فراسوی خبر... دوشنبه ۲۰ شهریور

تمجید از یک قاتل، تحمیل مرگ به کارگران

زینت میرهاشمی

 

فقط طی دو هفته اخیر چندین کارگر زحمتکش جان شان را در حوادث کاری از دست دادند. مجموعه حوادث کاری که منجر به مرگ دردناک کارگران شده، نتیجه سیاستهای ضد بشری جمهوری اسلامی در زمینه حقوق کار و عدم رعایت استانداردهای بهداشتی، علمی و تکنولوژی است.

روز ۷ شهریور، چهار کارگر در کارخانه «زباله سوز آرادکوه» در اثر انفجار دچار سوختگی شدند که سه نفر از آنها جانباختند. بر اساس گفته مدیر عامل سازمان مدیریت پسامند، علت آتش سوزی نشت بخار از لوله بویلر بوده است.

شامگاه ۱۸ شهریور، در یک کارگراه شالیکوبی در پیربازار رشت، در اثر آتش سوزی در این کارگاه، یک کارگر جانباخت و ۶ کارگر مصدوم در شرایط بد قرار دارند.

روز یکشنبه ۱۲ شهریور، ۶ کارگر در معدن زغالسنگ طرزه در شمال شرقی شهرستان دامغان در انفجار تونلی در این معدن به طرز دردناکی جانباختند. این کارگران متاهل و سابقه ۲۰ سال کار در معدن داشتند. نمایش وقیحانه کارگزاران دولت ابراهیم رئیسی روز بعد از این انفجار با سخن پراکنیهای بی مایه شان، بر تداوم و عادی سازی کشتار کارگران زیر سایه حکومت ضد کارگری تاکید می کند.

در حالی که انفجار در معادن و قربانی شدن کارگران معدن که ازجمله زحمتکش ترین بخش نیروی کار هستند، در حال افزایش است، وزاری دولت رئیسی در نمایش شان مدعی شدند که «مقررات لازم ایمنی در معدن طرزه رعایت شده بود» و این که «برای جلوگیری از تکرار حادثه دستورات لازم صادر شده است.»

در اردیبهشت و تیر ماه ۱۴۰۰، در ۲۳ و ۲۶ خرداد سال ۹۸، در سال ۹۶، در همین معدن در اثر انفجار و ریزش تونل، چندین کارگر جانباختند.  یکی دیگر از ورزای شرکت کننده در نمایش دیداری مدعی شد که رسیدگی به حادثه انفجار در طرزه در اولویت دولت سیزدهم است. به دلیل بی ارزش بودن جان کارگران، رسیدگی به این حوادث کاری، علتهای آن و مجازات عاملان آن هیچگاه سرانجامی نداشته است.

مطالبات صنفی کارگران و مزدبگیران در حکومت فاسد و رانت خوار تبدیل به خواسته هایی سیاسی امنیتی شده است. مطالبات کارگران معادن هم سیاسی و امنیتی شده است.  واگذاری ۶۰۰۰ محدوده معدنی در دوران رئیسی به رانت خواران و اهالی قبیله حکومتی، با هدف مقابله با تحریم نفتی و استخراج مواد معدنی با کیفیت بالا و هزینه کم، وضعیت کارگران معدن را بحرانی تر و مرگ و میر را افزایش داده است.

هنوز زخمهای شلاق بر بدن کارگران آق دره فراموش نشده است. ۶ کارگر معدن آق دره همچنان در زندان مرکزی ارومیه در حبس هستند. کارگران بازداشت شده از معادن طلا و سنگ در روستای آق دره به خاطر شرکت در حرکتهای اعتراضی دستگیر شده اند.

بعد از تعریف و تمجید خامنه ای از دستاوردسازی گماشته اش، معاون پارلمانی رئیسی جلاد مدعی شد: «برای تک تک اقدامات و دستاوردهای دولت مستند و حتی فیلم و سریال ساخته شود و نمایشگاه بر پا گردد.»

تظاهرات گسترده و مداوم بازنشستگان، صحنه های شلاق بر بدن کارگران، یورش مزدوران به حرکتهای اعتراضی کارگران، تداوم حرکتهای اعتراضی کارگران، پرستاران و فرهنگیان، صحنه های خشونت علیه مقاومت زنان، سرکوب دانشجویان و... همه رویدادها و مهمتر از همه فقر و تنگدستی آشکار، مستنداتی از وضعیت یک دیکتاتوری زهوار در رفته است که با سرکوب و چوبه های دار ادامه حیات می دهد.

 

 

 https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول