فراسوی حبر ... دوشنبه ۱۹ تیر

چهره کریه فقر و فلاکت، غارتگری حکومت ملاها

زینت میرهاشمی

سیمای کریه و خشن فقر و فلاکت در جامعه چنان عریان است که حکومت «پاکدست» خامنه ای دیگر قادر نیست آن را با آمارسازیهای دروغ بپوشاند. به چالش کشیده شدن داده های آماری حکومت در مورد نرخ بیکاری و تورم در جدال باندهای حکومتی دقیقا واکنشی در برابر سونامی فقر، تخریب زندگی و محیط زیست و حرکتهای اعتراضی کف خیابان است. جدال به نقطه ای رسیده که باند غالب، نقد دولت رئیسی را «بازی کردن در زمین دشمن» می داند.

حکومت یکدست تلاش می کند به دروغ، دستاورد سازی و به زور شمشیر سرکوب طرفهای مقابل را به قبول دروغهایش مجبور کند. باند رئیسی در مورد منتقدان می گوید: «عده ای به دنبال این هستند که خدمات خالصانه به مردم را پنهان یا سانسور کنند یا با اغتشاش رسانه ‌ای، تصویری غیر واقعی به مردم القا نمایند.» (روزنامه دولتی ایران، ۱۸ تیر)

با تاکید بر این که باندهای مغلوب و رانده شده از قدرت، وضعیت فلاکت و بحران اقتصادی را نتیجه سیاست یکدست سازی حکومتی می دانند، باید گفت که خودشان در فساد حکومتی شریک بوده و جدال شان بر سر مشارکت در ثروت و قدرت است.

در میان داده های آماری، در سال ۱۴۰۱، شاخص فلاکت در کل کشور حدود ۸.۵۴ اعلام شده است. بر اساس گزارش آفتاب نیوز یکشنبه ۱۸ تیر، «بیشترین نرخ فلاکت به ترتیب استانهای لرستان (۶۷.۲ درصد)، کرمانشاه (۶۴.۴ درصد) و کردستان (۶۳.۷ درصد)» است.

حجت میرزایی، پژوهشگر ساکن ایران در گزارشی  «ایران را گورستان طرحهای عمرانی زمین مانده شده» دانست و در مورد تبعیض حتا در فقر و فلاکت نوشته است: «بیشتر از ۸۰ درصد جامعه روستایی و ۴۵ درصد جامعه شهری سیستان و بلوچستان فقیر هستند و زمان تخصیص یارانه معیشتی، تقریبا تمام ساکنان این استان به جز گروه بسیار کوچکی مستحق یارانه شناخته شدند./ بیشتر از ۵۰ درصد جمعیت چابهار، ۴۰ درصد جمعیت بندرعباس و ۳۰ تا ۳۵ درصد جمعیت مشهد حاشیه ‌نشین هستند./ دهک اول درآمدی برای خانه‌دار شدن به ۲۴۸ سال زمان نیاز دارد./ بر اساس گزارشی که در سال ۱۴۰۰ برای وزارت کار تهیه شده، میزان فعالیتهای انسان ‌ستیز غیررسمی مانند کولبری، شوتیها، زباله‌گردی و ...  به ۴۰ درصد و در برخی استانها به ۶۰ درصد رسیده است.» (تلگرام عصر فوری)

رژیم در تحمیل فقر به مردم، بر اساس سیاست تبعیض آمیز بین استانها، فقر و نیستی را هم به صورت تبعیض آمیز تقسیم کرده است. در همین گزارش آماری آمده است: «در حال حاضر ۸۵ درصد جمعیت کشور در استانهایی زندگی می ‌کنند که درآمد سرانه ‌شان نصف درآمد سرانه تهران است./ درآمد سرانه تهران پنج برابر سیستان و بلوچستان است و امید به زندگی مردان این استان بین ۸ تا ۱۰ سال و زنان ۶ سال کمتر از میانگین کشوری است.»

یکی از کارگزاران رژیم، عضو کمیسیون امور داخلی مجلس ارتجاع در برابر آمار تورم اعلام شده توسط دولت گفت: «آمار‌های کنترل تورم، محصول ذهن مسئولان است/ تورم ۱۲۰ درصد است، دولت می‌گوید ۴۰ درصد!» (رویداد ۲۴)

چهره خشن فقری که در سراسر ایران زمین موج می زند، دستپخت سیاست اقتصاد مقاومتی یعنی تحمیل ریاضت و فلاکت و فقر به مردم برای حفط امنیت و تحقق جاه طلبیهای تروریستی رژیم ولایت فقیه و در راس آن خامنه ای ضحاک است. 

آخوند جنایتکار، مصطفی پورمحمدی روز یکشبنه ۱۸ تیر به باندهای حکومتی توصیه کرده است که پیروزی نظام را در نظر بگیرند و بپذیرند، زیرا «در نظام واجب تر از حفظ آن نداریم». همه چیز برای حفظ امنیت نظام ارتجاعی و گندیده ولایت فقیه، حقیقت تلخ و دردناکی است که مردم ایران با گوشت و پوست خود لمس کرده و دیگر حاضر به تحمل آن نیستند. حرکتهای اعتراضی در کف خیابان از کارگران تا بازنشستگان بیان این حقیقت است.

 

 https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول