان دست از کار کشیدند و به اهواز رفتند و برای احقاق حقوق خود دست به تجمع اعتراض ‌آمیز زدند. این كارگران 9 ماه حقوق نگرفته ‌اند. به گزارش ایسنا، یکی از کارگران به نمایندگی از سایرین، اظهار کرد؛ کسانی که اینجا تجمع کرده ‌اند همگی از نیروهای زحمتکش شرکت خدمات مهندسی آب و خاک کشور به کارفرمایی موسسه جهاد نصر هستند که از تیرماه سال 92 تاکنون هیچ‌گونه حقوقی دریافت نکرده ‌اند.

 

*به گزارش تیتر یک، روز سه شنبه 13 اسفند، تعدادی از کارگران یک شرکت مهندسی در ساوجبلاغ به دلیل عدم پرداخت حقوق در مقابل این شرکت تجمع کردند و خواستار پرداخت حقوق عقب افتاده خود شدند.

 

*روز سه شنبه 13 اسفند، تجمع اعتراض آمیز مردم روستای اسفندان و چندین روستا ی همجوار کارخانه آرین سینا به دلیل اعتراض به آلودگی زیست محیطی این کارخانه،سبب شد تا جاده فرح آباد به ساری مسدود شود. به گزارش بلاغ،

علیرغم مخالفتهای سازمان محیط زیست و پیگیری‌های مردم 11 روستای مجاور در بخش رودپی شمالی و جنوبی به دلیل گاز ساتع از فعالیت این کارخانه که بنا به گزارشهای رسمی سازمان محیط زیست 10 هزار برابر خطرناک‌ تر از سم سیا نور ارزیابی شده است، فعالیت این کارخانه ادامه دارد.

شرکت آرین سینا کارخانه تولید «ام دی اف» در 17 کیلومتری مرکز استان مازندران در منطقه فرح‌ آباد در سال 82 در زمینی به مساحت 24 هکتار احداث شده است که برای 500 نیروی بومی و غیربومی در سه شیفت کاری اشتغال ایجاد کرده است.

 

*به گزارش ایسنا، روز سه‌ شنبه 13 اسفند، دهها تن از مالباختگان پرونده کلاهبرداری ورمی کمپوست که گفته می‌شد تعداد مالباختگان آن به بیش از 12 هزار نفر و حجم کلاهبرداری پرونده به حدود 4 هزار میلیارد تومان می‌رسد، مقابل وزارت جهاد کشاورزی تجمع کردند و با شعارهایی مانند «مرگ بر دستهای پشت پرده» و «شریفی دزدی می‌کند جهاد حمایت می‌کند» نسبت به پیگیری نشدن پرونده‌ های شان اعتراض و نیز وزارت جهاد کشاورزی را متهم کردند.

 

*روز چهارشنبه 14 اسفند جمعی از ماماها در مقابل وزارت بهداشت رژیم در تهران دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش سایت پیام، این افراد در واکنش به طرح بکارگیری ماماها به جای پرستاران با گذراندن یک دوره یکساله، با در دست داشتن پلاکاردهایی که روی آنها عباراتی همچون «ما ماما هستیم، پرستار نیستیم» و «مامایی پاینده باد» در مقابل ساختمان وزارت بهداشت تجمع کردند.

 

*بیش از دو هزار  تن از كارگران شركت پتروشیمی گاما كه بخشی از فاز 12 عسلویه را شامل می شوند، در روزهای چهارشنبه 14 و پنجشنبه 15 اسفند دست به  اعتصاب زدند.  به گزارش سازمان مجاهدین خلق، این كارگران در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق عقب افتاده خود اعتراض كردند.

 

*به گزارش ایلنا، کارگران شرکت ساختمان و نصب صنایع پتروشیمی (ECC) که در فاز سه پالایشگاه آبان مسئولیت ساخت سازه‌ های پروژه‌های صنایع نفت را به عهده دارند، روز شنبه 17 اسفند، در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه  حقوق عقب افتاده خود دست به تجمع اعتراضي زدند.

 

*کارگر شرکت صابون سازی خرمشهر در روز شنبه 17 اسفند برای چهارمين روز متوالی تجمع کردند و به پرداخت نشدن مطالبات عقب افتاده خود اعتراض کردند. به گزارش سازمان مجاهدین خلق ایران، کارگران می گويند به رغم اين مطالبات بيش از يک سال است که در دفترچه بيمه آنها هيچ واريزی انجام نمی شود.

 

*صبح روز یکشنبه 18 اسفند، تعدادی از کارگران کارخانه شیشه آبگینه قزوین در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق بهمن ماه و حق عیدی در مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، بی توجهی به مشکلات معیشتی کارگران در آستانه سال نو، باعث تجمع کارگران شده است.

بنابه همین گزارش، مدیر عامل کارخانه آبگینه، ضمن تایید تعویق حقوق کارگران شاغل در این واحد صنعتی، بدهیهای انباشته این کارخانه را عامل اصلی کمبود منابع مالی و همچنین پرداخت نشدن حقوق کارگران دانست.

 

*روز یکشنبه 18 اسفند، تعدادی از زارعان، باغداران و دامداران روستای خاگینه از توابع نیارک طارم سفلی در استان قزوین در محوطه دادگستری کل استان قزوین تجمع اعتراض‌ آمیز کردند. به گزارش ایسنا، اعتراض ساکنان این روستا به احکامی ‌بود که توسط دستگاه قضایی استان قزوین علیه کشاورزان صادر شده که منجر به خلع ید آنان از اراضی و مراتع و باغات آنان می‌شود. یکی از معترضان گفت؛ بیش از 400 سال است اجداد ما در مراتع و اراضی این روستا کار کرده ‌اند و هیچ شغلی به جز دامداری، کشاورزی و باغداری نداریم اما چند سالی است فردی به نام (غ - ر) از خوانین منطقه به دستگاه قضایی شکایت کرده و با اخذ رأی خلع ید نسبت به اراضی این روستا ساکنان سالخورده را زندانی می‌کند و اعتراض و شکوائیه این جمع تاکنون راه به جایی نبرده است. اراضی مورد شکوائیه این روستا حدود دو هزار هکتار است که 230 هکتار آن باغات و کشاورزی و الباقی آن مرتع است.

 

*به گزارش ایران کارگر، جمعي از كارگران كارخانه تراكتور سازي تبريز روز دوشنبه 19 اسفند در اعتراض به حقوق معوقه و پايين بودن دستمزد خود در مقابل اين كارخانه تجمع كردند. در اين تجمع جمعي از زنان كارگر نيز حضور داشتند و به پايين بودن دستمزد خود اعتراض كرده و خواستار افزايش حقوق پايه كارگران شدند.

 

*روز چهارشنبه 21 اسفند حدود ۵۰۰ تن از کارگران شاغل و بازنشسته تهرانی در مقابل مجلس رژیم دست به تجمع و اعتراض زدند.

به گزارش ایلنا، کارگران دخالت دولت در امور صندوقی که متعلق به کارگران بیمه شده است را عامل ضعف خدمات درمانی این سازمان می دانند. این در حالی است که دولت قصد دارد مداخلات خود را به صورت قانون در آورد.

 

*روز چهارشنبه 21 اسفند،جمعی از رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با تجمع در مقابل وزارت کار خواستار افزایش واقعی دستمزد بر اساس نرخ تورم شدند. به گزارش سایت سندیکای شرکت واحد، تجمع کنندگان پلاكادرهای مبنی بر «دستمزد عادلانه حق مسلم ماست» را بروی دست بلند كرده بودند. در این تجمع ماموران امنیتی و پلیس مستقر در وزارت كار از همان ابتدا حضور داشتند و در حالی كه باران شدیدی می بارید، این تجمع با سخنرانی ابراهیم مددی بدون خشونت پایان یافت.

 

*به گزارش ایران کارگر، روز چهارشنبه 21 اسفند کارگران کارخانه سيمان ايلام به علت پرداخت نشدن حقوق شان دست به اعتصاب زدند. این کارگران 4 ماه حقوق نگرفته اند و به گفته چند نفر از کارگران در شرایط بد مالی هستند و با توجه به نزدیک شدن به عید نوروز هیچ گونه عیدی برای این کارگران در نظر گرفته نشده است.

 

*به گزارش ایرنا، کارگران شهرداری منطقه یک کرمانشاه (شرکت پیمانکاری نوین) از روز چهارشنبه 21 اسفند تا روز شنبه 24 اسفند، اعتصاب کرده و ماشینهای ویژه حمل زباله به محله باغ نی نرفتند و زباله های این محله جمع آوری نشد.

 

*کارکنان پتروشیمی ایلام روز شنبه 24 اسفند به علت عدم رعایت حق و حقوق و پرداخت نشدن مطالبات شان تحصن کرده  و این تحصن روز یکشنبه 25 اسفند نیز ادامه داشت.به گزارش تابناک، مدیر عامل پتروشیمی ایلام در این مجتمع حضور نداشته و در تهران به سر می برد و تاکنون پاسخگوی اعتراضات کارکنان این مجتمع نبوده است.

 

*کارگران فولاد زاگرس صبح روز یکشنبه 25 اسفند، در مقابل وزارت کار تجمع اعتراضی برپا کردند. طبق گزارش  اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران فولاد زاگرس با وجود رای هیات تشخیص و حل اختلاف اداره کار قروه بیش از هشت ماه حقوق معوقه طلب دارند. در این تجمع کارگران شعار می دادند که؛ گرسنه ایم، گرسنه ایم.

به گزارش ایلنا، در روز دوشنبه 26 اسفند، ۴ ماه از مجموع ۸ ماه معوقات حقوقی ۲۲۴ کارگر کارخانه «فولاد زاگرس» پرداخت شد.

 

*به گزاش ایران کارگر، روز دوشنبه 26 اسفند جمعي از كارگران و كارمندان بازنشسته صنايع فولاد سنگرود در مقابل كانون بازنشستگي رودبار دست به تجمع اعتراضي زدند و اعلام کردند كه در آستانه عيد حتي توان خريد آجيل و يا شيريني براي سفره هفت سين را ندارند.

 

 

پیش به سوی تجمّعات خیابانی بر علیه مصوبه مزد شورایعالی کار

دولت تدبیر و امید، میلیونها خانواده کارگری را به فقر مطلق محکوم کرد

 

امروز جمعه 23 اسفند ماه حداقل مزد کارگران برای سال آینده به میزان بسیار ناچیز  25 درصد افزایش پیدا کرد و وزیر کار طی صحبتهایی در جلسه شورایعالی کار تصویب این میزان از حداقل مزد را حاصل اجماع و رای مطلق اعضا و ناظران تشکلهای به اصطلاح کارگری خواند و پیروزمندانه تا آنجا که توانست به مدح بند و بست نماینده های دست ساز کارگری و دولت و کارفرمایان پرداخت.

تصویب چنین میزانی از حداقل مزد در شرایطی صورت گرفته است که علاوه بر خالی شدن هر روزه سفره های ما کارگران در طول سالهای گذشته، همین امروز میزان تورم رسمی  36 درصد است و بهای  آب و برق به میزان 24 درصد افزایش پیدا کرده است و قرار است از 15 فروردین ماه سال آینده قیمت حاملهای انرژی نزدیک به 50 درصد افزایش پیدا کند که بی تردید باعث افزایش هزینه های زندگی تا صد در صد خواهد شد. تمامی این واقعیات و تحمیل افزایش حداقل مزد به میزان ناچیز 25 درصد، بیش از هر چیزی بیانگر این است که دولت تدبیر و امید نه دولتی برای رفع مشکلات معیشتی ما کارگران و مردم ایران، بلکه تدبیر و امیدی برای حفظ و تضمین سودهای نجومی اقلیت ناچیز سرمایه داران و دولت به عنوان بزرگترین کارفرماست.

هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی کارگران هم سال گذشته در بازجوئی مقامات امنیتی و هم طی هفته های گذشته در جلسه ای با شرکت معاونین وزارت کار و در جلسه بزرگتری در 19 اسفند ماه که با شرکت نماینده های کارفرمایان و دولت برگزار شد ضمن صحبتهای کارشناسی اعلام کرده بودند که ما کارگران تن به افزایش چندین درصدی حداقل مزد نخواهیم داد و نسبت به تبعات تصویب چنین حداقل مزدی هشدار داده بودند.

اما با اینهمه و دو سال تلاش ما کارگران حول طومار چهل هزار نفری برای افزایش حداقل مزد، شورایعالی کار چشم در چشم ما کارگران با تصویب افزایش بسیار ناچیز 25 درصدی حداقل مزد، دوشادوش رئیس کانون کارفرمایان ایران قرار گرفت و همچون وی  به ما کارگران اعلام کرد معیشت شما ربطی به ما ندارد و بروید برای گذران زندگی تان به هر درجه بردگی که لازم است تن در دهید.

اما ما کارگران مطابق میل دولت و کارفرمایان تن به هر بردگی و حقارتی  نخواهیم داد، ما مبشر زندگی و حیات در جامعه بشری هستیم  و با مقاومت و اعتراضات قدرتمندمان نشان خواهیم داد که آوارگی و حقارت شایسته کسانی است که زندگی میلیونها خانواده کارگری را به روز سیاه نشانده اند. بر این اساس، اتحادیه آزاد کارگران ایران همدوش با طومار اعتراضی چهل هزار نفری کارگران اعلام می دارد چنانچه به فوریت و حداکثر تا آخر فروردین ماه سال آینده تجدید نظری در حداقل مزد صورت نگیرد و حداقل مزد بر اساس اجرای بی چون و چرای ماده 41 قانون کار تعیین نشود اقدام به فراخوان تجمعات خیابانی کارگری خواهد کرد و بدیهی است که تبعات امنیتی چنین رویکردی از سوی ما کارگران مستقیما بر عهده رئیس جمهور به عنوان رئیس دولت و وزیر کار به عنوان رئیس شورایعالی کار خواهد بود.

 

اتحادیه آزاد کارگران ایران

هماهنگ کنندگان طومار چهل هزار نفری کارگران

 23 اسفند ماه 1392

 

گزارش کارگر فلزکار مکانیک از کارخانه نختاب فیروزان تبریز

کارخانه نختاب فیروزان تبریز در سال 1348 تاسیس شد و درحال حاضر در جاده تبریز - تهران واقع است. مالک اولیه شخصی به نام مرتضا خویی که تا شروع انقلاب صاحبش بوده از آن موقع سابقه قطع بیمه کارگران سابقه داشته و بعد از فرار حاج آقا خویی کارخانه بین بانکهای صنعت و معدن و ملی و سپه تقسیم شد که با مدیر عاملی اصلان زاده و بعد هم به مهندس رفوگر شرکت به فعالیت خود ادامه داد و حق و حقوق کارگران را به موقع پرداخت می کردند. بدبختانه به مدیران فوق انگ کمونیستی چسباندند و اخراج شدند. بعد مهندس حبیبی آمد که قبلاً راننده بونکر در قزوین بود و مدیر عامل شد و کارخانه تبدیل به شرکتی ورشکسته شد که همین موضوع منجر به اعتصاب و اعتراض کارگران را برانگیخت. مهندس حبیبی با کارهای عجیب خود منجر به ورشکسته شدن کارخانه گردید. به عنوان نمونه با پولهای بدست آمده از زحمت کارگران به عوض اینکه برای کارخانه خرج کند در آذرشهر مسجد ساخت و برای خودش کارخانه خرید و یا با پرواز 7 صبح تبریز به تهران برای کلیه هیات مدیره شرکت کله پاچه برای صبحانه می فرستاد. وقتی با اعتراض کارگران مواجه شد با انگ شورشی باعث زندانی شدن جمع کثیری از کارگران گردید. بعد از این موضوع یازده شبانه روز کارگران کارخانه اقدام به آتش زدن لاستیک و تجمع در جلوی شرکت کردند. بعد از این حوادث شخصی به نام نیکخواه به همراه شخصی دیگر بنام طبابایی در قبال چهل میلیون پول نقد و بقیه نسیه کارخانه فیروزان را خریدند. آنها مبلغ چهل میلیون را همان اول با فروش چند دستگاه خودرو شرکت پرداخت کردند. در حالی که می توانستند شرکت را به صورت سهام در اختیار کارگران از بابت طلب شان قرار دهند. در همان موقع چندین تُن نخ آماده و حوله آماده در انبار موجود بود که فروختند و یک باب حیاط در خیابان ولی عصر بنام شرکت بود که آن را هم فروختند. از آن پس 9 میلیون یورو وام گرفتند و بعد هم خُرد خُرد چندین بار میلیاردی وام گرفتند و یک ریال باز پرداخت ندادند. دستگاههای آلمانی را که فعال و سالم بودند به کیلویی صد تومان با تمام تجهیزات به اضافه سه عدد ژنراتور عظیم الجثه و الکترو موتورهای آماده و سیم لاکهای قرقره ای و یک انبار پر از قطعات را به قیمت اندک فروختند و حیف و میل کردند. از بیچاره کارگران از روزی شش هزار تومان حقوق کار کشیدند و حدود سیصد ساعت اضافه کاری کارگران زحمتکش را ندادند و با کمک کارگران دستگاههای لهستانی وارد کردند که اکبند هم نبود. 13 دستگاه اُپن انه از چکسلواکی آوردند و حدود 12 دستگاه گرد باف از کره وارد کردند که حدود یکسال است که فعال شده است. از زمان ورود به کارخانه بهره وری – پاداش یک روز شیر و بسیاری از حق و حقوق کارگران را قطع کردند، حتا به یک نمره حمام هم رحم نکردند و از دست کارگران گرفتند. این همه مزایا را قطع کردند تا همه کارگران به آسم و تنگی نفس مبتلا شوند. روزهای محرم را زیارت عاشورا برگزار می کنند و صبحانه و احسان می دهند و هر ماه زیارت امام رضا می روند و ادعا می کنند که امام رضا این شرکت را به من بخشیده . اگر چنین است امام رضا نظری بکند و حق و حقوق کارگران را به موقع بدهد. همین الان بیش از دو ماه است که حقوق ماهانه کارگران عقب افتاده است و پاداش و عیدی را در چند قسط پرداخت می کنند. کار اصلی این آقایان پارچه فروشی است که بعد از گرفتن وامهای مربوط به شرکت چندین کارخانه را که حال و روزشان مثل نختاب فیروزان بوده تصرف کرده و خریداری نموده اند. الان حدود سه میلیارد به بیمه تامین اجتماعی بدهکارند و حدود یک میلیارد به اداره برق بدهکارند. مبلغ چهار درصد کارگران را پرداخت نمی کنند که منجر به تاخیر بازنشستگان می شود. خلاصه از بیکاری کارگران سو استفاده کرده با کارگران قرار دادهای غیرقانونی می بندند و با اجبار از کارگران امضا می گیرند. به کارگران قراردادی حق اولاد،حق غذا، پاداش، سنوات نمی دهند و شرایطی می بندند که اگر روزی اضافه کاری یک روز غیبت کنید سه روز را از حقوقشان کم می کنند و هیچ اضافه کاری را در لیست و فیش حقوق درج نمی کنند. آن کسی که انگ کمونیستی گذاشتند، موقع شب کاری با خرما و هندوانه به خط تولید می آمد. سود ویژه و بهره وری کارگران قطع نمی شد، در حالی که آقایان زیارت عاشورا بخوان، حقوق و مزایای کارگران را به موقع پرداخت نمی کنند. حدود سال 1380 که شرکت ورشکسته اعلام گردید و بسته شد کارگران در سالن اجتماعات اداره کار تجمع کردند و تا ساعت 12 شب کلیه کارگران با زن و بچه در سالن بودند که با تهدید و کتک توسط مسوولان اطلاعات و نیروی انتظامی همه را به بیرون هدایت کردند. آقای ژاله رجبی مسئول وقت اداره کار تبریز قول داد که شما به بیمه بیکاری بروید و ما همه مشکلات شما را حل می کنیم. که بعدا زیر قول شان زدند و باعث حق کشی و تاخیر بازنشستگی و اُفت حقوق کارگران گردید. اول سه ماهه اعلام کردند که بعد از 36 ماه به شرکت بازگشتیم. قول داده بودند که 3 ماه را از بودجه دولت به شما پرداخت می کنند که با این حیله ما از بیمه بیکاری سر درآوردیم.

در ضمن اداره کار استانداری و فرمانداری و صاحبان و مدیران کارخانه قول داده بودند که هفتاد درصد حقوق کارگران و کارکنان را بیمه اجتماعی پرداخت کند و سی درصد مابقی را کارخانه پرداخت کند.

برادران کارگر بدانید این حال و روز کارگران نختاب فیروزان تبریز است.

 

گزارشی کوتاه درباره مشکلات زنان کارگر

منبع: ایسنا، شنبه 5 بهمن 1392

یک آسیب‌شناس گفت؛ 70 درصد از زنان کارگر دچار افسردگی، استرس و اضطراب هستند و دچار پیری زودرس می‌شوند.

دکتر مجید ابهری با اشاره به مسائل و مشکلات زنان کارگر، افزود: بسیاری از زنان کارگر سرپرست خانوار نیز هستند، بنابراین باید علاوه بر تربیت فرزندان، مخارج خانواده را هم تامین کنند که در این شرایط با مشکلات آموزشی، بهداشتی و درمانی از سویی، و تورم و گرانی از سوی دیگر روبرو می‌شوند. وی با اشاره به عوارض جسمانی که زنان کارگر به آنها مبتلا می‌شوند، اظهار کرد: بر اساس پژوهش انجمن دفاع از حقوق زنان در سال 90، زنان کارگر دچار پیری زودرس، بیماریهای گوارشی، ریزش مو، بدخوابی، یائسگی زودرس و بیماریهای عصبی می‌شوند.

ابهری با بیان اینکه نوع استخدام بسیاری از زنان کارگر قراردادی یا روزمزد است، تصریح کرد: برخی از کارفرمایان در کارگاهها با پرداخت نکردن حق بیمه، پوشش درمانی را از این زنان دریغ می‌کنند، بنابراین آنان آینده روشنی ندارند؛ چرا که مزایای بازنشستگی و از کارافتادگی شامل حالشان نمی‌شود و در صورت وقوع حادثه، معلوم نیست که چه سرنوشتی پیدا می‌کنند. این پژوهشگر اجتماعی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیشنهاد داد تا با ایجاد مرکزی مشخص، به وضعیت زنان کارگر و تبدیل امور استخدامی آنان به وضعیت قانونی، بررسی وضعیت بیمه و بازنشستگی این زنان و رسیدگی به فرزندانشان بپردازد.

وی با بیان این که 20 درصد از نیروی کار را زنان کارگر تشکیل می‌دهند، اظهار کرد: این دسته از زنان به علت مسائل فرهنگی توانایی دفاع از حقوق خود را ندارند و مورد تهدید قرار می‌گیرند. آنان در صورت اجرا نشدن قوانین و مقررات مربوط به اشتغال به علت ترس از اخراج درصدد احقاق حقوق خود برنمی‌آیند و گرنه در قوانین موارد لازم پیش بینی شده است. ابهری در پایان اظهار کرد: متاسفانه بسیاری از کارگاهها مانند کارگاه‌های قالیبافی قوانین را درست اجرا نمی‌کنند و بر چگونگی اجرای قوانین نظارت نمی‌شود.

 

 

بازگشت به صفحه اول ایران نبرد

بازگشت به صفحه نبردخلق