برخی از حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در دی 1392

 

گردآوری و تنظیم:زینت میرهاشمی

 

66 حرکت اعتراضی

 

*کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه روز یکشنبه 1 دی برای دومین روز متوالی با تجمع در مقابل ساختمان اداری کارخانه پی‌گیر مطالبات معوقه خود شدند. به گزارش ایلنا رضا رخشان، از فعالان صنفی کارگران هفت تپه، از استمرار حرکتهای اعتراضی همکاران‌ اش خبر داد و گفت؛ علت این اقدام اعتراضی پرداخت نشدن حقوق ماههای مهر، آبان، پاداش سالیانه و عدم بازنگری در طرح طبقه بندی مشاغل‌ است.

 

*صبح روز یکشنبه 1 دی ۶۰۰ کارگر پلی اکریل اصفهان در فاصله زمانی تغییر شیفت، در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این دومین روز در دور سوم تجمع کارگران این واحد تولیدی است. اعتراض کارگران به سیاست کوچک سازی کارخانه و تصمیم کارفرما مبنی بر جداسازی شرکتهای زیر مجموعه آن است.

 

*کارگران کارخانه سیمان لوشان به دلیل تعطیلی این کارخانه از مرداد ماه امسال، برای دومین بار در مقابل استانداری گیلان تجمع کردند. به گزارش فارس کارگران کارخانه سیمان لوشان روز یکشنبه 1 دی به دلیل تعطیلی این کارخانه در مقابل استانداری گیلان تجمع کردند. کارخانه سیمان لوشان از نظر سوددهی مشکلی نداشته و  صاحبان کارخانه به بهانه زیاندهی آن را تعطیل کردند.

 

*کارگران شهرداری بهبهان در اعتراض به تاخیر در پرداخت 8 ماه حقوقشان در روز یکشنبه 1 دی دست به اعتصاب زدند. به گزارش یورونیوز، ماه گذشته هم این کارگران دو روز اعتصاب کردند و در نتیجه زباله های شهر جمع نشد و باعث مشکلات عدیده ای شد.

 

*شماری از کارگران شاغل در نهالستان وابسته به اداره‌ کل منابع طبیعی استان کُردستان در سنندج از کار اخراج شدند. به گزارش کمیته‌ ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، این کارگران روز یکشنبه 1 دی در مقابل اداره کل منابع طبیعی تجمع کردند.

 

*جمعی از كارگران كارخانه سیمان اصطهبان شیراز در روز دوشنبه 2 دی در محوطه این كارخانه تجمع کردند. به گزارش فارس این کارگران در اعتراض به عدم پاسخگویی به خواسته هایشان دست به اعتراض زدند و در مقابل از طرف مدیر این كارخانه 5 تن از نمایندگان این كارگران از كار اخراج شدند. 

 

*روز دوشنبه 2 دی جمعی از كارگران اخراج شده شركت كفش بلا ضمن شكایت علیه بانك ملی كه سهامدار اصلی این شركت است، درمقابل دادگاه عمومی واقع در خیابان ولیعصر در تهران دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایران کارگر، كارگران ضمن اعتراض به اخراج، خواهان بازگشت به كار و دریافت مطالبات خود شدند. این كارگران كه بین 26 تا 30 سال سابقه كار دارند، ماه گذشته بدون هیچ دلیلی از كار اخراج گردیدند این گزارش حاكی است كه كارگران اخراجی وقتی با این حكم ظالمانه مخالفت كرده بودند مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.

 

*روز سه شنبه 3 دی کارگران شاغل و بازنشسته استان تهران با تجمع در مقابل ساختمان مجلس به فساد گسترده دولتی اعتراض کردند. به گزارش ایلنا، کارگران در این تجمع با در دست داشتن پارچه نوشته‌ هایی خواستار رسیدگی جدی به گزارش کمیته تحقیق تفحص مجلس از سازمان تأمین اجتماعی و همچنین انجام تحقیق و تفحص از سایر سازمانهای دولتی مرتبط با کارگران همچون صندوق مهر امام رضا، وزارت کار و مسکن مهر شدند.

 

*روز سه شنبه 3 دی تعدادی از کارگران اخراجی شرکتهای برفاب و پاک پی در مقابل دفتر امام جمعه در شهرکرد تجمع کردند. به گزارش سایت همبستگی ملی، تجمع در مقابل دفتر امام جمعه کار شجاعانه و پر خطری است اما این کارگران که ماههاست اخراج شده و نه حقوقی دارند و نه بیمه بیکاری، از سر ناچاری دست به این اقدام زدند. این تجمع در خیابان شریعتی شهرکرد شکل گرفت، اما بسیار زود نیروهای تیپ 44 که در همان نزدیکی پایگاه دارند وارد صحنه شده و آنها را مجبور به ترک محل کردند.

 

*کارگران مخابرات راه دور در روز سه شنبه 3 دی در مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران مخابرات روستائی در اعتراض به عدم واریز بیمه هایشان به سازمان تامین اجتماعی در مقابل مجلس دست به تجمع زدند.

در این تجمع، کارگران مخابرات روستائی طوماری را نیز تنظیم و آن را تحویل مسئولان مجلس دادند.

 

*کارگران پلی اکریل اصفهان در اعتراض به بی‌پاسخ ماندن مطالبات صنفی هر روز صبح و عصر هنگام جایجایی شیفتهای کاری نیم‌ ساعت در محوطه کارخانه تجمع می کنند. به گزارش ایلنا روز سه شنبه 3 دی،  به منظور کاهش تنشها در هر نوبت کاری کارگران پلی اکریل هر روز هنگام ورود و خروج به مدت نیم ساعت در داخل محوطه کارخانه حاضر شده و خواسته‌ های صنفی خود را مطرح می‌کنند.

 

*روز چهارشنبه 4 دی کارگران شبکه آبیاری و زهکشی سد چمشیر به‌دنبال تجمع یک روزه دست به اعتصاب زدند. به گزارش فارس اعتراض این کارگران به دلیل عدم پرداخت مطالباتشان بوده است. کارگران شبکه آبیاری و زهکشی چمشیر پنج ماه حقوق معوقه دارند و مسئولان کارگاه قول دادند ظرف 10 حقوق معوقه را پرداخت کنند.

 

*کارگران شرکت ساختمان‌ سازی «کوهدشت» در شهر سقز، از آغاز سال جاری تاکنون هیچ گونە حقوق و مزایایی دریافت نکردند. بە گزارش آژانس خبررسانی کُردپا، ٤٠ تن از کارگران شرکت کوهدشت روز چهارشنبە 4 دی‌ بە علت عدم پرداخت حقوقشان در ماقبل دفتر این شرکت تجمعی اعتراضی برپا کردند.

 

*روز پنجشنبه 5 دی، کارگران نی بر شرکت کشت و صنعت هفت تپه، برای دومین بار در یک ماه گذشته با اعتصاب از برداشت نیشکر، تولید شکر این شرکت را قطع کردند.

به گزارش ایرنا، کارگران نی بر در اعتراض به وضعیت کاری خود در این شرکت و محقق نشدن وعده مسئولان از حضور در مزارع نیشکر خودداری می کنند.

کارگران نی بر، آذر ماه گذشته نیز دست به اعتراض زدند و 10 روز از حضور در مزارع خودداری کردند اما با وعده مدیر عامل و مسئولان شرکت برای حل مشکلات به کار بازگشتند.

پنجاه و سومین دوره تولید شکر در کارخانه کشت و صنعت نیشکر هفت تپه خوزستان از 20 مهر امسال با آغاز برداشت محصول نیشکر از مزارع آغاز شد.

کشت و صنعت هفت تپه، قدیمی ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است و نیم قرن از تاسیس آن می گذرد.

ظرفیت تولید این کارخانه 100 هزار تن شکر در سال است اما به دلیل فرسودگی خط تولید، سالانه 65 هزار تن شکر در آن تولید می شود.

 

*روز پنجشنبه 5 دی با پرداخت معادل یک ماه از مجموع حقوق و مطالبات معوقه کارگران مجتمع نیشکر هفت ‌تپه، اعتصاب این کارگران به طور موقت پایان یافت. 

به گزارش ایلنا، کارگران نیشکر هف ‌تپه بابت دستمزد ماههای مهر و آبان و پاداش سالیانه معادل سه ماه حقوق طلبکار هستند. کارفرمای مجتمع نیشکر هفت ‌تپه با پرداخت یک ماه از مطالبات معوقه کارگران به اعتراضهای صنفی چند روزه خاتمه داد.

 

*به گزارش ایران كارگر، روز شنبه 7 دی بیش از 150 كارگر شركت لاستیك سازی ایران تایر در اعتراض به اقدامات بنیاد مستضعفان برای بستن این شركت در مقابل ساختمان مدیریت شركت تجمع كرده و خواهان جلوگیری از تعطیلی این واحد تولدی و اخراج از كار شدند.

 

*کارگران سد گرین نهاوند به علت عدم دریافت هشت ماه حقوق، روز شنبه 7 مهر با حضور مقابل فرمانداری نهاوند، اعتراض خود را در مورد این موضوع اعلام کردند. به گزارش مهر، آیت چگینی که سه سال است در سد گرین کار می کند در مقابل فرمانداری گفت؛ هشت ماه است حقوق نگرفته ایم، کارگاه سد و عملیات اجرایی آن تعطیل شده است و هیچ کس پاسخگویی اعتراض ما نیست.

چگینی ادامه داد؛ ما هم زن و بچه داریم با این وضعیت تورم گرانی منبع درآمدی نداریم چند ماه می توانیم مقاومت کنیم هشت ماه است امروز و فردا می شنویم دیگر خجالت می کشیم وارد منزل شویم و مقابل خانواده خود قرار گیریم.

 

*روز شنبه 7 دی، کارگران نیروگاه دماوند در اعتراض به تعویق مطالبات صنفی و فقدان نهاد کارگری در مقابل درب ورودی این نیروگاه تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، ۵۱۰ کارگر شاغل در این نیروگاه بیش از یک سال است بابت معوقات پراکنده حقوقی طی سالهای ۹۰ تا ۹۱، از جمله اضافه کاری، عیدی، پاداش و بن کارگری از این نیروگاه طلبکارند.

 

*جمع کثیری از رانندگان خودروهای سنگین حمل بار و خدمات درون شهری زاهدان در اعتراض به کاهش پنجاه درصدی سهمیه سوخت در مقابل استانداری سیستان و بلوچستان تجمع کردند.به گزارش وبسایت عصر هامون، این حرکت اعتراضی روز شنبه 7 دی صورت گرفت و ۳ تن از رانندگان به نمایندگی از دیگران جهت مذاکره و کسب پاسخ مناسب وارد استانداری شدند.

 

*به گزارش ایران کارگر، كارگران شركت «سهند آذر»  میاندوآب روز شنبه 7 دی در اعتراض به پرداخت نشدن  شش ماه حقوق عقب افتاده اعتصاب كردند. كارگران اعتصابی خواستار بازگشت كارگران اخراجی به كار شدند.

 

*جمعی از كارگران شركت كولهایم سقز در اعتراض به 5 ماه حقوق معوقه خود، روز پنجشنبه 5 دی در مقابل دفتر این شركت در سقز تجمع اعتراضی برگزار كردند. به گزارش ایران کارگر، به دنبال این اعتصاب  مدیریت كارخانه در یك اقدام ضد كارگری و ضد انسانی 60 تن از كارگران اعتصابی را از كار اخراج كرد. در ادامه كارگران معترض نیز مجددا روز شنبه 7 دی نسبت به اخراج این كارگران در مقابل اداره كار شهرستان سقز دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

*به گزارش همبستگی ملی، كاركنان اداره پست آذربایجان شرقی صبح روز یكشنبه 8 دی، در اعتراض به پرداخت نشدن 4 ماه حقوق عقب افتاده درمقابل دفتر مدیریت پست استان در تبریز تجمع كردند.

 

*به گزارش خبرگزاری «خانه ملت»، روز یکشنبه 8 دی، جمعی از بازنشستگان کمتر از 30 سال بنیاد شهید و چند سازمان دیگر به علت کاهش حقوق خود جلوی درب مجلس تجمع کردند.

 

*به گزارش همبستگی ملی، كارگران بازنشسته لوله سازی اهواز روز یكشنبه 8 دی برای دومین بار طی یك هفته درمقابل دادسرای رژیم  در این شهر تجمع كردند و  به پرداخت نشدن 6 ماه حقوق و مزایای عقب افتاده اعتراض كردند. 

 

*به گزارش کُردپا، كارگران كارخانه كوهدشت سقز روز دوشنبه 9 دی در اعتراض به پرداخت نشدن ده ماه حقوق عقب افتاده دست از كار كشیدند و برای دومین بار درمقابل  دفتر شركت  تجمع کردند.

 

*صبح روز دوشنبه 9 دی، کارگران «روغن‌ نباتی قو» در اعتراض به عدم ‌توجه‌ کارفرمای جدید کارخانه به پرداخت نشدن به موقع حقوق و سایر مطالبات ‌کارگران، همانند بهره‌وری، عدم تأمین لباس کار، اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل و مشکلات ناشی از سومدیریت دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، از یکسال گذشته با تغییر کارفرما، محاسبات حقوقی ۲۱۰ کارگر کارخانه بهم ریخته است.

مدیریت جدید کارخانه سعی دارد با یک روش مدیریت استبدادی، در بین کارگران رعب و وحشت ایجاد کند که این وضعیت به مرور باعث ایجاد جو خفقان در کارخانه شده است.

 

*روز دوشنبه 9 دی صدها تن از کارگران عضو یکی از تعاونیهای مسکن شهر سنندج که از سال 1382 سپرده های خود را برای دریافت مسکن به حساب تعاونی واریز کرده اند، در مقابل دادگاه تجدیدنظر استان در بلوار خسرو آباد تجمع اعتراضی برگزار کردند.

به گزارش سایت پیام، خواست این کارگران یا مسکن و یا بازپرداخت سپرده هایشان است. نیروهای گارد ویژه و نیروی انتظامی رژیم کارگران معترض را محاصره کردند و از آنان خواستند تا به تجمع خود پایان دهند.

 

*روز جمعه 13 دی  کارگران اخراجی سیمان شهرکرد باوجود سرمای بسیار شدید در مقابل مصلی این شهر تجمع اعتراضی برگزار كردند. به گزارش سایت همبستگی ملی، کارگران پلاکارد هایی در دست داشتند و از گرسنگی و اخراج خود شکایت می کردندو 

 

*روز شنبه 14 دی، تعدادی از کارگران کارخانه روغن نباتی قو در تهران برای دومین بار طی شش روز گذشته در داخل این واحد تولیدی تجمع کردند.

به گزارش ایلنا،‌ تجمع کنندگان به محقق نشدن مطالبات شان و اخراج رئیس تعاونی مصرف کارگران اعتراض داشتند. بر اساس این گزارش،‌ مدیریت کارخانه روغن نباتی قو رئیس تعاونی مصرف کارگران را عامل تجمع نخست کارگران می داند.

 

*جمعی از کارگران کارخانه قند کامیاب خمینی شهر اصفهان، روز یکشنبه 15 دی در اعتراض به بی‌توجهی کارفرما و مسئولان استانی نسبت به مشکلات صنفی ‌شان در ابتدا در داخل کارخانه تجمع کردند و سپس به سمت فرمانداری خمینی شهر حرکت کردند. به گزارش ایلنا، این واحد تولیدی بیش از ۱۵۰ کارگر دارد که به دلیل تعطیلیهای مکرر کارخانه امنیت شغلی ‌شان را در مخاطره می‌بینند.

 

*كارگران كارخانه سیمان لوشان روز یكشنبه 15دی در اعتراض به پرداخت نشدن چهار ماه حقوق عقب افتاده تجمع كردند. به گزارش ایران کارگر، كارگران این شركت كه 250 نفر هستند، هفته گذشته نیز در مقابل فرمانداری رژیم در این  شهر   تجمع اعتراضی برگزار كردند و خواهان مطالبات عقب افتاده خود شدند.

 

*پس از یک هفته اعتصاب و تجمع کارگران پولاد سازان فرآیند، روز یکشنبه 15 دی، کارفرما مکلف شد حقوق عقب افتاده کارگران را پرداخت کند. به گزارش ایلنا، این واحد تولید کننده انواع مخازن پالایشگاهی در شهرک صفا دشت شهرستان شهریار مبالغ کلانی از برخی شرکتهای سفارش دهنده محصولاتش طلب دارد که به موقع نتوانسته است این مطالبات را وصول کند، به همین دلیل کمبود منابع مالی دامن‌گیر کارخانه شده است.

 

*گروهی از کارگران شرکت ماشین آلات تراکتورسازی تبریز در اعتراض به وضعیت پرداخت حقوق خود در ماههای گذشته، روز دوشنبه 16 دی در مقابل سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی تجمع کرده و شعارهای اعتراضی دادند. به گزارش مهر؛ کارگران معترض با در دست داشتن پلاکاردهای اعتراضی و با سر دادن شعارهایی خواستار احقاق حقوق خود شدند.

همچنین در این حرکت اعتراضی کارگران علیه رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت و نیز برخی نمایندگان آذربایجان شرقی که در کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی عضویت دارند، شعار داده و خواستار استعفای آنها شدند.

 

*کارگران شرکت گروه ملی با وجود گذشت یک هفته از تجمع اعتراضی‌‌ به دلیل عملی نشدن مطالبات شان همچنان در روز یه شنبه 17 دی به حرکت اعتراضی خود ادامه می دهند.

به گزارش فارس، شرکت پیمانکاری اکسین واسطه بین کارگران و گروه ملی بوده که زیر نظر تعدادی از بازنشسته ‌های شرکت فعالیت می‌کند. یکی از کارگران این شرکت مستقر در اهواز گفت؛ پرسنلی که قرار بود نحوه استخدامی آنها قراردادی باشد هنوز به صورت پیمانکاری هستند.

یکی از خواسته‌های کارگران اجرایی شدن وعده‌ های مدیران قبل و فعلی شرکت گروه ملی مبنی بر عقد قرارداد مستقیم و حذف شرکت پیمانکار نیروی انسانی است.

 

*بیش از هزار کارگر پیمانکاری «پتروشیمی رازی» در اعتراض به تبعیض در پرداخت حقوق و سایر مطالبات صنفی ‌شان روز چهارشنبه 18 دی در مقابل ساختمان دفتر مرکزی این شرکت در بندر امام تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، کارگران پیمانی پتروشیمی رازی که زیر نظر چندین شرکت پیمانکاری همانند «پیشکامان فن اندیش»، «پیشگام فرا صنعت»، «تعمیرات نیروگاههای حرارتی خوزستان» و... فعالیت دارند حدود هزار و ۸۵۰ تن هستند که در مقایسه با کارمندان اداری این کارخانه که زیرنظر شرکت اصلی کار می‌کنند، از حقوق و مزایای کمتری برخوردارند.

 

*روز چهارشنبه 18دی دهها تن از كارگران اخراجی و پیمانی عسلویه در مقابل شركت پتروپارس تجمع کرده و نسبت به عدم پرداخت 5 ماه حقوق و مطالبات خود اعتراض کردند. به گزارش ایران كارگر در این تجمع كارگران اخراج شده سایر شركتها نیز ضمن همبستگی با این كارگران به آنها پیوستند و خواهان بازگشت به كار و مطالبات معوقه خود شدند.اغلب كارگران شركت كننده در این تجمع اعتراضی از فازهای 13، 17 و  18 بودند.

 

*روز شنبه 21 دی، کارگران ماشین آلات تراکتورسازی ایران بار دیگر مقابل دفتر امام جمعه تبریز و استانداری آذربایجان شرقی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران بیش از ۹ ماه است که حقوق دریافت نکردند. کارگران تجمع کننده پس از پیگیری موضوع از طریق امام جمعه تبریز به سمت استانداری آذربایجان شرقی حرکت کردند.

گفتنی است، کارگران تراکتورسازی ایران پیش از این با تجمع در مقابل استانداری آذربایجان شرقی و ساختمان صنعت، معدن و تجارت استان، خواستار دریافت مطالبات صنفی‌شان شده بودند.

 

*به گزارش سایت همبستگی ملی، كارگران كارخانه فولاد زاگرس در  قروه در روز شنبه 21 دی در اعتراض به پرداخت نشدن 10ماه حقوق عقب افتاده خود در مقابل فرمانداری این شهر تجمع كردند.

 

*جمعی از کارگران پتروشیمی رازی صبح روز یکشنبه 22 دی، در سومین روز از اعتراضات ‌شان به آنچه وجود تبعیض در حقوق و مزایای کارگران پیمانی و کارمندان رسمی می‌خوانند، بار دیگر در محوطه کارخانه تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، نماینده کارگران پیمانی پتروشیمی رازی تصریح کرد: خواسته ما کارگران پیمانی پتروشیمی رازی که حدود هزار و ۸۵۰ نفر از مجموع سه هزار کارگر شاغل در این کارخانه هستیم، رفع تبعیض حقوق و مزایا در مقایسه با کارمندان رسمی است.

 

*به گزارش ایلنا، صبح روز دوشنبه 23 دی، جمعی از کارگران شرکت واحد بار دیگر در اعتراض به نحوه برگزاری مقدمات برگزاری انتخابات شورای اسلامی کار این واحد خدماتی در مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تجمع کردند.

 

*تعدادی از کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز که در ۳۸ ماه گذشته بلاتکلیف بوده ‌اند، روز دوشنبه 23 دی در اعتراض به بی‌توجهی مسئولان نسبت به مشکلات شان در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز طی دو سال گذشته تجمعات متعددی را در اعتراض به تعطیلی و مشخص نبودن شرایط ادامه کارشان برپا کردند.

 

*کارگران پتروشیمی بوعلی سینا که طی سه ماه گذشته از امضای قراردادی که ناعادلانه می‌خواندند خودداری کرده بودند، سرانجام با سیاستی که پیمانکار در پیش گرفت، در روز دوشنبه 23 دی و در سومین روز تجمع در خارج از کارخانه، ناچار به امضای این قرار داد شدند.

یکی از نمایندگان کارگران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: بیش از ۱۶۰ کارگر پیمانی پتروشیمی بوعلی سینا که به شرایط ناعادلانهٔ قرارداد پیشنهادی پیمانکار (شرکت فرا صنعت) معترض بودند و از امضای آن خودداری می‌کردند، پس از به کارگیری سیاست تهدید از جانب این شرکت پیمانکاری، به امضای قرارداد تن دادند.

 

*روز دوشنبه 23 دی، اهالی پنج روستای باغملک در اعتراض به قطع 28 روزه آب، مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند. به گزارش فارس، این روستاییان که از روستاهای سرمورد، زیرمورد، دورتو، پسکره و آب انارک دهستان هپرو بخش مرکزی باغملک در این تجمع شرکت کرده بودند خواستار رفع مشکل بی‌آبی در این روستا‌ها شدند. این تجمع با حضور اقشار مختلف این روستاها در مقابل فرمانداری این شهر در محله رستم آباد انجام شد.

 

*به کزارش ایلنا، جمعی از کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز که طی دو سال گذشته تجمعات متعددی را در اعتراض به تعطیلی و مشخص نبودن شرایط ادامه کارشان برپا کرده ‌اند، صبح روز سه شنبه 24 دی همزمان با سفر حسن روحانی به اهواز در مسیر عبور او از فرودگاه به مصلی این شهر تجمع کردند.

 

*تعدادی از کارگران کارخانه روغن نباتی پارس قو در اعتراض به نامشخص بودن ثبات شغلی و نگرانی از وضعیت بیمه و دریافت دستمزد و مزایای در روز سه شنبه 24 دی، دست به اعتصاب زده و در محل کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایرنا شرکت سهامی عام روغن نباتی پارس تولیدکننده انواع روغن نباتی تحت نام تجاری «قو» است.

 

*حدود هزار تن از کارگران پیمانی پتروشیمی رازی صبح روز سه شنبه 24 دی، هم ‌زمان با سفر حسن روحانی به خوزستان، برای چهارمین بار طی دو هفته اخیر در مقابل دفتر مرکزی تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، نماینده کارگران پتروشیمی رازی در چهارمین تجمع اعتراض ‌آمیزشان طی دو هفته اخیر خواستار حضور «روحانی» در منطقه صنعتی بندر امام و آگاهی از مشکلات کارگران پیمانی شدند.

 

*روز سه شنبه 24 دی، کارگران کارخانه روغن نباتی پارس قو دست به اعتصاب و تجمع زدند.

به گزارش نسیم آنلاین، این کارخانه زمانی بیش از ۱۷۰۰ کارگر داشت که درحال حاضر تعداد آنها به حدود 360 کارگر کاهش پیدا کرده ‌است. حقوق کارگران این شرکت در سال 92 نسبت به سال 91 هیچگونه تغییری نداشته است.

شرکت سهامی (عام) روغن نباتی پارس تولیدکننده انواع روغن نباتی تحت نام تجاری «قو» در سال ۱۳۳۳ تأسیس شد و این واحد تولیدی طی سالهای گذشته به سبب افزایش مشکلات در زمینه تغییرات متعدد مدیریتی و مشکلات کارگری، که عمده سهام آن در اختیار سازمان اقتصادی "کوثر" بود طی مزایده ‌ای به شرکت «نهان گل» واگذار شد. این كارگران درتاریخ 10 آذر و 14 دی سال جاری نیز تجمع اعتراضی داشتند.

 

*به گزارش ایران كارگر، روز سه شنبه 24 دی، كارگران شهرداری بهبهان درادامه اعتصاب از دادن هرگونه خدمات شهری جمع آوری زباله ها خودداری كردند. تنها خواسته این كارگران زحمتكش، دریافت حقوق عقب مانده شان است كه در این رابطه تاكنون هیچگونه اقدامی ازطرف كارگزاران حكومتی انجام نشده و حتی كارگران را تهدید كرده و تحت فشار قرارداده اند. در نتیجه شهر مملو از زباله های انباشته شده در جلوی منازل است.

 

*روز چهارشنبه 25 دی کارگران یک کارخانه دارویی در منطقه شمال غرب کشور در اعتراض به سو مدیریت در این شرکت با تجمع در مقابل دفتر مدیر عامل خواستار حل مسائل شرکت شدند.

به گزارش بولتن نیوز، ضعفهای مدیریتی  و رفتارهای بدون احترام  و نگاه از بالا به پائین  در این شرکت  منجر به بحران و  برخی  دیگر از مسائل عجیب  قبلی، می تواند  منجر به بروز مشکلات بسیار در این صنایع شود.

 

*به گزارش فارس، روز پنجشنبه 26 دی، پرستاران ماهشهر همزمان با بازدید وزیر بهداشت از بیمارستان حاجیه نرگس، در اعتراض به عدم دریافت حقوق در 2 سال اخیر در این بیمارستان تجمع کرده و اعتراض خود را به گوش وزیر رساندند.

 

*به گزارش روز 26 دی ایلنا، بیش از 20 کارگر پلی اکریل اصفهان با دریافت نامه ‌هایی جداگانه از سوی مدیران کارخانه، به دلیل آنچه شرکت در «تجمعات غیرقانونی و دادن شعار» خوانده شده، تهدید به اخراج شدند.

 

*روز پنجشنبه 26 دی 1200 تن از كارگران شاغل در شركتهای حفاری به دلیل فسخ قرارداد شركتهای حفاری بیكارشده، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایران كارگر، این دو شركت حفاری كه از OESO دانا و ژئوفیزیک شرکتهای بزرگ حفاری نفتی هستند و در شهرستان گچساران منطقه بی بی حکیمه مستقر می باشند قرار بود كه از تاریخ اول فروردین سال 92 تا اول فروردین 93 در این منطقه در حفاری چاههای نفت با هم همکاری داشته باشند. ولی روز پنجشنبه 26 دی به دلیل مشکلات مالی و کش و قوسهای فراوانی كه داشتند قراردادهای خود را فسخ کرده و بیش از ۱۲۰۰ كارگر این دو شركت بیكار شدند و این در شرایطی است که حقوق و مزایای این كارگران نیز پرداخت نشده است.

 

*به گزارش ایران كارگر، روز پنجشنبه 26دی صد تن از كارگران لوله سازی اهواز در نمایشگاه بین المللی در كیانپارس مقابل غرفه شركت نفت دست به تجمع اعتراضی زدند. كارگران معترض از اینكه خانه هایهایشان را كه زیر نظر شركت نفت ساخته شده، شركت نفت قصد فروش خانه های آنان را دارد به این اقدام ضد انسانی شركت نفت اعتراض كردند.

 

*روز شنبه 28 دی، جمعی از رانندگان خطوط تاکسیرانی داخل شهری ابهر در اعتراض به عدم افزایش نرخ کرایه تاکسی در مسیرهای داخلی، در مقابل سازمان حمل و نقل شهرستان ابهر تجمع کردند. به گزارش ابهر آنلاین، تجمع کنندکان با ابراز ناراحتی از افزایش بی رویه تعداد تاکسیهای موجود در سطح شهر با توجه به کمی مسافر، از اضافه شدن برخی از تاکسیهای آژانس و تاکسیهای خطوط تعیین شده مسیر ترمینال-مصلی که بیش از  ۱۵۰ دستگاه می باشند، انتقاد  کردند.

 

*كارگران زحمتكش شهرداری بهبهان در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق عقب افتاده خود دست به اعتصاب زده اند.  به گزارش همبستگی ملی، كارگران شهرداری بهبهان روز شنبه 28 دی هشتمین روز اعتصاب خود  پشت سر گذاشتند. آنها همچنان از انتقال زباله ها خودداری می كنند.

 

*جمعی از کارگران پلی اکریل اصفهان در اعتراض به ادامه سیاست کوچک سازی کارخانه که با وجود نامهٔ فرمانداری شهرستان مبارکه مبنی بر توقف این روند در حال انجام است، بار دیگر در روز دوشنبه 30 دی، در محوطه کارخانه تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، یکی از کارگران با اشاره به نامهٔ فرمانداری شهرستان مبارکه در تاریخ ۱ دی  مبنی بر توقف سیاست کوچک سازی در کارخانه پلی اکریل اصفهان، افزود؛ کارگران ناراضی بعد از تحصن در مقابل دفتر مدیر عامل به بخش اکریلیک ۲ رفته و تابلوهای الیاف زاینده روز را از سر در این بخش پایین آوردند و پس از وقفه‌ای کوتاه، بار دیگر در مقابل دفتر مدیر عامل کارخانه تحصن کردند که این تحصن همچنان ادامه دارد.

 

*صبح روز دوشنبه 30 دی، تعدادی از کارمندان کارخانه نساجی کاشان، بعد از به تعویق افتادن 50 ماه معوقه و همچنین اجرایی نشدن وعده های مربوط به حق و حقوق بازنشستگی شان مقابل وزارت کار تجمع کردند.

به گزارش چهره نیوز، تعداد 282 تن از کارمندان کارخانه نساجی کاشان با عدم پرداخت معوقه های 50 ماهه و حق و حقوق بازنشستگی شان مواجه هستند که حتی با توجه به وعده سال گذشته سازمان تامین اجتماعی مبنی بر پرداخت بیمه بیکاری مشمولان بازنشستگی اما هنوز بسیاری از این کارمندان بازنشسته نشده اند.

 

*جمع زیادی از مستمری‌بگیران کانون بازنشستگان گیلان پیش از ظهر روز دوشنبه 30 دی در مقابل این کانون تجمع کردند و خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدند.

به گزارش فارس، یکی از معترضان گفت: بیش از هفت ماه فاکتورهای بیمارستانی ما پرداخت نشده است. وی افزود: طبق قرارداد با بیمه ایران قرار بود این فاکتورها در مدت دو ماه پرداخت شود، اما با قرارداد بیمه دی این موضوع انجام نشد.

 

 

جبران عقب‌ماندگی قدرت خرید کارگران، نیازمند افزایش ۶۵ درصدی مزد است

 

یک فعال مستقل حقوق صنفی کارگران گفت: در محاسبه میزان عقب‌ماندگی قدرت خرید کارگران تبعات ناشی از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها، تثبیت قیمتها و راکد ماندن توافق سال ۸۲ شرکای اجتماعی مبنی بر افزایش تدریجی و چهار ساله دستمزد برمبنای شاخص مزدی سال ۵۸ لحاظ نشده است.

 

«مازیار گیلانی‌نژاد» از فعالان سندیکای کارگران فلزکار و مکانیک در این باره به ایلنا گفت: اینکه برخی مسئولان دولت از هم اکنون زمینه مسکوت ماندن دستمزد‌ها را مطرح می‌کنند اقدام درستی نیست و با وعده‌ های قبل از انتخابات و روزهای نخست دولت منافات دارد.

وی در ادامه با اشاره به پیشبینیهای دولت مبنی بر اینکه قرار است نرخ تورم در پایان سال ۹۲ و بهار سال ۹۳ به ترتیب ۳۵ و ۲۵ درصد کاهش یابد، گفت: چنانچه این گفته دولت را بپذیریم و به وعده کاهش تورم خوشبین باشیم، آنگاه طبق توافقات اجرا نشده سال ۸۲، در بهترین حالت برای جبران عقب ‌ماندگی قدرت خرید کارگران، مزد سال آینده باید حداقل ۶۵ درصد افزایش یابد.

به باور این فعال صنفی کارگری دولت هرچقدر هم که با توزیع سبد کالایی به افزایش قدرت خرید کارگران کمک کند، باز هم کارگران زیادی به دلیل آماده نبودن شبکه‌ های شناسایی و توزیع از این مزایا محروم خواهند شد.

به باور گیلانی‌نژاد تجربه سالهای گذشته نشان می‌دهد که بالاخره روزی می‌رسد که پرداختهای کالایی و غیر نقدی به دلایلی چون معین نبودن ردیف بودجه، کمبود منابع مالی، جابجایی و تغییرات سیاسی دولت و یا در بهترین حالت عبور از بحران خاتمه می‌یابند و در این زمان به دلیل قطع شدن کمک‌های کالایی باردیگر قدرت خرید کارگران دچار سقوط آزاد خواهد شد.

وی بابیان اینکه پرداخت نقدی بهترین شیوه ممکن پرداخت دستمزد کارگران است ادامه داد که؛ دولت بهتر است طبق وظایف نظارتی خود، حضور حمایتی ‌اش در بازار کار را تقویت کند و بدین تریب علاوه بر ایجاد امکان پرداخت دستمزدهای واقعی از سوی کارفرما، بر پرداخت شدن قانونی آن به همه کارگران نظارت کند.

ایلنا، شنبه 21 دی 1392 - 11 ژانویه 2014

 

سودجویی با قتل عام کارگران

 

« دو کارگر زن بر اثر آتش سوزی در یک کارگاه تولیدی کشته شدند» (ایلنا، 29 دی 1392)

 

خبر کوتاه بود، اما عمق فاجعه بزرگ. دخترانی که از سر استیصال و برای تامین مخارج خانواده کارگری یشان در دخمه هایی بنام کارگاه به سر کار آمده بودند، دیگر به خانه باز نخواهند گشت.

قتل عام کارگران به دلیل سود جویی کارفرمایان و عدم نظارت بازرسان وزارت کار و تامین اجتماعی به امری عادی بدل گشته است. در روز قبل از این حادثه – 28 دی- سه کار گر چاه کن در میدان آرژانتین تهران زیر آوار جانشان را از دست دادند. در روز 22 دی 1392 کارگری بر اثر سقوط از داربست در مشهد کشته شد. در روز 18 دی 1392، 5 تن از کارگران فنی سینما در پروژه سینمایی معراجیها جان باختند. این تنها در کارگاههای کوچک نیست که فاجعه مرگ کارگران رُخ می دهد. در هفته گذشته در روز 16 دی 1392 در متروی شهری اهواز کارگری بر اثر گیر کردن لباس کارش به واگن حمل بار جان می بازد و در روز  14 دی 1392 در کارخانه پتروشیمی خرم آباد لرستان 2 کارگر جوشکار در انفجار مخزن گازوییل کشته می شوند.

اینها تنها بخشی کوچک از حوادث شغلی است که گزارش و رسانه ای می شود. متاسفانه در فاجعه کشته شدن 2 کارگر زن خیاط، آتش نشانی با به همراه نداشتن نردبانهایی به ارتفاع ساختمان دچار آتش شده و بدون تشکهای بادی به محل حادثه اعزام می شوند،که همین موضوع باعث وحشت از سوختن و سقوط کارگران زن به خیابان برای نجات از آتش سوزی شده و در نهایت به مرگ این دو کارگر منجر می شود. نکته قابل تامل اینکه این حادثه در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری اتفاق افتاده است.

سندیکای کارگران فلزکار و مکانیک ضمن تسلیت به خانواده های داغدار کارگران اعلام می دارد که با ارسال گزارشی به سازمان جهانی کار ILO در مورد کثرت حوادث شغلی در ایران و عدم توجه سازمانهای ذیربط ایرانی در پیشگیری از این حوادث شکایتی را تقدیم این مرکز بین المللی خواهد کرد.

سندیکای کارگران فلزکار و مکانیک  30 دی 1392

 

بازگشت به صفحه نبردخلق