فراسوی خبر ... دوشنبه ۵ شهریور

هزینه نمایش حکومتی اربعین از سفره پرستاران و بازنشستگان  

زینت میرهاشمی

جنبش اعتراضی پرستاران و کادر درمان، که از روز ۱۵ مرداد آغاز شده است، به جای گرفتن حق شان از طرف ماموران مورد خشونت قرار گرفت. رویه حکومت در برابر جنبشهای حق طلبانه، بی اعتنایی، خشونت، ایجاد رعب و وحشت و دستگیری فعالان و... است که در مورد پرستاران و کادر درمان هم اجرا شد.

در دولت رئیسی، در برابر اعتراض پرستاران، قوانینی برای تعرفه پرستاران گذاشتند که نه تنها اجرا نشد بلکه پرستاران همان را «تعرفه های من درآوردی» دانسته و خواهان گرفتن تعرفه واقعی هستند.

وزیر بهداشت پزشکیان در برابر اعتراضهای گسترده پرستاران در روز اول شهریور، اولین روز کاری خود گفت که «بدهی پرستاران به تدریج پرداخت خواهد شد.»

او در روز ۴ شهریور از «تدریجی» به سرعت عبور کرد و بدهکاری دولت به پرستاران را ۷۵۰۰ میلیارد تومان دانست و وعده داد که «در اسرع وقت پرداخت شود» وعده او یادآور دستور «باید»های رئیسی است. یکی از بهانه های رژیم در عدم رعایت پرداخت حق فرهنگیان، بازنشستگان و پرستاران، کسری بودجه است. کسری که هر باندی بر سر کار می آید صفرهای آن را بیشتر می کند.

دولت از ابربدهکاران به سازمان تامین اجتماعی، به بخش درمان و پرستاران و... است. خروجی ساختار بودجه تحمیل فقر و گرسنگی به نیروهای کار و مزدبگیران به نفع سیاستهای جنگ طلبانه، امنیت مفتخورهای امنیتی نظامیهای در قدرت است. به همین جهت است که فقط طی یک دهه، خط فقر از ۱۹ درصد به ۳۰ درصد رسیده است.

یکی از ولخرجیهای حکومت از جیب مردم، نمایش حکومتی راهپیمایی اربعین است.

در حالی که تنفر از دین حکومتی و پشت کردن به نمایشهای حکومتی به نام دین که خود را در خالی بودن محل برگزاری نماز جمعه ها و خالی شدن مساجد نشان می دهد، رژیم با ریخت و پاشهای فراوان به این گونه نمایشها جذابیت می دهد. این نوعی واکنش حکومت به دین حکومتی گریزی و تلاش برای ایجاد جمهوری دموکراتیک با جدایی دین از دولت است. این خواسته ها خود را در مبارزه کُنشمند جوانان و قیام کنندگان نشان داد.

فراهم کردن امکانات دولتی برای زائران از ساخت مساجد تا پارکینگ، ساخت بیش از ۲۴ هزار چشمه سرویس بهداشتی، ۵۷ پروژه با اعتبار سازمان همیاری شهرداریها و وزارت کشور، ۴۲ هزار متر مربع سایبان موقت با اعتبار ۱۶۲ میلیارد تومان، ۱۲ هزار مترمربع موزائیک در مرز مهران، برای تونل کبیرکوه ظرف ۲ سال، ۲ هزار و ۱۶۰ میلیارد تومان و... «ریل گذاری» و «نظام مند» کردن زیرساختها و... گوشه ای از این ریخت و پاشها از جیب مردم است و خدمت ۱۵۰۰ موکب در مسیر پیاده روی اربعین به دستور پاسدار زاکانی از حساب شهرداری.

معاون وزیر کشور و رئیس ستاد مرکزی اربعین گفته: «بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان برای تسهیل گری پیاده روی اربعین هزینه کردیم. (خبرگزاری حکومتی مهر ۹ مرداد)

این ولخرجیها و راه اندازی نمایشهای حکومتی و تحمیل دین اجباری و در نتیجه فقیر کردن مردم، بخشی از همان اقتصاد مقاومتی خامنه ای ضحاک است. وعده هایی که بر این بنیان است، واکنشی در برابر حرکتهای اعتراضی پرستاران در کف خیابان است.

 

 

 https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول