چالشهای معلمان در آبان ماه

 

فرنگیس بایقره

 

مطالبات بازنشستگان فرهنگی پرداخت نشده است

9 آبان - به گزارش "فارس"، رییس کانون بازنشستگان فرهنگی کشور از عدم پرداخت مطالبات فرهنگیان از سال 86 تاکنون خبر داد و خواستار رسیدگی جدی از سوی ریاست جمهوری شد.

احمد صافی اظهار داشت: "فرهنگیان بازنشسته در سطح استان و کشور دارای مشکلات متعددی هستند که برای رفع آن نیاز به اقدامی اساسی است."

وی با بیان اینکه بیش از 65 درصد از بازنشستگان کشور در وزارت آموزش و پرورش هستند، ادامه داد: "730 هزار بازنشسته از قشر فرهنگیان در کشور وجود دارد که به عنوان عظیم ‌ترین سرمایه ‌های انسانی محسوب می ‌شوند و باید مورد توجه قرار گیرند."

صافی اضافه کرد: "همچنین این نهاد آموزشی و تربیتی در سطح کشور دارای بیش از یک میلیون و 100 هزار نفر پرسنل اداری است که با توجه به آمار بالای بازنشستگان، این مجموعه به عنوان پرقدرت ‌ترین نهاد در کشور شناخته شده است."

 

معلم بازنشسته زندانی با دوختن لبانش دست به اعتصاب غذا زد

11 آبان - به گزارش "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران"، معلم بازنشسته زندانی، محمد امین آگوشی در اعتراض به عدم درمان و مرخصی استعلاجی و فشارهای غیر انسانی، دست به اعتصاب غذا زد.

روز شنبه (۱۱ آبان)، معلم بازنشسته زندانی، محمد امین اگوشی که در زندان مرکزی زاهدان در تبعید بسر می برد، با بستن لبهای خود اقدام به اعتصاب غذا نمود. او از ۲ هفته پیش به رییس زندان و سایر زندانبانان اعلام کرده بود که اگر به خواسته هایش که از حقوق اولیه انسانی او است رسیدگی نشود، ناچار به اعتصاب غذا خواهد شد.

اما زندانبانان ولی فقیه شروع به تهدید وی کردند و صبح امروز پس از آنکه لبانش را به نشانه اعتراض دوخت، به جای رسیدگی به خواسته هایش، وی را به سلولهای انفرادی بند قرنطینه شکنجه گاه زندان مرکزی زاهدان منتقل کردند. خواسته های معلم بازنشسته زندانی به قرار زیر است:

۱ـ درمان در یکی از بیمارستانهای خارج از زندان

۲ـ درصورتی که قادر به درمان وی نیستند، دادن مرخصی استعلاجی تا خود اقدام به درمان خویش نماید

۳ـ پایان دادن به فشارها، اذیت و آزارها و محدودیتهای غیر انسانی

معلم بازنشسته زندانی از بیماریهای مختلف و حادی رنج می برد که از جمله آن آسم شدید است. فردی به نام خمر، افسر نگهبان زندان هنگام انتقال این زندانی سیاسی به سلول انفرادی اجازه بردن داروی آسم به وی را نداد. اعتصاب غذا، انتقال به سلول انفرادی و اجازه ندادن به وی برای بردن داروهایش، جان این زندانی را در معرض خطر جدی قرار داده است.

 

از دانش آموزان استفاده ابزاری می شود

12 آبان – به نوشته "فرهنگیان نیوز"، "سازمان معلمان ایران" در بیانیه ای که به مناسبت 13 آبان، "روز دانش آموز" صادر کرده، نسبت به استفاده از دانش آموزان به عنوان سیاهی لشکر در تظاهرات دولتی اعتراض کرده است. در این بیانیه آمده است:

"ماه آبان متعلق به دانش آموز است"

"دانش آموز، عنصر مهم و بی بدیل تعلیم و تربیت و معمار جامعه آینده است"

با وجود تعریف چنین نقش پر رنگی برای بیش از 12 میلیون نفر از جمعیت کشور، شاید فراموش شده ترین نقش در آموزش و پرورش "دانش آموز" باشد.

به تدریج و در سالهای اخیر "نگاه ابزاری" به دانش آموز و کارکردهای آن نهادینه شده است و به جای آن که "نگاه انسانی" حاکم بر روابط و معادلات اجتماعی باشد، دانش آموز به محملی برای استفاده ابزاری منابع قدرت برای اهداف سیاسی تبدیل شده است.

تشکل مزبور می نویسد: "در آستانه 13 آبان به وزیر محترم آموزش و پرورش متذکر می شویم این وزارتخانه باید مجری برنامه های دولت تدبیر و امید باشد و در انجام مراسمی همچون 13 آبان با وزارت خارجه این دولت هماهنگ گردد نه با نهادهایی که هیچ مسوولیتی در آموزش و پرورش نداشته و با نگاه ابزاری خود به دانش آموزان به دنبال اهداف سیاسی خود هستند.

این خواسته اصلی ما در دفاع از حقوق دانش آموزان است."

 

مدارس دولتی دیگر رایگان نیست

 17 آبان - به گزارش "ایلنا"، یک معلم و فعال صنفی معلمان با اشاره به اصل 30 قانون اساسی که بر رایگان بودن تحصیل دانش آموزان تا اخذ دیپلم اشاره دارد، گفت: "مدارس دولتی به نام هیات امنایی و همچنین کمک هزینه به مدارس از والدین پول می‌ گیرند و به نظر نمی‌ رسد وزیر آموزش و پروش برای تصحیح این روند ساز و کار ویژه‌ ای اتخاذ کند."

مهدی بهلولی با اشاره به اینکه درخواست مدارس از والدین برای کمک مالی همچنان در دوره جدید وزارت آموزش و پرورش مشاهده می‌ شود‏ گفت: "به ‌عنوان مثال، مدرسه فرزندم درخواست 200 هزار تومان بابت مناسب سازی فضای کلاسها و مدرسه، تهیه امکانات و تجهیزات مناسب آموزشی و هزینه ‌های جاری مدارس مانند آب، برق، کاغذ، تکثیر، تلفن، انرژی(سوخت) کرده است. سووال این است، آقای فانی در ابتدای سال تحصیلی عنوان کردند که "قرار نیست پولی از والدین گرفته شود" و اعلام کردند "سرانه مدارس پرداخت شده تا کارشان راه بیافتد"، اما مدرسه‌ ای که در آن تدریس می‌ کنم، سرانه ‌ای دریافت نکرده است و اگر هم به مدارس سرانه داده ‌اند، مطمئنا کفایت نکرده است."

وی ادامه داد: "برخی همکاران نیز می‌ گفتند که مدارس فرزندان شان از آنها درخواست کمک مالی 150 هزار تومانی و همچنین 60 هزار تومانی کرده ‌اند و همه اینها به خاطر مشکل سرانه مدارس است که باعث شده به هر دلیل و هر عنوانی از خانواده ‌ها پول بگیرند."

وی با تاکید بر اینکه مدارس دولتی واقعا دیگر رایگان نیست، افزود: "اگر رایگان بود که دیگر این حرفها در قالب کمک مالی به مدارس مطرح نبود."

به گفته بهلولی درخواست مدارس از فرهنگیان برای کمک مالی به مدارس فرزندان شان در حالی است که اضافه کار اردیبهشت و خرداد فرهنگیان کل کشور هنوز پرداخت نشده است و فقط 9 روز از ماه اردیبهشت را داده ‌اند که این نوع پرداخت (چند روز از یک ماه) پدیده عجیب و جدیدی است."

 

تعطیلی مدارس روستایی هرمزگان به خاطر بی آبی

21 آبان – "مهر" گزارش داد: کمبود آب آشامیدنی و بهداشتی در برخی از مدارس روستایی شهرستان سیریک مشکلات بهداشتی را برای دانش آموزان به بار آورده ضمن اینکه برخی از مدارس منطقه، یک یا دو روز در هفته به دلیل بی آبی به ناچار تعطیل می شوند.

علاوه بر اینکه مدارس از آب آشامیدنی سالم محروم هستند، نبود آب در سرویسهای بهداشتی اثرات سوو بر بهداشت فردی دانش آموزان ایجاد کرده است. در خیلی از مدارس روستاهای شهرستان سیریک خبری از آب آشامیدنی و بهداشتی نیست و یکی از مشکلات ناشی از کمبود آب در مدارس روستایی سیریک، نبود آب در سرویسهای بهداشتی است که معضلی برای بهداشت فردی دانش آموزان فراهم کرده است.

نبود آب سالم شرب در مدارس موجب شده تا دانش آموزان آب آشامیدنی مصرفی خود را از منزل به همراه بیاورند.

مدیر آموزش و پرورش سیریک، ابوالفتح گرجی پور با بیان اینکه باید اداره آب و فاضلاب روستایی، آب مدارس را مدیریت کند، گفت: "با وجود برگزاری جلسات مستمر با حضور آب و فاضلاب روستایی سیریک، مشکل تامین آب مدارس رفع نشده است."

و علی محمودی، رییس آب و فاضلاب روستای سیریک می گوید: "چنانچه آموزش و پرورش تانکر در اختیار بگذارد ما آب مدارس را تامین می کنیم، بدون اینکه هزینه ای برای آنها داشته باشد."

وی می افزاید: "بعضی از روستاها هر 5 تا 8 روز سهمیه آب گیری آنها به مدت 48 تا 72 ساعت است، که مدارس هم می توانند همراه روستا آب گیری خود را انجام دهند."

همزمان حمزه آشوری، رییس شورای روستای گونمردی با بیان اینکه بی آبی معضلی برای تحصیل دانش آموزان روستایی شده، گفت: "اگر بی آبی به طور مستمر در این روستاها ادامه پیدا کند، باید مدارس در این روستاها جمع شود چون در بیشتر روزها مدارس روستایی در بی آبی بسر می برند."

 

معلمان عطای استفاده از "بیمه طلایی" را به لقایش بخشیدند

26 آبان – به گزارش "ایلنا"، یک فعال صنفی معلمان در تشریح علت عدم استقبال فرهنگیان از خدمات "بیمه طلایی" گفت: "بیمه طلایی فرهنگیان در ابتدا با استقبال نزدیک به یک میلیون معلم و فرهنگی مواجه شد، اما استقبال فرهنگیان به مرور زمان و گذشت ۴ سال از اجرای این طرح به دلیل مشکلاتی که در ارایه خدمات این بیمه گریبانگیر آنها شده، کاهش یافته است.

شعبان محمدی افزود: عدم پرداخت بدهی ۳۰۰ میلیارد تومانی دولت به فرهنگیان در خصوص بیمه طلایی بیانگر ضعف این طرح است. باید تاکید کرد علاوه بر بدهی دولت، نحوه استفاده از بیمه مذکور به خودی خود با موانع زیادی رو به ‌رو است؛ بسیاری از آزمایشگاهها، مراکز درمانی، بهداشتی و تشخیصی، طرف قرارداد این بیمه نیستند و اگر یک مرکز درمانی با بیمه ‌طلایی قرارداد داشته باشد، روند اداری به گونه‌ ای است که بیمه شده را نسبت به استفاده از خدمات منصرف می‌ کند."

محمدی در ادامه بیان کرد: "عدم پذیرش این بیمه از سوی اکثر مراکز درمانی باعث تنزل‌ شان معلمان شده است. کم توجهی، عدم ارایه خدمات مناسب و عدم پرداخت کل هزینه به بیمار باعث شده است که اکثر معلمان عطای استفاده از این بیمه را به لقایش ببخشند و هر ساله تعداد معلمانی که از این طرح انصراف می ‌دهند، بیشتر شود."

 

احضار مجدد هاشم خواستار به اجرای احکام

27 آبان – براساس گزارش "سودویند"، هاشم خواستار، معلم بازنشسته و رییس "کانون صنفی معلمان مشهد" بار دیگر به اجرای احکام دادگاه مشهد احضار شد.

در حالیکه ابهام در پرونده قضایی آقای هاشم خواستار موجب سردرگمی قاضی جدید شعبه رسیدگی کننده به پرونده ایشان شده است، خانم صدیقه مالکی فرد، همسر آقای خواستار ابلاغیه ای مبنی بر توقیف وثیقه اش به نفع دولت در صورت عدم معرفی مکفول خود دریافت کرد.

گفتنی است، مرداد سال جاری آقای هاشم خواستار طی نامه ای برای اجرای حکم به دادگاه انقلاب مشهد احضار شد. این در حالی بود که تا لحظه دریافت احضاریه، هیچ حکمی از سوی دادگاه به او ابلاغ نشده بود و آقای غلامحسین دوستعلی مکی، وکیل او نیز از ابلاغ حکم اظهار بی اطلاعی می کرد.

آقای هاشم خواستار نیز پیشتر و در گفتگوی تلفنی با تارنمای "حقوق معلم" در خصوص روند پیچیده پرونده خود گفته بود که وکیلش با مراجعه به اجرای احکام دادگاه انقلاب شهر مشهد متقاضی رویت حکمی شد که به شکل غیابی برای او صادر شده و از درونمایه آن هیچ آگاهی در دست نیست. "اجرای احکام" اما ایشان را به شعبه رسیدگی کننده ارجاع داد که پس از مراجعه به شعبه به ایشان گفته شده که قاضی شعبه تغییر کرده و قاضی جدید هم اطلاعی از چگونگی صدور حکم و درونمایه پرونده ندارد!

با این وصف، در حالیکه قاضی جدید شعبه، وکیل پرونده و متهم از ماهیت حکم و چگونگی صدور آن اطلاعی ندارند، در روزهای گذشته اخطاریه ضبط اموال برای همسر آقای خواستار به دلیل عدم مراجعه ایشان به اجرای احکام ارسال شده است.

هاشم خواستار، معلم بازنشسته و عضو هیات مدیره "کانون صنفی معلمان مشهد" مدتهاست که از سوی دادگاه انقلاب مشهد با احکام مختلفی رو به رو می شود که از آن جمله می توان به 775 روز زندان بدون مرخصی، جریمه نقدی، ممنوعیت مصاحبه با رسانه ها و ممنوعیت خروج از کشور اشاره کرد.

بازگشت به صفحه نبردخلق